- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- UHD filmek lejátszása
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-book olvasók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozoo83
tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a hd7970-es karival nem lehetett bekapcsolni a dual graphics-ot?? Szerintem ez lenne a legfontosabb mérési eredmény.. Hogy az izmos kari mellett is hoz e gyorsítást, ha igen mennyit?
Vagy ez visszafogná a kártya teljesítményt??ui: Az összes grafikonon a dual graph-nál 7760D van írva 7660D helyett
-
Tomix24
addikt
Amd oldal árban:
MSI COMPUTER 7721-020R |
FM2-A75MA-E35 FM2 A75 MATX DDR3 VGA DVI HDMI SATA 6GB/S U3 GLN
nettó 15KAMD AD580KWOHJBOX |
A10 5800K 3.8GHZ BLACK SKT FM2 L2 4MB 100W PIB
nettó 29K55880.- Bruttó
(de ha az Intelt VGa szinten kell legyalázni akkor a legolcsóbb is elég..)
AMD AD540KOKHJBOX |
A6 5400K 3.6GHZ BLACK SKT FM2 L2 1MB 65W PIB
15K nettó....Ha nem lesz egyikbe sem Dedikált kari akkor az Intelt megtapossa keményen VGA részen(Videó/Pc játék).. Tehát a nem lesz DGPU szegmensben ez a legjobb ajánlat jelenleg... Ember nincs aki ennél jobb ajánlatot adna.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
-
csigabig
tag
Grat a cikkhez nagyon jó lett !!
Nem javasolt eladók : szekelycsaba
-
kisza25
félisten
az i5ben is van IGP
15eFt egy B75lap és 45eFt egy i5- 3330 kicsit több az i5-3450 tehát 60eFt ból megvan bruttó,
egy H61 lapot meg 10eFt-tól kapsz csak figyelni kell, az Ivy támogatásra, de vehetsz sandyt is, csak ua. pénz egy i5-2xxx én ezért ajánlottam Ivy-t, de tőlem vehetsz egy A10-5800K is a te dolgod, csak tipp volt[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
-vitya-
őstag
videokártyát nem veszünk, fölösleges pénzkidobás...
de biztos megkapom számlásan az i5-öt 40 ezerből????? Mert én nem hiszem azért azt.
A10 alá meg elég a 17-18ezres alaplap is.Ja, és igen, az lenne a legjobb, ha az OpenCL tesztben ott lenne a drágább i5 a saját IGPjével, és az A10 is a sajátjával, aztán hagy lássam a medvét. Azért nem rohanok még megvenni, mert pont ez érdekel.
Amúgy én is leírtam, hogy eredetileg arra számítottam, hogy meg kell vennünk az intelt...
[ Szerkesztve ]
-=Vitya=-
-
kisza25
félisten
válasz Oliverda #287 üzenetére
az igaz, de nem írta, hogy kellene neki az erős IGP, csak hogy barátnője CS6-os Photoshoppal dolgozik, egy i5 csak CPU-ból gyorsabb lenne egy Trinity-nél,
ha jól tévedek a PS CS6 támogatja az intel IGP gyorsítását is,de javíts ki ha badarságokat beszélnék[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz El Kebir #288 üzenetére
Az árazással nem lehet bármilyen vad mértékben játszani, mert könnyen a fordítottjára sülhet el a dolog, amivel a cégek is tisztában vannak.
Persze el lehet játszani a gondolattal, pont úgy mint a lottó ötös megnyerésével. Nagyjából az esélyek is hasonlók.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
atti_2010
nagyúr
válasz El Kebir #288 üzenetére
az i3 fele akkora, mint az A10, gyakorlatilag az intel adhatná azt az A10-es árának feléért is...akkor meg kicsit bajban lenne az AMD.
Igen fele akkora de negyedét sem tudja, nem ugyanaz a célvasárló sem akkor ezt miért kell ide benyomni? Aki az AMD termekéit vásárolja azt úgy sem tudod meggyőzni hogy az Intel ideje múlt IGP-t vegye.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
RedDot
tag
válasz masterful87 #277 üzenetére
"Ugyanakkor ha jól láttam az AMD megoldásának meg a fogyasztása csapnivaló!
Akkor így hogyan építsen az ember tökéletes HTPC-t? :S" - Ezt nemigazán értem, ha IGP mellett nézed, filmnézés közben kevesebbet fogyaszt, mint az i3 3xxx gazdálkodva, meg ha IGP mellett játszol sokkal gyorsabban is fut, mint amennyivel többet fogyaszt...."Az Intel fogyasztása kéne, az AMD grafikus teljesítményével!" - Ilyen most nincs...
-
El Kebir
őstag
válasz [CS]Blade2 #275 üzenetére
így is nagy... az i3 fele akkora, mint az A10, gyakorlatilag az intel adhatná azt az A10-es árának feléért is...akkor meg kicsit bajban lenne az AMD... (így meg a profitot termeli az intel, meg a fejlesztési költségeit arra, hogy megtartsa a piaci előnyét)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Oliverda
félisten
Hamarosan megnézzük azt is.
atesss: Notiba is bele lehet rakni ugyanazt az SSD-t. Az pedig, hogy nem elterjedt, szvsz már nem helytálló megállapítás. Ezen felül abban sem vagyok biztos, hogy egy gyorsabb HDD annyira befolyásolná a betömörítés sebességét. A kitömörítés persze már egy más tészta.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
atesss
addikt
válasz Oliverda #272 üzenetére
Mondjuk az egyértelmű, hogy neked nagyobb tapasztalatod van, de nem asztali gépekre gondolsz véletlenül ?
Mert szerintem a 3,5" és 2,5" HDD-k közt sokkal nagyobb a különbség, mint az asztali és mobil platformok átlagos CPU-ja közt.
Márpedig ma az átlaguser PC-je egy 15,x" notebook. Legalábbis Magyarországon biztosan.
(Persze itthon az is igaz, hogy akinek van pénzügyileg valamekkora lehetősége, és nem egy P3/P4-es gépet használ még mindig. Vagy semmit...)Az SSD-ben igazad van, csakhogy az még nem terjedt el, és - lehethogy kicsit szkeptikus vagyok - de az előző hsz-emben írtak miatt még jó pár évig nem is fog szerintem.
Köszönöm
És a cikkre vonatkozólag mit mondasz a rövidítések használatára ?[ Szerkesztve ]
-
Henkei
tag
válasz [CS]Blade2 #275 üzenetére
teged szamtanbol tuti meghuzhattak parszor xD
Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??
-
-vitya-
őstag
A barátnőmnek fogunk most gépet összerakni, a pénz nagy része a színhelyes, professzionális közeli monitorra fog menni - mivel fotós. Ő viszont aktívan használja a Photoshopot, hogy a nagyon csúnya nőből csináljon majdnem szépet (mondjuk egy esküvői fotózáskor). Eddig szívtam a fogam, hogy majd valami bazi drága intel fog kelleni, de az IPONos tesztben volt OpenCL-es teszt a CS6-os Photoshoppal, ami kezd meggyőzni arról, hogy lehet a legerősebb Trinity is megfelelő lesz neki.
@Oli, Abu: meddig kell várni majd mikor ti is ráteszteltek az OpenCL-re rendesen? Nekem most ez az info lenne a legfontosabb;-) - előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-=Vitya=-
-
atti_2010
nagyúr
válasz Angel1981 #273 üzenetére
939 óta szinte ugyanaz, miért kell minden foglalatnál megkérdezni, a legtöbb gyártó már hónapok óta hozzátette hogy kompatibilis, Intel cserél havonta hűtőt az AMD -nél már megszokott hogy jó a régi.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Oliverda
félisten
válasz masterful87 #277 üzenetére
Elég lett volna csak az utolsó oldalt elolvasnod, hogy ne kelljen feltenned ezt kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
masterful87
senior tag
Nem tudom volt-e már, de Intel oldalon szánalmasan gyenge az IGP...
Ugyanakkor ha jól láttam az AMD megoldásának meg a fogyasztása csapnivaló!
Akkor így hogyan építsen az ember tökéletes HTPC-t? :S
Az Intel fogyasztása kéne, az AMD grafikus teljesítményével!Megérné megvárni a következő steppinget, azok lesznek majd a 65W-osak? Jövő tavassal fognak érkezni?
[ Szerkesztve ]
-
csaabz
őstag
Köszi a tesztet, Phenom II X4 még mindig jól megy...
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
[CS]Blade2
addikt
válasz RyanGiggs #57 üzenetére
Ezzel a tempóval számításaim szerint ~7 generáció múlva alulról súrolná a jelenlegi LGA1155-ös ivy i7-est, ha erre gondoltál, aminek egyébként a HD4000-je 2 generáció múlva szintén alulról súrolná a jelenlegi A10-ét.
Az i5-2500 cpu teljesítményéhez elég lenne a komplett FX-8150 CPU-t betolni a trinitybe, csak úgy már egy pöttyet nagy lenne, meg temetné az energiát.[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Hűtőmegoldás tekintetében az FM2 kompatibilis az FM1-el?
-
El Kebir
őstag
válasz Oliverda #267 üzenetére
Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy a dual-link dvi a ludas, az "kettőt ér", ahogy az fm1-es lapok is példák rá, hogy dual-link dvi mellett nincs másik megjelenítő támogatva. (a Llano csak két megjelenítőt támogat)
tehát éppen hogy maximálisan kihasználják a 4 vonalat, csak nem úgy ahogy gondoltad!
-
atesss
addikt
válasz FireKeeper #148 üzenetére
És ezek az átlag userek milyen olyan alkalmazást fognak használni, amely GPU-n (is) futó kódot használ ?
Csak hogy a korábban Abu által írt programokra ([link]) reagáljak:OpenCL képes a legújabb Adobe Photoshop és CS illetve még számos más képszerkesztő, rengeteg multimédiás alkalmazás van OpenCL-re, kezdve a VLC-től a videókonvertálókig/szerkesztőkig, ott van még a WinZip, gonosz embörkéknek számos jelszófeltörő. Emellett a mobil irány mellett a GPU-s gyorsítás a web jövője.
Átlag user nem Photoshoppol, vagy ha igen, akkor is havonta egyszer egy képen szerkeszt valami apróságot --> 0,1s megtakarítás/hó
Inkább valami egyszerű képszerkesztő-képrendszerező alkalmazást használ (és 2 évente frissíti...), akik meg szerintem nem fognak sietni használni az OpenCL-t.VLC-t átlag userek nem ismerik (WMP és esetleg Winamp).
videókonvertálók/szerkesztők - Max. a Windows Movie Maker.
WinZip - a tömörítés már régóta háttértár limitált, "max." tömörítési profilt meg kétlem hogy sokan használnának ("auto"-n hagyják ezt is).
A háttértár limit akkor szűnne meg, ha elterjednének - átlag userek közt is - az SSD-k. Ez pedig addig nem fog megtörténni, amíg nem szerelik gyárilag SSD + HDD kombóval a gépeket (leginkább a laptopokat). HDD azért kell, mert a user ha meglátja, hogy "128GB", akkor átmegy a másik plázába, és megveszi ott az 500GB-os verziót.
El kéne felejteni végre az ODD-t laptopban, és akkor mehetne helyére egy HDD tárhelynek.
Már évek óta nem használják kb. semmire az emberek az ODD-t, mégis most jutunk csak el oda, hogy - a vékonyítás okán - némely (drágább consumer) gépből kikerül. De az átlag 15"-osokban még mindig benne van.
Ha az SSD is ilyen gyorsan fog terjedni, akkor még min. egy fél évtized...gonosz embörkéknek számos jelszófeltörő - tudom, sok a gonosz embörke - de ez akkor is eléggé réteg igény
a GPU-s gyorsítás a web jövője. - Erről nem tudok túl sokat, de ha az átlagos webfejlesztő által összetákolt hótlassú Flash-es oldalakat (arcodba vágódó Flash-es reklámokkal) nézem, akkor ez még elég távoli jövőnek tűnik...
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Luxmark DG teljesítmény GPU-nál duplázódik erre játékokban ehhez képest "alig" van teljesítménynövekedés.
Ugye csak viccelsz velünk, a másik hogy aki azt mondja hogy papirlancs az idióta mert ma már rendeltem Trinityt, és legkésőbb péntekre itt van. Akár hogy is van látszik hogy az új AMD vezető intézkedett.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Oliverda #263 üzenetére
Köszi, akkor kb. amint normális árban lesz a cucc, meg is lépem a cserét valamelyik A75-ös lappal. Aztán meg legalább a jövőre kijövő még bicósabb APU-t se kell megvetnem, mehet majd bele, ha kell.
szerk:
Egyet nem találtam még ki, az osztott memória miatt elég-e a 4Gb ram.[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Oliverda
félisten
A proci képes a 4 megjelenítős Eyefinity-re, de úgy látszik, hogy ezt az alaplapok gyártói egyelőre nem aknázzák ki.
Bukmop: Írtunk/írunk azokról is. Nézz körül a cikkek/hírek között!
[ Szerkesztve ]
-
Bukmop
tag
válasz Oliverda #263 üzenetére
Remek cikk lett! Gratulációm és Tiszteletem a cikk írójáé!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy valaki Intel oldalról, meg Nvidia oldalról nincs, hogy írjon egy ilyen múlt-jelen-hova tart cikket?
Nagyjából érteni vélem a cikk lényegét, de jó lenne megismerni a másik (konkurens) oldal "véleményét" is.További szép napot!
"Doing more than the minimum work is my deffinition of failing!"
-
04ahgy
nagyúr
válasz El Kebir #239 üzenetére
Az iPonos tesztben a tesztelő már csak 3 monitoros Eyefinity-t ír, pedig az ott használt Gigabyte lapon is ugyanezek a kimenetek vannak, szóval van igazság abban, amit írsz.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kisza25
félisten
vettem egy hp pavilion dv6 sógornőmnek még pár éve és számomra zavaróan vibrál a képe és ez minden egyes alkalommal szembetűnik mikor hozza nekem, mert nem úgy működik valami ahogy szeretné, lehet hogy kábelhiba, vagy hasonló, de vibrál ez tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
DG = Dual Graphics
AFDS = AMD Fusion Developer Summit
CPT.Pirk: Igen, valahogy úgy. Fogyasztásban mindenképpen nagy előrelépés lenne. CPU és GPU teljesítményben csak egy kisebb, pontosabban utóbbiban nem is feltétlenül lenne az, de ugye az egész kérdés eléggé alkalmazásfüggő.
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
válasz Vartanus #257 üzenetére
Persze aki ilyen szoftverekkel,dolgozik nap mint nap,és fontos a sebesség annak megérheti I7-es konfig mivel 1-2 munka után behozza az árát és termelni tud vele!
De az televágja jó sok rammal(16Giga)+rak bele egy jó GTX580-at vagy Qvadrót!Otthoni felhasználásra mikor havi 1x 2x csinálok valami proci éhes alkalmazást nem foglalkozom azzal,ha 2 percel tovább tart.
Otthoni felhasználásra nem kell bivaly CPU!Játékra sem,max egy jó VGA!
1080p-ben GPU limit van nem CPU.Egy jó VGA-val meg sem prószálok kis felbontásban játszani,de lehet ezzel csak én vagyok így!
Tehát egyet tudok veled érteni lásd a konfigem.
[ Szerkesztve ]
-
xLt`
tag
LOL Jót nevettem a bélyegképen
-
bertalanimre
tag
válasz Vartanus #257 üzenetére
Igen, igen. Az ár nagyon nagyon fontos szerintem is.
USA-ban úgy mérik a teljesítményt, hogy végzett művelet / másodperc
Nálunk inkább ( vagy leginkább én ) ( végzett művelet / másodperc ) / ár = Elvégzett művelet / HUFAmelyik CPU vagy APU több műveletet hajt végre kevesebb forintért, nálam az a befutó nagyon gyakran.
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nagyon érdekes lett ez a cucc.
Erősítsetek meg:
Az A10-es megfelelően gyors rammal le tudta nyomni az asztali HD6670-et is, ez benne volt a tesztben. Most egy 5670-em van, azt valószínűleg alapesetben is lenyomja, vagy vele megegyező sebességet csinál.
Ergó ha cserélem a komplett gépet (Phenom2 x4 955 + hd5670 + 4g ram) A10 -re külön virkari nélkül, akkor még előrelépést is tapasztalhatok elég kemény fogyasztás csökkenés mellett? HdReady TV-t használok monitornak 1360*768-ban, szóval a felbontás adott. Ha egyszer valamiért fullhd-s TV kerülne a képbe, akkor meg teszek be mellé egy 6670/7670-et dual grafba, úgy már csak elég.Vartanus: jól látod, mivel teljesítményben nem tudnak annyira versenyezni, ezért az AMD-től jó cuccot kapunk olcsón. Régebben is ez vitt feléjük, pl. mikor egy jobb Inteles alaplapért 40-50k-t is elkértek és akkor még hol volt a többi alkatrész...
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Vartanus
őstag
Itt is megosztom a véleményem és kíváncsian várom a véleményeket,kritikákat...
Nem tudom az átlagot(és még a fórumtárs kollégáknak is nagy részét) mennyire zavarja az hogy pl a 7-Zip 64bit egy tömörítést mondjuk 15másodperccel lassabban végzi el mint mondjuk az i5 2500K és 35másodperccel lassabban mint az i7 3770K és mondjuk egy Dvix enkódolást is 2perc alatt csinál meg,mikor az i7 1,5perc alatt>>>>>>ergo legtöbb alkalmazásban kb 0.5-1perc a lemaradása az i7 3770K-hoz képest,de ahogy néztem a legnagyobb különbség is kicsivel több mint 2 perc (149sec - Adobe After Effects CS5-64 bit alatt)...én erre kevésbé szakértőként és olyan személyként aki nem a szerkesztés/vágás/renderelés/tömörítés a munkája így nem ebből élek(és nem is vagyok egy HC játékos...) azt mondom hogy azért ez a CPU erős sem nevezhető azért túl gyengének tekintve hogy az i7 3770K árából majdnem kijön egy A10 5800K,MSI A85X GD-65,2x4Gb RAM félkonfig..és így már szerintem nem rossz az átlag 1perc lemaradás a 83K-s i7-hez képest főleg hogy már a 7660D IGP is elég lehet a nagy átlagnak játékra is(lévén hogy nem sokkal marad el a diszkrét 6670-től sem)
DE nyugodtan lehet vitatni az én észrevételem,érdekel is mit gondotok ezekről...
[ Szerkesztve ]
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
atesss
addikt
Huh, nem lehetne kicsit csökkenteni a rövidítések használatát ? ...
Ez a cikkre is vonatkozik valamelyest (bár Oliverda pár helyen kiírta zárójelben a teljes szavas angol megfelelőt - de itt a magyar fordításoknak már szerintem tényleg nincs sok értelme).Mi az a DG ?
És mi az az AFDS ?Előbbire megpróbáltam rágugglizni több kiegészítő szóval is (AMD, APU,...), de nem sikerült értelmes dolgot találnom (túl rövid a 2 betű úgy tűnik).
-
dfsz34
őstag
Az ÁFÁ-val is számolnod kell, de még azzal együtt is elég pofátlan lehúzós árak vannak, mint szinte mindig.
Tegyük hozzá azt is, hogy mennyit kell fizetnie az alkalmazottnak egy USA vagy német cégnek és mennyit ad a magyar?
Itt valamiért ez a szokás, hogy a vállalkozó 1 év alatt akar meggazdagodni. Ez még nem baj, de a buta vevők meg tolerálják a magas árakat.
Ha ekkora a különbség, akkor rendeld meg németből. A proci ritkán megy tönkre, nagyon kicsi a kockázat, hogy gariztatni kell.
-
MZperX75
addikt
Én is kétlem! Ezért is tettem fel a kérdést,kis irónia akart egyébként lenni.
bertalanimre
system mark aha! Intel by sponsored!
3Dmax-ot nézd vagy a Mayát. I3-asok csak 2magosak Llanók 4 valós 4 mag többet ezekben a "valós"alkalmazásokat számító programokban,a te tesztedben nincs szerepe a igp-nek sem.
[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
válasz Oliverda #249 üzenetére
Ezt olvastam most még el, ez egy régebbi cikk. Ebben még a nem 3D alkalmazásokkal foglalkozó gépekben az Intel fölényesen nyert. Nézd meg a teszt eredményeiket.
Az amerikaiak 51 százaléka szerint az informatikai felhő működését a rossz időjárás is befolyásolhatja.
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Azt hiszem, hogy jövő év elején benevezek egy ilyen APU-ba, méghozzá, egy 4 magos 65W verzióval. Mellé egy A75 chipkészletű alaplappal. Ezzel fogom leváltani az adatlapomon lévő 2. gépet. Kevesebb fogyasztás, vagy azonos mellett dupla teljesítmény, a gpunál mégtöbb javulás.
Lenne egy kérdésem, a hűtéssel fefogatásával kapcsolatban. Az FM2 megegyezik az FM1-el, így az AM3-al ?
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
x_o_n
veterán
Na igen,de akkor a svájci ,német,usa kereskedő miböl él?
-
Oliverda
félisten
Valamiből meg kell élni a kereskedőknek....
bertalanimre: A CPU+GPU vonal inkább az AMD-hez köthető, és ebben egyelőre ők a jobbak. Tisztán CPU-ban az Intel a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
bertalanimre
tag
Egy iszonyat amatőr és noob kérdésem lenne a hozzáértők felé, de azért kérdezek, hogy ne legyek tudatlan, szóval előre is bocsi, ha hülyeség.
Szóval van valami technológiai különbség az AMD APU-k és az Intel újabb Core i(akármennyi) processzorok közt? Nekem mint egyszerű(bb) felhasználónak az az érzésem, hogy az intel már rég kitalált valamit ( CPU+GPU egyben ) és az AMD csak fut utána. Vagy ez egy teljesen más alapokra épített technológia? A cikk nagyon jó volt, mert szépen leírta az APU-k lényegét ami nagyon jó olvasmány volt, de nem értem a különbséget a kettő gyártó két megoldása közt ( ha van egyáltalán ).
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
Csak azt tudnám ha kint 27k az a10-5800 itthon mitől 40k??
-
Peetee(tm)
aktív tag
Igen igen, de azért megnézném, mondjuk, hogy egy gyors memóriával még mit lehetne belőle kihozni 2400MHz-en?
Egyértelműen nagyon nem éri meg A8 3800-as LIano alapú szériáról Trinityre váltani.
Esetleg akinek 3400-es LIano-ja van annak már elgondolkodtató, de szerintem a kezdeti "túlárazás" miatt inkább a raktársöpréses nagyobb LIano a jobb választás.
Számomra most egy dolog ami miatt lehetne jobb választás az pedig a hibrid crossfire teljesítménye, de az sem mindenhol. Zömében én ebben látok rengeteg javulást a LIano alapú rendszerhez képest, de nem játszok csak egy játékkal, amihez meg most a LIano is full HD-ban kipörgeti a 100 FPS-t, így tényleg nincs értelme váltanom, inkább lehet veszek valami jó képességű 2400MHz-es ramot és megnézem van-e létjogosultsága a gyorsabb ramnak.
(jelenleg egy 1866MHz-es, T1 9-9-9-24-es időzítéssel működő ram dolgozik a gépemben)Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
-
Oliverda
félisten
válasz VaniliásRönk #221 üzenetére
10%? CPU-ban nincs akkora előrelépés, GPU-ban pedig 20% feletti.
attiati: Ott csúnyán benéztek valamit. A G850 TDP-je 65 watt, a 6850-é pedig 127.
-
El Kebir
őstag
"A négy különböző videokimenet láttán ismét megállapíthatjuk, hogy a megjelenítők csatlakozóival nem spórolt az ASUS, ami újfent dicséretes. Itt jegyeznénk meg, hogy a Trinity Eyefinity-támogatásának köszönhetően akár mind a négy kimenetet is használhatjuk egyidőben."
VS
Na most akkor az aláírásomat kellene tanulmányoznod, vagy Asus-ék nem tudják mit árulnak?
(szépen látszik a táblázatból, hogy a dvi és a hdmi közös "vonalat" használ, ezért nem mehet együtt... FM1-es lapoknál is ilyen közösködések vannak, pl az én négy kimenetes lapom se tud négy kimenetet egyszerre kezelni...)
("MSI alaplapötös"-ben is kérdeztem, hogy hogyan megy az 4 kijelző, mert az se, ott se úgy vanik)
-
kisza25
félisten
ez igaz, de arról nem volt szó, hogy milyen monitor, csak arról, hogy nem látható a különbség, bár én már láttam rosszabb LCD-t amin láttam(laptopoknál fehér felületnél)
hogy ne csak off legyek, többen firtatják, hogy az AMD a helyes utat választotta-e az APU-kal és hogy az IGP-t erőlteti a CPU erő növelése helyett, ha nem ez lenne a helyes irány az Intel nem indúlt volna el ugyanebbe az arányba, hiszen már ők is APU-kat gyártanak.
Azt sokan elfelejtik, hogy a Llano és Trinity elsődlegesen a mobilszegmensbe van szánva, csak egy füst alatt ki van adva asztalira is, a CPU ereje a felhasználók 95%-nak elég, a GPU erejéről szép lassan ugyanez elmondható, a maradék 5% pedig nem a célközönség...
pl. barátnőm játékon kívűl mindenre használja a gépet(általános felhasználás) egy a4-3300m es laptop minden igényét kielégíti ami lássuk be mai szemmel nem egy erőgép, de fater/muter celeronos(P4) gépéhez mérten még az is egy erőgép és nekik az is megfelel...
akkor meg mihez kevés egy A10 (hc játékosok és számítógéppel dolgozók kíméljenek ők az 5%-ba tartoznak)
franc0: én az utóbbiak táborát gyarapítom(szerényen megjegyzem, hogy 128-as IQ-val azért nem nevezném magamat nagyon butának ) és hozzáteszem én az 5%-ba tartozom[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
attiati
"g850+HD6850 fogyasztása kicsivel volt az A8 3850 felett terhelés alatt
"
Ott találtam egy orbitális hibát!Load: A6-3650=211W(teljes rendszer fogyasztása)
Load:A6-3650+HD6850=225W(teljes rendszer fogyasztása)
+1 HD6850-es VGA +14W-ot jelent teljes terhelésen......Lehet hinni ennek a fogyasztásos tesztnek?
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
amit írsz, az csak crt monitorra igaz, nem? tft-n sosem láttam még ebből fakadó vibrálást...
szerk.: közben látom, más is kérdezte már ugyanezzel az avatarral
[ Szerkesztve ]
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
MZperX75
addikt
Amire nagyon kíváncsi lennék az egy alapos alulfeszelés,hogyan ...mennyi az annyi?,és ez A fogyasztáson mit változtat?, Milyen hatással van a teljesítményre?persze,alap frekvencián.(5800-nál 3.8ghz,5700-nél 3.4ghz-en)
Gondoltam,ha már tunning belefért a tesztbe ,alap feszültségen és emelt feszültségen ,akkor egy alulfeszelést megnéznék.
Nagy tisztelettel ,szuper részletes tesztért ilyen rövid idő alatt Oliverda
Némi különbség van az Iponos teszt között ,bár ott más fogyasztási értékek jöttek ki[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
válasz Peetee(tm) #229 üzenetére
pontosan ezen gondolkodtam,föleg hogy van ahol a Llano jobb ...és ahol nem a +10-20% magasabb órajel miatti fölény miatt szintén nem éri meg az igp vonzó benne de az is pont abban a felbontásban ahol az ember játszik néha ott 1-15% de vonzó a dolog de harmadsorban ott az ára..39-40k csak a proci kékcsipnél..8 nap mulva és a sima 55-ös lapok 18-24k csak asus...szóval váltanék de ugy látom nem éri meg,és felesleges.
viszont aki régebbiről vált annak nagyon jó vétel ha kevesebb pénze van akkor meg Llano. -
Peetee(tm)
aktív tag
Baromi jó teszt!
Minden sorát élvezet volt olvasni, köszönöm!Egyébként kicsit többet vártam volna ettől az APU-tól. Nem érzem azt a késztetést, hogy most azonnal le kell váltanom a(z) A8 3870K-mat.
Remélem az idő előrehaladtával szoftveresen kicsit még fejlődni fog.
Továbbá mihamarabb kidobják majd a Kaveri-t és az talán majd jobb fogyasztás/teljesítmény mutatóval fog rendelkezni.Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
x_o_n
veterán
de még mindig nem kapható pedig szivesen kipróbálnám az a10-5800/5700+a75/85 lap társaságában..mert jók a tesztek meg minden de mindennapi használat,multimedia,zeneszerkesztők az amire kiváncsi lennék.
-
vince
őstag
jól sikerült a fotó választás a cikkhez
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
nonoka74
tag
Profi cikk,teszt!köszönöm
-
K21_overlord
tag
válasz VaniliásRönk #221 üzenetére
Igen és, hogy még új alaplapot is kéne venned...
Itt sokan mondják, hogy az A8-5600 helyett jobban megéri az A8-3870, mert 2 ezerrel olcsóbb.
De azt se felejtsük, hogy az fm1 es foglalatnak itt befejeződött a pályafutása az Fm2 -é meg csak most kezdődik. Ha ennek lehet hinni, akkor a következős generációval jobban fejleszthető konfigot kaphatunk.
Vagy tévednék?A Föld IQ szintje állandó, csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk rá.
-
Sennalacy
aktív tag
Azért azt vegyük figyelembe, hogy igaz, hogy a játékok többségénél egy gyengébb CPU is hasonló teljesítményt nyújt magas felbontáson, de néhány játék pl. GTA IV (és feltehetően az érkező utódja) CPU érzékeny is.. Márpedig milyen nagy sírás rívás lenne, amikor az egyébként jól teljesítő rendszer, 3-5 FPS-el futtatja az egyik legjobb játékot. Gépfejlesztésnél azért erre is kell gondolni.
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
korion
senior tag
"párezer" forintból összelehet rakni egy teljesen korrekt gépet!
köszönjük Amd!tudom,h használtan veszek egy vga-t+procit és akkor olcsóbban összerakok egy gépet!
de,ha mindenre 2-3 év nyugit akarsz,jó választás!Discord: https://discord.gg/DWzNeZZKcV - +3670-365-3097 csak viber!;)
-
attiati
veterán
válasz Oliverda #214 üzenetére
g850+HD6850 fogyasztása kicsivel volt az A8 3850 felett terhelés alatt
Bár üresjáratban meg jóval magasabb volt.[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Most már sok esetben 4magga használom 3Ghzen és úgyis bőőségsen kiszolgálja az a szükségleteim zene konvert is elég jó videó is..a HD 4850 jó csak sokat fogyaszt..én úgy saccoltam hogy azon játékok amiket játszok simán elmennek 1680x1050 v 1440x900-as felbontáson az 5800K IGP-jével így már magát csak az APU-t kéne hűteni kevesebb zaj,hő,tdp termelő...jövőre meg belerakhatok egy Kaverit és az valószínű kicsit nagyobb lépcső lesz mint LIano>Trinity..viszont egy i3+HD 7770 az kb 135W TDP ami kicsivel több mint az 5800K de nagyobb fps szám is...míg az X4 így 95W a 7770 pedig 80 ez 40W többlet az i3-as kombóhoz képest és teljesítményben ugyanott vagyok vagy kicsit rá is ver az i3(mert tesztekben is sokszor még a 3,7Ghzes X4 980at is elverte 55W TDP ellenére).....szóval nem tudom
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Egyre jobb lesz.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Oliverda
félisten
Éppen lehet, de szerintem borítékolható, hogy CPU-ban a G550-et az A8 és az A10 is eléggé verni fogja. A 6670 okán nagyjából az mostani tesztben szereplő szingli VGA-s eredményeket kapnánk, ergo az A10-nél jobb lenne a 3D-s megjelenítési sebesség. A teljes rendszer fogyasztása magasabb lenne, valamint egy plusz zajforrás lakozna a konfigban a VGA személyében. Nagyjából ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vartanus
őstag
csak tudod zavar az X6 fogyasztása(egy i3-as gép fele annyit enne)...plusz 1-2hónap használatot követően rádöbbentem hogy én nem tudom a 6 mag erejét kihasználni...játékokra ahogy nézem még a 7970mellé is elég az i3 3220..és azét jobbára netezek meg lightosan játszom,tehát túl fölémértem a CPU-t mikor a mostani gépem vettem...
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
válasz Vartanus #208 üzenetére
a jelenlegi Ph II X6+HD 4850 komboból az X6 os procitól és AM3-as laptól megszabadulnék(lehet ezért páran hülyének néznek )
Dehogy /X6-ról i3-ra /
Szerintem inkább a vga-t cseréld...
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
Vartanus
őstag
Tehát ha jól veszem le,akkor jobban járok ha az 5800K+MSI A85X GD-65 kb 70K-s árából veszek egy mondjuk Asrock Z77 Extreme4-et i3 3220al és hozzá maradna a HD 4850...és akkor a gép teljes fogyasztását nézve kb ugyanott vagyok,teljesítményben kicsit előrébb ha jól sejtem...a jelenlegi Ph II X6+HD 4850 komboból az X6 os procitól és AM3-as laptól megszabadulnék(lehet ezért páran hülyének néznek ),de fontos a jó fogyasztási most már Amikre használnám: játékokból: BF 2/3 ; Dirt3 ; STALKER C.of.P. ; WOT (1680x1050 médium vagy 1440x900high beállításokkal az összes játék) cpu számításnál meg szoktam MP3>M4A konvertálni meg néha Dvix-et...ezekre a feladatokra jó az 5800K IGP-vel alapbeállításokon és akkor kicsit kevesebb teljes TDP mint az i3+ HD 4850 és csak egy hűtendő,zajosodó alkatrész az APU van...vagy inkább a jelenlegi VGA-m mellé rakjak i3-at
Szerk: még annyit hogy i3 esetében tartok attól hogy ugye jövőre a Haswell már 1150es foglalatba jön ergo lehet már kár olyan platformra fejleszteni ami idén már be is fejezi pályafutását(vagy ennek ellenére még ajánlott az 1155-ös platform??),míg a MSI A85X-be jövőre belerakhatok majd egy Kaverit is...
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Egy ray-tracer szimulációt, főleg tömör kód esetén nem lehet megírni úgy, hogy valós időben generálja a számolandókat, ami elfér nagyrészt a cache-ben, és minél kevesebb memória-alrendszeri tranzakciót hajt végre? Gondolok itt olyasmire, mint a fast fourier transformation számolásnál a számolandó adat helyes megválasztásával tudsz csak L1, L2, L3, és memóriahasználatra fókuszáló tesztet futtatni, akár paraméterezhetően is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Pug
veterán
Azért ne az aprós árakból indulj már ki...
35K-ból ezt a párost boltban nem igen fogod megszerezni
(#205) lenox:
Tudom, nem is neked címeztem (csak a 7750 egymagában majdnem annyi mint a vele összemérni kívánt APU )
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
lenox
veterán
Volt arrol szo korabban, hogy lesz majd apu vs cpu+vga osszehasonlitas, ez pl. jo alkalom lett volna, 35k-bol mar egesz jo cpu+vga kijon (pl. intel g550+amd 6670 gddr5). Nem lehetne, hogy legyen ilyen valamikor?
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- UHD filmek lejátszása
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- További aktív témák...
- 13600K Pionner Relid
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, OEM, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Gondolkodjunk? Ryzen 9 3900x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest