Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen notebookot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
karib
addikt
válasz
velizare #221 üzenetére
Vannak Apple szerverek. Érdekes módon pont pár nappal ezelőtt jelent meg egy cikk róluk az Anandtechen - nem túlságosan kecsegtető végeredménnyel: workstationnek kiváló a PowerPC alapú Mac, szervernek eléggé nem. Hogy az intelesek milyenek lesznek, majd meglátjuk, az OS X-et is okolták a rossz teljesítményért szerveralkalmazásokban.
-
DcsabaS
senior tag
válasz
velizare #203 üzenetére
''egyébként asszem a via is gyártat abban a gyárban az ibm-mel''
Valoban, viszont a VIA az egeszen kis fogyasztasu (es teljesitmenyu) kategoriaban erdekelt, foleg keleti piacokon, igy az nem annyira kritikus, mint a magas orajelu es kis fogyasztasu PPC-k, vagy Athlon 64-ek eloallitasa.
''de legalább azzal takarózhattak volna a nagy kéknél, hogy eddig is ők gyártották az apple gépek procijait''
Es ez talan eleg is lett volna az IBM-nek (.
-
DcsabaS
senior tag
válasz
velizare #183 üzenetére
''ennek is köszönhető, hogy az amd jelenlegi csúcsprocija drágább az intelénél.''
Ez csak egy tipp, de en ugy gondolom, hogy azert olyan dragak, mert a sok evi vesztesegeiket probaljak meg begyogyitani egy kis extraprofittal. A baj csak az, hogy ez viszont gatolja a procik es igy az AMD ternyereset. -
L3zl13
nagyúr
válasz
velizare #191 üzenetére
Attól függ, mi az új termék. Alsó kaegóriában is lehet új, és azon nem lehet keresni. Mint fentebb írták az Opteron és a csúcsprocik hozzák a hasznot, de a legnagyobb termelési kapacitás a közép és alsó kategóriára megy el. Szóval az Apple-t ki tudnák szolgálni akkor is, ha nem a legjobb áron viszi a csúcsprocikat. Az AMD-nek hatalmas presztizsbeli nyereség lett volna a Mac piac megszerzése.
Viszont: Ha jól tudom az AMD gyártat az IBM-mel. Érdekes lett volna, ha az IBM gyárában gyártanák az A64 procikat, amelyek kitúrták a Mac-ből az IBM saját prociját. -
DcsabaS
senior tag
válasz
velizare #152 üzenetére
''már az XP processzorcsalád megjelenésekor is az volt a probléma, hogy nem tudtak eleget gyártani,''
A PPC piaci reszaranya 1-2 szazalek korul mozog, az AMD-e pedig 16-17 szazalek korul, tehat az AMD igenis ki tudna elegiteni az Apple igenyeit. Foleg, hogy a gyartas immaron nem 130 nm-en, hanem 90 nm-en zajlik (2-es faktor), hamarosan pedig 65 nm-en (ujabb 2-es faktor).
''az amd gyártókapacitása azóta sem növekedett számottevő mértékben, sőt, a kisebb csíkszélesség miatt relatív több selejtet gyártanak.''
Ezt TEVEDES! Az AMD 90 nm-es technologiajan egyaltalan nem rossz a kihozatal, igy a gyarto kapacitas csaknem a duplajara nott. (Bar ha atternek a dual core-os procikra, akkor a CPU darabszam nagyjabol valtozatlan lesz.)
Az x86-on beluli atteres messze nem olyan nehez egy oprendszernek es a felhasznaloi programoknak, mint a PPC-rol x86-ra valo atteresnel. -
L3zl13
nagyúr
válasz
velizare #152 üzenetére
''''Az AMD boven ki tudna elegiteni az Apple igenyeit.''
ha te mondod...''''
Szerintem is ki tudná elégíteni. Mert az AMD először az Apple-nek szállítana (meg a többi nagy OEM-nek), és csak utánna a szabadpicra. Szóval lehet, hogy nekünk kevesebb proci jutna, de az Applenak nem nagyon lenne gondja vele. -
0519
senior tag
Nem tettem.
Nem intéztem el őket egy kézlegyintéssel. Nem írtam egyszer sem, hogy Ms a kizárólagos tulajdonos, vagy semmi hasonlót. Én csak arra utaltam, hogy ők a piac domináns szereplői. Ha vki belép erre a piacra, az készüljön fel a harcra.
Nem írtam azt sem, hogy az Ms diktálja a proci fejlesztést. Ezt nem is tudom, miből szűrted le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hivatalos a One UI 8 frissítés közzététele
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Proxmox VE
- Windows 10
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest