- Haladó fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Léghűtés topik
- Asztrofotózás
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szaboo
csendes tag
Csak úgy mutatom, ez az amiről most szó van.
-
Szaboo
csendes tag
-
Szaboo
csendes tag
Igen, próbáltam hogy csak a DVI-re kötöm a VGA-s kábelt, vagy az átalakítót. Nem volt jel.
Aláb írtam, ide is leírom egy észrevételem. Már többször olvastam a kézikönyvet, most ütötte meg a szemem pár sor:
DVI-D Port
-HDMI Supported
-HDCP Supported
-Dual-Link DVI output supported.Akkor ez a baj? Egy "DVI-D"-VGA átalakítóval biztos menne? Nem akarok megint feleslegesen venni ezt+azt
-
Szaboo
csendes tag
Nos igen-igen... 3 monitorom van. Az egyiken van DVI kimenet is, a másik kettőn csak VGA
A HDMI-be megy egy DVI-HDMI kábellel a DVI-s monitor. Ez oké.
A VGA-ba megy az egyik VGA monitor. Ez is oké.
A DVI-be kéne mennie egy VGA-nak, de sehogy nem akar menni.Esetleg probléma lehet a DVI tipussal? Korábban a DVI monitorhoz "DVI-D" - "DVI-D" kábelt használtam. Viszont az a monitor most foglalt a HDMI miatt, így vga átalakítót kell használnom. Na, az átalakító az nem "DVI-D" csatolású, hanem "DVI-I"-s. Van egy DVI-VGA kábelem is, az "DVI-A" végű.
Ezek közre játszhatnak?
u.i: már többször olvastam a kézikönyvet, most ütötte meg a szemem pár sor:
DVI-D Port
-HDMI Supported
-HDCP Supported
-Dual-Link DVI output supported.Akkor ez a baj? Egy "DVI-D"-VGA átalakítóval biztos menne? Nem akarok megint feleslegesen venni ezt+azt
-
Szaboo
csendes tag
-
Szaboo
csendes tag
Helo!
A kérdésem egész egyszerű. Van egy msi HD6670-em, 3 monitorral. Elvileg eyefinity-s, szóval ugye támogatnia kéne. Annyi a gond hogy a DVI kimenthez átalakítót használnék. Mivel az arra kötött monitor VGA kimenetes. Azt gondoltam hogy az átalakítóval van baj, vettem egy DVI-VGA kábelt, de így sem megy át a jel. DVI-DVI-vel működik. Ez hiba, vagy eredetileg így csinálták? Ilyet én még nem láttam. Így nem tudom használni a 3 monitort egyszerre :\
-
Sanyi19
őstag
Jaja a video ram nem biztos, hogy szeretni fogja azt az órajelet huzamosabb ideig. A GPU az lehet, hogy foja bírni, de a 900/1100 biztonságosabb és az a pár mhz nem dob annyit a sebességen.
-
Padree
senior tag
válasz
Alister71 #175 üzenetére
Emlékeim szerint én sem járattam maxon egyik VGA-m sem ... kikerestem hol a vége majd alatta valahol beállítottam véglegesre - ráhagyva némi "biztonsági tartalékot", mert a terhelés tényleg nem állandó és azonos minden programnál, a környezet hőmérséklete sem, sőt a tápfeszültség is változhat, a hűtő koszolódhat stb. Nem kell a csutka gáz szerintem sem, de a meghibásodást nem tartom valószínűnek, inkább a fagyásokat és a meg-megszakadó játékélményt.
-
Alister71
nagyúr
Ez mind szép és jó. Csakhogy, ami a Vantage-ban stabil, azt a Dirt3 vagy a Lost Planet 2, 1 perc alatt kivégzi. Nekem is lement 950/1200-őn a Vantage, de ezeket az órajeleket egyik játék se szereti.
Nem fog tönkremenni a gpu, mert a védelem amúgy sem engedi, meg 100x hamarabb le fog állni a driver, de meglepődnék ha hosszú távon bírná. A 24/7-es tuning alapiskolája, hogy nem a max oc-n használunk egy hardvert. -
Padree
senior tag
A Prohardver tesztjében is ennyit teljesített a Sapphire 6670. Mivel a GPU voltage-hoz nem nyúlt (gondolom), nem hinném hogy komolyabb baja lenne huzamosabb használat után sem, de tartósabb (több órás) terhelés alatt lehet, hogy szerencsésebb valamivel alacsonyabb órajelet belőni, pl.: 900/1100 szimpi szerintem is.
A másik dolog, hogy garanciás, 2 évet ad a Sapphire, 2 év múlva pedig valszeg cseréli - ha több időre vette akkor megfontolandó a tuning mértéke - bár statisztikát nem láttam erről a dologról.qamu74 Írd meg kérlek hogy az overclock fülecsben állítható-e a GPU voltage, illetve, hogy mennyi az alapértéke!
-
Padree
senior tag
"Overclocking" fülecs
Core clock csúszka: a teszteken 930-940 körülre sikerült húzni a 6670-eket, javaslom először: 850, majd ha stabil: 900 és onnan 5-10Mhz-es emelésekkel. Jobbra alul van egy 'Apply" gomb azzal fogadtatod el a beállított értéket, ami csak terhelés alatt lép érvénybe - azaz játszani kell, vagy más 3D alkalmazást indítani, vannak teszt programok, talán a Catalystban is hozzá, hogy stabilan tudja-e.
Ha nem stabil akkor "szemetelni" kezdi a képet, majd kifagy, ilyenkor a VPU recovery vissza tudja hozni a gépet használhatóra - visszaállítva a gyári értékeket. Elvileg el nem romlik, a gyári hűtés legyen biztosított.
Memory clock: memória, ugyanez az elv, csúszka 1140-1150Mhz a tesztben, tehát 1050 majd ha stabil 1100 később óvatosan feljebb. Apply-val érvényesít
GPU voltage-et ne piszkáld, szerintem nem is engedi, de ha engedi se piszkáld.Vannak profilok alul 4 kis fehér négyzet oda el lehet menteni a beállításokat majd be is lehet tölteni a neked tetszőt. "Settings" fülecsben lehet állítani (kipipálni) hogy a TriXX induljon a windowssal, minimized (kis ikonra rakva a tálcára), és "restore clocks" - beállítja a legutolsó, apply-val elfogadott órajeleket - így nem kell minden indításnál álligatni.
Ennyi kb. Csak finoman, a lényeg a fokozatosság, beállít-elfogad-tesztel. 900/1100 Mhz-et elvileg vinnie kellene a kártyádnak.
-
Padree
senior tag
Catalystben elég szolid a tuning lehetőség - ez főleg a 6570-eseknél jön elő, a gyári 650Mhz GPU sebességet csak 675Mhz-re engedi max húzni. Azaz kerek egész 25Mhz-et
.
Gondolom marketing fogás, hogy legyen értelme a 6670-eseknek az 1GB GDDR5 memórián kívül is.
Sok gyártó készít saját tuning programot a VGA-jához, pl.: Sapphire - Trixx, MSI - Afterburner stb. Nekem Sapphire 6570 GDDR5 512MB van, a Trixx a GPU-t 900Mhz-ig, az 1000Mhz-en járatott memóriát pedig 1500Mhz-ig engedi a csúszkával tuningolni - az más kérdés, hogy annyit nem fog bírni, de a GPU vígan elszaladgál 800Mhz-en. -
qamu74
őstag
Sziasztok!
Nekem Radeon 6670 kártyám van, kérdésem az lenne lehet e valahogy tuningolni a kártyát?
THX!
-
-vitya-
őstag
szóval senki sem tud olyan alaplapi integrált videovezérlőt, amivel hybrid crossfire módban tud a Turks működni?
(azt tudom, hogy az A sorozatú CPU-k vid. magjával tud...) -
Sanyi19
őstag
Nekem is használja, de nincs vele problémám a 11.9-es catalystal. Nem tudom amúgy ez a hyper memory elég érdekes dolog, lehet azért csinálná mert jobban leterheli a memóriát. Nekem DDR3-as ramom van, 1200-on hajtom nincs vele baj hypermemory-ként sem.
Egyébként a 6670 GPU fesz tudtommal 1,1 V. Vagyis egy ASUS HD6670 bios-ba azt láttam mikor megnyitottam RBE-vel.
-
Padree
senior tag
Helló!
Pár napja én is 6570 tulaj vagyok: Sapphire 512MB GDDR5 - 17e Ft környékén kapható, sztem bestbuy. Catalystban furfangosan csak 25Mhz-et lehet ráhúzni a GPU-ra - erősen üzlet szagú dolog, a 6670 elvileg tökugyanaz, de 800Mhz szemben a 6570 650Mhz-ével, Vcore is azonos - így hát elvben a 6570 is mennie kell 800Mhz-en. Megy is, én a Sapphire-t a gyártó saját tuning progijával, a Trixx-szel húztam, 800-ig gond nélkül, egyelőre tovább nem mentem.
De belefutottam egy érdekes dologba: 800/1000-en szépen lefutott a 3DMark (az volt kéznél - nem azzal játszok), majd közben memóriát bővítettem (most szerzem be a cuccokat), Deus Ex indít 800/1000 - szemeteli a képet. Ejjmondom, jól megszívtam, valami selejteset sikerült kifogjak, nem megy 6670 órajelen. Ki is fagyott, VPU recovery visszahozta. 3DMark indít szemetel - kifagy. Hmmm, miafene, eddig ment mostmeg nem? Romlik a kártyám egyik percről a másikra? Aztán esze,be jutott a memória, hogy betettem időközbe, lehet az a baja? De mi köze hozzá? Képhibát nem okozhat, villódzást stb. - gondoltam, akkor beugrott a Hypermemory, nabaz eza dög használja az alaplapit, azt' lehet azzal van valami. Kivettem, teszt, 800/1000 - minden fasza. Most majd tesztelem a memória modult, egy régi 533-as DDR2, de jól volt beállítva.
Erre varjatok gombot!?
-
Sanyi19
őstag
Azért AVP alatt elég jó
Sőt ettől még egy kicsit fentebb is ment a dinamikus a végére.
Lehet azért nincs nagy különbség AVP alatt az 512-es GDDR5-ös és 1GB GDDR3-as között mert olyan nagy a textúra, hogy belenyúlna a rendszermemóriába és emiatt egyenletesen lentebb megy a sebesség mind2-nél, szóval nem nagyon jön ki az 5-ös előnye?
-
Sanyi19
őstag
-
Sanyi19
őstag
-
Sanyi19
őstag
Nyomtam én is AVP Benchet, de nekem a monitorom 1440x900 a max, szóval nem tudtam FullHD tesztet csinálni.
VTX3D HD5670 512MB GDDR5 (775/4000): 1440x900 : 25,3 FPS (1280-ban sajnos nem teszteltem le ezt a kártyát most meg már nincs nálam...)
Sapphire HD6570 512MB GDDR5 (650/4000): 1440x900: 23,8 FPS, 1280x960: 24,2 FPS
Sapphire HD6570 512MB GDDR5 @6670 (800/4000): 1440x900: 28,4 FPS, 1280x960: 28,9 FPS
Sapphire HD6570 512MB GDDR5 (865/4200): 1440x900: 30,4 FPS, 1280x960: 30,9 FPSLehet látni, hogy a tuning hatására szépen gyorsul a 6570.
Neked az 5670 mennyin ment itt, hogy ilyen sok fps-t dobott? Látod az én DDR5-ös 6570-em milyen magas órajelen járt és mégse érte utól.
Pedig a CPU-m 3300-on megy... De én akkor is CPU limitet érzek itt is. Neked 4MB cache van a C2D-be? Lehet az játszik közre. -
Sanyi19
őstag
válasz
Milka 78 #131 üzenetére
Én meg direkt úgy vettem, hogy 800-on fogom járatni mintha egy 6670 lenne. Minek fizessek érte többet, ha ez is ugyanúgy megy.
És tényleg szépen viszi a 800-at a GPU, sőt még 865 Mhz-en is stabilnak tünik.
Csináltam egy pár szintetikus tesztet meg néhány játékkal is megnéztem, hogy viszonyul az 5670-emhez.
Vantage:
6570 @ 6670 [link]
6570 max [link]5670-el a GPU Score alapon kb 5000 volt, 900/4200-on sem érte el a 6000-et.
Szóval itt egyértelmüen kijön, hogy ez a kártya gyorsabb mint az elődje volt.
Ráadásul ez még nem a vége mert mindezt 1,05 V Gpu feszültség mellett produkálja, 6670-eknél 1,1 V-on megy ha jól tudom. Majd még megnézem ugyis hátha meg lesz a 900 Mhz.865 Mhz es GPU-val se melegszik, nem ment még 50 fok felé. Szóval kicsivel hüvösebb is mint az 5670. Ennek sincs hangja, jó a hűtés.
3DMark 06-ban viszont érdekes módon lassabb a 6570 865 Mhz mellett mint az 5670 900-on.
Igaz nem sokkal, majd még lehet sikerül megdönteni.
GTA 4-el néztem még ott ugyanannyi FPS-em van 800-on mint 865-ön és ugyanennyi volt az 5670-el is 900-on 46 fps. Szóval ott valoszinü CPU limitem van. Maffia 2-ben 3 fps-el van több a 6570-el 800-on. Szerintem itt is uaz lesz mint az előzőnél... Nem gyorsul számottevően a tunning hatásásra.
Dirt 3 alapon kicsivel lassabb is a 6570. Húzva viszont megint gyorsabb.
Az pedig mindenhol igaz, hogy a 6570 nem lassul annyit az élsimitás hatására mint a régi.
Régebbi játékoknál alapon lassabb kicsivel(2-3 fps) a 6570 az 5670-től, de húzás hatására rengeteget gyorsul és behozza a lemaradását.Nem bántam meg a váltást, hisz nem került szinte semmibe...
Csinálok nem soká Resident Evil tesztet is.
-
Milka 78
nagyúr
Én lassan 1 hónapja 725/835-ön hajtom a passzív Sapphire 6450/512-emet.Persze csak a poén kedvéért,mert sok értelme nincs egy htpc-ben,de nem szokásom alapon használni bármit is
-
Sanyi19
őstag
Közben próbálkoztam bios flash-el, valamiért nem indult a windows. Visszaraktam az eredetit így már indul megint. Ott kerestem, hogy mi lehet a probléma. Winflash az kifagyott azthittem nem de tényleg kifagyott mert 25 percig hagytam úgy és nem változott semmit. Ekkor a BIOS nem módosult. Utána Atiflashből csináltam én is FreeDOS-al, majd RBE-vel angolra állítva a rendszer nyelvét és a lokációt írtam át az órajelet 675-re... Direkt csak, hogy kipróbáljam jó-e a program. Közben elfelejtettem, hogy a Catalyst-ba is bevan állítva az overclock 675-re, lehet az okozta az újraindulást boot után. Na ez után az akció után már elkeseredtem kicsit, mert alapon nem, hogy gyorsabb lett volna a volt 5670-emtől hanem kicsivel még lassabban is tekert legtöbb játékban. Nem számottevően de ilyen 2-3 fps-ekkel.
Na aztán elkezdtem kutakodni a neten és megtaláltam a Sapphire oldalán a TriXX nevű progit, ami nevetve felülbírálja a biosban beállított UpperLimitet és simán tudom húzni a kártyát. Most 725 Mhz re emeltem a GPU órajelét simán lefut minden, alig melegszik és ezen az órajelen már kicsivel gyorsabb az 5670-emtől. Megyek tesztelek tovább...
Majd csinálok képeket az eredményekről.
-
alvaro
senior tag
Nna, toltam nekik AVP benchet is, közkívánatra.
1920 alap 1920 tuning 1280 alap 1280 tuning
5670/512/GDDR5: 15.9 16.6 30.2 31.4
6670/1024/GDDR3: 14.5 16.1 27.9 30.6A memória tuningja szinte ugyanannyi a két kártyánál, 15% az 5670 és 16.6% a 6670 esetében - látszik, hogy a GDDR3 itt korlátként szerepel, a GDDR5 kevésbé. Mindenesetre a végeredmények különbsége nem haladja meg a 10%-ot ezen a konfigon. Hogy mondjuk több CPU maggal mi lenne, azt nem tudom.
-
-vitya-
őstag
hi!
a 6670 csak a Llano-val tud hybrid crossfire-t? az ideális az lenne, ha valami AM3+-os alaplapra integrált AMD maggal is menne, de mivel nem igen találtam ere utalást, az a sanda és szomorú gyanúm, hogy nem megy...
-
Sanyi19
őstag
Igen, az biztos, hogy CPU limit lesz. Mondjuk amikkel teszteltél lehet pont egyik sem generál olyan nagy méretű textúrákat alapból, hogy elfogyjon a DDR3 által felkínált sávszéll...
AVP bench lehet nagyobb. Ha van időd még nézd meg egy párral, lehet kiderül, hogy a legtöbb játéknál is így van. Akkor viszont nem is olyan rossz vételek a DDR3-as 5670/6670 ek annak akinek nincs FullHD monitora. Mert 3DMark-ba sokat hoz, dehát az direkt olyan program. -
alvaro
senior tag
Na, méricskéltem egy kicsit, RE5 bench-csel (dx10 módban). Az eredmény tényleg a 15-20%-ot hozza a GDDR5/512 5670 és a GDDR3/1024 6670 között, a régebbi, de GDDR5-ös kártya javára - de csak 1920-ban 4x edge detect AA-val, mert AA nélkül se 1280-ban, se 1920-ban nem sikerült semmi különbséget megcsípni - itt a 3.1GHz-es régi core2 duóm CPU limitet húz a kártyára, úgy néz ki.
Próbáltam régebbi dolgot is, mert nálam jellemző, hogy régiekkel játszok, így próbáltam egy painkiller játékállást. Az eredmény itt is ~15% a GDDR5 javára, szintén 1920*1200 4xAA esetében. Ez mondjuk nincs is értelme kisebb felbontásban játszani ezekkel a kártyákkal.
A különbségen kicsit javított, mikor 900-ról 1050-re rántottam a memória órajelét (meg mellesleg a GPU-ét is 850-re, de ennek lehet, hogy nincs is jelentősége), így painkillerben hajszál híján megvolt az alapórajeles 5670 (775/1000): 56-60 fps 57-61 helyett. RE5-ben megmaradt azért a különbség jó része, ez 21.5fps-t adott 25.6 helyett. AA nélkül meg mindig 38.4-38.9 lett az átlag fps, tökmindegy a kártya vagy az órajel...
-
Stirbi
addikt
Igen a 6670gddr5 és a 6570gddr5 a gpu orajelet leszámitva telejesen megegyeznek,pixel filtrate és a texture filtrate kis mértékben eltér, de szerintem nem lesz észrevehető.
Ez most ugyan olyan, mint a hd5670 gddr5 ésa hd5570 gddr5, itt is csak annyi volt a különbség, hogy kisebb volt a gpu orajel az 5570 esetében.Tuti vétel volt, kevesebb pénzért, ugyan azt kapta a felhasználó. -
Sanyi19
őstag
Na ezt a sebesség különbséget én is meg fogok tapasztalni. Volt egy HD5670-esem, a napokban adtam el.(Csináltam vele sok tesztet lesz min összehasonlítani) Pénteken érkezik a GDDR5-ös Sapphire HD6570-em, a gpu órajelet fel akarom majd tolni 800-ra, hogy ugyanúgy menjen mint egy 6670. Ahogy néztem minden más megegyezik az 512-es DDR5-ös 6570 és 6670-ben. Majd leírom a tapasztalataimat, meg az eredményket!
Csinálok teszteket alapon meg a 6670 órajelein. Alapon lehet kicsivel még gyengébb is lesz mint egy 5670. A magas GPU órajele miatt, de viszont a 6570 jobban húzható és a legtöbb darab bírja a 800-at simán...Pénteken vagy szombaton jelentkezem, ha minden igaz!
alvaro:
Resident Evil 5, Stalker, AVP3 benchmark, nézd meg ezekkel, azért mégsem egy 3d mark egyik sem... Külön le lehet őket tölteni a guru3d-ről.
-
alvaro
senior tag
-
brd
nagyúr
Üdv. a topiclakóknak! Jól látom, hogy ebben a szerencsétlen országban nem lehet kapni olyan 6570-et, ami GDDR5-ös, és Low Profile-os?
-
alvaro
senior tag
Nnnna... elég nehezen aludtam ma napközben, úgyhogy helyrepofoztam a kártyát.
A saját megoldásom végül:
1. Mivel se a gyártótól, se a gugli által javasolt naaagy videobios-adatbázisban nem volt 1gb ddr3-as gugabyte 6670-hez bios, így áldottam az eszem, hogy módosítás előtt lementettem a kártyáét.
2. Mivel a kártya elindult, a boot látható volt rajta, így az 5670-est végül egyáltalán nem használtam.
3. Töltöttem atiflash-t és egy freedos image-et, előbbit felmásoltam egy FAT-ra formázott pendrive-ra, utóbbit kiírtam egy DVDRW-re.
4. Bebootoltam a freedost, örömmel tapasztaltam, hogy látszik alatta a pendrive, így nagy örömmel lefuttattam a flashelést.
5. Profit!
Most van két gyengeközép radeonom, fogyasztásra megegyeznek, az 5670-es valószínűleg gariztatva lesz. Akkor tényleg lesz két középgyenge "htpc-s" radeonom, esetleg mehet a másik gépbe is egy 1280-ban stalkerezni, biztos jobb hozzá, mint a 8600gt, és ugyanannyit eszik.
-
alvaro
senior tag
A rendszerhez nem szívesen nyúlnék. Esetleg berakhatok egy vinyót, amire teszek egy új rendszert, csak erre a feladatra. A kérdés inkább az, hogy olyankor a flasher látja-e a kártyát
Illetve ha létezik saját bootos flasher, az is jó lehet. Amíg nem töltődik be a driver, látszik a kép, köszöni szépen.
-
alvaro
senior tag
Nnnna... belefutottam egy érdekes dologba. Vettem egy Gugabyte 6670-est (1GB GDDR3 - a franc gondolta, hogy van még ebből GDDR3, mindegy, így jártam), és átflasheltem a BIOSát, hogy kicsit megnöveljem a memóriasebesség-limitjét. Semmi mást nem módosítottam, de valami akkor is megfeküdte a gyomrát, azóta kékhalálba bootol a szerencsétlen.
Ha második kártyának teszem be, akkor is elhasal, amint észreveszi, és fölrakja hozzá a drivert.Mi a kiút ebből a helyzetből? Visszaflashelnék rá egy eredeti BIOSt, addig stimm. Csak el is kéne jutni oda. Win7 64 bit a rendszer, van mellette egy Sapphire 5670 is, ha épp arra van szükség. Mint pl. most.
-
gubacsino
aktív tag
válasz
Milka 78 #100 üzenetére
kiderült a turpisság
A kártyának persze semmi baja! (ASUS6670) Mivel elég régi a ház amiben a cucc van, kaptam ismerőstől a floppy helyére berakható 2.0ás USB hub ot. És az csinálta a "fesztivált" mert mikor lehúztam az alaplapról, megállt a VGA ventilátora, mikor visszadugtam elindult. Hogy miért nem világos, de nem is érdekel
Az a lényeg hogy az új VGA tökéletesen teszi a dolgát.
-
Vladi
nagyúr
Elég halott topik. Ennyire nem népszerű ez a kártya?
Most sapphire 4670-em van. Egy ugyan ilyen csak 6670? Fogyasztásban hogy állnék? Több, kevesebb, stagnál? A netes tesztek ez utóbbit igazolják többnyire.
Teljesítményben? Gondolom jobb azért. Nem játszok sokat, de a fogyasztás az fontos szempont, de azért picit oda lehessen lépni a gáznak.
Jó most tekintsünk el attól, hogy momentán drága...
-
JEEMBO
aktív tag
Sőt, talán még inkább a GT 520:
http://www.gpureview.com/GeForce-GT-520-card-650.html
vs. HD6450
http://www.gpureview.com/radeon-hd-6450-gddr3-card-651.html
vs. GT 240
http://www.gpureview.com/geforce-gt-240-gddr3-card-620.htmlCsak kérdés, hogy 3D HD / Blu-ray 3D-ben melyik jobb...?
-
JEEMBO
aktív tag
De itt http://www.nvidia.com/object/3d-vision-system-requirements.html azt mondja, hogy a GT240 alatt "Blu-ray 3D playback is enabled on CPU playback only on these GPUs.". A hd6450 meg már elvileg tudja harveresen.
-
JEEMBO
aktív tag
Jól gondolom, hogy az AMD-nél a 6000-es sorozat legalja (6450) ami nagyjából ugyanazt tudja HD 3D hardveres gyorsítás és egyéb képesség téren, mint az nVidiánál a GeForce GT 240? Vagy melyik az nVidiás párja a HD6450-nek?
-
gubacsino
aktív tag
Nemrég vásároltam egy 6670est. Nem vagyok nagy mágus 6600GT cseréltem le : )
Ez a kari untig elég nekem, és (remélhetőleg) pár évig az is marad. Ami a gondom vele hogy a venti az op leállítása után is tovább forog. Ha a gépet nem áramtalanítom akár 24be is. Ezt valahol ki lehet kapcsolni? Hogy a gép leállítása után a hűtés is leálljon a VGA n is.
Ezt csak egy hónap után vettem észremivel eddig semmi hangja nem volt a gépnek (eddig
-
Milka 78
nagyúr
Ma boldog tulaja lettem egy Sapphire 6450/512mb-s karinak.Egy 3450-est váltott le egy HTPC-be.Összehasonlíthatatlanul jobb kis kártya.Az online játékok(paraszt szimulátor,stb...) sokkal pörgősebbek lettek,gondolom az UVD3-nak köszönhetően.Régebbi játékokkal is el lehet vele pötyögni(bár nem erre lett kitalálva). Ügyes kis kártya ez
-
rayoliviero
veterán
6450 1 GB-os kártyát érdemes vennem HD és DivX film nézésre, netezésre? Vagy inkább vegyek 5550-et? Nem melegednek nagyon a passzív hűtős változatok?
-
kmarci25
veterán
válasz
Razermazer #93 üzenetére
Radeon volt benne előtte is, de leszedtem a korábbi drivert, mindent úgy csináltam, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Próbáltam picit túlhúztam, már éppen aszittem, hogy működik, aztán megint csak ugyanaz. Most már ott tartok, hogy nem tudok drivert cserélni, mert közben lefagy, átlag 5-10 percenként, már nem merem bekapcsolni. Asszem ez megy vissza, szerencsére hétvégén nincs nyitva a bolt, ahonnan hoztam
Rohadt dühítő...
-
Razermazer
őstag
Jah valószínű hogy kártyahiba. Vagy a drivert le kellett volna szedni ami előtte volt.
Nem egészséges fent hagyni még ha ati is volt előtte elvben mennie kéne, de a gyakorlat mindig mást hoz.
Egy drivercserét megér a dolog, és egy msi afterburner feltételét, mert lehet hogy a kártya a gyári órajelein hibázik, egy kis feszemelés, és órajel emelés, lehet minden probléma megoldódik.
Ha a feszemeléssel megoldódik a probléma, akkor már lehet tudni, hogy kártyahiba mehet vissza gariba. Sajna ezek a kártyák low end piacra készültek lehet sok a hibás, de mindenbe van hibás darab nem lehet általánosítani. Hajrá tesztre fel -
kmarci25
veterán
A következő a gondom. Ma tettem bele a gépembe egy új Sapphire HD6670-es kártyát, 512 MB GDDR5. Rögtön az elején kb. 20 percenként lefagyott az egész gép, a kép elsötétül, vagy csíkos lesz és semmi nem segít csak a restart. Az előbb néztem, a kártya 35 fokos, a ventilátor megy. Mi lehet ez? Nincs túlhúzva sem a kártya, sem a processzor. Az előbb már a rendszer betöltése után 2 perccel lefagyott... Kuka a kártya, mehetek cseréltetni?
-
Kese
csendes tag
válasz
Razermazer #89 üzenetére
Megjött a kártya. Van pár ventillátor a gépemben, ami lehetne halkabb is ezektől nehéz megfigyelni, de szerintem megfelelően halk a VGA venti működése közben. Automata állítja a fordulatszámot, és játék közben sem tapasztalok hangerőnövekedést. Szóval az én zajigényemnek megfelelő.
Alap-on 38-45 °C külső hőmérséklettől függően és játék alatt mindig 60 °C alatt maradt eddig.
-
Kese
csendes tag
Pont ilyet rendeltem, de úgy tűnik ma már nem érkezik meg és jövő héten nem leszek, leghamarabb utána tudok csak zajosságról írni.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni tőletek hogy van-e valakinek tapasztalata msi 6670-el, mert jónak tűnik az a két ventilátor, de vajon csendes is? az ilyen légkavarókról mindig a porszívó effektus jut eszembe. Most tervezem egy Liano platform beújítását, és ezt gondoltam mellé hybridnek esetleg később még egyet mellé.
-
oz82
senior tag
válasz
RootRulez #85 üzenetére
Köszi.
Én sem találok, de a Sapphire az szimpatikus. (Volt egy HD 3850AGP-m tőlük, fasza volt, eladtam, +2ezer és pont kijönne belőle egy ilyen).
A kisgépembe (HTPC proj.) kell a kártya.
-X2 4200 S939 @1,2v 2000Mhz max ~65watt TDPmax, de tesztelem az 1,15/1800Mhz et ami kb. 50watt TDP
-2Gb DDR1
-5400RPM WD 320 GB SATA
-Asrock 939N68PV-GLAN alaplapA gép netezésre, filnézésre (720p-1080p) lesz, játékokra korlátozottan (1280x1024 max felbontáson, de inkább 1280x720 az lcd monitor miatt) közepes beállítások mellett. De a játékok nem lényeg, csak néha néha hobbiból (Pl. Lock on, OP flaspoint, de kíváncsi leszek a Mass effect 3 ra, meg ilyenek)
Tetszik mert idle ban 9-10 watt ot eszik, de biztos lejjebb lehet még szorítani (GPU 120/ Ram150Mhz re), és akkor télleg csak 1-2 wattal eszik többet mint a 6450-es (nekem az gyenge lenne a minimális játék igény miatt), arra 6 wattot írnak idle ban.
Szerintetek?
-
RootRulez
félisten
Én nem láttam még, Sapphire DD3-as van passzív.
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
A HD 6570 esből létezik olyan verzió amin GDDR5 van és a lényeg, hogy passzív legyen!
-
Kese21
csendes tag
válasz
RootRulez #81 üzenetére
1680x1050-en hajtom alapból, nem igazán szokásom AA-t és AF-et használni. Egy ideig bátyám 3870-esét használtam, mivel ő nem játszott, csak visszacsere után az enyém (x1950Pro) csúnya hibákat mutat. Szóval nekem csak vga kéne, mivel a 3870-es is tökéletesen kiszolgálta az igényeimet a jelenlegi procival. Az sem gond, ha nem hajtja ki teljesen a vga-t, ha nem lesz gyengébb, mint a jelenlegiek akkor már okés. Lévén, hogy 0 Ft-tal rendelkezem minél olcsóbb kártyát szeretnék venni, hogy kevesebbet kelljen összekaparni.
Meg a játékvilág annyira már nem mozgat, hogy emiatt a gépet fejlesszem. Csak amennyire a szükség rákényszerít. Árban ezért 20k-ban maximáltam a vga árat, mert úgy vélem, hogy fejlődött már annyit a számítástechnika, hogy a jelenlegi középkategória alja, vagy az alsókategória teteje überelje a régi vga-mat és árban se rogyasszon meg. Persze én némileg naív is vagyok.
-
RootRulez
félisten
6670-ről anynit kell tudni, hyg egy kicsit erősebb az 5670-től.
A 6750-esről pedig annyit, hogy valójában egy 5750-es átcimkézve.
Mennyit szánnál a VGA-ra, mekkora felbontás van azon a 22 colon? 1680x1050?
Egyébkén általánosan itt kérdezd majd meg, itt többen vagyunk
...
Egyébként a procidnak erőteljes tunigra vagy cserére lenen szüksége a mai VGA-k mellé.
-
Kese21
csendes tag
Üdv!
Sok éves működés után a Gigabyte x1950 Pro-m valószínűleg a végét járja. Ajánlanátok-e a HD6670-et vagy 6570-et? Olyan kártyát szeretnék, ami nem drága, és legalább x1950 pro vagy 3870 szintjét eléri/túlszárnyalja. Amivel játszok: League of Legends, Race 07/Race On, GTR 2. Egy Samsung 22" Wide moncsit kell meghajtson, Intel 6320-as processzor van a gépben. A többi paraméter nem t'om mennyire fontos.
Nem vágyom túlhajthatóságra, viszont megbízhatóságra annál inkább. Edigital-ban ezzel szemezgetek: Sapphire HD6670 512 MB GDDR5 -tel 17,9k.Köszi a válaszokat.
-
RootRulez
félisten
Közbe azon gondolkodom, hogy senkinek sincs ilyen karija vagy senkinek sincs vele baja?
-
ZSOOLT2
tag
Üdv!
Hétfőn sikerült szereznem egy Sapphire 6670-est, 512M GDDR5-tel, kicsit kevesebb, mint 18k volt.
Frapssal lemértem pár programot a régi kártyámmal (Radeon 4670), meg az újjal is:
3DMark:
Az ingyenes verzióban egyetlen beállítás volt, azon próbáltam ki:
Vantage: 7.67FPS 9.62FPS P3127 => 19.21FPS 18.48FPS P5294 grafikus pontszám: 6435.7
3DM 11: 8.2 - 7.8 - 9.46 - 4.39FPS P1525 Graf.: 1575 pont
A játékokat 1440X900ban próbáltam, minden High, 2X élsimítás-, és Antialiasing.
Serious Sam HD SE: avg 29.4FPS => avg 44.22FPS
Mass Effect 2: avg 43.87FPS min 13FPS => avg 55.32FPS min 28FPS
-
Csapoati
nagyúr
Akkor nem mondtam semmit.
-
RootRulez
félisten
ASRock AM2NF6G-VSTA
AMD 5200+
2GB DDR2
nVidia GT240 512MB DDR3 (bár ez nem szempont)
Samsung F3 500GBNa szóval a lap nforce 405-ös és nem vagyok benne biztos, hogy elindul újabb ATI kártyával.
-
RootRulez
félisten
Egyébként eredeti tervem 5670-es volt, csak most bejött a képbe ez is.
Ha találok jó áron használtan 5670-est, akkor az lesz, ha nem, akkor meg nem tom
Eleve az a gáz, hogy nem vagyok benne biztos, hogy elindul a gépben, amibe menne.
-
RootRulez
félisten
No akkor, a 512MB-os Sapphire 6570-es-en is DDR5 ram van, mint a 6670-esen, sőt emellett mindenben megegyezik vele, kivéve, a GPU órajelet (650 vs. 800), és hogy a 6570 Eyefinity "csak" maximum 3 megjelenítővel tud elbánni. Nekem jelenleg 2 is sok lenne, de 3 még jó ideig, szóval ez nem is szempont. Szóval gondolom a két kártya ugyanaz csak a GPU órajelet kell megpiszkálnom. Kérdés, hogy ez vajon megoldható lesz-e szoftveresen vagy egyszerűen átírom BIOS-ban és már kafa is? Vagy netán vetettek ez elé vmi hardveres korlátot?
-
stratova
veterán
válasz
RootRulez #47 üzenetére
5770-nél semmiképp. Az olyan jó lett, hogy AMD fogta és átnevezte 6770-re kis túlzással.
Ami új:
DP 1.2
HDMI 1.4 -
Sanyi19
őstag
válasz
Alister71 #48 üzenetére
Csak jó kérdés, hogy meddig lesz még forgalomba akármilyen 5670 is. Mert, hogy az AMD azért adta ki, hogy azt váltsa le... De mivel, hogy van Juniper magos 5670 is ami erősebb mint a 6670, így elég érdekes lépés volt ez. Inkább azt kellett volna átnevezni 6670-re és húzni rajta egy kicsit !
Ez meg maradt volna 6570 DDR5. Értelmesebb lett volna.
A sima 5670-től viszont mindenképp jobb vétel.
-
Csapoati
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Ha valakinek van már 6670-ese, nézze már meg, hogy mit megy Vantage-ban: klikk, ez egy juniperes 5670-es.
-
Chaser
legenda
Majd ha lesz valami ph teszt meglátjuk, én is láttam olyan tesztet ahol megverte az 5750-et, csak kérdés hogy?
Az is ddr5, viszont 640SP v 720? Olyan tesztet is láttam, ahol többet fogyaszt idle mint egy 5770..szóval eddig elég érdekes dolgok jöttek ki róla.
szerk: RootRulez: Alapórajelen mindenképpen jobb, mint egy 5570/5670 ddr5. 1 gigásat nem érdemes belőle venni ilyen felár mellett.
-
Csapoati
nagyúr
Én nem vennék egy gigásat belőle. Ahova már kevés a memóriája, ott szerintem már maga a gpu is kevés lesz. Egyébként tudja a HyperMemory-t, na nem mintha ezzel nagyon segítene valamin is.
-
RootRulez
félisten
DDR3, de szeretném a legjobbat kihozni belőle alapórajeleken, 12 és 14 éves unokaöccseim használják azt a gépet, én alig... Valami gikszer van, még megszerelik nekem.
Szóval akkor jelenleg az alapórajelen a legjobb tápcsati nélküli VGA,. az a 6670-e és mindegy neki, hogy 512 vagy 1024MB, legalábbis 4-5K-t tuti nem ér. -
Chaser
legenda
válasz
RootRulez #35 üzenetére
Az a max amit én adnék érte, de én inkább az 5570 ddr5-öshöz viszonyítok, az 15, ua. mint az 5670 kisebb gpu órajellel, amin könnyen lehet segíteni
Jó ok, ide és load jók ezek a kártyák, de pl egy 5750 is max 8-10W-tal több idle, load meg 30-cal max és azért jóval gyorsabb, árban meg szinte ugyanott vannak.
-
Chaser
legenda
válasz
RootRulez #33 üzenetére
Max dx11-es játékra, oda elkél az 1GB vram..de felesleges pénzkidobás, 20k körül már van 512-es 5750, 5750 1 gigásak meg 27-től indulnak. Nagyon jó ez a kártya, de túl van árazva, még az 512-esre se mondanám hogy annyira megéri. Most 25-ért volt iponon 5830, igaz már el is fogyott.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Az érdekelne a 6670-essel kapcsoltban,. hogy számít-e neki, hogy 1GB vagy 512MB memória van rajta? 5670-esnek pl felesleges volt az 1GB, nem ért többet vele.
Köszi: RR
-
Csapoati
nagyúr
Na itt vagyok egy kis tesztelés után. Az alábbi eredmények alap órajelen értendők (majd ha lesz időm, megnézem mit bír a kicsike, és ez mennyire hat ki a játékokra), és 1280x1024-es felbontásban, 2xMSAA és 4x aniso mellett.
Shift 2 time trial (minden max, kivéve shadows, az mediumon maradt): min 39 fps, avg 43.
Shift 2 quick race, 7 ellenféllel: min 34 fps, avg 42.
Grid 2 körös verseny, Spa: min 51 fps, avg 64.
WoW (minden maxon, kivéve shadows, az csak good) OG-ben való császkálás-nézelődés pár percig: min 17 fps, avg 45.
Dirt 2 benhmark (minden maxon, DX11): min 34 fps, avg 44.
F1 2010 bench, DX9: min 44 fps, avg 58.
F1 2010 bench, DX11: min 30 fps, avg 33.
A DX11 azért megfekteti szépen, bár nem igazán látható a különbség számomra. Az meg külön vicces, hogy a WoW képes szaggatni, de szerintem nincs az a gép, amin ne tenné, elvégre egy kb 8-9 éves szénné tuningolt grafikai motorról beszélünk.
Az mindenesetre játszik, hogy az én felbontásomhoz tökéletes, 1440x900, vagy 1680x1050-hez már szerintem kevés lenne a legújabb játékoknál - persze maxon, ha lejjebb adunk belőle, simán jó.
-
Csapoati
nagyúr
Vantage eredményt már első nap néztem. Performance beállítással gyári órajelen 7126 pont (gpu 6801), majd nézek oc-t is (10%-ot simán bír a mag és a memória is).
-
Csapoati
nagyúr
Me kézhez kaptam az új Sapphire 6670-esemet, eddig nagyon jó. A hűtás effektív, és szinte teljesen hangtalan. Először azt hittem, hogy nem forog a ventillátor.
A teljesítményét pedig egy 4670-eshez tdom mérni, lévén ezt cseréltem le - nos, Shift 2 alatt az átlag 25-26 fps 40 fölé kúszott. Ráadásul 18400 Ft volt, a 4670 pedig két éve valami 23-24e.
-
ZSOOLT2
tag
Ez hogy lehet?
6670 veri az 5750-est a tomshardware.com-on, mikor minden mást tesztben alulmarad.
-
stratova
veterán
Hiába keresgéltem nem láttam olyan HD6570-et ami:
-GDDR5-ös
-Low Profile (és egy slotos) -
Chaser
legenda
Épp azt nézem, hogy az 1 gigások nem érik meg, alig többért van 5750 v 5770, még elvétve 5850 is van 30k-ért. De az 512-es jó vétel, az 1GB ram úgyis csak fHD-hoz kell, ez a kártya meg inkább HD-ra való, persze van game amit fHD-ban is szépen eltolnak. 5670-ről erre szvsz nincs értelme váltani.
-
ZSOOLT2
tag
Ip*nnál is van már néhány Sapphire kártya, elég kellemes áron:
6450: 11.6-12.4k
6670: 18.7-22.5k -
Chaser
legenda
Ugyanolyan a 6570 is, a kisebb hűtés az LP változat.
-
Sanyi19
őstag
Azt nézem, hogy a DDR5-ös 6570 lényegében ugyanaz mint a 6670 csak alacsonyabb órajeleken. Kis OC és már olyan mintha egy 6670 csücsülne a gépbe, mindezt 17 ezer Ft-ból.
Mondjuk a hűtő nincs rajta akkora, lehet tunninggal melegedne... fene tudja, egy próbát szerintem megér.
-
-
Sanyi19
őstag
válasz
Motion_Blur #5 üzenetére
Felkerült argep.hu -ra egy VTX3d példány. 23 500 Ft.
-
Sanyi19
őstag
Árat tudunk-e már? valami magyar bolt oldalán van belőle fent? mert én még nem találtam...
-
Воланд
titán
Topic címét ki kellene egészíteni, hogy így nézzen ki: AMD Radeon 6450 / 6570 / 6670
Plusz a képekkel kellene valamit kezdeni. Mondjuk ide feltölteni és úgy beilleszteni. Javaslom a próba topicot az első hsz megszerkesztésére. Majd itt kérni a cserét. -
ZSOOLT2
tag
A mai naptól kiskereskedelmi forgalomba kerülnek az AMD Radeon 6450, 6570, és 6670 típusú grafikus kártyái.
Specifikációk:
Radeon 6450
-Caicos mag
-40nm-es gyártástechnológia
-160 shader processzor
-370 millió tranzisztor
-4 ROP
-64 bites memória sávszélesség
-GDDR5 / GDDR3
-750 MHz magórajel
-3.2/1.6 MHz memória órajel
-DirectX 11 támogatás
-UVD 3.0
-Eyefinity, maximum 3 megjelenítővel
-27w fogyasztásRadeon 6570
-Turks mag
-480 shader processzor
-716 millió tranzisztor
-8 ROP
-128 bites memória sávszélesség
-GDDR5 / GDDR3
-650 MHz magórajel
-4/1.8 GHz memória órajel
-DirectX 11 támogatás
-UVD 3.0
-Eyefinity, maximum 3 megjelenítővel
-60W fogyasztásRadeon 6670
-Turks mag
-480 shader processzor
-716 millió tranzisztor
-8 ROP
-128 bites memória sávszélesség
-GDDR5
-800 MHz magórajel
-4 GHz memória órajel
-DirectX 11 támogatás
-UVD 3.0
-Eyefinity, maximum 4 megjelenítővel
-60-66w fogyasztásTurks mag felépítése:
Radeon 6670/6570/6450 referenciakártyák:
Tesztek:
[ Módosította: Ndruu ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Haladó fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Léghűtés topik
- Béta iOS-t használók topikja
- DJI topic
- Asztrofotózás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest