Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
A telekom a saját előfizetőinek adja a netet, ha az otthoni megkukul, szóval azonos néven vagy talán elég címen is) kell legyen telekomos sim, és a nincs meg a lassú közül utóbbi még mindig jobb.
Nálam se megy jól a mobilnet, a Balaton délnyugati csücskénél házon belül pár mbit, ház előtt kint 15-25, ha felmegyek a falu mögé a temetőhöz, ahol senki se akar netezni, de jobb rálátás van mindenre, ott megy a 100 mbit...
De ha gondom lenne, egy telefon, és amíg meg nem javul a vezetékes, annak a 2-3 mbit-nek is örülnék. -
Danieloxy
csendes tag
Sziasztok! Valaki nem tud infót a vas megyei fejlesztésekről? Hozzánk behúzták az optikát de még semmi infó hogy most mikor és kinél lesz a szolgáltatás(Karakó)!
-
Ic3man
tag
Bag- Hévizgyörk- Galgahévíz vonalon ismét lehalt a Telefoslány, avagy internyet!
Ez már a 2. vagy talán a 3. elég rövid idő alatt...
Nagyon sajnálom ilyenkor, hogy nincs más szogáltatónak valami olcsó netje (akár csak 20/10Mbit) tartalék vonalnak.
Így marad a mobilnet. -
rekurzio
csendes tag
-
GoodSpeed
addikt
Árban megy a fejlesztés:
22%-os áremelés jöhet a Vodafone-nál az év elején - HWSW -
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #6674 üzenetére
Nemeshany – Wikipédia (wikipedia.org)
450 lelkes település... és optikát kapott -
imsa
csendes tag
Ez lemaradt... -
imsa
csendes tag
Révbe ért az optika! Eddig csak Pr-telecom volt az is csak 150-s...illetve néhány helyen Telekom 30-s.
-
Ic3man
tag
válasz
pappesz #6668 üzenetére
Szia,
Hát nagyon változó az itt elhangzottak alapján.
Lehet 1-2 hét és lehet akár 1 év is.
Nálunk onnantól, hogy felkerültek a tartó vasak és ténylegesen lehetett rendelni kb 5-6 hónap telt el. Viszont a tartó vasak és a gerinc kihúzása között volt kb 4 hónap "szünet".
Ha jól emlékszek annó egész Csepelt a DIGI kb 3-4 hét alatt fullra készre csinálta, nyilván nem 1 csapattal.
Szóval nehéz megmondani... de a T pl szórólapozik, plakától, üzletkötőket küld, ha már lehet rendelni.
Én megelőztem 2 nappal az üzletkötőt amikor nálunk csinálták, előbb lehetett a honlapon keresztül rendelni. -
pappesz
tag
Sziasztok!
2 hónapja állítottak elénk egy villanypóznát. A zsinorok futnak rajta, lent a lábánál fehér doboz, abba is és abból is kábel fut ki. Gyanítom ez az optika.
Egyszer kijött egy muki, nézegette... kérdeztem mikor lesz optika. Azt mondta, hogy ő az oszlopokért felel, de a telekom csak 2 zsinort kéne bedugjon és lenne is. Ő is meg tudja csinálni, de ezt a telekom emberei kell elvégezzék.
Utána jön még egy ellenőrzés aztán lehet is igényelni a netet.Az egész procedúra a jelenlegi helyzettől mennyi időt vesz igénybe? Hol járhat most a folyamat?
-
Ic3man
tag
Ezt a sok DOWN, kevés UP dolgot egyszer már megírtam
[link] -
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #6664 üzenetére
ja, a Vodánál 1000/40 van alapból... és ez T-nél egy új hálózat... mondjuk az is vicces, hogy abba a szegény faluba beleinvesztálták, sosem fog megtérülni lehet... még meg is érteném (mondjuk lehet EU-s lóvé volt), ha a Vodafone odapasszolta volna le a DIGI optikával párhuzamosan futó ED 3.1-et ...
-
GoodSpeed
addikt
válasz
e-newsee #6661 üzenetére
Hivatalos, nyilvános Telekom fejlesztési terv rezesről koaxra vagy jobb esetben optikára:
Rezes szolgaltatasok megszuntetesenek utemezese (2020.04.23).xlsx (telekom.hu)
No rákerestem Gyöngyöspata, friss 3 éves koax:
1000/25
Hát nem 1000/200... -
GoodSpeed
addikt
-
GoodSpeed
addikt
Ez 2020-as lista, ekkor dőlt el, hogy a Telekom nálam csak beint, mert rézdrótjuk sem volt az utcámban... de most gondoljatok bele, hogy van pár település, ahol a rézdrótot koaxszal váltotta... most majd egyikre, másikra rá fogok keresni, hogy megtudjam ED3.0 vagy ED 3.1- lett e. Persze, aki xDSL-en volt annak megváltás bármelyik a 3.x-ből, de azért kikövetkeztethető, hogy ahol most új koaxot pakoltak le, ott az elkövetkező 10-15 évben nem fognak optikázni. Valószínűleg ezekene a településeken részleges koax lefedettség volt, és ahelyett, hogy FTTH-val terítették volna be az egészet, hasznosították a koaxot.
-
GoodSpeed
addikt
-
makoss
veterán
Oké, csak itt a felsorolásból azokra lennék kíváncsi amit használ, azok mikre jók, mivel másabb mint a T, stb
#6647 KROK640 Felénk többnyire betonoszlopok vannak
#6648 GoodSpeed Akkor ezek többnyire gamer beállítások inkább? Az nem érdekel, köszi.
Lehet lehet jobb lesz majd az amit mondtak, bár mire odajutok lehet meg sem érem
Mondjuk ami most van router is inkább switch-nek használom mint wifinek, de annak mind a 4 kimenete tele van
És igazad van, jó volna érteni hozzá, jó volna erre az USB kimenetét is kiaknázni, olyan szempontból, hogy legalább a torrent menne rajta vagy mittudom énCsak hát rengeteg idő kellene ehhez
Érdekes, hogy japánban sem túl híres a nagy sávszélességű internet itt-ott, holott ott aztán igencsak lehetne a nagy technikai guruk országában!!! -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed #6648 üzenetére
Nagyon más az, hogy mit bírnak el, és mire van engedélyeztetve egy oszlop.
Ezt azért tudom, mert a 2000-es években volt egy "oszlop konfliktusom".
Gondolom itt sem poénból ásták el a vezetékeket (amik nincsennek mélyen, olyan 80cm kb).
Plusz ha nekimegy valami, nem borul a net.Jó pár éve itt az egyik helyi hülyegyerek "tyúúnying verdás" elmérte a kanyart és kiszedte az egyik oszlopot, totálkárosra törve az autóját, és saját magát. Akkor utcaszinten 3 napra borult minden ami az oszlopon volt (a kábelnet is), de ami a föld alatt jött az maradt.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
KROK640 #6647 üzenetére
Azért az oszlopok elbírnák kb az összes hazai szolgátlató optikáját egyszerre is... példa Japánból:
Időutazás 2009-be: Japan Optic Fiber Internet (dannychoo.com)
#6645makoss: Azért nem, mert ezeknek a beállításához érteni kell, és jelentős részük Geek-ek játékszere. -
KROK640
nagyúr
Nekünk földben vezették, és nem is bánom, egyrészt ellenállóbb lehet a viharokkal meg ilyenekkel szemben, másrészt optikailag sincsenek útban. A legfontosabb azonban, hogy az oszlopoknak a terhelhetősége nem végtelen. Ha pedig emiatt új oszlopkat is kell letenni, akkor már drágább is lehet.
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed #6602 üzenetére
... még mindig nem mondtad a felsorolásod jelentőségét, mire, mikre jók, miben jobbak azok mint a szolgáltatói router
Már, hogy én is értsem hol lehet azokat használni...
Van 1 nagy számtek guru ismerősöm aki nagyon vágja a számítástechnikát, de a hálózat, routerek nem az ő asztala... Van mikor tőle szoktam segítséget kérni, néha TeamViewer is -
KROK640
nagyúr
Mi sem vagyunk nagy település, és itt is igaz volt, hogy az optikát nyáron kezdték el lefektetni (nekünk földbe van ásva) (július - augusztus) és mégis csak január elejétől volt köthető.
#6640 makoss :
Az, hogy előre ki kell gondold, hogy mit akarsz nézni, mert idő még lejön nekem mindig is szokásom volt. Anno akkor tartottam gyorsnak a netem mikor egy film annyi idő alatt lejött amennyi idő alatt megnéztem, persze SD-benakkor is előre gondolkodtam. Sőt... most is azt teszem, pedig ma már a teám se fő meg mire lejön egy film (jó FHDban valamivel lassabb).
Ami frekventált azt meg DVD-n tartom, még mindig gyorsabban jön fel a gépre DVD-ről, mint a netről, bár ma már ez annyira nem is igaz ... de ha dupláznának még akkor egyértelműen gyorsabb lenne netről letölteni, mint megkeresni és felmásolni. -
makoss
veterán
Az a vissza visszatérő probléma ezzel az országos internetfejlesztéssel, hogy egyáltalán nem fejlesztenek sehogy sem!
Ha fejlesztenének akkor nem a szöveg menne a pofázás, semmi.
Az a baj, hogy akármikor leszeretnék szedni valamit a netről, ott valami mindig fagy
1. Nem tudok böngészni rendesen mert megy a letöltés [link]
2. Nem tudok youtubeozni rendesen mert megy a letöltés
3. Nem tudok filmet nézni úgy, hogy ne gondoljam ki ELŐRE, mit kéne leszedni, mert órákig tart!
4. Mire lejön valami azt aznap már nem tudom megnézni mert hulla fáradt vagyok, ha hazajöttem a melóból....és még sorolhatnám... -
makoss
veterán
válasz
Pittu1986 #6634 üzenetére
Oké, csak mi a bánat tart nekik eddig???
Náluk már ki van húzva a kábel hónapok óta, akkor nálunk mikor lesz ebből valami?#6635 KROK640 Oké, csak már idegesít ez a dolog, már szerintem több mint 1 éve van kiírva a honlapjukon, hogy fejlesztenek, nem egy nagy település ez, rá lehet keresni, nem értem mi tart ennyi ideig
-
KROK640
nagyúr
-
makoss
veterán
-
Pittu1986
tag
makoss valami készül.
https://nmhh.hu/cikk/241600/Ertesites_epitesi_engedely_megadasarol__CM8269112023_szamu_hatarozat_Tiszapalkonya_GPONlefedohalozat
-
makoss
veterán
válasz
GoodSpeed #6605 üzenetére
Jó, de mikre jók azok a beállítások?
Én mindig arra hajtottam, hogy
1. gyors netem legyen,
2. és stabil...#6607 KROK640 Pedig stabil, bár jobb ettől nem is volt errefelé, kíváncsi leszek a Telekom optikára, az milyen lesz ehhez képest
Jobb hasonlatom meg nincs mert jelen helyzetünkben hülyeség#6608 KROK640 Én azt nem értem, hogy miért nem rendel inkább optikát?
Ezt a KROK640 nevet csak 1 felhasználó használja vagy új is? -
GoodSpeed
addikt
válasz
molnarpeter #6621 üzenetére
Tulajdonképpen jelenleg a DIGI-nél ennél ár/érték arányban előnyösebben vagyok:
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
GoodSpeed #6619 üzenetére
Telekom oldalán nézve kell hozzá, hogy egy éve legalább ne legyen net, optikán 3300 Ft/hó... Emelés után 3654 Ft jut a netre nálunk, plusz 686 telefon (ugyanúgy fapad 250/70 Mbps csomag), de falusi cím, városban kb ennyi lenne alku nélkül... Mobil lehetőség 2600 Ft/hó 4 GB nettel, nekünk a flottás 1935 Ft 3 GB, illetve 2084 Ft 25 GB mobilnettel, szóval annyira nincs messze a piactól végülis.
-
GoodSpeed
addikt
Amúgy nekem volt két VDSL2 összefűzve:
ZTE ZXHN H368N HGW - Magyar Telekom
ZTE ZXHN H368N HGW - Magyar Telekom Firmware felületének áttekintése
Csak már 7+ éve...
Még az Invitel ED 3.0 előtt.
-
GoodSpeed
addikt
https://hvg.hu/gazdasag/20230830_HVG_Apro_betus_bongeszo
Ezt makoss befűzhetné
#6618e-newsee: ilyenről nem tudok, de nem is kerestem. Nálam olyan van, ha kihúznám a LAN kábelt felcsatlakozna ugyanarra a routerre WiFi-n
-
e-newsee
addikt
válasz
GoodSpeed #6617 üzenetére
Off, de most így eszembe jutott. A Windows még mindig nem tud olyat, hogy több kapcsolatot használ egyszerre? Pölö megosztott mobilneten és vezetékesen is fent lóg, és mondjuk X dolgok vezetékesről mennek, mások meg a mobilnetről. Vagy mondjuk lenne egy céges VPN hálózat, amin keresztül a céges irányelveknek megfelelően tudsz dolgozni, meg egy nyílt kapcsolat, ahonnan a privát
hot-tub streamtevékenység menne.Lehet, hogy hülye példa, de érted. Szerintem lenne létjogosultsága.
-
KROK640
nagyúr
Mobilnet és rádiós szerintem nem is összefésülhető. Fura, hogy stabil, eddig bármilyen rádiós nethez volt szerencsém, olyan volt mint amilyennek a Tisser kft netjét írod le. Talán Cipruson volt stabil csak, de ott is ha fellebbent a szél, vagy elekdzett esni az eső akkor azonnal vége volt. De tulajdonképp szlovákiában is ilyet szolgáltattunk, ha pl esett a hó, akkor egy idő után nem is telefonáltak az emberek, csak takarították az antennát, és elfogadták, hogy annyi net van amennyi sikerül.
Jobb lenne a hasonlatod, ha a Mosler féle twin star Cadillacel jönnél (a csomagtartóban volt a második motor egy némileg nyújtott kasztniban), az sokkal pontosabban takarja ezt a net összefűzés dolgot!
(ha úgy nézzük nekem volt ilyen netem pl az ISDNel). -
GoodSpeed
addikt
"ha ilyen beállítás/eszköz van akkor van értelme külön routernek?"
Értelme az van mert DIGI internet - PROHARDVER! Hozzászólások:
'- a szolgáltató bármikor resetelheti a routerként használt ONT-t (pl. firmware frissítés)
- sok eszközöm lóg a hálón, IPv6-on is jól működő belső névfeloldást nem tudom megcsinálni ONT-n, IP(v4/v6) címekkel nem szeretnék vacakolni (+ hairpin NAT helyett cname rekordokat használok)
- androidos eszközök DNS eltérítése tűzfalból
- tetszőleges DDNS használata
- kifele titkosított DNS
- vpn
- bővíthetőség (openwrt-t használok, van ~pár érdekes csomag)
- az ONT után lényegében teljesen szolgáltatófüggetlen a hálózatom, esetleges ISP csere esetén nincs teendőm (már persze azon kívül, hogy beállítom a WAN kapcsolatot)'
Viszont 2000.es nethez, saját routernél olyan kell aminek legalább a WAN portja 2 Gbps-os, általában 2,5 szokott lenni, és az is jó lenne ha a LAN portjai is azok lennének. Egy ilyen router 80-90 E Ft körül van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Valami baja van a tápomnak
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kompakt vízhűtés
- Nintendo Switch 2
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gran Turismo
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest