Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
talmida
Közösségépítő
válasz
szoszke1986 #151 üzenetére
Ha volt 4 vírusod, lehet, van ott több is.
Gondolom azok tettek keresztbe.
Sajnálom.
-
szoszke1986
csendes tag
válasz
szoszke1986 #150 üzenetére
és nem jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó...az eszem megáll most már pfff
-
szoszke1986
csendes tag
válasz
szoszke1986 #149 üzenetére
na,az a kodec nem is fut a gépemen...fel se bírom rá tenni
-
szoszke1986
csendes tag
Találtam 4 vírust azokat most leszedtem...de a mai napom már ez a kodec fajta is fent volt és azzal se ment..most megpróbálom megint,aztán újra leszedem és újra rakok rá...utána tényleg kifogyok az ötletekből :S és az a baj,hogy más vágóprogihoz nem értek,de vágni valóm az lenne tömérdek
-
talmida
Közösségépítő
válasz
szoszke1986 #147 üzenetére
Szia szöszke1986, szedj le minden kodec programot és csak a legújabb k-lite kodec-et tedd föl. (Azt hiszem, a K-Lite Codec Pack 8.8.5. ) Ha így se menne, akkor sajnos egyelőre fogalmam sincs, hogy mi lehet a gubanc?
-
szoszke1986
csendes tag
válasz
szoszke1986 #146 üzenetére
Vagy egy vírus blokkolja az egészet? számba veszek minden lehetőséget
-
szoszke1986
csendes tag
válasz
szoszke1986 #145 üzenetére
WMM 2.0-as a kodec hozzá most jelenleg a k-lite 6.20-as pack de ennek szinte minden változatát feltettem ma és egyikkel se jó...most már annyit elértem,hogy egy zöld sáv megjelenik de mentés után továbbra sincs kép pff
-
talmida
Közösségépítő
A WMM a wmv és avi filmek editálására lett tervezve. Ha más formátumban van a film, előbb át kell konvertálni az előbbiek valamelyikére.
-
szoszke1986
csendes tag
válasz
szoszke1986 #142 üzenetére
Most már biztos kodec baja van...k-lite pacot használtam eddig...de most az sehogy se tetszik neki..milyen másik kodec van movie makerhez? mindig ezt használtam hozzá és nem értem mi a francért nem jó most...kezdem elveszíteni a nőies oldalam pfff
-
szoszke1986
csendes tag
Sziasztok! Én már nagyon régóta használom a movie makert! Problémám a következő,tegnap óta csak hang van rajta kép nincs...először kodecre gyanakodtam,de azt újra raktam és továbbra se volt kép,aztán az egész moviet újraraktam de a helyzet változatlan...esetleg valami ötlet? mert én momentán kifogytam belőle...köszi előre is
-
KisHá
újonc
Kedves 9766267 vagy bárki más aki tudja!
Hogy lehet megoldani, hogy a wmm videó közzététele után megjelenő zöld sáv eltűnjön?
Egy szuper szülinapi videó meglepetés múlik rajta, segítsetek kérlek! -
Gyulapapa
újonc
Üdw Mindenkinek!!
Nem hagyott nyugodni a dolog és elkezdtem keresgélni.
Amennyiben még gondja akad valakinek a videók szerkesztésével vagy más formátumba való elmentéssel, ajánlani tudom ezt a kis programot,
Format Factory 2.60,http://download.chip.eu/hu/Format-Factory-2.30_4506901.html#aktuelle_User_Bewertungen
Magyar nyelvű!!!!!! Ingyenes!!!!
Leteszteltem Pl: 11'-s videót MPG formátumról AVI formátumra 4.5' alatt HD minőségre
konvertálta és persze jóval kevesebb helyet foglal. Egy próbát megér.
További jó videózást, illetve szerkesztést.
üdw: Gyulabá -
Gyulapapa
újonc
üdw,fiatalok
a régi MM-t is használtam és most az új WLMM-t is.
Megvagyok elégedve mind kettővel, főleg mivel magyar nyelvű változatát
használom. W7-l alatt nyomom.
A kérdésem az lenne, hogyan lehet egy hosszabb filmet, videót darabolni és a
darabokat külön-külön elmenteni? Nem tudom mennyire érthető a kérésem, kérdésem?
Úgy tudom, hogy a különböző feltöltő oldalakra megvan határozva a videó hossza,
pl: 15percnél hosszabbat nem lehet. Jelenleg úgy csinálom, hogy szétbontom és az úgymond "maradékot" kivágom, eltávolítom és ami marad azt elmentem. A második részt
pedig, megint betöltöm a filmet-szétválasztom és most az elejét vágom, eltávolítom.
A fenn maradó részt megint lehet szerkeszteni vagy alakítani, ha kész, mentem.
Így kapok két önálló részt, csak ez egy kicsit hosszadalmas.Amennyiben van másik megoldása valakinek, megköszönöm.
Jaaaaaaaaa, sajnos az angol nyelvel hadilábon állok, ezért is tetszik a WLMM. -
talmida
Közösségépítő
válasz
tundeworld #135 üzenetére
-
tundeworld
újonc
Le akarom zarni a kepekbol keszitett filmemet hogy ne menjen ki a fekete mezobe csak maradjon az utolso kepen. Hasznaltam a ctrl+shift+o kombinaciot, de tovabb halad a film.
Melyik effectet vagy kulcs kombinaciot hasznaljam.
A Windows Movie Makert hasznalomItt lathato mit tortenik http://www.cash-moneyback.com/TLC-TundeworldLoyaltyClub
az elso filmrol beszelek
koszi -
talmida
Közösségépítő
válasz
AXisBOLD #131 üzenetére
Orlandó picit délebbre van tőlünk, bár régebben már ott is voltak fagyok. Most meg fagypont lesz a leghidegebb. Az még a növényeket nem veszélyezteti. Januári meleget is tapasztaltuk már, de az utóbbi években, --amióta a global warming fenyeget,-- cudar hideg szokott lenni itt is, mégha nem is annyira, mint nálatok télen.
-
AXisBOLD
addikt
-
talmida
Közösségépítő
-
AXisBOLD
addikt
na sikerült. a lejátszó valami búcsús Hyundai, de nem az enyém
.
Az illető egy Samsung telóval veszi fel a filmeket MP4-be, ezt gépre véve az Xmedia Recode-al átkonvertálom AVI-ba, hogy a Movie Maker megegye. A film elkészítése után DV-AVI-ba mentem, aztán ezt a Xmedia Recode-al ismét konvertálom
, ezúttal VOB-ba, hogy (lehetőleg a legtöbb) asztali lejátszó szeresse-> burn to DVD(close) és így lejátsza. remélhetőleg más lejátszók is, akikhez még eljutnak a családi felvételek.
egyszóval finish
köszönöm a segítségedet!
Üdv innen a ködös, 6 fokos Kisalföldről, és irigykedek
...Sunny Florida
-
AXisBOLD
addikt
nem lett túl jó az eredmény. AVI-ba mentettem először, ezt nem játszotta le ahogy írtam(más AVI-kat meg igen
), konvertáltam, de nagyon ronda képe lett.
összetett a probléma...kár hogy nem ajánl fel olyan formátumot amit a legtöbb asztali megeszik...gondolom ha egyből DVD-re mentem akkor is ugyan ott vagyok...
melyik a legjobb minőség, amibe elmenthetem? még azt megpróbálom átkonvertálni.
szerk: [link] aham, pedig a DV-AVI lesz a nyerő, csak értelmes progit kell keresnem amivel "video" DVD-t tudok csinálni.
-
AXisBOLD
addikt
a kész anyagot milyen formátumban mentsem, hogy az asztali lejátszó felismerje? WMV és AVI nem jó neki. AVI-t konvertáltam, de úgy meg ronda lesz.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
AXisBOLD #120 üzenetére
Azt előre külön kell elkészíteni. Vagy külön kis darabokban, rövid kis hanganyagokban berakod egymás után, vagy egy nagy hanganyagot készítesz lőre..., de ebben az utóbbi esetben nagyon ki kell számítanod, hogy mi hol legyen. Utólag a képet lehet igazgatni, hogy pont jól jöjjön ki a hang. Szóval előre meg kell csinálnod a hang mixelést.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
AXisBOLD #118 üzenetére
Szívesen!
Ugyanúgy kell importálni a zenét vagy hangot is, mint a képet vagy a filmet, majd a munkaasztalra kell húzni. A bemutatóm második oldalán olvashatsz erről.
Ha saját magad akarod kommentálni, akkor is előszőr el kell készíteni a hang-anyagot, és ugyanúgy kezelni, mint a zenét. (Import, "behúz")
Sok sikert kívánok a művedhez!
-
talmida
Közösségépítő
Itt van néhány magyar nyelvű weboldal, ami a Windows Movie Makerrel kapcsolatos dolgokat taglalja. Meg kell nézni, hátha van hasonló kérdés.
Az is lehet, hogy a k lite codec pack föltelepítése neked is segítene. ( Korábban belinkeltem a forrást)
-
talmida
Közösségépítő
Az mindegy, hogy 320x240es vagy 640x480as a képpont. Valami más lehet a gubanc oka.
Vagy a konvertálásnál lett valami a filmekkel, vagy az XP telepítésekor valami más is föltelepült,
ami megakadályozza a rendes lejátszást. Errre nem tudom kapásból a választ, utána kell nézni..
-
talmida
Közösségépítő
válasz
AXisBOLD #113 üzenetére
Jaj, bocsássatok meg, eddig nem vettem észre a kérdést!!!
A .vmv formátumot szereti a legjobban.
• Video files: .asf, .avi, .wmv
• Movie files: MPEG1, .mpeg, .mpg, .m1v, .mp2
• Audio files: .wav, .snd, .au, .aif, .aifc, .aiff
• Windows Media files: .asf, .wm, .wma, .wmv
• Still images: .bmp, .jpg, .jpeg, .jpe, .jfif, .gif
• MP3 format audio: .mp3 -
nitani
újonc
Sziasztok!
Szeretnék gyors választ kérdésemre, amit nem sokkal feljebb kisWatzak már feltett..
Most települtünk újra újabban összedobott gépünkre(XP, WMM), korábban egyáltalán nem volt problémám házi kis videóink összeállításánál, most az a gond, hogy nekem sem játssza le az előnézeti ablak a beimportált klipjeimet.
Úgy igen, hogy ha fent középen vannak a képkockák- a gyűjteményből válogatva, bármelyiket indítja hanggal-képpel a mellette jobbra levő előnézeti ablakban,
DE! úgy már nem,ha ezekből a klipekből bármelyiket is lehúzom a történeti/idősávba szerkesztés céljából, és onnan már csak a nagy fekete előnézeti ablakom van,közben pedig szól a klip hangja!!!Testreszabott avira konvertáltam mindent ami csak kell nekem, így látja a gyűjteményekben a videókat; számít hogy 320x240es vagy 640x480as a képpont? Próbáltam a használati leírásban keresni, hogy az előképfigyelő méretét beállítsam,de nem enged váltani "kicsire" v."nagyra"..
Mi lehet a gond?
Nagyon köszönném örülnék a válasznak!!! -
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
milyen formátumot szeret legjobban a progi?
mert telefonnal felvett MP4-et meg se eszi. ezt akarom áttolni valami használható formátumba.
-
talmida
Közösségépítő
Köszi szépen!
Annak szerintem nincs túl sok hátránya, hogy nincs külön importálás digitális videókameráról opció, hanem simán csak videó szerepel, legfeljebb csak annyi, hogy először mindent föl kell tenned a saját gépedre, amit használni akarsz, majd a gépedről kell importálnod a videókat.
Majd még kipróbálom több filmmel is, ahogy te mondod, de egy filmet nálam simán le tud játszani a 2.6-os WMM, igaz, most nem 64 bites a gépem.
Íme a bizonyíték:
Volt idő, amikor nekem is 64 bites volt a gépem, de mivel sok régi programom nem futott rajta, lecseréltem, így azzal már nem tudok kísérletezgetni.
Nem akarok mindent az operációs rendszerre fogni, de a Vista Ultimate alatt nekem is gyönyörűen futott minden. A Windows7-tel viszont sok problémám támadt. Nem idetartozik, de pl a telefonomat sem ismeri föl a gépem.
, meg a fényképezőgépemet sem, amióta Windows7-et használok.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Jó kis cikk és a videók is jók!
Magam is használtam Vistán (Ultimate 64 bit) a 2.6-os verziót. Akkor nagyon meg voltam elégedve a progival.
DE. Most, hogy Windows 7-et (Ultimate, 64 bit) használok és problémám akadt... Leszedtem a Microsoft oldaláról a 6.0-ás verziót (a legfrissebbet). Miután feltelepítettem észre vettem, hogy más lett az Windows Live Messenger... az e-mail címet Windows Live szolgáltatáson keresztül regisztráltam USA-ban (*****@live.com). Így extra média infókat kapok a nagyvilágból aminek felettébb "örülök"... és még az MSN-em is más lett, de nem is ez a lényeg.
Rend szervisszaállítással pontot is tettem a dolgok végére... utána a 2.6-os WMM-et tettem fel amit még Vistára jelentettek meg (ha minden igaz) idáig nincs gondom, MSN-t nem Viszont nekem nincs olyan opció hogy importálás digitális videókameráról, hanem simán videó szerepel (nem tudom ez befolyásol-e valamit, de meglehet hogy tök mindegy) Miután importáltam a videókat (1026 elem, 720x576-os felbontás) Gyűjteménybe teszi őket azon belül pedig külön mappájuk van és azon belül az adott rész videó. Megpróbálom behúzni lentre a videót, megtörténik, de megnézni nem engedi. Eszközök -> Beállítások -> Kompatibilitás résznél a szűrőknél lévő pipákat kiszedtem.Remélem nem túl bonyolultan fogalmaztam meg a problémámat csak már 2 napja szórakozom vele és bosszant, hogy Vistán pikk-pakk ment a dolog itt meg szenvedni kell vele.
Üdv
Puma -
cellpeti
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11 üzenetére
Nem jó a link!
-
talmida
Közösségépítő
válasz
dízelracer #108 üzenetére
Na, örülök, hogy sikerült!
Én sem vagyok a legnagyobb szakértô, de, amit tudok, segítek.
-
dízelracer
őstag
Ma összecsaptam egy másik videót annál minden ok. Szerintem ott az mp3 file-al lehetett valami gixer. Olyan mint ha le lett volna vágva a vége de mintha a wmm valamiért a teljes hosszát vette volna alapul. Köszi az eddigi segítséget. Ha valamit nem tudok majd zaklatlak.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
dízelracer #106 üzenetére
A WMM szakértô fiam most nincs itthon. A másik fiam szerint újra kell installálni a Windowst SP3 nélkül.
én most csak monkey in the middle vagyokIlletve:
Ezt találtam!! Ez mondjuk más probléma, de nagyon nem jól hangzik. -
talmida
Közösségépítő
válasz
dízelracer #103 üzenetére
Sajnálom.
A fiam szerint maga a WMM lehet gubancos nálad.
Azt is kérdezte, hogy csak ennél a filmnél, vagy mindegyiknél ezt tapasztaltad? Azt tanácsolja, hogy telepítsd föl a legújabb WMM-et. Szerinte az sem mindegy, hogy milyen Op.Rendszert használsz. Passzolnia kell annak is.
-
dízelracer
őstag
A videó: [link]
Egyszerűen nem jövök rá mit csináltam rosszul.
-
dízelracer
őstag
Pontosan úgy jártam el ahogy leírtad de sajnos nem lett jó. A hangsávot érintetlenül hagytam és hozzá igazítottam a képeket. Hajszálpontosan ugyanolyan hosszú mindkettő. A kész elmentett filmben mégis 3:44-nél vége a zenének de a film valamiért 4:35 hosszú lett.
Programon belül semmihez nem nyúltam nem állítgattam el semmit. Valami felett biztosan elsiklottam de nem tudom hol lehet a hiba. Tanácstalan vagyok. Mindjárt feltöltöm a vidit és belinkelem.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
dízelracer #99 üzenetére
Egyébként, ha a filmet valóban véglegesen elmentetted a számítógépedre, akkor azután már nem tudod a képeket változtatni a WMM-ben.
Egy elmentett film mindig ugyanolyan marad. Viszont, ha csak a projectet mentetted el, akkor szinte minden számítógépen máshogy látszik sajnos.
( Sok félreértés különben abból adódik, hogy a magyarban ugyanazt a szót használjuk a project elmentésére is, mint a végleges film elmentésére!
)
Velem is elôfordult már olyan, hogy egy elmentett projectet pl egy Pen Drive-ra tettem, majd odaadtam a családtagoknak, hogy nézzék meg. Hát legnagyobb csodálkozásomra, mindig máshogy látszott a filmem...Panaszkodtak is, hogy nem stimmel valami..
Tudom, milyen bosszantó, ha egy elkészült mû összekutyulódik.
Nagyon nehéz kijavítani. Ilyenkor pihenni kell.
Aludni kell rá egyet, majd másnap újúlt erôvel nekiesni a türelem-játéknak. Gyakorlatilag az egészet újra kell pásztázni, és az elejétôl kezdve a végéig minden hibát kijavítani, kiigazítani minden kis eltolódást, majd ha kész, azonnal elmenteni véglegesen.
Arra is rájöttem, hogy mindig kell egy másolatot csinálni a projectbôl --egy másik névvel is el kell menteni ugyanazt, hogyha a véglegesen elmentett mégsem tetszik valamiért, akkor azért mégis tovább lehessen javítgatni. Ugyanis, ha egy project el van mentve véglegesen is, akkor az a project tovább már nem igazítható. De, ha van egy vésztartalék, akkor mégiscsak könyebb azt alakítgatni, mint nulláról újrakezdeni az egészet...
-
talmida
Közösségépítő
válasz
dízelracer #99 üzenetére
Jól megnézve, a képen nem látszik, hogy elhúztad volna a hangot. Ezek szerint nem az elôbbi feltételezésem történt, akkor viszont sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma.
Elég furcsa. -
talmida
Közösségépítő
válasz
dízelracer #99 üzenetére
Én azt gyanítom, hogy eredetileg hosszabbra sikerült a filmed, mint a hang, majd a hangot véletlenül elhúztad a film végéig, ezzel az történt, hogy a filmed eleje néma lett és csak egy idô után kezdôdött el a zene...aztán a képeket kitörölted a prtscr elôtt, így megmaradt a "hosszított" (látszólagosan hosszabb) hang-variáció. A bemutató ablakban az elsô szám nálad azért nulla, mert kitörölted a filmet. Az a variáció nem jöhet szóba, hogy a hangot tetted csak be, mert akkor az eredeti hanghossz mutatkozott volna, nem pedig egy hosszabb. Ezért nem stimmel nálad hang.
A filmet bemutató kis ablakban két számot láthatsz.
Az elsô szám a film hosszát mutatja, a második szám pedig a jelenlegi hang hosszát.
Ezek csak akkor egyeznek meg, ha te pontosan beállítod azokat...a filmed hosszát a hanghoz.Ha a teljes zenét szeretnéd megtartani, akkor a hanghoz NE nyúlj!! Ne rövidítsd le és ne is húzd el! Csak a képeket "manipuláld, hogy hajszál pontosan megegyezzen a filmhossz a hanghosszal, hogy a kis ablakban is ugyanazt a számot lásd.
A film vagy pont akkora legyen, mint a hang, vagy hosszabb. Ne legyen rövidebb!!
-
dízelracer
őstag
Be szeretnék tenni egy zeneszámot a slideshow alá de a van egy probléma. A 3:46 hosszú számot a WMM nem annyinak látja (4:32). Emiatt a hülye pontatlanság miatt egyszerűen sehogyan sem tudom megoldani azt, hogy pont akkor legyen vége a diavetítésnek amikor a zene a végéhez ér. A kész elmentett filmen vagy a zene ér véget hamarabb vagy még szól a zene de elfogytak a képek. Bocsánat, biztosan kicsit összevisszaságnak hangzik de ennél értelmesebben nem tudom elmagyarázni. Más tapasztalt már ilyet??
Képeket hiába húzgálom nyújtom ill. tömörítem olyan hosszúságúra mint a zeneszám akkor sem jó. Egyszerűen nem látom át ezt a programot. Amíg nincs alatta zene minden szép és jó az effektek az áttűnések feliratok minden megy csak a zenei aláfestéssel sehogyan sem boldogulok. SEGÍTSÉG!!
-
kiswatzak
csendes tag
Hmmm
Úgy érzem, hogy egy full műszaki analfabéta vagyok!
A kinézetettel kapcsolatban feltett kérdés miatt simán, meg amúgy is.Azért nem teljesen. Alap, hogy folyamatosan mentem a munkám az első lépésektől.
Köszönöm az infókat, és a infós lelkesedésem teljes megsemmisítését.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
kiswatzak #94 üzenetére
A kinézet szerintem azért más, mert a tied a time-line-ban van, a másik meg a storyboard-ban .... a fénykép készítésekor te nem váltottad át a munkaasztalt.
Ezért más a kinézet. Tudod, a munkaasztalnak az elôbb említett kétféle állása létezik. Az elôzô bejegyzéseim egyikében megmutattam, hogy hol kell átváltani az egyikrôl a másikra.
Hmm, sajnálom, hogy nem sikerült elmenteni!
Én elôször csak a save-re szoktam kattintani, ami a projectet menti el úgy, ahogy van. Ezt javasolt megtenni már az elsô lépések után , aztán minimum 10 percenként megismételni, mert bármi elôfordulhat, pl az is, hogy "összeomlik" az egész ( lefagy (pl 100 körüli képmennyiség esetén) vagy kimarad az áram...a lefagyás egyébként megszûnik, ha WLMM-t használsz!!) Szóval sûrûn kell menteni.Legvégül pedig a számítógépre kell elmenteni a kész filmet. De mondom, elôször kell csinálni belôle egy ún. "project file"-t, majd ezután jöhet az igazi mentés.
Sok sikert!!
-
kiswatzak
csendes tag
-
-
talmida
Közösségépítő
válasz
kiswatzak #89 üzenetére
Amíg nincsenek beállítva effektusok addig nem is játsza le?
De, azonnal le szokta játszani!itt egy kep, ezen mutatom meg, hogy hol kell elindítanod..Csak kapásból betettem 3 képet a WMM-be.
A rózsaszín karikával jelölt választási lehetôségnél kell beállítanod a munkaasztalt, hogy az audio- rész is látszódjon, aztán a narancssárgával jelölt play gombbal kell elindítani a filmet.. Effectek és áttûnések nélkül is kell mûködnie!! Mindegy, hogy mikor teszed be a zenét. Már egy-két kép után is beteheted.
De az a gyanúm, hogy újra kell installálnod a WMM vagy a WLMM-t, mert valami nagyon nem stimmel nálad.
Normálisan kellene látszania az importált képeknek is. Ha csak pár másodpercig látod azokat, akkor valószínû, hogy azért nem is játssza le.
És még valami: mint, ahogy korábban is említettem, ha gyorsan akarsz jó filmet készíteni, akkor én mégis inkább a WLMM-t javasolnám filmkészítésre.
Valóban kevesebb az effect, de sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni, csak meg kell szokni. Eleinte útáltam, most meg meglenni sem tudnék nélküle.
Ha leszedted a programot és kezded a filmet, ...és véletlenül nehézségbe ütköznél, akkor nagyon szívesen segítek, ha kell.
..és, ha tudok
-
kiswatzak
csendes tag
Windows Live Movie Makerrel= WLMM
Értem a rövidítést, csak az összefüggést nem -
kiswatzak
csendes tag
Szia Talmida!
Semmi gond!
Mostmár tudom, hogy a movie maker macerás, mert egyessével kell betenni a képeket, de jobbak az effektek és áttűnések. Lassabb, de jobb mint a "WLMM".
DE MI AZ A WLMM???Még mindig nem értem miért fekete lejátszás közben az előzézet.
Légyszi segíts!
Amíg nincsenek beállítva effektusok addig nem is játsza le?Vagy csak a teljesen készeket lehet megnézni?
Érdekes, hogy mikor importálok egy képet az pár másodpercig látszik. Sőt, ha egy képre rákattintok azt is mutatja, de a történet sávban lévőeket b@cik lejátszani.
JAh és még valami!
A zenét a legvégén kell hozzáadni?2napja szedtem le, teljesen amatőr vagyok, még sosem csináltam ilyet. Azt hittem könnyebb lesz.
-
talmida
Közösségépítő
válasz
lacus1973 #50 üzenetére
Furcsa.
9766267 Gratulálok! De, azért leírom a gondolataimat én is.
Ha jól emlékszem, akkor a kép idejének beállítását kérdezted.
Az XP alatt a WMM egy bizonyos kép mennyiség után sajnos összeomlik.
A WLMM viszont jól bírja a mennyiséget! Ezért inkább azt javaslom használatra. De az sajnos csak Vista vagy Win7 alatt fut.Elôszöris a "Home" ra kell kattintani:
Ezen a képen a kép idôtartamának beállítási helye látható. Akármekkora (kicsi vagy nagy) szám beírható.:
Ez az utolsó kép a felirat idôtartamának beállítását mutatja. Tetszés szerinti számot be lehet írni.
XP-seknek a WMM-nél a kép hosszát egyszerûen úgy is be lehet állítani, hogy a munkaasztalon a képet összébb nyomjuk vagy széjjelebb húzzuk.
(Adok arról is képet, ha kell)
-
kiswatzak
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Tegnap töltöttem le a gépemre a movie makert, folyton jött a hibaüzenet és sokszor a megkezdett melóm elveszett. Meguntam az xp-t, szerencsére a laptopon vista van, azon simán fut az újonnan letöltött progi.
Itt sem megy simán. két gondom is van.
Megnyitom a WMM-t és képek importálása után a történet sorba illesztem őket a kívánt sorrandben. Raktam effektusokat és áttűnéseket is közéjük, de a jobb oldalon nem lehet lejátszani, csak nagy feketeség van.
A másik problémám az, hogy nem tudom hol tudom beállítani mennyi ideig mutasson egy képet.
Mi ilyenkor a teendő?
Nem is ez a legnagyobb baj, egyáltalán nem vágom hogyan készíthetnék képekből a lehető legegyszerűbben videót zenével.:SElőre is köszönöm a segítséget.
-
vviki13
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám...
Ha 8 kis részletet rakok a vidibe azonnal kilép csak ugy magától,volt valakinek már ilyen problémája?
Engem nagyon zavar jó lenne ha nem csinálná ezt,akinek volt már hasonló problémája és megoldotta az lécci segítsen,köszi! -
zelen
csendes tag
Egyébként talán meg van a probléma!Ha jól tudom az a baj,hogy Service Pack 3 miatt nem megy a movie maker,de ez nem biztos,esetleg ha másnak is van ilyen problémája próbálja SP2-vel!
-
talmida
Közösségépítő
Én még nem találkoztam ezzel a problémával, ezért kicsit olvasgattam róla. Ezt találtam.
Gondolkodj rajta.
Ezek pedig különböző fórumok, amik közül lehet csemegézni WMM ügyben.
Remélem valamelyiknek hasznát veszed.
-
zelen
csendes tag
Sziasztok!Nagyon szeretném használni én is ezt a movie maker progit,csak az a gondom, hogy ha megnyitom,*ezt az üzenetet kapom.Letöltöttem a movie maker 2.1-et,akkor benne voltak az effektusok és áttűnések,de akkor a progi leállt és felajánlotta a hibaküldést.Azóta újra telepítettem a gépet és most megint az van ami először volt.K-lite kodek packot használok,az újra telepítés előtt túl sok volt fent.Ha a kodekkel variálok,akkor meg a filmeket nem játsza le,mint pl. Xp codec packal.Mit tegyek?Tudnátok segíteni?Előre is köszi!Más ilyen progikat is próbáltam,de azok nekem bonyolultak
-
talmida
Közösségépítő
Sajnos semmi időm nincs most filmmel is kipróbálni ..tudod, itt a thanksgiving nagy ünnep, sütés, főzés, vendégeskedés stb.. Majd, ha lesz egy kis szusszanásnyi időm, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lehet a gubanc. Remélem, hamar megtalálod a választ!
Én ezt találtam, ..hátha segít..
meg ezt.
Ezt az utolsót is nézd még meg, de mondom, nem volt időm kipróbálni. Remélem, hogy 1 kicsit segít!
-
facef
újonc
Szia! Nekem sincs beállítva az értesítő, úgyhogy csak most láttam, hogy írtál. Köszi!
Én nem képekből készítek videót, haqnem videókat vágok össze és teszek alá zenét.
Minden videó és hangfájl amit használok a filmhez a merevlemezen van, ezt többször is ellenőriztem. Arra is gondoltam, hogy az én programommal van a baj, ezért megcsináltam a teljes videót egy másik gépen is. Sajnos ugyanaz a hibaüzenet jött ki.
Azt vettem észre, hogy amikor még rövid a film (10-30 másodperces), akkor még hajlandó elmenteni, viszont később már mindig jelentkezik a hiba.Hátha ez segít valamit?!
-
talmida
Közösségépítő
Hirtelen ezeket a hasznos linkeket találtam neked
Remélem, segít valamit! (az első két videónál a zene elég idegesítő, de mivel ott nincs jelentősége, le lehet halkítani
:
1 Ez egy youtube video, ami arról, hogy hogyan lehet a WMM-hez adni új effekteket.ez meg ugyanaz "pepitában"
Csak egy kis ismétlés
a zene itt is lehalkítható, mert nincs funkciója.
3 -
talmida
Közösségépítő
Szia, Szia! Szégyellem, de észre sem vettem, hogy írtál, mert eddig nem állítottam be az értesítőt.
Gergő_ segített az imént abban, hogy hol állíthatom be. Köszönet neki mégegyszer!
Biztos, hogy nem töröltél le egy képet sem, vagy nem egy USB sticket használtál forrásnak véletlenül?...mert akkor is ezt írja ki. Nem tudom, mi lehet a gond, ha minden kép stimmel?
Lehet, hogy újra kell töltened a képeket a WMM-be.
Nekem ugyanezt csinálta a hanggal, de azt egyszerűbb volt megoldani, mert csak kitöröltem a régi hangot és újból hozzáadtam az "újat".
-
facef
újonc
Sziasztok!
Tényleg nem tud nekem senki segíteni??? Nagyon fontos lenne!!!
Köszi!
-
facef
újonc
Sziasztok!
Szükségem lenne 1 kis segítségre! Nagyon szeretem a Movie Maker-t, de az utóbbi időben használhatatlanná vált számomra, mert az elkészült filmek mentésénél mindig ugyanazt a hibaüzenetet írja ki (mellékelve).
Mivel az eredeti forrásfájlok elérhetőek, a mentés helye is elérhető és elegendő hely is van ezért nem értem,. hogy mi lehet a baj?!
A videót összeraktam, de nem tudom kiírni!!
Ha valaki tud segítsen!
Köszi!
-
talmida
Közösségépítő
Igen. Ellenőríztem, igazad van, az XP-s WMM-en csak azok az effectek használhatók, amit mutattál.
Ez az egyik ok, ami miatt én is inkább a vistát használom. De utánajárok majd, hogy lehet-e találni ingyenes effecteket az XP-hez.
Szerintem lehet,..de majd meglátjuk.most nincs túl sok időm, dolgoznom kell..
-
talmida
Közösségépítő
Erre a kérdésre a fiamat kértem meg, hogy ő válaszoljon, mert ő szokott néha YouTube filmekkel variálni.
Szóval, ő ezt írta:
Van egy website, azt hiszem az a neve, hogy www.savevid.com, ahol a YouTube videokat le lehet tolteni mpg vagy mp4 formatumban. Ehhez persze kell egy codec, ami lehetove teszi, hogy a Windows Movie Maker "felismerje" az mp4 es mpg kiterjesztesu filmeket. Ehhez en a K-Like Codec Pack nevu programcsomagot szoktam hasznalni. - Download full version.
A második kérdésedre azt hiszem az a magyarázat, ill válasz, hogy nem mindegy, hogy honnan download-olod a filmeket. Nekünk soha nem szokta kiírni az eredeti címet.
pollai
Nem értem pontosan a kérdésedet.A WMM-ben bőven találsz ilyesmit. (A cikkben is említettem
) Nem a WLMM-t akartad kérdezni?
A WMM-ben az effecteknél van az, amit szeretnél, pl az egyik saroból a másikba való pásztázás..kicsit "följebb" pedig az oldal irányú mozgások..
-
|AP|
veterán
Sziasztok!
Olyat keresnék a wmm-ben, mint a videoeffektusoknál a "kis közelítés" és "kis távolítás", csak éppen mondjuk oldalra mozgás, vagy egyik sarokból a másikba mozgás. Állóképekből álló filmet szeretnék ezzel mozgalmasabbá tenni, hogy pl. vízszintesen pásztáz a kamera egy képen.
Vagy van erre valamilyen más módszer?köszi
-
LysLys2
újonc
Heló, a segítségeteket szeretném kérni. Nagyon tetszik a WMM, de gondjaim vannak vele. Először is szeretnék youtube-ról letöltött videót is szerkeszteni, de ha letöltöm, nem tudom a programban megnyitni. FLV formátumban nyitja meg, és nem találok olyan programot, amivel át lehetne alakítani pl. avi-ba(HA VALAKI TUD, SZÓLJON!). Olyan program(vagy weboldal) is jó lenne, ahonnan alapból úgy tudom letölteni, hogy azt a WMM-ben is meg tudjam nyitni.
A másik problémám az, hogy a videó elején mindig kiírja a videó eredeti nevét. Ha több videóból csinálok egyet, akkor pedig mindkettő nevét kiírja. Hogyan tüntessem el?
A válaszokat előre is köszi!
Egy lelkes WMM használó -
talmida
Közösségépítő
válasz
fekeandras #66 üzenetére
Köszönöm!
S, ha már bejelentkeztem, egyuttal megemlítem, hogy a WLMM ( Windows Live Movie Maker) kinézetre nagyon különbözik a WMM-től. Épp most hasonlítom össze a kettő közötti eltéréseket. A legközelebbi zenés kis filmemet WLMM-rel készítem, ...bár első látásra kicsit taszít az, hogy minden máshol található.
-
fekeandras
őstag
Több ilyen színvonalas írás kéne az oldalra.
-
Tiko973
újonc
Sziasztok!
Én is jó ideje csinálok már ilyen programokat, kis filmeket. Az én problémám a következő, hátha valaki tud segíteni.
A már egyszer abbahagyott és mentett dokumentumot újra megnyitom, nem játssza le, csak szaggatva. A hang az megy, jó, de a kép hol megjelenik, hol eltűnik, nem folytonos. Esetleg összefügghet avval, hogy a végén használtam a spiltet? Nem tudom! Ez csak egy megérzés.
Most is van egy 5 perces kis anyagom és ugyanez a probléma. Nincs kedvem újra elkezdeni.
Ha valaki találkozott már hasonlóval, vagy tudja a megoldást legyen szíves segítsen.
Előre is köszönöm. -
talmida
Közösségépítő
Mi csúszott el?
A szöveg (felirat) a képtől, vagy a zene (hang ) a képtől??
A sima ránagyítástól, vagy visszajátszástól nem történhet elcsúszás.
Egyébként mindentől függetlenül mondom, hogy időnként jó elmenteni még a félig kész művet is, mert akkor nem érhet ilyen váratlan bosszúság. Eleinte én is milliószor újrakezdhettem az apró figyelmetlenségeim miatt.Ha nagyon rázoommolsz, akkor nehéz követni a dolgokat, de nem szabadna elcsúsznia semminek...Szerencsére vissza is lehet zoommolniRemélem sikerül helyreállítanod...!
-
yoda2000
újonc
Sziasztok...
Megpróbálom magam kissé visszafogni mert nagyon ideges vagyok.
Miért van az vistás WMM-nél hogy beraktam képeket, alá pedig zenét, szépen efekteltem is zenére, de miután pl ránagyítottam a szerkesztő sávra vagy csak simán az elejére tekertem a klippet az egész elcsúszott. iszonyatossan dühítő, és nem tudom megcsinálni. Éspedig még a vistám is gyári -
talmida
Közösségépítő
Szívesen.
Nézd meg ezeket a fórumokat is! Érdekes infót találni bennük.
http://www.windowsmoviemakers.net/Fo...ForumGroupID=4Go to/Menj "Share your XP Effects and Transitions"
Or/vagy the Vista one if you're using Vista.Find the effect that you want.
Válaszd ki azt az effektet, amelyiket szeretnéd.Copy the code.
Másold ki a kódját.Paste it into Notepad.
Másold be a jegyzetbe.Go to/Menj ide: "C:\Program Files\Movie Maker\shared\AddOnTFX"
If it doesn't come up, go to/ha ez nem jött be, menj ide "C:\Program Files\shared"
and then create a folder called "AddOnTFX"Save the Notepad file into that folder, but save it as a .xml file.
mentsd el a a Jegyzetben levő file-t abba a folderbe .xml kiterjesztésű flie-ként,The effect is now in Windows Movie Maker, to get rid of it, just delete the .xml file.
Az effekt most már a WMM-ben van. Megszabadulni tőle úgy lehet, hogy egyszerűen törlöd a .xml file-t. -
Piti1
tag
-
talmida
Közösségépítő
Ez talán segít.
Pénzért mindent lehet, de ingyen is le lehet szedni, csak akkor egy kis üröm is vegyül az örömbe, ui egy kis vízjel jelenik meg a képeken, amit persze ügyes képválasztással ki lehet játszani. Nekem most erre nem volt sok időm, csupán gyorsan megmutatom, hogy mik vannak.
Katt a képre:
[L:http://www.youtube.com/watch?v=XUjx_mz37nE]
[/L]
[OFF](Ebben az előbbi bemutatóban csak az újonnan dowloadolt effekteket használtam. Nem művészi produkciónak szántam, csak egy kis ízelítőnek. BTW a hangot is direkt effekteltem.
Akit érdekel, később arról is lehetne beszélgetni... )[/OFF]
Ez a Pixelan Software amúgy nagyon bő kollekcióval szolgál. Mindjárt bemutatok egy-párat. Rengeteg új effekt van a csomagban.
Nagyon sok érdekesség van itt is.Majd jobban is szét kell nézni a neten, mert valószínű, hogy létezik normálisabb ingyenes effect sorozat is a WMM-hez.
-
Piti1
tag
Sziasztok
Honnan lehet szerezni még több effektet a programhoz?
Üdv
-
talmida
Közösségépítő
A YouTube-on sajnos bizonyos zenéket nem engednek föl.
A cikkem végén látható kisfilmem ott is fönt van, de Jaci Velasquez az egyik top secure listájukon van.
..mert nagyon jó, és különlegesen copyrighted...Csak halkan mondom, hogyha tetszik a zene, szedjétek le, mert lehet, hogy nem sokáig lesz látható vzaar-on sem, de itt nem a cenzúra (copyright) miatt, hanem a számomra limitált letöltések miatt..A videóm megy, de a hangot lekeverték
Jó lenne, ha találnál valamit.
-
talmida
Közösségépítő
Köszi szépen! És hálásan köszönöm az illetékeseknek is a kiemelést!
"Bevallom, ezt, az itteni progit sosem használtam még, de ezek után ki fogom próbálni!"
Pont emiatt írtam a cikket, mert mint azt a bevezetőben is láthatod, nem te vagy az egyedüli, hanem még a profi zenész barátom sem ismerte.
Szerintem a Microsoftnak sokkal jobban kellett volna reklámoznia ezt a jó kis programot még 2002-ben, amikor Windows XP-t kibocsátották.
Mi, a családban a kezdetek kezdetétől használjuk, a fiam pl pillanatok alatt összedod egy kisfilmet. Még a noteszét is inkább film formában jeleníti meg.
Egyik szilveszterkor pl azt kértem tőle, hogy írja le nekem egy papírra, hogy mik a tervei jövőre a nagybetűs életben
, erre azt kérdezte, hogy megcsinálhatja-e WMM-ben?
..merthogy az úgy neki sokkal könnyebb.
Ilyenek a mai gyerekek.
Be akartam rakni ide egy rövid időre azt a bizonyos kisfilmet, amit a fiam arra az etésre egy-pár perc alatt összedobott, de sajnos azt írta ki a vzaar, hogy nem uploadolhatok már ebben a hónapban
..sőt lehet, hogy a lekérések száma is limitált.
Nem tudsz valami normálisabb ingyenes kisfilm tárhelyet?
(A kérdés mindenkinek szól.)
-
puttputt
őstag
Jó kis összeállítás!
Én rendszerint csak a "Slideshow Movie Makert" használom (nem Micros. alkalmazás), hasonló mint ez, csak képekkel, nem videókkal foglalkozik.
A kamerát (mikor még volt) nem volt könnyű nekem sem összebarátkoztatni Vista-val, de még ennél is nagyobb gondot okozott a kiírása, gépre vétele (normális méretben)..., jó vágóprogramok léteznek, de többségük "nyomot hagy" a videókon, azaz "vízjelet".
Amatőr szinten megfelelt...
Bevallom, ezt, az itteni progit sosem használtam még, de ezek után ki fogom próbálni!
Ajánlom amúgy még a Xilisoft termékeket (Xilisoft Video Converter Ultimate...), nagyon jó kiegészítők a videó szerkesztéshez! -
talmida
Közösségépítő
Örülök, hogy neked sikerült! Nem valami copyright probléma volt?
Ezt olvastam erről a zöld csík eltüntetéséről:
--------------------------------------------------------------------------------If you follow these quick easy instructios the green lie will go
Click :file
then: Publish movie
a box will apear click what you need (usualy this computer)
decide on a name and where you want to save it then
click:next
Three differend options appear click the last optio wich reads
:More settigs and click the dropdown box
clickV-AVI(PAL)
then click puplish and the green lines are gonelacus1973 Kipróbáltad a másik lehetőséget is? Video capture?
Az sem működik? Ez is egy leírás evvel kapcsolatban. Este (nálunk este) majd megkérdezem a férjemet is, ő nagy videós, hátha tud segíteni.Ha a Goggle keresőbe a hiba leírása mellé még a camerád pontos adatait (márkáját, típus-számát) is beírod, akkor talán hamarabb rátalálsz a hiba okára. Fogalmam sincs, mi lehet a gond, mert ráadásul a Windows 7-hez megfelelő MM 2.6-ot használod.
-
9766267
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy videom és arra szeretnék zenét alátenni, ezt meg is csinálom publikálnám a gépemre és amikor már játszom le a videó alsó felét elfoglalja egy nagy zöld sáv.
Megtudnátok mondani ezt hogy tünthetem el, vagy hogy miért úgy menti el?
Remélem érthető voltam. -
lacus1973
csendes tag
Megpróbálom feltenni a képet.
Nekem a "from digital camera" nincs ott! -
lacus1973
csendes tag
Sajnos nem segített.A folyamatot tudom hogy kell csinálni mert XP-n ezt használtam.Win7-re a 2.6-os verziót tettem fel.Mikor elindítom a progit bal oldalon vannak az importálási lehetőségek.Nekem onnan hiányzik a "rögzítés videóeszközről" lehetőség! Ennek hiányában nem tudom a Dv kamerán rögzített videót behúzni a gépre. Firewire-kártya van a gépemben.
-
lacus1973
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Segítséget szeretnék kérni. Movie maker 2.6-ot használok Windows 7-el. Olyan problémám van vele, hogy mini DV kameráról nem tudom a felvett filmet átimportálni. A videó rögzítésénél hiányzik a "rögzítés videóeszközről" lehetőség. A válaszokat előre is köszönöm. -
cousin333
addikt
Van valahol olyan Movie Maker, ami kezeli a HD fájlokat? Konkrétan jó volna, ha elbánna fullHD AVCHD videókkal. Az a vicc, hogy a Win7-beli WMP lejátssza őket, de a Movie Maker csak bután néz rá...
-
talmida
Közösségépítő
válasz
infectedmann #37 üzenetére
Bocs, hogy eddig nem voltam...
Sajnos annyira nem profi, hogy a szöveget (föl-le) lehessen centizgetni, de a szöveg méretének megváltoztatásával viszont kicsit módosul a helyzete is. Meg azt is lehet, hogy két sorba kerüljön...
Létezik olyan effect, hogy egy ún. szalagban jelenik meg a szöveg,
pl ilyen a "Ticker Tape" nevű effect, ami egy széles szürke háttérben úsztatja be a szöveget balról jobbra, és természetesen te választhatod meg, hogy milyen színű betűt szeretnél.Egy másik ehhez hasonló effect a "News Banner", aminek szintén szürke a háttere, de keskenyebb, nem nyúlik végig a képen és ez fade-del jön-megy, nem beúsztatva...
Picit hasonló a "News Video Inset" is, amiben a kép vonul háttérbe és egy szürke bannerben látható az álló szöveg.
suti_88 biztos, hogy mindent jól állítottál be a mentéskor ?
-
infectedmann
őstag
Egy kérdés... egy adott képen, vagy videóban ha beillesztek egy feliratot akkor azt lehet valahogy állítgatni, hogy hol jelenjen meg? alul, felül, jobbalsó sarok stb? vagy szabadon mozgatni a szöveget? Illetve valamilyen körvonalazással/kontúrral ki lehet jobban emelni a szöveget (pl. fehér szöveg köré fekete körvonal)? Én nem szeretek egy slideshow vagy videón belül többféle betűszínt vagy betűtípust használni a láthatóság miatt.
-
volvoguy
addikt
én az Xp-set próbáltam, valóban nagyon jól használható, cask egy bajom volt vele..akárhogy állítgattam a kész videót konvertálás előtt, mindig nagyon ronda lett a kész mű...ezért inkább Sony Vegas-t használok, bonyolultabb, de professzionális
-
ruti
Közösségépítő
nem használom az XP-m alatt a WMM-t, mivel a fentlévő verzióm (2.4) nem tudja kezelni a .MOD kiterjesztésű video-fájlt (pl. JVC Everio HDD Cam-ok csinálnak ilyet)
ezért komolyabb, nagyobb vágóprogikat kell használnom (cyberlink cuccok és premier pro/elements)érdeklődnék, h az újabb WMM már támogatja esetleg a .mod formátumot?
-
Cickánykoma
tag
Igen, igen... a WMM-mel kiváló "művészi" videókat lehet készíteni hisz olyan stabil, sokoldalú és remek vágóprogram [/s]
-
z0d1AK
nagyúr
nem ez a problémám, rosszul értelmezted amit mondtam.
Vista alatt csináltam a videót, és DIREKT mentettem róla egy project fájlt, hogy később tudjak alakítani rajta ha kell. De nem használok már vistát, és nem is szándékozom ennyi miatt újból felrakni. Viszont xp-n, és win7-en sem nyitotta meg, mert nem az a verzió! -
30z.Samu
félisten
válasz
,,no name" #1 üzenetére
Te aztán nem válogatsz, Neked minden írás tetszik!
(Fel ne kapd a vizet, csak hülyülök
)
ON: Én is kipróbálom eme írás után a progit, eddig csak a profibb alternatívákra esküdtem. De ez az írás cáfolja az én hitemet, hogy nem jó a WMM.
-
talmida
Közösségépítő
... ha jól értem, akkor nincs már meg az eredeti verzió,
Itt egy pár link, hátha segít valamelyik.
Ez mintha hasonló problémával foglalkozna
Ha ez sem segít, keresgélni kell a Google-ban
vagy a "Yahoo!Answers"-en. Én is nyomoztam neked egy kicsit, de sajnos nem lett biztató az eredmény.
Valaki hasonló problémát vetett föl itt, és azt a választ kapta, hogy elölről kell kezdenie az egészet.
-
fpeter07
veterán
Pár óra alatt megtanultam használni
After Effekt-hez fogalmam sincs, majd nézni kelle nmár tutorialt...
-
Mazsika
őstag
jó is a wmm én használtam sokat!! jó dolgokat lehet vele csinálni, és nincs agyonbonyolítva! ;)
-
talmida
Közösségépítő
Ha jól tudom, project file-ba akkor "mentődik", ha még nem teljesen befejezett egy mű, vagy nincs megfelelőképpen elmentve. Menj vissza az eredeti verzióba és "gyorsan" végezd el az utolsó simításokat, majd mentsd el az utasítások szerint, utána már más kiterjesztésben lesz a filmed (attól függően, hogy hogyan mentetted el). Néha az is segít, ha egyszerűen megnyitod a WMM-t, és az kiírja, hogy "az utolsó munkád félbemaradt, akarod-e folytatni?" Yes!
Sok sikert a befejezéshez! ...és köszi a hozzászólásodat!DeSanto, Atis707, Nektek is köszönöm srácok!!
mz.x523 Nagyon örülök, hogy rögtön hasznát is veszed! -
z0d1AK
nagyúr
tényleg jó kis cikk, köszi érte.
Viszont lenne nekem egy movie marker problémám!
készítettem egy videót még vista alatt, csináltam project fájlt is.
de a project fájlt sem xp-n, sem win 7-en, a 2.6-os bétában nem nyitja meg!
van valami megoldás erre? -
mz.x523
tag
Ez most nagyon jól jött nekem,épp ma akartam keresni WMM-es cikket arról,hogyan lehet rendes "profi" videót csinálni vele,és mit látok?
A Cimoldalon kivan irva a WMM használata.Köszi az írást.
-
Atis707
tag
Köszi a cikket, holnap áttanulmányozom!
Virtual dubbal vágok, és tömörítek, WMM-mel pedig tökéletesen lehet rendezni a részeket, és /vagy szövegeket.
-
DeSanto
őstag
Gratulálok az íráshoz!
Én is sokszor használtam a WMM-t és nagyon örülök hogy ezt bemutattad esetleg egy olyan embernek aki eddig nem mert belevágni egy "film" készítésbe mert azt hitte számára ez túl bonyolult.
Látható hogy mégsem az és nagyon hasznos írást tettél közzé! -
talmida
Közösségépítő
Köszi! Én is nagyon szeretem használni.
Az is egy érdekes dolog még, amikor teljesen új hanggal szólaltatunk meg egy filmet. Először el kell távolítani az eredeti hangot, majd hozzáadni az újat.
-
aram01
nagyúr
na ezt letesztelem én is
-
14adam
addikt
Én nagyon szeretem a Movie Maker-t régen amikor videót kelett vakdosni mindig ezzel csináltam,mert a többihez nem értettem
Nagyon jó írás.Köszönjük
-
le vagyok maradva,sokat fejlődött
grat az íráshoz -
Dave™
nagyúr
Jó a WMM, főleg, hogy ingyenes. Akinek kevés a tudása, tegyen egy próbát a ProShow Gold-al vagy még inkább a ProShow Producer-el, bár ezek csak 30 napig ingyenesek, aki sokat használja, annak megéri befektetni.
-
Hebry
senior tag
Jó cikk lett.
Használható a WMM -
total90
veterán
Jó bemutató lett, gratula
Én már az XP-ben megjelent WMM-t is használtam és most a Vista-ét is. Egy bajom van vele, hogy sok általam használt kiterjesztést nem támogat. Akkor kapom elő a Corel Video Studio X2-t. Ahhoz képest, hogy ez utóbbi profi cuccnak van mondva, a WMM-nek sem kell szégyenkeznie
-
copass
veterán
az mm remek kis cucc és mindíg kéznél van!
a picasa 3-ba is raktak egy remek videó készítő cuccot, elég egyszerű. -
talmida
Közösségépítő
Persze, semmi sem tökéletes. (mondaná a róka
) Az egyik nagy gondunk vele az, hogy pl h264 - raw H264 video formatot, és MTS tipusú file-okat nem fogadja el. ...mi meg pont vettünk egy HD-s kamerát (tavaly), aminek a produktumai épp ilyenek, és azokat semmi mással, csak a kamera saját programjával lehet editelni
, WMM-ben sem.
...mondjuk ez inkább a kamera hiányossága, hogy nem lehet a WMM-be betenni ezeket az újfajta video-file-kat
-
Bomc
aktív tag
Csak az az egy baj van vele hogy webkameráról nem tud felvenni
-
Némi érdekesség:
A Microsoft állítása szerint a Movie Maker 2.6 csak Vista alatt fut el.
Annak ellenére, hogy a telepítőprogram valóban csak Vista-ra engedi feltenni a programot gond nélkül fut XP alatt is, méghozzá semmi módosítással! A telepítése igaz egy kicsit trükkös, de nem bonyolult.......
A többi ezen a linken érhető el:
http://www.szoftverteszt.hu/gyakorlat/movie-maker-2-6-xp-n.html -
Dany007
veterán
Hát nem rossz. Végignéztem a videót, amit az első oldalon linkeltél.
Én spec. nem igazán szeretem a wmm-et. Ilyen szlájdsókat szépen lehet benne csinálni, de komolyabb melót nemhiszem.
Engem inkább az effektes része érdekelne a dolognak. Csináltam már bemutató videókat, meg hobbyból egy StarGate-es mixes egyveleget... Zenére szinkronizálva az eseményeket, illetve a robbanásokatEz a kedvencem az egészben, ez a szinkronizálós dolog...
Most jut eszembe, 2 éve még egy Quake 3 fragmovie-t is csináltam xDDe én Premiere proban dolgoztam. Ha megfelelő gépe van hozzá az embernek akkor nagyon jó. Persze nagyon alap kezdő vagyok még. De a vágás, zene szinkron, kisebb effektelések már mennek. A komolyabb effekt érdekelne, amit az Adobe After Effecttel lehetne... csak az még nagyon bonyolult nekem...
-
talmida
Közösségépítő
Előbb el kell menteni (publishing), utána remélhetőleg nem fog csúszni. Nekem is sokáig fejtörést okozott ugyanez..., de azóta, hogy erre rájöttem, nem csinált ilyesmit. A PPP viszont többször is meglephet erős csúszásokkal, de az is csak akkor, ha nem DVD-re mentjük. És abban az esetben az is számít, hogy milyen gépen játszod le. Nekem minden gépen mást mutatott, amíg csak USB stick-ről ment
Többieknek: Örülök, hogy nektek is tetszik a WMM! Kíváncsi lennék a filmjeitekre, amit azzal készítettetek.
Tegyétek be ide, ha van valami szép kisfilmetek.
Ide föl lehet pakolni, ha nincs jobb megoldás. Ez 1GB-ig free!
-
Remek kis írás, köszönjük szépen.
Én anno az első videómat ezzel csináltam, aztán azóta kamera híján nem használok semmit.
Viszont mindig megnézem az alap windows cuccot, bármibe is kezdek, mert általában annál több nem nagyon szokott kelleni, mint amennyit azok tudnak.
Ha valaki profin akar dolgozni, annak meg ez úgyis nagyon kevés -
Fagyi
aktív tag
Jó hogy van, csupán egy bajom van vele. A filmek alatt csúszik nekem a hang a kész anyagban.Nem hinném ,hogy egy dual core proci kevés lenne neki.
Nem tudok rájönni miért. Teljesen mindegy ha firewire-n vagy usb dobom át a cuccot.
A hang késik és a kép ki-kihagy. Segítséget szívesen veszek, ha tudtok rá megoldást. -
Porcupain
aktív tag
Csatlakozom a bevezetőben leírtakhoz. Némi kreativitással és jó alapanyaggal, is jó filmeket lehet csinálni. A cikket nem olvasom végig, mert már a könyökömön jön ki a movie maket...
Jofi81: Egyelőre még része, aztán lehet ennek is az lesz sorsa, hogy kikerül belőle
-
Jofi81
őstag
Én is ezzel szoktam vágni, mert sokkal egyszerűbb, mint a professzionális videoszerkesztők, de mégis mindent tud, amire eddig szükségem volt. Nem mellesleg része a Windowsnak, így nem kell érte külön fizetni.
-
Valóban remek, kis írás.Ki fogom próbálni én is,mert látom egyszerübb mint a nagy progik
-
infectedmann
őstag
Csak átfutottam, még soha meg se nyiutottam a WMM -t, de ha otthon leszek elolvasom az egész tesztet, mert melóhelyen sajna a képek nem jelennek meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest