- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Körvonalazódnak a Lenovo új kompakt táblagépének tulajdonságai
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
-
Werkly
őstag
Ha 60 Hz fölött járatom a moncsit akkor rövidül az élettartam vagy egyéb?
-
Werkly
őstag
Az mitől van, hogy 60 Hz vs 72 Hz esetén utóbbinál döcögősebbnek tűnik a kép játékban? Kösz!
-
Werkly
őstag
Milyen csatival ajánlott összekötni a VGA-t a monitorral? HDMI-DP? Kösz!
-
Pug
veterán
Azert csak sikerult beegnie ennek a szepsegnek 3 ev utan..
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Linux-os beállításokkal kapcsolatban lenne kérdésem:
Találtam ezt a leírást, [link]
itt ATI/AMD kártyákhoz írják a segítséget.Ha nVidia kártyám van, (GTX960) és egy Linux Mint, arra is van valami megoldás, hogy menjen a monitor nagyobb képfrissítéssel ? ne csak 60Hz-en ??
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem. Ugyebár a monitorra lehet vga-n dvi-n illetve displayporton keresztül rákötni gépet. Tudok választani is, hogy melyik bemenet képét jelenítse meg. Azt valahogy nem lehet megoldani, hogy ha mind a 2 netalán 3 porton lévő gép be van kapcsolva akkor a gépről küldjek valami jelet, hogy váltson erre a portra?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
krokostamas
tag
Pontosan, hiszen ha elvesszük a tápot a monitortól, akkor a "sima" menüben beállított értékek el fognak veszni.Ez hülyeség, bocsánat.Erre értettem volna a "típusonként eltérő" mondatot az előző hsz-nál, hogy gyakorlatilag minden egyes monitornak mások lesznek a kalibrált eredményei.
-
Winne
nagyúr
válasz
krokostamas #2277 üzenetére
Ez az A06 számíthat? Hol találom? Nekem a frissítésig ment CRU-val 72Hz-en, azóta azt írja nem támogatott és azóta már más benne a vga is.
-
krokostamas
tag
-
Werkly
őstag
Színprofil és 72/75 Hz drivert földobna valaki? Amúgy W10 1709 alatt használható vagy sem? Mert akkor tárgytalan! Kösz!
-
Borote
addikt
72 Hz témában. Amikor jelentkezett a fentebb jelzett hibám, és elkezdett haldoklani a monitor bal oldala, a sávosodást ki lehetett küszöbölni azzal, hogy 58 Hz-re állítottam a monitort. kipróbáltam, 72 Hz-re is ment volna.
AMD GPU-m van, Catalyst-ben custom beállítások között lehet állítani egyéni képfrissítést is, amit követően a képernyőbeállítások részletes menüjében megjelenik az új képfrissítési lehetőség is. -
Djsaba
senior tag
Érdekes jelenség. Én ezzel csinálom. Próbáld meg, hátha.
-
Djsaba
senior tag
Szerintem igazából nincs két féle módja, szóval biztos jól csináltátok, csak nem értem, hogy miért nem működik neked, amikor nekem meg működik.
Első lépésként ki kell lőni a digitális aláírást a windowsba, a következőképpen:
- Gépház - Frissítés és Biztonság - Helyreállítás - Speciális rendszerindítás
- Hibaelhárítás
- Speciális lehetőségek
- Indítási beállítások - Újraindítás
- A megjelenő ablakban üssük le a 7-es (Az illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltása) billentyűtMajd ha ez megvan, újraindítás.
Utána gépház -> kijelző-> adaptertulajdonságok-> monitor-> tulajdonságok -> illesztőprogram-> illesztőprogram frissítése->keresés számítógépen->tallózás-> kiválasztod a fájlt (én a régi WonderCsabo) félét használom. 50-72-75Hz-es driver. OK. újraindítás, aztán működik is.
-
emiki6
veterán
Ha arra gondolsz hogy kell "telepíteni", azt tudjuk már, csak működni nekem nem működik. Se a WonderCsabós, se a HMS-es, de azért írd le, hátha valamit kihagytunk.
Winn(i)e: Exportáltam a CRU profilom, hátha ezzel működik neked.
-
Djsaba
senior tag
Szia,
Sikerült megkaparintanom azóta, el is feledtem, hogy egy jól eldugott mappában ott csücsült a színprofilom, és a driver is. Nekem működik win10 alatt, ahogyan korábban is, az elmúlt ~1évben.
Szívesen elmondom, hogy csináltam, ha érdekel.
CRU az nem tudom mit jelent.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Valaki át tudná nekem linkelni a 72hz-es drivert? WonderCsabo linkje nem működik..nekem legalábbis..
-
Borote
addikt
Dettó ugyanez a probléma. Ahogy néztem, a szerencsésebbeknél még garanciaidőben előjött a probléma, nekem szintén utána. Tudomásotok szerint van-e erre bármilyen megoldás, javítási lehetőség az új monitor vásárlásán kívül?
(Keresni valakit, akinek még érvényes rá a garanciája, és megkérni, hogy gariztassa le....)
-
Winne
nagyúr
Az mitől van, hogy eddig ment a monitorom 72 Hz-en, most meg csak a 60-at akarja? DP-on van bekötve, lehet, hogy a DP kábelem nem tud többet?
-
petymeg
addikt
Üdv!
Ilyen monitorom van, egy GTX 1070-re kötve DVI kábellel. Win 10 van a gépen. A képfrissítést be lehet rajta valahogy állítani 72 vagy 75 HZ-re? Próbáltam a képernyőbeállítással meg a CRU-val is, de kiírta, hogy rakjam vissza 60 Hz-re.
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A képen látható a monitorom hibája.Sajnos beigazolódott,hogy a monitor romlott el,másik monitoron jó a kép.
4 évig bírta.Garancia meg 3 évig volt csak.
Nagyon meg voltam vele elégedve,nagyon szép és szemkímélő monitor volt.
Most milyet ajánlanátok ami ilyen "tudással" rendelkezik mint a Dell U 2312 HM.Amennyiben más márka az sem zavar.
Üdv: feri 1
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A Dell U 2312 HM típusú monitorom megvan már jó pár éve,újonnan vásároltam eddig minden ok volt.
Ma reggel bekapcsoltam és a bal oldalán középig kb pirosas csíkok ( apró kockák talán ) fentről lefelé vibrálnak.Mi lehet a hiba?
Garancia talán 3 év volt,de nem vagyok benne biztos.Nem találom hirtelen a számlát róla.Üdv: feri 1
-
emiki6
veterán
Nekem most win10-zel semelyik driverrel nem megy a 72Hz, azzal se, ami eddig jó volt, viszont az AMD crimsonban simán tudok létrehozni felbontás profilt, mint a progival, amit fentebb linkeltetek, szóval a VGA driverében meg tudtam oldani ezt a dolgot
(HD7870)
-
kislaci
senior tag
Hali, van egy ilyen monitorom, vezérlőpanelhibás, mennyiért lehetne eladni? Az lcd panel jó benne gondolom.
-
-KP-
addikt
Hali,
windows 10-en sikerült valakinek belőni a 75hz-et ezzel a monitorral?
-
Petyyyyy
addikt
Heyho urak!
Használja valaki a monitorját fali konzollal?
Azon gondolkodtam kipróbálnám milyen úgy az élet, de nem igazán találtam kifejezetten Dell gyártmányt. Mert ugye a miénk olyan "bepattanós" megoldás és gondolom ide nem lehet jó akármilyen felfogatás. -
deja vu
addikt
válasz
holozis_HUN #2237 üzenetére
A monitor hátoldalán rajta van minden infó, mikori gyártású és a rev. is.
-
deja vu
addikt
válasz
holozis_HUN #2235 üzenetére
Rev. 6, vagy az újrakezdett 0-ás (2013-as utolsó széria) pwm mentes. Én 70 cm-ről nézem a 27 colos monitorokat. Nekem az 65 cm-ről töpörtyű lenne. 23 colra elég a full hd, és ezzel még a GTX960 is megbirkózik. WQHD-hoz már GTX1060, 1070 kellene.
-
holozis_HUN
addikt
Üdv!
Mi a vélemény erről a monitorról? Használtan venném. 23 colra elég a full hd? PWM mentes?
I5-3570k és GTX 960 mellé lenne.
Kicsit félek a 23 coltól, mert nagyon max 65 cm-re lesz tőlem a képernyő. De nagyon jó ár és az IPS, DisplayPort csábít. Ez a 75Hz meg pláne.
-
tojaaji
aktív tag
Köszönöm.
-
tojaaji
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna küldeni nekem egy működő linket a 72hz-es driverről? Amit itt fórumon találtam data.hu-s link már nem él -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogyan tudnék egy frissítési frekit eltüntetni a windowsból.
Valamiért amióta átváltottam Nvidia VGA-ra, a custom driverrel nem csak 72 hanem 71 Hz-em is lett
A 71Hz működik úgy mint AMD-n a 72, és ha 72Hz-re váltok akkor elsötétül a monitor és azt írja, hogy ez nem szabvány felbontás.
A legnagyobb baj az, hogy néhány játék automatikusan a 72-re váltana induláskor és így elmegy a képemSzóval szeretném a windowsból eltűntetni valahogy a 72Hz-et.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható-e valahogy a következő?
A monitor DVI bementén egy megfigyelőrendszer képe megy általában, de néha jó lenne második képernyőnek használni, ami esetünkben egy DELL laptop, DP kimenete. Nem lehet valahogyan kapcsolni a laptopról? Mert megkeseríti az életemet, hogy odaszaladgáljak a monitorhoz, mikor át kell kapcsolni.
Előre is köszönöm a választ! -
MerLinh
senior tag
válasz
Dolphine #2223 üzenetére
Huha csupa jó dolgokat írnak =) Azért tegyük tisztába a dolgokat. Egy monitor felbontása adott, ha valami nem tudja megjeleníteni úgy ahogy kell, akkor az túl régi vga, kevés vram, vagy nem jó a driver, esetleg még a kábel lehet a szar. Oprendszertől nem függ, max csak annyiban hogy új és esetleg már nincs a vgahoz normális driver
-
asdf_
veterán
válasz
Dolphine #2221 üzenetére
Ez csak annyit jelent, hogy idotlen idok ota nem nyult senki az oldalhoz es nem frissitette azt
Amig nics rajta egy 2015. augusztusinal kesobbi datum, hogy ekkori az info, addig ne foglalkozz vele.
Driver nincs, nem is kell, mert minek. Monitor ez, nem scanner meg nyomtato. Van ez az EDID nevu cucc, azon keresztul a monitor megmondja, hogy hol a vege a kepessegeinek, igy ennek megfelelo felbontasokat tudsz majd csak beallitani. De tennek meg egy kis osszeget, hogy beepitett driver is van a win10-ben, most nem neznem meg (ujra kene bootolni, masik hdd-rol, es nyernek meg egy windows update-et is melle), a lenyeg, hogy problema nelkul hasznalom win10-en is 60 Hz-en, DVI-on minima masfel eve. -
Dolphine
addikt
Ezért gondoltam!
Nem akarom 72Hz alatt használni, eddig sem úgy ment!
Ha szabvány, akkor nincs gond, csak külön driver nincs már Win10-re! -
-
Dolphine
addikt
Tényleg igaz, hogy ez a fajta monitor nem támogatott Windows 10 alatt?
Azért ugye tudom használni, mivel most akarok oprendszert váltani! -
PREM1Z
tag
Sziasztok!
Abba kernem a segitsegeteket, hogy regebben mukodott a 72hz driver, de uj gepet raktam ossze, de Displayporton be se akarja adni csak a 60hzet, ugyanugy csinaltam mindent, es ahogy a kepen is latni lehet fel is van telepitve, de nem akarja a jot
Tud valaki segiteni, illetve megvan valakinek a 75hzes displayport driver? Koszonom elore is!
ui.: Persze alairas nelkul telepitettem!
-
Petyyyyy
addikt
Nagyon gyorsan találják meg, mert seggberúgás lesz avège. Másrészt meg order number elegendő a garoztatáshoz, ha egyenesen Dellhez viszed. Az alapján tudni fognak mindent - melyik viszonteladó vette át, stb.
A 3 év az 3 év, ha kicsúszol, nem garis a javítás. Ez akkortól indul, mikor te megvetted. -
asdf_
veterán
Az nagyon vicces lenne, ha ok nem talalnak, leven adoev+5 evig kotelezoen prezentalniuk kell tudni az apehnak a kiallitott szamlakat. Szoval keressek meg egy kicsit (arrol mar nem is beszelve, hogy keresni sem kell, mert ujranyomtatja az ugyviteli programbol es keszen vagyunk).
Datum alapjan meg fene tudja, enyem juliusi gyartas, augusztusi szallitas en meg szeptemben vettem, nem lehet tudni, nalad mennyi volt az atfutas. -
lowzor
veterán
Hali!
Ha nincs meg a számlája, akkor van esély legariztatni egy U2312HM-et?
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mennyire normális az alábbi jelenség ennél a típusnál?
A két szélen, de főleg a bal oldal alsó felében, fehér háttér előtt kissé sötétebb, talán kékes halvány sáv található. Hasonló a sötét háttérnél jelentkező bevilágításhoz, de itt pont világos háttér előtt sötétebb sáv található.Kösz!
-
mrhero
tag
Nekem kettő van, stabilak. Nem nézegettem a mechanikáját, hogy lehet-e feszíteni vagy lazítani.
-
Veron
addikt
hello!
nem kimondottan ezzel a típussal, de egy Dellel s pivot móddal kapcsolatos kérdésem lenne.
középállásban -tehát nem nem pivot módban, hanem normál vízszintesen- nagyon lötyög a monitorom. ha hozzáérek, már megmozdul a függőleges síkban. az eddigi pivotos monitoraimnál nem tapasztaltam ilyet.
ez valami típusjellegzetesség (Dell 2212MH), vagy csak ennek a darabnak a pivot mechanikája lazult ki? lehet ezen állítani valahogy, ha igen, hogyan? tapasztaltatok már ilyet Delleknél?köszönöm!
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Jol sejtem, hogy csak meretbeli kulonbseg van a 2212 es a 2312 kozott? Elobbire is jo a Hz novelo driver?
Mire kell odafigyelni egy hasznalt egyed vasarlasanal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az UltraSharp U2311H kijelző utódja minimális változtatáson esett át.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest