Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tranceplanet #884 üzenetére
"Szokták mondani, hogy az igazi tuninglapon nyolcpines CPU tápcsati van."
Csak volt. már abból is kettő kell. MSi BigBang XPOWER II, GIGABYTE X58A-OC, GIGABYTE X79-UD7, GIGABYTE Z77X-UP7, ASUS Rampage III Extreme, ASUS Rampage III Black Edition. Sorolhatnám még.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
atti_2010
nagyúr
Én a helyedbe a fórumtársakra támaszkodnék mert más lehetőség nem nagyon van, esetleg külföldi teszt de én abban nem igen bízok.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Chp
őstag
válasz
atti_2010 #894 üzenetére
Tulajdonképpen a memória nem lenne túlhúzva, mert gyárilag 2133MHz-et tud, a kérdés az, hogy a lap hogy fog hozzá álláni a dologhoz. Mert gondolom ha a RAM support listán - bár OC-vel - de ott áll a 2133MHz-, akkor működnie kell néki, nem?
Abu/Oliverda SEGÍTS!!!
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #895 üzenetére
Jól nézed hogy a 3 -nak nem sok értelme van a reklámon kívül, de lehet lesznek FM2+ lapok csak nem tudom kinek érné meg, bár idióták mindig vannak.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Vartanus
őstag
A most megjelenő FM2-es lapok csak a 2.0-s PCI Express-t támogatják,így jól gondolom ha jövőre egy Kaverire fejlesztek akkor azon hiába lesz a 3.0-s vezérlő az alaplapi csatolók csak 2.0 fognak üzemelni és az A85X felé is a 4 sáv is csak 2.0 lesz
(Bár ahogy neten néztem a 2.0-s is már bőven elegendő sávszélességet ad és a VGA-k még a 2.0-s X8-at sem használják ki és gondolom a jövőben sem fog a kártyák sávszélesség igénye nagyon ugrani) ez csak azért érdekel hogy veszek most egy deszkát akkor az jövőre is simán bővíthető lesz Kaverivel és a sebesség kárára sem fog válni...
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
atti_2010
nagyúr
Az OC -re soha sincs garancia, de ez attól függ hogy a lap szorzója meddig megy és mikortól kell BUS (FSB)- ből rásegíteni, valamint menyit enged ebből az alaplap-proci, a legbiztosabb ha a memória szorzóból lehet túlhúzni.
-
atti_2010
nagyúr
Mikor tuningos lapot keresel akkor nézd azt hogy legyen hűtő a MosFet tranzisztorokon, lehessen állítani CPU-GPU feszültséget, a RAM szorzót is lehessen "túlhúzni" mert másképpen bárki bármit mond nem tuningos az alaplap, ezt néha a lap gépkönyvének létöltésével is megtudod de néha csak a fórumtársak segíthetnek.
-
Chp
őstag
-
atti_2010
nagyúr
Bár a kábel langyosodott 180W-nál mert egy régebbi gagyi tápból beleztem ki és túl vékony, de a csati jég hideg volt.
-
atti_2010
nagyúr
A 8 tűs csati 140W TDP felett kell de én megkergettem a Llanot 180W -ra és még mindig bírta a 4 pines csati, ezt a fogyasztást rendes körülmények között nincs hogy elérjed de még meg sem közelíted.
[ Szerkesztve ]
-
Chp
őstag
válasz
tranceplanet #884 üzenetére
Értem, köszönöm, hogy kifejtetted, a lényeg tehát, hogy elég a 4 pin alap használatra.
-
tranceplanet
addikt
Tuning esetére kell a nyolcpines tápcsati, amikor a proci már több feszt kér a hùzás miatt. Ütősebb tuning esetén, amikor már nem csak a szorzót emeled a biosban, hanem a magfeszültséget is megnöveled, ekkor jön jól a plusz tápellátás és VRM. Szokták mondani, hogy az igazi tuninglapon nyolcpines CPU tápcsati van.
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Chp
őstag
Úgy látom, hogy az FM2 alaplapokon 8 tűs tápcsati található. Meg tudná nekem valaki mondani, hogy működtethető-e az alaplap standard 4 tűs végződésű kábellel? Köszönöm szépen!
-
attiati
veterán
jöhetne valami hírmorzsa az Athlon II X4 7xx megjelenéséről
-
04ahgy
nagyúr
iPon cikk kinn volt már, mikor a PH! cikk még nem, és akkor is írták, hogy lesz azonos órajeles teszt. Csak olvasni kellett volna.
Számomra egyébként mindkét iPon és természetesen a PH! cikkben is sok hasznos információ volt, és az engem érdeklőeket összeollózom.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
x_o_n
veterán
válasz
MiklosSaS #868 üzenetére
nos a tesztekben azonos órajelen van ez tehát 4,2ghz helyett 3ghz ,igy igazából nem veri el csak bizonyos dolgokban és akkor ha azonos órajelet nézünk.
én jelenleg csak pozitivat tudok mondani az a10-ről,igp szinten is és minden valahogy pengébb,amik a Llanoban ugymond zavaróak voltak nekem,azok megszüntek. -
MiklosSaS
nagyúr
-
Valdez
őstag
-
Henkei
tag
gyenge koppintasos kiegeszites az ipontol.
Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??
-
g@bo
nagyúr
urak
no flame alapon.
egy i3 3225 vagy egy a8 5500 vállalhatóbb?
a8 5500 ugyan még nem nagyon van, de az a 65w kategóriában lévő apu, ami szimpatikus magszámra, órajelre, vga-ra.
árban nagyjából egyformák a srácok. ugye 4 modul vs 2 mag a felállás... no meg, némi vga.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
csiki_92 #856 üzenetére
Újonnan drága, használtan nem. Itt is vannak megbízható tagok. Az új táp meg 8-9e Ft-nál kezdődik, ami megbízható, és nem teszi tönkre a géped.
HGyu
-
csiki_92
aktív tag
de ha itt hardverapro-n veszem, ahhoz nem jár garancia, azért szeretek az edigital-nál vásárolni, mert ők egy nagyáruház, és én, mint vidéki ember, könnyen érvényesíteni tudom a garanciámat, és eddigi tapasztalataim szerint nemis húzzák a szájukat, amikor ki kell cserélniük valamit, míg hardverapro-n már jártam úgy pl cpu-val, hogy megvettem, és a srác ferde lápú cpu-t küldött...deha ismertek olyan nagyáruházat, ahol olcsóbban hozzá tudok jutni az alkatrészekhez, akkor azt osszátok meg velem pls
-
-
csiki_92
aktív tag
válasz
HeavyToys #850 üzenetére
Ha karácsonyra lejjebb megy az alkatrészek ára annyival, hogy beleférjen egy új táp is, akkor szerintem benevezek 1-re, deha ez így többletkiadást jelentene, akkor nem valószínű...am mennyire ismeritek ezeknek a nagyboltoknak az ilyen karácsony körüli leárazásaikat, mint pl az extreme digital?
-
csiki_92
aktív tag
Mercury tápom van, már használom pár éve, és eddig nem volt semmi gondom vele. Azért lenne jó, ha ezt tudnám használni továbbra is, mert 1 cooler master pl 10-12ezer forint, és már így is jóval többe fog kerülni a gép, mint amennyit eredetileg rá akartam szánni. Nem szeretnék még 10ezret kiadni tápra is...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
AkosAkos #838 üzenetére
Én nemrég vettem két MSi HD 7970 Lightninget, amit 1,35V-on 1250MHz-en használok, a belét is kihajtva, 1,5V-on hajtott SNB-E CPU-val, energiagazdálkodást letiltva. Ehhez képest nagyon keveset fogyaszt.
A Celeron G440-es irodai géphez képest meg nagyon sokat!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
csiki_92 #837 üzenetére
Mi a jelenlegi tápod? Ha a következők közül van, vagy hasonszőrű, akkor a disznóól világítását sem bíznám rá: Codegen, Mercury, M-Tech, Q-Tec, Deer, Vargáné, HKC. LC Power, Stability Power, Sinan, Akyga, Antler, Coolink, Energon, Kolink, Spire, Xilence, stb.
HGyu
-
x_o_n
veterán
válasz
AkosAkos #838 üzenetére
az nem fogyaszt sokat,de ha ilyen karid van akkor szerintem ne a8-a10 et vegyél hanem ezek közül ha már fm2 rendszert épitesz:
AMD AthlonX4 730 (AD730XOKA44HJ, rev.A1, 2.8GHz, L2:4M, 65W)
AMD AthlonX4 740 (AD740XOKA44HJ, rev.A1, 3.2GHz, L2:4M, 65W)
AMD AthlonX4 750K (AD750KWOA44HJ, rev.A1, 3.4GHz, L2:4M, 100W)mert neked felesleges plussz pénz kidobás az igp miatt.
bár én a helyedben elgondolkodnék egy használt fx-6xxx vagy inkább fx-8xxx en azokat lappal alig használtan már 45-50k megveheted.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz
csiki_92 #837 üzenetére
Akkor csak 4 pint dugsz a lapba.Ha normálisabb 400w-os tápod van, el kell hogy vigye.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
csiki_92
aktív tag
És a jelenlegi tápom jó lehet ezekhez az fm2-es alaplapokhoz? (24+4 pines, 400wattos a tápom). Mert ugye ezekben az alaplapokban már 8 pines processzor áramellátás van. Ehhez a konfoghoz pl megfelelő? ASRock FM2A75 Pro4-M + A8-5500?
-
csiki_92
aktív tag
lenne még1 kérdésem: fontos, hogy milyen alaplapot veszek ahhoz, hogy az a8-5600k órajelét magasabbra tudjam állítani, vagy mind1? tehát a kérdésem lényege, hogy a legolcsóbb fm2-es alaplappal is lehet majd húzni ezeket, vagy ahhoz már drágább kell?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
csiki_92 #833 üzenetére
Addigra úgy is olcsóbb lesz a HD6570 is, meg a HD6670 is, és szerintem jobban csökken az utóbbi ára, kisebb eltérést hagyva, ezáltal a döntésed könnyebbé téve.
HGyu
-
-
csiki_92
aktív tag
köszi
és megéri megvenni hozzá a drágább 6670 ddr5-ös vga-t a 6570 ddr3 helyett?(kb 5-6ezer plusz) -
csiki_92
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni a közeljövőben egy A8-5600K-t, de nem vagyok benne biztos, hogy a Radeon HD6670-et támogatja-e a dual graphics, vagy csak a HD6570-et. Tudtok nekem segíteni?
Előre is köszi a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
-
AkosAkos
aktív tag
Nem semmi. Néhány ezressel olcsóbban megkapom így a CPU-t,VGA-t mintha külön venném,jó ez az APU.
-
04ahgy
nagyúr
-
Tomix24
addikt
Na , vett valaki már????
Én gyors A8-3870K-ra Upgradeltem, így elég kb 3500Mhz-en stabilan dgpu-val egy ideig. Ez volt a legolcsóbb lépés.
Kiváncsi lennék valaki húzta-e, illetve meddig jutott léggel. Mért-e fogyasztást, ilyesmi. Írjatok, hamár ennyire népszerű a Trinity
-
04ahgy
nagyúr
válasz
stratova #815 üzenetére
Azzal kapcsolatban már nem foglalatam állást, hogy a minősége milyen.
Benchmarkban pl. több pontot ad, de a használata tiltott.
A kérdés meg csak az IGP viselkedésére vonatkozott, hogy a dVGA hatására letiltódik-e automatikusan.
HGyu
-
stratova
veterán
Van bármilyen pozitív minőségromlás nélküli eredmény Virtu MVP-vel? Én eddig csak csúcskategóriás VGA-k melletti demót láttam, annak viszont az értelmét nem. Ezt tényleg nem kötekedésből kérdezem, csak azt látom, hogy egyre több alaplap jött ki ezzel a fejlesztéssel (még FM1-re is ahol aztán szerintem végképp nincs értelme). Mi támogatja per pillanat?
Pontosabban a HyperFormance-nak nem látom értelmét. Ezen felül nem tudom miben nyújt többet mint egy Nvidia Optimus vagy AMD Enduro (annyiban merülne ki, hogy asztali gépeknél is kényelmesen megoldható az integrált és diszkrét VGA közötti váltás?).[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
"Nem tiltódik le automatikusan az IB IGP-je diszkrét VGA mellett?"
Automatikusan nem. Sőt, használhatod számoltatni, pl. a Virtu MVP esetén.
HGyu
-
Jack@l
veterán
Nem sok mániákus, de ugye a procilimit akkor mutatkozik meg igazán...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
attiati
veterán
Ok, jogos.
Athlon II x4 631 i*onnál 2011. szept. 9-én jelent meg az árdiagram szerint. Llano megjelenése után kb 5 héttel. 79 usd volt az induló ára, ami itthon 22e körül indult.
Most Athlon II X4 750K 81USD-ről indul; Athlon II X4 740 pedig 71USD-ről.
Usdhuf árfolyam ugyanott van, mint a tavalyi athlonok megjelenésekor. Remélem ezek alapján novembertől elérhető lesz itthon 20-22e körül
[ Szerkesztve ]
-
Jól látom, 30-50 W többletfogyasztásról beszélünk Dirt3 alatt?
Vagyis 20 óra játékkal össze is jön 50 Ft különbség a villanyszámlában... dVGA-val kevesebbet fogyaszt, mint az i3 idle és filmlejátszás alatt. dVGA nélkül pedig kevesebbet eszik filmlejátszással, mint az i3 idle(!).
Két különböző architektúra, gondolom az energiahatékonyságuk sem ugyanaz. Alacsony terhelésen Trinity veri az i3-at, magasabb terhelésen fordítva. Melyik állapotában megy többet a gép?
Az anandos tesztben sem látok vészes lemaradást (pH!-es tesztben még ennyit sem, pedig itt is mértek alacsonyabb felbontáson). Mindenhol bőven játszható szintet hoz a Trinity, a vga-ra jutó terhelés emelkedésével pedig csökken a cpu limit. Mennyibe is kerül egy i3-3220? 30-31k? Ennél jóval olcsóbb kell legyen az Athlon, hiszen a csúcs A10-5800K kerül hasonló összegbe.
Fogyasztáshoz visszatérve, a pl - hasra ütök - 5k-val drágább i3 mikor hozza be az árkülönbséget az alacsonyabb fogyasztásával? (kb 2000 óra masszív Dirt3 után, i3 idle magasabb fogyasztástól most eltekintettem) 8k-s árkülönbség esetén?
De mindenki azt vesz, amit akar.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
attiati
veterán
Erre nem is figyeltem. Ajj, megint meggyőzhető lettem
...the $81 four-core Athlon X4 750K, stock-clocked at 3.4GHz, and a locked-multiplier, 3.2GHz Athlon X4 740 ($71) both slipped out alongside the other chips. Ez így jó is lenne ~20k körül (reális?) átvészelni egy +dVGA-val, amíg beindul jövőre gőzerővel az APU.
egyébként mi az oka, hogy Trinity+dvga ennyit eszik intel+dvga-hoz képest terhelés mellett? Nem kapcsolja le ilyenkor sem az IGP-t? (bocs, ha láma kérdés):
itt egy hd5870-el együtt nézték a fogyasztást?
techreport-nál egyenesen lehúzzák fogyasztás szempontjából Videókódolást mellett tesztelték igp-vel, és dvga-val a fogyasztását. Annyival nem jobb a videókódolás teljesítménye i3-al szemben, mint amennyivel többet eszik.
Ezekből ahogy nézem jelenleg a trinity nem egy dVGA-s párosításban nyerő vétel (drágább, játékok alatt gyengébb, többet fogyaszt)
Az FM1 Athlonok tavaly kb 1 hónappal az llano után jelentek meg és 22e körüli áron, ha jól látom?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
mondjuk szerintem megéri a felárat az APU változat, akkor is, ha dVGA-t használsz mellette. sose tudni mire jöhet jól egy extra GPU.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Bulldozer és Llano közös utódját vizsgáltuk meg az A10-5800K és A8-5600K APU-k személyében.
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi hangfal építés
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD FX-8150 8 magos AM3+ processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 sAM4 OEM processzor Cikkszám: 100-000000927
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest