- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem támadásnak szántam a hszem. Csak érdeklődtem.
A Fermi az forradalmian új rendszer, nincs is értelme másnak nézni. Ettől függetlenül kérdés, hogy a PC-s VGA piacra, ahol a DX11 az úr kell-e forradalmi újítás? Igazából a Fermi nem is GPU, inkább CPU némi grafikához passzoló fix-funkciós egységgel. Nem vagyok meggyőződve, hogy ez a gyökeresen új fejlesztés 2010-ben jó lesz gaming gpu-nak. Látható az NV rendezvényein sem a gaming vonal kapta a főszerepet.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
rumkola
nagyúr
Kedves Abu pont te neveddel van ilyen cikk itt a,ph-n.
"Forradalmian új az NVIDIA következő generációs GPU-ja" címmel.A fermi egy kurvanagy fejlesztés eredménye és gyökeresen eltér az eddigiektől. Ez bátran nevezhető innovációnak. Persze a DX11 implentálása a hw-be is nagy dolog, de az nv bőven túlmutat rajta szerintem.
Persze amikor az nv dupláz erőből akkor fika megy, most meg el vagytok ájulva.Kicsit uncsi már ez a dx11 meg amd hype.
-
-
fgordon
senior tag
Bocs, miből? Nehogy azt mondd, hogy az alaplapi chipkészletből...
Miért versenyzik az Nvidia, ha nem azért, hogy a PC-s játékosok azt vegyék?
Az üzletembereknek, irodai használatra fejlesztenek több száz watt-ot fogyasztó ( a legtöbb ember számára ) értelmetlen, szörnyeteg kártyákat?
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
törölt tag
Ellenpéldát mondok: matrox.
#130 WesTM: NV köszöni, nem akar már a játékpiacon maradni, PC vonalon, mert úgysincs jövője sem a piacnak, sem a cégnek az integráció okán.
#99 Seregély: SGI-n gyorsan túllépni? Nekik egyébként inkább volt az a gondjuk, hogy a saját OS vonal vitt el túl sokat, egyre kevesebbért. S a win vonal ölte meg őket, VGA részen meg szerintem a játékosokra ráerőltetett DX.
#98 Voyage: a quadro van grafikára, a Tesla általános számításra, nincs is rajta elvileg VGA kimenet. Így a kettő nem üti egymást, max. kiegészíti. A potenciális cégek száma, gépparkja pedig bőven hatalmas világszerte. Ahol legutóbb dolgoztam, ott az épületben szintenként volt vagy száz munkaállomás. S ezenkívül ez a cég világszerte még rengeteg helyen fejlesztett. De máshol is, ha csak egy gép kell, ha a szoftver olyan, akkor nem bohóckodnak mindenféle VGA-val, megveszik a quadrot, mert azok dedikáltan jól futnak s gyorsan az adott programokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
"Bryan Del Rizzo további adalékként elmondta, hogy az NVIDIA rengeteg pénzt öl a játékpiacba, aminek a hatására számos GeForce PhysX technológiát kihasználó program érkezett."
Nemhogy a mérnökökbe ölnék a pénzt
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem kell beleugrani a kártya megjelenése után, azonnal a vásárlásba. Én inkább Ati párti vagyok, de megvárom, hogy megjelenjen az Nvidia válasza. Kiderül, hogy melyiknek jobb az ár/teljesítmény aránya, és az árak is normalizálódnak. Aztán ha mégis az Atinál maradok, addigra már lesznek jobb driverek, sőt talán új stepping is. A 40nm-es gyártás kihozatala is javul hétről hétre, ami megint ad mozgásteret az árcsökkentésre. Nem utolsó sorban több DX11-es játék lesz, köztük olyan amivel játszanék is.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
wad
tag
Gratulálok, végre szakszerűen megfogalmazta valaki azt, amitől én is tartok. T.i. hogy nem lehet a HPC és a professzionális grafika piacon életképesnek maradni consumer támogatás nélkül. Legalábbis HW gyártóként nem. Ha ezzel próbálkoznának, az alighanem az ár-teljesítmény arány romlásához vezetne, és az AMD térnyeréséhez a high-end szegmensben is. Lehet, hogy ideje elkezdeni portolni a CUDA alkalmazásokat OpenCL-re?
Abban lehet bízni, hogy ezt ők nálunk nyilván kicsit jobban átlátják. Bár a 3dfx-nél is alaposan átgondoltnak tűnő üzletpolitikát folytattak.
-
Quan-Chi
őstag
válasz VaniliásRönk #142 üzenetére
ez így van , a GT200 -as csip az teljesen jól működött minden közegben , én is egy boldog GTX260 tulaj vagyok
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
VaniliásRönk
nagyúr
Teljesen mindegy, a lényeg, hogy új vas, azzal mindig baj. De, változott változott a drivermodell, egyébként meg XP-s drivert is elfogad, és?
A GTX260-ad nem sokban különbözött a G80-tól, még szép, hogy nem voltak vele komoly gondok, a kezdeti Vistás bénázás miért nem jut el a homloklebenyedig? Ha akkor veszel 100k-s nVidiát új OS alá még az elektromos áramot is megutálod.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
moha21
veterán
OFF:Ez amúgy simán mehetett volna off-ban is nem tudni mi ez a NV szofver cég duma...
amúgy meg a hardver szoftver: Karen Panetta mondta: " A hardver megkövesedett szoftver." Szóval miután gondolom te is elolvastad Tanenbaum prof több könyvét, valamit a digitális szint alatti területen is művelt vagy ( igen tranzisztorok és egyéb kütyük), valamint látsz a jövőbe, joggal állíthatod ezt.
Amúgy nem tudom mi ez a nagy AMD/INTEL/NVIDIA/ stb... védés, ezek cégek a dolguk, hogy profitot termeljenek. Ha nem tetszik a terméke nem kell megvenned, de valótlan dolgot állítani róla...hmmm, hogy voodoo? Akkor de jó volt nvidia(TNT 32 bit-el,Geforce T&L egységgel) akkor ATI ott nyomta aranyáron a Fury maxx-ot, nekem még dobog 4mb-os ati kar is gépemben jelenleg is másikban 8500-ös öcsémében 7000-es LE, amiről most írok meg 8600GT. És igen van intel alapú rendszerem is pár, meg amd is egy pár. És köszönik szépen mind jó a maga szegmensében. meg ha már nevezgetős dolog mondom megnézem mi ez a szuper új amd VGA ja hogy 2 régi összedobva..akkor miért nem x2 néven fut?[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
KTTech
veterán
válasz VaniliásRönk #137 üzenetére
A DXVA támogatás miért is az MPC-HC írójának a gondja? Ugyanis azzal van gond, és az elvileg szabványos... A drivermodell nem nagyon változott a Vista óta... főleg, hogy akár a Vista drivert is megeszi a Win7.
Amikor megvettem a GTX260-at, új volt, és nem volt vele gondom. Most viszont nem kevés van Igaz akkor még Vista-t használtam, később váltottam Win7-re.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
ANW2
tag
válasz VaniliásRönk #137 üzenetére
És ugye azt se szabad elfelejteni hogy az NV egy szoftver cég az AMD meg ugye hardver cég.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem említettem GTX260-at, G80 + Vista kombót említettem, na az bugtenger volt, és a BSOD-s fajtából, és azt sem, hogy az OS a hibás, megint új a VGA drivermodell, nyilván van mit tanulni. Az nVidia meg tudtommal mind a mai napig nem prezentált teljes funkcionalitású DX10-es drivert sem, nem még DX11-eset.
Azért sem hiszem, hogy az AMD-t lehetne cseszegetni, hogy az MPC-HC még nem kezeli rendesen az új UVD egységet, nyilván hamarosan ez is meg fog oldódni, elég gyakran jönnek az újabb verziók, nekem spec. semmi bajom vele, de nem is a legújabb csúcskategóriás vasat nyüstölöm."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
ANW2
tag
Lehet hogy csak nagyon megakarták előzni NV-t és a drájverek még nem 100%-osak.
Nekem anno ATI 9600xt-m volt vagy 3-4 évig és soha semmi nem volt vele ráadásul volt hogy 1 évig használtam ugyan azt a drivert és minden játék gond nélkül ment és nem voltak bugok se. Most NV van és azzal sincs gond -
KTTech
veterán
válasz VaniliásRönk #133 üzenetére
GTX260 volt előtte, azzal nem volt gondom ugyanennél az oprendszernél... ráadásul már jópár hónapja a véglegest használom.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
KTTech
veterán
Ha urban legend, akkor miért nyírja ki folyamatosan a kalibrált színprofilomat a CCC, és áll alaphelyzete? Amióta meg van, ezzel szívok. Gond az is, hogy a Panasonic plazmámra nem hajlandó megjegyezni, milyen frissítési értékeket állítok be. A HD gyorsítás olyan mint a mesében: hol van, hol meg nincs (ha éppen rossz kedve van, szépen szabálytalan műveletbe küldi az MPC-HC-t). A Powerplay nem mindig működik, ha visszaváltok 1 képernyős módra (400MHz-en ragad). Ha esetleg túlhajtom a kártyát, akkor instabil lesz a DVI kimenet (visszavált 157MHz-re, és a 2. kimenet hibázik).
Nem nagy hibák, a játékok is mennek, a DX11-es demo-k is (legalábbis amit próbáltam, bár néhány játékban találkoztam textúrahibával, amikkel nem volt gond a GTX260-on).
Ez csak saját tapasztalat, Win7 x64-en, 9.10 és 9.11-es driverrel. Szóval hardverszinten jó az AMD, de szoftvertámogatásból jócskán van mit tanulnia.
-
VaniliásRönk
nagyúr
G80 + Vista. Nem tudom mit vársz, amikor teljesen új a kártya, az API, de még az OS is, nyilván előfordulhatnak bugok, bár én az elmúlt 8 évben nem igazán tudtam belefutni az állandóan emlegetett ATi bugokba.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
moha21
veterán
nincs offense az nekem sem jó játékipar kettészakad. Én csak remélni tudom, hogy jó értelemben értették azt, hogy a játékiparba fejlesztenek. Megjegyzem nekem több Ati kártyám van, mint NV csak ez is akkor "urban legend", hogy élből letámadni egy gyártót, hogy tuti a pénzt így öli bele most is. de tényleg nem offense
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
WesTM
őstag
Nem a pozitív irányra gondoltam. Igen is szerintem az amd-megy a helyes úton, az nvidia rengeteg pénzes beleölése meg a pissX és az elavult technologia erőltetése. Ezzel nem fejleszti a játékpiacot, hanem spontán folytja meg...
Az amd-driver mizéria szerintem tipikusan urban legend, egy hülye kitalálta, aztán ezt fújja a többi 100 dolog. Bár mondhat mindenki azt, amit akar... Volt több nvidiám, határozottan több driver gond volt... Ez természetesen személyes meglátás, no elvakultság, no offense!
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Igen tudjuk miről beszélsz...nézz most rá az AMD driverjeire és áraira. Lehet Nv kihoz mégis egy jó kártyát? Anno fx5xxx szériával is temették az NV-t aztán kaptunk 6600GT-t.
-
WesTM
őstag
Bryan Del Rizzo további adalékként elmondta, hogy az NVIDIA rengeteg pénzt öl a játékpiacba- Ezen hangosan felnevettem...
Rengeteget... Inkább nem is kommentálom a dolgot, aki figyelemmel követi a dolgokat, tudja miről beszélek.. . -
KTTech
veterán
Nekem jelenleg 5870-em van, de alig várom, hogy megjelenjen a Fermi és cseréljem rá... "kicsit" elegem van abból, hogy az AMD/ATI drivere kb. a bughegyek tengerének felel meg. Amíg nVidia volt, nem volt gondom, most meg csak az van... A CUDA támogatás meg mint rájöttem csak kell, az AMD vonalon nem nagyon törik magukat a programozók a ComputeShaderek kiaknázásán.
-
marcee
addikt
Ati párti vagyok mostanában, de ha az az "50 compute apps" (illetve az az egy-kettő, ami nekem fontos) továbbra is CUDA-only marad opencl, compute shader és ati stream ellenében, akkor legközelebb sajnos nV kártyát fogok venni. Igaz a 4850-nel kihúzom még legalább fél évig, remélem addigra letisztulnak, megjelengetnek a GPGPU-s projectek használható szoftverei.
Avivo egy vicc jelenleg, CyberLink MediaShow Espresso egy csicsás vicc. Jó lenne már valami profi AVC kódoló eljárás GPU-ra. Ezeken túl engem a gpu-n futó render engine-ek érdekelnek még.\m/
-
moha21
veterán
válasz D4rkAv3ng3r #123 üzenetére
Egyetértek veled! Ez lesz nálam is.
[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz Televan74 #121 üzenetére
Én inkább lemondok a játékról. Nagyon utálom a konzolokat, a gamepad miatt. Persze tudom lehet PS3-hoz venni egér+billentyűt, de leszarom nem kell. Majd ha kihal ez a gép összeszerelek én is egy olcsó, keveset fogyasztó PC-t esetleg HTPC-t és megy rá vmi Linux. Az új játékok nekem sem tetszenek már (főleg a gagyi konzolportok ), 1-2 cím van ami leköt, többi csalódás. Mostanában a Dragon Age - Origin köt le.
[ Szerkesztve ]
-
-
Televan74
nagyúr
Hát ebbe van valami. Nagyon ebbe az irányba halad a világ. Az Ati -nak már meg van az Xbox következő generációjához a szerződése.Az Nvidia is kínlódik csak a pc -s gpu -val.
Ha a hatalmasok(EA,Microsoft,Sony....) úgy gondolják pár éven belül, aki játszani akar , annak ott lesz a konzol.Mindenbe beleugatok!!!
-
rocket
nagyúr
válasz D4rkAv3ng3r #116 üzenetére
"Magyarán mi ATI VGA-sok majd b*szhatjuk a játékot úgy be fog lassulni."
Ha kilehet kapcsolni a PhysX-et akkor nincs gond, de az az uj strategia feltunt mar, hogy nem lehet kikapcsolni, ennel melyebbre az AMD felhasznalok szivatasaban mar csak azzal lehet sullyedni, ha nem is indulna el az AMD kartyain, de ezzel meg a jatekfejlesztok magukat is szivatnak, mert felkene tuntetni a dobozan, es nem venne meg AMD userkent senki (csak aki egyatalan nem figyel semmire), viszont ha csak mondjuk "PhysX always on", arrol sokan nem is fognak tudni, es megveszik a jatekot.
Iden osszel nehany jateknal kiderult milyen melysegbe sullyedt a szoftverek feletti "harc", mar csak az AMD viszont valasza hianyzik a tortenetbol.
Termesztesen nem kivanok ilyet, de ha az AMD oldalrol nezem a dolgot, akkor jofiukent csak magukkal csesznek ki, ha a konkurencia rosszalkodik, nekik is muszaj lesz ha fent akarnak maradni."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz PowerBuldog #9 üzenetére
Egyetértek, az XP-t sosem szerettem, főleg az tudja miért aki használt XP-t 2002-es debütálása óta SP-k előtt. Egy katasztrófa volt, SP1-gyel is voltak gondok, SP2 után meg használhatóvá vált, de stabillá nem mondanám. A 2-3 havonkénti reinstall is egy borzalom volt. Érdekes módon SP1-es (és mostmár SP2-es) Vista-val simán elvagyok úgy, hogy több mint 1 éve van fent. A Win 7 mellett meg már végképp' semmi értelme az XP-t siratni, jobb ha megy a levesbe.
#14 PowerBulldog:
P4-esen és A64-en is hasít az 7, haverom A64 / 7600GT / 2G RAM gépén is jól fut. (x64 került rá.) Szóval már oda sem indokolt az XP. Csak netes gépre meg fölös XP, arra jobb egy ingyenes Linux disztró ami bénább user-eknek még jobb is a vírusmentesség miatt. Firefox azon is van. (Sőt Linuxon valahogy gyorsabb is az FF, ami szar, hogy winen nem így van ott marad a Chrome.)[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
"Jövőre debütál a Dark Void is, melyről tudni lehet, hogy a legmodernebb PhysX eljárásokat fogja használni."
Magyarán mi ATI VGA-sok majd b*szhatjuk a játékot úgy be fog lassulni.
tdd857 írta:
"Az XP úgyis mindenre elég még, nem igaz?"Amúgy meg csinálja csak a két VGA gyártó hogy kettészakítják a piacot, majd eltűnnek a PC-s játékok és mehetnek a levesbe, eközben meg a konzolpiac virágzik.
Persze most az nVdia aki fasságot tesz elvégre ATI követi a szabványt (DX11) nem talált ki egyéni baromságokat, mint a C(S)UDA meg a FosX.[ Szerkesztve ]
-
eXodus
őstag
Mégis úgy számolt az nv h az ati csődbe megy.
Most viszont MSel, AMDvel, intellel került szembe.
"még úgyis magasabb részesedése volna."
Bár nem tudom mire értetted, ha a piaci részesedésre, akkor azt nem pár hónap alatt szerzi egy cég. De láthattuk h hiába csinál gyorsabbat vki ( pl.:amd proci ), az még nem jelenti azt h növeli a piaci részesedést. Intel esetében a lefizetés,stb... Jól meg is ba**ták. Nv esetén ez az átnevezés, fizetség h a másik gyártón szarul fusson, lassú vidkari miatt hamarosan elbukik (itt most nem a csődöt értem). Előbb-utóbb megfizeti az nv ennek az árát."kemény nyereségből erős veszteséget csinálni nem egyszerű bár NV-nek egész jól megy vagyis jó úton halad"
NV megcsinálta előző negyedévben. És igen egyszerű... -
ANW2
tag
Nem is lehet. Azt te hogy állapítod meg hogy az ATI jövőre megjelenő kártyája milyen teljesítményű? Egyébként meg attól hogy az ATI el is veri sebességben nem megy csődbe sőt még úgyis magasabb részesedése volna. De az hogy otthagy egy jól jövedelmező szegmenst egy felröppenő ötletért hogy hát ez jó biznisz lesz/lehet azért egy kicsit más.
Igen csődbe mehet ez igaz de azért nézzük reálisan NV-nek elég nagy fogyasztói bázisa van és kemény nyereségből erős veszteséget csinálni nem egyszerű bár NV-nek egész jól megy vagyis jó úton halad
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Na még a végén tényeket is láttunk az új kártyákról.
Jó volna már letörni az ATI-s árakat.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
ANW2
tag
Szerintem azért egy ilyen cégnél mint az NV nem egy-két ember és valószínűleg nem is túl hülye emberek veszik számításba ezt. Elég elképzelhetetlennek tartanám hogy ne számoljanak minden eshetőséggel. Vagy szerinted egy ilyen szintű ember foglalkozik ezzel? Mert akkor még el is tudnám képzelni hogy azt hiszik hogy hú de jó lesz aztán csődbe megy a cég
-
Voyage
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #108 üzenetére
Szuper, hogy az integrált szutykokat gpu-nak veszik...
http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Voyage
aktív tag
Hmmm, erről jó lenne látni valami pontosabb kimutatást. Mivel intel vga nem lehet egyetlen gépbe se, max igp, ezért ezt rögtön meg is cáfolom. De azt se hiszem, hogy minden 2. gépben igp van...
http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
BigBear
senior tag
Mi számít nagyobb cégnek?
Ha csak abból a cégből indulok ki ahol dolgozom (kis p...köszörű építőipari cégecske, ~40-50 alkalmazottal, nem vagyunk gazdagok, sőt), akkor bizony baromi sokan veszik. Nálunk perpill 2 Quadro kártyával ellátott gép van. Tetszik vagy sem, 3D tervezéshez kell.
Ja, az összes többi gépben Intel alaplapi VGA van persze.[ Szerkesztve ]
-
-
Polllen
nagyúr
1-2 hónapja még nem azt mondták, hogy ááá a PC játokosok már le vannak ejtve? Mindenki győzködte a másikat, hogy más iparágakból úgy megélnek, hogy már nincs is ilyesmire szükség...
Vagy mindenki ilyen gyorsan felejt?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Seregély
tag
Azt hiszem, a lényeg az lenne itt, hogy bár a Quadro vonal a bevételéhez képest arányosan sok nyereséget termel, ez csak a jelenlegi helyzetben igaz. Ha nem lesz PC-s GPU bevétele az nVidia-nak, az összes fejlesztésüket a Quadro/Tesla vonal eladásaiból kell fedezni. Ez kevés bevételt hoz (igaz korában nagy nyereség rátával), de ekkor már az össszes R/D költséget ennek kell állnia, és a kevesebb bevétel miatt maga a R/D büdzsé is töredéke lesz a korábbinak (amikor még foglalkoztak PC-s GPU-val). Így a most fantasztikusnak tűnő Quadro üzlet, lehet nem is lesz nyereséges/életképes.
Egyébként ez lett korábban az SGI veszte is. Az akkori nVidia/ATi a tömegpiacra szánt termékeiből nagyságrendekkel több bevételre tudott szert tenni mint az SGI, így sokkal többet tudott fejlesztésre fordítani, ezért gyorsan túlléptek az SGI-n.
-
Voyage
aktív tag
Jó, nyílván rengeteg cég van, de ezeket szerintem nem árt elfelezni, mert ezek tuti nem cserélik évente csak a vga-kat.
Összes autógyár, repülő, motor, kerékpár, számítógép, tv, dvd, hifi, bútor, fényképező, háztartási gép gyár, stb, mind veszi őket. De ezek közül sokan már inkább tesla-t vesznek, főleg a nagyon-nagyok(sony, lg, samsung, mitsubishi, hyundai, nokia, motorola, logitech, dell, asus, stb).http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
Voyage
aktív tag
Nyílván, ez nem szoftver, hogy "lophatják".
De nem minden sarki kis bolt vesz 3d tervező kártyát több száz ezerért. Nagyobb cégek alatt azt értettem, amik gyártanak is valamit(bármire gondolhatsz itt).http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
moha21
veterán
Hmm azért az Intel is beleszól az integrált VGA-k piacán. Szerintem a 60% az nincs meg, max akkor ha pusztán NV vs ATI-t nézünk. Sok iroda egyéb van ahol bőven elég az integrált VGA. És Intel-ék ott nagyot kaszának/tak.
-
Voyage
aktív tag
Minden 10. embernek van számítógépe. Ebből kb 60% nv kártya. Azaz 600 millió emberből 360 milliónak nv kártyája van. Plusz még rengeteg laptop, szóval 500 millió nv vga van kb.
Évente kb 100m-et adnak el.
Szerinted hány olyan ember van, aki 3d-s tervező programokat használ olyan komoly szinten, hogy quadro kártyára ruházzon be? A nagyobb cégeken kívül? Nem sok. Ha 500.000-et eladnak belőle évente, szerintem az már magában egy kisebb csoda.http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
BigBear
senior tag
Simán lehet a nyereségük legnagyobb résza Quadro kártyákból.
Sajnos ezen a téren az ATI még nem érte utol az NV-t. Ott a FireGL sorozat, de azt kell mondjam, hogy minek.
Ugyan a Quadro kártyák is a hétköznapi kártyákra építenek, vannak többé-kevésbé működő softmodok, de ilyesmivel csak amatőr szinten kókányolnak. Azok, akik ezeket a kártyákat igénylik és dolgoznak is vele (szinte minden 3D tervezőprogram szereti) szépen meg is veszik a Quadro kártyákat. Nem annyira kicsi a piaca mint gondolná az ember.
Ugyan ilyen kimutatást még nem láttam, de kíváncsi lennék mennyi fogy ezekből a cuccokból. Lehet, hogy lenne meglepetés.[ Szerkesztve ]
-
Voyage
aktív tag
Na ja, de teslából ha eladnak 10.000-et, már az is nagy szám.
De ha úgy számolok, ahogy írod, 100.000.000 gf esetén az 1.000.000.000 dodó, quadro esetén szintén, tesla esetén kb 100.000.000. De még kb annyit se adnak el, mint amit írtam, és még többet laptopból, meg asztali vga-ból, chipsetből, maximum az lehet, hogy 60% gf, maradék 40%...http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
Seregély
tag
Nem hazudott, de az igazságot sem mondta el. A nyereség 30%-a diszkrét GPU-kra igaz, az üz. nyereség 70%-t azonban nem a Quadro /Tesla/Tegra adja csak, ott vanak még az alaplapi chipkészletek is, ami jelenleg még igen komoly bevétel nekik. (Hogy ez mennyi, ember legyen a talpán aki kihámozza a beszámolóból, nyilván nem szívesen dicsekednek vele, hiszen igen kérdéses ez a terület).
Aztán érdekes még a költségelszámolás is. Az R/D költségek majdnem egészét a diszkrét GPU részlegre terhelik. A Quadro/Tesla vonal is azokat a lapkákat használja fel alapvetően, ezért ott már nem lépnek fel akkora kutatási/fejlesztési költségek (így mesterségesen nagy nyereséget mutatnak ott ki). Ez az eljárás mondjuk most rendben is van, de ha a GPU vonal leépül, ezeket a költségeket hova fogják terhelni, mivel a fejlesztéseket valahonnan csak finanszírozni kell.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Geforce rendszereken a haszon átlag 5-10 dollár. A Quadrokon átlag 500-1000 dollár. A Teslán átlag 5000-10000 dollár.
Mondjuk az NV-nek most csak a diszkrét vonalát nézzük, de a chipset piac leépülőben van, amiban sok a pénz, és ez biztos fáj a PC-s GPU összesítésben.Jen-Hsun Huang: ... 2/3 of our revenue come from games but 2/3 of our profit comes from Quadro workstations, you know NVIDIA is the words largest workstation technology provider, our market share is about 95% in this market, every single company, every single country, every single car, oil, plane, train, shoes, etc… uses Quadro technology, this is the highest market share of any workstation company in the history of making but the workstation is not very large but is very important.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Voyage
aktív tag
Csak azt nem tudom, hogy a pitlibe lehet a quadro-bol a nyereség nagy része?
Geforce mondjuk minden második eladott pc-ben van(na jó, inkább 10-ből 7-ben az van), és évente több tíz milliót adnak el, ok, hogy nagyrészt alsó és középkategória, de nagyságrendileg 100.000.000 vga-t adnak el, laptopokban levőkkel együtt. Quadro-ból mennyit? Max 1milliót, bár szerintem 500.000 körül...
Ok, hogy quadro kerül 500.000-be, sima meg mondjuk átlag 20.000-be, de akkor is, 200-szor annyit adnak el belőle. Ha még fele annyi lenne a quadro haszna, mint a gf-é, akkor is azt mondom, hogy kamu.
Szerintem amiről te beszélsz, az az, hogy MAJD EGYSZER, mikor a tegra beindul, akkor lesz kb annyi, és gf csak 30%. De most kb biztos vagyok benne, hogy fordítva van. 70% GF, 15% quadro, 15% tesla-tegra-nforce...http://hardverapro.hu/apro/vadi_uj_silverstone_raven_01_plexi_oldallapos_gep/friss.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát akkor az nem elérhető. Így csak JH-Huang nyilatkozatára lehet alapozni. Ő konkrétan azt mondta, hogy a PC-s GPU piacról általában a 30%-a származik, míg a többi 70%-ot főleg a Quadro adja, kiegészítve a Tesla, Tegra ... többivel. Konkrétan ezért van a GeForce a fontossági lista legvégén.
Persze lehet, hogy szokásához híven megint kamuzott, hogy jobb színben tüntesse fel az NV-t.Szerk.: Látom hozzáírtál. Akkor lehet, hogy itt a bibi, és a harmadik negyedévet részletezte. Akkor valszeg mégsem hazudott.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Az ott egy Veyron?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
moha21
veterán
NV léphetne a dx felé igazán már...Lényeget leírták már az előttem hozzászólók fizika számítással kapcsolatban. Egy grafikus kártya ne a fizikával törődjön...Szeretem az NV-t, de ez a játékokkal való babrálás ez lassítja a fejlődést...( bár legalább nem kell költeni).
De vicc, hogy 2 éves géppel lazán eljátszok mindent.(Ez is jó nekem csak tükrözi a helyzetet).Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a játékok 100%-a DX9 kompatibilis lesz, vagyis ha valakinek csak DX9 kártyája van, játszhat mindennel, de egyre több olyan játék lesz ami DX10-es vagy DX11-es kártya esetén sokkal szebb és/vagy gyorsabb lesz.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Seregély
tag
Az nVidia bevételének majdnem 90%-a (87.5%) a PC-s alkatrészekből származik (GPU+chipsetek). Ezt a legutóbbi negyedév beszámolójából néztem ki.
Egyébként végül is érthető mit miért csinál az nVidia. Már többször kijelentették, hogy nem a PC játék piacra fejlesztik elsősorban az új GPU-kat, ezért valószínűleg itt nem lesz megfelelően versenyképes. Azonban minél tovább, a piaci fölényüket kihasználva próbálják megtartani a piacból amennyit lehet, ezért erőltetik pl. a PhysX-t, nem támogatják a DX11-t. Bizonyos fokig ez normális egy cégtől, ami a profitból él és befektetéseiből próbál minél többet kihozni.
-
atti_2010
nagyúr
a Hydra csip arra készül, talán tavaszra meg is vehetjük, igaz én 2 AMD-t drótozok össze, vagy ki tudja nyitott vagyok.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atee
őstag
Ketté szakad a piac. A fejlesztők egyik vagy másik gyártó mellett teszik le a voksukat.
A hc játékosoknak meg majd kitalálnak egy CrossSLIFire rendszert amibe össze lehet kötni a két gyártó kártyáját. Természetesen új alaplap kell hozzá, de ezért cserébe a két kártya egymást támogatva csillió fps-t tud majd produkálni.Egyébként meg túl van ez lihegve picit mint a H1N1
Régen is volt ilyen, hogy glide meg opengl meg d3d meg s3metal valahogy megvolt mindenki.D-day 2002-01-04 01:54
-
rocket
nagyúr
Konzolportok vilagat eli a PC piac, ugyhogy annak ellenere lesznek DX11-es, es PhysX jatekok, nem ezek fogjak jovore iranyitani a piacot, hanem az AA nelkuli DX9-es Unreal3 engine jatekok
Ha felsz az AMD-tol akkor igazabol nincs min gondolkodnod, en nem fogok senkit gyozkodni, hogy DX11, vagy PhysX"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
fgordon
senior tag
Milyen rendes az NVIDIA, hogy amiből élnek, azt nem hagyják cserben!
Én azt mondom, annak ellenére, hogy Nvidia-m van: menjenek el, adják át a piacot másnak... Ne legyenek hűk a játékosokhoz!
Nézzük meg, mi lesz!
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
atti_2010
nagyúr
Ez igaz, de 95% hogy nagyon drága lesz a hatalmas magméret miatt, és ez csak romlik ha a TMSC nem javít a kihozatalon.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Ki beszélt arról hogy mit nyom, az áráról beszéltem, meg arról hogy egyedül marad, amúgy barmit nyom úgyse veszik ha drága, és most nem arról a pár eszement fanról beszélek aki lecsengeti az összeget bármennyi is legyen csak ződ lap legyen a gépben mert abból nem lehet lefizetni a játék fejlesztőket csak nyákot fűrészelni.
-
Televan74
nagyúr
Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt.
Nvidia részéről ez a szarakodás megint odáig fajult , hogy a két tábor megint egymásnak feszült.És amíg ki nem jön az új Geforce addig ez így is marad.
Az Ati fanok már ássák az NV sírját, és az egekig magasztalják a saját kártyájukat.
Az NV fanok meg világmegváltóként várják az új Geforce -ot.
Az árak meg visszatértek a normális árszintre, bár sokan nem szeretik.
Nvidia is hasonló tudású kártyát , hasonló árszintre fogja belőni, mert őket is érdekli a profit.
Az hogy mi mit szeretnénk az senkit sem érdekel.Ez a kapitalizmus.Mindenbe beleugatok!!!
-
rocket
nagyúr
Ez meg a felhasznaloknak jo is lenne, de ilyen a jatekok tobbsegenel sose lesz, vagy egyik, vagy masik, AMD/NV (meg majd kesobb az Intel) licitalhat a jatekfejlesztoknel, "szep" jovo.
Szerintem kicsit tulzo nehany ember altal felfestett jovokep (legalabbis 1 evre elore nezve), hogy kette szakad a piac, lesz DX11 az egyik oldalon, a masikon meg a PhysX, es ha nem akar ket kartyat az ember akkor valasztani kell.
Jovore a jatekok 95%-a DX9-es lesz, a maradek 5%-on meg nem eleg arra, hogy kette szakitsa a piacot.Feljebb leirtak mar a lenyeget (#2-es hozzaszolas), a DX11 nem az AMD API-ja, hanem a M$ API-ja, mig a PhysX a CUDA miatt az NV API-ja, innentol aki fuggetlen jatekfejleszto alapbol tudja mit kellene tennie, de kapitalizmusban elunk.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem a Fermi architektúra elég általános, hogy lehessen rá írni DX11 drivert, meg ha nem támogatná felesleges lenni kiadniuk. A PhysX és a Havok mellett a van egy harmadik lehetősége a játékfejlesztőknek vagyis az, hogy nem támogatják egyiket se és írnak saját egyszerűbb megoldást. ahogy eddig is.
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Végre rájöttek hogy kéne DX11 is.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
B4nd1t4
tag
Egyszerű a megoldás...
A játékfejlesztők megírák mindkét környezetre a gammát, és majd a dobozban 1-2 dvd helyett lesz 4 és mindenki arról telepít amilyen kártyája van...[ Szerkesztve ]
Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)
-
rocket
nagyúr
Az meg lehet mas (ezert is irtam, hogy eddig), az NV nem az ATi fele akkori balfek banda, es van mibol kolteni olyan dolgokra amik segitseget nyujtanak nekik abban, hogy a tortenet vege ne azzal zarodjon amivel az R600-nal.
A tortenet vege nem a megjelenes lesz nagyobb mennyisegben, az a kozepe lesz csak, R600-nal megjelenes utan is voltak igergetesek, amikbol mire a legminimalisabb szinten megvalosult valami, mar 2 generacioval elorebb jartunk, es 120$-bol azt a teljesitmenyt kaptak a felhasznalok, fele akkora fogyasztassal amire a HD2900XT kepes voltEgyebkent ugytunik nekem, hogy a szappanoperaban Bryan Del Rizzo jatssza az NV-tol azt aki az R600 szappanoperaban Henri Richards volt az AMD-tol
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Quan-Chi
őstag
jójó én elhiszem hogy nem hagy cserben ... de ki köhöghetne már valami über brutál karit mert kezd elfogyni a Fan-ok türelme
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
veterán
Továbbra is csak ködösít az Nvidia,még mindíg nincs müködö geforce-uk,a DX11-et pedig a Fermi nem támogatja,ök inkább a PhysX-et favorizálják,azt meg az Ati nem támogatja.ök a Havock motort használják.Tehát most már a játékfejlesztöknek úgy kell megírni egy játékot,hogy támogassa a Havok motort és a PhysXet is.
Viszont a DX11-ben ott van a hardveres teszelláció,ami a DX11 lelke.Nos az Nvidia ezt nem fogja tudni.
Vajon miért nem akar az Nvidia a DX11 gondolkodni?duree54
-
rocket
nagyúr
Persze, hogy ezt mondjak valamivel fent kell tartani az erdeklodest, ennek az ellenkezojet mondanak (ami talan az igazsag lenne), az azt jelentene "vegyetek AMD kartyat"
Ez az egesz Fermi szappanopera eddig kiserteties hasonlosagot mutat az R600-zal."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Findzs
addikt
hát ez nekünk semmiképpen nem jó ha kettészakad a játékpiac
már most is vannak olyan játékok amelyek vagy az egyik vagy a másik kártyát preferálják
szomorú ez
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Bcy+
tag
Pszihiksz ? .. minek ..
Ott a HAWOK.... DX11... OpenCL....
||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||
-
keIdor
titán
És az ilyen több órás elfoglaltság? Szerintem egyszerűbb lenne ha feldobnál egy 7-et egy partícióra játékra, vagy egyszerűen csak váltani. Bár nem akarok okoskodni, te tudod.
Konzolt már holnap vegyél, sokkal jobban megéri, a 295-t meg még ma add el, mert sokat fogsz bukni.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
leviske
veterán
Nem értem, miért kell az utolsó pillantásig fillenteni. A Fermivel nagyon is bebizonyították, hogy a desktop, mint olyan, már csak egy lényegtelen, "ide is tegyünk valamit" piac számukra és távol sem fontos...
Ezzel a hozzáállással nem lesznek hosszú életűek a többi piacon sem. Egy szava hihetetlen gyártóban kevesen bíznak meg.
Ha lenne vér a pucájukban és kijelentenék, hogy mostantól a professzionális piac elsőbbséget élvez, akkor mindenki bólintana egyet. Attól még kevesebben nem vennék meg a Fermit, ezzel a ködösítéssel csak elriasztják az embereket.
-
Pug
veterán
Ne érts félre, nem azt mondom, hogy pl az MS üzletpolitikájával ki lennék békülve, egyszerű a képlet, azért van még meg ez a nagy egyeduralma, mert az ő kezében van az az API, amire a játékok íródnak, játszani szeretnél, windowsssssssss
Előbb-utóbb minden szoftver a világon nyilt forráskódú lesz (utópia, de a józan ész akkor is ezt diktálja)
Bár ez a világ sok mindenről szól, csak nem a józan észről...
Bocsi, ez a világ csak a pénzről, pontosabban a "profit"-ról szól....
Ui: Amúgy meg úgyis előbb kipusztulunk, mint hogy átállhatnánk a profit alapú társadalomról errőforrás/szükséglet (igen, ennek az alapjai lennének meg Marx-éktól, csak hát az meg sátánizmus, nem az csak annó kommunizmust csináltak belőle, de az öreg nem gondolt hülyeséget) alapúra.......
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz Mr.Csizmás #36 üzenetére
Elvileg képtelenség a WDDM miatt. Meg aztán ha eddig nem sikerült, ezután sem fog.
deicide: Azaz hamarosan semmivel. Jön a tél, de jó munkát a kertedben.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Viszont öreg, és elavult. Nem kell csodálkozni, hogy már egyre kevesebb fejlesztőt érdekel.
10 éves hardverrel se foglalkozik már senki, ez ilyen.
Aki XP-t akar továbbra is, annak kompromisszumot kell kötni.Egyébként nekem a Vista-val se volt bajom, a 7 meg tényleg közel van a tökélességhez, milyen lesz majd SP1 után?
Én már elmetettem az XP-t a 95, 98, ME stb. mellé...¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
atti_2010
nagyúr
válasz darkarthur #25 üzenetére
1.Azt bizony várhatod hogy alább maradjon! Már jó ideje oltják a népet hogy bizony ez profi kártya lesz, majd az ára pedig uber profi.
2.A játékgyártók egy idő után a DX 11 fele fognak húzódni több okból is és akkor jön a nagy szivattyúzás napja Nvidianak, sajnos megdrágul majd az AMD kártya is.1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
deicide
veterán
válasz PowerBuldog #9 üzenetére
Ebből megint vita lesz, de attól, hogy egy operációs rendszer újabb, nem feltétlen jobb és főleg nem feltétlen felel meg jobban az igényeimnek. Ezek után, ha egy játék csak bizonyos oprendszer alatt indul el, akkor én arra rá vagyok kényszerítve, ha megveszem a játékot és szeretnék játszani vele.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
keIdor
titán
Egyik PhysX cím sem érdekel, úgyhogy ennyit rólad nVidia.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Tigerclaw
nagyúr
Az gondolom nem túl jó üzlet a játékfejlesztőknek, hogy lemondjanak a piac nagy részéről mert erőltetik a PhysX-et. Az ilyen játékokba tippem szerint alapból be van építve valami opció, ami kikapcsolja a PhysX-et, és egyszerűbb megoldást használ helyette.
-
Pug
veterán
válasz darkarthur #25 üzenetére
Szerintem nem kell félteni az AMD-t attól, hogy ne igazítaná majd az árakat, amint lesz konkurense a kártyáinak
Bár sztem arra azért még várhatunk
-
darkarthur
senior tag
Remélem mihamarabb kapunk Fermis GeForce-ot! Már az is elég, ha megközelíti a Radeonok sebességét, csak árban maradjon alább!
Samsung S23 Ultra 5G
-
Mr.Csizmás
titán
nv grat
nyílt szabványok helyett saját szabványtalanságok
lásd észak-korea vs. nyílt világgazdaság (hasonlat)
csak így tovább a csőd felé.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Puma K
nagyúr
Ez az! Maradjon csak az Nvidia.
Így is mi az a HD5970 600 dodóért?"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Devid_81
félisten
válasz PowerBuldog #14 üzenetére
Teljesen igazad van ebben.
En inkabb win7 parti vagyok, erre mar tenyleg nem mondhatja senki, hogy vacak.
Par dolog nem ugy van mint az XP-nel de kit erdekel, belefer.
Szoval tenyleg kar siratni, van hova tovabb lepni...
-
tdd587
őstag
válasz PowerBuldog #14 üzenetére
Pedig szerintem nyilvánvaló volt az irónia benne...
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
MODERÁTOR
Csakhogy nvidia mellé nem kell ati kártyát vennem, itt meg ugye kell egy nv is..
rumkola: megelőztél..Amugy ha már felmerült, akkor eszembe jutott egy elég nagy hülyeség Azt nem lehet megoldani, hogy az ati vga melett bekapcsolom az alaplapi nv karit, és egyidőben megy a kettő, mely esetben az alaplapit ráveszem a physx műveletekre?
TESCO-Zsömle:
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Barthezz2:
B4nd1t4
PhysX le van szarva, mert kap a radeon egy nV tárkártyát buheradriverrel és el van intézve. 3D vision le van szarva, met 100k-s monitor kell hozzá, a TWIMTBP-el kapcsolatban meg bandita első mondatrésze a mérvedó.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
dokar
addikt
na még éppen jó, hogy van a physx-hez egy jó cucc: Hack gets PhysX and Radeon working again
extra - SEXRay
-
PowerBuldog
veterán
Persze, nem volt. De most már itt van egy mondhatni kiforrott Vista, és egy közel tökéletes 7-es. Nem hiszem, hogy még mindig az XP miatt kéne sírni.
Megvan az XP-nek is a maga helye. Én is pont most telepítek 2 gépre is, de azok régi P4-esek. Oda jó az XP, egy zsír új rendszerre, nehogy már 10 éves oprendszer menjen.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
MODERÁTOR
válasz PowerBuldog #10 üzenetére
Pont ezt mondom..
Nem a physx mint valami a gond, hanem az, hogy ha nincs kártyád csak agyon terheli a processzort, mert hiába veszi át a szerepet, nem arra van optimalizálva, ergo hiába van meg a géped egy adott játékhoz, ha ati kártyád van duplázd meg a prociteljesítményed, akkor talán megy rendesen..Az előző hsz-emben meg csak egy-két szóismétlést sikerült összehoznom.. többek között Meg kéne innom a déli kávém
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Devid_81
félisten
-
rumkola
nagyúr
400....
-
PowerBuldog
veterán
Nem lenne semmi gond a Physx-el, hogyha fel lenne készítve a többmagos CPU-k kihasználására. Persze abban nem lenne semmi haszna az NV-nek, úgyhogy nincs.
Tudom,hogy nem járt le az előző mod ideje, de így legalább nincs az egész OFF-ban
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
MODERÁTOR
Physx nélkül elindul, igen, csak agyon terheli a processzort, mert nem arra lett felkészítve(sajnos), hogy a processzor dolgozzon, hanem arra, hogy a physx-es vga/kártya, anélkül meg ugye..
Mellesleg nekem semmi gondom nem lenne vele, csak nem így kellene tálalni..
Mellesleg senki nem kötelez oprendszer váltásra, felőlem használhatsz '98-at is ha akarsz
Amugy meg tudtommal vista is kap dx11-et, úgyhogy csak az xp-ről kell lemondani, de szerintem azt meg azért ne várjuk, hogy lassan őskövületté válóoprendszer legyen irányadó.
Mellesleg nem ezen volt a hangsúly a hozzászólásomban[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, sajnos engem is rögtön az a mondat bosszantott fel. A "játékpiacba" ölik a pénzt, nem a megoldásaikba. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ő megoldásaikhoz legyen teljesen optimalizálva az összes engine és emellett legyen valami ami akadályozza a konkurenciát. A PhysX-től nem tartok annyira, a legtöbb játékba nincs értelme beleépíteni. A legbosszantóbb az, amikor kijön egy játék a TWIMTBP program szüleményeként és a fejlesztők meg bámulnak, hogy miért nem veszik elegen. Hát pont ők voltak a hibásak, hogy beléptek a TWIMTBP szárnya alá és ezzel lemondtak a piac feléről.
-
B4nd1t4
tag
Konkrétan az nVidia szo*jon lovat! Nem elég h nem tud tisztességes teljesítményű kártyát csinálni, ami nem aranyáron van, még izmozni is akar h mindenki cuda-t meg physicset használjon.
Végülis....
Alamuszi Nyuszi nagyot ugrik... :)
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nyem teljesen. Jövőre több olyan játék is jön, ami bár elindul még DX9-es kártyán is, de a DX11 felépítése miatt a WDDM-et fogja követelni, azaz minimum Vista kell neki.
#5: Szerencsére kötelezni nem kötelez minket semmi. Max. nem játszunk a játékkal.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Bryan Del Rizzo további adalékként elmondta, hogy az NVIDIA rengeteg pénzt öl a játékpiacba, aminek a hatására számos GeForce PhysX technológiát kihasználó program érkezett.
Magyarán az van, amit már több kapcsolódó topicban véleményeztem.. "a rengeteg pénzt ölnek" kijelentés kb annyit takar, hogy a játékok futtatását lehetetlenítik el a konkurencia kártyáit használói számára, mert a programozók physx-re írják a játékot, ami a jelek szerint csak folytatódni/erősödni fog.. gratulálok nvidia
Sajnos a DirectX 11-ről megint nem esett szó, ami talán annak köszönhető, hogy az AMD nagyon erősen koordinálja az új generációs API-ra történő fejlesztéseket. Félő, hogy a PC-s játékpiac bizonyos értelemben kettészakad, hiszen a nyilatkozatból kivehető, hogy az NVIDIA főleg a saját megoldásaival képzeli el a jövőt. Természetesen a Fermi támogatja a Microsoft új generációs API-ját, de nem tudni, hogy mekkora sebességre lesz képes a rendszer az amúgy AMD által szponzorált programok mellett.
Csakhogy azzal ellentétben, hogy a physx az nvidia tulajdona, a dx11 nem az AMD birtokában van, és a lehetőség adott volt(ellentétben az AMD-Physx vonalon), hogy ők is ráfejlesszenek. Nem tették, akkor most meg ne sírjon a szájuk, hogy a dx11 az ATI-nak kedvez. Mivel nekik van ilyen kártyájuk..
Mégis mit kellett volna, hagyni a francba a dx11-et, mert a drága nv még csak a 10.1-el küzd?[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
PH-User
addikt
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Horgász topik