Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
A 200-as link egy AMD GPro 4300 4GB-hoz visz.
-
törölt tag
MSI Radeon RX 5700 XT EVOKE
Fura a színe ennek az MSInek. Mint valami desert edition. -
Kansas
addikt
válasz
Whysperer #194 üzenetére
Sapphire-nál kicsit zavaros a helyzet gari kapcsán: van olyan Nitro+ és Pulse kari(RX5xx,Vega), amire megadja a 3 évet, másikra meg csak 2-t, de van olyan is, amire csak 1-et. Igaz, kiskerekben néztem(alza, ipon, pcx, aqua), lehet hogy nagyker vagy gyártó szinten ez konzisztensebb, és olyan paraméterek mentén módosul, mint hogy melyik disztributortól szerezték, vagy esetleg szürkeimport-e...
-
ScomComputer
veterán
Jönnek folyamatosan az új képek a custom-ról...
[link] -
Envo_
aktív tag
válasz
Whysperer #192 üzenetére
Igazából én azt fogom megvenni a legjobbak közül ami legjobban tetszik, illetve illik bele a gépembe, mert ha már ennyiért megveszem akkor nem fogok a látványbuildembe venni valamit mert +1 év gari van rajta. 2 év után úgyis eladom. Szerintem abszolút nincs súlya ennek. 2 év bőven sok.
-
Whysperer
addikt
Kb mintha azt kérdezném miért mi a bajod a powerColor VGA-kal? (az meg olcsóbb mint a Sapphire és jó minőségű és akkor rögtön nem 30 font a diferencia) Én még egyet nem láttam vissza hozva és a hűtése is rendben volt. Miért lenne problem ,hog y PowerColor általában olcsóbb és azt választanám? Kb ilyen a kérdésed. Ellenben pl nekem a Zotac 1080-nál 3 hónappal több lett volna , akkor most is Zotac lenne a gépembe így meg elbuktam.
-
Whysperer
addikt
válasz
MiklosSaS #189 üzenetére
Úgy meg szívtam a múltkor én is! 8) majdnem berendeltem egyet és mikor mentem akkor HÁ... mi is az ott. aztán vártam vele . 8)
Envo_ : Érdekes szóval 400 font a ref és 430 a custom. Úh biztos eltérített ez a 30 font ,ha jó a hűtése. 400 fontál nem a 430 fog meggátolni. Amúgyis ,ha a XFX-re vagyok Én kíváni arról meg ne is beszéljünk ,hogy például itthon az RX 580-nál Sapphire 2 év garit add a PowerColor meg 12+24-t szóval lehet powerColort vennék,ha +1 év gari van azon is
-
korcsi
veterán
-
BReal
addikt
válasz
ScomComputer #169 üzenetére
Kommenteknél keresd, legjobbak szerint rendezve, HWGeek néven. Guru3D-n ugyanilyen néven van.
-
Pkc83
őstag
Hali!
Egy kis info! A Powercolor 399 dollártól árulja az egyedi rx 5700xt-t!
Az azért nem rossz!
[link] -
arpii
tag
válasz
Whysperer #163 üzenetére
Az XFX azért is őrült nagy vétel sok esetben, mert sallangmentesen tud csendes és jó teljesítményű custom kártyákat kínálni, mindezt elfogadható áron. Ez utóbbi sokaknak fontosabb pont lehet. Szeptember-Október környékétől már jóárasodhat, a hype csökkenésével. November körül meg best-buy lehet.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Whysperer #172 üzenetére
Igen láttam,nálam volt ref Msi 5700,meg xt is, nem volt olyan vészes,igaz az ügyfél, klímás helységben használja,és ott még hűvösebb lesz...no majd meglátjuk mit hoz a custom...
Én is gondokodtam a ref+hűtőn, de Kansas megmondta a valót....és igaza van.. [link](#173) Envo. én nem szoktam ilyet csinálni soha,látod a lyukat ?
-
Envo_
aktív tag
válasz
ScomComputer #171 üzenetére
tehát tudod mire gondolt, de azért is belekötsz
-
Whysperer
addikt
válasz
ScomComputer #171 üzenetére
-
Envo_
aktív tag
válasz
ScomComputer #169 üzenetére
Már sokan bebizonyították hogy az értelmes hűtés rengeteget jelent. Ennyi a lényeg.
-
Tyrel
őstag
-
Kansas
addikt
válasz
ScomComputer #155 üzenetére
Akkor felejtős, ennyit nekem nem ér meg... inkább egy MSRP-re árazott Powercolor lesz akkor a B terv - ha hinni lehet a fórumtársaknak, az összes Ref-et is ők gyártják(TUL) - ha semmit nem is húznak rajta, a hűtés akkor is csak jobb lesz a Ref-nél... a teljesítménye nekem 1440p-ben stock-on is elég, nem hiányzik az az 5-10% amit az Asus húz rajta, ilyen áron legalább is nem.
Szerk... látszik, nem tudok GBP-ban gondolkodni... 460 GBP az ~160e HUF, annyiért még épp beleférne a TUF, Strix meg eddig se érdekelt... viszont így van remény rá, hogy a Nitro-k ára se lesz elszállt.
-
BReal
addikt
válasz
ScomComputer #157 üzenetére
Sorry.
-
BReal
addikt
válasz
ScomComputer #155 üzenetére
Nyilván a referenciák 380 fontos árához képest agymenés az 530 fontos ára, de ha úgy nézzük, hogy a 2070 Strix is 500 font, ami már elég régóta piacon van, vagy hogy a 2070 Super Strix 630 font, nem rossz ár az. A TUF 460 fontért pedig jóval barátibb. A legolcsóbb AIB RTX 2070 440 font, a második 470 font. Ahhoz képest egy ASUS RX 5700XT 460 fontért elég jónak tűnik. És ugye a Powercolor referencia áron jön, tehát akkor 380 font körül lesz. Annál egy Sapphire Pulse sem lesz sokkal drágább, 390, max 400 font.
Egyébként megérkeztek az ASUS RX 5700/XT képek is.
Strix:
TUF:
-
beef
őstag
Nem is dícséretnek szántam csak tényközlés volt
Ahogy mások is írták, csak abban az esetben áll alapállapotra, ha a Windows crash van, de az teljesen helyénvaló, mert senki sem szeretne boot loop-ot.
Illetve én azzal kezdem mindig, hogy powercfg -h off, mert hibernációra nincs szükségem és az kiüti a fast boot opciót is ami ezt a hibát szokta okozni, hogy indok nélkül defaultra állítja a kártyát. -
Kansas
addikt
válasz
ScomComputer #149 üzenetére
A TUF kártya hűtője és formavilága is tetszik, nálam elsőszámú alternatíva lett, ha valami gond(ár, elérhetőség, stb.) lenne a Sapphire-okkal(Nitro/Pulse)
-
Tyrel
őstag
válasz
ScomComputer #149 üzenetére
Bazz kb. nagyobb hűtő van rajta mint anno a 300W-os Hawaii kártyákon volt...
Mondjuk ez az első ami jól néz ki, csak mivel Asus így tuti indokolatlanul drága lesz...
-
ScomComputer
veterán
Már szivárognak a custom-ok....ROG start aug. 16....
[link] -
BReal
addikt
-
Kansas
addikt
Ja, nem vacak, csak hangos és több helyről hallani thermal throttling-ról. Ugyan alátétekkel és/vagy underclock/undervolt-tal relatíve kordában lehet tartani, de az hogy egy ref. Vega56-nál csendesebb, még mindig nem valami nagy dícséret...
Egyébként pontosan hogy vetted vissza az órajelet és tápfeszt? Ugye nem BIOS-moddal? Vagy AMD WattMan-ból?
Ha utóbbi, akkor hogy éred el, hogy időnként ne törölje a beállításokat?
Én az RX480 esetében csak a TDP limitet emeltem meg 20%-kal, de kb. ahányszor megnézem, mindig 0-n áll +20% helyett, és állíthatom be megint... -
beef
őstag
Azért nem nevezném vacaknak a hűtést és ezt első kézből mondom.
Egy picit dolgozni kell vele. Ami nekem annyiból állt, hogy 1900MHz/980mV és máris csendesebb, mint a ref vega56-om volt
A fogyasztás is drasztikusan csökkent ezzel és egyértelműen vitte magával venti zajt is. Persze egy jó custom jó eséllyel csendesebb lesz és némileg magasabb órejelen fog járni.
AMD jó szokása szerint egekbe húzta a feszültséget. -
DeckardCain
senior tag
válasz
MiklosSaS #137 üzenetére
Nem tudom, mi a váltás oka, de szerintem nem nagyon éri meg cserélni.
A ref biztos hangosabb lesz. A "plusz" teljesítmény se olyan sok, szerintem.Én vega 56 pulse-ról gondolkodtam, hogy váltanék de úgy gondolom még onnan se éri meg. (Alulfeszelve 1600/925-on megy.)
Itt egy jó teszt. [link]
-
ScomComputer
veterán
"The new PowerColor RX 5700 XT custom cards are coming starting from 399$...."
Forrás PW USA...FB... -
Kansas
addikt
válasz
MiklosSaS #137 üzenetére
Vega64-ről nem igazán éri meg rá váltani, különösen Nitro-ról Ref-re nem, vacak az a ref. hűtés.
Hozzávetőleges teljesítmény-viszonyok alapján megérheti, de akkor már ha tudsz várni 2-3 hetet, inkább egy Sapphire Nitro-t érdemes venned.... -
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok!
Mennyire vállalható a referencia 5700XT? Egy Vega 64 Nitro+ kártyáról jönnek.
-
zef
tag
Relatíve gyakran csavarozok és volt korábban MSI GTX1070 Gaming X kártyám, nagyon nehezen tudtam becsavarozni.
Biztosan idegesített másokat is ez a probléma, mert egyre több gyártó kártyáján legalább a hűtő csavar felé eső végén van egy kis lejtő. Ilyet találtam amúgy kis guglizással, szóval nem vagyok egyedül:
"I came across a video review on Youtube regarding an MSI GTX 1070 Gaming (I forgot if it was X or Z, since I couldn't find the video again). It appeared he found some difficulty when trying to put the fastening screw on the case, since the cooler was too large, obstructing even a long screwdriver. Eventually, he only use the top screw hole to hold the card on the case."
-
Tyrel
őstag
-
Tyrel
őstag
De onnantól kezdve hogy van róla kép (nyilván nem renderkép), az azt jelenti hogy leesett az első széria-gyártott példány a futószalagról, szóval simán jelentheti azt hogy hamarabb fog jönni.
Nincs kép nyilván jelentheti azt is hogy nem leakelnek, de mellette könnyen jelentheti azt is, hogy egyáltalán nincs még termék sem amit le lehetne fényképezni...
-
Tyrel
őstag
XFX 5700 - olyan szép...
-
jeni
félisten
üdv!
valaki már tesztelte a Sapphire RX5700 és az MSI RTX2060 Gaming Z karit egymás mellett vagy egymás után?
Az RX5700 előny a spec alapján,hogy az RTX 2060 Super szinten van de csak REF ventivel kapnám meg. ez nem zavar,hogy REF ventis,esetleg hangosabb lenne,úgysem tuningolnám.
a custom ventis RX5700 amik majd később kijönnek majd feltehetőleg 140000Ft felettiek lesznek majd.
valóban a tesztek alapján annyival jobba az RX 5700?
egy árban kapnám meg. -
törölt tag
-
Qtya123
őstag
170e forint fölé tényleg nem nagyon kellene mennie, mert 178ezerért már lehet kapni [custom 2070 supert]. Ráadásul ha marad a jelenlegi helyzet, hogy a 2070 super kicsit erősebb, akkor el is dőlt az ár/érték arány.
-
Kansas
addikt
válasz
ScomComputer #111 üzenetére
Nem az a része gázos, hanem a GPU-blokkon a Hitachi thermal pad szakad szerteszét.
Ha másmire cseréled, csöppet feltűnő tud lenni egy garis átnézéskor. -
Kansas
addikt
Szerintem igazából a sima 2070-ek ára körül esetleg picit fölötte lenne a reális árazás a custom XT teljesítményének megfelelően, a 2070 Super-eket nem lenne szabad nagyon megközelíteni... Mondjuk olyan arányban, ahogy az MSRP viszonyul a 2070 árához kb. Maximum az extrém OC-s példányok(lesz olyan vajon?) mehetnek följebb...
Szóval én olyan 170e környékére várom őket... -
Kansas
addikt
Olvasd már végig, légy szíves, vagy ne kommentáld!Én és dudu5130 végig a custom kártyákról beszéltünk azt az egy mellékes mondatot kivéve a #83-ban.
beef-ről egészen a #92-ig nem derül ki, hogy ő viszont a ref-ekről. a #86-ban semmi utalás nincs rá, a #88-ba így utólag beleérthető, de az is minimum kétértelmű(és/vagy nem nyelvhelyes)."Ha 180k fölött lesznek, akkor inkább veszek egy ref-et 145k-ért és 20 forintért pár alátéttel megfixálom." Ennek nem volt folytatása.
De elég ebből, inkább saját gondolattal állnál elő, mint hogy a mieinket magyarázod(félre)...
-
Kansas
addikt
válasz
abridabri #98 üzenetére
Várd meg a custom kártyákat, azokon lehet hogy kicsit kiforrottabb, jobb minőségű "szilikon" lesz. Vagy nem.
Ha nem, az se nagy baj, önmagában véve ezért az árért ez a teljesítmény nem rossz, nekem pl. majdnem rádupláz az XT a mostani karimra stock órajelen is, 1440p-re pont jó lesz, OC-zni nem szoktam, víz helyett meg inkább a garit választom...
-
Na ez erdekes :
Radeon RX 5700 XT Overclocked, RTX 2080-Like Performance? -
Tyrel
őstag
Ha már így szóba jött nálam úgy másfél - 2 éve megfordult több RX 580 is, és a PowerColor Red Dragon összehasonlíthatatlan volt egy sima Sapphire Pulse-val.
A Pulse kinézete, anyaghasználata, összerakási minősége, hűtőteljesítménye és hangereje mind kategóriákkal a Red Dragon felett volt, árban viszont ugyan annyiért kaptam őket... Red Dragon-ra konkrétan én flasheltem sajátkezűleg moddolt BIOS-t hogy meg lehessen maradni vele egy szobában, olyan retek volt a hűtése és annak vezérlése is...
WakandaSapphire forever! -
Kansas
addikt
Kétségkívül fontos dolog a garancia, és hát 3 év vagy 2 év nagyon nem mindegy(pl. a továbbértékesítési ár szempontjából sem), másrészt viszont az a jó garancia, amit nem kell igénybe venni, és e tekintetben nagyon jók a tapasztalataim a Sapphire-ral.
Példa: anno a HD7790 állítólag eléggé hírhedt volt az OC-s verziókban gyakori fekete képernyők kapcsán, nekem a Sapphire-ommal még csak hasonló sem fordult elő...Azt nem tudom, honnan veszed, hogy ugyanabban a gyárban készül, a Sapphire tudtommal saját gyárakat tart fenn(Kínában persze, hol máshol), nem a TUL márkája(azok a Powercolor és a Club3D illetve a már megszűnt VTX3D).
-
Kansas
addikt
Igen, én is egy Nitróra pályázok...
(#86) beef őszintén szólva erre még nem figyeltem fel, de általában elég jól összerakott kártyákat csinálnak, plusz tudtommal a Sapphire az egyetlen AMD-only gyártó, tehát esélyes, hogy kicsivel több támogatást kapnak az AMD-től, mint a többiek.(NV-nek sokkal több exkluzív partnere van, pl. EVGA, Gainward, Leadtek, Zotac, stb)
Az már szinte mellékes, hogy szeretem a Nitro(és Pulse) kártyáik formavilágát is... -
Kansas
addikt
Csak akkor lesznek 200k környékén, ha semmiképp nem akarják őket eladni. Reálisan szvsz 2070 árban éri meg venni őket, tehát úgy 170-180k, a nagyon spéciket(pl. vizes Sapphire Toxic) kivéve.
Ha 180k fölött lesznek, akkor inkább veszek egy ref-et 145k-ért és 20 forintért pár alátéttel megfixálom. -
dudu5130
őstag
-
BReal
addikt
Ha jól néztem, 3 játék egyezik a 2 benchmarkban:
Egyrészt a Metro Exodus pl. fps-re megegyezik a két tesztben.
Másrészt Joker elmondja, hogy Highon tesztelt. Szóval az az fps különbség, amit a R6: Siegenél kaptak, simán magyarázható a High-Ultra különbséggel.
Egyedül Shadow of the Tomb Raiderben van nagy eltérés, ráadásul Joker high beállításokon kb. 20%-kal kevesebb fps-t kapott, mint a Tweak Town ultran, ami lehetetlen. Viszont ha jól emlékszem, a Riseban többféle benchmark volt, így ha az megmaradt a 3. részre, akkor pl. amiatt lehetnek ilyen mértékű eltérések, hisz nem tudni, ki melyikkel tesztelte. -
törölt tag
5700 XT évforduló kiadás +Kraken NZXT G12 Mod
37-38 fok max kis hőemelkedés. -
sutyi^
senior tag
-
Tyrel
őstag
Megbízható 3440x1440 tesztet tud valaki az 5700 XT-ről? Alig találni, és amik vannak azokban is nagyon nagy a szórás, nem tudom kinek higgyek... pl. Sebhelyesarcúnak elég más eredmények jöttek ki mint TweakTownnak...
-
Krend
csendes tag
Hmm 40%al kevesebb fogyasztás 7% al kevesebb teljesítmény.
De vajon máshol is ennyi-e a különbség, vagy csak firestrikeban?
Mindenesetre ilyen fogyasztás mellett gondolom a ref kártya is teljesen jó lehűteni :/ ha esetleg a customok kijövetelekor leesnek a ref árak, lehet rápattanok
-
törölt tag
Igen ez így van, ha annyira bele akarunk a részletekbe menni, akkor mondjunk egy jótanácsot kezdő barkácsolóknak. A jó minőségű VRM fémkupakos azonban ezeket nem szabad összekötni hőcsővel vagy buheratuning keretében rézlappal mert zárlatos lehet . helyette hőpárnákkal van összekötve a rézig.
Ennek a hőpárnának a vastagságát rontotta el a komoly márkás Asus, kíváncsian várjuk sikerül e most is tipushibaként elkövetniük... -
Tyrel
őstag
válasz
#82819712 #70 üzenetére
No offense de az a Morpheus II alapból egy hulladék kb. bármilyen leendő customhoz képest, mivel se a memóriákat se a VRM-et nem hűti...
Vegákra is szerelték páran, ott legalább a memória még alá fért, de a VRM hűtésre ott is elég érdekes barkácsmegoldások születtek, Frankenstein szörnye szépségkirálynő volt némelyik kártyához képest amit Morpheussal láttam... -
törölt tag
Oké megértettem mit mondasz, tehát mindenképpen ki akarod fújatni a házból.
Kicsi rosszul szellőző házakban pl mini ITX legjobb a ref ez tény.
Annak az esélye hogy MSI áttervezi nagyobb vaporkamrára és olcsón adja, hát mint virágot találni a holdon.
Amire Te gondolsz az NV founder kártyákon van ahol nincs hőcső, hanem van egy nagy vaporkamra végig és arról fújod ki a levegőt. Na most ez jól hangzik a sok meghibásodás meg mutatja a technológia hibáját hogy lefedi a kártyát és alkatrészeknél 80 fokon indul a hő áramlás nélkül.
A Vaporkamrás kártyák általában kb 20 ezer forinttal drágabbak szoktak lenni (lásd Vega Sapphire Nitro-> Nitro Limited Edition)
Folyékony fém + 4 pici alátét, ez a Te utad.
Egyetlenegy hátrányt lehet mondani a refeknek a custom bloweres kártyákkal szembe, na ki találja ki ?
Hogy a ref jóval előbb volt gyártva és a startnál a próba gyártás felfutó nagyobb szivárgó része is benne van.
Tehát húzni nem biztos hogy lehet jól, nagyobb szerencse faktor kell hozzá.
Régen volt egy Krakennek G10, G12 nevű hűtése ahol a GPU hőjét egy kompakt víz vezeti el , az alkatrészekre meg egy venti fújja a hideget.Egy beszélgetés a Morpheus II.alkalmazásáról az 5700-on.
Azt írják nem ad elég nyomást a die közepére, át kellene fúrni tehát NEM ajánlott a használata. -
syberia
veterán
válasz
ScomComputer #59 üzenetére
Kicsit várj még, mert jönnek a egyedi léghűtéses kártyák.
-
beef
őstag
-
törölt tag
OKÉ de akkor megigérd ha lesz Navi bemutató pesten nem csapod le a kezemről azt a top csajt aki a Vega prezin volt !!!
akkor öribarik vagyunk itt az információd:
a Military Class 4 alkatrészek, amelyek a szokottnál hosszabb élettartamot ígérnek.+ a fém ahol kifújja a levegőt, nem kell tartani AMD szabványt, tehát szélesebbek a lyukak.Megjegyzés: gamereknek folyik a nyála ha valami gamer vagy military, voltam katona nincs benne semmi nyálfolyós
köztünk szólva a név parasztvakítás !
.. viszont egy fokkal valóban jobb, és ezt értsd a következőképpen:
REF: amd által kötelezően jó alkatrészek
custom: semmi szabály, Giga 5 forintért eladja a lelkét
MB4: de legalább tudod hogy nem rossz -
Tyrel
őstag
válasz
#82819712 #60 üzenetére
És ezt amúgy tilos kevésbé kriptikusan beírni vagy mi?...
-
törölt tag
válasz
ScomComputer #59 üzenetére
Helyedbe először bemennék Vega szobába és megnézném Shkiz0 aláírását...
-
beef
őstag
Vajon érdemes várnom az MSI Air Boost-ra vagy az csak egy átnevezett ref kártya lesz?
Vegához is csináltak ilyet, de nem találok sehol infót reffel összehasonlítva vagy megbontva. -
törölt tag
válasz
ScomComputer #54 üzenetére
Jól megbonyolították azt az Asrock táblázatot de mondom a lényeget.
A Custom kártyának maradt a boost clock 1905 MHz
és ezeket növelték a refhez képest :
Game Clock: 1755-> 1795 MHz és a
Base Clock: 1605-> 1650 MHz
Szóval nem vitték túlzásba, rá kell segíteni
Amúgy a színvilága a régi Furyra hasonlít (nem a nitró) -
Envo_
aktív tag
válasz
ScomComputer #54 üzenetére
Ha ez a mech az armor testvére átnevezve nem várok tőle túl sok jót.
Inkább egy jó zafír nitro hír jöhetne. Már el is adtam a régi rx580-at remélve hogy aug közepén már rendelem a cuccot -
beef
őstag
Ha megjön új kártya majd lövök pár képet. Egyébként igen egyszerű megoldás, mATX álló ház, lefelé néző vga venti. Zárt cső a ház alja és a vga között, alul-felül szilikon perem, hogy a rezgéseket csillapítsa. Ház alja megfellő méretre kivágva, egyszerű porszűrő, picit megemelt talpak, hogy légbeszívás jobb legyen.
Így máris nem a házból nyeli a meleg levegőt. -
törölt tag
Ne törődj vele engem szívat
A Fregmentált több fórumból összeszedett gondolatot megpróbálom elmondani.
Elvileg azért tesztelnek ilyen általad mutatott paddal hogy ne befolyásolja milyen házad van.
elvileg egy Referencia kártya kifújja a meleg levegőt tehát ezért nem kellene max nagyon kis mértékben befolyásolnia egy tesztmérést olyat amit PH-n is mértek az 5700-al.
Ezért tűnik nagyon soknak amit mondtál eltérésnek egy nyitott és zárt ház között REFfel..
Custom az más mert az belül kevergeti a meleg levegőt... -
törölt tag
válasz
Petykemano #44 üzenetére
-
Envo_
aktív tag
ezért kell aliexpress-ről építeni az ilyeneket
én a sajátkezű harisnyázáshoz is onnan rendeltem a harisnyákat, komplett tápot áthúztam 4000 forintból, sőt, ráadásul 60 nap után érkezett meg, úgyhogy még az árát is visszaadták az egésznek
itthoni boltokból ez 10k fölött lett volna
-
Tyrel
őstag
válasz
#82819712 #41 üzenetére
Normális ember ezeket még akkor is csak fogcsikorgatva venné meg ennyiért, ha komplett szett lenne, radiátorral, pumpával, egyben mindennel... (mint processzoroknál a "kompakt víz")
...de így, hogy majd' 60 ezer forint és csak egy haszontalan fém lapot kapsz érte, aztán rá költhetsz legalább még másik 60 ezret hogy abból vízhűtés legyen...Áh, ez madaraknak való...
-
törölt tag
Van eltérés az ilyen tesztpad és egy zárt ház között GPU hőfokoknál egy REF kártya esetén?
Közben az EK is aktiválta magát.
EK-Vector Radeon RX 5700 +XT R GB - Special Edition 179.90€.
A szállítást 2019. július 29-én kezdik. -
Johni5
őstag
Sniper4 2 óra játék után gpu max 70 fok volt.Tegyük hozzá,hogy Dimastek benchtable van a vasam alatt.Levegőt azt kap minden rendesen.
-
törölt tag
Én azon gondolkoztam régen is hogy miért nincs két bloweres ref kártya.
Vegánál tipikus eset lenne, egyik hűtené a GPU magot a másik a HBM-eket külön.
Nincs semmi baj azokkal a customokkal de csak ilyen múanyag replikákon voltak semmi garancia megjelenésükre.
Custom képekkel még nem tudok szolgálni de VÍZ az van:BYKSKI-ről mutogatnak pár képet.
A-RX5700XT-X
Viszont a Hivatalos Honlapjukon nem látom,,, Tehát nem megerősített de sasoljátok.
Az az UFÓ dizájnos hűtés mennyire adja te jó ég.... -
Tyrel
őstag
Amúgy nekem is meggyőződésem hogy meg lehetne csinálni ezt a blower hűtőt úgy is hogy halk legyen és hatékony, ha kicsit többet rászánnak időből és pénzből... Pl. HIS-nek régen nem egyszer sikerült...
Alapvetően én is annak örülnék ha kifújná a házból a hőt, nem gondolom hogy a customok ebbe az irányba mennek majd... legalább is amiket korábban látni lehetett pl. AsRock-tól, azok a hűtők a ma megszokott designt követik. Persze ezek hivatalosan nem Navi hűtők voltak még amikor mutatták őket, de látva hogy melegszik a referencia 5700 XT abszolút nem lepődnék meg ha mégis ezek lennének majd a custom Navi-k hűtései tőlük... és ha nekik ilyen lesz, akkor várhatóan a többieknek is.
-
beef
őstag
Örülnék, ha elkezdenék mutogatni gyártók, hogy milyen hűtésekkel készülnek, mert most csak azért várok vásárlással, hátha lesz a mindenki által utált bloweresnek nem 4 éves óvodás által tervezett verziója. Én már megelégednék egy általános iskolás nebuló munkájával is
Sajnos nekem mániám, hogy ne a házat fűtse be, így csak a mókuskerekes hűtő jöhet szóba. A vizezés olyan drága mulatság, hogy annak az árán vehetek bármilyen erősebb VGA-t.Van valahol teszt, ahol a V56/64 ref hűtés hangját összemérik az 5700/XT hangjával?
-
Kansas
addikt
Ha már napelem... azért egy ekkora teljesítményt leadni képes napelem milliós tétel, tehát onnantól annak az árát is lehet visszatermelni a bányászatból...
Az éjszaka áthidalásához nem kell akksi, az nem úgy működik, hanem az áramszolgáltató a napelemek által megtermelt de helyben el nem használt áramot átveszi tőled(kvázi erőműként működsz), és hó végén von egy egyenleget a felhasznált/termelt áram közt, és a különbözetet fizeted, tehát a tárolást ezzel mintegy megoldja helyetted. -
Tyrel
őstag
Hazai villanyárak mellett ez a GPU-bányászósdi amúgy is csak abban a pár hónapban érte meg amíg az egekben voltak a coinok árfolyamai, összességében bőven veszteséges mindenkinek aki így vagy úgy nem tud ingyen áramhoz jutni, pláne ha még adózni is kíván utána...
Ha már "nettó feketegazdaság", szerintem inkább ez a része érdekes. Megvenni X videokártyát és azt beállítani bányászni nem nehéz, nagyjából bárki meg tudja csinálni aki rakott már össze számítógépet és tud angolul... csak épp nem hogy a saját árát nem hozza vissza, de még a villanyszámláét is alig, tehát ha ez valakinek kifejezetten nyereséges még a mostani coin árfolyamok mellett is, akkor az 99,5% azt is jelenti hogy ingyen jut áramhoz, nagy tételben is...
Kézenfekvő válasz lenne ugyan a napelem, de egy mining rig 24/7 megy, a nap meg hol süt hol nem. Egy rig kér mondjuk 600-1200 Wattot (felépítéstől függően), hol és kinek van annyi napelemje és az éjszakák áthidalásához akkumulátora, hogy ezt bírja? Pláne hogy jellenzően nem is csak 1 riget üzemeltetnek... Aztán nyáron még klimatizált helység is kell nekik, az szintén nem ingyen van, és így tovább...
Röviden arra próbálok kilyukadni hogy szerintem a bányászok döntő többségének nincs meg a megfelelő infrastruktúrája ahhoz, hogy 0 Ft-os villanyszámlával csinálhassa amit csinál, 0 Ft-os villanyszámla nélkül pedig nem lesz nyereséges, tehát akkor meg nem csinálnák... és hogy lesz mégis 0 Ft a villanyszámlád a megfelelő infrastruktúra hiányában?... Igen, pont úgy mint Lagzi Lajcsinak a gázszámla...
-
Kansas
addikt
Azért, mert pl a mostani, sokak által panaszolt VGA árszinteket nem kis részben a bányászoknak köszönhetjük.
Remélem, még egy akkora bányász-buborék nem lesz, mint a legutóbbi, mert az igazából senkinek se jó, csak a bányászoknak(akik btw. nettó feketegazdaságban működnek), meg az AIB gyártóknak és kiskereknek, akik meg a VGA-n jelentkező extra nyereséget lenyelik. És ne gyere azzal, hogy "de hát mindenki bányászhat", mert ugyan ez technikailag igaz, de minél többen bányásznak, annyival rosszabb lesz az egy főre jutó megtérülés, és nem mindenki technikai affinitású, aki felső-közép/felső kategóriás VGA-t vesz, jó páran csak játszani/dolgozni szeretnének.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #29 üzenetére
A +powa' bőven jó még így is, hogy elmegy e 2.2 környékére levegővel ? DUNNO.
Az ipon teszt az oké ezúttal nem elfogult.
Látszik hogy egy Singularityben odaver a 5700 is egy 2070-nek de a szintetikus teszteket megidézve bizony a tesszelálásban még mindig elmarad NV kártyáktól.
Persze lehet rá mondani Gerald és Lara haja kit érdekel , de tény.
Tehát a teljesítményre elmondható hogy szór mint egy öreg Spré de húzásra jól reagál.
Az vícces amúgy ipon árakban hogy az 5700XT MSI 148 , az Asus meg 185.
És alkatrészre megegyeznek, Asust felébreszthetné már valaki.. -
Petykemano
veterán
-
-
-
ScomComputer
veterán
Custom navi augusztus közepén...
[link]
talán..vagy nem.. -
törölt tag
Bányászatról kérlek ne kezdjünk itt vitatkozni. GDDR6 nem annyira alkalmas rá és a GCN volt compute erős a Navi RNDA-ja inkább gamer súlyos.
Itt az AI lesz egy veszélyes a gamerokra kis 4 kártyás ai szerverekre gondolok.
Majd meglátjuk a Fidelity FX-ben mi lesz még benne a RIS (Radeon Image Sharpening)-en kívül!
Abu már azt nyilatkozgatja hogy ezek a kártyák elmennek 1800-2200 MHz-ig is ha van megfelelő hűtés.
Tehát a customoknak végre van értelme megmutatni ki tudja a legjobb megoldással elvezetni a hőt a nagyobb teljesítmény csábító reményében.
Azt rebesgetik hogy a 7000-es szériához lesz ez hasonlatos ott azt hiszem mindenki ismeri mennyire volt húzható High, High Above the Clouds ...
Mi meg nem ülünk fel a hájpra hanem szépen kivárjuk. -
BReal
addikt
Kazynál már a várt árnál (127000 Ft körül) 14000 Ft-tal olcsóbban, a legolcsóbb RTX 2060 árában van az RX 5700:
Powercolor RX 5700 113000 FtRX 5700 XT szintén kb. 20000 Ft-tal az USD + 27% ÁFA ár alatt, 129000 Ft-ért, közel 30000 Ft-tal olcsóbban, mint a legolcsóbb RTX 2070:
Sapphire
Powercolor -
varmi2
nagyúr
Mivel az amd driverbe beépíti a bányász funkciót, így pont ugyan akkora jogosultsággal beszélhetünk erről, mint a játék teljesítményről. A mai világban már egy vga vagy cpu nem csak játékra, renderelni jó, hanem kripto coin számításra is. És a jövőben ez még jobban erősödni fog. Hiszen ha megvettem egy hardvert, akkor az üres idejében, miért is ne termelne némi pénzt?
-
varmi2
nagyúr
Arra leszek kiváncsi, hogy mennyit hashel különböző algókba, és utánna döntök, hogy lesz-e ilyen karim.
-
törölt tag
Itt egy 5700 XT Anniversary kiadásos Tulaj osztotta meg a tapasztalatait.
Eltávolította a Hitachi grafén Padot
és helyettesítette a Conductonaught folyékony fémre.
(Vega 56-nál ezt meg ne próbálja valaki) -
Z10N
veterán
válasz
ScomComputer #14 üzenetére
Most mar biztos vagyok benne.
-
schwartz
addikt
Bakker, 15 hsz es maris kocsmai a hangulat.
-
turistakolbi
aktív tag
-
Z10N
veterán
válasz
ScomComputer #12 üzenetére
Idiota vagy-e?
-
törölt tag
válasz
ScomComputer #8 üzenetére
A custom még csak Augusztus Asus meg szeptember.
Addig is a kompatibilitási lista:
Accelero Xtreme IV Revision 2—RX 5700 XT and RX 5700
Accelero Xtreme III—RX 5700 XT and RX 5700
Accelero Twin Turbo III—RX 5700 XT and RX 5700
Accelero Twin Turbo II—RX 5700 XT and RX 5700
Accelero Mono Plus—RX 5700 -
törölt tag
98 fokos GPU ?
Ha azt mondod 98 fokos a Hot Spot vagy VRM még még oké. De 98 fokos GPU az khm elég sok .
Nincs esetleg tervbe véve hogy újrapasztázod vagy felteszel rá egy alternatív hűtést ? Nem tudom a Morpheus 2-t még nem mondták hogy jó hozzá de
Arctic Accelero Extreme IV -et már mutatták hogy oké.
Figyu egyet megnéznél ? GPU-Z be mit mutat milyen memória van rajta illetve a verzióhoz mi van írva . (revision: szám ver.)
Azért lenne ez érdekes mert ha lenne tapasztalat tudnánk hogy 1 vagy többféle helyen ill memóriával gyártják e ezeket a kártyákat illetve hogy a 5700-asok olcsóbb memóriával készülnek e. -
arpii
tag
Na végre. Pedig már majdnem kezdtünk (gondolom sokad magammal) kiábrándulni az AMD VGA részlegének a termékeiből.
-
Tyrel
őstag
Egy Review Roundup szerintem elférne itt is, bár elég esélyes hogy a customok megjelenésével rögtön el is fognak avulni ezek a tesztek...
Egyrészt normális hűtővel valószínűleg kicsit többre lesz képes, másrészt elég béta szagú még a driver is hozzá... új architektúra, várhatóan gyorsul még.Tech Jesus kimaradt a fentiből...
-
ScomComputer
veterán
-
Jelen egy ref MSI 5700 XT-vel, 98°C GPU hőmérséklettel, hell yeah!
-
Pécsi gyerek
addikt
Jelen.(igaz csak egy rx 460- al)
-
törölt tag
Lisa Su AMD CEO a 2019-es E3 kiállításon bejelentette az új NAVI videókártyáit.
A Navi kártyák 2019.07.07.-én kerültek kereskedelmi forgalomba.AMD Radeon™ RX 5700:
Hivatalos oldal: LINK
GPU:
Compute Units 36
Base Frequency 1465 MHz
Boost Frequency Up to 1725 MHz
Game Frequency1625 MHz
ROP 64
Stream Processor 2304
Texture Unit 144
Transistor 10.3 Milliárd
TBP (Desktop) 180 W
Ajánlott tápegység 600 WGPU Memória:
Memória sebessége : (Effektív)14 Gbps
Méret 8 GB
Tipusa:GDDR6
Memory Interface 256-bit
Max. Memory Bandwidth 448 GB/sAMD Radeon™ RX 5700 XT:
Hivatalos oldal: LINK
GPU
Compute Units 40
Base Frequency 1605 MHz
Boost Frequency Up to 1905 MHz
Game Frequency 1755 MHz
ROP 64
Stream Processor 2560
Texture Units 160
Transistor 10.3 MilliárdTBP (Desktop)225 W
Ajánlott tápegység 600 WGPU Memória
Memoria sebesség (Effektiv) 14 Gbps
Méret 8 GB
Típus :GDDR6
Memory Interface 256-bit
Max. Memory Bandwidth 448 GB/sEgy különleges 50 évfordulós gyári OC kártya is bejelentésre került .
( Boost Frequency 1980 MHz) :
AMD Radeon™ RX 5700 XT 50th Anniversary Graphics
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Assetto Corsa Competizione
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest