Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • -Skylake-

  addikt

  libreoffice.org - Get Help/Professional Support

  "The Document Foundation does not provide professional support services for LibreOffice."

  Van még kérdés ? Persze ezután le vannak írva dolgok, hogy kihez meg hova lehet fordulni ha baj van , de ez az első mondat. Az első.
  Olyanok vagytok mint a videók youtubon, hogy a lambót legyorsulja a sleeper e36-os bmw. Ahogy azok az emberek sem, Ti sem értitek, hogy egy Libre vs MSO kérdés soktényezős is lehet és lehet, hogy bizonyos embereknek bizonyos tényezők nagyobb súlyúak és ezért más alapján fognak dönteni. Az, hogy az e36 pont olyan gyors mint a lambó, az egy szempont az 5ezerből és a maradék 4999 alapján meg a lambo rommá veri a bmw-t.
  Vannak szegmensek ahol egy linux ezerszer jobb választás mint egy windows , meg vannak szegmensek ahol a windows lesz ezerszer jobb mint a linux. Nem véletlen az a felosztás, hogy a nagyvállalati környezetben hatalmas piaca van a linux alapú rendszereknek és nem véletlen , hogy a desktop piacon olyan mérhetetlenül kicsi , amilyen.
  Nem azért tanítanak MSO-t a sulikban, mert ki akarnak veled baszni, hanem azért mert az MSO dominálja a teljes szektort és valahol az iskola lényege épp az kell legyen, hogy készítsen fel a munkaerő piacra. Taníthatna LO-t meg OO-t is , de minek ? A cégek elvárása feléd nem az office software-ek ismerete lesz , hanem az MSO software-ek ismerete lesz. Nem azt várják tőled, hogy tudj operációs rendszert kezelni, hanem azt, hogy tudj Windows operációs rendszert kezelni. Nyilván ha OS és SW független oktatás lenne , akkor mindenki nyerhetne , mert a user-t bármi elé leteszik majd feltalálja magát, de ezzel jelenleg a munkáltatok túlnyomó többsége semmit sem nyer, csak a user. Az iskola pedig nem azért van, hogy a user-t megtanítsák az életre, hanem hogy a usert megtanítsák arra amit majd a munakhely elvár. Ez pedig az MSO meg Win. OSX-et sem oktatnak az iskolák , meg Numbers előtt is viszonylag keveset ültünk a gimibe. Ennek sem az az oka, hogy a Mac egy szar rendszer , az az oka hogy a piaci részesedése nulla. Speciális környezetekben speciális funkciókat tud jobban ellátni mint egy Win , érthető, hogy egy iskola nem fogja azért beépíteni a tananyagba, mert majd 100-ból egyetlen cég ezt fogja kérni tőled. Ők a maradék 99 cégre oktatnak.
  Nem értitek azt, hogy desktopon a kockákon kívül az átlagos embereknek a "minél egyszerűbb" rendszerek fognak működni. Ha egy OS ugy indul, hogy bármikor előfordulhat , akárcsak egyszer is az életben, hogy neked home userként kell egy terminál , az megbukott ebből a szempontból. Ahogy egy srác is írta fentebb (talán somatom) , a dekstop linux terjedésének a kulcsa az android. Nulla terminál, nulla lehetőség, faék egyszerűség, szoftverbolt , plug-and-play. Ami ennél bonyolultabb az az életbe nem fogja a Win-t desktopon leváltani.
  Ahogy halad előre a fejlesztés egyre egyszerűbb és egyszerűbb ezeket az eszközöket kezelni és Ti azért harcoltok, hogy maradjon ugyan olyan bonyolult mint 20 éve volt , de legyen linux dominancia. Bocsánat , de mi a fasznak ? Ki akar ma desktopon azzal foglalkozni, hogy miért nem megy a 4k youtube out-of-the-box ? A lényeg a nem megy. A usernek az kell, hogy power gombot megnyom , felhasználó nevet megad , wifit kiválaszt - done , kész rendszer. Ezt egy linux annyira nem tudja, hogy talán nincs a földön még egy rendszer ami ezt ennyire nem tudja. Akkor mi a kérdés ? Nem értitek miért nem akar a nép erre áttérni ? Ezért.
  Ti azt akarjátok , hogy maradjon meg a linux linuxnak , csak közben akarja mindenki azt használni. Persze... Eszméletlen gúnnyal mondjátok , hogy "el windows-osodik" a liinux a sok ember miatt aki elkezdi használni , miközben ugyan abban a hsz-ben azért ekézitek a világot, hogy miért használ Wint.
  A linux egy pont ugyan olyan arrogáns rendszer mint a Win , de a Win-nek legalább meg van az az előnye, hogy home szinten egyre egyszerűbb és egyszerűbb az egész. Már semmit nem kell vele csinálni, persze az életed is ellopják metaadatban , de már minden megy magától.
  Win 7 után nézd meg a 10-et. Drivert 5 éve nem telepített senki W10-en , mert ha szerencsétlen kap netet install közben , akkor már úgy tölt be az asztal , hogy felrakott mindent. Lett saját store , lett egy csomó csomó beépített program , mail , calendar , a kereső , a cortana... Kapott százezer olyan funkciót ami persze egy nettó adatlopás , de r=1 usereknek gyakorlatilag magától megy a gép. Egy linux ezzel szemben mit tud felmutatni home usereknek ? Hogy ha épp mákod van és pont ubuntut raktál fel nem pedig mondjuk arch-ot , akkor fel tudod rakni a spotit ? Persze archra is feltudod , csak elég messze lesz attól , hogy "Download Spotify" ,-> 10 sec -> , program indul. Akkor fogsz rávenni valakit a váltásra , ha ebből a 3 lépésből amiből ez winen áll egyet megspórolsz (bár mondjuk a W10 is feldobja néha magától clean install után , azon már nincs mit rövidíteni)

  Az MS nyilvánvalóan termékcsapdaként használja a rendszereit és nyilván az a célja, hogy bebetonozzon téged a saját környezetébe. De emellett legalább foglalkozik azokkal a userekkel , akik sokkal sokkal többen van mint mi, akiknek pont bőven elég egy duplaklikk az exe-re , utána meg a program indítása. Egyszerűen a linux rendszer szemléletét nem tudod ráhúzni a világra és nem is fogod tudni soha, mert a végtelenségig tweak-elés csak akkor lesz előny, ha végtelenségig tweak-elni akarsz. Ha nem akarsz , akkor nettó hátrány és nagyon nagyon tévesen kell látnotok az egész IT világot, ha nem látjátok, hogy a home userek túlnyomó többségének egy Linux desktop egy Win -el szemben semmi több, mint egy kurvanagy hátrány. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a linux szar. Annyit jelent csak, hogy nagyon nem való mindenhova.

  [ Szerkesztve ]

  Skylake

Hozzászólok Aktív témák