- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pánik a memóriapiacon
- Egérpad topik
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
krupitomi
üzenetére
A procihűtő mögött (szokásos helyen), elől 2. Ezek 120 mm.
Alúl és fenn 140 mm. összesen 3 db.
A lényege az egésznek, hogy ne használj gagyi ventiket (spire stb...). Jók a noctua, papst,artic cooling, zalman stb... Igaz, drágábbak és a 140 mm-est nem volt egyszerű beszerezni, de lényegesen csendesebbek.
Oldalra nem tettem ventiket, sőtt fekete öntapadó tapétával le is ragasztottam a rácsokat.
Elég sokat próbálkoztam, és ez a "kereszthuzat" bizonyult a legjobbnak. Mikor felmelegedett az idő (26 °C lett a szobában) teljesen hűvös maradt a gép:
HDD = 35 - 38 °C
VGA = 42 - 66 °C
Proci = 24/36-36 load=39/64-64 (hély/mag-mag)
Az alaplap 34 és 38 °C között szokott lenni.
Azt gondolom, ezekkel a hőmérsékletekkel nyugodtan várhatom a "dinnyerohasztó" kánikulát, legfeljebb az 5 V ról átállok 7, vagy 12 V-os üzemre. -
nebulo5
senior tag
válasz
krupitomi
üzenetére
Helló!
Kb. 3 hónapja aplikáltam oda egy 12-es ventit. Idézet:"Mivel 5 ODD hely van, és csak kettőt használok, így az alsóból kioperáltam a floppy meghajtó konzolt, és a 12-es venti 4 sarkába behajtottam 1-1 csavart, ami 1-1 centire kilóg a ventikeretből. Ezekre alul, és felül rá lehet hurkolni 1-1 szilikon gumi végét, amit befűztem az ODD keret-vázba.
Megbízható, mert a szilikon gumi elég vastag, és tökéletes rezgés csillapító. Évente (ha másért nem is, de portalanítás céljából), úgyis szét szoktam szedni a gépet. Ha úgy látnám, hogy a vázzal való érintkezési pontokon "kopna" a gumi, símán kicserélhetem.
Egyébként ez a venti az, ami a kegtökéletesebben hűti az alaplapot. Mégha a kábelkötegek lassítják is a légáramlatot valamelyest, akkor is ez adja a legtöbb hűs levegőt. És a ram-okat is tök jól hűti.
Jelenleg 6 venti dolgozik 5 V.-ra redukálva a gépemben, és piszok csendben vannak."Ma szedtem szét a gépem, és kiszedtem a szilikon gumikat is. Egyáltalán nem látszott rajtuk kopás nyoma! Viszont a 12-es venti, a memókat tökéletesen hűti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Saeco Talea Giro Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest