- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
zotyesz01
tag
Milyen hűtést tettél rá? Ha csak egy kis plusz ventit, az nem biztos, hogy elég. A chipről érdemes levenni a bordát, levakarni a ragasztót a bordáról és a chipről is, hővezető pasztát rá és két pötty pillanatragasztóval vissza. A gyári kétoldalas ragasztószalag néha inkább csak szigeteli a hőt, mintsem vezeti. De az is lehet, hogy kifogtál egy hibás chipsetet, akkor alaplapcsere.
-
zotyesz01
tag
Szerintem ez messze nem az alaplap hibája, hanem a szutyok tápoké. Egyszerűen egy idő után nem tudnak stabil feszültséget szolgáltatni. Ez az alaplap meg elég érzékeny erre.
-
-
zotyesz01
tag
A PCI slotok mellett van egy kis kerek matrica, azon van egy szám, nekem volt egy olyan lapom, amin egy 2-es volt, most meg 4-es van. Ez utóbbin a proci socket két oldalán van egy-egy XP felirat, nyilván azt jelenti, hogy hivatalosan XP ready a cucc. Állítólag a 3-as számúaktól nem igazán szeretik a 1.3-1.4 TBirdöket.
Nyilván általánosan igaz, hogy minél újabb, annál jobb, érdemes megnézni a doboz oldalát, állítólag kiderül a gyártási idő. -
zotyesz01
tag
válasz
nothingface #557 üzenetére
Nekem megoldotta az elemcsere...
-
zotyesz01
tag
Valójában a proci okozza, mert pont az 1.3-as és az 1.4-es TBirdöknél az AMD nem mindig tartotta be a saját előírásait. Az alaplapok többségénél ez nem okozott problémát, de úgy látszik, hogy a K7S5A bizonyos sorozatai elég érzékenyek. A forgalmazó (DTK Magyarország) javítja ezt a hibát egy ellenállás beforrasztásával.
Memóriavásárlásnál tanácsos az alaplap kézikönyvből kinézni, hogy milyen chip legyen a memóriamodulon. -
zotyesz01
tag
-
zotyesz01
tag
SZVSZ az L1 hidakról szedd le az ezüstöt, úgysincs jelentősége, mivel a lap nem támogatja a szorzóállítást. A ramot és a procit is ki kéne próbálni másik lapban is, hátha problémásak. Lehet kontakthiba is a memória slotoknál, kivenni, befújni kontakt szprével (nem WD40!!!), egy próbát megér. Hány ram modul van? Ha kettő, ki kéne próbálni külön-külön őket, hátha nem szeretik egymást.
Más. Az ECS bios egyszerűen nem támogat mást, csak a következő frekiket:
100/100
100/133
112/112
124/124
133/133
138/138
150/150
166/166
A hivatalos biosok ebből csak a hivatalos frekiket mutatják, a többi rejtve van, DE OTT VAN.
Viszont ettől eltérő értékeket NEM LEHET beállítani. Úgyhogy ne csodálkozz, ha 101/101-es beállításra így reagált. CPUFSB-vel más értékek is beállíthatók, gondolom ez az órajelgenerátortól függ, csak ezeket nem lehet eltárolni a CMOS-ben. -
zotyesz01
tag
Igen, az igaz, hogy kényelmesebb, csakhogy a cpufsb-t nem lehet használni linux alatt, valamint a memtest86-tal sem tudod ellenőrizni a ramjaidat. Különben a link, amit beszúrtam itt van két v három oldallal előbb.
Lényeg: van egy progi (cmostool) amivel meg lehet változtatni a bios olyan beállításait is, amit a gyártó elrejtett. Windows és dos-os változat is létezik. Tehát ez bármelyik biossal működik, egy táblázatban kell átírni bizonyos értékeket és utána reboot. -
zotyesz01
tag
Erre csak azt tudom mondani, hogy vegyél jobb ramot, vagy tényleg használj visszafogottabb beállításokat. Nekem volt Samsung chipes ramom, ami elindulni sem volt hajlandó 133-on ebben a lapban. A mostani Micron meg simán megy Ultra-2-6-3-on.
Acorp táp, hááááááát... én ehhez a laphoz legalább a DTK CAS74PFC házat javaslom, inkább, mint a Codegent. Kicsit drágább, de sokkal jobb és szép tágas, jól szerelhető.
Ice: semmi bajom a lappal, szerintem is király, de meg kell neki adni, ami jár. Viszont az árkülönbségből kijön. -
zotyesz01
tag
Talán nem kéne erőltetni ami nem megy. Ha a memória nem bírja 133-on a 2-6-3-at, akkor vissza kéne venni legalább 2.5-6-3-ra és úgy próbálkozni. A procid valószínűleg bírja, de lehet, hogy feszt kéne emelni, vagy jobb tápegység kéne (most milyen van?). 100/133-on nem érdemes használni, annál jobb a 100/100.
138/138-on nálam is csak egy idő után kezdi nyomni a hibákat a Memtest és akkor is csak keveset, de nekem annyi is sok, inkább visszavettem gyári órajelre (TBird 1000/133 AXIA) -
zotyesz01
tag
Ja, és mi a nevetséges? Szerintem az, hogy olyanért kérnek 2x annyit, amelyik csak 10%-kal tud többet.
-
zotyesz01
tag
winme nem volt hajlandó hibernálni, utánanéztem, volt egy nohiber.txt, amit a winme kreált és a hangkártya driver volt a ludas. Más driverrel ment a dolog. XP-vel nem próbálkoztam eddig, ez csak egy tipp volt.
-
zotyesz01
tag
[L]http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=27&t=000360&p=[/L]
talán így jobb -
zotyesz01
tag
Olvasgattam az ocworkbench fórumot, és érdekes dologra bukkantam: egy arc rájött, hogy hogyan lehet a rejtett FSB beállításokat előcsalogatni akár a hivatalos bios-okból is. Ajánlom ezt a linket: http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=27&t=000360&p=
Első olvasásra talán kicsit macerásnak tűnhet, de nem az. -
zotyesz01
tag
Dive: mikori bios van a gépedben? Ha augusztusi (nem gondolnám), akkor a bootfloppyt ne a saját gépedben csináld és a bios file-t ne ott másold a floppyra, mert a korai biosokkal w2k és XP alatt hibás volt a floppykezelés.
Hogy próbáltál biost frissíteni?
Ez nem Award, nem találja meg magától a bios file-t, hanem szépen meg kell neki adni.
Tehát: aminf329.exe 011123.rom (csak a hasamra ütöttem). Az aminf326 is működik. -
zotyesz01
tag
Ha csak a winchestert állítod "Not Installed"-re, attól a windows még látni fogja, ezzel nem tudsz mit csinálni, nem csak ennél az alaplapnál van így. Ha letiltanád a második IDE csatornát, akkor nem látná.
Nekem is vannak cold boot gondjaim az esetek 70-80%-ában, de reset után _mindig_ rendesen indul, ezenkívül ritkán kapcsolom ki, menet közben meg betonstabil. Ezért én nem foglalkozom vele, talán majd egy bios frissítés valamikor megoldja. Nálad viszont komolyabbnak tűnik a gond. Milyen verzió a lapod? 3-as alaplap verzió fölött néha gondok lehetnek a giga fölötti TBird-ökkel, főleg az 1.3-1.4-esekkel. Próbáld ki 100 MHz FSB-vel. Futtasd a memtest86-ot 100-as és 133-as FSB-vel is! -
zotyesz01
tag
-
zotyesz01
tag
Én nem adnék annyira a dewdew tesztjeire, fene tudja honnan fordították. Valahogy én jobban hiszek az Anand-nak, olvasd el azt is.
Különben tetszik a Gigabyte VTXE alaplap, jó ára van, nincs agyonzsúfolva és jól is teljesít. Inkább egy ilyen kéne, mint egy Abit 44 ezer nettó nagykeráron (!!!), vagy az Asus bruttó 63-ért. Kicsit durva, nem?
Azért nem fogom lecserélni az ECS-emet! :) -
zotyesz01
tag
Az egyetlen, ahol igazán jobb a KT266A, az a Sandra memory, márpedig azt mindenki tudja, hogy sz@rt sem ér.
-
zotyesz01
tag
Nálam a TBird 1000-rel és a Micron 256 mega DDR- rel valamivel több, mint 2 óra alatt végzett mind a 11 teszttel. (2.7)Alapfrekin nem volt gond , de 138 FSB-n már hibázott, igaz, összesen 4 hiba volt, kettő a 3-asban és 2 a 10-esben.
-
zotyesz01
tag
Érdemes a 010911-es biost kipróbálni, az többféle fsb beállítást tesz lehetővé, az ocworkbench-től lehet letölteni, ahogy az aminf326-ot is. Az L1 hidakkal semmire sem mész, az a szorzót tenné lehetővé, de a lap sajna nem támogatja.
Mindenképp valós ddos kell, sőt inkább clear dos. Ne a w98 indítólemezt csináld, hanem rendszerlemezt (format a /s). -
zotyesz01
tag
A bios frissítése: csinálsz egy boot disket, még véletlenül sem w2k alatt. Az amiflash progit (aminf326.exe) és a bios file-t (010920.rom, vagy hasonló) bemásolod egy könyvtárba a winchesteren, ahol könnyen eléred. Bebootolsz a bootdisk-ről, belépsz a biost tartalmazó könyvtárba és begépeled: aminf326.exe 010920.rom. Ennyi.
Ha nem sikerülne és a gép nem indul a frissítés után, akkor egy formatált üres floppyra fel kell másolni a bios file-t és átnevezni amiboot.rom-ra és ezzel a lemezzel kell bootolni. A lemezen SEMI MÁS ne legyen.
A tuninghoz: meg kell emelni a feszültséget, a procin grafitozod az L7 hidakat, akkor 1.85 voltot ad neki az alaplap. -
zotyesz01
tag
válasz
Ambrosius #99 üzenetére
Ajjaj, barátom, Te aztán belenyúltál:(
Most már értem, miért nem szeretik az inno kártyák a referencia detonátorokat! Elég szemétség amit művelnek, bár maga a kártya nem rossz, elég jó a képminősége. Nem tudod becserélni egy CardExpert-re?
Remélem, hogy végülis jó lesz minden, énnekem az életben nem volt még ilyen stabil alaplapom (hova kopogjam le). -
zotyesz01
tag
Az alaplapon egy 2-es szám van, tehát ez egy 1.02 verzió (vagy 1.2?). Valószínű itt még nincs gond.Alapórajelen hibátlanul lemegy a teszt.
Ettől függetlenül, ha alkalmam lesz, kipróbálom erősebb procival is. -
zotyesz01
tag
Nálam hiba nélkül lement az ECS lapomban a teszt, persze csak 1000/266 procim van. FSB138-on már hibázott, a 3. és a 10. tesztben volt hiba, a 3.
Szívesen kipróbálnám 1.3 vagy 1.4 Athlonnal is, ha valaki kölcsönadná...:) -
zotyesz01
tag
válasz
Ambrosius #85 üzenetére
Ambrosius: és most mi a szándékod?
Cseréltesd ki szerintem, ha tényleg rossz, kár szenvedni vele.
Más. Írtad, hogy vannak olyan gondok is (nem neked), hogy elfelejti a bios beállításokat, low battery hibaüzenet, stb. Nekem is volt ilyenem, de én kicseréltem az elemet az alaplapban, azóta, legalábbis eddig nincs gond. Szerintem ezt más is megteheti, nem sok vesztenivalója van. Ha így is ismétlődnek a hibák, legfeljebb visszateszi a régi elemet és úgy cserélteti ki a lapot.
Szerintem intézkedjél minél gyorsabban, annál könnyebb dolgod lesz!
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Yettel topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Bluetooth hangszórók
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest