- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
Jól írják a lentebb szólok...centrino is 600-800Mhz-re kapja vissza magát....
Azért azt ne felejtsük hogy a Pentium M már kapott új magot.....és ezzel igenis felveszi a versenyt a Turion....
Én úgy látom hogy az AMD-nek van egy remekül teljesítő desktop procca ugyebár a s754 s939 A64-ek....sebességben is jobbak mint a prescottok arról ne is beszéljünk hogy kevesebbet zabálnak és alig melegszenek....DTK notebookokba szerintem a legjobbak...
Tehát Desktop téren az intelnek kell most a köv 1 évben valamit lépnie mert a Netburst kilőve és a Dual core proccaik se túl jók, rohadtul melegszenek és dupla annyi áramot zabálnak ami eddig se volt kevés egy maggal sem....
Most a Turion hasonlót tud mint a Pentium M és ha jól tudom 25W és 35W-os modellek melett hamarosan jönnek a 25W alattiak is legalábbis ezt olvastam....lehet hülyeség...az intelnek 21W és 27W-os modelljei vannak annyira ezek nem ütnek el egymástól....
Tulképp az AMD az eddig is remekül teljesítő A64-ből csinált egy mobil proccot ami már minden új technologiát tud....
A Pentium M pedig egyenlőre a régivel gazdálkodik...és ebből kell valami desktoppot kihoznia az intelnek....kiváncsi vagyok mi lesz még itt..
DE ez nagyon OFFF volt
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
Azzal hogy a 3D jatekokban kozel sincs az A64-hez vitaba szallnak:
A regi i855 platformon DDR333 memoriaval:
Bővebben: link
Es az i865-on az Asus adapterel:
Bővebben: link -
Loha
veterán
Hol bukik el a Pentium M?
Azonos órajelen legalább azt tudja mint az A64, és mindezt integrál memóriavezérlő nélkül...
Egyébként a PIII-ból megmaradt az a jellemzője, hogy nem igényel akkora mem sávszélességet, mint az A64 vagy P4, ugyan akkor teljesítmény kifacsarásához... -
vagy pedig azt gondolják (és szerintem ez a valószínűbb), hogy ha beledöglenek sem tudják kielégíteni a keresletet. a szembetűnő hiány viszont rossz fényt vet a cégre. mi lehet a megoldás? csökkentsük a keresletet. hogy? ha magasabb áron adjuk, ideiglenesen csökken a termék iránti kereslet, ha már újra tudunk eleget gyártani, majd lenyomjuk az árakat, és további részesedést nyerünk a piacon. persze ez lehet nagyon nagy hülyeség is, nem értek a közgazdaságtanhoz, sem az árpolitikához.
-
sel
csendes tag
az L1 cache-ben adatok helyett mikrokódok tárolása az az AMD szerint is jó ötlet,
ugy emléxem a K9 speckójában már szerepel ,
1-1 megoldás, ami a P4-ben is benne van , nem biztos hogy nem jó ötlet, pl a quad pumped bus, az a Pentium M -nek ( Tualatin PIII ) is jót tett,
a P4 -nél maga az architektura lett kicsit elcseszve. --> Tul ujat akartak,
és nem jött be. -
viharhozo
addikt
-
jamm, csak jelenleg ahhoz sincs elég gyártókapacitása az amdnek, hogy a jelenlegi szerződéseit+még abból amit még natúrban piacra akarnak dobni egyszerre kellő mennyiséget állítson elő. ha ezt még megfejeled ennek a tizedrészével, ami kb. fedezné az apple jelenlegi igényeit, háááát... merész. lehet, hogy az apple-nek jutna, meg a dellnek, és a többinek, de komponensként kiskerekhez még kevesebb. a fab36 pedig azt hiszem, csak jövőre kezd majd el termelni, legalábbis procikat. ennek is köszönhető, hogy az amd jelenlegi csúcsprocija drágább az intelénél.
a másik részében teljességgel igazad van, nagy lendülettel még nagyobb butaságot írtam.
az áttérés nem olyan nehéz, de az optimalizált kódokat mind újra kell írni. -
sel
csendes tag
az Apple semmit nem veszthet, csak nyerhet az Intel proci választással,
( bár én is AMD hivő vagyok) mert
A, vagy jövőre kész lessz a Pentium M ( PIII Tualatin) alapu asztali proci dual coreval, 64 bittel, és természetesen a P4 Quad pumped 133 -166Mhz -es rendszerbuszával, és akkor hozza az ATHLON 64 sebességét, és fogyasztását
+ megkapta intel marketing gépezetét,
B, az intel helyett pl az Nvidiától rendeli az alaplapi chipsetet és átáll AMD-re
de 1 évig nyomta az intel marketing gépezete.
off topic de az AMD nagy huzása pedig az lehet hogy az ATHLON 64 L1 -cache-t
P4 mintára átalakitja, és/vagy emeli a memória órajelet , és 10-15% - megint dob a sebességen -
TommyGun
őstag
-
''Az AMD boven ki tudna elegiteni az Apple igenyeit.''
ha te mondod... már az XP processzorcsalád megjelenésekor is az volt a probléma, hogy nem tudtak eleget gyártani, annyi fogyott.a bejelntés után bő hónapokkal lettek elérhetőek az asztali processzorok kis hazánkban is, mondani sem kell, hogy horribilis árakon. az amd gyártókapacitása azóta sem növekedett számottevő mértékben, sőt, a kisebb csíkszélesség miatt relatív több selejtet gyártanak. tehát nem értem, mire fel eme kincstári optimizmus.
''Ugyanakkor ugyebar x86-on vegkepp nem problema atallni Intelrol AMD-re, vagy vissza.''
persze, csak számolni kell azzal, hogy tuti elveszíted az egyik platform előnyeit, és nem biztos, hogy a program egyéb jellemzői miatt a másik platform erősségei érvényesülni tudnak. egy komplett OS esetén meg úgy ahogy van rizikós az egész, pláne utólagos fordításnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alkoholista nevelde
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kés topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest