Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali médialejátszót?
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
válasz
tatabike #126183 üzenetére
Városi használat mellett kb 10%-os fogyasztás csökkenés érhető el, egy nagyobb autógyártónak ez több milliárd eurónyi büntetés megúszást jelenthet (szén-dioxid kvóta). Amelyik gyártónak van egy kis esze és európában akar új ICE autókat forgalmazni az már meglépte, és persze sokan elindultak a (mild)hibrid irányába is.
-
hcl
titán
válasz
tatabike #126191 üzenetére
" Aztán elmegy tünteni egy épülő akkugyárhoz, ami ugye tönkreteszi a környezetet, "
Mert itthon és pl. Kínában nem kell betartani az előírásokat. Amúgy ettől még a belső égésű nem lesz jobb; olajat nem tudsz másképpen csinálni, mint olajból, áramot viszont sokféleképpen lehet, ami nem jelent akkora környezetterhelést.Hibridben meg nem kifejezetten kell a start-stop, mert alacsony sebességnél valószínű úgyis villanyra vált.
-
tatabike
őstag
válasz
szebe #126188 üzenetére
Senki nem mondta, hogy a "másik" oldal jobb, csak ne legyünk álszentek. Olaj mindenhez is kell.
Szóval teljesen értelmetlen, hogy a sötétzöldség az arcomba vágja, hogy a benzines autómmal tönkreteszem a bolygót, miközben lehetne villanyos autóm. Aztán elmegy tünteni egy épülő akkugyárhoz, ami ugye tönkreteszi a környezetet, aztán hazamegy, és jól kiposztolja a közösségi médiába az akkumulátoros laptopjával, hogy ma is mekkora fasza gyerek volt. Utána iszik fél liter ásványvizet a pet palackból, lefekszik a műszálas ágyneművel borított ágyába, aminek az elkészítéséhez kivágtak 10 fát, és alszik mint a bunda... -
Alusky
senior tag
Fullosan felújított, napelemes, klímás, szigetelt, Balatonra néző panorámás présház 35 milla. Miért? Hát lecsekkoltam GMapsen közel van a c-k lovardája. Gondolom megunták az állandó ordítozást onnan, a kipufogó nélküli autókat meg, hogy bármerre indulnál el a földúton összefutsz velük mikor épp mennek és nem túl kedvesek.
Majd rásózzák valami balekra. Ha meg közben elköltöznek a c-k, az ingatlan értéke egy pillanat alatt 4x nő. -
szebe
addikt
válasz
tatabike #126185 üzenetére
Van mindben, az újabbakon ráadásul jól el van dugva a kikapcsolás valami utolsó menüben, nincs rá fizikai gomb a műszerfalon. A mezei júzer (szóval a többség) meg amúgyse áll neki kapcsolgatni.
Nem ott terhel ahol használják: ha a csak városban használt (anyataxik) autók egy része elektromos lenne, már előrébb lennénk. Meg aztán a belsőégésűbe valót is finomítani kell, majd kérdezd meg a battaiakat milyen jó a levegő arrafele
-
KROK640
nagyúr
válasz
szebe #126184 üzenetére
" minőségromlása a szembeötlő inkább" --- Az a baj, hogy úgy kb 40 éve az autógyártás is inkább a pénzcsinálásról (és a kötelező előírásoknak való megfelelésről) szól, nem pedig az autókról.
Az autókat már nem mérnökök hanem marketingesek "tervezik", és nem a jó autó a cél, hanem az, hogy sok pénz legyen belőleSajnos ez a világon már rengeteg más dologra is átterjedt
-
Start stop témáról jut eszembe, 2013-as (asszem f10 lci) 520d-ben lehet valahogy olyat csinálni, hogy fordítsunk egyet a hülye start stop logikán?
Tehát hogy alapból legyen kikapcsolva minden indítás után, aztán ha akarom, majd benyomom én magamnak?
Gondolom valami idióta szabályozás miatt van ez is ilyen retardáltan megcsinálva, hogy miben indítás után alapból be van kapcsolva. -
tatabike
őstag
válasz
szebe #126184 üzenetére
Azt vágom, hogy vannak régóta, csak szerintem már nem alkalmazzák, új autók kapcsán nem nagyon emlegetik, hogy bármelyik is start-stopos lenne...
Tömeges elhullás meg valószínűleg azért nincs, mert kikapcsolta a tulaj a kocsiban.
Zsákutca meg azért, mert nem orvosol és/vagy enyhít egy problémát, hanem áttolja máshova.
Mint a villanyautó. Ugyanolyan környezetszennyező (sőt), csak máshol terheli a környezetet, nem ott, ahol használják.... -
-
TaaT
nagyúr
Nincs azzal semmi baj ha valaki dioptriás szemüveget akar eladni, a lencsék grátiszba járnak, hozzáadott értékük nulla. Na de van aki a becsiszolt lencséket külön árulja, 5000ft-ért
-
homerhamm
addikt
-
tatabike
őstag
-
gyulaszu
senior tag
Ti ha eladtok egy olyan eszközt, aminek már rég lejárt a garanciája, de minden papírja megvan, elkülditek a papírokat is a vevőnek? A névre szóló számlát például?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ciccuka #126159 üzenetére
Jó reggelt
Május huszon sokadika óta téma ez (május 28 körül már erős volt a gyanú), és mint látahtod itt a fórumon is egész szép irodalma van az esetnek.
Szerintem az úgy tűnik itt már fölöslegesen óvatoskodó hozzászólás elem : ezek bezártakAzért az érdekelne a vélemények között hogy 4 napja kinek volt minden teljesen rendben a bolttal kapcsolatban?
Mert akkor ő tud valamit amit egy fél fórumnyi ember szeretne tudni. (nyilván bot. Csak ugye innentől az ilyen értékelések számomra teljesen hiteltelenekké válnak)
-
Ciccuka
veterán
Úgy tűnik KazyComputers lehúzta a rolót
-
válasz
tatabike #126150 üzenetére
Calibrám volt régen hülyegyerek tuningos [kép] [kép] . Voltak bajai de semmi komoly. 90%-ban vectra ami abból a szempontból jó hogy már úgy ahogy bevált 80-as évek technika van benne. Lámpája gyárilag gyenge, műszerfal törik, tető beázós de az ajtókkal nem volt baj sosem, működő lékondisat nem láttam még belőle. 8v motoros volt az meg ismerten igen stapabíró, kellő kályhacsővel sportos hangja volt és nem ment rosszul sem bár sportosságtól messze volt. Nem volt kimondottan rohadós sem.
Igazából ha az akkori autókat nézzük teljesen megfelelő volt, nem volt rosszabb az átlagnál de jobb sem. Szóval Calibra az egy vectra sportosan rendkívül különleges kinézettel, semmi több és nem is kell többet várni tőle és nem is ér csalódás. Akkoriban voltak jobbak, prelude, celica, nsx meg ezer másik amik több más okból lettek különlegesek.
Aztán G Astrám lett a nagyon olcsó kategóriából, elektronikailag hulladék volt de még javítható volt mindene (z18xe, aisin automata váltós) ezek addig mennek amíg el nem porladnak rozsa miatt. -
hcl
titán
válasz
envagyok #126148 üzenetére
Repülünk, vagy zuhanunk?
@weiss : De ez postán maradó ajánlott
@KROK640 : Kevésbé, csak feltűnt, hogy semmi aktivitás
@Pikari : Jó, ez nekem feladás után derült ki, szóval mindegy, hogy automatába olcsóbb lett volna
A 11k utánvéttel meg, igen, ezért nem használunk futárcéget. -
tatabike
őstag
válasz
KROK640 #126144 üzenetére
A PT lehett volna jó autó is akár annak, akinek bejön a formája, csak sajnos a Chryslernél itt vettek fel olyan embereket a minőségbiztosítási részlegre, akik hanyagul végezték a munkájukat. Egyszerűbben szólva a PT egy sz@rul összerakott autó. Vannak ilyen listák, hogy a világ 10 legrosszabb autója, a PT cabrió változata elég sok ilyenen szerepel, de láttam már merevtetőst is.
Olyan mint az Opel Calibra. Szép, meg vagány, meg sportos, de hanyagul össze van dobálva.... -
KROK640
nagyúr
válasz
tatabike #126092 üzenetére
nem véletlenül jutott eszembe a PT Cruiser.
Na, ez pont olyan lehet, mint amit régebbi amerikai autókkal tapasztalok : Minden sportosabb modell "Mustang", és minden nagy tepsi, vagy 1960 előtti meg automatikusan Cadillac. Tök mindegy, hogy Chrysler, Lincoln, Chevrolet vagy akármi ...
De attól is ki tudok akadni, hogy tíz emberből 7-8 mikor meglát egy 1957-es Bel-Air-t akkor okvetlenül fontosnak érzi megjegyezni : "jééé ez olyan mint a Trabant!". A kis fecskefarok miatt. Csak abban nincs lámpa, és nem a Bel-Air olyan mint a Trabant, hanem a sokkal későbbi Trabant merített ebből ihletet, és nem mellesleg ég és föld a különbség a két autó között, és a '=0-'80-as években mindenki inkább a Chevyt választotta volna napira mint a Trabit (ma meg pláne).nekem amúgy tetszik a PT is, főleg pár jó kis custom megoldás (kamu fa borítás az oldalára, fender skirt, esetleg conti kit, és white wall)
-
Pikari
veterán
Nem akarok politizálni, de a csomagküldés ára egy ideje már olyan magas, hogy gazdaságkárosító hatása van.
-
hcl
titán
Mióta 1600Ft egy postán maradó ajánlott?
Vesz telefont a csóka, 2000Ft, de ő 2400-at szán rá. Jól van, más úgysem vesz meg ilyen roncsot, legyen, 800Ft körül lesz postán maradóként.
1600.
Ott rohadjon meg a Posta, ennyiből majdnem elmegy Foxszal.De postai csomagautomatára még olcsóbb is.
-
homerhamm
addikt
-
tatabike
őstag
Ezt skubizzátok, a Foxpostos csávó előrement az időben.
-
-
Pikari
veterán
válasz
koby11h #126113 üzenetére
Én csak komoly jelentősségű könyveket tettem el, pl biblia, vagy orosz<->magyar kézi szótár, német<->magyar kézi szótár, kis növényhatározó, és hasonlók. Olyan könyveket, amikre szükség lehet, ha véletlenül valaki elpusztítja alólad a teljes infrastruktúrát és civilizációt.
-
koby11h
őstag
Igen, könyvtári ismerős nekem is van, de nem tudnak mindent átvenni, nincs helyük és az állapotot is mérlegelniük kell.
1500+ kötetes sf-fantasy-horror gyűjtemény volt 1962-2002 között, de gyerekek, költözések fél évente és krónikus helyhiány.
Kb. 200-at elvittek ismerősök, haverok, sokat ingyen, mondván jó helyen lesz + ha kell visszakérhetem olvasni is
Kb. 600-at eladtam, tényleg normális áron.
A maradék fele már nagyon viseltes volt amikor megvettem is, a többi pedig vagy eszmei érték miatt maradt meg vagy Z kategóriás, ami nem kell senkinek, még antikváriumba sem.
Szóval ingyen sem olyan könnyű megszabadulni, de a MoHu-hoz akkor sem viszem. Legalábbis amíg egyszer el nem ázik pl.Ruhát én is, elosztogatás van ismerősöknek vagy gyűjtőbe.
-
hcl
titán
válasz
koby11h #126111 üzenetére
Igen, kicsi. A könyvmentőknek viszont nem eladod, hanem kb. adományozod.
Én se nagyon fogom hirdetgetni, megy nekik, vagy a pécsi könyvtárnál van még ismerős, ők kiteszik ilyen bagóért árultnak a Retrováriumba, és valaki örülni fog nekiRuhát is inkább viszem olyan helyekre, ahol értelmes helyre kerül, mert soha nem vittek semmit. Kétszer hordott farmert se
-
koby11h
őstag
válasz
tatabike #126110 üzenetére
Nekem is van fenn Disney gyermek kirakó 1000 Ft, boltban többszöröse, hibátlan, és nézik is, csak nem veszi meg senki.
És ezért örülök ennyire, ha valamit elvisznekhcl: ingyen nem adom. Volt könyv, amit felraktam 10 éve még aprodra talán, 10000 Ft-ért (Star Wars sci-fi) és mindenki 1-2000-ért vitte volna. 3 nap kellett az első komolyabb érdeklődőhöz - 7500 Ft és még egy nap aki csak a postát alkudta bele a 10k-ba.
Most 32000-ért előjegyezhető, de ugye nincs, vagyis van a 3 kötet egyben 60000-ért vaterán. Szóval van olyan könyv (nem a Romana) ami azért ér még valamit, csak kicsi a kereslet. -
hcl
titán
válasz
koby11h #126108 üzenetére
Nekem már 6-7 éve is alig :S
És felétek ilyen sincs.
Nem tudom eljönnek-e még, ha van nagyobb mennyiség. Nekem 16-18 környékén jöttek, de városon belül.@Tatabike : Ami nem kifejezett kapós cucc, tehát kurrens videokártya, proci, telefon, bármi, azt pár ezer felett évek óta nem viszik. Mocskos sokáig kell tolni mindenhol bármit, aminek ára is van, mire valami nem seftes, hanem ténylegesen olyan, aki használni akarja, megtalálja.
-
koby11h
őstag
Amúgy ezt észrevettem én is, 6-7 éve még sikerült eladni évi 2-300 könyvet és nem is olyan nyomott áron, de utána abbamaradt az érdeklődés.
Most helyhiány miatt dobozban állnak, csak remélni tudom, hogy nem lesz semmi bajuk - legalábbis azon kívül ami már van, mert a legfiatalabb is 20 év körül van, az átlag pedig 35 év.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen asztali médialejátszót?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!