- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
malnabokor
senior tag
Nekem lassan 12 éve van meg a Nook (1st edition). 16 évesen vettem 99$-ért, és máig a legértékesebb vásárlásomnak tekintem. Nem tudom hány könyvet olvastam ki rajta, de a legtöbb biztos Rejtő Jenő és Verne Gyula volt . Sajnos az elmúlt években nem olvastam annyit, így eléggé mellőztem, mostanság pedig a felgyűlt papírkönyveimet igyekszem pótolni, de ha megint veszek, mindenképpen elgondolkodom ezen.
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
bwoay
nagyúr
Minden ebook olvasón adott az érintéssel történő lapozás, (ez lehet lapozó mozdulat, vagy egy adott terület érintése), de sokan preferálják a fizikai lapozógombokat, mert kényelmesebb a használatuk - a fizikai gombon végig rajta tarthatod az ujjad, majd amikor szükséges, lenyomod, ennél jelenleg nincs egyszerűbb. Létezik olyan olvasó, amiknek a hátoldalán helyezték el a gombokat, de ez a megoldás nem terjed el.
A kreatívitás valóban belassult, de ez szvsz annak tudható be, hogy már a 6-7 évvel ezelőtti olvasók is tökéletesen ellátták a feladatukat, mint elektronikus könyvek. Hiába növelik a tárhelyet, meg állnak át két (!!!) magos processzorokra a gyártók, az már nem jelent érdemi előrelépést, hogy 4000 könyv helyett 40'000-et tudunk tárolni rajtuk egyszerre, vagy a lapozás sebessége 0.2 mp-ről 0.05-re csökken. A kijelzőn lehetne faragni, de azt egyetlen gyártó fejleszti, ergo nagyon ráér. A 3 fő selling point manapság az audiobook lejátszás (bár arra egy mobiltelefon sokkal praktikusabb), az állítható színhőmérsékletű frontlight, valamint a vízállóság - egyik sem létfontosságú, ha az ember konkrétan olvasni szeretne.dabadab:
az nem nehéz, csak felára van. ugyanakkor a reklámokat kérésre kikapcsolja az Amazon ügyfélszolgálata, tehát a felár valójában nem is pénz, hanem egy 5 perces online chat. én igazából azt nem értem, hogy mi olyan zavaró azokon a reklámokon - nem a könyvek olvasása közben pattannak fel, hanem diszkréten a menü alján jelennek meg, illetve bekapcsoláskor ajánl könyveket az olvasó, ami még hasznos is lehet. ennél csak tolakodóbb reklámokba botlik az ember lépten-nyomon.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
tag
válasz Komplikato #1 üzenetére
Mert nem szereti a reklámokat a Kindle -ön (kissé nehezebb reklámmentest venni, nem minden bolt tünteti fel és ugye drágább is bőven), vagy egyszerűen csak szereti a lapozó gombokat a kijelző matatása helyett. (Nekem mondjuk emiatt lett lecserélve a Paperwhite-om Voyage -re)
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
dabadab
titán
Hát, egy Kindle Paperwhite-hoz képest elég gyenge mutatvány ez.
Az egyetlen előnye az, hogy van rajta lapozógomb, viszont nem vízálló, kisebb a képernyője és hát nincs mögötte az Amazon ökoszisztémája.DRM is theft
-
Cathulhu
addikt
Imadom a nookokat, adb-vel ripsz ropsz "teljeserteku" android lesz rajta, amire aztan mehet fel a kindle app is, meg az osszes tobbi.
Kell a francnak kindle, amikor ez azt is tudja meg ezer mast is.
bar szerintem a csucspont a 2015-os glowlight plus volt, gyors, elegans, massziv, vizallo es elnyuhetetlen.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Sinesol
veterán
Miért nem lehet azt megoldani, hogy mondjuk gesztusvezérléssel lapozz? Vagy mondjuk az is jó megoldás lehetne, hogy a hátoldalon van valami tapipad amivel lapozol, közben meg a kijelző lockolva van. A kettő ki is egészithetné egymást, kézben tartva hasznosabb a hátoldalon tapizos lapozas, ha meg előtted van letéve a gép, akkor ott a legyintéssel való lapozás. Csak én érzem úgy, hogy nagyon megállt ezeknél a cuccoknál a kreativ fejlesztés?
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
meg kell tudnod fogni olyan stabilan egy kézzel, hogy közben még a gombokat is nyomogathasd lapozásnál. ha megnézed a Kobo (Libra, Forma) vagy az Amazon (Kindle Oasis) megoldását, a lapozógombokat tartalmazó rész ennél 2x szélesebb. Ja és azok nem szimmetrikusak, tehát ha kezet váltasz, meg is kell fordítanod az olvasót.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Sinesol
veterán
Rettenetesen ósdi a design, nem értem a batár nagy keretet sem.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
Pont a lényeg maradt ki, hogy ezen is működik-e majd a zandroid, mint a Simple Touch-on.
Hihetetlen mit ki nem bír a cucc, 10 éve megvan, az akksi bírja most is kb. egy hónapot. A 2.3 droid viszont már ki lett csapva szinte mindenhonnan és a külső tapibevonat is mállik már egy kicsit a hátulján. Az Onyx egész jó alternatíva, csak ott hiányoznak a fizikai lapozógombok, ami pl. egy kád vízben elég jól tud jönni. -
Zirowe
nagyúr
A használathoz egyáltalán nem szükséges az amazon ökoszisztéma.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Raymond
félisten
Azok akik kotodnek a regi konyvesuzletekhez es tamogatni akarjak ezeket ugy hogy nem az Amazon-nak adjak a penzt ha eBook-ra ternek at. Ugyanezert van a nemeteknel a Tolino eBook olvaso vagy a Duismann-nak is ott van sajat eBook olvasoja.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
veterán
Nekem bejön, de lehetne egy picivel olcsóbb.
duree54
-
JKJ420
tag
Csak, hogy elkerülje az Amazon ökoszisztémát.
-
Komplikato
veterán
Fene tudja, de nem látom miért venné ezt valaki egy új Kindle Paperwhite helyett?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
- Korlátlan mobilnet havi 3260 forintért, ajándék tablettel!
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest