Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arfer
senior tag
A fontos lépéseket leírom, csak hogy meglegyen későbbi referenciának, hátha segít valakinek:
Előfeltételek:
- Legyen root-olt a teló
- Leglább MTKDroidTools mentés legyen!
- Legyen custom recovery image (mondjuk CWM. Valószínűleg más custom recovery-vel is működhet, én CWM-mel csináltam a következőket)Ha átpartícionálás után nem indul a teló
:
- nosza, jöhet az MTKDroidTools mentés SPFlashTools-ossá alakítása
- CWM recoveryt beletenni, ha nem lett volna benne
- sajnos ez az átalakított ROM nem tartalmaz minden partíciót (hogy az legyen, SPFlashTools-os ReadBack-kel kellett volna egy teljes ROM-ot menteni), ezért nem megy az SPFlashTools Firmware Upgrade, csak a Download
- a Download után a rendszer elindul ugyan, de korrupt filerendszer-re panaszkodik (encryption error?)
- na itt egy fontos lépés: NEM SZABAD a restart gombra kattintani, hanem helyette újraindítani a telót (pl. akksi ki-be, ha máshogy nem megy), és CWM-ben indítani a megfelelő bekapcsoló gombkombinációval
- CWM panaszkodik, hogy nincs cache partíció (na ez a korrupt fájlrendszer jele). Advanced menüből szerencsére a cache partíció formázható
- Ezután újraindít, és voilá, a telefon elindult! Csak éppen nincsenek IMEI számok
- Na itt vakartam a fejemet, de ADB-vel rálépve és root-ként elérhető minden partíció, ezért fogtam az MTKDroidTools mentésből az nvram, protect_f, protect_s, sec_ro mentéseket, és dd-vel (valamint /proc/dumchar_info-ból nyert adatok segítségével)a helyükre másoltam őket. Ebben cappa72 írása sokat segített, mintának kiváló volt.
- Ezekután a telefon újraindítás után teljesen helyreállt!
- Na én itt csináltam egy ReadBack-es teljes mentést, és ezután már bátran kísérletezhettem. Pl. azzal, hogy megpróbáltam megint átpartícionálni, ami persze megint nem sikerült, de most már a teljes mentés birtokában hamar helyrehoztam a Firmware Upgrade-del. Persze ez sem ment simán, mert a ReadBack-nél az internal SD-ről nem csináltam mentést, ezért a teló újraindítás után azt hozta ki korruptnak (sérült SD kártya...), de szerencsére felajánlotta, hogy megformázza, én azt mondtam oké, és már meg is javult ismét a teló. Na azóta nem akarom átpartícionálniEz a leírás MT6582-re vonatkozott, de remélhetőleg más MTK modelleknél is alkalmazható!
Új hozzászólás Aktív témák
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 3070 Ti 8Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NVME SSD/2-3Év gari
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Intel Core i9-14900K - Cores x 24
- Új Gamer PC Ryzen 5 9600X/RTX 3060 12Gb/2x8Gb DDR5 6000Mhz/500Gb NV3 NVME SSD/2-3Év gari
- Újszerű garanciális Dell Precision 3580 i7 1370p/32GB DDR5/1TB/RTX A500/100%sRGB
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070Ti 12GB Zalman S2 TG Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest