Új hozzászólás Aktív témák
-
Korai volt az öröm, Saintsrow the Third ugyan elindul, de hibás a kép, használhatatlan...
-
kikinda2
tag
HD3850 AGP -nél hiba nélkül lefut a telepítő és nem telepít semmit.
"The AGP 12.6 legacy drivers do not work or even install at all. I've reported this issue but AMD doesn't care at all.
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx
The AMD Catalyst 13.1 for Legacy Products doesn’t support AGP videocards - which is a AMDs shameful behavior."Szóval javítani kellene a hír szövegét, mert AGP-re nem jó.
-
Ebben nem értem, hogy mi a logika. A windowsos meghajtó vonalán megvan a magyarázat, ki lett vesézve, hogy miért jó ha külön utakon járnak. Na de Linux alapú rendszereknél semmi olyan nincs, ami indokolttá tenné azt, hogy amit már egyszer megoldottak a fő támogatású fglrx-ben, azt a legacy-ban ne tegyék. Maximum csak a lustaság lehet a magyarázat arra, hogy nem képesek egy pár karakteres módosításra, hogy pl. az újabb kernelt is támogassa. A Xorg változásainak a lekövetése sem nagy munka, főleg ha már egyszer meg is csinálták, és gyakorlatilag csak importálni kellene.
Nekem egyértelmű, hogy direkt húzták meg a határt az Ubuntunál. Főleg, hogy köztudott az, hogy elsősorban ezen disztribúcióhoz igazítják (ennek a változásait követik X és kernel vonalon) a Linuxos meghajtót. -
mepet
addikt
Ez logikus is. Mivel linuxon nem játszanak az emberek, ezért nekik kevésbé fontos mondjuk egy 1%-os FPS javulás egy játékban. Márpedig az új videokártya driverek erre hivatottak. (Merthogy új technológiák bevezetése, támogatása /főleg régi kártyáknál/ manapség nem divat...)
-
12.6-os hoz hasonlóan, az APP SDK-t nem szabad feltelepíteni, vagy egyből el kell távolítani szelektív unistallal, különben hibaözenet foddag minden indításkor (kbdsync.exe error)
Te legalább a Saints Row the Third megy. (MOvel a THQ boundle benn volt, rengeteg embernek meg van) -
FlekkeN
aktív tag
Valaki arra tippelt, hogy nagyobb lépésekben adják ki majd és legközelebb inkább Xorg 1.15 támogatásra kellene számítani. Bár nem ismerem az Xorg kiadási ciklusait, mert ha hosszúak lehet akkor csak viccelt. Mondjuk ha sűrűn adják ki Xorg-ot akkor tényleg nem érdemes mindegyik legacyhoz támogatást csinálni, ezért is legacy.
-
MasterMark
titán
válasz
Armagedown #61 üzenetére
De mégsem jó. Nem rak fel sem DD-t sem CCC-t...
-
Armagedown
őstag
válasz
MasterMark #60 üzenetére
"Az AMD elérhetővé tette a régebbi grafikus vezérlők számára szánt 13.1-es legacy Catalyst meghajtót is. A drivercsomag a Windows 8, 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja, és a PCI Express, illetve AGP csatolót használó Radeon HD 2000, 3000 és 4000 szériás grafikus kártyákhoz, illetve ezek mobil és integrált variánsaihoz telepíthető"
-
MasterMark
titán
Ebben van flash gyorsítás?
szerk.: AGP-re még mindig a 12.6-os jön ki. Vagy ezt hol kéne keresni AGP-s kártyára?
-
Marci__
tag
Kösz, hogy megnézted, akkor én maradok a 11.12-nél win7 komp módban, azzal minden megy rendesen.
Kár, mert pár FPS-ről meg lemondhatok, gondolom.
Video-t én se használom, de mást azért igen, amik szintén vacakoltak. Gondoltam tesztelni a Video jó lesz, mert alapból fent van mindenkinek. -
-
Ja-ja, én is ott olvastam először, meg nekem is ott lett világos a tényállás, hogy olvastam a tapasztalatokat is. Viszont ez egyáltalán nem jó hír, mert így sok jóra nem lehet számtani. Ha csak abból fog állni a legacy support, hogy a Precise-t támogatják amíg él, akkor adtak a ..@.-nak egy pofont.
Bár legalább a Steam játékok futtatásán javítottak valamelyest. Meg legalább engem egyáltalán nem érint, mert csak régebbi és újabb hardverem van, igazából nem is lenne mihez feltelepíteni. -
-
mepet
addikt
Felrakva. A vizsgaidőszak után (jövő hét) a 6570 topicban postolom a mérési eredményeket, hogy dob-e az FPS-en. Mert az utolsó pár verzió ezelőtt nem sokat számított...
-
-
Marci__
tag
Ez a modern ui-s videólejátszó, ami együtt jön az oprendszerrel, a Start képernyőn találod, piros csempe, "Video" felirattal, avi-kat vinnie kell, ha minden stimmel.
12.6-ossal egy csomó ilyen app nem működött rendesen, nem csak ez. De ha már működik, akkor jó eséllyel a többi is fog.
-
VIC20
őstag
,,legacy"
Mi van?! Beszélni nehéz magyar?
-
kromatika
veterán
jó dolog ez hogy a régebbi kártyákra is kiadták.
-
-
-
-
joysefke
veterán
HD4830 mellett a 12.6-os Legacy Catalystban nem tudom a kártya órajeleit állítani /hiányzik az AMD Overdrive menü/.
Tudja esetleg valaki, hogy 13.1-ben ezt kiküszöbölték-e, vagy esetleg van valami work around?üdv
J. -
Windows 8 64 bit tapasztalatok:
Ugyan úgy, mint a catalyst 12.6 kbdsync.exe error hibaüzenetet küld, amíg az APP SDK nincs eltávolítva
(4850-en)
De jó hír is van a saints row the third elindul (12.6-tal nem ment)Még megnézem a Dota 2-t CF-ben mindig kifagyott a 12.6-tal -természetesen a legacy driverről beszélek, mivel 4850 kártyáról van szó...
-
? A hír a legacy meghajtóról szól, a 13.1-esről, ne keverd ide a másikat. Azt pedig Windowsra és Linux alapú rendszerekre is egy időben adják ki, ez mindig is így volt. Én a hírhez szóltam hozzá, amiben az aktuális, 13.1-es legacy Catalystról van szó. Mi a fenéért beszélnék itt a 12.6-ról, vagy a másik meghajtóról ami HD 5XXX-től felfele támogatja az AMD grafikus hardvereit?
-
-
-
bocsika
aktív tag
Hát kipróbálom. De a legutolsó sem volt az igaz. (HD4650 mobil) Folyamatosan hibával indult a gép. Bár ezen kívül nem tapasztaltam gondot. Mondjuk a gyárilag a win8 ban lévő driverrel is +16% fps-em van.
-
RootRulez
félisten
Akkor az 5000-esekhez a "sima" 13.1-est tegyem fel, ne ezt?
-
-
Hina
aktív tag
Én már vártam.
-
-
Ez jó agp-re is?
Mármint ki van írva az is, de tényleg működik?
-
DRB
senior tag
Arra ezt sehogy, hacsak nem szerzi meg a driver forráskódját.
Viszont ez felmegy rá, igaz már kissé öregecske.
Egyébként az AMD ígérte, hogy frissítik 3 havonta, de aztán simán el lett felejtve. Azt hiszem még Abu-val beszéltünk is arról, amikor közölte az AMD, hogy a HD2xxx/3xxx/4xxx is legacy lesz, hogy ezt is el fogják simán felejteni, nem lett igazam, mindenesetre fél évet kellett várni az új legacy driverre, az ígért 3 hónap([link]) helyett, kíváncsi vagyok lesz e folytatás, vagy ennek is vége. -
RyanGiggs
őstag
Van már valakinek valamilyen tapasztalata, hogy milyen?
(Egy haveromnak HD4850-ese van, csak azért érdeklődök.) -
vinibali
őstag
nagyon korrekt ez a félévente új(frissített) legacy dolog az AMD-től
-
Elrood
őstag
Ez a driver is hibás
.
Win8x64, HD4650, akkor kiírja, hogy a (metro, alias newui) kamera alkalmazás nem használható ezzel a windows-zal.
MOD:
Biztos, hogy a driver rontja el, 12.6-tal is végigzongoráztam minden lehetőséget. -
zol2
tag
Xorg/Xserver 6.9 and above (up to 1.13)
Linux kernel 2.6 or above (up to 3.5)
glibc version 2.2 or 2.3
POSIX Shared Memory (/dev/shm) support is required for 3D applications -
Remélem jobb lesz, mint a 12.6-os mert az katasztofális volt, egy csomó dolog nem működik vele, és telepítés után egyből hibaüzenetet küldött addig amig a OPECL SDK-t az ember el nem távolította szelektív uninstallal.
Nvidia tényleg jobban támogatja a régi dolgait
Macbookomra (Ion 320) is gykrqan jön ki új driver és tökéletesen működik Windows 8-cal is.
Az apple hivetelosan nem is támogatja a Win 8-at, de az nvidea mobil drivere tökéletesen megy vele. -
pumpa007
tag
A mobil cuccokhoz nem jön új legacy driver?
-
aram01
nagyúr
korrektek,hogy a régiekre is gondoltak
nem úgy mint az NV -
tixem
addikt
csöppet későn tettétek ki a hírt, 17-én jött ki.
Na de on: egész jól megküldte a 7850-em, laza 15 fps pluszom lett átlagban bf3 alatt, far cry 3 meg mintha nem is ugyanaz a játék lenne
remélem a 8xxx megszületésével nem felejtik el az előző szériát...
-
bacsis
Közösségépítő
"sima" PCI-os radeonokhoz jó?
Konkrétan egy PCI-os Radeon 2400PRO-hoz kellene -
Viszont az X.Org Server 1.13-at nem támogatja, így Ubuntu 12.10-re hivatalosan még mindig nem telepíthető. Ráadásul maximum csak 3.4-es verziójú Linuxszal kompatibilis, de legalább ez a probléma megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A meghajtó a DirectX 10-es és 10.1-es Radeon grafikus vezérlőkhöz telepíthető.
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest