Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  válasz -Skylake- #261 üzenetére

  mennyi súlyos tévedés egy hsz-ben...

  tehát az, hogy az lo alapítvány nem ad supportot, azt jelenti, hogy más se??? sőt, azt is jelenti, hogy nem is lehet vállalatot alapítani ilyen feladattal? ez utóbbi kérdésre a válasz nyilván az, hogy nem igaz, hiszen a magyar kormány is alapított intézetet kormányzati szférában történő szabad szoftver támogatásra.

  "Libre vs MSO kérdés soktényezős is lehet és lehet, hogy bizonyos embereknek bizonyos tényezők nagyobb súlyúak": jaja, bizonyos embereknél például a rendeletek betartása elég kis súllyal esik latba, szemben a nokiás dobozok tartalmával.

  "valahol az iskola lényege épp az kell legyen, hogy készítsen fel a munkaerő piacra.": így van. és a munkaerő piacra való felkészítés pont nem azt jelenti, hogy egy, gyakran igen elavult, ms szoftververziót magoltatnak be a diákkal. ilyen alapon c#-ot se tanítsanak, hiszen quickbasic mindenre jó és a tanár még azt tanulta.

  sokan elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik, az iskolának a munkahelyek igényeire kell felkészíteni a diákot. ez óriási tévedés. az oktatási szerződést a diák és az iskola köti meg, tehát az iskolának nem a munkahelyek érdekeit kell figyelembe vennie, hanem a diákét. a diáknak pedig az az érdeke, hogy azokat a képességeket szerezze meg az iskolában, amikkel utána egész életében minden munkahelyén elboldogul akkor is, ha az egyik munkahelyen még w7 van, a másikon w10, a harmadikon macos, az egyiken jávában programoznak, a másikban c#-ban, stb. ezért óriási tévedés azt gondolni, hogy az iskolának a munkaadók jelenlegi állapota szerint kell oktatni.

  "Nem azt várják tőled, hogy tudj operációs rendszert kezelni, hanem azt, hogy tudj Windows operációs rendszert kezelni.": igen? átfordítom a kérdésedet: nem azt várják el, hogy tudj windows operációs rendszert kezelni, hanem azt várják el, hogy pont azt a windows verziót tudd kezelni, ami náluk ott van? mert azért ha egyetemen megtanították az xp-t, utána beestek a csempék, majd jött a w10, ezalatt pont háromszor kellett teljesen nulláról újratanulnod a windows gui kezelését. ha nem általános oprendszer kezelést tanultál az egyetemen, akkor ezzel meg vagy lőve.

  "de ezzel jelenleg a munkáltatok túlnyomó többsége semmit sem nyer, csak a user.": látod, érted te, akkor minek irkálsz marhaságokat? igen, az user nyer vele, a munkáltató meg nem. az iskola az userrel szerződött, a munkáltatóval meg nem. tehát ez a korrekt eljárás.

  "meg vannak szegmensek ahol a windows lesz ezerszer jobb mint a linux": kettő darab szegmens van, ahol a windows jobb: a játék és a fényképhazudozás. minden másra sokkal jobb a linux.
  "Ha egy OS ugy indul, hogy bármikor előfordulhat , akárcsak egyszer is az életben, hogy neked home userként kell egy" regedit, akkor az megbukott. meg az is megbukott rég, amelyiknél van gépház is meg másik beállítási lehetőség is. meg az is megbukott rég, amiben a cut & paste funkcióknak minden msoffice programban más a shortkey-e. meg az is, amelyik néha fogja magát, és updatel, és néha belerokkan az update-be. soroljam? a windowsok olyan elképesztően sz.rok, hogy nem is értem, mitől terjedhettek el ennyire.

  inkább több hsz-ben válaszolok.

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Hozzászólok Aktív témák