Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
Fú, de nem gyerebe ez a látványvilág. Nem is értem, überstilizált, helyenként minimalista, helyenként cartoonish, néhol retro-kockás. Nagyon eklektikus a számomra.
-
Xaels
félisten
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Igen, van egy ilyen algoritmus az ARC esetében de ugye ez csak addig működik amíg a feltételek adottak és nem játsszák ki a rendszert. Hétvégente amikor fullra vannak a szerverek járatva, akkor sok esetben nem úgy működik, ahogy várják, egyébként ha van nálad felszerelés, akkor akár ellenséges játékosokat is fel lehet gyógyítani.
Nincs értelme semmilyen FFA/TDM módnak, mert a shellek között nem feltétlenül olyan a balansz ami ezt lehetővé tenné (többek között a solo mód is szenved emiatt és nem is tervezték eredetileg) illetve a pályák száma és felépítése sem igazán ezekre lett kitalálva. -
Necroman_Mk2
őstag
Amennyire utána olvastam, az ARC Raidersnél a matchmaking a korábbi meccseied alapján rangsorol be téged egy PvE vagy PvP alapú játékosnak, és úgy keresi a többit. Ehhez viszont le kell játszani pár kezdő mérkőzést, ahol viszont nem tudni, kikkel dob össze.
Szóval ez a gitározós idillt valószínűleg nem az elején fogom megtapasztalni.A kommented többi része azonban nekem tetszik, még ha nem is vagyok egy nagyon komptetií@ játékos. Remélem a bungie bedob még ideiglenes módokat is, pl. egy FFA vagy TDM, újraéledéssel.
-
.LnB
titán
Egyértelmű, hogy az ARC Riders nagyot nyert azzal, hogy sokkal könnyebben emészthetőbb játék. A Marathon nehéz. A Marathon-ban nincs kegyelem. Tegnap ismerősöm mutatott egy ARC Riders-es képet, hogy a kimentésnél vagy 20-an gitároznak, táncoltak meg mit tudom én mit csináltak. (Nem játszottam ARC-kal.) Ilyen elképzelhetetlen a Marathonban. A Marathonban konkrétan az az említésre méltó kör, amikor kijövünk és azt mondjuk, hogy "hmm ez most egy meglepően nyugis kör volt".
Sajnos egy ilyen komolyabb játék nehezen szerez manapság már közönséget. Ráadásul végig "high risk, low reward" alapon játszol. Ami véleményem szerint meg is pecsételi a játék jövőjét hosszú távon.
Amit én külön kiemelnék, és lenyűgözőnek tartok (a grafikai stílus és dizájn mellett), azok a hangok, a játék hang motorja. Egyrészt óriási szívás is, hogy ennyire jól megcsinálták. Mert konkrétan a pálya különböző részein már messziről is be lehet azonosítani, hogy épp mi történik. Akár hol is vagy, jobbra-balra általában be tudsz azonosítani területeket, hogy éppen mondjuk hol folyik harc. Ezért már az is alapvető taktikai elem, hogy ki lesz az első aki hangoskodik.
És akkor ott a közelharc, ami ugye (nem meglepő módon) három dimenziós. Szaladgálhatnak alattad, feletted is az ellenfelek. És te végig pontosan be tudod azonosítani ahogy valaki elszalad feletted.. Iszonyat pontos a hang engine. Nem beszélve a különböző felületek, megkülönböztethető hangjairól. És arról, hogy mindennek hangja van. Ha töltöd a pajzsodat/életedet, ha képességet használsz.. Ezt az ellenfeled is hallja, adott esetben pontosan tudja, hogy mit/hol csinálsz.Pont ezért, hogy ennyire nehéz. Azért nem árt ha neki tudsz úgy ülni játszani, hogy letojod mi lesz. (Ez a Solo játékmódra hatványozottan igaz.) Én simán úgy állok neki játszani, hogy vannak jobb napok, vannak rosszabbak. Ez ilyen. Bár én nem is hajtok az endgame-re vagy hasonló.
Egyébként -és hát igen, még ki sem próbáltam, úgy írom ezt- de a rankedre semmi szükség ebben a játékban. Egyébként is iszonyat kompetitív az egész. Kétlem, hogy sokakat motiválna az a játékmód. Másra szerintem nem is jó, minthogy még jobban megossza az egyébként is folyamatosan apró játékosbázist. Mondjuk ha lenne a játékban játékos statisztika (mer' az nincs), akkor rangsorolhatna az alapján valahogy.
Az endgame meg a játékosok olyan kis százalékát érinti csak, hogy az ott felbukkanó meta problémák igazából jelentéktelenek.
Ezt a játékot elsősorban az ARC Riders játékosokhoz hasonló casualabb réteg megszólításával kellene felpörgetni. Mert ha így marad, akkor szépen lassan el fog sorvadni a játékosbázis.
-
Csandi
addikt
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Nem jobb, az egyik casual TPS, a másik HC-bb FPS. Előbbiben nincs endgame, utóbbiban van. Mindenki eldönteni neki melyik szimpibb de objektíven se nem jobb se nem rosszabb egyik sem a másiknál.
-
wjbhbdux
veterán
Szerintem nincs ennek a rétegjáték létezésével olyan nagy baj, de az a sok pénz amit otthagytak a Warframe (és előbb-utóbb Soulframe?) számára a Destiny elhanyagolásával az biztos több, mint amit ezzel keresnek a mostani lefelé konyuló grafikon szerint.
Ugyan a bungie már rajtolt döcögősen a Destiny 1 és 2-vel is, amik aztán később kikupálódtak hol jobban hol kevésbé népszerűbbre, meglátjuk, hogy viseli ezt a Sony.Ezt még akkor csináltam amikor nyomatták a Marathon szponzor streameket, a Warframenak meg csak egy érkező kisebb update bemutató streamje ment épp..
Emlékszem amikor a Digital Extremes is bepróbálkozott egy akkor divatos Overwatch klón fejlesztéssel (RIP Amazing Eternals) és az akkor láthatóan a Warframe update mennyiségének és játékosainak számának rovására ment, de tanultak ebből és mostanra a Soulframe fejlesztésére már rendes külön csapatokat állítottak fel vmekkora átfedéssel az engine fejlesztés részlegen, így az is készülget de a régi game sincs elhanyagolva. Valahogy így kellett volna a bungienak is kalkulálni.
-
Xaels
félisten
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Nem ezt mondtam... Az ARC casualabb, könnyebben emészthető, barátságosabb míg ez sokkal inkább egy kompetitív irányt vett magára. Másban jó mind a 2. Ez sokkal több ráfordítást igényel, ha így tetszik meredekebb a tanulási görbéje. Egyik sem jobb/rosszabb... más szemlélettel játszod ezt és mással azt. Többek között ARC-ban simán lehet mindent ki- és bevinni a pályára, van safe pocket amibe ha beraksz valamit azt biztosan te viszed ki a pályáról, addig a Marathonban nem vihetsz be nyersanyagokat ha már kihoztad őket, a fegyvereket meg exfil után visszaadja a játék annak aki bevitte így tradelés sincs és senki nem tudja a másik helyett megcsinálni amit kell a fejlesztésekhez.
-
-
Xaels
félisten
válasz
Necroman_Mk2
üzenetére
Merőben más élmény a két játék függetlenül attól, hogy mindkettő extraction shooter.
Az ARC egy sokkal könnyebb élmény, a játékmenet elsajátítása és megértése is relatív könnyű. A Marathon esetén már ott indul a neheze, hogy vannak különféle shell-ek amik mind merőben más élményt nyújtanak és nem minden képességük, funkciójuk egyértelmű vagy magától értetődő. Az ARC-ban relatív kevés fegyver van és azokhoz a kiegészítők/modok is univerzálisak, könnyen átláthatóak addig a Marathonban rengeteg fegyver van, nagyon sok kiegészítővel és a design illetve a felhasználói felület sem segít benne, hogy könnyen átlássa az ember.
Az ARC-ban alapvetően úgy indul a játék, hogy a fő ellenség a gépek és ugye ott van az a matchmaking ami elvileg figyeli a játékstílusod, vannak kifejezetten olyan lobbyk ahol mindenki barátságos a másik játékossal. A Marathonban ilyenre ne is számíts, ott kőkemény PvP van, nincs barátság és nincsenek is olyan gigászi gépi ellenfelek mint a Queen vagy a Matriarch, az UESC robotok igazából humanoid gépek akik cserébe sokkal agresszívebben lépnek fel és szinte folyamatos az utánpótlásuk. Sok csapat nem is csinál mást csak megy a lövés hangok után meg a spawn pontokra.
Míg a Raiders-ben sokkal jobban működik a lootolás és a PvE a különféle kialakítású robotok miatt változatosabb, addig a Bungie játékában a PvP összecsapások működnek sokkal jobban, adrenalin dúsabb, pörgősebb, folyékonyabb, ráadásul addig nincs vége senkinek amíg van 1 csapattárs életben mert még "táskából" (kivégzés után) is fel lehet éleszteni a másikat. -
Necroman_Mk2
őstag
Egy kérdést nem válaszolt meg nekem a teszt: jobb játék-e mint az ARC Raiders?
1# ldave Kérdés, hogy mennyire akarják még támogatni a Destiny 2-t, amit ki kéne már próbálnom, legalább az ingyenes részét.
-
ldave
félisten
Kíváncsi vagyok képes lesz-e a Bungie tartalommal ellátni mindkét aktív játékát (D2 és Marathon) és emellett fejleszteni egy újat is (esetleges Destiny 3). Mert az most látszott már, hogy a Marathon megjelenésre minden erőforrást átettek a D2-ről, ami eközben haldoklik. Két live service játék szerintem túl nagy falat lesz nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- iPhone 12 Pro max 512GB Független
- Clevo P750DM2-G - 9600K / RTX2070
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 8 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - éjfekete- HUN - MW123MG/A - 4 Ciklus 3 év gari
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az ARC egy sokkal könnyebb élmény, a játékmenet elsajátítása és megértése is relatív könnyű. A Marathon esetén már ott indul a neheze, hogy vannak különféle shell-ek amik mind merőben más élményt nyújtanak és nem minden képességük, funkciójuk egyértelmű vagy magától értetődő. Az ARC-ban relatív kevés fegyver van és azokhoz a kiegészítők/modok is univerzálisak, könnyen átláthatóak addig a Marathonban rengeteg fegyver van, nagyon sok kiegészítővel és a design illetve a felhasználói felület sem segít benne, hogy könnyen átlássa az ember.