- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Így építsd a billentyűzeted!
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trinity-vel ez most nem nagyon fér bele:
A8-5600K tuningolva - 27k (kompromisszummentes játékhoz nem árt a 4 mag, BF3 multi, ugye.)
Giga HD7770 - 29k
ASUS F2A55-M LE - 19k
Ez így 75k. A procik kezdőáron vannak, lapkínálat meg nem az igazi még és elég borsos áron is mérik őket egyelőre. IGP nélküli Trinity-k is jönnek még, Llano-s Athlonokból kiindulva elég jó áruk lehet majd. Fejleszthetőséget meg már leírtam.solfilo
-
attiati
veterán
Nem, hanem azt a konfigot keresem, ami 1440-en vagy 1680-on képes a legkevesebb kompromisszumra (trinity(+dvga) vagy intel+dvga) és árkategóriában összevetni. Amennyire nézelődtem egy G840+B75-ös lap+HD7770 képes erre úgy kb 62e-ért újan.
dezz: és a kisebbik trinity +7770?
[ Szerkesztve ]
-
Most nem értelek. APU-val akarsz 1440-en vagy 1680-on mindennel maxon játszani, kompromisszum mentesen? Ahhoz még kell egy kis idő. De tűrhető beállításokkal szépen futnak a játékok, ahogy a tesztben is láthattad.
Ha dVGA-val, akkor is jó választás a Trinity, de ez is benne volt a tesztben.
pl.:Fejleszthetőség sem akadály, hiszen jön FM2-be a Kaveri és talán Steamroller alapú FX-ek is.
solfilo
-
FireKeeper
nagyúr
???
nem látom, miért ne szerepelhetne jól, mivel processzor erőben kb egy i3 szintjén van, ami simán kihajt egy 7770 szintű kártyát.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
attiati
veterán
válasz
FireKeeper #791 üzenetére
Az már egy 80-90e kategória. Most hirtelen nem találom a tesztet, hogy egy nem dualban hajtott dvga-val a trinity nem szerepel jól.
-
Jack@l
veterán
bár nem engem kérdeztél, de talán alternatíva lehet használt i3 2100-2120 meg egy aprós 6850
Kompromisszum mindig lesz mert ezek közép kategória alja cumók.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
attiati
veterán
Jó, akkor segíts dönteni légy szíves. Mit vinnél játékra 1680*1050 vagy 1440*900-as felbontásra, minden grafika max beállításhoz? Feltétel, hogy legyen még tér a bővítésre alaplapcsere nélkül 2-3 év múlva. És elfogadható fogyasztása legyen (mondjuk egy HD6850-et már kizárnék)
cpu+gpu+lap keret: 60-70etrinity+lap(+dvga)
trinity+lap
1155+dvgaTényleg nem érdekel, hogy intel vagy amd, nem okoskodni akartam, csak ne kelljen kompromisszumot kötni játékban azon a felbontáson, ha már egyszer gépet cserélek.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
A félreértések elkerülése végett: Trinity+HD7770. Ide már egy dual-core is elég, de amúgy tuningolható... (Ellentétben ugye az Intellel.) VGA cserekor ott van egy használható IGP, másrészt előfordulhat, hogy pár játék az IGP-n számoltat majd valamit, miközben a megjelenítést a diszkrét VGA végzi, szóval (nagyobb, Dual Graphicsra nem alkalmas) diszkrét VGA mellett sem megy "veszendőbe" az IGP. Már AMD oldalon. Intel esetén IB kell az elvi lehetőséghez is, és hogy működik-e a gyakorlatban ez a felállás, az kérdéses. (Nem tiltódik le automatikusan az IB IGP-je diszkrét VGA mellett?)
(Mérsékelt játék-igényeknél persze a nagyobb Trinitykben lévő IGP is elég, akkor nyilván el lehet tekinteni a HD7770-től.)
Apropó, Dual Graphics: ez a lehetőség ki is maradt az előzőekből...
-
dezz
nagyúr
"Ebben most nem értem a logikát."
Eleve abban sem volt logika, amit írtál, hiszen egy gyengébb CPU-t párosítottál egy erősebb VGA-val, drágábban... Ezt AMD-vel is össze lehet hozni, valószínűleg olcsóbban. Még akár Trinity alapon is.
"Azt úgy megértettem, hogy nem skálázható és nem növelhető tovább a teljesítmény fx vonalon."
Ez nagyon vicces, kár, hogy nem igaz, csak egy flame-bait... Éppen, hogy AMD vonalon fog jelentősen nőni a jelenleg a lehetőségekhez képest alacsony CPU teljesítmény (Steamroller, Excavator). Miközben az Intel már elért egy olyan plafont, ahonnan már csak nagyon kicsit tudnak elmozdulni. A Haswell is az IGP-re gyúr rá igazán.
"Az FM2-t még mindig egy köztes állomásnak érzem, ami játékra kevés, iroda+net+filmhez meg erős, nagyon jó fogyasztás és jövőbemutató fejlesztések mellett. De mindig csak a jövőt lessük, majd, majd. Jövőre már lehet tényleg nagyot durran."
Hagyjuk a demagógiát a politikára... Ha játék=HD7770, akkor a Trinity is bőven elég. Mellesleg FX procik is jönnek majd FM2-be, mint ahogy a topikban kép is volt róla. Iroda+net+filmre nem kell megvenni a legnagyobb Trinityt. Egy pár alkalmazás meg már ma is támogatja az GPGPU-s gyorsítást, adott esetben brutális (50-80x) gyorsulást hozva.
"Ezzel a gondolatmenettel mi a baj?"
Mi szükség az inteles kitérőre, ha utána amúgy is FM2-re akarsz váltani? De ha inkább az Intel akkori megoldását választod majd, akkor is le kell cserélned a konfigodat...
(#739) HeavyToys: Bizonyára... Elég jól alul lehet feszelni őket. [link] (Ehhez persze le kell tiltani a turbót, mert 4,2 GHz-hez kevés lesz az 1,225V. De elképzelhető, hogy 4,2-höz sem kell 1,35V. Megjegyzem, én a gyári szabályzás helyett olyan programmal oldanám meg [mint ahogy most is], ami a VID-et is állítja a FID-del együtt. Csak nem tudom, van-e olyan, ami közben figyeli pl. az FPU aktivitást vagy akár le is tudja kapcsolni, ha nincs rá szükség, illetve ugyanez az egyik modullal.)
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz
Árjaharcos88 #785 üzenetére
Már hogyne szólna
-
Árjaharcos88
aktív tag
Ehhez senki nem szól semmit, csak az aláírásomhoz?
-
Oliverda
félisten
válasz
Árjaharcos88 #782 üzenetére
Nem, nem az áfa visszaigénylésére utaltam. Sok ember van aki kizárólag üzletben vagy üzletből vásáról, mert úgy érzi magát és a termékét is biztosítva.
A témát pedig jegeljük, mert már így is elég nagy OFF tengert sikerült csiholnod az elmúlt jó néhány törölt hozzászólásban!
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Árjaharcos88
aktív tag
Szerinted Oliverda hsz.-ánál ebben: "Az aprós árakat pedig felejtsük már el, mert az aprón alkalmi vételeket találsz, ergo XY Bivalyröcsögéről nem biztos, hogy azt meg tudja kapni annyiért számlával és garanciával." mire utal a "számlával" rész külön említése a garanciától, ha nem az ÁFA visszaigényelhetőségére? Talán vannak, akik számlákat gyűjtenek merő hobbyból?
-
CYBERIA
senior tag
válasz
Árjaharcos88 #756 üzenetére
Hol volt szó ÁFA-visszaigénylésről? Én bruttó kisker ár említésére emlékszem csak.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
Oliverda #755 üzenetére
Félreértettél, én azokról a megbízható eladókról beszélek, akik évek óta kínálják a különböző hardvereket és a PH-s megbízhatósági listát vezetik, nem pedig azokról, akik évente talán egyszer felteszik apróra a gépük fejlesztéséből egyéb okok miatt kimaradt alkatrészt, amit esetleg nem is építettek be soha. Azok száma meg elenyésző, akik az ÁFA-t vissza tudják igényelni és így a kisker árakon kívül más lehetőségük nincs.
-
Oliverda
félisten
válasz
Árjaharcos88 #751 üzenetére
Szerinted az országból mennyien vásárolnak az apróról? Kevesebben mint gondolnád. Látjuk így pontosan tudjuk, hogy mi folyik az aprón, és nem igazán állja meg a helyét az amit írsz.
Szerinted az mennyire lenne mérvadó, ha valaki úri hóbortból felrakna 3 darab A10-5800K-t 15 000 forint per darab áron? Akkor attól a perctől ezzel az árral kalkulálhatnánk a proci részt az ilyen összeállításoknál? Mert szerintem nem.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
MiklosSaS
nagyúr
Hat igen, ici-pici mikor van ra ido, es a kolyok apameknal landol. Elosszor gondoltam egy i3/pentium - ra + 7750 VGA-ra. De szerintem jobban jarok a trinityvel.
(egyebkent most apamnak 2500+ bartonja van, 1 gb ddr rammal es FX 5200-al videokarival. Azzal nyomja az XP-et.)~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Árjaharcos88
aktív tag
válasz
Oliverda #748 üzenetére
Szerintem az aprós árak igenis a mérvadóak, mivel a felhasználók döntő többsége otthonra, hobby célra vesz gépet, így ÁFA-t sem igényel vissza. Van néhány nagyon megbízható eladó aprón, akik újonnan, 1 év garival adják a procit, VGA-t stb. - sok ezerrel olcsóbban a kisker árnál, ami akár jelenthet plusz 4-8 GB RAM-ot is az adott gépbe. De ez csak szerintem
-
Oliverda
félisten
Nem játékra gondoltam. Az világos, hogy egy HD 7770-et még egy kisebb proci is ki tud hajtani. Talán még egy G840 sem kell hozzá
"Nem játékra se mondhatni, hogy annyira rossz"
Nem mondtam, hogy "rossz", csak azt, hogy gyengébb, és mint az általad linkelt tesztből is látszik, nem kevéssel marad el bizonyos alkalmazásokban.
Az aprós árakat pedig felejtsük már el, mert az aprón alkalmi vételeket találsz, ergo XY Bivalyröcsögéről nem biztos, hogy azt meg tudja kapni annyiért számlával és garanciával. A kisker bruttó ár a mindenkori kiindulási alap.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ugy nez ki a szulemim gepet lecserelem egy ujabbra:
A8-5600k
GIGABYTE GA-F2A75-D3H AMD A75
8 GB 1600 MHZ DDR III Geil
60 gb m4 crucial ssd
1TB WD green power
500W be quet tap.Eloszor en is intelben gondolkodtam. Aztan kicsit tanulmanyoztam a temat aztan rajottem hogy ez tokeletes apemek gepebe. (film, internet).
Szerintetek paszol a lap, a cpu es a ram ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
Jack@l
veterán
válasz
stratova #743 üzenetére
Én a majdnani fejlesztésről és feljebb lépésről beszéltem 1-2 év múlva. Pesrsze azoknak akiknek ez az árkategória adatik meg sajnos.
HTPC-re/netezős gépre engem egy tenyérnyi jószág szolgál (remélhetőleg nemsokára) ki, winyó nélkül 2 watt full load fogyasztásssal.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
stratova
veterán
Jack@l és attiati:
Mert aki G840-os Celeronra épít, 18e Ft-os lappal, annak előbb lesz szüksége az i5 teljesítményére, minthogy kifulladna a VGA-ja? Vagy nem lenne több értelme HD 7770-nél erősebbre költenie egy i5-nél gyengébb, de négy szálas CPU mellett?
Ha játékra épít gépet úgyis előbb fut VGA limitbe, vagy az i5 ára miatt később tapasztal jelentős gyorsulást, mivel annyival csúszik a VGA-csere, amennyivel többet kénytelen költeni CPU-ra.
Olyan felesleges körök ezek és már többször lefutottuk őket.Egyébként meg ha annyira spórolni akarna, vehet FM1-et hasonlóan olcsón, Athlon II X4 651K-t 20e-ért és máris i3 szinten vagyunk egy kis tuninggal, multiban pedig előtte. Az a szett még kiszolgál kb. egy HD 7850-et aztán teljes csere.
Amíg nincs 2-nél több modulos megoldás FM2-t érdemes HTPC/alkalmi játékos gépként kezelni, ami kis helyigénnyel rendelkezik és felesleges nálánál lényegesen gyengébb CPU+erősebb VGA kombinációval összehasonlítani. Egy ilyenbe próbáljátok meg betenni a HD7770 + G860 párost kérlek.
[ Szerkesztve ]
-
Árjaharcos88
aktív tag
-
Jack@l
veterán
Ő, pl egy I5 3770K, asszem ez elég előrelépés lehet a celeron után
-
Oliverda
félisten
Mi szól az FM2 mellett?
Mondjuk a CPU erő, mert a G840 ebben elég messze áll az A10-5800K-tól. Ha már mindenáron ilyen idétlen összehasonlításokat akarsz, akkor legalább válassz olyan FM2-es CPU-t, ami a G840 súlycsoportjában van,mert az 5800K nem ilyen.
-
HeavyToys
senior tag
Szerintem az 5800K- pedig Tweaker programokkal lehozható az 5700 szintjére, vagy az alá. Gondolom ezt azért, mert a Llanos notim is úgy van beállítva, hogy mikor energiagazdaságos használat van, akkor a 3400m max 1,2 Ghz-en megy az 1,4 helyett és az alapp 800mhz is csak 600 mhz, míg teljesítménycentrikuson 2.0 Ghz-et tud 1,4 helyett, sőt, még itt is alacsonyabbak a fesz. értékek, mint a gyári 1,4-e.
Szerinted is megoldható ez az 5800K-val?
-
attiati
veterán
"Ha már HD7770, akkor AMD oldalon is lehet venni olcsóbb körítést, vagy akár a Trinityből olcsóbbat."
Ebben most nem értem a logikát. Trinity-ből inkább még erősebb, drágább kéne, hogy jelenleg felvegye a versenyt azzal a konfiggal, de Trinity-ből jelenleg nincs erősebb.
"Mi megy az LGA1155-be?"Nos a jövőre debütáló Haswell...
A jelenleg kapható cpu-kből bőven lehet majd válogatni a hardveraprón jövőre olcsón, a G850 a legalja. Nem kell a jövőben kijövő intelekre koncentrálni, még így is lehet hozni cpu fronton az amd teljesítményét."A heterogén éra pedig nem az AMD lobbija, hanem fizikai szükségszerűség"
Azt úgy megértettem, hogy nem skálázható és nem növelhető tovább a teljesítmény fx vonalon.Az FM2-t még mindig egy köztes állomásnak érzem, ami játékra kevés, iroda+net+filmhez meg erős, nagyon jó fogyasztás és jövőbemutató fejlesztések mellett. De mindig csak a jövőt lessük, majd, majd. Jövőre már lehet tényleg nagyot durran. Akkor addig meg kéne venni kompromisszumokkal egy A10-5800k-t? (Se amd, se intel fan nem vagyok.)
Akkor másképp kérdem: mire nem lesz elég az 1155 a következő 2-3-4 évben?
CPU-ban legalulról indulva, mondjuk 2 évente csere. Szigorúan ár/érték arányban és rugalmasabb teljesítmény összeállíthatóságban.
És mi szól amellett, hogy majd 2 év múlva váltsak fm2-re, akkor már bőven lefut a Kaveri újdonság varázsa, beállnak az árak (akár használt vonalon is), és akkor majd a kézzelfogható akkori valóságról beszélhetünk és nem a jövő várakozásairól.
Ezzel a gondolatmenettel mi a baj? -
agent11
tag
Sziasztok!
A HTPC-m megérett egy cserére. Mivel akkoriban nem sok választási lehetőség volt (ION) így akkor az Intel megoldását választottam. Most viszont egyértelmű, hogy az AMD Trinity platformjából szeretnék építkezni. A teljesítményt elnézve akár játszani is lehetne rajta, de nem ez lesz az elsődleges cél, hiszen arra ott a gamer configom (i7-3930K), de azért néha "egyszerűbb" játékokkal lehet, hogy játszanék. Amit kinéztem az:
- ASUS F2A85-M Pro alaplap
- 8GB DDR3 memória
- A10-5700 v. A10-5800K prociAmi miatt nem tudok dönteni az APU-k között az az, hogy az elsődleges felhasználása a gépnek az HTPC/Torrent használat lenne. Tehát fontos a fogyasztás. Nem találtam komolyabb teszteket egyelőre az 5700-ról, csak azt tudom hogy az 65W TDP-s míg az 5800K az 100W-os. A kérdésem az, hogy az átlagos felhasználás mellett (FullHD 24p lejátszás, 10-12 óra torrent/nap , netezés) egy 5800K-val fogyasztás szempontjából sokkal rosszabbul járnék-e? Ha igen akkor egy 5700-as "játékélmény" indexe sokkal rosszabb lenne-e kevesebb fogyasztás mellett, mintha az 5800K-t választanám...
-
dezz
nagyúr
Ennek így semmi értelme... Ha már HD7770, akkor AMD oldalon is lehet venni olcsóbb körítést, vagy akár a Trinityből olcsóbbat.
"Mi szól az FM2 mellett?"
Itt mintha kihagytál volna pár sort és rögtön az Intel előnyeire tértél rá. Pótolnám: FM2-be jön jövőre a Kaveri is, ami Steamroller CPU magokat és GCN (v.2?) alapú IGP-t fog tartalmazni, mindkettő jelentős előrelépés lesz. De FX CPU-k (no IGP, viszont vélhetően több, mint 2 Steamroller modul) is jönnek majd bele. Továbbá nem kizárt, hogy a rákövetkező évben jövő APU (és CPU, ha lesz még) is belemegy.
Mi megy az LGA1155-be? Nos a jövőre debütáló Haswell pl. nem... Csak a ma kapható SB és IB-k...
A heterogén éra pedig nem az AMD lobbija, hanem fizikai szükségszerűség, ha nem értetted volna még mindig meg. Mit gondolsz, az Intel minek állt rá szintén ugyanerre a vonalra?
-
attiati
veterán
A10-5800K : ~34e huf
Asrock FM2A75 Pro4: ~21e huf
--------------
55e HUFG840: 16e
Asrock B75 Pro3: 18e
hd7770: 30e
---------------
64e HUF9e ft-ból szerintem egy sokkal jobb inteles konfigot lehet összerakni, ami még sokáig fejleszthető lesz olcsón. De ha szükséges, akkor le lehet faragni az árkülönbséget is (hardveraprón új cpu -4e ft, gyengébb alaplap -4-5e ft, és 7750-es kártya -2-3e)
A fogyasztását nem tudom (idle és alacsony terhelés mellett talán hasonló. Ha meg használjuk a dVGA-t, akkor úgyis szükség van a plusz fogyasztásra is)
Mi szól az FM2 mellett?
1155-ön ráér kivárni az ember, hogy beindul e az AMD lobbija heterogén programozás terén.
Ha nem indul be, akkor nyert az intellel. Ha beindul, akkor meg ráér váltani 1-2 év múlva egy már befutott platformra, nem veszített semmit és nem kell addig a "szoftveres támogatottságban" zsákbamacska FM2-tválasztani.
Rosszul látom?[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Az alapfeszes 4.2-ről én is olvastam, jó hír. Kimondottan érdekes lenne mi a max. amit 65W-os keretben is ki lehet belőle hozni.
Az sem rossz, hogy mégis csak van egy kis mozgástere a mobil verzióknak is (az első turbo core lépcső fixálható 4 magra pscheckkel: A8-4500M: 2300 MHz, A10-4600M: 2700 MHz).[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz
stratova #731 üzenetére
A képen ott van a 117,5%, úgyhogy még csak ki sem kell számolni a 14,9-ből...
4230 MHz meg se kottyan a Trinitynek... Azt alapfeszen is tudja (sőt talán még alulfeszelve is). Léghűtéssel 4,8 GHz körül van a vége (stabilan), vizezve 5 GHz fölé is lehet menni. Az első 14, a második 18%-os többlet, a 4,2-höz képest.
-
stratova
veterán
Igen, de a másodikból könnyebben kiszámolható az, egyébként tesztben helyesen írt, 3.0 GHz-es Llano (A8-3870K) teljesítményéhez szükséges órajelű Trinity
De változatlanul az a véleményem, hogy attól függ az egész milyen területen mérjük össze és így is kell hozzá állni (és megnézni nekünk mire van szükségünk).
Ha teszem azt A8-3870K 3600 MHz-re húzható, azzal egy 4230 MHz-es Trinity érne fel általánosságban :]
De ennyi erővel most elkezdhetnénk szőrözni azon, hogyan aránylik a 384 magos 800 MHz-es VLIW4-es HD7660D a 400 magos VLIW5-ös 600 MHz-es HD6550D-hez, holott ez nem mindenhol mérvadó még GPU-nál sem. A végszóban szereplő diagramok elég jól mutatják az erőviszonyokat, pláne, hogy van köztük teljesítmény/fogyasztás is (A8-3820 mellett, azért elférne egy A10-5700, mindkettő 65 W-os és a legerősebb GPU-val bír a saját generációján és kategóriáján belül).[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
A cikkben vagy így kellene szerepelnie:
"Az összesítésből könnyedén leolvasható, hogy azonos órajel és magszám mellett a Trinity átlagosan 14,9%-kal lassabb, mint a Llano."
vagy így:
"Az összesítésből könnyedén leolvasható, hogy azonos órajel és magszám mellett a Llano átlagosan 17,5%-kal gyorsabb, mint a Trinity."
x_o_n: Ez alkalmazásfüggő is, mert pl renderelésben jobb Llano, egyes Adobe programok jobban fekszenek Trinity-nek, és itt az OpenCL-t még ki is hagytuk a buliból. Ha minden áron hasonlítgatni akarjuk egy A10-5600K (3.6 GHz) egy A8-3870K-hoz (3.0 GHz) lenne a legközelebb CPU-t nézve gyári órajeleken.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Cikk: "Az összesítésből könnyedén leolvasható, hogy azonos órajel és magszám mellett a Trinity átlagosan 17,5%-kal lassabb, mint a Llano."
Nem egészen ez olvasható le, mivel az első a 100% és a Llano a 117,5 - azaz az utóbbi ennyivel gyorsabb, de visszafelé nem ugyanaz a százalékos érték, hiszen a 17,5 nem a 17,5%-a a 117,5-nek, hanem 14,9%-a! Más szóval, 14,9%-kal lassabb (C2C).
ps. szívesen hozzászólnék (v. szóltam volna) pár dologhoz még, ami a topikban elhangzott, de a napokban nagyon nem volt rá időm.
-
Prof
addikt
Köszi, akkor félreértettem hogy Llano tuningnál gondot okozott,ezek szerint csak akkor ha valaki akarta használni az IGP-t is.
Ha 20k lenne egy x4-750k akkor már megérné nekem a platform az i3-al szemben amit nem tudok tuningolni.
Eddig külföldi shopban 65 font+VAT-ért láttam csak.
Amúgy egy szorzózárast, llanonál lehet komolyabban tuningolni FSBvel? (x4-740 pl.) -
Enton
addikt
válasz
kriszpontaz #716 üzenetére
Eddig négy lap:
Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
szabi80sz
tag
Köszönöm szépen mindenkinek az információt! Így azért nyugodtabban megyek majd vásárolni, ha végre elérhető lesz a processzor és az alaplapok.
-
x_o_n
veterán
a10-5700 at látott már valaki valahol?
-
mzso
veterán
Ha már ilyen nsgy integrálódás van a chipset maradéka nem kezd el bevándorolni a CPU-ba?
-
atti_2010
nagyúr
-
Oliverda
félisten
válasz
kriszpontaz #701 üzenetére
Nem guglival kell keresni ilyeneket.
pl.: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Bulldozer és Llano közös utódját vizsgáltuk meg az A10-5800K és A8-5600K APU-k személyében.
- Politika
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Corel Draw topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest