Az NVIDIA hű marad a játékosokhoz

Az NVIDIA-val kapcsolatban manapság sok pletyka kering, melyek a cég PC-s jövőjét firtatják. Az x86 licenccel kapcsolatos találgatások alábbhagytak a vállalat sokadjára kihangsúlyozott hivatalos cáfolatának hatására, ám a héten tartott SC09 rendezvény után most a PC-s játékpiacról való kiszállás lehetősége merült fel. Bryan Del Rizzo a TG Dailynek adott nyilatkozatában igyekezett tisztázni a helyzetet.

Hirdetés

A vállalat szóvivője szerint a Ferminek egyelőre csak a HPC-szegmens szempontjából fontos képességeit mutatták be, de ez nem azt jelenti, hogy az NVIDIA elfordul a játékosoktól. Természetesen érthető a felhasználók aggodalma, de hamarosan minden információ kiderül az új GeForce generációval kapcsolatban.

Dark Void
Dark Void

Bryan Del Rizzo további adalékként elmondta, hogy az NVIDIA rengeteg pénzt öl a játékpiacba, aminek a hatására számos GeForce PhysX technológiát kihasználó program érkezett. Jövőre debütál a Dark Void is, melyről tudni lehet, hogy a legmodernebb PhysX eljárásokat fogja használni. Emellett a 3D Vision technológia is a portfolió része, amit több mint 400 játék támogat.


[+]

Sajnos a DirectX 11-ről megint nem esett szó, ami talán annak köszönhető, hogy az AMD nagyon erősen koordinálja az új generációs API-ra történő fejlesztéseket. Félő, hogy a PC-s játékpiac bizonyos értelemben kettészakad, hiszen a nyilatkozatból kivehető, hogy az NVIDIA főleg a saját megoldásaival képzeli el a jövőt. Természetesen a Fermi támogatja a Microsoft új generációs API-ját, de nem tudni, hogy mekkora sebességre lesz képes a rendszer az amúgy AMD által szponzorált programok mellett. Mindenesetre a stratégia már az első bemutatón is a szolgáltatásokra épült, kihangsúlyozva, hogy a fermis GeForce-szal a PhysX és a DirectX 11 is elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés