Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorromoto
senior tag
Gyerekek.
Félig meddig jó hírrel jelntkezem.Tlán én vagyok az első Magyar emberke akinek működik az otg funkció a nexusán
No de nem teljes az öröm ugyanis a rádugott pendrive-t nem tudja olvasni.Leformázni szeretné de azt sem tudja.Jelenleg Fat 32 be van. Ez tudomásom szerint jónak kellene lenni.
Amugy egér billentyű faxán megy.
Ötlet ? -
X DoZ3R
tag
Üdv. Ha minden jól megy holnaptól én is Nexus tulaj leszek, olyan kérdésem lenne, hogy első körben rootolnám, bootloader nyitnék, cwm-et raknék fel, erre jó a nexus 4 toolkit 1.3as? mert olvastam olyat hogy támogatni kell hogy működjön minden meg stb stb szóval tapasztalat kellene hogy hogyan lenne a legegyszerűbb, ha lehet az adb-s kódirogatós megoldást mellőzném, annyira szakértő nem vagyok
köszönöm előre is a választ
-
Kunsztler
senior tag
Sziasztok!
Tud már magyarul a Flowolni?
Vagy csak a swiftkey?Melyik jobb és melyik eszik kevesebb memóriát?
-
FőDudu
veterán
válasz
sonique #7186 üzenetére
Udv mindenkinek!
Ugy tunik lehetosegem nyilik par darab (1-2) Nexus4 16 gb-os telefon beszerzesere (kulfoldi szolgaltatonal).
Erdekel valakit ilyen telefon?Fuggetlen, 2 ev garancia van rajuk (amit meg nem tudok hogy nemzetkozi vagy helyi).
Tobbet meg nem tudok mondani (es nem is biztos, hogy lesz) - gyakorlatilag ajandekba kapom oket egy nagyobb volumenu beszerzes folyomanyakent.Szoval ha valakit erdekel akkor privizzen - husvet utani heten latogatunk haza Budapestre.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
zorromoto #7175 üzenetére
Na akkor manuálisan, ami a CWM alatt kéne működjön. Megpróbálom leírni mit csinál a csomag, de nem ígérem hogy érthető lesz...
Tehát:
Elsőként írhatóra csatolja a systemet, ez érthető miért kell. Ez után a fájlokra adja rá a a jogokat, amiket utána be fog csomagolni és ott elvesznek, úgyhogy az már nem annyira, de az nem okoz gondot most.
Egy másik srcipttel a telefonon lévő framework-res.apk-t (system/framework/framework-res.apk) módosítja úgy, hogy egyszerűen belezippeli a módosított xml fájlt. (storage_list.xml)
Ezután a system/etc/vold.fstab fájlt simán felülírja a csomagban lévővel, majd leválasztja a system-et és felírja a kernelt.
Na most mindez kézzel úgy nézne ki, feltételezve hogy megy az adb és a fastboot a parancssorban hogy:
adb pull system/framework/framework-res.apk
Itt megkapod a fent lévő romból ezt a fájlt. Megnyitod valami értelmes fájlkezelő alatt (Megnyitod, NEM kicsomagolod!) majd a a /res/xml mappában lecseréled a cwm mell adott csomagban lévő storage_list.xml fájlal azt, ami ebben van.
Visszateszed a telóra és ráadod a jogait
adb push framework-res.apk /system/framework/
adb shell chmod 0644 /system/framework/framework-res.apkFel kell még tenni a vold.fstab fájlt is, illetve megadni a jogait szintén:
adb push vold.fstab /system/etc/
adb shell chmod 0644 /system/etc/vold.fstab..és végül a kernel. Erre van pár ügyes kis tweak, de ha már manuális út akkor (persze mikor nyitva van a BL már):
adb reboot bootloader
fastboot flash boot boot.img
fastboot rebootEgyszerűbb lenne a CWM, de ha nem garantálható, hogy működik, akkor hiába egyszerű...
-
zorromoto
senior tag
válasz
kiraly.andra #7178 üzenetére
egész pofásnak tűnő dolgok , bár a szyvem csücske az mégis csak a wireless töltő
-
ilyen_85
senior tag
válasz
zorromoto #7160 üzenetére
Tehát:
0. lépés:
Megvettem az alkalmazást Play-en, majd vettem egy ps3 kontrollert is. Eredeti kell hogy legyen, az utángyártott kontrollerek nem, vagy nem teljesen működnek.1. lépés
A telefont, vagy tabletet rootolni kell2. lépés
A Dancing Pixels Studio honlapjáról letöltöd a párosító alkalmazást, ugyanis az első párosítástól eltekintve a kontroller vezeték nélkül csatlakozik a telefonhoz/tablethez (ezért is lapítottam, mint a végtermék a fűben, hiszen ti az OTG-t feszegettétek)3. lépés
A párosító alkalmazást feltelepíted a PC-re, majd a PS3 kontrollert csatlakoztatod hozzá egy usb kábel segítségével. A program megmutatja a kontroller MAC címét, ezt feljegyzed4. lépés
Letöltöd a telefonra/tabletre a Sixaxis controller alkalmazást a playről. Majd a Pair Controller gombot megérintve beírod a kontrollered címét5. lépés
Megérinted a Start gombot, első alkalommal root jogosultságot kér és figyelmeztet, hogy amíg használod a kontrollert, a bluetootht nem fogod tudni használni másra.Ekkor elkezdi keresni a kontrollert, megnyomod a kontrolleren a PS (connect) gombot. Normális esetben egy rezgéssel, majd egy üzenettel nyugtázza, hogy a párosítás megtörtént.
Ha ez megvan, utána már csak a játékban kell megnézni, hogy natívan támogatja-e a PS3 kontrollert, vagy kell hozzá "érintést emuláló" profilt letölteni például innen.
A letöltött .map fájlokat be kell másolni a telefonon az alkalmazás "profile" mappájába (/sdcard/data/com.dancingpixelstudios.sixaxiscontroller/profiles/), hogy ki tud választani az Active Touch Profile részben.
Ha mindent beállítottál, már mehet is a játék
Igen a RR3 támogatja az L1 L2 R1 R2 gombokat is. Illetve az analog karokat is. De nekem jobban bejött az irányítás a digitális gombokkal, elég szépen lehet vele terelgetni az autót, tényleg élvezetes így játszani
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
zorromoto #7172 üzenetére
Oké, de neki egy külön táppal ellátott aktív HUB is rajta lóg. Azért nem mindegy... Meg hát ha manuálisan csinálta, akkor Terminal (mutatja is az Emulatort kicsit) vagy ha Winodws akkor parancssor alól tette fel a cuccokat.
Bár én még olyat nem láttam, hogy a CWM valamit nem flashelt volna a helyére, de simán előfordulhat hogy a hiba erre vezethető vissza.
szerk:
Ha linkeled a zipet segítek és megmondom hogy kell kézzel felpakolni, kihagyva a CWM-et.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
zorromoto #7168 üzenetére
Két fájl:
boot.img >> ő a "kernel". (Ez csak pongyolán megfogalmazva igaz, mert egy lemezképfájl, amiben benne van a kernel is és még egy csomó más...)
framework-res.apk >> Neki most csak konténer szerepe van. Pár erőforrást tárol, de elég fontosak. A system/framework/ mappában van a helye.Lehet kézzel is csinálni, ha a CWM nem akarja az igazat, de ahhoz kéne pár olyan zavarba ejtő apróság, mint a parancssor és az adb...
@sonique:
Persze, csak a jelek szerint hiába, mert nem megy rendesen...
-
sonique
őstag
válasz
Keeperv85 #7165 üzenetére
mar lényegtelen mert az uj kernel / telepitö zip ben már minden meg van csinálva
All-in-one flashable zip that includes modified kernel/ramdisk, vold.fstab, and precompiled storage_list.xml for framework-res.apk (thanks arpruss for precompiled zip-for-android). Kernel unchanged from last release (Franco r102 base), but removed unrelated line previously added to default.prop in ramdisk
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
zorromoto #7160 üzenetére
Az a helyzet hogy ehhez a kernel IS kell, meg a framework-res.apk is. Ha egyik nem megy, vagy rosszul megy, már nem jó a cucc. A kernelben mindjárt két hack, mert az msm_otg.c is fontos, de a ramdisk-et is meg kell piszkálni...
Eleve nem értem miért nem oldották meg ezt itt gyárilag: elég alap funkció lenne.
-
Endless
aktív tag
Azt be lehet valahogyan állítani, hogy ha rádugom a headsetet akkor csak ott halljam a hívások, értesítések hangját?
-
twine
veterán
-
zorromoto
senior tag
válasz
ilyen_85 #7159 üzenetére
Ezt kifejtenéd kicsit bővebben ?
(#7158) Keeperv85 : igen gyakorlatilag egy kernel csere volt (franco utolsó r102 kernelébe ) lett beépítve a dolog. Egyébként itt az aktuális topik ha valaki ebből ki tud valamit hámozni.
#7157) twine igen pont ez a cél hogy kihozzuk a legtöbbet amit lehet.Nem mondom hogy nem tudok nélküle élni ,de ha már megvalősítható akkor miért ne.
-
twine
veterán
válasz
zorromoto #7148 üzenetére
egyébként mi is lenne a fő cél a kísérletezésben?(azon kívül hogy "minden"
) kontroller,pendrive,egyéb? kontrollerre lenne egy "kérdéses" ötletem...(Dualshock 3 meg valami "rootos progi")
ONE X-en állítólag működött,,,Van itt egyébként PS3 tulaj?
-
Dogengar
aktív tag
Sziasztok! A fehér Nexus 4-ről van valami infó?
-
zorromoto
senior tag
válasz
Keeperv85 #7149 üzenetére
Az a baj hogy ehhez kevés vagyok mint abban a bizonyos sajtban a brummogás.Jó padavan vagyok ha van megfelelő mester hozzá .Szeretek tanulni és továbbadni.
Jelenleg csak feltettem azt a bizonyos zip file-t ami elvileg mindent megoldana,de nem így történt.
Az a bosszantó hogy videó van róla hogy működik,de gyakorlatilag nem tudok magyar emberről akinek működne az N4.én. itt a bibi.
-
Cuccok
tag
Megjött a "gyári" Wireless charging Orb-om és azt kell mondjam hogy nagyon örülök hogy nem vettem meg fele ennyiért azt a rondaságot (fasttech-es) amit linkelgettek itt egyesek.
Nagyon profin néz ki, tökéletes szögben tartja a készüléket, és a bőrhatású dbrand hátlapfóliám is tapad rá, nem csúszik le a készülék róla.
Gyorsan is tölt (1.8A töltő jár hozzá, de én a Nexus10 2A töltőjével használom), nem is melegszik a készülék számottevően. Nem volt olcsó, de nekem minden fillért megért
Viszont a dx-boxos replika bumperem úgy néz ki elakadt valahol.
Aki rendelt onnan olyat annak mennyi idő alatt jött meg? -
zorromoto
senior tag
gyerekek "Csak én szedek itt béres cseppet" Senki sem akar otg-t?
Annyira baxtat ez a téma de nem tudom megoldani egyelőre. Nincs kedve valakinek beszállni a projectbe ?
-
adam.np
csendes tag
A hazai Media Markt március közepére mondta a forgalmazás megkezdését. Lehet már kapni náluk?
-
mcsabi84
senior tag
válasz
IkszIpszilon #7136 üzenetére
Az idealertől megkapod 112-ért, a gsm boltokban 130 körül mozoghat az ár. Ha el is romlik 18ból csak ki tudod küldeni garanciális javításra és vissza is jön ennyiért, vagy ha kisebb a baj, olcsóbban megcsinálják itthon. Ezt az utat is érdemes átgondolni. Jelenleg szerintem a legtöbbünknek külföldről hozott telója van.
-
IkszIpszilon
aktív tag
Lehet már ezt Bp.-en vhol. nem gsmboltos garanciával kapni?Ha nem akor ti melyik boltot ajánlanátok?
-
-
gulb
senior tag
válasz
crhis86 #7129 üzenetére
Biztos nekem nem volt meg ilyen kameras gepem...ez alairom. de akkor is csorog
lehet ez alap ficsor es nem bug. - ezert is nem zavar.
Ubersync: ennyire ezt nem neztem meg.. csak, hogy mindenhez kerte a hozzaferest.
( mivel eddig csak HTC-t használtam nem volt kérdés mert abba ezek alapbol benne voltak )thx
-
Osztok pici bénázásom eredményéből született törés tesztet.
Az első eset olyan négy napja volt mikor az ágy széléről lecsúszott az ágy és a éjeliszekrény között és amíg földre nem ért ide oda kopogott
Gyorsan megnéztem és tapasztaltam, hogy nincsen karc és minden működik rendesen, illetve kicsit jobban meg nyomkodtam és szemből nézve bal sarkán ha jobban megnyomom pici ropogást add ki, persze lehet ilyen volt mikor megvettem :/ ha nem az se zavar mivel működik minden
A második esetnél töltés közben a vezeték beakadt és le lett rántva az asztalról durván 80 cm szabad esés hátlapjára érkezett . Szerencsére karc és minden mentesen megúszta ezt is
Ja és semmi védő cucc nincsen rajta még fólia se .
-
crhis86
tag
Ezt a szerinted gagyi dolgot minden autofókuszos telefon produkálja, max neked még eddig nem tűnt fel. Az előző telefonjaim is csinálták, de pl. az iPhone 4, 4s, 5 is csinálja.
Ubersync: nem mindenhez kap hozzáférést, csak ahhoz, amire szüksége van. Van 3750 5 csillagos értékelése és fent van már durván 1 éve Play-en, mégis mitől tartasz?
-
gulb
senior tag
Garancia: Tegnap vettem gyorsboltba ezt a kis csodat. Ha 1 evet vallalnak ra nekem kb mind1 ki vallalj...de ne egy falusi gsm bol legyen.
Zorges: elso pillanatba mikor letettem az asztalra a telefont meghallottam ezt a recegest
azt hittem a gombok de ra kellett jonni belulrol jon.. azert irci pirciket ez GAGYI
mondjuk nem zavar meg egyutt elek vele de akkor is..
Nekem a facebook ismerosok osszelinkeles a telefonkonyvel kicsit jobban hianyzik
htc -be ez nagyon penge volt.
-
twine
veterán
válasz
FearTomi #7115 üzenetére
"Sanszos, hogy olvasta valami szuper okos oldalon"
Épp ezt akartam én is írni,,,az okosításon kívül, sajnos a "hülyítés" is nagyon megy a fórumokon...
és sajnos a kevésbé gyakorlott mobilost/fórumozót, könnyen meg lehet "vezetni...."
Sokszor még az olyan "hibák" is előjönnek amiket egyébként soha nem tapasztalna a felhasználó, ha nem olvasná a fórumokon,,,,lásd ONEX topic első fél éve: "hullámzik a kijelzőm legszéle ha erősen nyomom",,,,egy idő után márkaptam én is tőle,,,
-
-
Bilux
veterán
válasz
feketekakas #7106 üzenetére
Erre szoktam mondani ne rázd nem f@sz.
Megkérdezném milyen indítatásból rázod a telefont? Sok kindertojást kaptál kiskorodban és hiányzik a mozdulat? -
feketekakas
csendes tag
Köszönöm szépen, a gyors és megnyugtató válaszotokat!
Akkor nem variálok vele.
Üdv
-
hirschtec
csendes tag
válasz
Én is egy 2 hetes Telenor-os Nexus 4-et használok és, ha megrázom, akkor zörög benne valami, de én is úgy tudom, hogy ez mindenkinél tapasztalható.
-
KillBorn
senior tag
válasz
Ha nem okoz működési hibát akkor nincs baj. Az autofocus mechanikája az, azt állítják. Mindenkinek ilyen, mintha valamilyen alkatrész rövid úton csúszkálna ide-oda.
-
madoxx
aktív tag
válasz
A kamerát hallod, minden készülék ad pici zörgő hangot rázáskor
-
feketekakas
csendes tag
Üdv!
Az elmúlt napokban azt vettem észre, hogy ha megrázom a telefont valami mintha csörögne benne. Úgy tűnik, mint ha fellazult volna benne valami.
Valaki tapasztalt hasonlót?2 hete vettem a Telenornál és gondolkozok, hogy vissza kellene küldeni, de mivel semmilyen működési hibát nem tapasztaltam, nem szívesen válok meg a telefontól, akár hetekre.
Valaki tapasztalt hasonlót?
-
lmno
őstag
Üdv!
Lehet már tudni valamit arról, hogy mikor kapható nálunk hivatalosan a Nexus 4? (Hol, kb. mennyiért stb.)
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jövedelem
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest