- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Raysen623 #22 üzenetére
5-10 fps VGA oldalon általában a különbség ími elhanyagolható 160fps magasságokban.
Azonos árszinten nem egy-két, hanem általános teszteken? Én nagyon nem ezt látom...
Processzor terén nagyobb a hátrény, de még a 28nm-es CPU-k is bőven elegendőek az átlagfelhasználó számára.
Nekem egy négy éves Ivy Bridge-em van, ami fele annyit fogyaszt alaphangon, mint a vele egy kategóriás AMD procik. Az Intel annyira kényelmes, hogy kis túlzással cipőpasztát rak a kupak alá hővezető paszta helyett, mert így is lazán jobb teljesítményt nyújtanak a procijai.
Nagyon remélem, hogy az AMD végre tényleg csinál valamit az Zen-el, mert ha nem, akkor végképpen leírja magát. Az Intel jövőre már 10nm-en fog járni, míg az AMD még csak most tér át a 16nm-re...
Az egyszálas leadott teljesítménykülönbség engem nem hat meg, mert ami ezt használja azt átlag ember ritkán veszi igénybe.
Lehet hogy nem hat meg, de ettől még a játékok jó része nem profitál a sok szálból. Nézzük a WoT-ot vagy a Doom-ot...
APU-knál megint eltérő a helyzet.
Az APU-k terén valóban szép az AMD előnye, de még mindig ott tartunk, hogy játékra annyira nem jó választások, mert egy belépő szintű VGA is képes lekörözni őket...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Raysen623 #22 üzenetére
Az egyszálas leadott teljesítménykülönbség engem nem hat meg, mert ami ezt használja azt átlag ember ritkán veszi igénybe.
Ezzel itt nagyon mellényúltál, mert pont a játékok, főleg a nem túl optimalizáltak kérik a gigaherceket. Ezért van az, hogy a 10 magos Intel nem tudja "kihajtani" a csúcs-VGA-t, de az 5GHz-re rántott 4 magos igen.
Amiből az egyszeri user ritkán profitál, az a 6+ mag, illetve a 2000+Mhz-es ram és a 2+ csatornás memóriavezérlő nyújtotta extra sávszélesség. Utóbbiból az IGP tud profitálni. A legtöbb adat-busz használatát igyekszenek minimalizálni. Nem a sávszélesség, hanem a késleltetés miatt. Ezért van az ,hogy ha az x16-os high-end videókártyát belevágod egy PCIe x4 slotba, akkor kb 3-4%-os teljesítményromlás van.
-
válasz
Raysen623 #18 üzenetére
Egyszer majd elmesélitek nekem mi köze az AMD-nek az NV gátlástalan angolszász üzletpolitikájához és marketingjéhez?!
Az, hogy CPU-k terén az Intel, a dVGA-k terén az nVidia egyetlen valamire való konkurense az AMD lenne.
Csakhogy sem az egyik, sem a másik téren nem igazán virít nagyon mostanság. Így a két említett vállalat annyit kér a cuccaiért, amennyit nem szégyell, aztán az AMD meg alkalmazkodhat hozzájuk...Nálam jelenleg AMD cuccokat érdemes vásárolni, mert sokkal pénztárcakímélőbb és bőven elegendő mindenre.
Miért is pénztárcakímélőbb? Adott pénzmagért nagyobb teljesítményt nyújt, vagy adott teljesítményt olcsóbban kínál, mint a konkurens? Nem. Akkor ezt a részt bőven nem értem...
Egyébként meg kereslet-kínálat viszonya alakítja az árakat jó esetben.
Pontosan. Azért tudja az Intel a Socket 2011, illetve az nVidia a csúcs videokártyáit horror pénzekért kínálni.
Illetve ezért nem vonja ki a piacról az nVidia a G-Sync-et és nem áll be a Freesync mögé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged