Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz SeaShark #1091 üzenetére

jaja, a procin úgy max 1-2 fok plusszt fogsz kapni, a vidkari hátuljának hűtése viszont meg van oldva (ambient tempjei érezetően csökkeni fognak). nálam az IFX14 vége kb 120+120-140m3/hnál van a ventifesszel való játékom alapján, ekkora légszállításnál éri el a hűtő azt a pontot, amikor már a feszt tovább emelve nem tudok hőmérségletet nyerni (viszont nálam még a fölötte lévő kifújó gyengébb, a procin lévő két venti erősebb, lehet ez a baj).

Noctuákat mennyiért láttad (érdeklődök... nyár van, nekem közben Cosmosom lett -ami felhúzott ventikkel jól szellőzik, de idleben hajlamos megállni benne a meleg behalkított módban... elődje viszont 690es volt, és felépítésben eléggé hasonlóak:)-, a gyári 1200asok halkak ugyan, de sajnos gyengék picit... én Papst 4412 G/L2kön gondolkodok, 5Vre leszabályozva nekem elég halkak:) )?

vga akkor kifeje fúj és kétslotos. ez jó, lefele fújóval kicsit problémásabb a házban lévő légfuvallatok átlátása. vidkarin lévő gyári hűtések általában gyengék (olyan 15CFM / 20m3/h teljesítmény körül van pl a 3870en maximális fesz mellett), bár a nyákra merőleges friss levegő jót tesz.

ennyi ventinél sajnos a sok kábelt nem lehet megúszni (nálam most 8 12es van házon belül excl táp), kötegelővel viszont lehet machinálni (vagy valamelyik közeli kábelre rátekered a venti kábelét is). nálam zalman mfc1plus van, eredetileg a 690hez vettem (hála égnek kis trükközéssel a cosmos ajtaját is be tudom tőle csukni), előnye, hogy 6 ventit kezel, viszont pwmes ventit nem tud (az egy ilyenem az alaplapra van kötve). a 8adik kieg venti a vinyók mellett vidkarira merőlegesen, 5Vre leszabályozva (ugye a CM molex-3pin átalakítóiban az a jó, hogy a piros és sárga ér a molex részen nincs rögzítve, a kettő lazán megcserélhető, tehát ha fix 5 v 12 V kell, akkor simán az átalakítóval megoldható a dolog -ez a két említett házon kívül a Stackerekre is igaz-).

Új hozzászólás Aktív témák