- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
ill úgy, hogy TH2-től a W7 kuklcsokat is el fogja fogadni, az meg nem egy anyagi tétel... és akkor már upgrade, meg MS-nél regisztálás, meg semmi nem fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
inkább fizetek, de nem nyílt a kód. ez meg nekem fontos
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
nem azt mondtam, hogy nincsenek néha (bár remélem az utóbbi időben egyre ritkábban) én is szoktam. de van egy stílus szint, ami alá nem megyek. már csak a rossz tapasztalataim miatt, amivel szembesültem.
-
anulu
félisten
szerintem a stabilitás utoljára az SP nélküli W7 időszakban volt utoljára valós érv. open-source nekem semmit nem jelent. a kódot nem értem, aki meg úgy gondolja, hogy ez plusz, annak egészségére
-
sg22
senior tag
nekem is windows-om van otthon 1-2 jatek miatt amivel neha jatszom, munkara hasznalok linuxot illetve az otthoni rendszereim is azok nyilvan
ha semmire nincs szukseged a linuxbol mar a stabilitason kivul is, akkor is ott van az hogy ingyenes es opensource, mar jo nagy elony : )
[ Szerkesztve ]
what should I do about this?!
-
anulu
félisten
kieg: meg szoktam nézni az új verziókat pl Mint-ből, Ubiból. már amelyik hajlandó elindulni a gépemen. és minden alkalommal rájövök, hogy semmivel sem ad nekem többet, mint a Win kurrens verziója. sőt.
-
anulu
félisten
évekig linuxoztam (90-es évek közepétől a végéig). nem annyira a rendszerrel, mind inkább a "megmondó arcaival" lett tele a bakancsom, és azzal a fajta elitizmussal, amit képviselnek azok, akik mélyebben benne vannak.
amúgy meg van olyan, aki visszavált. évek után is. ha más nem, AAA game miatt.
-
sg22
senior tag
aki hasznal mar egy ideje akarmilyen linuxot es tudja mi hogy merre az a linuxra eskuszik, csak azok fikazzak hogy szar aki vagy ki sem probalta meg, vagy 10 percig volt a gepen. olyat meg nem hallottam h valaki evek ota linuxozott volna es utana torolte volna le h szar es rakott volna vissza windowst, csak forditva. hat hogy van ez akkor
-
anulu
félisten
általános felhasználásra leginkább egy 10" körüli tablet az, ami megfelel, rajta levő OS-től függetlenül. akinek meg annál több kell (akár gaming, akár rendes szövegszerkesztés, akár grafika) e fölött választ leginkább PC-t és hozzá OS-t.
"az ubuntu ráadásul még arra is, hogy milyen gagyi lesz, ha pénzemberek teszik rá a kezüket"
ás nem mellesleg stabilan veszteséges a Canonical, úgyhogy még x@rul is csinálják.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
az ubuntu meg a mint pont arra jó példa, hogy windowsosodik a linux, az ubuntu ráadásul még arra is, hogy milyen gagyi lesz, ha pénzemberek teszik rá a kezüket.
az arch meg a centos nemigazán jó példa, mivel nem alapvetően más linuxok, csak a csomagmenedzsmentjük meg egy-két apróság más benne. ha initramfs-t használnak, ha van bennük dbus, network manager, avahi, meg pár hasonló cucc, akkor azok elwindowsosodás szempontjából mainstream disztrók.
(#162) Depression: "Ezt most pont űgy írtad, mint aki félti a "felsőbbrendűségét", hogy ő bezzeg ért a linuxhoz.": nem a felsőbbrendűségemet féltem (az nincs, tehát nincs mit félteni rajta), hanem a munkám. úgy nem lehet komoly cuccot üzemeltetni, hogy egyrészt sosem tudod, melyik upgrade-től mi tojik be, másrészt nem tudod, hogy melyik kód mennyire ótvaros és annak lesz-e következménye.
"-többet nem rágalmazod a windowst, hisz az készült a maradék 99%-nak": két dolog:
- sosem rágalmaztam a windowst, egyszer se. ezt elsősorban azért jelenthetem ki, mert a magyar nyelv a rágalmazás fogalma alatt megalapozatlan negatív hírnév keltést érti, és mikor volt megalapozatlan a windows rossz híre?
- másodsorban az, hogy kinek készült, nem mentség arra, hogy ócska. pont az lenne a tisztességes, ha a windows lenne a legjobb minőségű oprendszer, miután azt készítik laikusoknak. én kidebuggolom magamnak, ha valami nem tetszik a linuxomban, de Marinéni Karákószörcsögről ugyanezt aligha."-nem dicsőíted a linuxot, hisz az maradjon csak egy speciális szubkúltúra": szubkultúrát nem lehet dicsőíteni? mióta?
"-nem írod le, hogy a linux is megfelel általános felhasználásra.": oké. nem írom le többet. attól még megfelel, sőt, már nagyon régóta megfelel. a windows meg nem felel meg, csak nem veszitek észre.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
válasz Apollyon #165 üzenetére
Nem baj a butítás, ha az több smart defaulttal, vagy convention over configuration megoldással érik el, DE egyszerre meghagyják a korábbi beállítási lehetőségeket is. Ubuntura azért fújnak sokan, köztük én is, mert az előbbit ugyan egész jól csinálják, ugyanakkor a másodikkal erőteljesen szembe mennek.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Depression #162 üzenetére
"Nem, egyáltalán nem jó. Pont, hogy boldog lennék, ha elterjedne a linux, és pont ezért is írtam, hogy az elterjedéshez pedig a játékok vezetnének."
A nagy tömegeknek készült termékek alacsony, silány minőségűek. Ahhoz, hogy a linux elterjedjen és mindenkinek jó legyen, szénné fogják butítani hogy az egyszeri user is használni tudhassa. Erre ott van a windows, a linuxot meg eziránt hagyják békén.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
dabadab
titán
válasz Depression #162 üzenetére
Itt nem a felsőbbrendűségről van szó, hanem jön egy rakat fejlesztő, aki a windows-féle tákolt megoldásokkal nőtt fel és azt hiszi, hogy az a normális és megpróbálja a Linuxot is olyanná formálni.
"nem írod le, hogy a linux is megfelel általános felhasználásra."
Mondjuk teljesen mindegy, hogy mit ír le, ha egyszer ténykérdés, hogy megfelel.
DRM is theft
-
törölt tag
válasz Depression #155 üzenetére
Persze a driverek, amikor laptopra wint telepítettem újra kotorhattam elő az utp kábelt, mert az a szerencsétlen win7 sp1 (!) nem tud egy 4 éves laptopon wifit csinálni magától. Linux meg már telepítés közben belövi magának, hogy leszedje a frissítéseket, és ha kész van nem 800*600-as felbontáson kell vga drivert telepíteni..
-
Depression
veterán
Ezt most pont űgy írtad, mint aki félti a "felsőbbrendűségét", hogy ő bezzeg ért a linuxhoz.
Ráadásul ezt elfogadom abban az esetben, ha:
-többet nem rágalmazod a windowst, hisz az készült a maradék 99%-nak
-nem dicsőíted a linuxot, hisz az maradjon csak egy speciális szubkúltúra
-nem írod le, hogy a linux is megfelel általános felhasználásra.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
ztsoft
őstag
"én meg pont nem vagyok boldog, hogy terjed a linux, mert nagyon windows irányba nyomják a fejlesztését és kell a francnak még egy ipari hulladék": ezzel egy kicsit vitatkoznék, mivel sok disztró létezik, így a kezdőknek/sima felhasználóknak ott az Ubuntu, Linux Mint és társai, akik komolyabban akarnak Linux-ozni, azoknak ott az Arch és társai (nem beszélve arról, hogy az Ubuntu-ban is létezik "netinstall", onnan lehet építkezni). Úgyhogy a lehetőségek tárháza végtelen.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
bambano
titán
válasz Depression #147 üzenetére
"A linuxosok pont azt nem fogják fel, számomra teljesen érthetetlen módon": miért hiszed azt, hogy mások gondolkodása pont olyan, mint a tied? főleg a linuxosoké?
"aki nem hajlandó a megszokottról áttérni másra.": és akkor mi van?
szerk: (#159) Depression "Pont, hogy boldog lennék, ha elterjedne a linux": én meg pont nem vagyok boldog, hogy terjed a linux, mert nagyon windows irányba nyomják a fejlesztését és kell a francnak még egy ipari hulladék.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Én eddig egyedül 2 régi laptopnál szívtam a driverekkel:
Az egyiknek egy régi Broadcom WLAN-ja volt, amihez alig találtam megfelelő drivert, a másiknak meg S3-as GPU-ja volt, amire egyáltalán nem találtam semmit.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Apollyon
Korrektor
Valóban, nincsenek sokan, de nem is állítottam hogy kell ennél több. Amúgy vicces ez a fenenagy arrogancia.
(#156) sg22: Hagyd, nem kell ebbe a topikba is ez a flém, amúgy sem értik meg, nem is akarják, teljesen jó ez így mindenkinek
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
sg22
senior tag
akkor lehet en vagyok az egyetlen egy kivetel mert nalam mindig ment elsore minden. sot itt lovagoltok azon h a linuxon szar a driver tamogatottsaga, mikozben minden driver benne van a kernelben alapbol, nem kell soha semmit letoltogetni mint windowson - pl alaplap chipset hangkartya vga driverek, ezek mind alapbol fent vannak ahogy feltelepitetted. ebbol is latszik h nem ertetek hozza
-
Depression
veterán
válasz Apollyon #151 üzenetére
"A mai felnőtt lin userek 99%-a (vagy még több) korábban win user volt. " ... Milyen sokan is vagytok...
3x telepítettem linuxot eddig magamnak, de mivel nekem nincs időm ebbe belemélyülni, és mindig akadt driver hiba is, kénytelen voltam visszatérni a nagy gonosz windowsra, mert ott kisújjból ment a bugfix. Pedig az elején a registry buherálása sem katt-katt-kész volt.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Apollyon
Korrektor
válasz CPT.Pirk #152 üzenetére
Dettó, én is 2008-ban próbálkoztam először, és pont ubuntuval, de akkoriban nagyjából az volt egyetlen dedólinux. Bár ugye elsőnek ilyesmi kell a teljesen winre égetett agynak...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Apollyon #151 üzenetére
Valószínűleg egyidősek vagyunk, pont ugyanígy volt nálam is minden. Én 2008-ban láttam először Linuxot, korábban csak kívülről újságmellékletnek UHU-t, de sosem próbáltam ki.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Apollyon
Korrektor
"A linuxosok pont azt nem fogják fel, számomra teljesen érthetetlen módon, hogy a gyerekek 99%-a játék miatt ül először géphez. Utána megtanulja, hogyan kell windows alatt játékokat crackelni (azaz a windowsos fájlrendszert), stb, stb. A végén pedig egy potenciális felhasználó, aki nem hajlandó a megszokottról áttérni másra."
A mai felnőtt lin userek 99%-a (vagy még több) korábban win user volt. Személy szerint már kölökként is wint használtam 3.1-től kezdve 7-ig bezárólag az összes verziót. Egyébként dos-szal kezdtünk, aztán jött csak a desktop. Ezt ma is meg lehetne tenni, vagy hasonlót, csak ugye a kényelem és a csilli-villi mindennél fontosabb. Ezért már nem is szükséges parancssorral találkozni többé.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Depression #149 üzenetére
Értelek.
Egy gép vissza szokott térni hozzám rendszeres átnézésre, azon Windows is van amit a gyerek használt, mindig volt rajta legalább 2 tört MC kliens, meg 3 különböző vírus amit a névtelen torrent oldalakról leszedett tört vackokkal bekapott...A mi időnkben ez nem PC játék volt, hanem kosaras kártyák gyűjtése 3 hónapig, aztán az új hóbort gyűjtése 3 hónapig, aztán a tamagoccsi láz, egyik se tartott sokáig.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Depression
veterán
válasz CPT.Pirk #148 üzenetére
Nem véletlenül gyerekekről írtam. Azzal kell játszani, amivel az osztálytársak. Hiába rohan, meg cirkuszol, apa nem tud megvenni mindent. Mire meg leakciózzák, addigra már el van felejtve: "nem menő"
én filmekkel jártam így: mire megjelent a tékában már senki sem beszélt rólaOrr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most már ez sem akadály, egy jó ideje rendszeresen látok Linuxra való tört, aktivált, stb játékokat az nCore-on.
Amúgy mióta van Steam és karácsonyi, nyári meg ünnepi leárazások, azóta egyszerűbb megvenni pár euróért egy játékot, mint szopni a tört verzióval.
-
Depression
veterán
"En a mai napig szorakozok bizonyos dolgokkal, de legalabb van amire hasznalom a szurkeallomanyom. Neha "
A kocsidhoz, mosógépedhez, csaptelepedhez is így állsz hozzá? Jó sok szabadidőd lehet...
A linuxosok pont azt nem fogják fel, számomra teljesen érthetetlen módon, hogy a gyerekek 99%-a játék miatt ül először géphez. Utána megtanulja, hogyan kell windows alatt játékokat crackelni (azaz a windowsos fájlrendszert), stb, stb. A végén pedig egy potenciális felhasználó, aki nem hajlandó a megszokottról áttérni másra.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
dabadab
titán
válasz #95561216 #135 üzenetére
Mondjuk itt vagyunk 2015-ben és még mindig nem sikerült oda eljutni, hogy be lehessen kapcsolni, hogy a fókusz kövesse az egeret. Vagy hogy a windows manager kezeljen layereket és ne kelljen minden egyes nyomorult programba külön beleprogramozni az "always on top" opciót.
DRM is theft
-
anulu
félisten
service.msc, connect to another computer? powershell?
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hát, a PATH szerkesztés tényleg pain in the ass kategória. Meg kellett csinálnom egy DLL elérési útjának a hozzáadását a pathhoz, de halál az egész rendszer. A GUI-n a beviteli / megjelenítő mező nem képes scrollozni, ott van minden egy sorban behányva és ez egy a Windows generációkon átívelő probléma, ugyanazt a formot használják mindegyikben.
Igazán írhattak volna egy 5 soros függvényt, ami a vesszőknél szétbontja a sztringet és egymás alá pakolja be őket egy többsoros beviteli mezőbe...Végül programkódban oldottam meg WinAPI hívásokkal, de hogy szép legyen a helyzet külön hívások vannak 32 és 64 bites Windows esetére, nem lehet ugyanazt a kulcsot kiolvasni és írni is ugyanazokkal a hívásokkal, ifdefelni kell a 32 / 64 bitnek megfelelően.
---
Amúgy jah, van PS már egy ideje alapból.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Воланд
titán
"Arról nem is beszélve, hogy ha windowsos szerverre kell átmennem, akkor csinálhatom fostalicska rdp-n keresztül a legegyszerűbb service restartot is, minden egyes alkalommal perceket elvéve a produktív munkától."
powershell
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
törölt tag
válasz -Skylake- #104 üzenetére
De bírom, hogy itt egyeseknek a munka egyenlő a videó meg képszerkesztéssel Szoftverfejlesztésnél komoly nyűg, hogy a szerencsétlen windowsba egy értelmes konzolt se bírtak berakni, környezeti változók és path állításához 10 képernyőt kell végigkattintgatni, aztán INDÍTHATOM ÚJRA lol bmmeg 2015-ben, és akkor TALÁN működni is fog. Arról nem is beszélve, hogy ha windowsos szerverre kell átmennem, akkor csinálhatom fostalicska rdp-n keresztül a legegyszerűbb service restartot is, minden egyes alkalommal perceket elvéve a produktív munkától.
-
bambano
titán
válasz X Factor #133 üzenetére
nem használunk, régi cuccokat használunk. azért nem támogatom az office365-öt, mert egyrészt rosszul tűröm a kémkedést, másrészt drága. az ilyen előfizetéses cuccok változó, de kb. 3 év alatt kifizeted előfizetési díjban az árát, viszont mi tovább szeretnénk használni.
-
X Factor
addikt
Jaja, egyetértünk,félre ment.
Én még a sima desktop otthoni userek-re céloztam, h. ők bőven 30k-ból letudhajták legálisan minden igényüket.
Azért egyáltalán nem nehéz bekerülni, van ott "teljes" értékű office is
Mellesleg tényleg mindenféle rosszindulat nélkül, de használtatok már office 365-őt, vagy mitől ez a zsigeri ellenszenv ? Tényleg érdekel, remélem nem veszed támadásnak.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz -Skylake- #117 üzenetére
Nem, aki játszani akar és nem igazán ért hozzá az kezdheti azzal a disztróval amit a Steam alapból támogat. A Chakra nem az. Miért kezdené azzal, amit nem támogat?
A másik példa meg kissé irreális, egy olyan tudású felhasználónak mindegy mit raksz oda. Aki nem tudja mi az a partíció, az ne telepítsen oprendszert, WIndowst se. Btw. a "desktop" disztrók telepítőjében van olyan opció, hogy majd ő megcsinálja magának a partíciókat.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz X Factor #129 üzenetére
de abban a subthreadben, amiben válaszoltam, valószínűleg nem otthoni játszós emberekről volt szó, mert a szokásos ultimate (fail) érvet erőltette a fórumtársunk, hogy nem megy rajta a fotóbolt meg az autocad. aki autocadet használ, minden bizonnyal munkaügyben teszi (vagy tanul, de az más tészta), tehát nem home windowsa meg office-je lesz.
az az érvelés hangzott el, hogy a linux egyáltalán nem alkalmas semmilyen desktop munkára, mert nem mennek rajta az adobe meg az autodesk dolgai. ez nyilvánvalóan marhaság, mert csak azoknál a felhasználóknál akadály ez, akiknek erre van szükségük. A többieknél, akik átlagos irodai munkát végeznek, ott nincs ilyen akadály, ott sokkal nagyobb akadály, hogy egy munkahelyen másfélszer annyiért veszed a szoftvert, mint a hardvert.
szerk: "10Fő-ig eleve ott a MAPS upgrade licensekkel évi 120 ezerért.": a mapsnek elég szigorú feltételei vannak, annak a többség nem felel meg. ráadásul office365 brrr....
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz Jim Tonic #126 üzenetére
Tudom, csak otthoni átlag user-nek a Pro plusz szolgáltatásaira, nem igazán van szüksége, így felesleges rá költeni. Szerintem.
bambano: Mi is épp felújÍtunk, azért ismerem az árakat. 10Fő-ig eleve ott a MAPS upgrade licensekkel évi 120 ezerért.
Az meg annyira tipikus, hogy vannak "olcsó" a többség igényeinek tökéletesen megfelelő szolgáltatások (most nem arra gondolok, h. neked munkakörnyezetben nem jó a Home, de én első sorban átlag otthoni userek-re aszociáltam ), ezeket ignoráljuk, utána meg az MS szar, mert mi az hogy ez és ez ennyibe kerül.
Make things work
-
SityiSXT
őstag
válasz Jim Tonic #126 üzenetére
Bocsi, hogy belevau - na de minek Pro játékra? A kiindulási pontja a vitának a SteamOS vs Windows 10 volt, játékos szemszögből nézve pedig nem igazán látom, miért is lenne fontos mondjuk tartományba léptetni az adott gépet például.
Alapvetően ott van a vita kicsit félrecsúszva, hogy ez itt baromira nem Lin-Win vita. A SteamOS egyetlen célja az, hogy PC-n adjon konzolos élményt. Eleve a SteamOS Big Picture módban indít, elvileg nem kell hozzá se billentyűzet, sem egér (persze ez a játéktól is függ), plusz telepítéskor elintézi a szükséges mókolásokat ahhoz, hogy fusson a játék, ergo nem kell az egyszeri Linuxhoz nem értő játékosnak ezzel foglalkoznia. Egyelőre a legfőbb gondja a relatíve kevés játék (és azon belül az AAA címek még kisebb aránya), illetve gondolom az extrémebb perifériákat nem feltétlenül kezeli megfelelően (pl. gamer egerek spéci funkciói). Ennek mi köze a Win 10 Prohoz és az Officehoz?
-
bambano
titán
válasz sz.balazs.95 #122 üzenetére
találgatok: azért, mert előtte nem volt okostelefonuk, tehát egy teljesen új kategóriában azzal találkoztak először. nincs hasonlítási alapjuk. asztali pc-n meg windowszal találkoztak először, ezért gondolják, hogy mindennek úgy kell működnie. én meg rsx/11m+-szal találkoztam először...
(#123) anulu: "ha tényleg váltani akarnak, akkor valós alternatíva legyen": de ha valaki olyan alternatívát akar, ami ugyanolyan, mint a régi, akkor egyrészt nem valós az alternatíva, másrészt ugyanazt fogja kapni, mint a régi. akkor meg minek vált? ez olyan, mintha valakinek beesne az agyába, hogy holnaptól vegán lesz, és azt követelné, hogy a szójafasírt legyen pont ugyanolyan, mint a szték. az a szójafasírt, ami pont ugyanolyan, mint egy szték, az nem vegán kaja.
(#124) lezso6: értem, hogy nem vérpistike kompatibilis. és? a vérpistikézésnek vannak szabálya, mint ahogy minden másnak is. az emósoknál a szemedbe lóg a hajad, a motoros bandában meg kiröhögnek, ha öltönyben ülsz motorra.
(#125) X Factor: úgy jött ki az ár, hogy épp felújítunk, kértem be friss árajánlatokat és a két árat összeadva nagyjából ezen összeg körül szóródtak. nem veszek home verziót, pláne nem veszek olyan szoftvert, ahol egyik nap ilyenek a felhasználási feltételek, másik nap olyanok.
-
X Factor
addikt
w10 Home az 30k office 365 az szintúgy 30k, egy évre. Ráadásul utóbbi 5 gépre/telóra/tabletre telepÍthető.
Hogy jött ki a 160? Tudom, előbb a kolléga, sok olyan példát hozott fel, ami nem épp átlagos. De egy mezei user, talán még az office-t is offolhajta és használhatja az ingyenges web-es felületeket, úgy azért szerintem egész baráti árról van szó.
lezso6 Lehet, hogy ez is benne van. De nem feltétlen, nyilván aki abban nőtt fel w95 óta, h. csak a warez, meg a serials.ws meg tudom is én, annak az lételem, de merem remélni, h. ők vannak kevesebben.
Pl. Akinek mindegyik rendszer idegen, neki egy linux alatt, nem lesznek meg a görcsös beidegződései, és pl egy ubuntu-s "app store" épp elég intuítiv neki, miszerint ha valamire szüksége van, bepötyögi és dob ki rá neki lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
Egyszerű a képlet. A windows vérpisti-kompatibilis a linux meg nem. A vérpisti-kompatibilitás egyik lényeges eleme, hogy minél több warez cucc futhasson rajta. Linuxra nem igazán van warez, így pedig nincs meg az az überokosság érzet, hogy megszereztem mindenből a legjobbat olcsóbban (ingyér).
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
anulu
félisten
"de minek akarnak még egy windowst?"
hogy ha tényleg váltani akarnak, akkor valós alternatíva legyen és ne valami totálisan más? van ismerősöm, aki nagy mellénnyel rakta fel az ubuntut, mert neki elege van a winből. majd lila fejjel hívott 3 óra múlva, hogy "hol van itt a C: és bedugtam a külső vinyót, de azt sem látom!!". 1 hétig szenvedett vele, majd visszarakta a win-t. azóta hallani sem akar másról.
[ Szerkesztve ]
-
-
bambano
titán
jaja, átlagfelhasználói szemszög, hogy menjen rajta az adobe meg az autodesk szoftver, mert fotóboltal képet hamisítani meg autocaddel tervezni az tipikus átlagfelhasználói szemszög.
az én gépemre egy w10 meg egy office 160 ezer forintba kerül kis kerekítéssel. na ez az átlagfelhasználói szemszög, amiben csúnyán elgaloppírozta magát az ms.
"egyszeruen csak nem arra valo ,mint egy win" a win júzerek sírnak folyton, hogy a linux nem úgy működik, mint a windowsuk, amit megszoktak... de minek akarnak még egy windowst?
-
nagyúr
Szerintem a Linux-szal az is probléma, hogy ha valaki játszani akar rajta, akkor megjelenik Cthulhu és letépi a user fejét. Velem ez már többször megesett
Ezen most hangosan felnyerítettem az irodában.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
dabadab
titán
"Szerinted mikor pistike meg jozsi megveszi az uj call of duty-t , majd kepes lesz kitalalni , hogy melyik mas nevu csomag kell a repobol ?"
Szerintem a Linux-szal az is probléma, hogy ha valaki játszani akar rajta, akkor megjelenik Cthulhu és letépi a user fejét. Velem ez már többször megesett
Lehetne azt, hogy nem írsz marhaságokat olyasmiről, amiről fogalmad sincs? Mert hogy Linuxot az életedben nem nagyon láttál vagy használtál, az a hozzászólásaid konkrét tényekkel való kapcsolatából elég jól látszik.
Rakj fel egy Ubuntut, dobj rá egy Steamet, próbáld ki, ahelyett, hogy ilyeneket írsz.
DRM is theft
-
-Skylake-
addikt
válasz CPT.Pirk #105 üzenetére
Amit leirtam az az atlagfelhasznaloi szemszog. Szerinted mikor pistike meg jozsi megveszi az uj call of duty-t , majd kepes lesz kitalalni , hogy melyik mas nevu csomag kell a repobol ? Hat persze. Az hogy en linuxozok nem relevans ,nem atlagfelhasznalo vagyok , akikrol a cikk szol viszont azok. Ez a baj, hogy siman leirod hogy ooo , particiot kezzel csatolni kenyelmi szempont. Hat persze ,amikor valaki tudja hogy egyaltalan mi az a particio. Dolgoztam 5K+ os cegnel , volt olyan aki a 19es monitort 6 EVE 800x600 ba hasznalta mert azt se tudta , hogy lehet valtoztani a felbontast amirol szinten nem tudja miaz. Na annak magyarazd el ,hogy ott van a csomagod a repoba ,csak mas a neve. Eletszeru.
#106 : nem megy az adobe faszomtudja csomagja ja , csak tudod sok embernek ez a munkaja , hogy menjen az adoba faszontudja csomagja. En speciel epitomernok leszek nemsoka (meg 1 ev) szerinted ha odamesz egy ceghez hogy sracok , nekem nincs autocad de van valami opensourcecad akkor mit csinalnak ? Mert elmondom hogy ezen a ponton kirugnak. Azt nem ertitek , hogy attol meg hogy egy masik program kepes ugyan arra ,attol az meg nem alternativa. Az autocad egy standard ,azt kell hasznalni ,azt kell ismerni ,azon kivul meg be lehet kapni es vege a mesenek...
Ja es kieg : egy szoval sem irtam , hogy szar ,sot , ha kicsit visszatekersz a 80-90 koruli hszekhez (nemtudom fejbol ) ott leirom , hogy szerintem igenis JO a linux , egyszeruen csak nem arra valo ,mint egy win , viszont sajnos nem sajnos , az ATLAGOS igenyeket a win igenis jobban fedi. Ami nem jelenti , hogy a windows jobb , de azt hogy hogy a linux az.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
mlinus
őstag
ha jól tudom egy rakat Microsoft játék nem is lesz Steamen, csak Windows store-ban (Gears of War körül legalábbis ezt pletykálják).
Ebből nekem úgy látszik marhára nem tanultak a GFWL buktából..
-
anulu
félisten
-
SityiSXT
őstag
válasz sz.balazs.95 #111 üzenetére
Pedig lehetne ezt jobban is cifrázni, mert ez a standard Win-Lin civakodás már unalmas. A PS4 óperenciás rendszere például FreeBSD alapú, az Xboxé meg egy igen erősen módosított Windows. És ha úgy vesszük, a FreeBSD ugyanúgy Unix-like, mint az OS X meg a Linus, máris másként áll a játékellátottság kérdése. (Az mondjuk nem csekély különbség, hogy a SteamOS - Windows vitánál ugyanazon a hardveres platformon megy a verseny, ellentétben a konzolokkal)
-
ViZion
félisten
M$ erőszakoskodik, adatokat gyűjt, nyomul minden felé, mert f@sik a guglitól, linuxtól... hogy jutottatok el megint oda, h linux a szar?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
sg22
senior tag
En ezt elhiszem neked csak nem tudom miert nekem irtad. En nem akarok senkit sem linuxra teriteni oszinten szolva nem erdekel ki mit miert hasznal. Csak valaszoltam a srac kommentjere miszerint a linux egy elavult op rendszer. En is hasznalok wint tizen iksz eve meg linuxot is mindegyiknek megvan a maga elonye hatranya de az h messze a legelavultabb op rendszer lenne az vicc.
-
anulu
félisten
számomra nem ezer és 1 megoldás kell. hanem 1 (számomra) teljeskörű. igen, linuxoztam, jópár évig. fordítottam kernelt, csináltam nagyon sok mindent. viszont manapság már nem hegeszteni akarom a rendszerem, hanem azt, hogy működjön. és ha bajom van, legyen hivatalos supportom. közel sem hibátlan a win, de számomra sokkal jobban megfelelő, mint bármelyik linux. valamint a telefonom is tudom syncelni (iphone6).
-
bambano
titán
valójában a lista, amin leírtam, hogy mi nincs a linuxban, burkolt kritika akart lenni, mert ezek vannak a w10-ben. ebből a szemszögből fogant válaszokat olvasnék szívesen.
a linuxról szóló kritikákat mindig úgy szoktam olvasni, hogy ülök a desktop pc-m előtt, amin nagyjából 23-24 éve debian van, és leírják nekem, hogy mi mindent nem tudok megcsinálni vele. hát jó, biztos neked van igazad...
-
sg22
senior tag
válasz CPT.Pirk #105 üzenetére
teljesen vilagos hogy nem ert hozza
az hogy milyen programok elerhetoek melyik OS-re az azt jelenti szerinted hogy "a jelenleg elérhető legelavultabb OS" ?
ahogy irta a kollega nem kell kezzel csatolni semmit sem, sot particiot sem kell kezzel letrehozni csak lehet. Mindenre van automatikus megoldas.
Az is jo a linuxban hogy mindenre ezer fele megoldas van, nem ugy mint a windowsban. Ha akarsz telepiteni valamit, terminalbol 1 mp, 1 sort beirsz es fet is van. vagy letoltod bongeszobol ftprol akarhogyan. vagy a forraskodot toltod le es beforditod a sajat gepedre.
annyi de annyi minden van a linuxban ami windowsban egyaltalan nincs es sosem lesz hogy felsorolni is nehez lenne.
de az atlag windows user itt leragad hogy nemmegy az adobe faszom tudja milyen csomagja, meg nem lehet directx-es jatekokkal jatszani ezert szar. az OS az csak a jatekokra valo szerinted? eszmeletlen ez a felfogas az mutatja meg hogy milyen jo egy OS hogy milyen programokat irtak ra? tobb program elerheto a windowson ezert az jobb meg modernebb? ez olyan mintha lenne egy Playstationod de mas jatekokat adtak ki ra mint az XBOXra, es az xboxos jatek el sem indul rajta ezert szar meg elavult
sok opcio van mar hogy a csak windowsra portolt szoftvereket linuxos kornyezetben vagy virtualis geppel futtasd. sot linuxban csinalhatsz virtualis gepet kvm-mel, xennel (vagy vmware type1 hypervisorral) csinalsz VGA passthrough-ot es nativan tudsz jatszani/ programokat hasznalni virtualis gepen (ugyanannyi FPS-sel mintha csak sima windowsod lenne).
millio meg egy dolgot nem tudsz nyilvanvaloan a hozzaszolasod alapjan, de nem baj, nem veszekedni akarok csak ha nem ertetek hozza ne irjatok mar olyat h "szar" meg "elvault". en sem mondom azt hogy az idegsebeszet szar mert nem ertek hozza.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Némi csúsztatás szorult ebbe a hozzászólásba, úgy hogy inkább ne sorold tovább.
Pl. Az MSO kül. verziói mellett se garancia a megnyithatóság.
Pl. nem kell kézzel partíciókat csatolni, csak lehet. Kényelmi szolgáltatás. Igen, kényelmi.
Pl. igen, kompatibilis önmagával. Képesek egymás csomagjait is használni az eltérő disztrók. A forrásokról nem is beszélve. Simán játszom a SteamOS ( Debian / Ubuntu) számára írt játékokkal az Arch leszármazott Chakrán... A hatalmas inkompatibilitás kimerült abban, hogy esetenként más a neve a játékhoz kellő librarynak.
Pl. nem, nem kell a terminál a mindennapos dolgokhoz. Csak lehetőség.Őszintén szólva nehezen hiszem, hogy tényleg Linuxozol. Amiket írtál, azok nekem olyan levegőből kapott féligazságnak tűnnek.
-
-Skylake-
addikt
Aztakrva mekkora lol ez a hsz joeg..
-nincs egy epkezlab irodai csomag , amiben a letrehozott fajlrol TUDOM , hogy az is megtudja nyitni akinek kuldtem
- a winen elerheto professzionalis alkalmazasoknak amit az !!! iparag is elismer !!!( adobe szoftverek , autodesk szoftverek) tokeletes nulla a tamogatottsaga
- a fenti programok alternativai 1: vagy nem leteznek 2: vagy szart sem ernek
- a rengeteg egyenileg fontos program ( pl nekem fxpro trader ) egyertelmuen nem keszul el
- a hardwarekhez keszult meghajtok 1: vagy csak nagyon alap funkciokkal birnak 2: vagy el se keszulnek
- a linux meg onmagaval sem kompatibilis ( arch , debian , ubuntu etc es ezekre epulo tobb ezer kulon distro )
- atlagfelhasznaloi szemmel a hasznalatuk remalom (mar telepitesnel is particiok kezzel csatolasa ? Hany jozsi van aki tudja hogy mi az a /boot , /home , swap??)
- soroljam meg ? Mert tudom meg ha kell.A felhasznalok 99%anak ezek fontosak nem az hogy mindent megtudjon csinalni terminalbol. Ezt nem lehet megerteni ? En hasznalok linuxot , szeretem is , nade en infoval foglalkozok idom nagy reszeben , nekem ez hobbi ami kesobb lehet hogy munka lesz. Ezen felul pedig 30k egy win , ugyanis otthonra ahol a pistik jatszanak nem kell pro licensz.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
bambano
titán
egyébként tényleg elavult, egy csomó mindent nem tud, amit a nagyok, pl:
- nem átjáróház az nsa számára
- nincs benne modern aktiválási rendszer
- nincs külön callcentere a modern aktiválási problémák kezeléséhez
- nincs benne menüpont, ami megmondaná, hogy új licenszkulcs erre a gépre 84 ezer forint
- ha linux tanácsadó vagy, nem tudsz két hét munkaidőt kiszámlázni az aktiválás miatt
- még annyi eszük sincs, hogy saját szabványokat találjanak ki mindenre, jó nekik a hivatalos is
- hardverfigyelőt se tudtak belerakni, ami aktiválásért sápítozik akkor is, ha más színű zokniban ültél le elé
- egy nyüves személyreszabási képernyőt se bírtak beletenni, ahol beállíthatod, hogy milyen adataidat lopja el
- annyira béna taskbar van benne, hogy egy darab ikont se tudnak rá kirakni, ami az upgrade-t erőlteti.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
sz.balazs.95
veterán
Én szívesen váltanék most is, csak játékokban nem túl jó a Linux, amihez azért első körben kellene egy Mir és egy Vulkan, második körben meg sok olyan játék, ami azokra épül.
Amíg még egy Osmos is érezhetően rosszabbul fut azonos hardveren Linuxon, addig sajnos nem alternatíva játszásra a Linux."Sosem értettem, hogy miért használ valaki olyasvalamit, ami nem felel meg neki."
Mert nem létezik jobb alternatíva, ami a Windows balf---ságait, és a Linux hiányosságait egyszerre pótolná? (És ami nincs hardverhez se kötve)
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
_drk
addikt
De most melyik lenne jobb a Steam machine-nek?
A Steam Machine direkt egy le egyszerűsített PC játékgép, a konzolok ellen. Faék egyszerűen működjön mint a többi konzol így eladva rajta a PC-s játékokat.
Eleinte mindenképp jobb lenne a bevált rendszer és programok használata.Jobban belegondolva lehet most dől el a PC-s játékipar jövője...
-
cskamacska
addikt
Az amelyik nem kezeli a Games for Windows Live! Marketplace vásárlásokat, így a régi rendszeren történt bármilyen PC játék vásárlás kvázi meg nem történtnek számít az MS szempontjából(a Marketplace kliens vagy nem indul, vagy a Xbox főoldalra dob, ahol értesülhetünk róla milyen kiváló szolgáltatást nyújt a MS.. konzolon ), beszedte a pénzt és szevasz?
Sokkal jobban tudnék a MS-ban bízni PC játék fronton, ha a volt játékboltjukat nem lőtték volna egyszerűen le, és bár a GfWL! klienst nem nyírták ki azonnal 2013 végén, de már elég sok régi játék nem tud csatlakozni hozzá "valami miatt". Nagyon elegáns húzás volt kicsit várni míg a nagyobb régi neveket Steam alá portolják, a többit meg csendben kirakni a hóra."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
anulu
félisten
én meg a minél több MS Marketplace only játékban bízom.
-
fornettisuti
veterán
pont tegnap fosta ossze magat a w10 a pc-n, de nagyon durvan.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
bambano
titán
azért nem az ubuntu a hibás, mert az ms kiherélt jogosultságkezelését nem támogatja rendesen, hanem az ms.
linuxhoz használj linuxos központi jogosultságkezelést, nem lesz vele semmi gondod mindaddig, amíg nem jön egy windowsos kliens.a windows gyönyörűen megold egy csomó problémát, ami windows nélkül fel sem merül. vagy időnként mégse. pl. a w10 aktiválási rendszere egy csoda! abban a szerencsétlen linuxban pl. semmi ilyesmi sincs...
egyébként meg az eljövendő linux évét én az utóbbi 10 évben csak ms fan szájából hallottam, szitokszónak. féltek tőle? doktorbácsi kikezeli.
-
bambano
titán
"hivatalos blogpostban az szerepel, hogy a user beleegyezese nelkul a frissites telepitese nem tortenik meg.": akkor fogom elhinni a hivatalos blogpostban leírtakat, ha tudom, hogy utána egyéves világkörüli útra menekül a posztoló...
a visszaállásról meg annyit: akkor fog tudni egy hónapon belül visszaállni w10-ről w8.1-re vagy w7-re, ha a w10-e egyáltalán elindul a gépén.
-
hugo chávez
aktív tag
"Az látszik, hogy a Microsoft a PC-s játékpiacot nagyon komolyan gondolja, és ennek érdekében a lehető legagresszívebb magatartást vették fel."
Ha annyira komolyan gondolják, akkor akár el is kezdhetnék agresszíven kiadogatni a Halo-kat PC-re is, mondjuk. Úgy a Halo 3-tól indítva a sort. De hát ennyire már nyilván nem érdekli őket a PC-s játékpiac, hanem csak épp annyira, hogy itt-ott alátegyenek a SteamOS-nek...
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
ztsoft
őstag
válasz Kronos3000 #65 üzenetére
Van már Android X86-ra. Project, PCWorld.
Nekem is fent van a 4.4.2-es verzió, vannak olyan alkalmazások, melyek hibával elszállnak, de a többség hiba nélkül megy, igaz én nem játszok.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Yllgrim
őstag
Most volt idom (idaig), de vegre sikerult forrassal egyutt idezve linkelni, azert megy ez ha akarod
Attol meg amit irtam az all, raadasul most ujra olvasva 4! nap? Szoval mert a kollegadnak 4 napig tartott az altalad linkelt feladatot vegrehajtani az az altalanos? Ne vicceljunk mar!
Ez olyan mintha az en peldam alapjan az MS mernokok hetek alatt sem talalnak meg es oldanak meg hibakat egy tisztan MS kornyezetben akkor az osszes MS mernok idiota Ennyire azert nem lehet nagy a gond ott feletek, nem akarom elhinni. Ilyenkor mindig a baratom jut eszembe aki 1X eve kivallo MS rendszermernok es eltunnek ezek a kosza gondolatok. A kivetelek erositik a szabalyt.
Visszaterve a topik temajara, ha kesz lesz a SteamOS, ujjab terulet kovetkezik el, ahol MS-nek versenyeznie kell es akar itt is elbukhat, mint tette azt sok masikon.
Tenyleg jo fej vagy, kovetni foglak mindenhova
szerk: osztom annak idezetnek minden betujet, OSx-et nem ismerem, ott tartozkodok.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Воланд
titán
faraszto vagy. olvasd mar el azt a hszt, amire reagaltam. nezd, linkelem, sot, meg idezek is, nehogy a dragalatos idod elmenjen a keresgelesre. jofej leszek, meg ala is huzom.
"Szerintem játékra Windows. Szerverre, általános felhasználásra, akar munkára Linux, és szinten munkára és általános felhasználásra OSx való."
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Yllgrim
őstag
Errol az jutot eszembe, amit az MS mernok alakitott nalunk. Tiszta MS kornyezet, kis Citrix azt csoki. Honapok ota volt gond az egyik telephelyen emailek temakoreben, se ki, se be. A ceg veszi a licenszeket millios ertekekben (nem magyar valutaban ertendo) nagy nehezen meltoztatnak kikuldeni par het utan egy mernokot, szuttyog a dolgon, nem jut kozelebb. Exchange szaki, felvertezve X ev onsite tapasztalattal, repkednek az MCP-k, MCITP-k, networking, amit akarsz, feladja, hazamegy. Jon az egyik helyi ITs, akinek nem az a szakterulete, par ora bohockodas, kavezgatas kozben megcsinalja a problemat. Nem helyismeret kellett hozza, hanem alazat es egy kis gogyi.
Amit nem irsz azt nehez feldolgozni, legkozelebb picit legyel alaposabb.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
chipesz
őstag
válasz sz.balazs.95 #23 üzenetére
Hajrá, dobd, valószínűleg könyörögni fognak, hogy ne tedd.
Sosem értettem, hogy miért használ valaki olyasvalamit, ami nem felel meg neki. Ha meg a Linux/OSX nem alternatíva számodra, akkor le kell nyelni a békát...Samsung Galaxy S24
-
-
Yllgrim
őstag
válasz -Skylake- #79 üzenetére
Napi altalanos hasznalatra, mint netezes, szovegszerkesztes, kepnezegetes akarmi egyszerubb. Gondolom amikor elkezdtunk Windows-on pruntyogni, akkor nem ment egybol minden, mindennek meg kellett talalni a helyet, mi mire valo, felfedezni, egyszoval megtanulni. Ez egy folyamat, amin vegig kell menni, fuggetlenul attol, melyik OS a kivalasztott.
Ha mar megszoktad az egyiket, nehez a valtas, mert minden mashol van, maskepp hivjak, raadasul itt meg kell mokolni is. Mondjuk Debianon nekem eleg sok minden jobbnak hat, mint Windows-on, pedig Debiant, napi par orat nyomkodok otthon, munkahelyen minden MS. Nekem jobban adja valahogy, ez van.
Az hogy ketbites felhasznalonak jatekra a Windows valo, az is ertheto, ott felrakom es megy, az az oprendszer arra lett kihegyezve. Ha lesz egy masik OS ami szinten arra lesz kihegyezve es minden ugy megy ahogy szeretnenk akkor a Win10 nagy bajban lesz.
(#80) woland_y2k: Orulok hogy sikerult ismet egy autentikus peldat talalnod, az atlag user napi szinten importal nem MS operacios rendszert AD-be Az meg hogy egy napig tartott... hat...
Erre van egy erdekes peldam, marmint a megy-nem megy dologra, az egyik ex-kollegam nem kapott szerzodes hosszabitast, tobbek kozott mert a szemelyisege olyan volt, hogy minden infot megtartott maganak, jol eldugta es nem osztotta meg senkivel. A tobbieknek ez persze szemet szurt, ment is folyamatosan a szekalas, vegul o ment, a tobbiek meg mindig ott dolgoznak. Tavozoban annyit mondtunk neki, ha az uj helyen szeretne hosszabb tavon megmaradni, valtoztasson Az hogy jo szakember volt az mar csak mellekes volt...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak egy dologra tudok gondolni elolvasva ezt a cikket. Ballmer szelleme visszatért, fusson ki merre lát!
-
Воланд
titán
" Aki írta, hogy több sokkal több idő ugyanazt megcsinalni mint Windowson, az nem foglalkozott vele eleget."
aha, hat persze. ezzel itt kollegam kb negy napot sz*pott, mire mukodott a dolog. had ne mondjam, hogy ugyan ez windows alatt megvan kb 15 kattintasbol. es a miertek ilyenkor valahogy nem erdeklik az embert. mondjuk az kulon vicces volt, amikor a fel millios laptopon a dragalatos ubuntu be sem boot-olt.
-
-Skylake-
addikt
"Attol meg hogy te fizetsz egy felkesz termekert az a te szemelyes preferenciad, en inkabb hasznalok ingyen egy kesz termeket "
Kicsit erosnek erzem. Mar nem azt , hogy a win felkesz , mert valoban az , inkabb azt , hogy szerinted a linux barmivel is jobb azon kivul , hogy ingyenes. Ne ertsd felre , en szeretem a linuxot , foleg az arch-ot , de azert maradjunk annyiba , hogy a linux annak valo aki ejjel nappal bugykolni akarja a gepet es a facse+youtube+zenen kivul nem hasznalja semmire. Na ez a metszet azert eleg kicsi. Mert az oke , hogy rengeteg es meg annal is tobb terulet van ahol igenis eros a linux , de ugye abban megegyezhetunk , hogy a felhasznalok 99% -anak 2 dolog fontos : legyen sok jatek , legyen plugandplay (mikor jozsi megveszi BARMELYIK hardwaret , legyen az modem , scanner , nyomtato vagy vonalkodolvaso , akkor next-next-finish -> enjoy. ) na ebben a kettoben a linux valahol a pusztulatszar es az otvarszar kozott helyezkedik el. Emellett mint mondtam ,szeretem enis , de pont arra nem jo amire szanjak , mert nagyon nagyon nagyon krvara nem egyszeru beloni olyanra, hogy valoban jobb legyen mint egy outofthebox win. Az emliett felhasznalok pedig nemhogy egy terminaltol , de meg attol is fraszt kapnanak , ha loginscreenen nemcsak a jelszot , hanem a nevet is be kell irni.
-
sz.balazs.95
veterán
Nekem mondjuk az mindenképpen "könnyítés" ilyen téren, hogy van konzolom, így a játékok egy részéről nem kell lemondanom
Egyébként teljesen egyetértek a kommenteddel, annyi kivétellel, hogy azért játékokon kívül is van 1-2 szoftver, ami nincs Linuxra, vagy az alternatíva, ami elérhető, nem elég jó.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
idioty
tag
Végig olvastam az összes hozzászólást. Nem vagyok játékos, csak nagyon ritkán játszom. Nincs konzolom sem. Külső szemmel nézve szerintem is a Windows csak játékok futtatására való. Bár szerintem az új vezér nagyon jo irányba halad. Én szeretem a Linuxot is. Aki írta, hogy több sokkal több idő ugyanazt megcsinalni mint Windowson, az nem foglalkozott vele eleget. Értem én, hogy ismeretlenül nehéz még egy nyomtatót is telepíteni, de szerintem napi használatra is jobb, mint akármelyik Windows rendszer.
Szerintem játékra Windows. Szerverre, általános felhasználásra, akar munkára Linux, és szinten munkára és általános felhasználásra OSx való.
Én is örülök a steamos megjelenéséhez, valószínű hamarabb vennék ilyen gépet játszani, mint mondjuk Windowst. Most is játszok OSx-en Steam játékokat, de nyilván nem a legjobb minőségben a hardver tudásához képest.vót de egyelőre nincs
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Rossz emberekkel van kapcsolatotok. Csak, hogy világos legyen én kikkel dolgozok. A világ Skylake Gen9-es IGP finomszemcsés preempciójáról 2015 augusztusában írt. Én már 2014 októberében megírtam. Ezeknek a forrásoknak feltétel nélkül hiszek, hiszen korábban is bizonyítottak. Felőlem más hihet más forrásnak, én a sajátjaimmal dolgozok. Főleg amiatt mert megbízhatók.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Yllgrim
őstag
En a Debianomra nem rakok steamet, fellovok egy VM-et es arra tolok egy Steam-et dVGA nekem is a jatekok miatt van, az alap OS-t mar nem "szemetelem" tele, azert is van eleg RAM hogy adjak eleget a VM-nek ha igenyi. Barcsak 20 eve kitartobb lettem volna, akkor ugy nagyjabol en is ezt irtam volna most, de hat, az elet mar csak ilyen.
-
-
sz.balazs.95
veterán
-
dabadab
titán
"Szerintem a Linux kozosseg magasrol ejti a jatekok vilagat, nincs ra igenyuk."
És ki az a "Linux közösség"? Csak mert én mondjuk tudom, hogy érdekelnek a játékok, a Debianomra telepítettem a steam-et, sőt, direkt a jatékok miatt van diszkrét GPU a gépemben, meg azt is, hogy húsz éve Linuxot használok desktop rendszernek.
DRM is theft
-
Yllgrim
őstag
válasz sz.balazs.95 #67 üzenetére
Nincs mit, minden OS annyira jo amennyire ertesz hozza es erdekel. Vannak akik teljesen elzarkoznak uj dolgok kiprobalasatol es vannak a haladobb szemleletu ujjitok, Bill Gates ilyen volt, Ballmer meg egy barom.
Dual boot is egy jarhato ut, csak egy ido utan mar csak macera.
Woland, azzal remelem azert tisztaban vagy, hogy a Nick-ed jelentese az nem az amit az alairasodban szerepeltetsz? Olvasgatva a hozzaszolasaidat ... nvm
-
X Factor
addikt
mert DX12 csak Window10-en van, ami korántsem biztos, hogy jól fog terjedni.
Részt vettem egy beta teszt szervezésében, ahol dxdiag-ot is mellékelni kellett. 79%-ban W10 volt a usereknél telepÍtve, engem is meglepett.
Nyilván ez nem vetÍthető át a teljes pc gaming scene-re, eleve beta-ra elég elkötelezett aktÍv játékosok jelentkeznek, akik úgy általánosságban inkább használják az új OS-t, VGA-kat stb... mint mások.
De Így visszaemlékezve a w7, és w8/w8.1 startjára, egyelőre a W10 eléggé jól kezdte, persze ez magán vélemény.
Make things work
-
sz.balazs.95
veterán
Köszi a részletes választ!
Nem új nekem a Linux, évekig Ubuntu volt a fő OS nálam.
Szóval a játékok zömét leszámítva szinte minden másban akár már most tudnám váltani a Windowst Linux-szal.Ez a KVM érdekesnek hangzik, később lehet, hogy belefogok egy ilyen kiépítésében, de első körben amit lehet, natívban szeretnék megoldani, és amire tényleg semmi érdemi alternatíva nincs, arra jöhetne ez.
-
Cassi
őstag
válasz Kronos3000 #65 üzenetére
Azt a hírt a Google már cáfolta, csak egy ostoba újságcikken alapult.
-
Kronos3000
senior tag
Nagy vihar lett itt.Talán a gugli az android,és a chrome os házasításával még bekavarhat a pc-s játékiparba?Lehet hülyeségeket írok,de androidra tök jó játékok vannak,sokan szeretik,én mondjuk nem,de ha kijönnének egy x86-on futtatható rendszerrel ami egérrel,billentyűzettel frankón viszi az androidos játékokat,és esetleg még megoldják a népszerű pc-s játékok futtatását is?A guglinak ha más nem pénze és szakembere volna rá elég,tudom az android is linux,stb...vagy ez így marhaság?
Wasabi...
-
Воланд
titán
te amugy mirol beszelsz? feltet egy egyszeru kerdest, en meg valaszoltam ra. ennyi.
szerk.: aha, ok. koszonjuk Emese....
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz sz.balazs.95 #61 üzenetére
Linux alatt eleg jo megoldasok vannak, lasd virtualizacio, ahol VM-ben tudod futtatni a Windows-t vesztve par % teljesitmenyt. A friss telepitesedrol letrehozol egy "snapshot"-ot es oda barmikor visszaterhetsz ha valami nem tetszik. Jatekra hasznalhatod azt, nem kell a bongeszojet hasznalni vagy barmilyen mas funkciojat, szepen be is tudod allitani mit szinkronizaljon ki es mit nem, akar el is izolalhatod.
Egy pelda itt, meg egy pelda emitt. Nem egyszeru, de vannak elegge reszletes leirasok, angolul.
Visszafele ez nem fog mukodni, mert vagy az OS csuklana ossze vagy a virtualizacios megoldasod lenne elegtelen ra... Minden mas hetkoznapi feladatot meg tudsz oldani Linux alatt is, csak kell hozza kitartas es sok tanulas, ami vegul is jo, mire megszokod van egy szakma a zsebedben amivel meg talalsz munkat
Persze ez igaz a masik vilagra is, marmint a tanulas es a munka kapcsolata. Teljesen jo kis OS lesz az majd ugy egy masfel ev mulva, addigra talan lesz par birosagi dontes is ami valtoztatasra szollitja fel oket, vagy kennek eleg sokat a zsebekbe ahogy szoktak.
Most van idom keregelni, megnezem a "kollega" milyen erveket sorakoztatott fel velemenyenek alatamasztasara (van 5 MCP-m btw, meg aktivak, nem voltak haszontalanok, de nem az en vilagom, kar hogy nem atruhazhato...)
SteamOS remelm sikeres lesz es hoz egy 50-50%-os versenyt, az a PC-nek jot tesz, meg adhat valos alternativat.
Talaltam nemi anyagot, bocs Woland, ez erdekesebb mint a magyarazkodas meg a mellebeszeles.
(#64) woland_y2k: lattam, biztos ertekelte is a valaszodat, en lementettem, majd ha odaerunk, akkor visszaterunk ra.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz sz.balazs.95 #61 üzenetére
nem fogja feltenni a win10-et a beleegyezesed nelkul.
-
sz.balazs.95
veterán
Lyally, nem akartam ekkora vitát kirobbantani a kérdésemmel.
De végeredményben megkaptam a választ a problémámra.
Azt viszont nem teljesen értem, hogy akkor elindul a telepítő, frankón felrak mindent, majd lesz 31 napom visszaállítani 8.1-re, hogy aztán megint felfrissítse magát 10-re?
Köszönöm, de ilyen fajta szélmalomharcban nem kívánok részt venni, akkor inkább kalap, kabát, és viszlát Windows.
Bár azt azért megengedhették volna, hogy kivárjam, hogy a Linux is kifejlődjön, már ami a grafikát illeti, de annyi baj legyen. Még mindig jobb az X.org + OpenGL elavultsága, mint ez.
-
Воланд
titán
van egy par hsz-em a temaban, nem fogom meg egyszer ugyan azokat a koroket lefutni. mondanam, hogy keresd meg, de hat ilyenre ugye nincs idod.
-
Yllgrim
őstag
Latom nem sikerul egyenes valaszt adni, nem baj, ertjuk mi, arra valaszolsz csak, ami kenyelmes
-
Воланд
titán
nem ertem, hogy a "kemkedesnek" tulajdonkeppen mi koze van ahhoz, hogy a ph hulyeseget ir a frissitest illetoen?
-
Yllgrim
őstag
A kerdesemre meg nem valaszoltal, ha idezel akkor alapbol tedd a forrast is, nincs idom keresgelni. En is igy teszek. Koszi
-
Воланд
titán
szerinted az idezet honnan van, a kisujjambol szoptam? de tessek, belinkelem, mert latom nehez megtalalni.
-
törölt tag
Nem hit kérdése. Nézz utána, hogy mit is tud a WDDM2. A korábbi modellek nem támogatják igazán a közvetlen hw elérést, sőt, szinte tiltják. A Mantle is lényegében csak workaround-okkal működik W7-en.
A másik meg az, hogy a "Vulkan driver" nem lesz igazán komoly. A "drivert" magát a játék fogja tartalmazni, ahogy Mantle és DX12 esetén is (és ahogy volt az a DX létezése előtt). Pont ez igényli az iogazi paradigmaváltást a fejlesztők részéről. Eddig vártak arra, hogy a szutyok kódjukra írjon optimalizált drivert a GPU gyártója. Alacsony szintű elérésnél ilyen nem lesz. A játék fejlesztőjének kell majd megírnia a kódot a hw-re, és neki is kell abban a hibákat javítani, optimalizálni a működést.
Egyébként a Khronos Group is azt mondja, hogy a Vulkan érdemi kihasználásához elengedhetelen a WDDM2 és ezzel együtt a W10.
Egyébként annyira nem lesz nehéz megoldani a három low level API együttes támogatását. Az ok nagyon egyszerű: a másik kettőhöz a Mantle adja az alapot, lényegében annak a fork-ja, általánosítása a DX12 és a Vulkan is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Dehogynem. A Vulkan fejlesztésénél a WDDM 2.0 alapvető szerepet játszott, és bár van mellette egy WSI is a szegmentált fizikai címzést használó driver modellekhez, de ez nem olyan jó, mintha natívan futna a rendszer egy virtuális címzést támogató driver modellen. A kettő között a fő különbség az lesz, hogy a WSI lényegesen több memóriát igényel majd a működéshez, míg a WDDM 2.0-s alappal nincs szükség a WSI-t futtatni.
Nem véletlenül jelzi a Frostbite motorra az EA, hogy ajánlott a WDDM 2.0, mert a motor ugyan támogatja a nyíl specifikációjú Vulkan API-t, de nem a WSI-re van optimalizálva.
Nem elhanyagolható módon a WSI teljes egészében az AMD interfésze az AMD hardvereire optimalizálva. A WDDM 2.0 emiatt is jobb út.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
solasola
csendes tag
válasz #65675776 #14 üzenetére
Nem hiszem, hogy a WDDM2 bármilyen előnyt jelentene a játék motorok és a játékok szempontjából.
A Vulkan drivert minden esetben a videokari driver írója fogja szállítani (AMD, Nvidia...stb), azaz neki nem kell keresztülmennie semmilyen driver interfészen ahhoz, hogy a saját driverére építve tökéletes sebességű, minőségű Vulkan drivert tudjon adni a normál oprendszer display driver mellé.
A pusztán DirectX12-re alapozó játékfejlesztők könnyen bajba kerülhetnek, mert DX12 csak Window10-en van, ami korántsem biztos, hogy jól fog terjedni. Az látható, hogy a Microsoft elcseszett frissítési és aggresszív kém/telemetria rendszerei miatt már most jelentősen nő az ellenállás az irányába.
Ha egy játékfejlesztőnek van egy csöpp esze akkor olyan játék motort használ, amely kimondottan rendelkezik majd Vulkan támogatással még akkor is ha csak Windows-ra akar szállítani, mivel Vulkan minden nagyobb videokarihoz lesz Windows7 / 8 / 8.1-re is, nem csak Win10-re.
Ráadásul Vulkan lesz Linux-ra / SteamOS-re is, ami nem feltétlenül tűnik nagyon nagy üzletnek jelenleg, de az látható, hogy a játékipar legnagyobb gorillája, a Valve - kegyetlenül nyomatja és nem is valószínű, hogy ezt a projektet abba fogja hagyni valaha is (ameddig bármilyen esély van arra, hogy a Windows Store valós fenyegetéssé válik).
Amennyiben egyébként az Apple (OS X) vagy a Sony (Playstation) bejelenti a Vulkan támogatást, akkor a meccs nagyjából le is záródik, mert a Nintendo már Vulkan-os és ezzel már a játékipar döntő része beáll a Vulkan mögé.
Ráadásul a teljes computing-device állományon belül a Windows részesedése folyamatosan csökken (jelenleg 20% körüli), azaz semmi értelme görcsösen ragaszkodni hozzá.
Nem hiszem, hogy a Microsoft nagyon el tudná nyomni a SteamOS vonalat, bármennyire kétségbeesetten erőlködnek is.
-
Yllgrim
őstag
Jelezd a szerkesztoseg fele es korrigaljak ha az allitasod valos. Mi a helyzet a Forbes-al es Joe Belfiore-al, ok is valotlant allitanak?
(#49) daa-raa: VM es VM kozott van kulonbseg...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezért van ott a stb. Azért a virtualizálás, pláne több VM egyidejű futtatása nem átlagos dolog. Bár nekem nem igazán volt problémám azzal, hogy W7 alatt futtassak VM-en egy XP-t (már nem pontosan emlékszem rá, hogy miért is kellett, és hogy mit is csináltam rajta). És mindezt egy X4 620-on.
-
Воланд
titán
nem a nyelvtant pofozom, hanem arra probalom felhivni a figyelmet, hogy a ph cikke valotlan dolgot allit. de latom nem sikerul felfogni.
-
-
-
Yllgrim
őstag
A lenyegen nem valtoztat, a felhasznalo nem szolhat bele sokat
Attol nem leszek badass hogy ravilagitok egyes cegek gusztustalan mentalitasara, azokat meg vedeni... Fussunk neki megegyszer Bill idejeben meg felneztem az MS-re, miota kivonta magat a ceg mindennapjaibol, a ceg sullyed erkolcsileg, mentalitasban, Steve B eleg jo kis spiralba lokte le a ceget, bar Jobs sem segitett a helyzetukon
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Én azt várom, mikor már nem kell x86-ban gondolkodni, ha játékokról van szó. Egy Snapi820-on már nagyon jó játékok is elfutkosnának. Kiteszem a képet tévére, és mehet a játék, pc-re meg nincs is már szükség!
-
Воланд
titán
dontsuk mar el, hogy akkor most automatikusan telepul, vagy automatikusan elindul a telepito. a hivatalos blogpostban az szerepel, hogy a user beleegyezese nelkul a frissites telepitese nem tortenik meg. ennyi.
de varj, kiemelem a lenyeget, mielott meg lefutnak egy par felesleges kort.
"Persze opcionálisan a visszaváltás lehetősége egy ideig megmarad, de az automatikus frissítés keretein belül a Windows 10 telepítése a felhasználó beleegyezése nélkül is megtörténik."
vs
"Before the upgrade changes the OS of your device, you will be clearly prompted to choose whether or not to continue."
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
"A redmondi cég a lépést 2016 elejére tervezi, ettől fogva a Windows 7-et vagy 8-at futtató gépeken külön kérés nélkül elindul majd az új verzió telepítője"
Lol, ez neked nem elég agyhalál?
-
Воланд
titán
elolvastad amit linkeltel? mert abban az van, hogy a felhasznalo beleegyezese nelkul a telepites nem tortenik meg....
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, nekem anno harom winME PDAm/telefonom volt anno.
az iphone egyebkent tenyleg hatalmas elorepes volt... emlekszem a Samsung Omniara ami kb az Iphone kozvetlen ellenfele volt flagshipkent, siralmas volt az usabilityje. konkretan a masodik este mar a registryjet turtam egy pcrol, mert maskepp nem lehetett rajta letiltani a mobilnetet, hogy csak a wifit hasznalja.
aztan 2011ben valtottam androidra.
---
btw, a *NIX eve szep csendben eljott consumer szinten, bar nem desktopon. avagy az Android.
---
mondjuk ha a MS ennyire megmozdult akkor a steam machinesre veszelyes ellenfelkent tekintenek. ami jo, mert lenne alternativa.
daa-raa: lehet mas felhasznalas is siman, amin egy keteves mobil i5 kifekszik. mondjuk en virtualizalok.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Yllgrim
őstag
Ez kulonosen igaz a hozzaszolasaidra Ez megvan mar?
-
Воланд
titán
válasz sz.balazs.95 #23 üzenetére
nem kell mindent elhinni, amit a ph-n olvasol.
-
Apollyon
Korrektor
válasz #65675776 #31 üzenetére
"Persze azért minden évben kihirdették a linux évét."
Nem, minden évben ez a szokásos bs. Amúgy senki sem szeretné a linux évét, de nagyon nem. Desktop fronton meg akkor lesz feltételezhető érdemi változás, ha majd ms felhagy bármilyen operációs rendszernek nevezett termék árusításával. Ez pedig enyhén szólva sem valószínű.
A SteamOS-ből meg még bármi lehet majd egyszer, talán. De nem is biztos, szóval csak ms pówerkedik itt hiába.
-
törölt tag
A Valve azzal tette a legjobbat, hogy felkavarta a poshadt állóvizet, ami a linuxos játék, és úgy általában a sok elavult rendszerkomponens frontján tapasztalható volt. Voltak ugyan fejlesztgetések eddig is, de láthatóan nagyon patópálúr tempóban. Persze azért minden évben kihirdették a linux évét.
Kérdés mire kell az a gép. Mert ha csak átlagos irodai dolgokra, netezgetni, FB-olni, YT-ozni, akkor arra kb a legaljább mai proci is elég az IGP-jével egyetemben. Casual gamingre is elég egy legalább A8 APU vagy FX4xxx. 20k környéke. Komolyabb proci akkor kell ha az ember produktív munkát végez (azaz érdemi videoszerkesztés, bazi nagy Excel táblák (bár ehhez nem feltétlenül), komoly PS (nem csak családi fényképek hamisítása), CAD, stb), vagy komolyabb játékos igényei vannak.
-
Yllgrim
őstag
válasz #65675776 #26 üzenetére
A dual boot, vagy VM meg mindig megoldas, en nem banom ha megvan mindketto, szeretem latni hova fejlodnek idovel. Jatekra meg van Windows-om, de csak arra, semmi mas nincs ra beallitva, belogolok, elinditom a jatekot, jatszok, kikapcsolom a VM-et. Minden masra ott a megszokott kis vilagom. Nem lesz nagy igenyem a SteamOS-re, foleg nem main OS-nek, de egy VM-en elfer vegul is...
Bizok benne hogy a Valve tol eleg munkat a projektbe es sikerul valami hasznosat alakitani. Jo ha van konkurencia, epkezlab konkurencia. Vennek gepet asszonynak, elvannak szallva a proci arak... Ilyen az ha nincs konkurencia...
-
Hiftu
senior tag
Ha 1 felhasználóval kevesebb játékos használja a Win10-et az már annyit jelent, hogy 1 emberrel kevesebb akinek az adatait le tudják szívni az operációs rendszerrel.
Még ha nem is közvetlenül személyes adatokat, de minimum visszakövetkeztethető adatokat veszítenek.Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
MaUser
addikt
A telefonokon sosem voltak jelentos tenyezo, azon nem volt mit "bebukni"
Konkrétan 2007-ben 42%-kos részesedéssel piacvezetők voltak az USA-ban. Na innen buktak. Nem véletlenül nem engedték közelni egy idő után a winmo és phone eladásokat külön. Ugyanis volt egy olyan időszak, hogy már winmo-t nem adtak ki két éve és mégis nagyobb volt a market share-je, mint az agyonhype-olt és milliárd $-ral támogatott phone-nek. Mostanra meg eljutottak odáig, hogy kb. 5mrd$-t írtak le csak a phone miatt.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pedig a SteamOS nem rossz. Igaz, hogy jelenlegi állapotában sokkal gyengébb, mint a Windows 10, de a Valve látja a bajokat és a folyamatban lévő fejlesztéseik ezekre reagálnak. A SteamOS jelenleg az egyetlen kezdeményezés, amelyről úgy három év múlva el tudom képzelni, hogy reális alternatíva lehet a PC-s játékosoknak. Előtte semmiképpen.
Más területen pedig a Linux eleve elég erős. Van ahol jobb, mint a Windows. A Valve peches, hogy pont nem a játék az.
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz #95590400 #20 üzenetére
Figyelj, ha azt gondkent eled meg hogy az eszkozt vegre erted is hogy mit miert csinal akkor persze, ott a Windows, az keszen eled tesz sok mindent es ez benne a zsenialis. Nem kell gondolkodni, par klikk es csoki. Sok embernek erre van csak szuksege (direkt nem irtam igenyt).
En a mai napig szorakozok bizonyos dolgokkal, de legalabb van amire hasznalom a szurkeallomanyom. NehaMondjuk nem ertem hogy gondoltad hogy majd egybol szaki leszel Van akinek ablakon kidobott penz, van akinek befektetes, nezopont kerdese. Neked nem valo ezek szerint, nincs ezzel gond, akkor hasznald a jol megszokott dolgokat, ugyis "ingyenes"
(#14) daa-raa: Jatek sosem volt szempont Linux alatt, ellenben sok minden mast amivel foglalkoztak hatekonyabban oldja meg, megkozelites kerdes.
Minden OS-nek megvan a jogosultsaga, attol meg hogy nem ertjuk, nem biztos hogy rossz. Vannak olyan teruletek amikben fenyevekkel van MS megoldasok elott, es vannak amikben fenyevekkel mogotte.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
"A fejlesztők helyzetét a Microsoft még azzal is megkönnyíti, hogy a Windows 10-re való frissítést az ajánlott csomagba rakják, így az elkövetkező hónapokban minden olyan Windows 7-es és 8.1-es operációs rendszer automatikusan Windows 10 lesz, ahol a felhasználók a frissítéssel még vártak. Persze opcionálisan a visszaváltás lehetősége egy ideig megmarad, de az automatikus frissítés keretein belül a Windows 10 telepítése a felhasználó beleegyezése nélkül is megtörténik."
Most erről nekem sokféle cifra dolog eszembe jutott, de az biztos, hogy lesz ennek visszhangja az end-user oldalon, nem is kicsi.
Nagyon szeretné a Microsoft, hogy mielőbb dobjam a Windowst, én úgy érzem...Szóval én most ezerrel drukkolok a SteamOS-nek, nagyon ideje lenne már, hogy rendes alternatívája legyen a Windowsnak, hogy legyen hova menekülni...
[ Szerkesztve ]
-
Trevize1987
aktív tag
Teljesen mindegy, ki, miért kavarta meg az állóvizet, SteamOS vagy más, annak viszont nagyon örülök, hogy a Microsoft felébredt a PC gaming piacon. Ideje volt. Igazából ez a Nadella gyerek nagyon jó úton indult el minden részlegen. Látszik, hogy Ballmer leváltása mennyire esedékes volt már.
-
Apollyon
Korrektor
Agyhalott ms, egyszer bele fog bukni a hülyeségébe.
-
törölt tag
úgy emlékszem, hogy nekem ez ingyenes frissítés lenne, de sebaj.
nincs ingyen ebéd egyik oldalon sem. az én időm pénz és szerintem mindenkié.
legutóbb, mikor mintet tettem fel próbaképp egy laptopra, utánakereséssel, vickeléssel-vackolással, blútúttal, nyomtatóval, scanerrel, akkor már. nos, végül az a napidíjam 1,5x-ese volt. ez kb. időben. az ubuntué előtte 2x-es és ott még a szkenner sem ment. a nyomtató meg nem volt duplex. pedig de. ennyit arról, hogy mi milyen környezetben mennyire lehet félkész és hogy mibe kerül.
jó, ha hétvégi szorzót nézünk, akkor többszörös. azt meg, hogy még egyszer ennyi hozzászólást végigbogarásszak, hup-on és egyéb helyeken, olyan emberektől, akiktől igazándiból a hajam égnek áll... áhh, nincs az a pénz. -
.LnB
titán
"Emiatt több forrásból is úgy értesültünk, hogy a Microsoft az OEM-eknél komoly kampányba kezdett, amelyen belül a vállalat a Windows 10 előnyeit hirdeti a SteamOS-sel szemben."
Abu!! Na ácsi! Stop! [link]
Ez miez? Nehogy azt akard már sugallni, hogy a Microsoft betojt attól a Steam Machine-nek nevezett kis
pukilufitól?! Ez így annyira megtévesztő!Még ha elolvasom az utolsó mondatot, akkor is.
Szerintem eddig is tudtuk, és a MS is úgy kommunikálta le jó előre, hogy odafigyelnek a játékosokra, nagyon építenek a játékosokra, és agresszív terjeszkedés várható e téren. Szóval ne fűzzük már ezt fel erre a Steam mizériára. Két külön dolog ez, csak véletlen egyszerre történik.
Na már...
Annak viszont örülök, hogy Dx12-es lesz a Deus Ex: Mankind Divided, a Dishonored 2, Rise of the Tomb Raider. Fogom én azt élvezni a gépemmel? Lesz számomra előnye?
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
törölt tag
Egyik nagy kiadó, fejlesztőcég sem
- lesz olyan hülye -fog vállalni elég nagy kockázatot azzal, hogy a fejlesztési fázis utolsó néhány hónapjában bevállaljanak egy új engine/apira való átállást a majdnem kész játékkal. Szimplán öngyilkosság mert olyannyira visszavetheti a fejlesztést, hogy jó pár hónapot csúszna a megjelenés amit az ünnepi szezon előtt érthető módon nem fognak bevállalni. Ezért is nincs még 4-5 hónap után sem kész DX12-es játék...[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
"amennyire csak lehet kivégzik a kezdeményezést"
Igen, ez az igazi Microsoft a maga meztelen valójában. Ehhez értenek a legjobban. Az már nem nagyon izgatja őket, hogy a megjelenés évében talán egy játék sem lesz DX12-re.
-
nagyúr
-
Yllgrim
őstag
válasz #95590400 #12 üzenetére
Miert tiltanank ki, mindenkinek jogaban all vasarolnia olyan termeket amilyet akar. Attol meg hogy te fizetsz egy felkesz termekert az a te szemelyes preferenciad, en inkabb hasznalok ingyen egy kesz termeket
Mindegyik piacon levo termekert kemenyen megdolgoztak a letrehozoik, Gates, Jobs es Torvalds is nagyot alkottak, az hogy ezt egyesek "az enyim nagyobb"-a silanyitottak... Nalam elfer a Win egy VM-en ha jatszani akarok
-
törölt tag
most miért, a canonical is elmagyarázta, miért jobb az ubuntu . bármire. is.
http://insights.ubuntu.com/2015/08/27/windows-10-is-it-finally-time-to-migrate-to-ubuntu/
sőt, ha a nyílt szoffer élharcosain múlna, ők kitiltanák otthon még a szomszédból a windózokat, hogy másholkémkeggyék...
a zinterneten, a szakmai homokozókban szofferrasszizmus van, na -
törölt tag
Van konkurencia vagy legalábbis a Vulkant/SteamOS-t annak
csúfoljákállítják be "csak" még nincs kész. (A piac meg majd nyilván rájuk fog várni... )
Ráadásul ahhoz is ugyanúgy a W10-et ajánlják a WDDM2 miatt szóval nincs miről beszélni, látszik, hogy az egész SteamOS koncepció megrekedt és évek óta kínlódik a szoftveres korlátok/hiányosságok miatt.
Egy kompetens vezetőséggel rendelkező cég meg nem arra fog várni míg a konkurencia méltóztat lépni valamit.
W10+DX12 van, SteamOS+Vulkan nincs és ha lesz is akkor sem garantált az előbbihez hasonló technikai színvonal.[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
Szerintem a Linux kozosseg magasrol ejti a jatekok vilagat, nincs ra igenyuk. Nem is profit orientalt ceg, tehat nekik nem kell negyedevrol negyedevre bizonyitani a befektetoknek. Az jo ha az MS-nek jol megy, leven akkor van konkurencia es van fejlodes.
Az jo ha huzoagazata az MS-nek, mert akkor meg van beveteluk, ez igen impozans, ha mar nem sikerul sajat kutfobol, oldjuk meg mas megoldasra epitve
Latom a szamokat, megdolgoztak erte, nem veletlen Bill Gates meg mindig a leggazdagabb, bar o mar eleg sok labon all es sok mindenbe fekteti a penzet, alapitvanyokat futtat...
Melyik API-rol beszlesz, a Vulkanrol amit a jatekipar tamogat a DX12-vel egyetemben? A tobbi nem relevans jelenleg, nem eleg modern.
Nekem nem hianyzik a SteamOS, van mas preferalt OS-em, am ha veletlen majd jo lesz akkor lehet letjogosultsaga, hogy mikor? Mar mondtam, nem erdekel
(#8) Szaby59 : nincs konkurenciajuk, nem is szeretnek hogy legyen, azert az nagy kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na és hol van az a "nyílt specifikációjú Vulkan API" ? Mert DX12 már lassan fél éve itt van még akkor is ha nem számoljuk az Insider W10-et (mondjuk még arra sincs semmi értékelhető eddig és már itt az év vége...).
Úgy meg elég könnyű magadhoz terelni a fejlesztőket/oemeket, hogy amúgy is tiéd volt a játékos vezető platform és ismét sikerült beelőzni a "konkurenciát".
Azon meg meg nem kéne csodálkozni, hogy egy cég a saját megoldását/platformját nyomja mindenhol.[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Tipikus Microsoft stratégia. Nehogy a piacon a fogyasztók dönthessék el mit akarnak. Ezért kell örülni, hogy az MS nem domináns se a telefon, se web vonalon.
we all deserve a bit of luck.
-
berVi
senior tag
O hat hogyne, a negyedevrol negyedevre rekordprofitot jelento MS a foldbeall. A telefonokon sosem voltak jelentos tenyezo, azon nem volt mit "bebukni". A szerver-cloud piac pedig tortenetesen a huzoagazata a cegnek, de ne zavard ossze magad a tenyekkel A Steam OS 3 eve kuzd 1% korul, de most majd tuti elhozza a Linux desktop evet, bar tizedannyi jatek van ra, a teljesitmeny gyengebb, az API-t ruhellik a fejlesztok, a driver-ek szarok, a gamerek jelenlegi (Windows-os) programjait nem futtatja, suspend-elni sem tud, meg ilyen aprosagok. Maris vagyom egy ilyenre! Elkeszul, hogyne, Linuxon mindig ezt hallgatjuk, hogy mar csak 1 ev, aztan tenyleg odabaszunk es porig alazza a konkurenciat, csak az a baj, hogy mar 20 eve varunk erre az 1 evre
-
cskamacska
addikt
"a Microsoft az OEM-eknél komoly kampányba kezdett, amelyen belül a vállalat a Windows 10 előnyeit hirdeti a SteamOS-sel szemben" "Azt persze nehéz megmondani, hogy itt a háttérben milyen alkuk köttetnek meg"
", hogy a Microsoft mennyire nyitotta ki a pénztárcáját a terjedés felgyorsítása érdekében" "Ezek közül egyik sem fut majd SteamOS-en" "ezek között több olyan port is van, amelyek Windows 10 operációs rendszer nélkül nem indulnak el" "az automatikus frissítés keretein belül a Windows 10 telepítése a felhasználó beleegyezése nélkül is megtörténik"És így jutunk el odáig, hogy Steam Machines gépeken Steam se lesz, csak Microsoft és Xbox Live! Store. Látszik hogy a MS továbbra is a egyenlő verseny híve.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Yllgrim
őstag
Egyszeruen meg az elejen igyekeznek megfojtani minden olyan kezdemenyezest, amivel az utolso teruletre rateheti a kezet
a Linuxbarmi mas. En is be lennek kakilva, eleg sok piacot buktak mar, telefonok, szerverek, cloud...
Meg itt van valami keresni valojuk, az ido majd megmondja, mi lesz a vege. Nem veletlen ez a sok promocio, SteamOS melle meg kell valami komolyabb tamogatas, de ha elkeszul... akkor szerintem MS-nek reszeltek itt is...Hozza kell tenni, a tobbi OS-nek nem tema a gaming, nem arra lett kitalalva, nem is olyan nagy az igeny ott ra, Valve maganakciojarol van szo, kivancsi leszek mire jutnak. Penzuk, emberuk van ra, csak ido kell nekik.
szerk, a forras
[ Szerkesztve ]
-
berVi
senior tag
Top 25 Companies by Game Revenues
A Microsoft keresi a 2. legnagyobb penzt a jatekiparban (megelozve tobbek kozott a Sony-t, Nintendo-t, EA-t), annak a 2.6 milliard dollarnak az 1%-a is kurvara szamit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yutani
nagyúr
Most tényleg azon aggódik az MS, hogy az eladott gépek 0,00001%-a gőzgép lesz?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- HP OEM NVIDIA GeForce RTX 3080
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest