- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Slim profilos klaviatúrával adott magáról életjelet a Cherry
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen alaplapot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm #124265 üzenetére
Akkor lehet, hogy ezt is érdemes lenne új alapokra helyezni. Az ember meg azt hinné, hogy a 21-ik század elejére (nemhogy 2025-re!) már eljutnak oda, hogy a teljesítmény, karbantarthatóság, bővíthetőség bőven fontosabb szempont mint a határidő vagy akár a pénz.
Pláne, hogy manapság igencsak drágák az új autók, főleg egy átlag kelet EU-s honpolgár pénztárcájához képest. (Bár nem lennék meglepődve, ha a '90-es évek közepéhez képest reál árban olcsóbbak lennének, legalább a fapados modellek, de drágább útontartani őket). -
KROK640
nagyúr
Ez marha jó, mikor elkezdtem olvasni sejtettem, hogy fordított grafikont kellett volna csinálni
Egyébként vannak idiótaságok :
pl nekünk van egy managerünk, neki a költség csökkentés a mániája. tavaly karácsony előtt vasárnap délután odajött hozzám (mikor ki sem látszottam a melóból konkrétan a logisztikának segítettem mert elúsztak), hogy menjek haza, mert a cég spórolni akar a béremen. Mondtam neki, hogy ha tényleg spórolni akarnak akkor maradok, mert ketten vagyunk egy két emberes munkára ami egy emberrel drasztikusan lelassul (ilyen két embernek 1 óra, de egynek már 4 jellegű).
Hazaküldött. És ki maradt? Manfred a 25 éve ott dolgozó műszakvezető, aki mindezek miatt eleve háromszor annyit keresett mint én, és mivel vasárnap volt, mindezt még duplázták is neki. És hát neki is 4 óra kellett a feladatra (amit ketten 1 óra alatt megcsinálunk), így neki végül 24 egység bért fizettek ki, míg ha én maradok akkor kettőnket megúsznak nyolc egységből (vasárnapra nekem is dupla, így két egységet számoltam rá) lévén egy óra alatt végzünk. De a manager boldog volt, hogy az én két egységnyi béremet megspórolta. -
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm #124247 üzenetére
Teljesen átérzem amit írsz. Nagyobbrészt ezek az okok amiért 2018 őszén felálltam és azt mondtam, hogy én ezt nem csinálom tovább. Azóta ha valakinek eszébe jut "jééé, tényleg te régen tudsz már ilyet is csinálni", akkor NEMet mondok. Egyetlen egyszer mondtam igen-t, azt is megbántam, pedig ott nem is a megrendelő variált annyira és management sem volt a fejemen, ot csak a 90%-os készültségi projectet kaszálta a megrendelő, és úgy gondolta, hogy ezt befedi az a minimális előleg amit adott.
Egyébként van egy magyar srác egy nemzetközi multinál fejleszt egy itthon is ismert weboldalt, és ő szokott időnként nagyobb rantokat írni még arról, hogy hogyan sikerül 3 év alatt csilliókért hátrafelé haladnia a projectnek, mindezt némi humorral megfűszerezve. Az ő írásainál is ugyanezt érzem, hogy nem volt rossz, hogy felálltam, még azzal együtt sem, hogy az élet anyagiak terén jó időre nehezebb lett ettől.
-
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #124263 üzenetére
Az én tippem az is-is. Ma már szinte minden modern rendszer valamilyen webview. Webkit, vagy hasonló alapú. Sajnos az van, hogy ha akar az ember külső appokat, márpedig ma már nem eladható egy kocsi netflix, spotify meg hasonló appok nélkül, akkor muszáj, mert ezek ilyen webes beépülős (relative) standard keretrendszerre épülnek.
Ideális esetben ez úgy nézne ki, hogy a kocsi saját cuccai natívra vannak írva, és csak eventekkel, vagy lokál "hálón" TCP üzenetekkel kommunikálnak az appokkal meg a web layerrel, csakhát itt jön be a fentebbi beszélgetés, hogy ez így drága.
Ahhoz viszont, hogy ilyen felbontással, ennyire bonyolult grafikai elemeket, ennyi szálon, ennyi kijelzőn, ennyi szoftver layeren keresztül meg tudjon hajtani a cucc, ahhoz baszott erős vas kell.
És akkor tegyük hozzá, hogy webkit és webkit között is hatalmas különbségek vannak, de egy rémálom naprakészen tartani egy házon belüli, módosított webkit forkot.Szóval nehéz ügy ez, meg bonyolult még akkor is, ha a döntéshozó értene ahhoz, amit csinál, de így, hogy még nem is érti... hát, látjuk az eredményt.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
KROK640 #124263 üzenetére
Vagy idióta kötöttségek és frameworkok miatt agyon van bonyolítva és kegyetlen lassú a rendering. Vagy csak a szokásos, legyen kész tegnapra, teljesítmény, karbantarthatóság, semmi nem számít.
Ezek az autós panelek közelebb állnak egy PLC HMI-hez mint egy videojátékhoz, emiatt videojátékhoz képest kegyetlen lassú a rendering. -
KROK640
nagyúr
Arteon valóban nagyon szép, a Passatnak egy még szebb kivitele. Nekem azért esne ki, mert annyival nem szebb a passatnál mint amennyivel drágább. (igen, tudom, hogy a felszereltség is más, de nekem a full extra passat is már bőven overkill)
"amióta 4 főnél nagyobb a család" - beszereztél egy harmadik asszonyt is?
vagy a kettes számúnak is lett gyereke?
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm #124229 üzenetére
Ha nem a vas a gyenge, akkor miért szaggat a szoftver?
Főleg kérdezem ezt úgy, hogy gondolom a szoftver fejlesztők sem akarják elvinni azt a "balhét" hogy amit fejlesztenek annyira optimalizálatlan fhostömlő, hogy kifejezetten erős HW-n is csak szaggatni tud, és a frissítésekkel még rosszabb lesz. -
-
opr
nagyúr
Yep, azóta tudom, hogy ha prezentálok, és nem mérnök típusú embereknek, akkor az alapján, mit akarok:
Ha grafikon vonal zöld és felfele megy, örülünk
Ha piros és lefele megy (még jobb, ha zölden kezdi és pirosodik), akkor nem örülünk.Az, hogy mit ábrázol a grafikon, mindegy.
Mióta tartom ezt az aranyszabályt, sokkal eredményesebb vagyok biznic meetingeken is. -
-
opr
nagyúr
Mert azok managerul bullshitelnek, a szoftverfejlesztok meg nem.
Van erre a kedvenc sztorim ugye, amikor meg az elso melohelyen kellett volna uj szerver, mert veszesen fogyott a kapacitas. En tartottam a meetinget. En barom olyan grafikont vittem, ami az altalanos "load"-ot mutatja %-ban ugy, hogy X tengely az ido, Y a load %.
Na, minden manager ott vigyorgott meg orult, hogy milyen szepen megy felfele a grafikon, akkor kerem nincs itt semmi baj. Kivagtam magam, hogy elnezest, rossz a grafikon, valami hiba tortent, ujra kell csinalni a meetinget. Csunyan neztek ram, de ok.Az ujraszervezett meetingre mar okosabban mentem: Ugyan az az adat volt, csak mostmar ugy, hogy a grafikon a szabad kapacitast mutatta, ugy, hogy minel kevesebb, annal pirosabb. Emellett odatettem nekik a reportingos haver altal csinalt szamokat, hogy mibe fog kerulni a cegnek, ha ez leesik nullara, esetleg ne adj isten, beszarik a picsaba.
...Happy end, megkaptunk mindent, amit kertunk.
-
-
opr
nagyúr
A vicc az, hogy mara a legtobb ceg felfogta, hogy a tech debt az egy daraga dolog, amit el kell kerulni barmi aron, mert egesz termekek/projektek, sot, neha cegek veget is tudja jelenteni... Csak azt nem fogtak meg fel, hogy megis, mi a tokom az a tech debt, es hogyan lehetne kuzdeni ellene. Az a segg egyszeru megoldas valahogy meg nagyon kevesnek jutott eszebe, hogy: Ha van itt egy valami izelybizbasz, ami tudom, hogy veszelyes, de nem tudom, hogy mi az, akkor amikor a szakerto kijon es ramutat a valamire, hogy "latod, az ott, az ott ni, az az izelybizbasz!", akkor nem artana hinni neki.
-
-
opr
nagyúr
Az a baj, hogy absztrakt. Nem igazan tudsz tech debt koltsegbol olyan grafikont csinalni, ami egzaktul es bizonyithatoan megmutatja, hogy a tech debt kerult x-be Z ev alatt, ha viszont normalisan csinaljuk, akkor csak y lett volna. Es mivel ilyen grafikon/report/kimutatas nem letezik, ezert nincs minek csattannia a manageren.
-
válasz
Csupingo #124246 üzenetére
És gondolod, hogy azóta is ugyanolyan?
@quailstorm : Régi mondás, hogy a manager csak a $-ból ért, meg abból, ami rajta csattan (főleg ha a $ kevesebb lesz).
De ha már abból se? :SLegutóbbi helyen nekem is az volt a bajom, hogy nekem kell a userek felé az arcnak lenni ahhoz a beleszaráshoz-dilettantizmushoz, ami global oldalon megy.
-
quailstorm
nagyúr
Hát igen, már a harmadik munkahelyemen vagyok ezen jelenség miatt. Előző projecten is volt olyan, hogy nettó baromságot kért az ügyfél. Mi helyette az igazi okot, a tech debtet és elbaszást akartuk megoldani ami már amúgy is ott volt a backlogban évek óta. Drágább de végleges megoldás.
Írtam spike-ot, hogy felderítsük a darázsfészket, mielőtt belenyúlunk.
Arra nincs idő! Csak kezdjétek el és csináljátok. Kb. olyan nyomást rakott ránk mint ha release hajrá lenne. Lett is belőle 2 felmondás, pár zsákutca, egy elcseszett release és utána még 1 hónapig fixeltem azt a fost.
Aztán megint sikerült összekapni azon, hogy ami az én szakterületem, azon én másképp képzeltem el a research sorrendjét meg az implementációt (illeszkedjen már a korábban kiadott dolgokhoz az API ha már public) és sikerült megint összekapni a PO-val. Eredmény: csinálhattam meg egyedül a PO munkáját is majd felmondtam én is.
Én voltam a 17-ik ember aki ezen ügyes manager miatt mondott fel, mert egy régi motoros vezeti listán.Ész, pénz, gazdaságosság nem számít, csak a lojalitás meg a kussolás. Meg a felelősség kenegetése, hárítása.
Persze a mostani helyen se jobb egy centivel sem a helyzet, de egyelőre nem rajtam csattan.
Úgyhogy annyi a tanulság, hogy lelkiismeretesen dolgozni csak akkor szabad, ha a tiéd a project/vállalkozás. Multiban csak egy csavar vagy és ha túl jól dolgozol még szálka is lehetsz a menedzsment szemében.
-
Csupingo
veterán
válasz
Aljasvip #124240 üzenetére
Kia-val akkor találkoztam közelebbről, mikor megjelentek kis hazánkban. Talán már az se az első fecske lehetett, mert kívülről korrekt nyugati autónak tűnt, de belülről olyan volt mint egy zsiguli a maga idejében. A váltónak olyan holtjátéka volt, ha balra húztad, a bal oldali ablakot verte ki, ha jobbra, akkor a jobb oldalit.
-
válasz
quailstorm #124236 üzenetére
Nade ez az új verziókkal egyre rosszabbá vált. Jó indulattal is a görbe hullámzóan igyekszik a tartományban lefelé. OK-OK, belülről látom, mégis felháborít, hogy nincs egy vezető aki megállt mondjon egy ponton.
-
Alusky
senior tag
válasz
Aljasvip #124240 üzenetére
Jó is a kettes a Megane, de az egyes is jó volt. Sietni nem kell az 1.6-tal, de egy elpusztíthatatlan motor és jó fogyasztású, kb. csak az okoskereket kellett rajta cserélni, meg a gyújtótrafókat 200k km alatt. Még EGR szelep se volt bennük és úgy is tudták az euro 3-at. Fojtószelep pucolást kérte néha, meg felső holtpont, veztengely jeladót, a villanykormány, a légzsákösszekötő, az elektromos kézi meg a két első torony ami gyengébb volt rajta, meg ha érintésnélküli volt benne azoknak haltak az érzékelői, de ezek se együtt szoktak szétmenni, hanem elosztva a 200k távra. Sok autó elsírná magát, ha csak ennyi lenne a hibalistája 20 éves koráig és ezek se feltétlen mind jöttek elő.
DCI-vel jobban harap, csak ott figyelni kellett, hogy ne legyen padlózva alapjáratról, mert a blokk még sima turbóra lett fejlesztve, ezek meg már változó geoval kapták és nagyobb lett a befecskendezési nyomás is szóval csikarta a gumit mint a rosseb ezres fordulatról csak a főtengely nem szerette, nem lett kiszélesítve ehhez a megtámasztási pontokon, de ez is csak az 1.5-öt érintette. -
Gondolom Passat van alatt, csak a kasztni más
@quailstorm, OK, de ha a határidő a fontos, akkor meg van update, és adja ki a készet updateként...
@frescho : "A csoportvezetőnek, projektmanagernek adjanak egy ilyen autót, "
Aha, igazgatóságnak.@opr : Ez üzemelteti oldalon is így van. A marhaság jön, a user munkaóra elfolyik, meg a support munkaóra is, arra, hogy a szarból várat építsen. Senki nem tartja számon, hogy egy-egy "bevezetjük ezt a izét" mennyi kiesést okoz user szinten, meg hogy pl. mennyi túlóra (az pl. pénzben mérhető).
A "fejlesztők mit csinálnak" meg ilyenkor ráértendő az egész cégre. Egy termék esetén nem érdekli a usert, hogy ki miatt szar, vagy hogy miért nem lehetett átvinni az akarat" "erteni semmit nem kell, csak vezetni","
Ez alapból sem értem, hogy hogy lehetne igaz, és még mindig sokan ezt tolják@Aljasvip : A cégesünk volt Kia, nekem ez kb. egy átlagos, jobban felszerelt valaminek tűnt, bár vezetni nem nagyon mertem, mert nagy, drága, és egy van belőle
Zokszó nélkül ment az elmúlt 3 évben, ami mondjuk olyan, hogy egy 10+M árú bármitől alapelvárás.
-
homerhamm
addikt
-
+1 a Kia-ra. 2,5 éve vagyok boldog tulajdonosa egy facelift utáni Ceed kombinak, és azt kell mondjam mindent tud, amit kell.
Nálam a fő szempont a 4 henger megléte volt, így a legtöbb autó ki is esett kezdésnek - köztük a 10m alatti VW-ek.
A kis listámon anno a Corolla, Mazda3/6, Kia Ceed, Hyundai i30, és a Renault Megane maradtak elérhető áron.Ehhez hozzájött, hogy a chips-hiány végét is sikerült kifogni, így teszt vezetésre se voltak már autók.
A Kia-t sikerült kipróbálni, a feleségemnek tetszett is az egy (!) elérhető autó színe, így elvittük.Előtte egy 2002-es 1.6 szívó benzines Megane II volt. Imádtam a kényelmes fotel üléseket, a remek kilátást, a hosszú járású kuplungot.
Valami ilyesmit kerestem az új autókban is, de csak részben teljesült. -
Alusky
senior tag
Hogy ezt mennyit művelték az évfolyamtársaim délutánonként meg hétvégente a Tescoban diákmelósként. Akkor nem a Lidl, Aldiba volt menő jelentkezni, hanem a Tescoba. Egy táskára való csokival is jöttek már másnap az iskolába, meg kis üveges kólák stb.
Régen a vízhűtéshez a DDC szivattyúkat azért lehetett negyedáron kapni aprókon, mert annyit kiloptak a gyárból.
A magyar az anyatejjel szívja magába ezt, ha másfél millás lenne a minimálbér is ugyanúgy kifejlődne ez. Valami hasonló genetikai tulajdonság lehet, mint a ci....khm. Khm, csak félrenyeltem a sajtos pogácsát. -
szebe
addikt
válasz
frescho #124234 üzenetére
Bár nincs hosszútávú mintám (meg összehasonlítási alapom se - Superb), nekem az Arteon bejött. A 7-es DSG néha mintha sokat gondolkozna hogy mennyit pakoljon vissza, meg az adaptív tempomat elég konzervatív, de amúgy nem rossz autó.
Síelésen 7 alatt evett a 2.0 TSI (Fehérvártól gyakorlatilag a fr-olasz határig pálya, onnan meg pár szerpentin)Az indexkaros tempomat tényleg kabaré, faterék Kamiqjában is ez a megoldás van. Az ember azt hinné, hogy mostanra sikerült kinőni, mert minden kocsiba multikormány kerül úgyis, de nem...
-
opr
nagyúr
válasz
quailstorm #124236 üzenetére
Fejlesztokent amugy ez a legidegesitobb:
Jon valami baromsag "fentrol". Mar a vezeto fejleszto is ugy adja oda a csapatnak, hogy rajta is latod, hogy tudja, hogy ez mekkora faszsag, probalt harcolni ellene, de szart se er, senkit nem erdekel, mit mond az "expert", csak "legyen kesz es kesz". Es volt ra pelda, hogy ez odaig fajult, hogy kozos e-mailt irt a vezetosegnek a csapat, hogy ha ezt igy csinaljuk, abbol baj lesz, viszont van x meg y meg z megoldas, amik mind jobbak, x igazabol penzbe se kerul tobbe, y extra 5% de hosszu tavon nagyon jo lenne, z pedig ugyan extra 10% koltseg es extra 10% fejlesztesi ido, de ez kb a harmadik update-re lemegy negativba, mert nincs irritalo tech debt.Eddig, a teljes karrierem alatt osszesen ketszer fordult elo, hogy ilyen szituban meg tudtuk gyozni a great leadert, hogy hallgasson rank. Minden mas esetben vagy le se volt szarva a dolog de olyan szinten, hogy valaszt se kaptunk, vagy siman jott a sztenderd "market conditions" vagy hasonlo faszsag, amiert nemet mondtak barmire, ami nem az o agyukbol pattant ki.
Es akkor az ember azt mondja, hogy jo, leszarom, akkor legyen igy, nem az en cegem, max elkezdek megint munkat keresni es kesz.
Aztan kiadjatok azt a kalap szart, ami igy is csak azert legalabb ennyire jo, mert neha a managerek hata mogott tortent debug meg refactor, mas task-ra irva az idot, es jon forumozo mindentjobbantudo kisvarda Bela, es leirja, hogy ezek a lusta faszkalap fejlesztok, igazan "optimalizalhatnanak"...Ja b+. Majd biztos optimalizalasra kapunk penzt meg idot meg lehetoseget, amikor meg a debuggolasra se adnak, amig nem serti latvanyosan a biznict.
A dologban a legrosszabb, hogy minden esetben igazunk van, mar kozep tavon is dragabb a siettetett, kalap szar szoftverrel dolgozni, hosszu tavon meg cegek tudnak csodbe menni a tech debt miatt. Mar csak az kene, hogy ne csak azt tanitsak a kedves vezetoknek, hogy neki "erteni semmit nem kell, csak vezetni", hanem mondjuk ezt is elmagyarazzak neki. Meg azt, hogy azert veszel fel barmilyen teruleten szakertot, mert jobban tudja (kulonben nem venned fel), szoval hallgass ra, amikor szol, hogy baj van, b+.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
frescho #124234 üzenetére
Sajnos ez az iparban pont fordítva működik. Hiába akar a fejlesztő jól dolgozni, általában a menedzsment szabotálja. Vagy hozzá nem értésből, vagy mert a pénz az "időben leszállításon" múlik, aminek érdekében vágnak mindenen, tesztelésen, optimalizáltságon, jövőbeli bővíthetőségen. Hazugságokra épül az egész szoftveripar.
-
válasz
szebe #124230 üzenetére
Ez teljesen érthető. De akkor egy SW frissítésnél ne akarjanak elém varázsolni egy mozgó térképet az óracsoportra, mert csak képregény lesz belőle. Elég az ami a középkonzolon van. Optimalizáljanak, amit nem bír meg ne eröltessék, mert csak bosszant, hogy szól, hogy ja 1 utcával hamarabb kellett volna lefordulni, csak éppen lagoltam 300 métert...
opr: A csoportvezetőnek, projektmanagernek adjanak egy ilyen autót, töltsék fel rá az aktuális verziót és használják. Nem is kellene tesztelő, 1 hét után elkezdenék p*nél fogva csillárnak fellógatni a fejlesztőiket.
Legalább ennyi, akkor nem adnának ki olyat aminél egy indítás után simán bekötöm magam, kiállok és még mindig nem megy az infotainment rész. Ha meg ilyenkor rádugnám a tlefont, akkor nagy sansszal lehet restartolni, mert belehal valami módon: nincs rádió, van, de nem ad hangot, nem ismeri fel a telefont, jó esetben saját magát reseteli. A távvezérlésről meg ne is beszéljünk elvileg elő lehetne fűteni, de az app esik-kel, nem kommunikál az autóval, de olyan is volt, hogy elfelejtette a reggelre beállított indulást. Tovább is van, de csak felhúzom magam.
BiP: A 2 lityis turbós motorral sem elég meggyőző, de legalább 1 lityivel többet eszik a SuperB-nél. Valami zörög benne hátul. Keményebb a felfüggesztése, nagy autóhoz nem méltóan ráz szerintem. Infotaimentje gyorsabb és végre nem az ordenáré indexre hákolt tempomat van benne. Ha nem csak nyugisan autópályázni kell, akkor inkább ne.
-
BiP
nagyúr
Arteon. Amióta megláttam az elsőt az utcán, azóta szeretnék, annyira szép autó.
(Más kérdés, hogy tűzhöz közelebb állók próbáltak lebeszélni erről a vágyamról, mondván az is egy Volkswagen, minden hátrányával)
De mindegy is, amióta 4 főnél nagyobb a család, ki is esett a képből. -
-
opr
nagyúr
Hat, ezaz... Marmint, ok, azt, hogy lesz benne 1-2 bug, az megesik, ok, nem vettek eszre. De az, hogy az egesz instabil meg akadozik mint a rosseb, annak mar az automatizalt teszteken fail-olnia kene. Es ez a szint ma mar kis-kozepvallalkozoknal is alap amugy, nemhogy ilyen nagy cegeknel. Legalabbis annak kene lennie.
-
szebe
addikt
válasz
KROK640 #124227 üzenetére
Teljesen más a követelményszint az automotive grade cuccok esetében, a konzumer a közelében sincs ezeknek. Cserében nyilván a teljesítmény sem azonos.
Meg ahogy írtam, amikor elindul a design, dolgoznak valamiből. Mire abból eljutnak a szériagyártásig, meg bekerül az autóba, évekről beszélünk. Nem lehet "csak úgy" frissíteni a hw-t.
#124229 quailstorm
Az összes nagyobb (chip)gyártó képviselteti magát valamilyen szinten az iparban. Akár asztali, akár mobil szegmenst nézünk, ismerős nevekkel találkozik az ember. -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
"vagy azért, mert ezen (is) sikerült költségcsökkenteni zseni módon" - pontosan ezen vagyok kiakadva én is.
Szinte nem hiszem el, hogy ne lehetne belerakni egy autóba akár egy pár éves I3-as CPU-t, - vagy uram bocsá' akár I7-est is -, 16GB RAMmal, ami szerintem kb bármilyen infotaiment rendszerhez bőven overkill lenne.
Manapság egy új autó 8-10Milláról indul, de eléggé könnyű tizensokmillára vagy még magasabbra felugrani, nehogy már egy pár tízezer forintos CPU meg 10 ezer forintos RAM legyen már a korlát. (ami ráadásul nagy tételben biztos, hogy olcsóbb is lenne)
Mert piszkosul eltudja rontani az élményt, ha szaggatnak a rendszerek. Ráadásul jövő álló lenne, ha jön a frissítés és növekedne a hardverigény, akkor van tartalék a rendszerben.
Szinte hihetetlen, hogy elégtelen futásra is rábólintanak sokan, mire gyártásba kerül. Vagy akkor valami nagyon korai verziós szoftver megy rajtuk, aminek még kb nulla a gépigénye? Mondjuk túlméretezni akkor sem ártana. -
-
opr
nagyúr
válasz
szebe #124216 üzenetére
Igen, ez az érv 10 éve még jogos volt. Ma már nem az. Ha mindenki más is meg tudja oldani, hogy ne akadozzon a rendszer, akkor ha valahol mégse tudják, az vagy azért van, mert annyival szarabb a kódjuk, hogy megeszi a vasat ennyire látványosan durvábban, vagy azért, mert ezen (is) sikerült költségcsökkenteni zseni módon, vagy ezek valamilyen kombinációja. Egyszerűen ma már nincs más opció.
-
-
válasz
szebe #124216 üzenetére
Pont ezért maradhatott használható. Becsültesnepper mondásával: Nem akartak nagyot szellenteni, ezért nem fostak be...
Nem a hw gyenge, hanem azoknak az elméje akik erre firefrancos dolgot eröltetnek minden frissítéssel egyre csili-vilibb-forgó-morgót.
hcl: Ne dőlj be neki...
-
válasz
KROK640 #124203 üzenetére
De hogy a szervizek egynémelyike mennyire nem :S Átégett tömítést nem találja meg?
@opr : Kia se gáz elvileg.
@frescho : És az Arteon kb. mostanában az egy, ami jól is néz ki, nem egy szappan, vagy krumpli
@szebe : Az UP kifejezetten városba való. Csak itthon van az a csóróság hogy ilyen gyösz az egy autó, és azzal mennek autópályára is az egész családdal.
-
szebe
addikt
válasz
frescho #124215 üzenetére
Az up meg a spring tipikusan azok az autók, amik csak a gyártó kibocsátási értékének korrekciózására lettek kitalálva, és csak annyit adnak el belőlük, amennyi nagyon muszáj.
HW persze hogy gyenge az infotainmentben, mert mire a tervezéstől eljut a gyártásig a dolog, hát az jó pár év. Ehhez vegyük még hozzá, hogy az automotive kritériumok mennyivel másabbak, akkor el lehet képzelni hogy mik kerülnek bele.
Ügyesebben megírt softtal valszeg jobb lenne a helyzet. -
Nem vödör csavar. Ez egy jó autó, gyenge hardverrel és arra indiai minőségbiztosítási elvek alapján összecopy-pastelt szoftverrel. Az utóbbit ha lehetne orvosolni, akkor nem lenne vele gond. Pl. az óracsoporton megjelenített térképet hanyagolnám, mert szaggat, vagy legalább nem kapcsolnám vissza kb. 15 perc után, hiába választ mást a felhasználó. Igen, hiába állítok be bármit ez képes visszaváltani a defaultra.
Up!: Városban kicsi, elég fürge, nem egy szenvedés, mint a kis elektohonya Dália. 250km-ert elmegy egy töltéssel, ami elég 1 hétre. Igénytelen, de 1 óra után már jól esik kiszállni belőle, főként hátulról. Elöl többet is ki lehet bírni.
-
KROK640
nagyúr
Mint írtam baj az, hogy ezek ott kezdődnek, ahol az én jövő beli keretem végződik, és amiért már egész jó van W123/124-ből.
Egyébként most ugrott be, hogy pár éve (2017 körül) jöttem én Pestről Debrecenbe Lexusal, talán pont IS200 lehetett, arra emlékszem, hogy vadi új autó volt, konkrétan pár órával korábban jött ki a szalonból, rendesen új autó illata is volt. -
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #124209 üzenetére
Huuuu, pedig az IS200, manualis valtoval, az valami isteni. Nekem elhiheted, tapasztalat.
Egyreszt a muszerfalon az oracsoport valami gyonyoru, tenyleg mintha valami draga ora lenne. Masreszt a belter minosege, a borok minosege az igencsak odabasz. Harmadreszt a vilag egyik, ha nem A legjobb manualis valtoja van benne, a vilag egyik, ha nem A legjobb erzetu kormanyaval. IS200 ota minden kocsit doglott fosnak erzek kormanyzas/gazreakcio/valto szinten.
Hogy ne csak jot mondjak, a kuszoboknel meg a kipufogok feletti hovedo lemez az imad rohadni szegenyekben. Ha nem figyeltek oda ra, es/vagy szarul lett kilakatolva, mehet az egesz a szemetbe.De amugy mint utazoauto, a 2005 utani IS250, vagy barmelyik GS az nagysagrendekkel jobb, ez teny.
-
opr
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Körülnéztem Lexus ügyben, abból a keretből amit W123/124-re szánnék abból tizen-huszon éves IS200-asok jönnek, és még azokból sem nagyon van választék.
Ráadásul az autó nálam olyan mint a nő : lehet akármilyen praktikus, ha nem áll fel rá a farkam, akkor a fene megetette. És hát az IS200-ra nem nagyon volt mocorgás... de azért megjegyzem.Toyotából a Prius jöhetne szóba, a 2003-2009 közötti (XW20) (egy időben volt szerencsém autózni azzal is), ott van olyan szög amiből ha félhomályban hunyorítva nézem, akkor még majdnem tetszik is.
Genesist próbáld ki. Tavaly rengeteget láttam egyet, eléggé megtetszett. (Anno ha emlékszel nem is értettem, hogy minek kellett neked a BMW)
-
Felejtsd el, ez csak a máz. Van benne valahol eldugva egy praktikus nagy szedán amit telilapátoltak sok-sok, meg még annál is több szar megoldással. Ha ezeket kiszednék, vagy rendesen megoldanák, mint mondjuk, hogy a napi számláló néha ne tűnjön el két szoftververzió között, akkor még jó is lehetne, de nem az. Arteonhoz is volt most szerencsém. Annyi a véleményem, hogy a szárnyas nyílt nem cserélném el rá.
Az elektromos Up! egy olyan kis autóra épül ahol még nem akartak csodát tenni. Kulccsal indul, rendes kéziféke van és az anyaghasználat bár kopogós, szürke, durva, de nem fog nyúlni, koszolódni, szétmállani stb. A középkonzol tetején meg van egy tartó a telefonnak, ha az fagy vagy lagol, akkor lehet cserélni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #124174 üzenetére
Jaja, amúgy pontosan így van!
Régebben írtam is erről valahol. Nekem mindig előre ki van készítve a jegyár külön. -
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #124201 üzenetére
Erre igy lehetetlen valaszolni a nelkul, hogy tudnam, hogy mennyibol, mik a szempontok, hanyan, milyen messzire, stb.
Heti 1-2 hasznalatra, csak ugy helyben, relative olcson, ha minden le van szarva, csak legyen megbizhato es vigyen el a boltig meg vissza? Suzuki vagy Dacia.
Hosszu utra, luxusban, kenyelemben, jo hifivel, megbizhatoan? Addig nezelodnek, amig nem talalnek egy penztarcanak megfelelo, rendesen karbantartott, benzines, nem szetrohadt Lexust.Toyotat szvsz nem erdemes hasznaltan venni, iszonyatosan tul vannak arazva, sokszor az azonos allapotu Lexus konkretan olcsobb.
De en alapvetoen japan parti vagyok. Most ugye egy 2013-as 5-os BMW van, mondom kiprobalom, milyen mar az az agyon ajnarozott, minden tesztet mindig megnyero, igazi utak kiralya nemet nagyvas. Olyan, hogy a kovetkezo vagy Lexus lesz megint, vagy Genesis (mert tetszik es kivancsi vagyok, milyen).
-
KROK640
nagyúr
Nekem a VW passatról (2020) elég jó tapasztalatom van, és meg kell hagyni, hogy baromi jól néz ki, minden szögből.
De amúgy igazából amerikai autókról jóval több tapasztalatom van mint EU-sokról.A japán autókat az egekig felszokták magasztalni, pedig sokaktól olvastam már, hogy semmivel sem jobbak mint az EU-sok.
De már csak érdekelne, te mit javasolnál heti 1-2 használatra mint autót?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem fogok minden hardverapró olvasás után új topikot nyitni.Elég gyakran látom másoknál is, hogy kiírják a...
- Építő/felújító topik
- Horgász topik
- Path of Exile (ARPG)
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Okos Otthon / Smart Home
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest