- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
Nem tudom/merem azt mondani, hogy rosszabb lesz. De az biztos, hogy az AMD színei melegebbek. Így egy Nvidiára kalibrált monitorral nem lesz teljesen kerek a dolog. Nem biztos, hogy akkora diffi lesz ami kiégetné a szemed, de aki kalibráltat az általában az ekkora különbségeket is észreveszi vagy számít neki.
-
Pug
veterán
Ez alapján azt kell, hogy mondjam, hogy Te állsz közelebb az igazsághoz.
-
Petyyyyy
addikt
Szerintem meg nem. Az AMD és Nvidia kártyák közt azért elég nagy a különbség a színeket tekintve.
A kalibrálás mindig egy adott monitorra és videokártyára vonatkozik, ugyanis a monitor megjelenítése bizonyos szempontból a VGA-tól is függ.
Lap aljáról. -
Bjørgersson
félisten
Rosszul fejeztem ki magam, a kalibrált - kalibrálatlan közti különbséget (legalábbis szerintem) egyből lehet látni, amikor alkalmazod az új szín profilt. Én inkább a vga-k cseréjéből adódó eltérés miatti kalibrálás szükségességére gondoltam, hogy szerintetek mennyire indokolt.
-
lacam71
tag
Nem a glow miatt fényképeztem. Tényleg nem ilyen a valóságban. Még egyszer: engem az IPS glow nem zavar az viszont igen hogy a jobb oldalon a sarkok sárgák, ha egy homogén fehéret nézek akkor olyan mintha koszos lenne a jobb oldal.
Fényerő 0-n volt.DJsaba: 3 hónapot bírt ki az első. És kutatva a neten többeknek előjött.
-
emiki6
veterán
Nem mondtam, hogy az LCD csinál ilyet, de mivel nem vagyok jártas az lcd viselkedésében, nem ismerem a probléma okát és elvileg nem pwm es a monitor, lehetségesnek tartottam hogy ez okozhat ilyet. A példának okád definiáltam, de nem tudtam elképzelni, hogy lcd nél lehet e ilyen. Akkor lehet hogy a háttérvilágítás is változik nekem a freki állítással, lehet pwm es lesz. Nemtudom csak találgatok. :S
Lényeg hogy nem fogom 50 Hz en használni azt csókolom.Te jobban értesz hozzá, szerinted mi a probléma 50 Hz en?
-
emiki6
veterán
Gondoltam megnézem milyen 50 Hz en. Beállítottam, erre elkezdett vibrálni, gyorsan vissza is állítottam. Lehet azért mert túl jó a válaszidő.
Pl. voltam valahol, ahol vibrált a lámpa és zavart, aztán fél-egy óra múlva azt veszem észre, hogy nem látom, hogy vibrál, tehát megszoktam.
Azért vibrál mert a "kialvás" és kigyulladás között túl sok idő telik el és a szem érzékeli hogy egy pillanatra sötétebb lesz. -
Lazarus911
aktív tag
Sajnos a telóval nem akar képet csinálni, nagyon zavarja a panel..
Megpróbálom elmagyarázni..
Tehát mikor hirtelen a vmelyik szélére tekintek hirtelen, akkor látom hogy rézsüt ilyen halovány csíkok vannak, de mikor jól ráfókuszálok a szememmel akkor így eltűnik..Vagyis ha közelebbről nézem -
RichieTri
senior tag
Köszi az info-t!
Ezek szerint ez nem a konkrét típus "hibája" hanem a technológiáé.?!
Viszont a képeket nézegetve olyan mintha az összes monitoron marhára fel lenne "csavarva" a fényerő.
Van esetleg valami beállítás a Dell-nél amivel ezt csökkenteni lehet?
Illetve ennél a tipusnál ez mennyire drasztikus? -
RichieTri
senior tag
Egy uccso kerdes..
Van-e esetleg ennek a tipusnak vmilyen gyari hibaja ami elo szokott fordulni?Mire erdemes figyelni?
Olvasgattam es lattam egy-ket monitornal, hogy nem ajanlanak bizonyos idoben gyartottakat...pl.:mint az xboxnal, hogy a Jasper alaplapos a megbizhato a tobbi meg surubben megy tonkre -
GoZoL
senior tag
Nem engem kérdeztél de hátha tudok segíteni! Nekem Samsung 205BW volt előtte 20"-os. Már a méret is nagyobb a dell-nek. Amit legelőször észrevettem a szélei kicsit világosabbak de hát a led miatt van. Az előző TN+ paneles volt ez meg IPS. Játékra használom semmi után húzást nem tapasztalok, nem bántam meg a cserét! Színvilága hasonló nekem a Samsung-hoz.
-
tick
aktív tag
Köszönöm szépen!
Fekete képernyős DVI hibára a három közül az egyik a megoldás:
-Jelszót adni a felhasználónak
-Távoli asztalról belépni
-A fentin keresztül belépés után beugró alkalmazások futtatása és a "mindig kérdezzen rá" box uncheckelése (nem látszik változás, de feltételezem ez lehetett a gond) -
spiritex
veterán
Hát ha van Display port-ja akkor igen.
Szerk:
Azért jöttem egyébként ebbe a topicba, mert nem akartam újat nyitni az U2211H monitoromnak.
A kérdésem az lenne, hogy lehetséges az, hogy máról holnapra megadja magát a monitorban levő usb hub? Mert hirtelen Unknown Device-ként jelenik meg, és folyamatosan ugrál fel egy ablak, hogy ismeretlen eszköz. Nagy nehezen kiderítettem, hogy a sok usb cuccom közül a monitor volt a hibás. Most lehúztam, kiiktattam és a fárasztó üzenet is eltűnt, de nem értem mitől mehetett tönkre egy ilyen egyszerű elosztó... -
pvt.peter
őstag
Hali!
Én is vmi bevonatra gyanakodtam. Eddig még nem volt dolgom ilyen kijelzővel, előzőleg egy Samsung 940NW -t nyüstöltem, majd pedig egy laptop kijelző jött.
HDMI <> DVI kábellel van összekötve a laptopommal,
nem tapasztaltam képeltűnést miközben a mobil kommunikált a háttérben. -
Hipolyt
csendes tag
-
attilav2
őstag
A monitorgurun azt írják kétirányú a DP-HDMI kábel. Idézek:
"Ennek a Delock átalakítókábelnek a segítségével csatlakoztathat DisplayPortos monitort HDMI-s aljzathoz, vagy HDMI-s monitort DisplayPortos aljzathoz."
Ezt feltehetőleg majd old_artist is megerősíti. -
El Kebir
őstag
ezen a képen inkább csak az látszik, hogy magasabb a fekete szintje, így nem nagyon összehasonlítható homogenitás szempontjából, mert a magas feketeszint miatt az egyik csak egy nagy hiba
, a másik mellett... (egyszerűen a tn-es túlságosan világos)
úgy jönhetne elő a panelek típuskülönbsége, ha kb azonos feketeszintre lenne beállítva különböző paneles monitorok.
-
Füleske
addikt
Itt nem a 60-75 közötti különbségről szólt a diskurzus eddig.
Elég az hogy rárakják a monitorra (második dvi port helyett pl.) és kész is a reklám. Mert az user látá ezt és utánanéz , és azt is látá hogy a speckók szerint a dp jobb és akkor neki kábel is kell meg vga is, mert ez biztos valami extra jó lesz. Azt már nem nézi az user hogy az ő monitorján nem lesz semmivel sem jobb a dvi - nél. Nagyobb számokat írnak a speckók tehát jobb.
-
Füleske
addikt
Ha Te meglátod a 72 és a 75 fps közötti különbséget akkor Te vagy Superman .
Ha szerinted egy dp kábel semmibe kerül akkor a Dell nyilván a felhasználó bosszantására hagyta ki a dobozból. Kemény marketing ez pedig , a régi dvi már elavult itt a hdmi , de nem is mert már van jobb , itt a dp . Aminek valóban lehet értelme , csak nem fullhd és 6bit+frc - s monitoroknál. -
Zsolt112
tag
Ez a pwm-es dolog engem is érdekelne.
Külföldi fórumon is láttam már hogy írta valaki hogy ilyen rev5 vagy 6 monitornál hiába rázta a ceruzátnem látott semmi stroboszkóp hatást.
Jelenleg pont a pwm miatt vonakodok az U2312hm-től...Old artist vagy Nyugdíjas, vagy aki gyakran kapcsolatba kerül ezekkel a monitorokkal ránézhetne erre.
Lehet hogy lecserélték a pwm-et az újabb reves 2312esekben arra a fényerőszabályzásra mint ami a 2713-ban van? -
SaitoX
tag
Hmm, értem.
Nekem Samsung PX2370 van, ez 85.000 ft volt, kb 2,5 éve vettem!
Akkoriban mindenhol azt írták, hogy ez a TN panelek csúcsa, és minden tesztben nagyon dícsérték, az előző 2494HS monitorommal én is összehasonlítottam, és valóban fényévekkel szebbek a színei, pl. a feketéje, és a képminőség is.
Azonban megvannak azért a maga hibái, pl. a szürke lehetne "szürkébb", és mégis TN panel, amit manapság a legtöbb helyen eléggé szídnak... de én is attól félek, hogy egy ilyen olcsó eIPS panel nem biztos, hogy óriási előrelépést jelentene ezután.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az UltraSharp U2311H kijelző utódja minimális változtatáson esett át.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Elden Ring
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- DELL ULTRASHARP U2415B 24" monitor FHD/IPS
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- SAMSUNG (LH98QMTBPGCXEN ) 250CM !!! 4K WIFI SMART MONITOR ! AKCIÓ! IGAZI MOZI!!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest