- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz stratova #998 üzenetére
De nem a fogyasztást kérdezte csak hogy melyik a jobb választás, ennyi ilyenkor minek elővenni hogy a 4000 gyengébb vagy hogy CPU-ban erősebb így csak elbizonytalanítod pedig valószínű hogy nem azért kérdezett mert annyira biztos volt a dolgában.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
stratova
veterán
válasz atti_2010 #996 üzenetére
Mivel felépítésben i3-hoz hasonló és a PH! teszt is ahhoz méri szerintem nincs benne semmi kivetnivaló. Nem kell mindent támadásnak venni. Nem a termék témájában vagyunk.
Szerintem az sokkal fárasztóbb, amikor Vishera tesztje kapcsán már n+1-szer emlegetik fel a fogyasztást mint negatívumot Az pedig elég jól látszik, hogy HD7560D HD 6550 szintjén van mindkettő veri a HD 4000-et, ez nem kérdéses.[ Szerkesztve ]
-
-
stratova
veterán
A8-5500 2 modul 4 szál
A6-5400K 1 modul 2 szál, ha szénné húzod is max egy szálas teljesítményben lesz jobb (az igazat megvallva nem merem írni h két szálon, össze kellene vetni a Sandy/Ivy Pentium/Celeronokkal, de utóbbiak előnyben lehetnek FPU tekintetében).Egy szavazat az A8-ra.
-
g@bo
nagyúr
a6 5400k procit vett valaki? ugyan 2 modulos de tuning, vagy a8 5500 ami 4 mag de nem húzható.
melyik lehet a jobb beruházás, ha e két procit lessük?
-
atti_2010
nagyúr
A GCN miatt nem tudják mással párosítani hacsak nem hoznak ki egy HD 8670-et GCN-re de az meg kellene hozza a HD 7770 szintet, persze ezek csak az én okoskodásaim.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Én nem igen hiszem hogy nyár vége előtt megjelenik de szerintem olyan 7750-7770 körüli párosításra lehet számítani.
-
atti_2010
nagyúr
Nem a 6670 az marad, elviekben menne a 7670-el is de az egy átnevezett 6670 és kereskedelmi forgalomba nem lehet kapni csak az OEM-eknek elérhető, nagyobb változás csak a Kaverynél várható.
-
-vitya-
őstag
azt hiszem a legolcsóbb módja a gépem fejlesztésének, ha veszek egy FM2-t, jó pár giga gyors ddr3-al, és egy trinityt - mivel most van egy 6670-em, ami pont adja magát ehhez a konfighoz...
(most van egy öreg AM2 lap, 4G DDR2 memó, AII 450 X3 proci - az SSD és a HDD-k maradnának)Amúgy a következő verziója még a turks-el fog összedolgozni, vagy valamelyik másikkal? Erről lehet már tudni valami? (mert, ha az is a 6670-el, akkor várni fogok tavaszig a vásárlással, és veszem majd azt...)
-=Vitya=-
-
-
Vartanus
őstag
Hali!
Az FM2-es topickban nem kaptam választ így leírom ide is hátha majd itt
Azon gondolkodtam hogy a 7660D erősebb egy Nvidia 8600GTS-nél..ha jól vettem ki ebből a régebbi ph-s tesztből a 8600GTS-nek 32 shader procija van és összesen 32 texturázó valamint 2 ROP blokk és számomra logikus hogy a 7660D IGP a maga jóval fejlettebb 384 shader procijával és 24 textúráró plusz 2 ROP blokkal jóval erősebb a geforcenál...de ha tévedek javítsatok ki...
válaszokat köszi
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
CYBERIA
senior tag
„az integrált északi híd dinamikusan állítható órajelei mellé megjelent a rendszermemória órajelének állítási lehetősége is. Két ilyen lépcsőt ismer a rendszer, a gyári órajel mellett az alacsony NB-aktivitás esetén beállítható visszavett ütemet”
Ez szoftveresen is állítható, vagy sem?
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
válasz headhunter #958 üzenetére
Ezek az árak honnan vannak?
Analóg vén majom egy digitális világban
-
CYBERIA
senior tag
Már nem kell meglepődni.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
attiati
veterán
IGP nélküli Trinity-ről új hír, megjelenés? (athlon II x4 7xx)
nagyon várnám már őket -
headhunter
addikt
2004 Július :
Asus A7N8X-E Deluxe : 30.000 Ft
AMD Athlon XP 3200+ : 30.000 Ft
Twinmos 1GB RAM (400Mhz) : 50.000 Ft
ATI Radeon 9600XT (128MByte) : 50.000 Ft
Seagate 200GB : 30.000 Ft
Samsung SyncMaster 795MB : 30.000FtEzeken az árakon most kijönne :
FM2 alaplap (75, 85)
A10-5800K
DDR3 32GByte 1866Mhz
Samsung 128GB (830)
Dell UltraSharp U2312M (VGA+monitor ára helyett)[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
nem ig ykell megközeliteni,ha egy hasonló 2 modul/4magost veszel+nyákos vga..az jóval drágább.
mellesleg teljesitményben nincs gond vele,a Llano betegségeinek nyoma sincs,minden patentül megy az igp jól teljesit,és fele annyiból kijött mint egy vga+cpu páros ami ezt nyujtaná.
bár még mindig egy 4-magos i5 re várok ilyen szintű igp-vel.. -
g@bo
nagyúr
bár ha arra gondolok, hogy kb. 2006 ban egy x2 3800+ ért laza 62000 forintot fizettem... ahhoz képest manapság nevetségesek az árak. ( utána jött 52000 ért egy core2 6300 )
" fLeSs | 2005-11-08 11:35 elérhetővé vált az Athlon 64 X2 3800+. Jelenleg megközelítőleg 100 000 forintért egy 2 GHz-en ketyegő, kétszer 512 kB L2 cache-sel rendelkező Athlon 64 X2-t vehetünk. "
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
urak
vett már valaki a10 5700 at, valami olcsóbb asrock lappal?
-
stratova
veterán
válasz GabenBFG #940 üzenetére
Sem Llanonál sem Trinitynél nem kivitelezhető ez tudtommal. Egyébként asztali gépben szerintem felejtős a Dual Graphics ha játékélményre gyúrsz. Notiban esetleg még van haszna, mert ott az alsóbb régióban több a DDR3-as kártya(ami ott középkat. az asztaliban az alsó, és a felső az az asztali közép), de PC-nél értelmesebb egy 6770 vagy afeletti GDDR5-ös megoldás mint a DG. A GCN HD 7000-es kártyáknak (HD 77xx és afeletti) pedig a fogyasztása is baráti.
[ Szerkesztve ]
-
tag
No, nekem az lenne a kérdésem, hogy összekapcsolható-e az A10-5800K plusz 2db HD6670 diszkrét grafikus kártya TriFire-be? Vajon mekkora lenne a grafikus teljesítménye, ha ez így megoldható lenne?
-
BlueAthlon
senior tag
Igen, nekem is csak úgy fér el jelenlegi GEIL kit is, hogy a Freezer 13 Pro lefogatója kapott némi módosítást, így odébb lehet helyezni annyival, hogy elférjen a RAM is, de a hőátadó felület se lógjon le a proci kupakjáról jelentősen...
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
Valdez
őstag
válasz BlueAthlon #934 üzenetére
Csak annak meg magas a bordája, az meg nálam nem jáccik
-
Dani_kp
addikt
-
-
BlueAthlon
senior tag
Az sem rossz... Egyelőre idehaza az egyik legjobb vétel címét a Kingston Predator 2400 2x4GB os kitje birtokolja jelenleg 15 ezer forintjával. Bár időzítés terén nem veszi fel a versenyt a komolyabbakkal ( 11-13-13-30-2T, és ezt magasabb órajeleken nem is lehet szorítani ), azért a külföldi hardver tesztelők is elismerik a bang for the buck plecsni jogosságát.
Hétvégén kiderítem, hogy az Asus lapom és az 5800K mennyire komálja, 7660D mire képes vele...
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
atti_2010
nagyúr
37W IDLE nem olyan rossz konfig ez.
-
HeavyToys
senior tag
válasz tranceplanet #929 üzenetére
Nem önreklám, de van Patriot Viper 3-as kitt is ennyiért, az is 1866-os, 1,5V-os, CL9-es időzítéssel
-
Dani_kp
addikt
válasz tranceplanet #929 üzenetére
Ez egész jó ár érte, majd éve 11k.ért vettem "használtan" a mostani kitemet...
https://ingatlan.com/33821564
-
Dani_kp
addikt
Köszönöm a segítséget!
Akkor kénytelen leszek ramot is cserélni .
1600-as elég vagy inkább 1866-os? Az elmúlt lassan 1 évben nem igazán követtem nyomom a ramok árait, szóval nem tudom, mekkora a különbség ezek között.
Milyen gyártót ajánlotok trinity mellé?https://ingatlan.com/33821564
-
headhunter
addikt
"Ha az IGP-t is használod, akkor 1866MHz-es, minél alacsonyabb késleltetésű (CL9) RAM-ot vegyél bele, szigorúan dual channelben.
HGyu"
Kapható 8GB-os modulokból, 1866 MHz-es vagy magasabb MHz-es, CL9-es RAM? (1.5V)
Más gyártónak nincs hasonló RAM-ja?
Vengeance® — 16GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ16GX3M2A1866C9)...
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
Az FM2-es MSI alaplapokat mikor óhajtják árusítani a boltok?
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Igen. Az IGP-t a (relatíve) kis memóriasávszélesség érezhetően visszafogja. Ha eteted, gyorsul. A tesztből is kiderül. A többiek is ezt írják.
Ha csak a CPU részt használod, akkor a single channel mistt észrevehetetlen a különbség a gyakorlatban, valós alkalmazásokat használva.
Akinek itt a minél gyorsabb RAM-ot a lelkére kötöttük, csak az IGP-t, vagy az IGP-t dual graphics üzemmódban használná.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
attiati
veterán
miért kell dualban szigorúan?
Épp tőled kérdeztem másik topikban, és ott azt írtad, hogy 1*8GB nem szenved hátrányt egy dual 2*4GB-al szemben játékokban.(Igaz, hogy ott nem konkrétan a Trinity-ről volt szó. Trinity nagyon igényli a dualt?)
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
Elméletileg Október 23-tól lesz elérhető az ITX-es Asrock FM2-es lap. A többiről még nincs információm, de próbálok érdeklődni.
-
dtracer
tag
Azt számolgatom, hogy az a 30W-os terheletlen fogyasztás valójában 25W körül van, csak a bika 600W-os táp kb 5% kihasználtságon volt, ott pedig 80% körül lehet a hatásfoka. Kisebb, hatékonyabb táppal pontosabb lenne a mérés. Persze ami kevesebbet fogyaszt, az a grafikonban is kisebbnek jelenik meg, csak hát pontosság
-
Dani_kp
addikt
Mert az van most a gépembe és azt nem akarok/akartam másikat...
#915 stratova: láttam a tesztet, de jobb szeretem a személyes beszámolókat, tapasztalatokat. Tudtommal a LoL-nak fele akkora sincs a gépigénye , illetve low-médium beállítással 1680x1050-be most is megy a gépemen, és ez az IGP egy hulladék az AMD-hez képest .
#916 04ahgy: csak az IGP-re támaszkodnék, nem akarok vga-t a gépbe.
-
04ahgy
nagyúr
Ha az IGP-t is használod, akkor 1866MHz-es, minél alacsonyabb késleltetésű (CL9) RAM-ot vegyél bele, szigorúan dual channelben.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Dani_kp
addikt
válasz stratova #907 üzenetére
Vagyis 1680x1050/1920x1080-as felbontáson, közepes beállításokkal a DiRT 3 vagy a League of Legends-hez elegendő egy A8-5500-as proci is, amibe egy HD 7560D gpu van, ez mellé 2x4 GB DDR3 1333-as ram, illetve egy MSi FM2-A75IA-E53 (vagy ezzel azonos Gigabyte vagy AsRock) alaplap elég.
Tudom nem egy erőmű, de most már fontos számomra a fogyasztás és a fizikai méret .
-
stratova
veterán
Valószínűleg nem emelkedik számottevően a fogyasztás alapfesz mellett/alatt, mobilban is engedi AMD az első Turbo Core lépcsőt 4 magra pscheckkel.
Komolyabb tuningnál kérdés megér-e 32% fogyasztásnövekedést, 18,4% tuninggal, elért 16,27% teljesítménynövekedés (más oldalon 4,6 GHz-cel értek el 11%-ot de ott nem volt NB tuning).[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
-
dezz
nagyúr
válasz stratova #907 üzenetére
Nos, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy marketing szempontból hátrányos volt az egy modult két magnak nevezni... (Főleg, hogy egy modul kb. akkora, mint egy SB mag [cache nélkül nézve őket].) Az FX is jobb megítélés alá esett volna, mint 2-, 3- és 4-magos, 4-, 6- és 8-szálas procik... (Azt is könnyebben megértették volna az emberek, hogy 1-1 mag [modul] egy szállal gyengébb a szokásosnál, ugyanakkor a kétszálas skálázódása sokkal jobb, mint az Intel HT esetén, így hát sok szállal lehet jól kihajtani a procit.) És ez a Trinityre is igaz. Ez jó esetben a Steamrollerrel változhat.
"4.2 GHz-et jó eséllyel megfutja alapfeszültségen."
Tudtommal turbónál nem emelkedik a VID a normál üzemihez (3,8 GHz) képest, vagy igen? Az első esetben term. mindkét modullal is vinnie kell alapfeszen, csak úgy - beterhelt IGP esetén - pár wattal már kilóghat az eredeti TDP-ből (100W). Egyébként 4,6 GHz-en is csak ilyen 10-20W-tal emelkedik a fogyasztás, az még kvázi semmi. A vége 4,8-5 GHz, egy jó léghűtővel (és jó lappal).
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Kapszaicin #905 üzenetére
Trinity 2 modulos 4 szálas APU, ezért nem i5-tel hanem i3-mal vagy egy kategóriában (2 mag + HT). Azonos órajelen összességében gyengébb i3-nál mint CPU. A 3.4 GHz-es i3-3220 12,5%-kal gyorsabb mint a 3.6 GHz-es A8-5600K (1-2 szálas alkalmazásokban ennél nagyobb, 4 szálasban kisebb az előnye). Ezt tuninggal lehet kompenzálni, de i5 szintű teljesítmény (asztali) soha nem fog elérni (abban 4 mag van és nincs HT).
Másrészt lényegesen erősebb az HD 7660D bármelyik HD 4000-esnél, de ettől még alsó kategóriás VGA-nak (HD 6570 DDR3 környéke, GPU-t húzva tán HD 6670 DDR3) felel meg.i5-öt (4 mag 4 szál) jelenleg FX 8000-es szériával lehet kb. befogni (4 modul 8 szál kezelése).
Viszonyítási alapnak az órajelhez és magszámhoz. Egy 4.0 GHz-es FX-8350 várhatóan hozzávetőlegesen egy 3.4 GHz-es i7-2600K (4 mag+HT [8 szál]) teljesítményével bír.Kimondottan játékgépet nem feltétlenül Trinityre érdemes alapozni, ott már előnyösebb egy legalább FX 6000-es CPU (3 modul 6 szál, összességében i3 és i5 közötti teljesítmény némi tuninggal) + dVGA.
Ettől még el lehet vele játszadozni, kérdés mik az igények. De HD 7850 feletti kártyában már nem érdemes gondolkodni Trinityvel. (Eleve leginkább egymagában jó ez a koncepció).
Persze ha Vishrea utáni FX-ek valóban FM2-be érkeznek, akkor egy izmosabb lappal el lehet lenni egy APU+VGA váltásig. De HD 7850-nél erősebb VGA-val nem érdemes társítani. 4.2 GHz-et jó eséllyel megfutja alapfeszültségen.
tranceplanet Ha az adott teszt erre nem tér ki, akkor ezzel nem feltétlenül kell tisztában lennie, ha eddig nem követte az eseményeket.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Igazad van, az már extrém tuningosoknak készült szerintem.
Tuning:
-felpiszkálom egy kicsit
-jól felhúzom
-a szart is kihajtom belőle--------------------------------------------
(#905) KapszaicinFel kellene fogni, hogy ez nem az i5/i7 procik ellen készült, arra ott van a bulldozer és lesz a vishera. Nem véletlen, hogy a csúcspéldány is cirka 32 ropi. Húzva talán még egy 7850-et kihajt.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Kapszaicin
tag
Rengeteg hozzászólás ipon. prohardver, grafikonok eredmények számok geekbench,... most rendeltem meg a napokban 5800K asus lappal 2000mhzes memóval, de úgy érzem nem sokat ér ez a proci....?
nem látom hogy a teljesítménye rendben lenne, most akkor az amd féle 3.8ghz nem egyenlő az intel 3.8ghz-es megjelölésével? Ez olyan mint a régi amd-k? 2500+ ami csak 1800mhz volt? miért van az hogy ilyen iszonyat magas órajel mellett nem képes minimum befogni egy i5öt? Van ebben integrált vga, de ahogy látom nem sokat jelent mert 30 fpst ha képes kinyúzni magából, ez meg hát, ma sem feltétlen elég mindenhol! Ha veszek egy erősebb vga-t valami 40000 környéki amdt akkor vinni fogja a majd a jövőre megjelenő játékokat?
Please valaki segítsen!! KöszönömIntel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
04ahgy
nagyúr
Igen, nyugodtan. És ha az a csekély 2% valószínűség, hogy a te CPU példányod épp nem boldogul vele (erre számolni kell, hisz a hivatalos csak 1866MHz) bejön, akkor sem kell csüggedni, a 2133-as RAM is megy kisebb órajelen, szűkebb időzítéssel. De nagyobb az esélye, hogy minden szépen, magas frekvenciával szalad. Kb. 2400MHz RAM-ig még otthoni körülmények között is el lehet menni Trinity-vel.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
A lapnál azért van ott, hogy 2133MHz O.C., mert azt csak single channelben tudja a Trinity hivatalosan. Valószínűleg semmi gondod nem lesz dualban sem.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest