Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabiwan
csendes tag
Szia, nekem is hasonló a történet, nekem egy Sapphire Pulse van és alap ventillátorbeállítással ráadásul a ventiket is brutál pörgeti, hőfok is sok. Hangos is, hevült is. 1 éve pasztáztam, de ki van tisztítva. Most megpadozni, + jó MX4-6 pasztázással franc tudja, hogy megszűnne-e, de akkor kell költeni rá rendesen és a vége ki tudja, hogy egyáltalán változik-e, vagy csak kis mértékben? Ha leszabályzom a ventillátorot ilyen 30%-ra, majd mutatom a görbét, meg silence mód, akkor is hangos.
-
Pöttön
őstag
Ráadásul, most vettem észre, hogy a lentebbi értékeket alulfeszelve hozta, 100-110w fogyasztás mellett..
Be állítottam hogy ne legyen alul feszelve, egyből megugrott 105-107c-re ahogy rá nyomtam a driver-nél a stresz tesztre. Tehát azon se lennék meglepve ha nem lennének a bordán hővezető lapkák.. -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Öcsémnek építek egy költséghatékony játszós gépet.
Amibe egy Asus rog strix 5700xt kerül.
A kártya most jött meg, le teszteltem az én gépemben, és nem vagyok vele megelégedve.1. A világítás a kártyán egyáltalán nem megy (ez a legkissebb gond).
2. A ventliátor alapjáraton is pörög, nem tudom a driver-ben beállítani, hogy félpasszív legyen a kártya, az én Sapphire Nitro+-om gyönyörűen megy félpasszív módban pl.
3. God of war-t használtam streszt tesztnek, ami alatt a hotspot elérte a 100C-t és itt ott már kezdtek képi hibák is jelentkezni így gyorsan le állítottam.És ez ami miatt igazán aggódok, ezt egy újrapasztázás-hűtő pad csere megoldaná szerintetek?
Elvileg ezeknek a rog strix-eknek van a legjobb hűtése..
Valószínű régen volt már pasztázva, pedig a hirdetésben úgy szerepelt hogy mielőtt feladja a srác újra pasztázza.. -
pszihó
aktív tag
Üdv ki milyen CPU-val használja az rx 5700 xt vga-t. Mivel lenne érdemes használni? Mi tudja kihajtani? Socket 1151v2 i3-9100f van a lapban. 2x4 Gb ddr4 2666Mhz ram. Előtte a r9 380 4 gb msi gaming volt. Ahhoz elég volt bőven. https://pc-builds.com/ site szerint az i9 9900k se tudja kihajtani 1920x1080 felbontáson. Ez a legerősebb proci ebben a socketben! Köszike, tehát ki milyen cpu-val használja?
-
PimpDaddy
csendes tag
Sziasztok!
A napokban cseréltem procit (Ryzen 5 1600x - 2600x ) és videókártyát ( Rx 470 4GB - Rx 5700XT 8GB ) egy MSI B350 Gaming pro alaplapban ! Természetesen előtte volt egy Bios frissítés majd egy tiszta Windows install!
2 napig tökéletesen működött majd egyszercsak a kép lefagyott nem reagált semmire sem a gép!
Kikapcsoltam majd a tápot áramtalanítottam aztán próbálkoztam egy indtással! Nos még a BIOS sem jön be ellenben fekete képernyő és no signal ami fogad!
Majd észre vettem hogy a VGA Debug LED világít!
A Videókártyát Hardverapró-ról vásároltam ( https://hardverapro.hu/apro/powercolor_red_devil_radeon_rx_5700_xt_8gb_gddr6_v/hsz_1-50.html ) ahogy a hirdetésben is szerepel bontatlan volt! Mivel sem másik alaplapom sem Videókártyám nincs (el is adtam amint megjött ez) így csak tippelgetek és valahogy el akarom magammal hitetni hogy nem a VGA hibás hanem alaplap PCI express hiba!
Hozzáteszem ha kiveszem a kártyát és úgy indítok akkor is világít a VGA Debug LED!
Nagyon mellé lőnnék ezzel vagy lehet alapja?
Javítsatok ki ha tévedek!!!
Köszönöm -
FoLey-v
addikt
válasz
MasterDeeJay #956 üzenetére
Szia!
Itt tedd fel a kérdést [link]
-
Érdekelne hogy rx5700-nál gpu vagy ram tuning számít többet azaz a kártya sávszéllimites vagy inkább gpu limites.
Lesz egy rx5700-hoz hasonlító kártyám csak enterprise verzióban hbm2 rammal és érdekelne hogy mennyire befolyásoló a ram sávszéle ennél a gpunál.
Köszi! -
Hrdi2
tag
Sziasztok egy gyors kérdésem lenne rx 5700Xt vagy rx 6600 xt ??? Sajnos nem bírok dönteni Köszönöm előre is.
-
-
FerBal
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 5700 Xt Gigabyte videókártyám. 3-4 hete van meg. Első héten semmi baj nem volt. Aztán egyszer csak a valhalla közben, kép megállt fekete képernyő. Gép újraindít manuálisan, majd wattman hiba. Egyre gyakoribb lett. Míg észrevettem, hogy táp csatlakozó rosszul volt bepattintva és nem volt kontakt. Egy ideig jó lett, de megint elkezdte. A neten fellelhető összes létező dolgot kipróbáltam, de van hogy 1,5 óra alatt van hogy 5-6 óra után csinálja.
DisplayDriver uninstallt is megcsináltam. Feszültésg értékek lejjebb vannak, alig melegszik, de még most is elődobja.... Nem tudom mi lehet
Tápra gyanakszok, de feleslegesen nem akarom kicserélni, de nem tudom, hogy tesztelhetném.
Válaszaitok előre köszönöm -
Bossp
addikt
Nem tudom ennek van e kulon foruma ugyhogy megprobalom itt. Adott egy msi 5700xt gaming X. Szeretnem valtoztatni a vilagitast rajta vagy epp kikapcsolni. Az msi nek van valami color progija de az fel akar rakni valami tobbszaz megas allinone msi control centert ami emlekeim szerint szet is bassza a rendszert. (Amugy valamiert fel sem tudom telepiteni). Valahogy meg tudom ezt kerulni? Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
spykee00
csendes tag
válasz
Mandox077 #936 üzenetére
Szia. Érdeklődnék, hogy megoldódott e a problé?
Mert nekem is ugyan ezt csinálja, 144 Hz - es monitorom van.
Kártya 5700 XT. Nitro+ SE
Legfrissebb driver s a driver beállítása mindenhol alapon semmi nincs bekapcsolva a free since- n kívül. S a warzone akadozik. A külvilág mikor autoval megyek rendesen szaggat! -
ssj81
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy 5700-ast, de a gpu kihasználtság 1080p Division 2-ben ilyen 70% körül van, Detroit-nál 40-50%.
Vki tud erre megoldást? -
martin66
senior tag
sziasztok,
ti melyiket vennétek?
- MSI Radeon RX 5700 GAMING X 8G - 322 font
- MSI Radeon RX 5700 XT MECH OC - 346 font
- Powercolor Radeon RX 5700XT DUAL 8GB - 350
- Powercolor Radeon RX 5700 XT Red Dragon - 360én azon gondolkodom, hogy az 5700 gaming x az egyik legjobb hűtés (jól tudom, nem?) és ha rárakom az xt biosát, akkor is még szuper halk lesz és jóval olcsóbban vettem meg mint az xt verzióját ami 390 font.
véleményetek?
-
SDG
friss újonc
Tisztelt Fórumtársak!
Vettem egy lg-27GL850-B monitort (1440p, 144hz, g-sync compat.).
Jelenlegi ősöreg GTX 970 TI videókártyámat cserélném le valami olyanra, ami elviszi 1440p-ban játékokat rendesen.
És hááát nem túl sok választási lehetőségem van. A videokártyák méregdrágák és nincs igazán egyetlen "ütős" kártya sem emberi árban. (A tesztek alapján a 300k s 2080 super is "csak" OK és nem valami olyan beast ami reggelire megesz mindent ebben a tartományban).
MSI RX 5700 XT Gaming X -> 155k
RTX 2070 Super Gaming OC -> 200k
RTX 2080 SUPER (akármelyik brand) -> minimum 270k ről indul (és gondolom belecsúszik a 300 ba ha a "jót" akarnám venni)A fenti 3 kártyából ár-érték arányban a 5700 XT tűnik a legjobbnak, kérdés, hogy ki hogy van megelégedve a sajátjával 1440 p gaming tárgyában ("elég-e"), illetőleg, hogy driver ellátottsággal hágy áll a kártya.
(core i7 7700k hoz passzintanám)
(plusz lehet h hiba volt 144 hz es monitort venni, de 50 fps nél sync ide v oda már fájdalmas screen tearing van..)
A segítséget előre is köszönöm,
SDG -
hzoltan
tag
válasz
Mandox077 #936 üzenetére
Bár régebbi a hozzászólás, de hát ha hasznos lesz. Nálam is előjött Warzone alatt ez a hiba. Látszólag minden rendben volt. Alt+R-rel ki lehet tenni egy monitor-t a játék fölé, és ott vettem észre azt, hogy a laggolás pillanatában visszaesett a GPU órajel, a GPU ventilátor sebessége és az FPS, a hőfok viszont rendben volt. Újra kellett indítanom a játékot, utána minden minden ok. Telepítés után bekapcsoltam a Radeon Chill-t, ami hiba volt (nálam, utólag), az átlag FPS-em nem ment soha 100FPS fölé és rendszeresen laggolt.
Kikapcsoltam a Chill-t és bekapcsoltam az Anti-lag-ot, azóta az FPS: 100-130 között 2K felbontásban, nem laggolt, nem fagyott.
Egy próbát megér.
-
Fantomas80
tag
Sziasztok!
Kártya Sapphire 5700XT Nitro.
Olyan problémám lenne vele GTAV nél távolabbi fű, fák lomblya, út hibáknál.
Olyan mintha később töltené be. Ezek az az apró részek mintha szivárványos pixeles lenne egy tized másodpercig. Nem tudom kártya hiba lenne? (De csak ezek részek)
Más játékkal még nem teszteltem. Régi kártyával nem volt ilyen hiba.
Gépem az adatlapom-nál. -
Exelsior
senior tag
válasz
TommiStyle93 #938 üzenetére
Szia.
Most megjavult ehhez kellett egy 144hz-es Acer monitor. 75Hz-es LG-vel szarakodott plus Win 10-et újra raktam. Igy már jó lett. Ég és föld. Sokkal jobb a 144hz.
-
TommiStyle93
csendes tag
válasz
Exelsior #937 üzenetére
Üdv a klubban márkatárs !
(strix 5700 XT)
A Freesync-el kapcsolatban azt vettem észre, hogy nekem a monitorom 144 Hz-es és papíron 30-144 Hz között tudja a Freesync-et, mégis játékoknál olyan 55 FPS-től lefelé már nem akar rendesen működni.
55 FPS-nél már elkezd ugrálni 55 <--> 110 , 50 FPS-nél meg 50 <--> 100 , mindig a pillanatyni képkocka duplájára ugrál oda-vissza a monitor frekveniája, de 60 FPS és afelett 95%-ban jól működik
Igazából jön az elgondolkodtató kérdés, hogy ma, 2020-ban mi számít jónak?
Néha (nem is olyan néha) van, hogy 85 FPS-nél 87 Hz-re szinkronizál a Freesync, de van, hogy mondjuk 125 FPS-nél csak 121 Hz-re, meg van, hogy folyamatos 144 FPS-nél ugrál a monitor 142-143-144 Hz között.
Ezt nem lehet pontosan megmondani, hogy ez így tökéletes, és örüljek mint majom a farkának, vagy pedig vigyem vissza garanciába, hogy MÁR PEDIG SZ@R mert 2 Hz eltérés van?(csak költői kérdések voltak)
-
Mandox077
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki tapasztalta-e, hallott-e az In-game stuttering problémáról, ami 5700/5700XT kariknál jön elő. A következőt lehet tapasztalni, ami teljesen véletlenszerűen jön elő, határozatlan ideig, ismeretlen ok miatt(hőmérséklet, terhelés rendben van):
-játszol és full random előjönnek mikrolaggok a játékban, de sokáig elhúzódva, sőt a restart segíthet csak rajta.
Külföldi fórumokon lehet olvasni, hogy több felhasználónak ez a problémája, a megoldás egyelőre nem ismert.
Ti észleltétek már ezt a problémát? cod warzone-ban rendszeres problémám.
(viszont van amikor órákig nem jön elő)
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Ugye 5700XT-nél a ref modell minden gyártónál egyforma csak a logó más?
-
kompotot2
csendes tag
hey mindenkinek
1 het gondolkodas utan megis a piros szin a nyero nalam..
5700 xt Powercolor Red Devil megrendelve -
Megjött a Gaming X
Sokkal nagyobb mint a Red Devil, hofokban annyi a különbség hogy idleben hűvösebb
Terhelten hasonló mint a Red, de majdnem fele annyi RPM-mel, így sokkal halkabb isViszont a GPU hotspot 100fok körül van játék közben
De az AMD hivatalos álláspontja szerint ez teljesen rendben van, szóval majd 3 év garival nem az én bajom ha baja leszHolnap rakok képet
-
x_o_n
veterán
Ezt az Msi lapot néztem en is mert eloszor egy r7-2700x et akartam es az egy árban van az r5-3600al csak 8/16 mag/szál de elhessegettem ezt.
A probléma az hogy a lap ugyan 115eur de frissitessel mar 160euro es nem sokkal tobb az x570es lap.
De ha talalok mas megoldast persze jarhato út, de meg mindig képben van a z390+I5-9400+rx5700xt -
Kansas
addikt
Az én MSI X470 Gaming Pro-mat nem rémlik, hogy mókolnom kellett volna egy BIOS frissítésen túl, de az kb. az összes régebbi laphoz kell, ha 3xxx-es Ryzen-t raksz bele, nem nagy ügy, és nekem ugyan volt régebbi procim hozzá, de szerintem a boltban is megcsinálják neked, ha kéred. Csak ezért nem éri meg dupla áron venni alaplapot.
Bár nem MSI gyártmányú, nekem nagyon bejött még a Giga B450 AORUS PRO WiFi ITX lap, csak ajánlani tudom, ha valaki pici gépet rakna össze. -
x_o_n
veterán
Nem találtam olyan lapot amivel ne kellene mokolni, bios frissíteni, cpu, ram miatt, a WiFi része, amugy a hangka nagyon ott van mindkettő lapnak. Árban en nem találtam annyira veszesnek.de ha tudtok ajánlani MSI lapot 450/470 amit nem kell mokolni, akkor írjatok le a konkrét tipust, nem akartam volna ebbe a geobe hangkartyat rakni, ezekben a lapokban viszont a célra megfelelő ek vannak,jobbak mint a többiben.
-
Kansas
addikt
Csatlakozom Speed(R)-hez, tök fölösleges az X570-es lap, nekem is csak azért van X470, hogy SATA és PCIe csatik elvesztése nélkül tudjak 2 NVMe SSD-t használni, ettől eltekintve egy 35e körüli B450-es lap bőven jó egy R5 3600 alá.
Az árkülönbözetből meg vehetsz egy HW DAC-os hangkártyát, az jól is szól.
Normális audio normális alaplapon nincs, csak übertúlárazott csúcsvackokon, amik az áruk felét sem érik meg. Azok a Realtek vackok amiket rájuk raknak, 10e-s hangkártyákon ugyanúgy elérhetőek, a 20e-s hangkártyák(Creative, ASUS) meg köröket vernek rájuk...Jelen pillanatban az X570 csak rongyrázás, az egyetlen extrája a PCIe v4, azt meg néhány méregdrága SSD alapú "fűtőtesten" kívül csak az RX5500XT igényli, az összes többi VGA vígan megelégszik egy PCIe v3 x16-os slottal. Az RX5500XT alá meg megint tök fölösleges.
Majd ha kijön a B550-es chipset, reális áron, az esetleg megérheti a pénzét...
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
És mit raktok alá?jelenleg kedvezőbben jön ki egy MSI MAG Z390 tomahawk lap+I5-9400 mint egy Ryzen 5-3600+MSI x570 gaming edge wifi lap menn alá,mindenképpene ez a két lap volt a választott,a hangzás nagyon fontos tényező,de anno nem tudtam nagyon kereszt rendszereket csinálni,nem vitt rá a lélek,de most elgondolkodtam rajta,gondolom az intel cpu is simán kihajtja ezt a kettő cpu-t elöszeretettel használják egymás ellen játék tesztekben,az árkülönbséget inkább egy vizes hűtöre költeném.csak kérdés ez igy is korrekt rendszer lenne?van aki intel alapra használja?
-
Kansas
addikt
Nincs leg... az első vonalbeliek közt és a B kategóriások közt is nüansznyiak a különbségek, én a Nitro+ vagy a Red Dragon mellett tenném le a voksom, ha halk és hűvös kell, de az én Pulse-om se épp zajos vagy meleg - szerintem.
Egy biztos: ha a zaj és a hőmérséklet mérvadó, ne vegyél ref. kártyát, kivéve persze, ha felvizezed, amire meg épp az a legjobb. -
Kansas
addikt
Ezek közül leginkább a Sapphire és a Gigabyte ajánlott, a többi B kategóriás minőséget/hűtést tekintve. MSI-ből én csak a Gaming X-et tudnám ajánlani, a Mech és az Evoke nem sikerült a legjobban.
A drágábbak közül a Strix-nek van baja rendesen, a Nitro-t mindenki dícséri, megfelelő áron megérheti, illetve a fentebb említett MSI Gaming X ami még elég jó, vagy a PowerColor Red Devil(ettől a gyártótól az olcsóbb, két ventis Red Dragon is jó választás).Drivereket nézve a legújabbal nekem nincs különösebb gondom, pedig a megjelenéskoriakkal szívtam mint a torkos borz, igazából az ideiek már mind használhatóak, a magam részéről ha biztosra akarsz menni, a legutóbbi WHQL verziót(20.2.2) javaslom feltenni, és telepítéskor kiválasztani a pucolással egybekötött módot. Ha valami hibába futnál, akkor érdemes feltenni az "opcionális" verziók valamelyikét.
[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
Üdv,5700xt vásárlás elött ,gondoltam rákérdezek ,van e valami pozitiv változás a driverekkel,meélyik ajánlott melyik nem?Találtam most párat ami 370-390 euro árban van ,a legolcsobbak az Asus alap modellek,de ezekröl lemondtam secpec,kész horror amiket olvastam,a 380-390 közötti kategóriában ezek vannak:
XFX RADEON RX5700XT,
MSI RADEON RX 5700XT EVOKE OC DDR6 HDMI / 3xDP
8GB Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8G GDDR6 HDMI / TRIPLE DP OC W/ BP (UEFI)
8GB XFX Radeon RX 5700 XT Thicc II Aktiv PCIe 4.0 x16
XFX Radeon RX 5700XT ULTRA RAW II 8GB
Gigabyte Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8Gés a kérdés ezek között van ami ajánlott?fontos lenne hogy ne 100c és ne porszivó hangja legyen..vagy ajánlottabb inkább a drágábbak között vizsgálodni?
-
Kansas
addikt
válasz
enginev3.0 #918 üzenetére
Nem sok, tudtommal az is félpasszív kártya, magyarul a ventik olyankor esélyes, hogy állnak, így sok múlik a házon is.
Akkor aggódj, ha terhelés(játék) alatt 80°C fölé megy, bár a referenciakártyákkal előfordul, szóval alighanem az is még tűréshatáron belül van. -
-
Kansas
addikt
válasz
enginev3.0 #916 üzenetére
Csinos... Ha nem vettem volna már rég egy Pulse-t én is ilyen után ácsingóznék.
BIOS-t minek kéne frissíteni rajta, az az 5600XT(némelyik), de ha nem vagy biztois benne, nézd meg a gyártó weboldalán, adtak-e ki hozzá újabb BIOS-t, és ha igen, mi a changelog, kell-e az neked... ennyike. -
-
Aorus ajánlott?
-
Kansas
addikt
válasz
enginev3.0 #913 üzenetére
OK, ott a pont, valamiért úgy emlékeztem, hogy ebből is jó a Strix, de csak kiment a fejemből, hogy az Asus ezt bizony elbaxta...
Mindegy, ha AMD akkor Sapphire, illetve jelen esetben Powercolor. Utóbbiakra eddig nem figyeltem, lehet, hogy eddig is jók voltak, de ezután rajta vannak a listámon. -
-
Kansas
addikt
válasz
enginev3.0 #911 üzenetére
Jó választás, a Pulse/Nitro+ és a Gaming X mellett a legjobb design.
(#910) Speed(R): a GN teszt óta sokat vasalt az AMD a driveren, és eleve nem működésképtelen volt a Thicc, csak a többiekhez képest szar, drágán.
Egy Pulse szinte minden paraméterben jobb nála, egy Nitro még inkább, a Red Dragon és Red Devil is, de még a Gigabyte Gaming OC-ja is, nem beszélve az Asus Strix-ről.
Ezzel együtt van egy csomó kártya a Thicc mellett a B kategóriában: Asus TUF, MSI Evoke, MSI Mech, ASrock Challenger/Taichi ésa persze a Ref kártyák, de azok legalább olcsóbbak és jobb a PCB design.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
titán
Ehhez képest 2db átment a kezeim között, amik hibátlanul dolgoznak azóta is. Out of box nem a leghalkabbak, de finomhangolva nekem sem volt zavaró a hangjuk. Saját részre Pulset vettem ettől függetlenül, de ha jelentősen olcsóbb, vállalható lehet annak, aki kompromisszumkész.
-
Kansas
addikt
válasz
enginev3.0 #908 üzenetére
A Thicc-et szvsz felejtsd el, túl sok szarságot hallani róla, pl GamersNexuséktól is.
A Ref elfogadható, mindegy, melyik partnercégtől, a fentebb már leírt korlátozásokkal, úgymint:
- nincs dual BIOS
- hangosabb
- nem félpasszív(magyarul böngészés közben is pörög pl.)
+ jó PCB design
+ szabvány hűtésrögzítési pontok, ha utólag vízhűtést akarnál tenni rá -
-
Kansas
addikt
válasz
TommiStyle93 #903 üzenetére
Kétségkívül így kéne lennie, én a magam részéről jócskán túl kívántam tervezni a gépet, hogy idővel elég legyen akár 1440p-re is a R5-3600/RX5700XT kombóval, és ugyan az esetek többségében elég jól megy(a monitorom FreeSync tartománya 48-72Hz), de sajnos már most is van jó pár játék, ahol vissza kell venni a 60fps-hez, pl AC: Odyssey, Transport Fever 1-2
Szóval az x600/RX5600XT kombó Ultrára semmiképp nem időálló, már most is csak High- környékére elég, és később ez csak romlik majd... azért ha nem fáj Medium-ig visszavenni, pár év még van benne. -
TommiStyle93
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
ph Vajon mire elég az új architektúra és a korábban már bizonyított, 7 nm-es gyártástechnológia?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Macska topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Ukrajnai háború
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- További aktív témák...