- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DiVaD
senior tag
válasz
Deion Branch #3898 üzenetére
Szia!
Mire kell? Én például ipad 3-ról váltok minire, mert mobilitásban jobb a Mini szerintem. Illetve amire kell (net, ebook, ritkán alap játékok) arra a Mini HW-re is elég. -
Deion Branch
tag
Üdv!
Nem találtam ideálisabb topicot, így itt megkérdem:
Ipad Mini vagy Ipad 2 inkább?
Ipad 2 elavultnak számít, vagy azért még annak is megvan a sebessége? -
DiVaD
senior tag
válasz
@matthew@ #3896 üzenetére
Úgy, hogy a töltő az külön van 4-nél is és ahhoz csatlakozik a lighting kábel. Tehát azt a kábelt kicseréli egy dock-osra és probléma megoldva.
szerk: ipad 4 töltő
-
sunahunter
senior tag
Igen, két fej van hozzá. Most fotóztam egy fos androidos telefonnal.
................................
más
DJ beállítottságúaknak:
Numark iDJ Live II -
DiVaD
senior tag
válasz
sunahunter #3893 üzenetére
Az lehet, de ezzel a képpel nekem is újat mutattál. De így legalább látom, hogy van külön "SD fej" is.
-
sunahunter
senior tag
Nem, de van egy gyárim, és nem használom. Sőt, sose használtam.
Értelmes árat mondasz (nyilván nem a bolti) akkor postázhatom.
Esetleg érdekelhet jobb minőségű fej vagy füllhalgató cseréje....Áthúztam, mivel nem hirdetési topic, nem szeretnék moderációt, de minek vennél utángyártottat, ha nekem ez csak porosodik. Nem is hirdetttem, mert eszembe se volt, hogy van ilyenem. -
Cyberpunk
félisten
lol
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3887 üzenetére
Igen,de 9-10 appnál több egyszerre sosem marad hibernálva a háttérben és annyi is csak akkor, ha nagyon kis memóriaigényű appokról van szó.
Amúgy a rendszer bezárja elvben magától az appokat, ha nincs elég szabad memória, szóval nem lenne szabad low memorynak lennie egyáltalán... -
lama_lamm
aktív tag
Helló! Hulye kerdes, de 4 ora alatt vajon mennyire lehet feltolteni egy ipadet 10%-rol?
Koszi elore is. -
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3884 üzenetére
Igazából akkor azok a progik is használnak memóriát amiket "becsuktam" de még nem zártam be teljesen, mert a memóriába hibernálják magukat. Leszedtem egy system info-s progit, megnéztem, amikor ott voltak a "háttérben" a használt progik, akkor kb. 150MB volt épp elérhető, de amint bezártam mindent, a használatban lévő memória 400MB-ra csökkent. Meg nézem úgy h estére mindig bezárok teljesen mindent, majd másnap indítgatok újból minden progit, és ha így megoldódik, akkor nem csinálok restore-t mert másnál is van ilyen hiba iOS 5 óta a neten olvasgattam külföldi fórumokon. Max ha az sem működik, akkor nyomok restore-t. Majd meglátjuk mi lesz, meg az FB az pont egy olyan app ami sok embernél "szar" és buggos, így az nem is mérvadó ebben az esetben.
-
gyantaszuz
aktív tag
Én igen, igaz csak az USB-s részét. Midi billentyűzettel semmi gondja nincs.
Volt nálam egy hiperszuper 40000 az egyben cucc is (audio, video, sd, usb, stb kimenetekkel), ami szintén tudta a dolgát. Viszont egyrészt otromba kinézete volt, másrészt hiába csak usb-t akartam használni, az iPad úgy érzékelte, hogy külső kijelzőt is csatlakoztattam, így a tutorial appjaim használhatatlanok voltak.Szerk.:
Plusz néha barátnőm fényképezőjéről importálunk néhány képet. Arra is teljes mértékben megfelel.
Nem használtam "eredetit", de sanszos, hogy ugyanarra képes. -
Blaise
veterán
Használ valaki utángyártott "óccsó" iPad Camera Connection Kit-et?
-
csokoládé13
tag
válasz
@matthew@ #3871 üzenetére
Nekem is ezt csinálta mostanában, főleg a Flipboard; low memory logom is van. Viszont a jól bevált Windowsos újraindítós "trükk" itt is gyógyírnak bizonyult.
Restore előtt próbáld ki!
Nekem amióta megvan az iPad -kb. 1 hónapja- ez volt az első restart, mostantól kicsit sűrűbbre veszem, szerintem az iOS-nek sem árt.
-
DiVaD
senior tag
válasz
manchester85 #3881 üzenetére
Én is, sőt elsőre Én a HA-s árakhoz kezdtem hasonlítani...
Igazából rosszabbra számítottam, bár tuti lock-osak (most adtam el a wifi only ipad-emet, mert Cellular kellene a miniből a mobilitás miatt), így ha külföldre megyek tuti buknám az előnyét (bele egy spanyol Orange v. Voda kártya és kész nem kell a roaming-al vagy a mifivel szívni). -
-
DiVaD
senior tag
-
erdoke
titán
válasz
Ragnar95 #3877 üzenetére
Azért egy böngésző pl. simán fut a háttérben több megnyitott tabbal, amíg valami más nem kér annyi memóriát, amit máshonnan már nem lehet felszabadítani. Egyszerűen kipróbálható: hagyj félbe egy több tabos böngészést, majd sorban indíts más appokat. Mindegyik után nézd meg, hogy nézegethetők még az ott hagyott weboldalak, vagy 0-ről indul a böngésző, és tölti lefelé az oldalakat.
-
Ragnar95
félisten
Valójában nagyon kevés app tud igazából a háttérben futni, csak a GPS-t használó és a zenét lejátszó appok képesek erre, a többi multitasking képes app (mivel van még mindig pár, ami egyáltalán nem képes erre) csak hibernálja magát, amíg van szabad memória és a hibernált állapotból indul el + a rendszer lementi a legutóbbi képernyőképet és azt tölti be, ezért tűnik úgy, mintha végig futott volna, pedig a háttérben nem csinál semmit...
@matthew@: nyomj egy restore-t, hátha az megoldja és ha továbbra is kidobál utána is, akkor szerviz gyanús a dolog, mert nem kéne ezt csinálnia... -
@matthew@
őstag
Viszont mitől lehet néha ilyen kidobás az appból? Eddig fb-nél meg app store-nál jött elő, de elég fura. Mondjuk ezek futnak is a háttérben, elméletileg mert frissítéseket folyton nézik. Meg amit használtam azt utána mindig be szoktam ott is zárni, max 4-5 appot hagyok benne általaban, de akkor azok sem nagyon futnak a háttérben, ez így elég fura
-
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3873 üzenetére
Megnéztem, írt olyat h lw memory ez érdekes mert iPad 4-ben nincs olyan kevés, nem kéne ezt csinálnia. Ha előhívom az alkalmazásokat amik eddig futottak, a fő gomb 2x-i megnyomásával, ott kb. 4-5 app van. Kisséfura, meg néha crash is volt a diagnosztikán belül, mitőllehet?
-
Ragnar95
félisten
Nekem se szokott ilyet előadni, csak 1-2 sz@rul megírt app van, ami néha becrashel, de az ugye az app hibája...Safari sajna iOS5 alatt állandóan kilép lapbezáráskor, de a nagyobb tárhely miatt szükségem van a JB-re, így nem tudok frissíteni....
@matthew@: Beállítások>Általános>Infó>Diagnosztika és használat>Diag. és felhasználási adatok alatt nézd meg,h mit ír a log az adott crashről, programozói tudás nélkül is meg lehet érteni nagyjából,h mi okozza a hibát -
erdoke
titán
válasz
@matthew@ #3871 üzenetére
Mi az a taskmanager? Ami kilép, az nem fut tovább, és amikor rányomsz megint, akkor újra elindítod. Szerintem memória kevés, de ettől még nem kellene csinálnia. Nekem csak a böngésző szokott nagyon ritkán kilépni, abból viszont mindegy, melyik Safarira alapuló, tehát az alappal van a gond.
-
@matthew@
őstag
Nektek is előfordult néha h megyniitok egy appot, pl fb, app store és ledog a kezdőképernyőre, de a taskmmanagerben fut továbbra is és ha rámegyek már megy minden rendesen, vagy ez egyedi bug?
-
manchester85
veterán
Titeket nem idegesít, hogy az origo cikkeihez beékelt videók többségét képtelenek az iPad által is megjeleníthető formátumba kódolni? A legtöbb weblap videói futnak már iPad-en (köztük az indexé is) de az origo még mindig képtelen ezt megoldani. Állati idegesítő.
-
-
@matthew@
őstag
válasz
csokoládé13 #3867 üzenetére
Olvasgattam én is, csak azért kicsit zavart. Töröltem Safari előzményeket meg cookie-kat azzal csökkent 0,2GBvel. Mondjuk így is van még 10Gb szabad helyem
bár ami fura h most néha kilép 1-2alkalmazásból, pl facebookot nezegettem és egyszer csak kidobott kezdőképernyőre, app store is csinálta, ez másnál is előfordult már?
-
csokoládé13
tag
válasz
@matthew@ #3865 üzenetére
Köszi a választ!
Miután megvettem az iPadet az első kérdésem nekem is az 'Others' mappára vonatkozott.
Engem is meglepett, hogy már az első nap felugrott 1 GB-ra. Googleztam egy csomót, összevissza írogattak mindenfélét az iTunesszal kapcsolatban, de semmi nem használt. Viszont azóta sem nőtt, sőt csökkent, 1,5 GB-ról 1,1-re. Ne foglalkozz vele, ennél nagyobb nem nagyon nem lesz. -
erdoke
titán
válasz
csokoládé13 #3861 üzenetére
Nem különösebben sérülékeny, de ha félted, lehet kapni öntapadós csíkokat a hátuljára. Két pár valami 1590 vagy 1990 Ft.
-
@matthew@
őstag
válasz
csokoládé13 #3861 üzenetére
Egyáltalán nem sérülékeny a hátulja, nekem nincs rajta semmi és nem sérült pedig sok helyre letettem már itthon.
Amúgy az Others mappa ha iTunesban nézitek, kinek mekkora? Mert nekem kb. 1 hét alatt 0,3GB hozzátett, ez miért lehet? Most tartok kb 1,6GB-nél
-
Ragnar95
félisten
válasz
Tyler Durden #3863 üzenetére
Nem.
JB nélkül nem lehet megváltoztatni az alapértelmezett böngészőt. -
Mercury böngészőnél megoldható, hogy ne kelljen külön becopyzni a linket imessage-ből vagy emailből, hanem a linkre kattitntva egyből megnyissa az adott oldalt?
-
Nálam csak az össz. méret jelenik meg. Nincs részletezve. Ebből nekem nem derül ki, hogy áthelyezte, vagy duplikálta.
Az AV Playernél viszont (mivel csak egy filmet rendeltem hozzá) látszik a méretnövekedés.
Csinálok egy másik próbát, és megnézem változik e a méret.
---------------------------
Megcsináltam a próbát. Most már tuti, hogy duplikál.
Akit érint, és több lejátszót használ, és eldöntötte, hogy melyik filmet hol nézi, a többiről törölje le. Helyet lehet így felszabadítani.
Vans?
Köszi a tippet. -
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Vettem egy olcsósított SmartCase féleséget e-bayről, de utáltam, mert tök nehéz lett tőle az iPad, ezért levettem, persze közben letört a pöcök, ami fogta a back covert, így most anélkül használom.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire sérülékeny a hátlap? Igazából nagyon vigyázok rá, de olyan érzésem, van, hogy ha nem az ágyamra teszem le, hanem mondjuk az asztalomra, akkor már karcolódik.Előre is köszi a válaszotok!
-
-
megema
őstag
válasz
hengelhof #3856 üzenetére
Normálisabb programoknál elő lehet hozni olyan lehetőséget, hogy "Open In ..." és akkor kiválaszthatod a fájl megnyitására képes programok közül, amelyiket szeretnéd. Ha hosszan rányomsz a listában az adott filmre, nem jön fel ilyen? Esetleg lejátszás közben is lehet ilyen lehetőség, bár az inkább a dokumentumnézegetőknél (pl. Foxit) van így.
-
A GoodPlayer-hez másoltam fel filmeket. Ha ezeket az AV palyer-el szeretném inkább nézni, hogyan tudom átvarázsolni? Fel kell még egyszer másolni? Vagy le kell törölni és az AV-hez rendelni?
-
pescara
aktív tag
En valahol megtalaltam es azota semmi ertesites nem jon. Ha nem megy az ipadon, lepj be egy szamitogeprol es ott letilthatod, oonantol nem fog jonni az ipad-ra sem.
-
@matthew@
őstag
Az fb mimdig is sz@r volt használhatóság szempontjából, mondjuk az fb nem zavar csak örülök h jön értesítés, mert wp-s telól elfelejtett értesíteni mindig.... És azért néha fontos dolgokról maradtam le amit ismerős közölni akart. Csak a játékok idegesítettek h este azokra keltem
de ha még így is lesz értesítés, majd megnézem a menüben is a gameknél.
-
Keksz
senior tag
válasz
@matthew@ #3846 üzenetére
Mondjuk van olyan Notification amit hiába kapcsolsz ki, mert magában az alkalmazásban kell
És van olyan ahol nem tudsz kikapcsolni mindentLegjobb példa a Facebook
Nálam Notifaction Center alatt teljesen OFF (Bár ez csak azt jelenti hogy "Not in notification center")
Kliensben a Notification alatt minden OFF
DE pl ha vki játékmeghívót (Application request ki van kapcsolva, szóval ez más) küld az átjön és megjelenik a Notification "centerben"...(Szóval a notifaction daemon -ban csekkolja folyamatosan...)
Ez sztem full gáz, hogy a FB nem ad hozzá mindent kikapcsolhatóvá, amiről küld "Jelzést".
-
@matthew@
őstag
Hogy tudom kiszedni azt h ne értesítsen az iPad játékoknál? Fent van pl a Bear Grylls run dolog meg egy CSR Racing nevű game, de mindig nyomja fel az értesítéseke, és a beállításoknál az értesítés résztől már kiszedtem ettől a 2 progitól mindent, hogy tudnám megoldani?
-
Darko
senior tag
válasz
sunahunter #3840 üzenetére
A dragabb mar kozelit, talonban tartom, koszi! Ma elmegyek edigi-be, lehet hogy veszek egy Tucano magico-t, legalabbis megnezem eloben. Es hatha lehet tapogatni taskakat is.
Csab2: taskanak egesz jo, nekem valami kisebb kellene, amit a mar meglevo hasonlo meretu taskaba bele tudnek "zuttyantani".
-
tween
őstag
Hol találok szájbarágós "első lépés"-eket iPad használatba vételről? első iOS cuccom lesz és fogalmam sincs mi kell hozzá, mi nem
/ program, regelések, ilyesmi/
-
csab2
veterán
Én egy ilyen kis hordtáskát vettem, amibe töltő, fejhalgató, pénztárca, toll, egy kis jegyzettömb is belefér. Belül párnázott.
-
Misser
tag
Esetleg ez. Ötletes darab. De böngészd az ebay-t, mert sok féle van.
-
Darko
senior tag
Keresek en is valami tatyot, tudtok ajanlani olyat ami mechanikailag is vedi, tehat nem puha anyagbol van, esetleg fule is van, de nem feltetel?
-
válasz
sunahunter #3823 üzenetére
Hát ezt nem..
jézusom.
-
erdoke
titán
válasz
sunahunter #3833 üzenetére
Azzal együtt már túl nehéz, nem? Én vettem egy jófajta iPad tarisznyát, és csak a Smart Covert használom mellette/vele.
-
sunahunter
senior tag
válasz
kriszpontaz #3832 üzenetére
SmartCover lesz rajta.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
sunahunter #3829 üzenetére
Hosszú távon lehet nem fogja szeretni a kijelző a jegyzettömb dörzsölését.
-
Misser
tag
válasz
claire78 #3830 üzenetére
mérsékeltebb áron is van, bár még mindig sok szerintem.
-
claire78
senior tag
válasz
sunahunter #3826 üzenetére
Ez tényleg jól néz ki, és nekem is hasznos lenne.
Azért az ára sem semmi.. :/ -
vans?
őstag
válasz
sunahunter #3826 üzenetére
Uh, gyonyoru. Linket tudsz adni?
-
törölt tag
válasz
sunahunter #3823 üzenetére
Kafa!
-
sunahunter
senior tag
Azt hiszem megtaláltam ami nekem kell:
Vagyis ilyesmi.
-
Blaise
veterán
válasz
siemenss65 #3824 üzenetére
Igen, nekem is gyakran megfekszik tőle
-
siemenss65
tag
Nektek is összeomlik néha safari scrollozás közben a megújult index főoldaltól? Rémséges ez az új dizájn.
-
sunahunter
senior tag
Köszi srácok!
Szétnézek, és ma rendelek egyet. -
-
kriszpontaz
veterán
válasz
sirarcheer #3818 üzenetére
Éppen ha kinyitod, láthatod hogy a fedlapján van egy kis zseb, oda be lehet tenni egy-két névjegykártyát, persze jegyzetfüzetet meg egyebeket nem. Amúgy igazad lehet, de egy opciónak jó. Sokoldalú, én szeretem. Mellesleg elegáns....szerintem (persze nem pinkben, de normális színekben).
-
sirarcheer
senior tag
válasz
kriszpontaz #3814 üzenetére
Nekem is ilyen ozaki van, de ez nem jó arra amit ő szeretne, mert nincs rajta semmilyen zseb kialakítva névjegynek, papírnak.
A tok tényleg praktikus, és a kiegészítőket is lehet használni. -
gyantaszuz
aktív tag
válasz
sunahunter #3809 üzenetére
Én ezt használom, elegáns (igaz csak műbőr), mágneses tok. Akciósan jutottam hozzá, így mégnagyobb az öröm.
Csak ajánlani tudom.
[link] -
Attila!
tag
En smart covert hasznalok + hatlapot.
Amugy van egy originalt bontatlan kek szinu smart coverem elado ha valakit erdekel.7000 penz. -
kriszpontaz
veterán
válasz
sunahunter #3812 üzenetére
Ozaki Versatile iPad2/3/4 tok.
LINKNekem a fekvő változat van, alapból jár hozzá kapacitív toll. Meg vagyok vele elégedve, az anyaga puha pőr hatású műanyag, de nem mocskolódik egyáltalán, nekem világos színű van, csuklópánt és vállpánt valamint autó fejtámla rögzítő is van hozzá.
Annyi hogy nem mágneses, nem ébreszti az iPadet.
-
Blaise
veterán
válasz
sunahunter #3812 üzenetére
-
Ragnar95
félisten
válasz
sunahunter #3809 üzenetére
Én Smart Caset, bár ez nem bőr, de tökéletesen védi az iPadet és filmnézéshez, olvasáshoz, netezéshez is tökéletesen ki lehet vele támasztani
-
sunahunter
senior tag
Ki milyen tokot hasznal? Elsosorban valami bort akarok venni, mappa tokot.
-
twosixxx
csendes tag
Hali!
Nos, 3-4 hónap vergődés után beszereztem énis egy táblát, 4.generációs, 32gigás, mondanom sem kell hogy egy hete le se tudom tenni, mivel se Apple cuccom nem volt még soha, se táblagépem.
Lenne is egy nagyon amatőrnek tűnő kérdésem. Ha iTunesban másolok rá zenéket, akkor azokat a számokat a számítógépen is átmásolja valami másik könyvtárba, ahonnan szinkronizálja a pad-el, vagy esetleg csak valami listaszerűt készít? Mert ha előbbi, annak nem örülnék ha ugyanazok a zenék még meglennének máshol is és foglalnák az értékes helyet a gépemen. köszi! -
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3804 üzenetére
Restore után megkérdezi, hogy visszaállítod backupból vagy újként állítod be és előbbi menüpontot választva ugyanolyan állapotban lesz teljesen az iPad, mint restore előtt, csak a legfrissebb rendszerrel, illetve JB nélkül, ha volt.
iCloudot a beállítások>iCLoudon belül tudod konfigurálni -
@matthew@
őstag
válasz
Ragnar95 #3801 üzenetére
Értem, köszi a helpet akkor marad így, max ha nagyobb lesz akkor restoret nyomok, esetleg fél évente, évente jót is tesz neki. Backup amúgy hogyan működik? Azt automatikusan csinálja az iTunes szinkronizálásnál, mert láttam vmit a folyamatjelzőnél felül, vagy azt manuálisan kéne vhogy?
-
Ragnar95
félisten
válasz
@matthew@ #3800 üzenetére
De.
Mint mondtam, ahogy telepítesz valamit, egyből kerül adat az egyébbe. Ne foglalkozz vele, max ha tele lesz az iPaded, akkor, de addig ne érdekeljen, úgysem tudod teljesen megszüntetni...Amúgy restore után ha visszaraksz backupot, ugyanakkora marad.
Esetleg még ha van valami progid, amivel le tudsz tölteni háttérképeket, videókat vagy bármi egyebet, ami foglalhatja a helyet és a progiban nincs rendesen lekódolva a dolog, akkor az is az egyébbe kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged