- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
faster
nagyúr
válasz
detroitrw
üzenetére
amúgy meg kint USA-ba simán vannak SATA-s /na meg USB-s/ optikák meg rack-ek
Én sem értem, mi lehet az oka annak, hogy a vinyóknál sokal előrébb jár a SATA, mint az optikai meghajtóknál. A perifériáim közül már csak a DVD íróm lóg párhuzamos porton, mert SATA-sból nagyon-nagyon szűk a kínálat. -
faster
nagyúr
''portmúzeum'' ez jó...sajnos egyre inkább rákényszerítik az alaplapgyártók a felhasználókat arra, hogy kidobálják a régi cuccaikat
Nézőpont kérdése, más platformokon sokkal gyorsabb és drasztikusabb a váltás, pl. a mostani Apple gépeken hiába is keresel floppy vagy LPT csatit, és ez így van rendjén. Nem lehet a végtelenségig hurcolni az összes létező szabványt, különben arra megy el a legtöbb idő, hogy a kompatibilitási dolgokat reszelgessék. Hol tartanánk, ha még mindig az ISA portokat is rá kéne tenni a lapokra? Lassan több helyet vesznek el a különféle csatlakozók, mint az áramkörök. Az LPT vagy 20-30 éves technológia.
Egyébként sem kell ezt a lapot megvenni, van másik, nem értem, minek venne egy ilyen lapot valaki, akinek kell floppy a gépébe. Bizonyára lesz olyan lap is, amin lesz floppy csatlakozó. Ez a lap viszont nem azoknak készült.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
(Most elképzeltem egy alaplapot... egyféle, jól skálázható univerzális bővítősín + egy USB-szerűség (csak jobb ) a lassabb perifériáknak + SATA/FW korcs a gyorsabbaknak ill. háttértárolóknak. Aztán slussz, nem ám PS/2 meg anyám kínja...)
Ez még sokáig álom marad, szerintem, mivel a gyártóknak csak félig érdekük a közös platform, mindig lesznek ''saját fejlesztések''. Soros átvitelből már most is akad már sokféle, PCI-Express, HT, SATA, USB, FW, meg még kitudja.
Egyébként hihetetlen, micsoda portmúzeum ez a PC-s platform.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux Mint
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB(4x8GB) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX X570-E Gaming WiFi Alaplap
- Alkatrészt BESZÁMITOK! / ASUS TUF GAMING B550M-E alaplap Garancia: 2026.07.11
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3591
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő