- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
kormi0312 #1381 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyan ez a bajom! Darabosan mozognak a filmek, nem úgy mint a samu TV-n. Én is kipróbáltam már 72Hz-24fps felállásban nézni a filmeket, de az csak a néhai meg-megröccenésen segített, a kép folyamatosságán nem. A TV-n van olyan beállítás, hogy Motion Plus, ami szépen folyasztja a képet. Ezt eddig nem sikerült utánozni monitoron.
De szerencsére ez a BRD által linkelt SVP végre gyógyír erre a problémára! Tedd fel és próbáld ki. -
kormi0312
senior tag
megnéztem a Batman Arkham City beépített benchmark-jával is, ott is max 73fps-t írt .... ezelőtt 60fps volt
-
kormi0312
senior tag
válasz
WonderCSabo #1397 üzenetére
az OSD szerint 1920*1080@72Hz és a win7 is ezt mutatja
-
kormi0312
senior tag
válasz
WonderCSabo #1394 üzenetére
tulajdonképpen ez. 1381-es hsz
-
brd
nagyúr
válasz
kormi0312 #1393 üzenetére
Akkor vagy nem látod, amiről beszélek (és a monitoron más hibát látsz), vagy egy megfelelően rögzített (ami teljesen kihasználja az interlace adta frame"duplázást" ) műsort látsz rajta, (bár ez hülyeség, ha a TV tudja a 23.976 FPS-es lejátszást). Akkor még az lehet, hogy a TV is tud valamilyen interpolálós simítást, és azért látod ott olyan folyamatosnak.
-
kormi0312
senior tag
akkor ennek a 72Hz-nek csak a v-sync játékokban lenne előnye?!
- elég fura
-
kormi0312
senior tag
a catalyst-ban nem kell ennek a 72hz-es módnak valamit még beállítani, hogy a videolejátszás is folyamatos legyen? pulldown észlelés? deinterlace?
-
kormi0312
senior tag
23.976-os filmet nézek. a TV is tudja (24p lejátszás) azért gondoltam hogy a monitoron is ugyanolyan folyamatossággal kell megjelenni a képnek (ugye 24hz*3=72hz - tehát minden képkockát háromszor kellene mutatnia ha jól gondolom)
Viszont erre a 71Hz-re még mindig nem jöttem rá, hogyan lehetne előcsalogatni - sokmindenkinek sikerült... -
brd
nagyúr
válasz
kormi0312 #1381 üzenetére
Valamennyire mindenképpen remegni fog, mert a szem azért érzékeny a 24FPS-re. A különbség az, hogy 72Hz-en nem akadozik a mozgás, hanem konstans. Ezt csak pl. az SVP-vel tudod simábbá tenni, ez megpróbálja kiszámolni a köztes mozgásfázisokat (erős CPU+OpenCL-képes VGA javasolt a jó minőséghez).
-
Djsaba
senior tag
válasz
kormi0312 #1383 üzenetére
Az semmit se jelent, nálam is úgy vannak OSD menüben.
Én is észrevettem amúgy azt a jelenséget.Elvileg volt róla egy külföldi írás, hogy lehet, hogy 72hz-es beállítás mellett is eldob minden 6. képet az elektronika, szóval ugyan úgy 60Hz-s. Viszont monitoros topicban az egyik tag készített egy teszter programot hozzá, lefuttattam és az bizonyította elvileg hogy 72hz-es.
Lehet hogy még 72hz-n is szaggat a lassú oldalmozgás, mert mondjuk azok 25fps vagy tudom is én. Csak azért mert a Tv-k általában 50Hz-sek és azokon sem látni olyat.
-
kormi0312
senior tag
viszont most nézem, hogy már csak Általános PnP képernyőnek látja a rendszer....
-
kormi0312
senior tag
jaja, 1920*1080p 72Hz a DP porton, de a jobb oldalon max resolution résznél 1920*1080p 60Hz-et ír. Win7 az op rendszer és nekem nem ír 71Hz-et mint sok más fórumtársnál
szerk: az MPC-HC ctrl-j infói a lejátszott média frame-rate száma, szerintem azzal nem lehet ellenőrizni, hogy megye-e a 24p-s lejátszás, viszont a remegő élek megmutatják
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
jönnék én is a 72hz-es problémámmal.
U2312HM monitor és Radeon 7950 miniDP-DP kábellel összekötve, 50/72-es inf fájl elfogadtatva, ki is írja a catalyst-ban, hogy 1080p 72Hz , DE amikor 24p-s filmet nézek (néznék) akkor az élek lassú oldalirányú egyenletes kameramozgásnál ugyanúgy "remegnek" mint a 60hz-es frissítésnél... MPC-HC progival próbálkoztam.
Szerintetek mi lehet a megoldás, hogy ugyanolyan szép egyenletes képmozgást kapjak mint pl egy médialejátszó + TV párosnál? -
lacam71
tag
Hi,
Lehet, hogy már leírta valaki ezt: a hivatalos DELL munkatárs válaszának egy részlete a csere monitorokról:
"Note - Once 30 days has passed from the original invoice date, the replacement monitor will be refurbished. "
Csak 1 kérdés merült fel bennem: ha 30 napon belül romlik el csak akkor kapok újat? Úgy érzem szívó ágon vagyok, és most már tudom, hogy miért kaptam a 2013/májusi helyett 2012 augusztusit. Ez nem olyan mintha pl egy netes boltból direktbe egy használt monitort vennék olcsóbban? Csak én érzem úgy, hogy valami probléma van ezzel? -
rankesz
veterán
Sziasztok!
Szerintetek EZT a monitort érdemes lecserélni a topikban tárgyalt utódra?
Az az igazság hogy doboz és papírok nélküli forrásból (de nem lopott!!) 27-ért hozzá tudnék jutni egy 2013 márciusi gyártású darabhoz, de nem tudom lenne-e értelme... -
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Már régebben vásároltam a monitorom, de most jutott eszembe megkérdezni a következőt, mert feltettem a W8-at és újra kellett aktiváljam az ICC profilt.
Ez így rendben van?
[link]Az első kép a Google-ről van, de így nézett ki az enyém is, mikor szűz gépre feltettem a Lut Managert, majd a második - saját - kép az, ahogy az aktiválás után áll(t).
Nekem nem egyértelmű, hogy jól kalibrálták-e be. HD3000-es IGP-hez kértem, amit használok most is.
-
Djsaba
senior tag
Az általam említett helyekre beviheted a géped, és arra kalibrálják be, ha szépen megkéred őket, ez +1-2% javulást hozhat. De ugye hardver cserénél buktázik a dolog.
És nem szeretnék vitatkozni veled, de senkinek nincs "szeme" a dologhoz, a monitorok kalibrálását a legmodernebb eszközökkel végzik, amik nem pár forintosak. Egy rossz példát had mondjak rá: szemmel belövöd a kerítésed, vagy inkább vízmértékkel hogy tényleg egyenes legyen? Sajnos elég rossz példa de nem jut eszembe más. Én csak próbálok segíteni, de ahogy érzitek a dolgot. Nem az én káromra megy a dolog.
-
130Km távlatból nem hiszek az ilyen bűvész trükkökben. Ha ott lenne a gépem és én is,más lenne a helyzet. Mint említettem pixelgaranciával kértem,ha baj van,ingyen hozzák viszik. Lehet a felett is elsiklottál,hogy egy jó cimborám a laboros,tehát van szeme hozzá. A papírkép meg majd önmagáért beszél. A programot köszönöm.
-
r3dsnake
nagyúr
-
Djsaba
senior tag
Sok szerencsét az otthoni "kalibráláshoz" tekergetéshez. Sajnos akármilyen ügyesek is vagytok, és akármilyen téren mozogtok, egy profi kalibráló eszköz szintjét sose fogjátok elérni, nem igazán érdemes otthon tekergetni, ezzel azt szerettem volna elmondani.
Eizo monitorteszt, keress rá, ezen kiszűrheted otthon a pixelhibákat, de mondanom se kell, ha találsz és vissza kell küldened, már ott vagy hogy szinte kérhettél volna egy menő webáruház (oázis,monitorguru)-ból kalibrálás+pixelhiba garanciát, amely során nem kaphatsz rossz darabot.
-
-
-
brd
nagyúr
1. Az én egy, tökéletesen működő darabomat nem lehet reprezentatív mintának tekinteni, úgyhogy erre nem tudok válaszolni.
2. A márkásabb monitoroknál általában az a helyzet, hogy ha az első pár napban nem találsz hibás pixelt, akkor előbb fog bármi más elromlani a monitoron, mint hogy pixelhibája legyen.
3. Ha nem kalibráltattad, akkor örülsz neki.Ha igen, akkor meg kell küzdened a Windows idióta logikájával, hogy beállítsd alapértelmezettnek a kapott icc profilt.
4. Amennyi neked az, hogy akadozás nélkül nézz filmet. Az élettartamot nem tudom, érinti-e, szerintem nem kellene neki, a garanciát biztosan nem, hiszen a nem támogatott képfelbontással/frissítésekkel nem is ad képet a monitor. -
Szép estét. Hétfőn érkezik egy pajtás. Rendelés után tévedtem erre,és megmondom őszintén kicsit megijedtem pár előző hozzászólástól. Valóban ennyi a problémás darab?
Pixelgaranciával vettem. Körülbelül mennyi az az időtartam ami alatt előjön a hiba? Vagy azonnal látni fogom majd (remélem semmi hibát nem fogok majd).
Van valami egyéb tenni valóm? 72Hz-es driver mennyire fontos? Jobb lesz tőle? Élettartam szempontjából? Garancia? Egyenlőre ennyi a kérdés.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:ateszm -
lacam71
tag
Nem a glow miatt fényképeztem. Tényleg nem ilyen a valóságban. Még egyszer: engem az IPS glow nem zavar az viszont igen hogy a jobb oldalon a sarkok sárgák, ha egy homogén fehéret nézek akkor olyan mintha koszos lenne a jobb oldal.
Fényerő 0-n volt.DJsaba: 3 hónapot bírt ki az első. És kutatva a neten többeknek előjött.
-
Djsaba
senior tag
válasz
lacam71 #1360 üzenetére
Én csak nemrégen vásároltam, és egyenlőre hibátlan, glow is alig van.
2013 júliusi REV A00, utolsó gyártású, mert abbahagyták már elv. Meg vagyok vele elégedve ilyen szempontból, elég jó.
Neked mennyi idő után jött elő az első monitornál az a jelenség? Mondjuk az se lehetett túl öreg, ha májusi..de tényleg, elég gázos a kép, nem tudom , hogy a valóságot tompítja/erősíti ez a kép. de borzasztó !
-
lacam71
tag
2013/májusi RevA00-ást cseréltek 2012 augusztusi Rev A00-sra. Az első bezöldült a baloldalon, de ilyen "yellow tint" ahogy külföldi blogokban olvastam azon még nem volt. Ennél olyan mintha a baloldal fehér, a jobb oldalnak sárgás("piszkos") árnyalata lenne, lefényképezni nem lehet sajnos, csak hogyha előtte ülök akkor lehet "érezni".
Teljesen sötét szobában viszont a sárga bevilágítás már szemet szúr fekete alapon. Mintha az IPS glow nem fehér hanem sárga lenne.Neked milyen számmal jött?
-
Melorin
addikt
Helyzetjelentés:
A kép már nem vibrál. Több óra szórakozás után odáig jutottam, hogy felment a monitorhoz adott gyári driver felkiáltójel nélkül, de a 72Hz-es módosítás, ami eddig majd' egy évig tökéletesen működött, nem megy fel.
Amikor feltelepítem, akkor az eszközkezelőben megjelenik az új driver, mintha minden jó lenne, de aztán géprestart után elkezd keresni megfelelő illesztőprogramot, majd az "Általános PnP eszköz"-nek ismeri fel, de felkiáltójellel. -
lacam71
tag
válasz
Melorin #1351 üzenetére
Ha jól tudom van az alaplapodon AsRock FM2A75M DGS integrált video kártya. Kösd rá és rögtön kiderül hogy mi van. A videokártyádat így kizárhatod hogy az zavar be.
De valószínűleg garis ahogy előttem is írták.
Egyébként egy csalódás nekem ez a monitor, rengeteg hibás van. Az enyém is az volt kaptam helyette másikat, IPS glow a bal sarokban ez nem zavar de mi az az IPS glow szerű sárga fény a jobb alsó sarokban(?) lövésem sincs, mondjuk csak matt sötétben lehet látni ha fekete a képernyő. -
-
Melorin
addikt
Üdv!
Megzakkant a monitorom!
1 órája azt vettem észre, hogy vibrál a kép, mintha egy CRT-t néznék. De még a menü is vibrált.
Gondoltam valami készülék zavar be, így kihúztam minden eszközt a PC-n kívül, de a vibrálás megmaradt.
Gép újraindítást követően rendben volt pár percig, aztán újra elkezdett vibrálni.
Újratelepítettem a driverjét, de ekkor azt írta, hogy nem lehetséges, mert:
"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot, mert az illesztő egy korábbi példánya még mindig a memóriában van. (Kód: 38)"
Most egy sárga kérdőjel van a monitor mellett az eszközkezelőben.
Az eddig használt ScreenBright sem működik, mert amikor elindítom azt írja nem talál kompatibilis megjelenítőt.Szerintetek mit csináljak?
-
eszakas
őstag
válasz
dangerzone #1348 üzenetére
Miért tetted az egeret a monitorba?
Szerintem ez természetes. A hőtágulással van összefüggésben..... -
dangerzone
addikt
Valaki tapasztalta már azt a jelenséget, hogy a monitor a kikapcsolását követő 20-30 percben halk kattogó hangot ad ki kb fél percenként? Tegnapelőtt lettem figyelmes a jelenségre, amikor a barátnőm kiakadt éjszaka, és egy határozott felkiáltással "egér van a szobádban, biztos mert megint nem takarítottál" , elkezdte felforgatni a szobát. Aztán végül kiderült, hogy a monitorból jön.
-
brd
nagyúr
válasz
Vasinger! #1346 üzenetére
Itt megnézegetheted (contrast, black level, white saturation, itt jól láthatónak/megkülönböztethetőnek kellene lennie minden értéknek, nálam úgy van, ill. a gamma kalibráció az érdekesek elsősorban). PWM: nem tudom, melyik cikket nézed, de a 100% és 0% pont az a két érték, ahol nehéz a zavaró jelenséget felfedezni, próbálkozz 30-70% között valahol tesztelgetni. Ha PWM-es, akkor olyasmit kellene láss, mint az interferencia, sötétebb és világosabb csíkok egymás mögött, ahogyan villog a háttérvilágítás, ha nem PWM-es, akkor nem láthatsz világosabb és sötétebb csíkokat ismétlődni, hanem konstans a fényerő a kamerának is. A "sarkokban enyhén bevilágítás" IPS jelenség, nem tudsz vele mit kezdeni, nem hiba (bár jó lenne egy kép róla, volt már itt durva, és hibának minősülő jelenség is). Az input lagra is van teszt a linken, bár nem annyira egyszerű kivitelezni.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv mindenki, én is társultam a tagokhoz, akiknek ilyen monitorja van.
Lenne is pár kérdésem:
Pixeltesztet már a boltban átnéztük, ott nem találkoztunk hibával, be is lett kalibrálva ott. A kalibrálást otthoni módszerekkel gondolom nem lehet sehogy se ellenőrizni valamilyen szoftveres módszerrel sem, igaz?
Megpróbáltam letesztelni, hogy PWM-es e, elvileg 15-20 alatt még a legújabbak is azok, 0 fényerőn próbáltam lefényképezni a tftcentralos cikk szerint a csíkot, de nem végig egyben maradt a csík. Akkor ez jó vagy rossz?
Homogenitás szempontjából nem olyan rossz, teljesen másabb mint a csöves, bevilágításszerűség van a bekapcsológombnál, de nem olyan intenzívebb, hanem fokozatosabb mint a csöves volt. Amúgy ez a jobb alsó bevilágítás másnál is van? Ki lehet valahogy csavargatni belőle?
A fekete nem igazán fekete, legalábbis 11H-hoz képest, gondolom ez is megszokott sajna.
Az input lagot, hogyan tudnám letesztelni, hogy valóban nagyon jó, ahogy a tesztek írják? Én nálam eléggé mosódik, de lehet hogy nagyon szőrszálat hasogatok, de ha valami nem stimmel akkor most akarom még kiszűrni.
A menüben ezeket találtam, ami új, nem néztem meg mik ezek, érdemes bármelyikkel is foglalkozni?
DDC/CI
LCD Conditioning
Energy Smart -
SharpSA
veterán
Én is egy ilyen monitorral szemezek. Az eddigi információk alapján akkor ezzel is jól lehet játszani, azaz nincs utánhúzás, darabos kép, stb. Jó lenne kipróbálni...
-
Pug
veterán
Az mennyire normális, hogy egy korábban megnyitott weboldal világosabb részei a bezárás (és monitor és gép restart) után a monitorba halványan beleégve vibrálnak?
-
rankesz
veterán
30-ért megérné ez a monitor tartozékok és gari nélkül?
-
Gabi7799
tag
-
Djsaba
senior tag
válasz
M4rko97 #1315 üzenetére
Van 3 kategória monitor válaszidőre szabva,
Ez az 1. kategóriába tartozik, szóval kiváló játékra, ennél a szintnél magasabb gyorsaságot észre se tudnál venni, azaz teljesen egy kategóriába sorolható a csoda 1ms-es Tn panelokkal, amik még szellemképet is okozhatnak, amiről nem is kell többet beszélni, mert sokkal rosszabb. (sok darabnál meg az input lag-al sokkal többre jön ki a dolog, és lehet hogy átesik a 2. kategóriába) Szóval..Ha hardcore játékra tervezel venni monitort, akkor ne a megadott válaszidő alapján próbáld csoportosítani, mert az inpug lag-ról meg lófüttyöt se tudsz. Hanem legalább 120Hz-s darabot (+kiváló válaszidő).
-
M4rko97
csendes tag
hello
Megéri megvenni ezt a monitort?
BF4 re használom leginkább a gépem és nem tudom hogy megéri e játékra ez a monitor mert 8ms a válaszideje és sokan mondták hogy az nem túl jó játéknál.
És ha nem akkor mit ajánlanátok ?
Válaszokat előre köszönöm. -
r3dsnake
nagyúr
Mi a francért állt vissza W8 alatt a 72hz-es driverem 60hz-re pár nap után?
-
r3dsnake
nagyúr
Ha cserélik a monitort, a 3 éves garancia is újraindul?
-
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Nem találtam külön topikot erre, szóval ide írom:
Mivel tisztítsam meg a monitoraim kijelzőjét? U2312hm mindegyik. Nem tudom ablakmosó, vagy szemüvegtisztító nem e okozna benne kárt. Száraz ruhával szoktam lesepregetni de nem valami effektív. -
Dzsosy
senior tag
válasz
Remington #1300 üzenetére
Nálam is ugyanez van, de ki-bekapcsolás után nálam megy rendesen..
(#1285) emiki6
A gép másik monitorral nem csinálta. Más gépen nem próbáltam a monitort, csak ugyanezen a gépen más rendszerrel, de sajnos nem segített. Még kipróbálom a gyári vga kábel+dvi átalakító kombót, aztán ha úgysem akkor felhívom a dell-t, aztán mondanak rá valamit. (csak ugye nem szívesen használnám hetekig a 13"-os 15 éves crt monitorom, ami 800*600-at tud) -
Pug
veterán
Ha prémium panel garanciát jól értelmezem, akkor 2-3 fekete pixel hiba miatt ne is várjak cserét a DELL-től?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az UltraSharp U2311H kijelző utódja minimális változtatáson esett át.
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Be is futott a Honor GT Pro
- Nintendo Switch 2
- Házimozi belépő szinten
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest