- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
@ Abu85: Egyébként a 11.1 (gondolom ez lesz az ominózus verzió, nem?) mely platformokat fogja CPU-stól támogatni? A Dragon/Kodiak-tól felfelé mindet, vagy csak a Scorpius-tól veszik bele a játékba a CPU-t?
-
Oliverda
félisten
-
rumkola
nagyúr
mosmá lesz majd hotfix procihoz is
-
Gusztáv
addikt
Az emberek 80+% PC-s igényeit tökéletesen kielégíti egy nem is csúcskategóriás laptop. A FarmVille azon is megy. Az igazán teljesítményigényes dolgokra=játékra vágyók nagy része is megvan konzol+laptop kombinációval. PC-nél azok maradnak, akik FPS/RTS/szimulátorral játszanak.
Hogy a témához is szóljak, nagy perspektíva van a Fusion-ban, csak az a kérdés, hogy szoftveres oldalról mennyire lesz ez megtámogatva. Mert most is itt van a Stream csak program nincs, ami normálisan kihasználná pl videokódolásnál. Mondjuk, ha már az integrált-dedikált vga közötti váltás működne az is nagy fegyvertény lenne.
-
válasz
Gál István #31 üzenetére
Próbáld ki a 9.10-et, vagy 9.12-őt és a hozzátartozó hotfixet a 12-hez.
-
Jester01
veterán
válasz
szimeonov #35 üzenetére
A windows és a linux verziók elég tetemes közös kódot tartalmaznak. Nem véletlen, hogy a 10.5 és 10.6 mind a két rendszeren katasztrofális OpenGL támogatást produkál.
Egyébiránt az AMD erősen támogatja a nyílt forráskódú driver fejlesztést is, szóval ha problémáid vannak a catalysttal próbáld ki a radeon-t. 3D sebességben egyelőre jelentősen elmarad, de egyébként használható.
-
ftc
nagyúr
válasz
csatahajós #43 üzenetére
Ez a FUsion dolog inkább az entry level GPUkat fogja kinyírni, de azért a mi szemszögünkből úgysem nagy kár.
Ebből adnak el a legtöbbet...s a középkategoriát is megnyirbállja egy kicsit...
-
azbest
félisten
1.1-es még csak Nvidia kártyát támogat rendesen. [link]
(#47) Oliverda
Tudom, hogy a home cinema képes ilyesmire. Viszont a VLC kezeli a dvb-t kártyákat / dongle-ket is. Így nagyon kellemes multiplatform dvb néző program válik belőle. Home cinema még netes streameket sem kezel (fájl megnyitás módban az oprendszer által előtöltött fájlt elkezdi játszani, de bizonytalanul). Az új verzióval már trükközés nélkül menni fog a dvb-t adás játszása az egyik gyengébb procis ati kártyás gépünkön, akár streamként akár helyi tunerről. -
azbest
félisten
már azt hittem a 10.7-es catalyst jött ki
egyébként: figyelem, megjelent a vlc 1.1.1-es változata [link], hogy miért jó ez? Mert a 10.7-es catalysttal támogatja ati kártyákkal is a dxva lejátszást
-
csatahajós
senior tag
válasz
Sennalacy #39 üzenetére
AZ első két bekezdéssel maximálisan egyetértek, persze azzal a kitétellel, hogy azért ez az APU dolog majd 1-2-3 év múlva fog nagyot szólni, amikor az általános számításokat is fogja tudni gyorsítani a SIMD blokk sokaság. Ebben van a nagy durranása, nem pedig a nettopon pacmanezzünk a buszon a tömegben - ez a része tényleg vicc az én számomra is.
Amúgy a diszkrét VGA biznisz soha nem fog kihalni, de persze egyre szűkebb és szűkebb rétegre fog korlátozódni. Ez a FUsion dolog inkább az entry level GPUkat fogja kinyírni, de azért a mi szemszögünkből úgysem nagy kár. Ha azt veszem még jobban is járunk, hogy a CPU mellé kapunk egy 10k-s kategóriájó VGA tudást is, ami 2Dhez bőven elég és nem kell a nagy kártyát járatni addig.
-
JColee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #40 üzenetére
Sajnos a user nem gyorsul be, és ugyanolyan tetves lassan gépeli be az 1 oldal .doc-ot, mint tíz éve.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
És erre írtam én, hogy az üzemidő nem csak a fogyasztás, hanem az akkufüggvénye is. És a gyártók bizony ezt vették kb fixre. Ha csökken a fogyasztás, kisebb aksit raknak bele.
Aztán ott van az a nem elhanyagolható tény sem, hogy ugyan az üzemidő nem lett jobb, és talán a súlya se csökkent, de mennyivel több feladatot tud elvégeni az alatt az x óra alatt, hála a teljesítmény-növekedésnek.
-
Sennalacy
aktív tag
Hurrá, döglesszük meg az eddig elért fejlődést, és újra legyen a játékok királya a Donkey Kong, és Super Mario... Ezeket olcsóbb is és könnyebb is kifejleszteni, és egy újszülöttnek minden vicc új alapon el is lehet adni. Nem kell hozzá erőgép, elég egy rendszer szinten integrált mobil "akármi" is. Az a szűk réteg aki meg kifizette évtizedek óta az újabb és újabb generációs számtech eszközök kifejlesztését, és várta ,hogy eljön majd a fotorealisztikus, vagy legalább a korábbi renderelt videók minőségét hozó játékok kora, szépen fokozatosan magára lesz hagyva mivel nem "gazdaságos" minőséget és csúcstechnológiát létrehozni.
Csak legalább ne akarnák úgy beállítani, mintha valami elavult volna, és most jönne az új fejlettebb kor, amikor szimplán csak 10 évet visszalépnek az időben, és majd innen újra próbálják, miközben többszörösen nyúzzák le a bőrt a régi "jól bevált" projektekről. Persze baromi érdekes(kb. 1x), hogy tudok majd a mobilomon is DOOM-ot játszani, vagy később akár egy GTA 3-at. Nem kell hozzá 5 év, és a GTA IV is fog futni rajta... Engem valahogy ez az irányvonal sosem vonzott. Sokkal inkább élvezem egy 40"-os monitoron, pláne ha 3D-s lesz, 5.1, v. 7.1-es komolyabb hangrendszerrel a játékot kényelmes fotelből, mint a buszon kapaszkodva a tömegben, vagy a kocsiban vezetés közben, ami ugye abszurd. Ez a mobilitás mánia szerintem el van túlozva. Aztán ott ül mindenki otthon a mobil kis képernyős hálózatra dugott laptopja előtt..és baromi fejlettnek érzi magát, mert elindul a böngészőbe integrált billentyűzetről vezérelt gokart autóverseny a 90-es évekből meg a Pacman...
Miközben mindez a saját kudarcaik leplezése. Előbb a processzoroknál ütköztek falakba, és kezdtek el egyre több magot integrálni egy lapkára, így takargatva a hiányosságokat, és a szoftver fejlesztőkre mutogatni, hogy ők nem használják ki a lehetőséget... de ugyanezt a videokártyáknál nem akarják eljátszani, mert bonyolult, és láthatóan nem is megy hibátlanul az amd-nek a több GPU-s driver megírása, úgyhogy havonta itt izgul mindenki, hogy vajon lesz-e használható driver végre egy lassan egy éve kiadott GPU-hoz.
Elnézést a nyavalygásért!
-
Sanyix
őstag
Most akkor a SIMD egységeket csak dc/opencl-ben lehet programozni, vagy a cpu rész ezek nélküli is tovább tudja osztani bizonyos x86-os utasítások számolós részeit a SIMD egységeknek?
-
Oliverda
félisten
Úgy látom (ismét) sikerült a lényeget kiemelni a hírből és ebből a topikból is kataliszt topik lett. Magas színvonal rulez.
-
szimeonov
tag
Hát ez a catalyst-os dolog eléggé szomorú.
Catalyst nálam siralmasan működik, HD3850 memóriájából csak 128 megát lát, egy jó ideig ablak kicsinyitése iszonyat lassú volt, most meg néhány ablak fekete foltos (újabb driver).
A force TV detection-t nem tudom hova rakták belőle, így már a régi TV-t nem is tudom hozzákapcsolni. Az az érzésem van, hogy egyet előre, kettőt hátra lépnek.
Másik dolog, hogy nem támogatját HD előtti szériát.
Félreértés ne essék mindez Linux alatt. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #32 üzenetére
Az akkuidő a rendszer fogyasztásától függ. Ergo azonos kapacitás mellett egy 5-9 wattos TDP-jű Fusion tovább fogja bírni, mint az összesen 35-50 wattot fogyasztó platform. Persze a két terület nem teljesen ugyan az, az AMD egyelőre 18-20 wattal támadja a netbook vonalat. Ennél számottevően jobb érték a Fusion fenti TDP-je, ergo az üzemidő is javul.
-
Nem értem, hogy mire mondod ezeket? Nem a számokkal való bűvészkedés a lényeg.
Arra gondolok, hogy bemegy mondjuk egy fiatal hölgy az üzletbe, és mit kérdez?- Szia ebben a gépben mekkora a központi számoló egység, és a grafikus vezérlő TDP-je?
Vagy inkább azt
- Hello, ha ezt így ahogy van megveszem hány óráig megy konnektor nélkül a gép?
Kicsit szakadj ki a mátrixból, és lásd a mondandóm értelmét. TDP ide, új platform oda, az akkus idő nem valami kimagasló, nem az, hogy nem nőtt jelentősen, inkább az, hogy csupán átlagos, vagy azon aluli.
A legtöbb vevő laikus a témában, és ne azt nézd, hogy vegyen hozzá ezt, meg azt, őket csak az érdekli, ha megveszi a gépet, az úgy, a hozzá adott tartozékokkal mit tud.
És bár számomra ez teljesen lényegtelen, el tudom képzelni, hogy másoknak igen jelentős lehet.
Nem vitatkozni akarok, hogy ez a proci ennyit, vagy annyit eszik, csak azt mondom, hogy a komplett végtermék, akkus üzemidő tekintetében nem számít túl jónak.
-
Gál István
senior tag
Volna egy apró gondom... Eredeti Windows 7 Home Premium 64bitet használok és sajnos frissítettem drivert 10.6-ra, de nem emlékszem hogy mi volt előtte. A probléma az hogy az új driverrel CoD:MW2-ben egy pályán (scrapyard) lassult a játék, elég zavaróan. Előtte tökéletesen futott...
Próbáltam 10.5-öt, 10.4.-et 10.2-őt meg most 9.6-ot de egyik sem olyan frankó mint azelőtt
Milyen drivert ajánlotok 4890Toxic alá? elég vadállat kártya és most zavar a rosszabb teljesítmény.
-
atti_2010
nagyúr
Hát igazból a Llano felelne meg egy jó kis nettező és játék PC nek egy diszkrét VGA-val megtámogatva ha jól gondolom, de hiába fogyaszt keveset a processzor ha az alaplap és a tápegység vesztesége feltornázza úgy 50W ra.Nem tudom a Llano milyen VGA val megy hibridbe ha egyáltalán megy, és működne hogy lekapcsolja a diszkrétet ha nincs 3D.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #22 üzenetére
Ezek TDP értékek. Azokban a gépekben 25-35 wattot fogyaszt a proci és még valamennyit az IGP ~7-14 watt. Az 5-9 watt ezért jelentősen kevesebb. Nyilán az 5 wattos verzió az egymagos, míg a 9 wattos a kétmagos.
(#23) atti_2010: Az nagy baj ha valahol 7 wattos TDP-t ír valaki az x3-720-ra, mert még az AMD is 95 wattot ad meg. Javaslom, hogy inkább az AMD hivatalos oldalát nézd a TDP fogyasztással kapcsolatban.
-
válasz
TESCO-Zsömle #24 üzenetére
Nem nekem számít, mert engem nem érdekel ez a fogyasztás hisztéria, hanem annak érdekes aki csak az akkus üzemidőre figyel.
Én ha notit vennék, azért tenném, hogy ne kelljen az asztalit bekapcsolni példáúl a forumozáshoz, és simán használnám a töltőről.
Egyébként nem értem miért kell minden szót kiforgatni, és a végletekíg sarkítani a dolgokat?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #24 üzenetére
Ha jól értem ő 1 keveset fogyasztó asztali gépet akar a laptopból csinálni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
antikomcsi #22 üzenetére
Na jó, de ebbe benne van, hogy az össz 30W-ot kajáló gép alá nem rakják be a 200W-os DRN akksiját. Amenyivel kevesebbet eszik, annyival kissebb az akku, és ezzel együtt a súly is.
Ha csak a végeredmény számít, akkor a notihoz hozzá lehet csapni egy 30 kilós LiPo telepet, amivel elmegy egy hónapig...
-
Egy-egy részegység, vagy azok kapcsolt fogyasztása nem mérvadó.
Azt tudom csak nézni, amikor a gyártók elém rakják az összeszerelt termékeket. Az, hogy a fogyasztás jelentős részét mi adja ki, akár a panel is lehet, az nem lényeges. Csak az eredmény számít, amit a stopper mutat.
Pont ma olvastam ezt, és ez nem meggyőző.
Bár engem nem érdekel, mert én otthon hálozati töltőről használnám, kivett akksival, asztali helyett.
Tehát ehet egy proci 25W-ot, vagy akár 2W-ot is, ha a vele szerelt masina nem megy sokáig. És, hogy ezt mi okozza, a végeredmény szempontjából megintcsak mindegy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #20 üzenetére
Annyira nem sok az az 5-9 watt az Ontariónál.
-
Jó kis platform ez a fusion, a hardverek számomra elegendő teljesítményt nyújtanak, csak az a fránya fogyasztás rengeteg még mindíg egy új notiban is. Legalábbis, ha az akkus üzemidőre gyúrunk rá.
Ez sokaknak fontos, viszont engem nem riaszt el, ha noti vásárlásra adom a fejem. Biztos vagyok benne, hogy tisztán amd alapú gépet vennék.
-
leviske
veterán
Én meg már azt hittem, hogy a Catalyst 10.7 fog ennyire új alapokra építkezni.
(Amugy az meg Júli 26.-án érkezik, vagyis azt írta Terry.)
Azt már lehet tudni, hogy eddig kik (mely fejlesztős stúdiók) kezdtek el komolyabban foglalkozni a Streammel?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Raktam a hírbe egy logikai felépítést a Fusionról. A SIMD motor az lényegében az integrált grafikus magot jelenti, csak a grafika szó abban az értelemben nem helytálló, mert már nem csak grafikára jó, sőt inkább az általános számítás lesz a feladata.
A SIMD az ugye a Flynn-féle osztályzási modell egyik eleme:
SIMD (Single Instruction Multiple Data): A végrehajtó egység egy órajelciklus alatt egy utasítást végez több adaton. Az ilyen elvű egységeket vektor feldolgozónak nevezzük. - Példa: Vektorprocesszor, Tömbprocesszor. A Radeonok az R600 és leszármazottai esetében az utóbbi felépítést alkalmazzák.Esetleg akit komolyabban érdekel a Fusion eltérése a jelenlegi rendszerektől, azoknak ajánlom ezt: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
atti_2010 #12 üzenetére
Szerintem csak arra gondolt, hogy az ABU-s írások technikai háttere magas és alapos, így a PH! olvasók felének kínai, még ha egyébként IT-s területen tevékenykednek is.
Sokszor látom ugyanazokat a híreket pl. iponon is, meg lehet nézni, ott mennyire le vannak egyszerűsítve a dolgok. Mióta Abu itt van, különösen tartalmas, mélyre ásó cikkek jelentek meg, én szeretem olvasni az írásait. Biztos valami bennfentes, a rédon titok őrzői közül való.
----------------------
+1 elégedett Catalyst felhasználó.
-
SzlobiG
félisten
Pedig már vártam, hogy most jön ez a driver.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Blindmouse #3 üzenetére
Mi az hogy Abus hír? Talán van valami bizonyítékod hogy nem igaz? Írd meg nekünk is ne haljunk meg hülyén.
-
Ribi
nagyúr
Kicsit túlreagáltad a dolgot úgy érzem.
A nettopba nem fér dedikált VGA. Asztali PC-ben ezzel nincs gond.
Bár nemtudom hogy minek "durva" vga a 10 colos notiba, mikor úgysem játékra hasznáják. Másik, hogy ilyen mini laptopba a CPU relative is gyenge. Vagy lesz külső CPU is melléAti: szerintem ő az ilyen mondatok miatt írta:
" ... szoftver igényeire alapozó automatikus választórutin is aktiválható. Az OpenCL-re írt programok esetében profilozásra is lehetőség lesz, vagyis az adott program, úgy is képes lesz kamatoztatni a konfiguráció előnyeit, hogy az APU processzormagjait és SIMD egységeit a szokásos számításokra használja fel..."
Elolvasod és elsőre a WTF jut az eszedbe. Legalábbis nekem -
Srodney
senior tag
külső VGA???
wtf,nah ne már....remélem csak a "csúcsgrafikánmennyenajáték" mert"havonta újjítomagépem" emberkéknek lesz,nagy-nagy pénztárcával.
konzervatív vagyok,legyen minden a gépemben.hogy nézne már ki a külső vga?!?!?!még külső dvd írót se venném meg...mért nem lehet csak simán gépbe való kártyát szabni?mellesleg pont a miniatürizációról van szó,vagyis egyre kisebb minden.meg a prociba integrált gpu...minden egyre kisebb és összetettebb,erre fel meg külső vga?!?! mennyenek már... -
pincehely
addikt
válasz
Gál István #4 üzenetére
Egy két fel nem települési hibát kivéve nekem semmi bajom nem volt még a CATA-val.
Nem is értem mi ez a nagy hurrogás ellene.
Mit hiányolsz, mi nem működik úgy, ahogy szeretnéd? -
tdd587
őstag
válasz
Gál István #4 üzenetére
Mi a baj vele?
-
Gál István
senior tag
Csak írnának már normális catalystot...
-
Blindmouse
senior tag
Ez olyan Abu-s hír. A bár a szakmában dolgozol, de a negyedét nem érted, mégis örülsz hogy kapod az információt...
-
atti_2010
nagyúr
Ez nagyon jól hangzik ha működne a prociba integrált VGA a diszkréttel jó kis gépet lehetne összedobni HD 5670 szintű kártyákkal.
-
Be kell szereznem egy Ati csippes alaplapot.
Amúgy is venni akarok mert az nvidia nem adja... Nincs vele baj, csak nem igazán írják meg jól a drivert alá, nem tudom leválasztani a vinyót, pedig kellene... Remélem ha meg lesz az új lap, az ATI-val nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch 9 45mm LTE
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest