- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Astroboy
őstag
Epic: [link]
(Alul betegtájékoztató)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
aprokaroka87 #66189 üzenetére
A kanyarodás feláras DLC!
-
KROK640
nagyúr
válasz
konikan #66178 üzenetére
Sajnos igen. A 2011-es árvíz előtt 12000ft-ért szereztem 3db 2TB-os HDD-t. Most, 2020-ban nem kapok 2TBos belső HDD-t 12 ezerért... Konkértan 18K a legolcsóbb újonnan. (hm, mintha tavaly vagy tavaly előtt már 13K körül jártak volna ... )
Pedig eltelt 9 év, ezalatt azt hittem már 18K-s árkategóiában kb a 8TBos diskek lesznek, plusz SSD is meg minden, szóval igazán padlón kéne legyen az ára, de csodák csodájára nincs!
Persze mert rájöttek h 2-3 évente 1-1 "árvíz" fullos áron kisöpri a raktárkészletet, lehet gazdasági válságozni meg covidozni. Úgyhogy amikor kicsit megindul az áruk lefelé, gyorsan történik valami ami felveri...
ha így folytatódik a HDD az árazásával magát diszkvalifikálja a piacról, és pár éven belül jobban megfogja érni szimpla adattárolásra is az SSD a HDD helyett.
-
-
Astroboy
őstag
válasz
Mecy_Lacee #66175 üzenetére
Rég láttam bilengyűs IFA-t, hijánzik.
-
-
envagyok
veterán
Magyarország mindenkinek veszélyes üzem
-
BiP
nagyúr
válasz
konikan #66169 üzenetére
De mondjuk ezt meg is értem. "Veszélyes üzem", bármikor jöhet olyan ügyfél, aki nem normális, és olyankor elkél a "védelem". És ez még a jobbik eset.
A gond az olyan helyzetekkel van, amikor a lányokat kihasználják, fizetés nélkül vannak futtatva, a kemény csávók, akiknek épp védeniük kéne, verik őket, meg az ügyfél is bármit megtehet, erőszakoskodhat a lányokkal. (gyakorlatilag rabszolgákat tartanak) -
-
Cs1csó
titán
válasz
DJGABI #66158 üzenetére
Gondolom arról van szó, hogy "gyáva" tehát ha baj van akkor "elpucol" onnan tehát elfut ezt kb. a normál nyelvben is használt, ez így valami börtön szleng.
1. tárgyas Könnyelműen, pazarolva teljesen elkölt vmit; elherdál. Elpucolta az örökségét. □ Mindenét elpucolta a felesége. (Tolnai Lajos)2. tárgyatlan (gúnyos) Vki, vmi elől menekülésszerűen, a feltűnést kerülve, gyorsan eltávozik; elhordja az irháját, elszelel, ellóg. Gyorsan elpucolt a tett színhelyéről.elpucolás; elpucolgat; elpucoló; elpucolt; elpucoltat.
-
dugo_
veterán
-
-
-
-
BiP
nagyúr
Elképzelhető, hogy hardverhiba, de mivel sem előtte, sem utána nem volt baj a pendrive-val, inkább az új elemre, a routerre gyanakodtam. És inkább óvatos voltam, és nem bíztam már rá semmit, főleg nem egy egész vinyót. Nem is volt üres (mert csatolás után ugye formázni kell neki), és egy adatvesztéstől is féltettem.
Nyomtatóra valóban jó lehet, nekem nem sikerült elsőre belőni sem WPS-sel, sem manuálisan, (ez akár user error is lehet) de aztán rájöttem, hogy nem is kell hálózaton, úgyhogy üres maradt az USB.
Másnak bejöhet, én nem tudtam/mertem kihasználni. -
-
batyuska100
senior tag
válasz
Trailblazer #66148 üzenetére
Nem elnevezés, ez a vezetéknevük. Kapásból tudnék mondani egy pár családot, akik Petrovicsok.
-
Trailblazer
veterán
válasz
batyuska100 #66147 üzenetére
Romák alternatív elnevezésére még sosem hallottam a fentit, sorry.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Trailblazer #66146 üzenetére
Nem arra utaltam. Vannak normális romák, de azoktól írtózom, akik aludoznak, meg a testvérüknek neveznek.
-
Trailblazer
veterán
válasz
batyuska100 #66136 üzenetére
Miért, Petőfi eredeti neve is Petrovics volt... Óvakodj a költőktől?
-
BiP
nagyúr
válasz
qnadam #66127 üzenetére
nekem az asus router nullázta le a pendrive-omat kérdezés nélkül. Pedig első használatnál a routerrel formáztattam, ext3 talán. Ment egy ideig, majd egyszercsak nem látta rajta a dolgokat.
Annyira, hogy működésképtelen lett, formázni sem tudtam. Pedig nem sok user error volt a dologban.
Aztán valami kétes orosz oldalakon kellett mikrokontroller újraprogramozó progit keresnem, hogy életre kelthessem.
Azóta a router usb-jére inkább díszként tekintek.
Úgysem volt számomra érdemben használható torrentre. De azóta a 10w-os nas megoldja ezeket a dolgokat. -
balinlin
senior tag
válasz
batyuska100 #66139 üzenetére
Egyesek szerint meg a Föld is lapos...
-
balinlin
senior tag
válasz
KROK640 #66137 üzenetére
Ez egy törrent rss olvasó (szkript talán a helyes kifejezés), amiben címre, kategóriára, évszámra stb... tudsz beállítani szűrést és csak azokat szedi le, amelyek megfelelnek a kritérium(ok)nak.
Headless/suste fórumtárs műve egyébként az általuk főzött owrt romokban benne van, illetve beletehwtő másik owrt rendszerbe is egész egyszerűen. -
KROK640
nagyúr
válasz
koby11h #66131 üzenetére
Jövőhéten építek, egy 3600-as Ryzent, 1650-essel, abba pont jó lesz XD legalább a tápon spórolok ha már ilyen drágák mostanság a hardverek XD
(BTW amúgy volt ilyen tápom nekem is, asszem kettő is, még 2000 környékén... csodálkoztam, hogy 2-3-4 havonta új tápot kell vennem mert a régi megdöglik... Persze akkoriban nagyon kézenfekvőnek tűnt pl a tápon és alaplapon spórolni)
-
TaaT
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #66130 üzenetére
Az árat figyelembe véve az előbbi, szerintem.
-
koby11h
őstag
Eredeti és még működő 1997-es évjáratú JNC Vargáné és Tsa. BT. 200W AT tápegység valakinek? Típus: IBP-42.
Felhasználható rituális célokra (keresztre feszítés, "élve" elégetés), éles lövészethez vagy fejszehajításhoz céltáblának esetleg kábelénél fogva távhajító versenyhez...
Kikiáltási ára 1 Ft!
(Figyelem! Ne használja semmilyen informatikai eszköz közelében! A berendezés ön és közveszélyes!) -
TaaT
nagyúr
-
balinlin
senior tag
-
-
Astroboy
őstag
válasz
#42308056 #66101 üzenetére
Me' testrészekkel üzleteltek.
Erről a régi viccről jutott eszembe, tudod mikor a bakter mesél álmai nőjéről:
- te haver olyan szép az arca
- az igen!
- hát még a melle!
- húú!
- a dereka vékony mint a nádszál
- ejj!
- a segge pedig fenomenális!
- az igen gratulálok! És szép a lába?
...
- azt a részét sajnos nem találtam meg. -
válasz
KROK640 #66117 üzenetére
FAT, NTFS. Mégis miért lenne rajta az? Mert azt a filerendszer használja egy átlagos otthoni user?
a júzer távolról éri el hálózati megosztásként a routerre dugott vinyót, tehát irreleváns, hogy milyen fájlrendszer van rajta. innentől pedig praktikus valami olyat használni, amit az os (esetünkben valami linuxszármazék) natívan támogat.
A szétbarmolás meg tapasztalat. Miért barmolta szét? Én nem tudom, te tudod?
te tudod, hogy nálam, meg rengeteg más embernél miért nem barmolta szét?
Egyébként már azt sem értem egyáltalán mi keresni valója van egy HDDnek routerre kötve. minek a routernek HDD?
hálózati meghajtó, több gépről el lehet érni, távolról is akár. lehet médiaszerver, de akár torrentkliens is. ezek miatt teljesen felesleges bekapcsolva tartani egy pécét, amikor egy egyébként is bekapcsolt router is meg tudja oldani. nyilván korlátozásokkal, a router nem fogja tudni kihajtani torrenten a gigabites netkapcsolatot, de az átlagjúzernek erre többnyire igénye sincs.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #66084 üzenetére
FAT, NTFS. Mégis miért lenne rajta az? Mert azt a filerendszer használja egy átlagos otthoni user?
A szétbarmolás meg tapasztalat. Miért barmolta szét? Én nem tudom, te tudod?Egyébként már azt sem értem egyáltalán mi keresni valója van egy HDDnek routerre kötve. minek a routernek HDD?
-
-
cof
veterán
Miért kell kódolni valós időben?
Igen, szükség van rá, elég gyakori, hogy párhuzamosan, több fajta különböző eszközről nézzük a dolgokat.
Ez nem indok, mehet passthrough 1:1-ben is az anyag, ilyenkor csak a helyi hálózat sebessége szab határokat, erős gép sem kell, mert a dekódolást az eszköz végzi amire megy a stream.
-
Nem mind. Ha transzkódolni kell, akkor kiesnek az igazán 0 fogyasztású dolgok. Arra már valami low-end "asztali" cucc kell, laptop, vagy desktop cuccokból valami alacsony fogyasztásra kitalált, az Intelnek és az AMD-nek is van ilyenje.
Most azon gondolkodom, hogy lecseréljem-e a router alapú szerverem egy natúr laptop alaplapra...
De az 3-5x annyit fogyaszt, mint a TP-Link 1043ND v1
-
opr
nagyúr
válasz
qnadam #66109 üzenetére
Igen, szükség van rá, elég gyakori, hogy párhuzamosan, több fajta különböző eszközről nézzük a dolgokat.
Pl olyan, hogy különböző videók egyszerre vannak streamelve playstationre, okostv-re, pc/laptopra, ios-es telefonra simán előfordul. Persze ez nem mind egyszerre, nem mind 4k, legalábbis olyan még nem volt, de volt már rá példa, hogy még az r7 1700 + gtx 1050ti kombó is izzadt kicsit a terhelés alatt. Pláne amikor lányomnak van valami iskolai lószar, amit levideózunk 4k-ban, és megosztjuk a családdal.
Ezért gondoltam eredetileg valami olyan ötletre, hogy
a) a tartalom alapvetően marad a desktopon, a külsős akármi csak backup
b) a tartalom is külsős, de fel van mountolva, mint network drive, és azzal dolgozik a plex server, továbbra is a desktopról (belső háló gigabites, elvileg el kéne bírnia)
c) minden külső, a desktopra nincs is szükség, megoldja magának - > ehhez nyilván vagy valami erős vas kell, vagy valami olyan, ami hardware-esen, csuklóból megoldja a dolgotNa mindegy, majd kideriválom a dolgot, abbahagyom a topic szarrá offolását egy egyelőre úgyis csak elméleti dologgal.
Köszönöm mindenkinek a tech supportot.(de tényleg, köszönöm a segítséget!)
-
-
Dr.NX
addikt
Erre bőven elég egy Amlogic mediabox külső HDD-vel (kb. 15000 Ft).
Nálam legalábbis jól teljesít (CoreELEC-kel, Network File System (NFS) megosztással). Torrent, film lejátszása a tévére vagy néha valamelyik hordozható eszközre, de fényképeket is tartok rajta. -
kenwood
veterán
Hogy egy kis ontopic. Nemreg egy helyi hirdetes kimaxolta a marketinget :
"Vadizsírúj akarmi elado"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest