- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Persze, hogy ezt mondjak valamivel fent kell tartani az erdeklodest, ennek az ellenkezojet mondanak (ami talan az igazsag lenne), az azt jelentene "vegyetek AMD kartyat"
Ez az egesz Fermi szappanopera eddig kiserteties hasonlosagot mutat az R600-zal. -
Findzs
addikt
hát ez nekünk semmiképpen nem jó ha kettészakad a játékpiac
már most is vannak olyan játékok amelyek vagy az egyik vagy a másik kártyát preferálják
szomorú ez
-
Bcy+
tag
Pszihiksz ? .. minek ..
Ott a HAWOK.... DX11... OpenCL....
-
keIdor
titán
És az ilyen több órás elfoglaltság?
Szerintem egyszerűbb lenne ha feldobnál egy 7-et egy partícióra játékra, vagy egyszerűen csak váltani. Bár nem akarok okoskodni, te tudod.
Konzolt már holnap vegyél, sokkal jobban megéri, a 295-t meg még ma add el, mert sokat fogsz bukni.
-
leviske
veterán
Nem értem, miért kell az utolsó pillantásig fillenteni. A Fermivel nagyon is bebizonyították, hogy a desktop, mint olyan, már csak egy lényegtelen, "ide is tegyünk valamit" piac számukra és távol sem fontos...
Ezzel a hozzáállással nem lesznek hosszú életűek a többi piacon sem. Egy szava hihetetlen gyártóban kevesen bíznak meg.
Ha lenne vér a pucájukban és kijelentenék, hogy mostantól a professzionális piac elsőbbséget élvez, akkor mindenki bólintana egyet. Attól még kevesebben nem vennék meg a Fermit, ezzel a ködösítéssel csak elriasztják az embereket.
-
Pug
veterán
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy pl az MS üzletpolitikájával ki lennék békülve, egyszerű a képlet, azért van még meg ez a nagy egyeduralma, mert az ő kezében van az az API, amire a játékok íródnak, játszani szeretnél, windowsssssssss
Előbb-utóbb minden szoftver a világon nyilt forráskódú lesz (utópia, de a józan ész akkor is ezt diktálja)
Bár ez a világ sok mindenről szól, csak nem a józan észről...
Bocsi, ez a világ csak a pénzről, pontosabban a "profit"-ról szól....
Ui: Amúgy meg úgyis előbb kipusztulunk, mint hogy átállhatnánk a profit alapú társadalomról errőforrás/szükséglet (igen, ennek az alapjai lennének meg Marx-éktól, csak hát az meg sátánizmus, nem az csak annó kommunizmust csináltak belőle, de az öreg nem gondolt hülyeséget) alapúra.......
-
keIdor
titán
válasz
Mr.Csizmás #36 üzenetére
Elvileg képtelenség a WDDM miatt.
Meg aztán ha eddig nem sikerült, ezután sem fog.
deicide: Azaz hamarosan semmivel.
Jön a tél, de jó munkát a kertedben.
-
keIdor
titán
Viszont öreg, és elavult. Nem kell csodálkozni, hogy már egyre kevesebb fejlesztőt érdekel.
10 éves hardverrel se foglalkozik már senki, ez ilyen.
Aki XP-t akar továbbra is, annak kompromisszumot kell kötni.Egyébként nekem a Vista-val se volt bajom, a 7 meg tényleg közel van a tökélességhez, milyen lesz majd SP1 után?
Én már elmetettem az XP-t a 95, 98, ME stb. mellé... -
atti_2010
nagyúr
válasz
darkarthur #25 üzenetére
1.Azt bizony várhatod hogy alább maradjon! Már jó ideje oltják a népet hogy bizony ez profi kártya lesz, majd az ára pedig uber profi.
2.A játékgyártók egy idő után a DX 11 fele fognak húzódni több okból is és akkor jön a nagy szivattyúzás napja Nvidianak, sajnos megdrágul majd az AMD kártya is. -
deicide
veterán
válasz
PowerBuldog #9 üzenetére
Ebből megint vita lesz, de attól, hogy egy operációs rendszer újabb, nem feltétlen jobb és főleg nem feltétlen felel meg jobban az igényeimnek. Ezek után, ha egy játék csak bizonyos oprendszer alatt indul el, akkor én arra rá vagyok kényszerítve, ha megveszem a játékot és szeretnék játszani vele.
-
keIdor
titán
Egyik PhysX cím sem érdekel, úgyhogy ennyit rólad nVidia.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az gondolom nem túl jó üzlet a játékfejlesztőknek, hogy lemondjanak a piac nagy részéről mert erőltetik a PhysX-et. Az ilyen játékokba tippem szerint alapból be van építve valami opció, ami kikapcsolja a PhysX-et, és egyszerűbb megoldást használ helyette.
-
Pug
veterán
válasz
darkarthur #25 üzenetére
Szerintem nem kell félteni az AMD-t attól, hogy ne igazítaná majd az árakat, amint lesz konkurense a kártyáinak
Bár sztem arra azért még várhatunk
-
darkarthur
senior tag
Remélem mihamarabb kapunk Fermis GeForce-ot! Már az is elég, ha megközelíti a Radeonok sebességét, csak árban maradjon alább!
-
Mr.Csizmás
titán
nv grat
nyílt szabványok helyett saját szabványtalanságok
lásd észak-korea vs. nyílt világgazdaság (hasonlat)
csak így tovább a csőd felé.
-
Puma K
nagyúr
Ez az! Maradjon csak az Nvidia.
Így is mi az a HD5970 600 dodóért? -
Devid_81
félisten
válasz
PowerBuldog #14 üzenetére
Teljesen igazad van ebben.
En inkabb win7 parti vagyok, erre mar tenyleg nem mondhatja senki, hogy vacak.
Par dolog nem ugy van mint az XP-nel de kit erdekel, belefer.
Szoval tenyleg kar siratni, van hova tovabb lepni -
tdd587
őstag
válasz
PowerBuldog #14 üzenetére
Pedig szerintem nyilvánvaló volt az irónia benne...
-
Csakhogy nvidia mellé nem kell ati kártyát vennem, itt meg ugye kell egy nv is..
rumkola: megelőztél..Amugy ha már felmerült, akkor eszembe jutott egy elég nagy hülyeség
Azt nem lehet megoldani, hogy az ati vga melett bekapcsolom az alaplapi nv karit, és egyidőben megy a kettő, mely esetben az alaplapit ráveszem a physx műveletekre?
TESCO-Zsömle:
-
TESCO-Zsömle
titán
Barthezz2:
B4nd1t4
PhysX le van szarva, mert kap a radeon egy nV tárkártyát buheradriverrel és el van intézve. 3D vision le van szarva, met 100k-s monitor kell hozzá, a TWIMTBP-el kapcsolatban meg bandita első mondatrésze a mérvedó.
-
dokar
addikt
na még éppen jó, hogy van a physx-hez egy jó cucc: Hack gets PhysX and Radeon working again
-
PowerBuldog
veterán
Persze, nem volt. De most már itt van egy mondhatni kiforrott Vista, és egy közel tökéletes 7-es. Nem hiszem, hogy még mindig az XP miatt kéne sírni.
Megvan az XP-nek is a maga helye. Én is pont most telepítek 2 gépre is, de azok régi P4-esek. Oda jó az XP, egy zsír új rendszerre, nehogy már 10 éves oprendszer menjen.
-
válasz
PowerBuldog #10 üzenetére
Pont ezt mondom..
Nem a physx mint valami a gond, hanem az, hogy ha nincs kártyád csak agyon terheli a processzort, mert hiába veszi át a szerepet, nem arra van optimalizálva, ergo hiába van meg a géped egy adott játékhoz, ha ati kártyád van duplázd meg a prociteljesítményed, akkor talán megy rendesen..Az előző hsz-emben meg csak egy-két szóismétlést sikerült összehoznom.. többek között
Meg kéne innom a déli kávém
-
Devid_81
félisten
válasz
PowerBuldog #9 üzenetére
Kihalhatott volna, ha lett volna rendes utodja
-
rumkola
nagyúr
400....
-
Physx nélkül elindul, igen, csak agyon terheli a processzort, mert nem arra lett felkészítve(sajnos), hogy a processzor dolgozzon, hanem arra, hogy a physx-es vga/kártya, anélkül meg ugye..
Mellesleg nekem semmi gondom nem lenne vele, csak nem így kellene tálalni..
Mellesleg senki nem kötelez oprendszer váltásra, felőlem használhatsz '98-at is ha akarsz
Amugy meg tudtommal vista is kap dx11-et, úgyhogy csak az xp-ről kell lemondani, de szerintem azt meg azért ne várjuk, hogy lassan őskövületté válóoprendszer legyen irányadó.
Mellesleg nem ezen volt a hangsúly a hozzászólásomban -
Tigerclaw
nagyúr
Igen, sajnos engem is rögtön az a mondat bosszantott fel. A "játékpiacba" ölik a pénzt, nem a megoldásaikba. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ő megoldásaikhoz legyen teljesen optimalizálva az összes engine és emellett legyen valami ami akadályozza a konkurenciát. A PhysX-től nem tartok annyira, a legtöbb játékba nincs értelme beleépíteni. A legbosszantóbb az, amikor kijön egy játék a TWIMTBP program szüleményeként és a fejlesztők meg bámulnak, hogy miért nem veszik elegen. Hát pont ők voltak a hibásak, hogy beléptek a TWIMTBP szárnya alá és ezzel lemondtak a piac feléről.
-
B4nd1t4
tag
Konkrétan az nVidia szo*jon lovat! Nem elég h nem tud tisztességes teljesítményű kártyát csinálni, ami nem aranyáron van, még izmozni is akar h mindenki cuda-t meg physicset használjon.
Végülis....
-
-
Bryan Del Rizzo további adalékként elmondta, hogy az NVIDIA rengeteg pénzt öl a játékpiacba, aminek a hatására számos GeForce PhysX technológiát kihasználó program érkezett.
Magyarán az van, amit már több kapcsolódó topicban véleményeztem.. "a rengeteg pénzt ölnek" kijelentés kb annyit takar, hogy a játékok futtatását lehetetlenítik el a konkurencia kártyáit használói számára, mert a programozók physx-re írják a játékot, ami a jelek szerint csak folytatódni/erősödni fog.. gratulálok nvidia
Sajnos a DirectX 11-ről megint nem esett szó, ami talán annak köszönhető, hogy az AMD nagyon erősen koordinálja az új generációs API-ra történő fejlesztéseket. Félő, hogy a PC-s játékpiac bizonyos értelemben kettészakad, hiszen a nyilatkozatból kivehető, hogy az NVIDIA főleg a saját megoldásaival képzeli el a jövőt. Természetesen a Fermi támogatja a Microsoft új generációs API-ját, de nem tudni, hogy mekkora sebességre lesz képes a rendszer az amúgy AMD által szponzorált programok mellett.
Csakhogy azzal ellentétben, hogy a physx az nvidia tulajdona, a dx11 nem az AMD birtokában van, és a lehetőség adott volt(ellentétben az AMD-Physx vonalon), hogy ők is ráfejlesszenek. Nem tették, akkor most meg ne sírjon a szájuk, hogy a dx11 az ATI-nak kedvez. Mivel nekik van ilyen kártyájuk..
Mégis mit kellett volna, hagyni a francba a dx11-et, mert a drága nv még csak a 10.1-el küzd? -
PH-User
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bryan Del Rizzo elmondta, hogy fontosnak tartják a PC-s játékpiacot.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Futás, futópályák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali mobilos kérdések órája
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest