- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
Aktív témák
-
jola
csendes tag
válasz
zotyesz01 #495 üzenetére
Írtad, hogy talán kissé maceráns az eljárás: ugyancsak az OCW-fórumokban találtam ezt a linket a tegnap: http://www.inet.hr/~mpapec/performancefiles/stuff/chfsb.zip
Akár DOS-ablakból (de én a ''tiszta'' boot-floppymra másoltam ezt a pár kB-ot) is indítható, csak a kívánt órajel-csoport számát kell begépelni, és újrabootolásnál élesedik. Igaz, nem valami rugalmas, de BIOS-független. Emlékeim szerint szinkron üzemeket ajánl fel.
Most a gyakorlat: nálam, mint minden egyéb módszer esetében, újraindításnál teljes paralízis. Véleményt kérnék: mivel már volt két olyan időszakom, amely alatt (BIOSból) 133/133-mal prímán ment (csak a CAS 2-vel volt Memtest-hiba, minden mással OK), teljesen stabilan, hardveres-szoftveres rebootok rendben, ezzel szemben más időszakokban imák, netán CMOS-reset után CSAK 100/100 (sajnos pont a tegnap esti bekapcs után ismét sötétség fogadott, előzőleg SDP-6-3 Ultra futott 133/133-on napokig; épp a fenti progit próbáltam volna ki...), semmi egyéb, 101/101 sem. Ilyenkor CPUFSB leokézva a Windowsban is azonnal fagy, no körzör, no cukor.
(Erről már írtam a minap, Duron 600-ról van szó, PC133-mal.)
Ha nálam ilyenkor fagyás jön rebootnál, azt jelenti, a progi aktív...
Legyetek szívesek, tippeljetek, mi lehet a gond? Én arra is gondoltam, az ''ezüstözött'' (így vettem) L1-hidak esetleg kontakthibásak, és szakadásnál ezért hajlandó csak natív beállításokon futni. Nincs tapasztalatom, nem tudom, ilyenkor mi szokott történni (tehát egy preparálatlan proci órajelét elállítom - akár lefele - , majd reboot).
Danke voraus!
Laci
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen videókártyát?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged