- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Elég drága mulatság ez !
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
antikomcsi
veterán
válasz kretenallat #39 üzenetére
Amíg sz@r van, veréb is van.
-
Venyera7
senior tag
Arra akartam kitérni, hogy lehet FreeSyncet és G-syncet is hackelni. Én 40hz-ről lementem 30hz-ig, ez fontos volt, mert 4k-ban 40 fps felett lenni nem mindig sikerül.
[ Szerkesztve ]
-
Lacok
őstag
Kicsit magasnak tartom az árcédulát mindkét versenyzőnél egy 24" Tn+filmes panelért amikor a nagyobb tesónál [link] már VA panellel van szerelve a kijelző.
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
kretenallat
senior tag
Valaki mondja el, hogy miért kerülnek ilyen sokba ezek a TN+ paneles monitorok, kérem. Ez már az az árkategória, mint a 27-es IPS paneles 144Hz-es asusom...
:: Ω :: Born Dead, Buried Alive :: Ω ::
-
Raysen623
addikt
Nagyon remélem, hogy az AMD végre tényleg csinál valamit az Zen-el, mert ha nem, akkor végképpen leírja magát. Az Intel jövőre már 10nm-en fog járni, míg az AMD még csak most tér át a 16nm-re...
Részemről is várós a Zen, de félek a vége az lesz, hogy csak VGA-t fognak gyártani. Ember nem érti miért vártak CPU fronton ennyit a csíkszélváltással.
Lehet hogy nem hat meg, de ettől még a játékok jó része nem profitál a sok szálból. Nézzük a WoT-ot vagy a Doom-ot...
Nos, a drága jó WoT is nagyon szépen muzsikál a gépemen 60 fps-el FHD-n, Doom-ot még nem néztem, de szerintem az is szépen futna VGA miatt kompromisszumokkal persze.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
félisten
válasz TESCO-Zsömle #29 üzenetére
A sztyeppén is azért már feltehetően nem Pentium 4-esen játszanak, hanem legalább Athlon 64 X2 vagy Core2Duo szintű procival. Tehát ezek is profitálnának a több szálas engine-ből... Szóval én azért ezt homlokráncolva fogadom.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nekik se könnyű, mert őket meg visszahúzza a piac. Kint a sztyeppén sokak örülnek, ha egyáltalán gépet és netet tudnak hozzá szerezni. Aztán lehet, hogy ez már nem így van, de elvileg ezzel indokolták a dolgot. A motort se cserélhetik le, mert bár a CryEngine sokkal jobban skálázódik (Armored Warfare), a skála hamarabb véget ér lefele, mint a BigWorld esetében. Szintén WG nyilatkozat.
Persze az is benne van a pakliban, amit Abu mondott: játékmotort fejleszteni ma az üzletág legköltségesebb dolga. Egy már meglevő játékot rendesen átportolni egy másik motorra pedig közel egyet jelent a játék teljes újraírásával. Szóval bármerre is szeretnének továbbmenni, hatalmas költségekről lehet beszélni, amiből nem jön visszafele semmi. Mármint a mostani helyzethez képest.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
-
Reggie0
félisten
válasz TESCO-Zsömle #25 üzenetére
Nem csak a jatekok, hanem kb. minden egyszalas. A kivetelek koze a jol parhuzamositott progik tartoznak.
-
félisten
válasz Raysen623 #22 üzenetére
5-10 fps VGA oldalon általában a különbség ími elhanyagolható 160fps magasságokban.
Azonos árszinten nem egy-két, hanem általános teszteken? Én nagyon nem ezt látom...
Processzor terén nagyobb a hátrény, de még a 28nm-es CPU-k is bőven elegendőek az átlagfelhasználó számára.
Nekem egy négy éves Ivy Bridge-em van, ami fele annyit fogyaszt alaphangon, mint a vele egy kategóriás AMD procik. Az Intel annyira kényelmes, hogy kis túlzással cipőpasztát rak a kupak alá hővezető paszta helyett, mert így is lazán jobb teljesítményt nyújtanak a procijai.
Nagyon remélem, hogy az AMD végre tényleg csinál valamit az Zen-el, mert ha nem, akkor végképpen leírja magát. Az Intel jövőre már 10nm-en fog járni, míg az AMD még csak most tér át a 16nm-re...
Az egyszálas leadott teljesítménykülönbség engem nem hat meg, mert ami ezt használja azt átlag ember ritkán veszi igénybe.
Lehet hogy nem hat meg, de ettől még a játékok jó része nem profitál a sok szálból. Nézzük a WoT-ot vagy a Doom-ot...
APU-knál megint eltérő a helyzet.
Az APU-k terén valóban szép az AMD előnye, de még mindig ott tartunk, hogy játékra annyira nem jó választások, mert egy belépő szintű VGA is képes lekörözni őket...
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Raysen623 #22 üzenetére
Az egyszálas leadott teljesítménykülönbség engem nem hat meg, mert ami ezt használja azt átlag ember ritkán veszi igénybe.
Ezzel itt nagyon mellényúltál, mert pont a játékok, főleg a nem túl optimalizáltak kérik a gigaherceket. Ezért van az, hogy a 10 magos Intel nem tudja "kihajtani" a csúcs-VGA-t, de az 5GHz-re rántott 4 magos igen.
Amiből az egyszeri user ritkán profitál, az a 6+ mag, illetve a 2000+Mhz-es ram és a 2+ csatornás memóriavezérlő nyújtotta extra sávszélesség. Utóbbiból az IGP tud profitálni. A legtöbb adat-busz használatát igyekszenek minimalizálni. Nem a sávszélesség, hanem a késleltetés miatt. Ezért van az ,hogy ha az x16-os high-end videókártyát belevágod egy PCIe x4 slotba, akkor kb 3-4%-os teljesítményromlás van.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
G.I.JOE
senior tag
Nem tudom, de 24"-ra nekem egy fullhd bőven elég lenne. Plusz 70%-nyi képponthoz, +70%-nyi vga teljesítmény többlet is kell, nem? Azonos fps-hez. Én is nézegetek mostanában freesync-es monitorokat, de csak fullhd-t. Tudom, hogy szeb a képe meg minden, de nem elég, hogy a középkategótiás vga-k kezdő árai is mennek fel, de lassan már fullhd-s monitort se lehet majd kapni és akkor még jobban a tárcájába kell nyúlnia az embernek, ha valamit akar ...
-
antikomcsi
veterán
Igazából a cégek nem a jótékonykodásra mennek rá, és bevallom én sem ingyen dolgozok!
Az árak valóban jelentősen eltérőek, de nézzük meg, hogy az NV egy jóval kisebb cég, és gazdaságilag sikeres, míg az AMD aminek dübörögnie kéne, mert milyen fasza cuccokat gyárt, és a konzolpiac is az övé, és majd gennyesre keresi magát, valójában lehet éppen a hattyúdalát énekli.
Ne adj Isten, hogy tönkremenjen az AMD mert akkor keményen megfizetünk a nagy jótékonykodásért, ami inkább csak dilletantizmus volt.
-
Raysen623
addikt
Az, hogy CPU-k terén az Intel, a dVGA-k terén az nVidia egyetlen valamire való konkurense az AMD lenne.
Nem csak lenne, hanem az is. 5-10 fps VGA oldalon általában a különbség ími elhanyagolható 160fps magasságokban. Processzor terén nagyobb a hátrény, de még a 28nm-es CPU-k is bőven elegendőek az átlagfelhasználó számára. Folyamatosan körtét hasonlítunk az almához.
Adott pénzmagért nagyobb teljesítményt nyújt, vagy adott teljesítményt olcsóbban kínál, mint a konkurens?
Attól függ mit értesz "adott teljesítményen". Az egyszálas leadott teljesítménykülönbség engem nem hat meg, mert ami ezt használja azt átlag ember ritkán veszi igénybe. Professzionális vagy munkakörnyezetbeli felhasználásnál viszont figyelembe kell venni. APU-knál megint eltérő a helyzet. Játék alatt ha 80fps helyett 60-al játszol, de mindezt min. 25%-al olcsóbban, akkor már megéri.
-
voodoo98
addikt
Azért jó, hogy folyamatosan jönnek az új monitorok! Remélem pár éven belül elérhető áron lesz a 4k gaming (gsync, 144+hz, ips). Addig meg marad az 1440p.
Gsync:
Nekem nagyon megérte, óriási élményt ad hozzá. Pont azoktól a problémás dolgoktól (stutter, tearing,stb.) szabadulok meg, amik idegesítettek. Tény, hogy nem olcsó.
Ha van elég kraft a gépben, akkor a 144+hz még jobb élmény! De általában nincs.Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
félisten
válasz Raysen623 #18 üzenetére
Egyszer majd elmesélitek nekem mi köze az AMD-nek az NV gátlástalan angolszász üzletpolitikájához és marketingjéhez?!
Az, hogy CPU-k terén az Intel, a dVGA-k terén az nVidia egyetlen valamire való konkurense az AMD lenne.
Csakhogy sem az egyik, sem a másik téren nem igazán virít nagyon mostanság. Így a két említett vállalat annyit kér a cuccaiért, amennyit nem szégyell, aztán az AMD meg alkalmazkodhat hozzájuk...Nálam jelenleg AMD cuccokat érdemes vásárolni, mert sokkal pénztárcakímélőbb és bőven elegendő mindenre.
Miért is pénztárcakímélőbb? Adott pénzmagért nagyobb teljesítményt nyújt, vagy adott teljesítményt olcsóbban kínál, mint a konkurens? Nem. Akkor ezt a részt bőven nem értem...
Egyébként meg kereslet-kínálat viszonya alakítja az árakat jó esetben.
Pontosan. Azért tudja az Intel a Socket 2011, illetve az nVidia a csúcs videokártyáit horror pénzekért kínálni.
Illetve ezért nem vonja ki a piacról az nVidia a G-Sync-et és nem áll be a Freesync mögé...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Raysen623
addikt
Egyszer majd elmesélitek nekem mi köze az AMD-nek az NV gátlástalan angolszász üzletpolitikájához és marketingjéhez?! Arról is ők tehetnek, hogy mezei júzerek képesek 2-3x annyiért vásárolni hardvert, holott annyival több teljesítmény nem áll mögötte? Ezt nálam fanclub-nak és vakhitnek hívják.
Nálam jelenleg AMD cuccokat érdemes vásárolni, mert sokkal pénztárcakímélőbb és bőven elegendő mindenre. Ja és nem vagyok fps huszár...Egyébként meg kereslet-kínálat viszonya alakítja az árakat jó esetben.(#17) Reggie0: ne tegyünk már úgy, mintha a 165Hz általános igény lenne játékosok körében.
[ Szerkesztve ]
-
-
hupee
csendes tag
válasz TESCO-Zsömle #14 üzenetére
Amúgy tök igazad van, de ha már van egy ilyen funkciója. Ami, nem mellesleg remek funkció. 40 fps-ből látszatra kapsz 60-at. Akkor már az ember szeretné ezt is.
Mindegy, engem ez a tény mindenesetre elszomorít. Nekem nem éri meg a felárat. -
atee
őstag
Mindneki le van húzva aki a PC fejlődést követni akarja.
Sajonos az Nvidia pofátlan árazása az AMD töketlenségének köszönhető
Ennek ellenére én nem vagyok hajlandó ilyen G sync felárat fizetni csak ezért...
Max. nem használom a Syncet amit egyébként eddig se tettem... és simán veszem a "jobb" kártyát majd ha az éppen Nvidia lesz abban a kategóriában ahol az igényeimnek megfelelőt keresek.hupee Pont ez az elképzelésem nekem is, de bőven kivárhatunk. A 390 még simán elég.
A a syncet meg elengedem. Most se használom sosem.[ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
hupee
csendes tag
Hű de felbaszta ez az agyam. Pont azon gondolkodtam az 1070 teszt után, hogy na fasza. Erre lecserélem a mostani R9 390-et. Mert simán megéri.
Viszont monitort is akarok már egy éve venni újat.
De el is felejtettem, hogy nvidia oldalon ezért plusz sarcot szednek.
Nevetséges -
TESCO-Zsömle
félisten
+ Cifu: Marketing. Meg van nekik magyarázva, hogy annyival jobb. Mikor bemegy a boltba és egymás mellett van a 400$-os és a 600$-os monitor, senki sen tolja az arcukba, hogy csak a G-Sync miatt. Ellenkezőleg, szépen elmagyarázzák, hogy miért is a 600-a s a jobb. (Mert azon több hasznunk van/jobban nyomja a havi forgalmat - a bolt)
És persze a Radeon eleve nem játszik, emrt az AMD nem tud drivert írni. Szóval marad a kényszermegoldás. Founders Edition-ért nem is tudom elítélni őket, akinek hamar kellettek a cuccok, azoknak mindig mélyen a zsebükbe kellett nyúlni. Annyi történt, hogy most nem a boltok írtak 100-200$-al magasabb árcédulát megjelenésre, hanem az nVidia.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Tian66
senior tag
Nem nevetünk, hanem értetlenkedünk, hogy ezt így le lehet tolni mások torkán. És persze egy szóval sem mondtam hogy változtasson rajta. Amíg veszik, nem is fog. Ez üzlet, sima matek. Csak én nem értem miért hajtanak fejet a népek egy ilyen otromba lehúzás elött. Szigorúan magánvélemény! Nem minősítek senkit!
Béke. -
félisten
Passzol a GeForce GTX 1080 árához, szóval aki 1080-ra nem sajnálja a pénzt, az a G-Sync monitorra se fogja.
Szóval most mi nevetünk rajta, de közben az nVidia valójában acélhideg és gyémántkemény logikával kidolgozott üzleti modelljével gennyesre keresi magát rajta. Akkor meg miért változtasson? A 2015-ös nyeresége összemérhető az AMD egy negyedéves forgalmával.
@Tian66: Az Apple is otromba lehúzást csinál, oszt mégis veszik, mint a cukrot...
[ Szerkesztve ]
-
Tian66
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #6 üzenetére
Ez valóban nyomós érv. De remélem azért érzik az NV tulajok hogy csúnyán le vannak húzva ebben az esetben.
-
Tian66
senior tag
Egészen hihetettlen, hogy ekkora ár különbség legyen a két modell között. És van aki boldogan megfizeti. Nem is értem.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
150 euro különbség? Tiszta sor melyiket éri megvenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung S24R350FZR Monitor!24"/IPS/75hz/Freesync/
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- - 5O% DELL P2418HZm - S-IPS matt/ 75% sRGB / pivot / matt // ir fhd webcam /// 1év GARANCIA + SZLA
- Samsung F24T370FWR - FHD / IPS / 75Hz / FreeSync 2 / Gaming & Üzleti Monitor - Ár alatt! - 2db van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest