Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
az ubuntu meg a mint pont arra jó példa, hogy windowsosodik a linux, az ubuntu ráadásul még arra is, hogy milyen gagyi lesz, ha pénzemberek teszik rá a kezüket.
az arch meg a centos nemigazán jó példa, mivel nem alapvetően más linuxok, csak a csomagmenedzsmentjük meg egy-két apróság más benne. ha initramfs-t használnak, ha van bennük dbus, network manager, avahi, meg pár hasonló cucc, akkor azok elwindowsosodás szempontjából mainstream disztrók.
(#162) Depression: "Ezt most pont űgy írtad, mint aki félti a "felsőbbrendűségét", hogy ő bezzeg ért a linuxhoz.": nem a felsőbbrendűségemet féltem (az nincs, tehát nincs mit félteni rajta), hanem a munkám. úgy nem lehet komoly cuccot üzemeltetni, hogy egyrészt sosem tudod, melyik upgrade-től mi tojik be, másrészt nem tudod, hogy melyik kód mennyire ótvaros és annak lesz-e következménye.
"-többet nem rágalmazod a windowst, hisz az készült a maradék 99%-nak": két dolog:
- sosem rágalmaztam a windowst, egyszer se. ezt elsősorban azért jelenthetem ki, mert a magyar nyelv a rágalmazás fogalma alatt megalapozatlan negatív hírnév keltést érti, és mikor volt megalapozatlan a windows rossz híre?
- másodsorban az, hogy kinek készült, nem mentség arra, hogy ócska. pont az lenne a tisztességes, ha a windows lenne a legjobb minőségű oprendszer, miután azt készítik laikusoknak. én kidebuggolom magamnak, ha valami nem tetszik a linuxomban, de Marinéni Karákószörcsögről ugyanezt aligha."-nem dicsőíted a linuxot, hisz az maradjon csak egy speciális szubkúltúra": szubkultúrát nem lehet dicsőíteni? mióta?
"-nem írod le, hogy a linux is megfelel általános felhasználásra.": oké. nem írom le többet. attól még megfelel, sőt, már nagyon régóta megfelel. a windows meg nem felel meg, csak nem veszitek észre.
-
bambano
titán
válasz
Depression #147 üzenetére
"A linuxosok pont azt nem fogják fel, számomra teljesen érthetetlen módon": miért hiszed azt, hogy mások gondolkodása pont olyan, mint a tied? főleg a linuxosoké?
"aki nem hajlandó a megszokottról áttérni másra.": és akkor mi van?
szerk: (#159) Depression "Pont, hogy boldog lennék, ha elterjedne a linux": én meg pont nem vagyok boldog, hogy terjed a linux, mert nagyon windows irányba nyomják a fejlesztését és kell a francnak még egy ipari hulladék.
-
bambano
titán
válasz
X Factor #133 üzenetére
nem használunk, régi cuccokat használunk. azért nem támogatom az office365-öt, mert egyrészt rosszul tűröm a kémkedést, másrészt drága. az ilyen előfizetéses cuccok változó, de kb. 3 év alatt kifizeted előfizetési díjban az árát, viszont mi tovább szeretnénk használni.
-
bambano
titán
válasz
X Factor #129 üzenetére
de abban a subthreadben, amiben válaszoltam, valószínűleg nem otthoni játszós emberekről volt szó, mert a szokásos ultimate (fail) érvet erőltette a fórumtársunk, hogy nem megy rajta a fotóbolt meg az autocad. aki autocadet használ, minden bizonnyal munkaügyben teszi (vagy tanul, de az más tészta), tehát nem home windowsa meg office-je lesz.
az az érvelés hangzott el, hogy a linux egyáltalán nem alkalmas semmilyen desktop munkára, mert nem mennek rajta az adobe meg az autodesk dolgai. ez nyilvánvalóan marhaság, mert csak azoknál a felhasználóknál akadály ez, akiknek erre van szükségük. A többieknél, akik átlagos irodai munkát végeznek, ott nincs ilyen akadály, ott sokkal nagyobb akadály, hogy egy munkahelyen másfélszer annyiért veszed a szoftvert, mint a hardvert.
szerk: "10Fő-ig eleve ott a MAPS upgrade licensekkel évi 120 ezerért.": a mapsnek elég szigorú feltételei vannak, annak a többség nem felel meg. ráadásul office365 brrr....
-
bambano
titán
válasz
sz.balazs.95 #122 üzenetére
találgatok: azért, mert előtte nem volt okostelefonuk, tehát egy teljesen új kategóriában azzal találkoztak először. nincs hasonlítási alapjuk. asztali pc-n meg windowszal találkoztak először, ezért gondolják, hogy mindennek úgy kell működnie. én meg rsx/11m+-szal találkoztam először...
(#123) anulu: "ha tényleg váltani akarnak, akkor valós alternatíva legyen": de ha valaki olyan alternatívát akar, ami ugyanolyan, mint a régi, akkor egyrészt nem valós az alternatíva, másrészt ugyanazt fogja kapni, mint a régi. akkor meg minek vált? ez olyan, mintha valakinek beesne az agyába, hogy holnaptól vegán lesz, és azt követelné, hogy a szójafasírt legyen pont ugyanolyan, mint a szték. az a szójafasírt, ami pont ugyanolyan, mint egy szték, az nem vegán kaja.
(#124) lezso6: értem, hogy nem vérpistike kompatibilis. és? a vérpistikézésnek vannak szabálya, mint ahogy minden másnak is. az emósoknál a szemedbe lóg a hajad, a motoros bandában meg kiröhögnek, ha öltönyben ülsz motorra.
(#125) X Factor: úgy jött ki az ár, hogy épp felújítunk, kértem be friss árajánlatokat és a két árat összeadva nagyjából ezen összeg körül szóródtak. nem veszek home verziót, pláne nem veszek olyan szoftvert, ahol egyik nap ilyenek a felhasználási feltételek, másik nap olyanok.
-
bambano
titán
válasz
-Skylake- #117 üzenetére
jaja, átlagfelhasználói szemszög, hogy menjen rajta az adobe meg az autodesk szoftver, mert fotóboltal képet hamisítani meg autocaddel tervezni az tipikus átlagfelhasználói szemszög.
az én gépemre egy w10 meg egy office 160 ezer forintba kerül kis kerekítéssel. na ez az átlagfelhasználói szemszög, amiben csúnyán elgaloppírozta magát az ms.
"egyszeruen csak nem arra valo ,mint egy win" a win júzerek sírnak folyton, hogy a linux nem úgy működik, mint a windowsuk, amit megszoktak... de minek akarnak még egy windowst?
-
bambano
titán
válasz
-Skylake- #104 üzenetére
valójában a lista, amin leírtam, hogy mi nincs a linuxban, burkolt kritika akart lenni, mert ezek vannak a w10-ben. ebből a szemszögből fogant válaszokat olvasnék szívesen.
a linuxról szóló kritikákat mindig úgy szoktam olvasni, hogy ülök a desktop pc-m előtt, amin nagyjából 23-24 éve debian van, és leírják nekem, hogy mi mindent nem tudok megcsinálni vele. hát jó, biztos neked van igazad...
-
bambano
titán
egyébként tényleg elavult, egy csomó mindent nem tud, amit a nagyok, pl:
- nem átjáróház az nsa számára
- nincs benne modern aktiválási rendszer
- nincs külön callcentere a modern aktiválási problémák kezeléséhez
- nincs benne menüpont, ami megmondaná, hogy új licenszkulcs erre a gépre 84 ezer forint
- ha linux tanácsadó vagy, nem tudsz két hét munkaidőt kiszámlázni az aktiválás miatt
- még annyi eszük sincs, hogy saját szabványokat találjanak ki mindenre, jó nekik a hivatalos is
- hardverfigyelőt se tudtak belerakni, ami aktiválásért sápítozik akkor is, ha más színű zokniban ültél le elé
- egy nyüves személyreszabási képernyőt se bírtak beletenni, ahol beállíthatod, hogy milyen adataidat lopja el
- annyira béna taskbar van benne, hogy egy darab ikont se tudnak rá kirakni, ami az upgrade-t erőlteti. -
bambano
titán
azért nem az ubuntu a hibás, mert az ms kiherélt jogosultságkezelését nem támogatja rendesen, hanem az ms.
linuxhoz használj linuxos központi jogosultságkezelést, nem lesz vele semmi gondod mindaddig, amíg nem jön egy windowsos kliens.a windows gyönyörűen megold egy csomó problémát, ami windows nélkül fel sem merül. vagy időnként mégse. pl. a w10 aktiválási rendszere egy csoda! abban a szerencsétlen linuxban pl. semmi ilyesmi sincs...
egyébként meg az eljövendő linux évét én az utóbbi 10 évben csak ms fan szájából hallottam, szitokszónak. féltek tőle? doktorbácsi kikezeli.
-
bambano
titán
"hivatalos blogpostban az szerepel, hogy a user beleegyezese nelkul a frissites telepitese nem tortenik meg.": akkor fogom elhinni a hivatalos blogpostban leírtakat, ha tudom, hogy utána egyéves világkörüli útra menekül a posztoló...
a visszaállásról meg annyit: akkor fog tudni egy hónapon belül visszaállni w10-ről w8.1-re vagy w7-re, ha a w10-e egyáltalán elindul a gépén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a temérdek várható DirectX 12-es játékkal győzködi a cégeket, hogy a Windows 10 az egyetlen, PC-s játékosoknak való operációs rendszer.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Megújult a PROHARDVER!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Politika
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest