Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hobby elektronika
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Šolaire
veterán
-
shifty!
senior tag
Nice. Egy rövid szösszenetet majd ha van kedved, írjatnál, hogy miket élsz meg a legnagyobb változásnak a 11 után. Sógornőm kicsit kezd szenvedni a 11-el (tárhely, kamera minőség), én ahogy nyomkodtam (i13 userként) nem láttam hogy annyira szenvedősen rossz lenne, és érdekel, más hogy éli meg manapság a 11-et, és majd ahhoz képest a 13-at.
-
Šolaire
veterán
Sziasztok jön hamarosan nekem is egy fekete 13-as, egy 11-et vált.
-
babhun
aktív tag
Sziasztok! Iphone 13, ios 17.1. Fekvő módban töltés közben előjön a digitális óra, de kb. csak 1 percig. Nem kellene folyamatosan ott lennie, míg töltőn van a telefon? Ha rábökök a kijelzőre akkor visszajön, de akkor is csak kis ideig.
-
Antosz
tag
válasz
Zsolt,72 #2189 üzenetére
Nem díjazom mikor egy telefon feleslegesen meríti magát a helymeghatározásal. Ugyanis mióta ment, 2 nap helyett alig 1,5 napot bírt. Meg nem is beszélve arról, hogy folyamatosan jöttek a helyzet alapú értesítéseket. Nekem ezek nem hiányoznak. Apple leírása szerint is ha a telefon megtanulta mikor hogy töltöm, akkor menni fog.
-
-
Antosz
tag
Sziasztok Hello szevasztok. Nos addig ment 0-24-ben a helymeghatározás és a net, hogy ma reggelre már az optimalizált töltés is aktiválódott.
Viszont egy dolgot nem értek. Ma reggel óta már a Figyelemérzékelő funkció nem működik. Ez most miért van? Pedig az optimalizált töltés örömére csak a helymeghatározást kapcsoltam ki. Mivel van elég adat hogy optimalizálva töltsön már az nem kell. -
Eiki
tag
Úgy túnik talán megvan - két helyen próbáltam mostanában. A saját házam előtt illetve a munkahelyem mélygarázsában. Mint kiderült mindkét helyen még WIFI-n van a telefonom, amikor beülök a kocsiba, de mindkét helyen éppen hogy, mivel mindkét esetben gyenge a térerő. Úgy tűnik, ha másik WIFI-n van a telefon kapcsolódás közben akkor nem csak hogy nem sikerül a wireless carplay csatlakozás, de valami még be is ragad, így ha meg is szűnik a WIFI kapcsolat később ugyanazt a hibaüzenetet kapom. Elég nehéz reprózni, de ma volt olyan alkalom, amikor máshol próbáltam és egyből ment. Szóval valami ezzel függ össze...
-
kajarin
csendes tag
Az autó fejegységét resetelted? (Bekapcsológomb hosszan, kb 60-90 másodpercig, amíg újra meg nem jelenik a Skoda logó). Általában ez szokott segíteni.
Te vagy az autó főfelhasználója profil szerint? Frissítés nem jött rá esetleg azóta? (Sokszor akkor sem frissít ha minden beállítás és tartózkodási hely privátra van állítva. Mármint az autóban.) -
Eiki
tag
Utóbbi időben nem akar működni nálam a wireless Carplay (Skoda Superb iV + iPhone 13, iOS 17). Kábellel mindig működik, vezeték nélkül viszont nem tud csatlakozni, az autó fedélzeti rendszere azt írja csatlakozás során, hogy a telefon nem válaszol. Korábban jól működött, most viszont hiába töröltem párosítást mindkét oldalon, illetve csináltam újra a Carplay setupot továbbra sem megy. Más is tapasztalja ezt?
-
Kbali
nagyúr
Nem jól tudod - ha már a köztes verziót fel sem ajánlja, akkor nem tudsz lépkedni.
@Tibee86 - ez sem teljesen igaz, mert általában új főverzió esetén, ha a megelőző frissítést nem tetted fel és még aláírja az Apple, akkor felkínálja a korábbit is, de akkor is lehet egyből a legújabbra menni (saját tapasztalat). -
juve600
nagyúr
Sziasztok !
16.6-ról lehet egyből 17.1-re frissíteni vagy szép sorban ahogy kijött ? -
Zsolt,72
senior tag
válasz
fornettisuti #2176 üzenetére
Oké.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
fornettisuti #2174 üzenetére
Benne van az értesítésben, hogy a javaslat célja az, hogy kevesebbet fogyasszon az akkumulátor, emiatt szerintem teljesen logikus helyen találkoztál vele.
-
Antosz
tag
válasz
fornettisuti #2167 üzenetére
Ez az, hogy mennyi idő után sötétedjen el a kijelző. Azaz mikor kapcsoljon ki. Nekem 30 másodpercre van állítva. De a weboldalak olvasásánál, hogy ne sötétedjen el 30 másodperc után, bekapcsoltam a figyelés érzékelőt.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Ez egy javaslat, hogy kapcsold be az automatikus zárolást (30 mp és 5 perc között lehet állítani).
Bökj rá az egyik, neked megfelelő időtartamra. -
Antosz
tag
válasz
Nálam az a kijelző beállításoknál van.
-
honeker
őstag
válasz
Az hol van ?
-
fornettisuti
veterán
Az Akkumulátor menüponton belül, mit jelent az Automatikus zárolás funkció?
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
17.1 -es frissítéssel rendben van minden ?
-
O.CS
aktív tag
Légyszi mondjátok már meg, hogy mire jó a megsafe?
Mennyivel jobb, hogy a hátulján van, mint hogy bedugom a vezetéket?Így sem és úgysem tudom elvinni a telefont a konektor mellől. -
Kbali
nagyúr
válasz
pitiless #2154 üzenetére
Watch topikban ezen megy a pörgés napok óta: hivatalos szervizben nincs olyan, hogy akksi csere. Ha garanviaidőn belül vagy és megállapítják a hibát, akkor komplett óracsere kis pénzért, egyébként is óracsere, de drágábban. Hívd fel mondjuk a Care Centert és pontosan elmondják a menetét
-
pitiless
senior tag
válasz
defygaben77 #2155 üzenetére
Hát ez az, hogy nem lesz vízálló. De árakat sem láttam akkucserére, amikor néztem.
-
pitiless
senior tag
Én azt hittem, hogy fogom tudni kímélni a wireless CarPlay-jel az akkut. Hát sajnos nem. Vettem egy vezetéknélküli adaptert (csak vezetékest tud a fejegységem) és úgy merül a telefon, mintha rövidre zárták volna. Mondjuk ha csak rövid utakra megyünk, akkor nem kell tölteni. Márciusban lesz két éves az enyém, 89%-on van. De úgy vagyok vele, hogy ha eléri a 80-at, akkor akkucsere. Az óra akkuja miatt jobban aggódom, mert nem találtam még megnyugtató választ arra, hogy cserélni lehet-e normálisan (Series 7).
-
Kbali
nagyúr
Pont ugyanezt írtam: 5 éves koráig egyszer cserélsz akkut. Ha nagyon vigyázol rá, akkor ez a 4. évben lesz, ha kevésbé, akkor a harmadikban. Most adtam oda a feleségemnek az i13-at, 2 évesen is 90% fölötti az akksija úgy, hogy nem figyeltem a töltésre, akkor töltöttem, amikor kellett (pl: kocsiban a Carplay miatt mindig töltőn van, ez heti 2-3x 2x1,5 óra)
-
törölt tag
-
Antosz
tag
válasz
#48138511 #2146 üzenetére
Hát de figyelj. Ez mind az Apple fa…ága. iOS 16 esetében hibátlanul ment. Most meg ez kellett. Kénytelen vagyok az akkuavulás megóvása érdekében drasztikus lépéseket tenni. Mint pl saját kontakt, lakcím és egyéb fa….ág amit annak tartok és fogok is míg így működik csak a rendszer.
-
pitiless
senior tag
Sziasztok,
A lakásunk úgy tűnik, hogy nagyon cellahatáron van, ezért bentről leginkább csak vowifivel lehet telefonálni. iOS 16-al tök jól használta, de a 17-es iOS óta az utolsó térerő ikonba is kapaszkodik és marad 4G-n a hang. Ti tapasztaltatok hasonlót? Most azt állítottam be, hogy ha az itthoni wifin vagyok, akkor berakja repülő üzemmódba a Parancsok app, ha leszakad, akkor repülő üzemmód ki.
-
Zsolt,72
senior tag
Szia!
Ha még nincs nálatok olyan rendezési lehetőség, mint a kép alján (évek/hónapok/napok):
akkor várjatok kicsit, amíg megjelenik. A kiválogatás általában éjszaka, töltőre és wi-fi-hez csatlakozva történik meg. A képek mennyiségétől függően hosszabb időt is igénybe vehet a folyamat. -
Subimp
tag
Sziasztok! Vettünk a feleségemnek egy iPhone 13-at. Előtte Samsungot használt, amiről minden rendben átjött. Egy furcsaság van csak, az hogy a fotók összevissza, azaz nem időrendben láthatók.
Van lehetőség arra, ismét időrendben legyenek? -
Antosz
tag
Nos. iOS 16-ot hamar kivette Apple a támogatási listából, így már az nem telepíthető semmiféle úton. Nem baj. Csináltam azért egy factory resetet az iOS 17-en. Részben bevallom hülye is voltam, mert én anno letöröltem az Apple Térkép appot. Hozzáteszem, senki nem mondta, hogy ez is kell hozzá, valamint elősegítendő még a kontaktokhoz hozzáadni a saját kontaktunkat lakcímmel együtt. Most ott a térképek app és a kontaktok között az én kontaktom is. És lássatok csodát. Ma reggelre levéve a töltőről, van egy adat.
Lehet már jó lesz és egyszer csak beindul az optimalizált töltés? -
Antosz
tag
válasz
orbit76 #2135 üzenetére
Nem tudom számít e. Én most tegnap este óta mindent úgy csinálok ahogy az Apple telefonos szerviz szolgálat beállította távolról. Azt mondták legalább 9-10 napig hagyjam így és próbáljam a telefont úgy tölteni, hogy mindig ugyanott és lehetőleg ugyanabban az időintervallumban. Szóval most 10 nap várakozás. Azt mondtak ha nem működik így sem, akkor a telefont vigyem el egy szakszervizbe. Mondtam is a hölgynek, hogy az régen rossz ha egy elbaszott rendszer miatt szakszervizbe kell vinni a telefont. Nem mellesleg megjegyeztem, hogy iOS 16-nál semmi gond nem volt az optimalizált töltéssel. De nem baj. Most várok.
-
orbit76
tag
Érdekes ez az optimalizált töltés dolog. SE-n egyáltalán nem működött nálam. 13-on megy frankón, ugyanazokkal a beállításokkal. Most költöztem Salzburgból Klagenfurtba és működik itt is... Igaz, nekem Apple Mapsben meg van adva a cím otthon-nak (ha ez számít...).
-
Antosz
tag
válasz
Mindent bele #2130 üzenetére
Na figyelj!
1. Én nem személyeskedtem. Te sem tedd.
2. Nem fikázok. Csak rávilágítok dolgokra amiket elcseszett (fejlesztés) címszó alatt az Apple.
3. Te leszel az első aki megtudja majd hogy raktam vissza az iOS 16-ot. 😉
-
Mindent bele
kezdő
"Tudják mikor hol vagy"
Kik? Szerinted kit érdekel, te a 28 milliomodik senki éppen hol vagy? Ha ennyire paranoiás vagy akkor Erika írógépen kívül ne használj mást! És remélem az alucsákót alvás közben sem veszed le.
"megtalálom a módját és visszaállok iOS 16-ra"
Sok szerencsét! Ha sikerül, jelentkezz az Apple-nél fejlesztőnek! Akkor talán változtatni is tudnál a sok elcseszett dolgon, nem csak itt fikázni.
-
Antosz
tag
válasz
bbendre #2126 üzenetére
Igen. Én is kerestem neten. Sokan panaszkodnak rá. Jobb félni mint megijedni. Nekem sose ment a helymeghatározás. Ez a helymeghatározáshoz kapcsolódó optimalizált akkutöltés erre megy ki, hogy mindenki mindent tudjon rólad. Tudják mikor hol vagy stb... iOS 16 alatt olyan szépen működött. 17-re meg elbaszták. Ezért tértem át Androidról iOS-re mert ez volt sokszor a gond droidon. De látom itt sem mennek másként a dolgok. Ami jó azt csesszük el, ami nem jó azt rontsuk mégjobban.
-
bbendre
őstag
Ok, két dolog:
- Ha bekapcsolod és bekapcsolva marad attól még nem fognak követni az app-ok.
Ezzel nem kapcsolod ki a követést csak a hozzáférésedet a funkcióhoz.
Szerintem ezt kapcsolgatni teljesen felesleges. Inkább placebo az én véleményem szerint.
(Túl vagyok pár én IT sec, compliance, audit tapasztalaton...) és sokat olvastam ebben a témában...- Nekem be van kapcsolva és nekem sem megy a 17.x alatt. van 171 bejegyzésem, megvannak a signifikáns helyek, de az optimalizált töltés nekem sem megy.
Reddit tele van olyan panaszokkal, hogy nekik sem megy:
https://www.google.com/search?q=ios+17+optimizing+charging+not+working+site%3Areddit.com -
Zsolt,72
senior tag
Ez a probléma:
„este mielőtt rádugtam töltőre bekapcsoltam a helymeghatározást” - Amennyiben KI/BE kapcsolgatod a Helymeghatározás-t, akkor soha nem lesznek meg az optimalizált töltés működéséhez szükséges adatok. Lásd a #2121 posztomat. Elég lenne annyit tenned, hogy bekapcsolod és úgy is hagyod.
-
Antosz
tag
Na este mielőtt rádugtam töltőre bekapcsoltam a helymeghatározást mobilnettel együtt. Reggelig töltőn is volt. Most vettem le. Semmi. Még csak új bejegyzést sem hozott létre.
-
Zsolt,72
senior tag
Tény, hogy ezt meg lehetett volna oldani egyszerűbben is, szerintem az Apple is rájött erre, mert az iPhone 15-család tagjainál már van lehetőség beállítani egy maximális töltési szintet: [link] .
A Jelentős helyek adatait felhőbe menti az iPhone:
Látható, hogy nálam augusztus 25-e óta gyűlnek az adatok, pedig azóta volt nálam iTunes-on keresztüli rendszer visszaállítás iOS 16.6.1-re, majd ugyanígy iOS 17.0.3-ra és az iCloud-ból visszajöttek az információk mindkét esetben. -
-
Zsolt,72
senior tag
Ha a Helymeghatározást KI/BE kapcsolatod, akkor nem fog működni a „Jelentős helyek” funkció, ami viszont szükséges az optimalizált akkutöltéshez (mert nem fogja megismerni azt a helyet, ahol a rendszeres töltés történik).
Emiatt az sem teljesül, hogy a tanulás során megtörténjen a 9 alkalommal, 5 órán keresztül való töltés, ugyanazon a helyen.
Érdemes volna kipróbálnod úgy, hogy nem kapcsolgatod a Helymeghatározást. Aktiváld, és engedd neki, hogy tegye a dolgát és megtanulja a Jelentős helyeket és azokon belül pedig azt a helyet, ahol rendszeresen végzed a töltést. -
Antosz
tag
Hát akkor végképp nem tudom mit csinálok rosszul. Pedig a helymeghatározást is bekapcsolom, mobilnet is megy, rádugom töltőre, majd várok kicsit míg a helymeghatározás végez, és berakom repülős módba aztán reggelig otthagyom töltőn. Reggel mielőtt leveszem töltőről, megint aktiválom a netet, azaz kiveszem repülős módból, ilyenkor frissít a helymeghatározás is, aztán leveszem töltőről. Majd helymeghatározás off. 🤔
-
Antosz
tag
Lassú töltővel való töltés során nem is aktiválódik az optimalizált akkutöltés? Erről nincs valami leírása az Apple-nek? Mert iOS 17 frissítés óta nekem még a mai napig nem működött.
-
-
O.CS
aktív tag
Váltott valaki 15-re? Teljesen meg vagyok elégedve a 13-al, csak érdekelne, hogy megéri-e a váltás.
-
honeker
őstag
Üdv Va egy hivatalos garmin navim nem lehet a carpuidal tükrözni…..az apple tökéletesen müködik rajta kérdés a waze navigácio menyire stabil, meg bizhato ?
-
Doki42
őstag
válasz
TheBikerider #2099 üzenetére
👍
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Napelem
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- IPhone 12 Pro max 256GB gyári független új akku!
- Samsung Galaxy Z Flip 4 felújított új 2026.01.08. gyártói jótállás
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest