Feltámadni látszik a Barnes & Noble Nook szériája

A tavasszal leleplezett, androidos Nook tablet után egy hagyományos e-book-olvasóval örvendeztették meg a márka kedvelőit.

A Barnes & Noble négy év kihagyás után egy újabb, e-ink kijelzővel ellátott e-book-olvasót tett le az asztalra, ami a Nook GlowLight szériát erősíti és a sorozat negyedik tagjának számít.

Az új modell kisebb és könnyebb lett elődjénél, amit főleg a 6” képátlójú, 1440x1080 pixel felbontású, 300 PPI pixelsűrűségű kijelző körüli kávák csökkentésével sikerült elérni. A megjelenítő – a termék nevéhez passzoló módon – beépített háttérvilágítást is kapott, amelynek nem csak fényereje, de színhőmérséklete is állítható, ezzel a szemnek barátságosabbá téve az éjszakai olvasást.


[+]

A Nook GlowLight 4 főleg műanyagból készült burkolata alatt egy 1,5 GHz-es processzor dolgozik 1 GB RAM társaságában, a NAND flash tárhelyet pedig az elődéhez képest megnégyszerezték, mostantól 32 GB-tal gazdálkodhatunk. Az eszköz beépített Wi-Fi modult is kapott, amivel elérhetjük a Nook Cloud felhőszolgáltatást, ehhez ingyenes hozzáférést kapunk a termék megvásárlásakor. A mindkét oldalon fizikai lapozóbillentyűkkel rendelkező olvasó a gyártó állítása szerint akár 1 hónapon át is használható egy feltöltéssel, az 1400 mAh kapacitású beépített akkumulátort pedig USB Type-C kábelen keresztül tudjuk tölteni.


[+]

A Barnes & Noble Nook GlowLight 4 december 8-tól válik elérhetővé a gyártó weboldalán, 150 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés