Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Az egész más tészta. Nem mellesleg az a tapasztalatom, hogy míg a Windows megállás nélkül ellenem dolgozik (mert mindent jobban akar tudni, mint én), a Linux a háttérben akkor is fogja a kezem, ha nem tudok róla és eszközöket biztosít arra az esetre, ha véletlenül vmit elkefélek.
https://www.coreinfinity.tech
-
#Chris
tag
válasz #32839680 #75 üzenetére
Mert a drivert az MS írja minden fos eszközhöz nem? A gyártónál lehet érdeklődni miért van így...
Mellesleg, senkinek se kötelező windowst használni. Ott vannak a linux-ok BSD-k. Csak az a helyzet, hogy az egyszeri "power"user (xD) fél óra [ linux | BSD ] használat után sírva menne be a legközelebbi boltba, ahol windows-t lehet venni és megvenné inkább...
-
törölt tag
A win vs. linux vitához nem szeretnék hozzászólni, de a Silverlight sajnos még nem pusztult ki
UPC Horizon Go online TV szolgáltatása számítógépen még mindig Silverlight-al megy, rengeteg szívásom volt miatta, előbb Chrome OS alatt, utána pedig egy Surface 3-on aminek Atom procija van, ami ezek szerint nem tudja rendesen futtatni ezt a sz*rt.
Telekom TV Go pedig egy elb*ott Verimatrix ViewRight nevű pluginnel működik, ami állítólag linux alá beüzemelhető (wine-vel), de nekem Windowson Internet explorertől különböző böngetőn (konkrétan firefoxon próbáltam egy ideig) még nem sikerült működésre bírni
Chrome-on értelemszerűen ez se működik.(A telenor mytv-nek a megoldása mindenhol tökéletesen működik, plugin nélkül, az előző kettőhöz képest alacsony erőforráshasználattal)
Ez így együtt Mo két legnagyobb piaci részesedésű kábel TV szolgáltatója, és szégyen gyalázat h két ekkora cég annyit nem tud megoldani, h ne ilyen semmivel nem kompatibilis őskövületekkel dolgozzanak
Ettől függetlenül még mindig a user szív a hülyeségük miatt. És nem nem megoldás az hogy ne TV-zz, vagy használj más szolgáltatást, mert csomó helyen más kb nincs is (nálunk csak ez az istencsapása telekom érhető el, vagy műhold)Ami a közszolgálati tévéket illeti, az összes állami TV a mediaklikk.hu felületen érhető el, ami JW playerre épül, konkrétan most nyitottam meg a M4 Sportot az említett Surface tableten edge alatt, röccenés nélkül megy, mindenféle plugin nélkül. Régebben asszem tényleg a szakadék silverlightot használták, talán ennyi haszna volt a közmédiába beledobott tízmillárdoknak, h ki lett kukázva...
(mondjuk állami tévét azóta nézek amióta van M4 Sport, és csak azt) -
King Unique
titán
Ha új programot telepít, akkor annál általában be lehet állítani, hogy az legyen az alapértelmezett az adott fájlformátumhoz. De azért egy jobb klikk
—►
társítás sem annyira űrtechnika. Illetve ilyenkor fel szokta dobni a rendszer a választási ablakot, hogy a megnyitáshoz rendelkezésre állnak más programok is, melyik legyen az alapértelmezett stb.(#117):
Lehet a userek egy részénél ez is közrejátszott, de nem feltétlen csak ennek köszönhető a növekedés. Illetve a Linuxot eleve inkább az átlagnál hozzáértőbb réteg használja. Egy átlagos usernek, ha gondja akad egy újabb W-vel, akkor rendszerint visszavált a régire, de nem feltétlen vált platformot.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz King Unique #119 üzenetére
Én tudom, de az átlag meg nem, és az sem biztos hogy a társítást megtalálja, hiába teszi fel az új programot... Ez így mindenesetre ultra béna megoldás volt a 8-ban.
-
King Unique
titán
Ha Windowshoz szokott usereknek az u betűset rakod fel, akkor nincs min csodálkozni...Egyébként nem értem mért erőlteti mindenki azt, másról tán nem hallottak? Előbbi rétegnek sokkal jobb választás egy Linux Mint.
(#109) Dave™:
Az átlagnak, akik windowsos környezetben nőttek fel, azoknak nyilván könnyebb. Valamint, ami még fontos, hogy ha bármilyen problémája akad, akkor a közvetlen ismeretségi köréből is nagy valószínűséggel tud neki valaki segíteni. Ellenben a másik OS használatával kapcsolatban már korántsem biztos, sőt. Egyébként a váltásra vonatkozó kijelentést sem kell eltúlozni, mert még ha vannak is apróbb eltérések az egyes W verziók között, nyilván annyira nem lesz más használni őket, mint egy másik platform rendszerét. És ez most értendő az átlagra, nem a saját példákra kell hivatkozni. A 8-ban van natív PDF-támogatás (modern app) és azért dob a modern felületre. De attól még seperc alatt felpakol rá az ember akármilyen külső programot, ami nyilván desktopon fogja megnyitni a PDF fájlokat. Akár még egy ingyenes Sumatra is megteszi.(#112):
Ennél a sokszor felemlegetett oktatási példánál azért valamit általában tenni is kell ám az adott félnek, ha azt akarja, hogy az ő szoftverét és megoldását használják. Egyesek ezt meglépik, mások meg a sült galambot várják...Szóval innen nézve nincs min csodálkozni és nem feltétlen kell a beetetés és társai jelzőkkel dobálózni. Nem mellesleg a kereslet is számít, hogy ilyen téren milyen szoftverek ismeretére érdemes a képzésben figyelmet fordítani. Illetve a korábbi / mostani cikk alapján a G. is lépett és nem a sült galambot várták ők sem. De persze az ő megoldásuk nyilván főleg a hardverrel együtt értendő kedvező ára miatt lett népszerű, nem feltétlen azért, mert a rajta futó OS all in one annyival jobb, mint a másik három platformé.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
-
t72killer
titán
Ez mondjuk igaz, ennek (és pár egyéb M$ baklövésnek) köszönhetően növekszik is szép lassan a linuxok részesedése, ahogy kiderült a win10-ről, h valójában micsoda - és hogy nem javul a patchekkel, meg is lépték a 2%-ot:
Ettől függetlenül más gépére nem biztos, h linuxot tennék.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Nyilván, win-es géppel alkalmasint még több is a probléma. VISZONT: nem te vagy a bűnbak, hogy máshol van a kikapcsológomb (nem mintha a win8-ban nem dugták volna el...), más színű a háttér, stb. Sőt, az alkalmi malware-támadást is rákenheted a M$-ra meg a userre (aki nagy valószínűséggel hibás volt, persze mindent tagad). Ha az új linuxon bármi megröccen, azonnal te vagy a bűnös, h miért raktál fel másféle rendszert.
Persze ez sokkalinkább az emberi kapcsolatokról szól.
-
Dave™
nagyúr
válasz t72killer #112 üzenetére
De ne csináljunk úgy, mintha egy Windowsos géppel nem lenne utána támogatni való a hozzá nem értő felhasználónál. Pl. kiírt valamit, mit csináljak? Eltűnt a gomb. Múltkor azt csinálta, most ezt. Nem indul valami. Lefagyott. Meg a többi. És akkor még nem kapott be semmi kártevőt, nem telepített semmi adware-t vagy malware-t stb. Sokáig supportáltam családi és szűk környezet gépeit, most már 5k/óráért SEM vállalom, nincs türelmem hozzá sajnos és többre értékelem a szabadidőm/azt amivel szívesen foglalkozom.
És igen, fél-analfabéta képzés folyik, mert nem problémát megoldani tanítanak, hanem eszközhasználatot, ami még adott platformon is 2-3 évente változik jelentősebben, tehát nem sokat ér.
-
veterán
válasz t72killer #112 üzenetére
Na végre, valaki érti a lényeget. Én a családban sem forszírozom a dolgot, mert az Ubuntuval tett félévnyi próba alatt sokkal több gondom volt, mint most, hogy W7 / W10 mellett (persze jól belakva, drájverezve, végpontvédelemmel megfejelve) állítottam hadrendbe a laptopokat, asztali gépeket. Az Office-ra meg ott a 365, van érvényes éves licencem, amivel (szürke zónás megoldásként) letelepítettem a családi gépeket is.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Sajnos van benne igazság, amíg az iskolában arról szól a számtechóra, hogy full analfabétából MSwindows+MS-office elindításra képes félanalfabétákat képeznek, addig nem nagyon fog a helyzet változni.
Az ember saját magának+a nagyon szűk családnak (ahol amúgy is te telepítesz mindent) kereshet jobb megoldást, de "lerázós" üzemmódban, amikor az unokatesó jön, hogy "tedd már rendbe a gépet", akkor tényleg csak a már meglévő minimáltudásra érdemes alapozni. Nem véletlen ugye a M$ iskolabeetető és kalózkodást elnéző hozzáállása.
#111: "ott van majdnem minden gépen, nyilván teljesen legálisan." <-
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Az Office-t ne keverjük ide ebben a formában, mert a saját formátum miatt nyilván korlátozott a kompatibilitás. Egy átlagosnál picit komplexebb Exceltől az Office Online is összecsinálja magát, de mondhatnám azt is hogy a 2003 is mérsékelten kompatibilis a 2010-zel vagy a 2013-mal. Az új WINE-nal már megy az Office 2013 is Linux alatt, a 2010 pedig eddig is ment. Onnantól meg nincs semmi kompatibilitási gond. Otthonra egyébként is felesleges a nagy többségnek az Office, de ettől még ott van majdnem minden gépen, nyilván teljesen legálisan.
-
veterán
"A prekoncepciókkal van a baj, azokat kellene leküzdeni."
Meg azzal a ténnyel, hogy sokadszorra sem vagy képes elfogadni, hogy az átlag user sokkal hamarabb talál megoldást még önmagától is egy adott problémára Windows alatt, mint tetszőleges linux disztró alatt. Értem én, hogy alapjaiban igazad van, és nem bonyolultabb egyik a másiknál, de az emberek kisebb része az, aki teljesen gyökér mindenhez, amiben processzor van, jóval nagyobb az a hányad, aki a munkahelyén, iskolán keresztül kapcsolatban van valamilyen szinten a számítógéppel. Innentől viszont a Windows nyert, mert Egységsugarú Marcsikát nem fogja érdekelni, hogy az általa LibreOffice-ban default beállításokkal lementett dokumentumot Szomszéd Teri miért is nem tudja megnyitni, az meg már végképp nem, hogy Librével is menthetne úgy, hogy azt Tercsa gépe is megegye, mert nagyjából fingja sincs, hogy mi az a kiterjesztés. Egy dolgot fog csinálni, sikít, hogy IkszPés géppel nem volt ilyen gond, mert csak mentett egyet, és elküldte a dokumentumot, most meg van, tehát adjam neki vissza a másik rendszert, MOST.
Vitatkozhatunk ezen estig, de ezek a tények, és nem az, hogy hozzáértőként az ember mit gondol, tart egyértelműnek, vagy szimplán csak feltételez.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Pont most cáfoltam meg a prekoncepcióidat, hogy könnyebb lenne ez meg az Windows alatt. Feltelepítesz egy Windows 7-et, és alig tudod valamire használni, még egy sima PDF-et sem tudsz megnyitni, hogy mást ne említsek. Windows 10 alatt már jobb a helyzet, de még ott is elég sok mindent kell telepítened utólag. Hogy ki mit használ mindenkinek a saját dolga, de ettől még Windows alatt az átlagembernek nem lesz egyszerűbb az élete, mert aki annyira laikus Windows alatt sem tud telepíteni semmit, aki meg nem, annak Linux alatt is (legalábbis népszerűbb disztrók alatt) kb. ugyanannyira "bonyolult", csak mondjuk nem setup.exe a telepítő neve, hanem Vivaldi.deb, ha nincs benne a szoftverek között. A prekoncepciókkal van a baj, azokat kellene leküzdeni.
-
veterán
"Biztosan én vagyok nagyon ügyes."
Azt nem tudom, de hogy nem Te vagy a nagy magyar átlag, az a leírtak alapján is nyilvánvaló. Mindenesetre, mindenki azt használ, amit szeretne, de amíg W7 Professional licencet számlával, legálisan, COA matricával megkapok 7.500 forintért, vagy ugyanilyen konstrukcióban W10 Pro-t 15.000-ért, addig inkább ezt ajánlom mindenkinek, mert utána könnyebb az életem.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
RTL-t nem tudom, mert TV-t max TV-ben nézek, de M1 híradó? Most komolyan? Meg silverlight? Használ még valaki olyat?
"Microsoft announced the end of life of Silverlight 5 in 2012. In 2013, Microsoft announced that they had ceased development of Silverlight except for patches and bugfixes.[citation needed] Microsoft has set the support end date for Silverlight 5 to be October 2021.[6] Silverlight is no longer supported in Google Chrome since September 2015.[7] Since Microsoft Edge does not support plugins, it also does not support Silverlight."
Ubuntura pont annyi vagy még egyszerűbb felrakni egy böngészőt, mint Windowsra. Pl. Vivaldi.com, letölt, duplakatt, hitelesítés és telepítés. De ugyanez Opera, Chrome esetében is, Chromium meg benne van a Szoftverközpontban. ÁNYK is van igen, mert JAVA alapú, tudod. CEWE is van Linuxra, igen.
Windows 10-ről váltottam és nem hogy akadályozva nem vagyok semmiben, de sokkal gördülékenyebb minden, pl. rendesen működik a kereső, tudom méretezni a panelt és az indító ikonjait, nagy DPI-s kijlezős is normálisan néz ki minden tartalom és még sorolhatnám. Biztosan én vagyok nagyon ügyes.
-
veterán
Tetszőleges Linux-ra mondtam. RTL Most, M1 Híradó, Silverlight kombó ismerős?
"Szoftverközpontból 2 kattintás." És itt kezdődnek a gondok. Amíg egy VLC-t, vagy böngészőt szinte bármely random user felrak magának Windows alatt, egy linuxnál ez nem fog menni neki egyszerűen, azonnal sikítani fog. A Szoftverközpont - ahol van, persze - megoldás erre, de tapasztalataim szerint attól is megijednek az emberek, hiába faék egyszerűségű. A családomban próbáltam meghonosítani XP helyett az Ubuntut, tapasztalatból beszélek. Inkább vettek új gépet WIN7 alá, mintsem használják az XP helyett az Ubuntut a meglévő, ótvar vason, és ennek egyértelműen az volt az oka, hogy az Ubival nem boldogultak.
Abból induljatok már ki, hogy nem mindenki power user, és tetszik vagy nem, Windows környezetben nőnek fel az emberek. A szomszéd Pisti is Windows-t telepít, tehát alapból azt kérik. Egy ÁNYK van már linuxra egyáltalán? Egy CEWE app van már linuxra egyáltalán? A silverlight streamek - taknyolás nélkül - mennek már rendesen Ubi alatt?
Otthon ezek a kérdések, nem az, hogy lejátszik-e FLAC-et, vagy Ogg Vorbist, az ég szerelmére már...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz hallador #104 üzenetére
Ez a példa már korábban is említve volt, emlékszem... Csak ugyanakkor nem lehet visszafelé sem általánosítani, csak mert éppen akad pár ilyen. Valamint attól még az az állítás sem változik, hogy egy újabb Windows általánosan nyilván jobb ilyen téren, mint az az egynéhány éves régebbi. Na meg az a bizonyos fenti kijelentés megint szimplán fals, aminek az ellenkezője a válaszban meg lett indokolva. Illetve a régebbi rendszernél azért jóval gyakrabban találkozni a fentebb linkelt hibaüzenettel...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz King Unique #102 üzenetére
Valamint telepítés után egyből USB 3.0 sebességen működnek az USB 3.0 portok, van vezetékes net és wifi is. Ja, és nem kell PS2 egérrel / billentyűzettel sem szórakozni. Valamint ezekhez eleve nem kellett semmit letölteni és nem, a WU sem tölti le őket külön. Valamint telepítésnél nincsen ilyen hibaüzenet és pl. alaplapi SATA drivert, vagy mást sem hiányol a telepítő. Illetve nem kell patchelni sem stb.
Akkor azért van az, hogy egy Dell Vostro 5459-nél a Windows 10 nem megy fel, csak a gyári Dell által customizált verzió? Aminél pontosan ezt a hibaüzenetet kapom egy sima oem Windows 10 esetén? Meg azért van az, hogy egy Kaby Lake gépen nem ismeri az intel WiFi-t a Windows 10? Az, hogy neked amióta létezik a Microsoft csak olyan gépeid vannak (Természetesen!) aminél minden drivert megismer a Windows bármelyik verziója, nem azt jelenti, hogy ez a való világban is az összes gépnél így lenne. Szóval nem kellene általánosítani, meg ismét szélsőségekben gondolkodni.
Ne is mond megint !!!Direkt!!! olyan gépet találtam ami nem esik bele a Microsoft marketing anyagába, meg olyan hardvert is. És ezt mind azért, hogy most jól ellent mondhass, hogy bizony ez nem is így van, csak ez a gép, meg a másik x * 10, meg az a pár (száz) hardver igazából a mátrix univerzumon kívül létezik csak, és nem is valós dolog a microsoft szerint, hiszen ott még soha nem láttak ilyet
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Dave™
nagyúr
A ziphez XP óta nem kell semmi, csak a 7zip-hez, ami egy tök más formátum. Windowsra is van. Azért a modern VLC nem volt az igazi amikor próbáltam, több volt a bug mint a feature. Lehet azóta változott. Mindegy, a lényeg hogy formátumok támogatásában out-of-box azért a Windows 10-et sem nehéz lenyomni, a 8 meg a 7 pedig említésre sem méltó, tehát kár ezt felhozni érvnek. Nem neked, hanem aki eredetileg megtette.
-
King Unique
titán
válasz hallador #100 üzenetére
"Az meg hülyeség, hogy a Win 10-ben több lenne, többet tud letölteni nem ugyanaz."
Arra nem tudom mit mondjak, amikor a gyártó oldalán kiválasztva az adott OS-t, több helyre inbox van írva és nincsen letölthető állomány. Valamint telepítés után egyből USB 3.0 sebességen működnek az USB 3.0 portok, van vezetékes net és wifi is. Ja, és nem kell PS2 egérrel / billentyűzettel sem szórakozni. Valamint ezekhez eleve nem kellett semmit letölteni és nem, a WU sem tölti le őket külön. Valamint telepítésnél nincsen ilyen hibaüzenet és pl. alaplapi SATA drivert, vagy mást sem hiányol a telepítő. Illetve nem kell patchelni sem stb.
Elolvastam a cikket és annak állítását nem is firtattam. Más kérdés, hogy melyik rendszert, melyiknek a szoftveres támogatottságát és kínálatát tartom jobbnak, főleg ha pl. speciális oktatási területekről van szó. Ami egyébként nyilván a gyakorlatban is megnyilvánul az adott területeken.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Воланд
titán
-
hallador
addikt
válasz King Unique #87 üzenetére
Az a baj, hogy amint nem tudsz valamire választ adni elkezdesz végletekben beszélni ami nem baj, csak minek... Ugyan ki mondta, hogy azt mondtad, hogy nincs ebbe vagy abba driver? Senki rajtad kívül. Az meg hülyeség, hogy a Win 10-ben több lenne, többet tud letölteni nem ugyanaz. Ugye ugye érvelni nem, magyarázni arról ami nem hangzott el annál inkább...
Nem kell meggyőzni senkit, nézd a jövő eldönti. Jelen pillanatban annyit tudunk, hogy a fejlettebb világban a K-12-es oktatásban a ChromeOs a nyerő. Tehát senkit nem érdekel, hogy szerinted a Windows jó,, ha fele olyan kezelhetően van ingyen jobb is... Ja hogy neked jobb a windows na az a te dolgod...
A Cikk arról szól ha jobban elolvasod (elolvastad?), hogy egy adott területen pont nem a Windows a nyerő... Az pedig, hogy szerinted meg neked igen, az pont nem érdekli a k-12-es oktatás... Meg engem sem...
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
Dave™
nagyúr
Az volt az érv az Ubi ellen, hogy nem játszik le ezt-azt, erre mondtam hogy alapból több formátumot támogat, mint a Windows 10, de ha valami hiányzik, ott a VLC. Szoftverközpontból 2 kattintás. A flac akkor 10-től támogatott, de mi a helyzet ogg, rar, 7zip stb. fronton? Nem mondom hogy annyira elterjedtek, de ne az legyen az érv, hogy az Ubuntu alatt nem lehet ezeket használni és ezért support kell, mert Win 10 alatt kevesebb a gyárilag támogatott formátum még úgy is, hogy a 10 sokat javult ezen a fronton a korábbiakhoz képest.
-
Воланд
titán
Mondjuk a flac az pont egy elég szűk rétegnek az igénye, de ettől függetlenül támogatott Windows 10 alatt. VLC meg nincs Windows 10-re vagy mi?
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Dave™
nagyúr
gen, cserébe kettő naponként járhatnál a gépre, hogy telepíts ilyen bővítményt, meg olyant, mert nem megy ez, nem játszik le azt, stb.
Ezt most melyik rendszerről írtad? Mert pl. a böngészőbővítmények ugyanazok mint Windows alatt, tehát ha ott megy a telepítés akkor itt is, és alapból lejátszik szinte mindent (amit esetleg nem arra ott a VLC, szemben a Windows 10-zel, ami szerintem mondjuk egy Flac-re vagy Ogg-re szét fogja tárni a kezét. De nem fog tudni mit kezdeni egy rar vagy 7zip fájllal sem. Ott pedig mehetsz supportálni, a te szavaiddal élve.
-
veterán
válasz t72killer #93 üzenetére
"Őszintén bármennyi rétege is van a #2-es sz. bunkernek, vhogy az 1-esben érezném nagyobb biztonságban a gépet."
Igen, cserébe kettő naponként járhatnál a gépre, hogy telepíts ilyen bővítményt, meg olyant, mert nem megy ez, nem játszik le azt, stb. Család esetében ez még csak-csak megoldás, és nem terhelő feladat, de random barátnál/ismerősnél rohadtul idegesítő.
Cégnél ugyanez pedig öngyilkosság, mert három percenként cseng a telefon, és két nap alatt elterjed rólad, hogy hülye vagy a szakmához, mert állandóan van valami gond a géppel (pedig nincs, csak balfék a felhasználó).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz t72killer #93 üzenetére
Én mondjuk random, Windowshoz szokott user elé eleve inkább Mintet raknék. Másrészt hidd el, tudnék aludni a második opciónál is. Azért egy naprakész OS + jó rezidens + böngészős védelem általában elég. Vagy még max. beállítok neki egy korlátozott jogosultságú vendégfiókot, aztán kész. Mert, ha annyira összevissza kattint stb., akkor nyilván az a cél, hogy ne tudjon akármit módosítani a rendszerben. Illetve ennyi erővel a másik rendszernél is pont ez ez előny, hogy bizonyos dolgokhoz eleve külön hitelesítés kell.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha voltak, akkor azért más a helyzet. Illetve fentebb említve volt, hogy 2015-ös hardver. Aminél talán annyira nem meglepő, hogy egy néhány éves OS-t ráengedve nem lesz minden teljesen sima. Valamint az OS mainstream támogatása 2015 Q1-ig szólt és utána már csak biztonsági javításokat kap. Illetve nincs az előírva, hogy a fennmaradó 5 évben minden egyes új hardveren minden szempontból kifogástalanul kell működnie. Valamint ennyi erővel lehetne akár a hardver gyártójánál is reklamálni, hogy a névleges támogatás ellenére mért vannak náluk ilyen gondok. Mert, mint korábban említettem, más gépeken a 3.0 driver igazából csak a 3.0 módhoz, sebességhez kellett.
Na meg kijött azóta 2-3 újabb OS, + volt / van váltási lehetőség, tehát nem feltétlen kötelező egy koros rendszerrel szórakozni egy újabb hardveren. Ha valaki ezt választja, akkor meg ne lepődjön meg bizonyos dolgokon. De ugye lehet ilyenkor PS2 egérrel / billentyűzettel, integrált telepítőkkel szórakozni stb.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz King Unique #92 üzenetére
A user errort nem mindíg lehet kivédeni. Nyilván én nem kattintok semmilyen őrültségre meg nem töltöm le az .exe csatolmányt, de ezzel egyedül vagyok a családban. Ha random családtag keze alá adod a gépet, akkor melyik esetben aludnál nyugodtabban? (adminjelszava nincs, de pl böngészőbővítményeket le tud tiltani, ha "útjában van")
1. Ubuntu a saját beépített védelmével
2. Rendesen frissített win10+chrome, "gonosz címeket" blokkoló hosts-fájl, KIS + minden ami a karácsonyfára kell?Őszintén bármennyi rétege is van a #2-es sz. bunkernek, vhogy az 1-esben érezném nagyobb biztonságban a gépet.
-
King Unique
titán
válasz t72killer #91 üzenetére
Egyébként ez a driveres dolog nyilván hardverfüggő, mert azért nem mindenkinél ilyen az AU.
A biztonság meg sok esetben user error függvénye és vannak akiknek akár a beépített védelem is megteszi. Viszont azt nem mondanám, hogy annyira megterhelő lenne egy kicsit odafigyelni. Valamint home környezetben az megint nem igaz, hogy extrán kell fizetni érte, mármint a védelemért. Ott van egy rakás free AV, vagy akár a fizetősök ingyenes promói. Plusz az egyéb lehetőségek...
-
t72killer
titán
win10-nél ugyebár macerás bármyilen letöltött drivert felügyeskedni. Ha fel is raktad, előszeretettel cseréli régi/hibás verzióra. A gond az, hogy megszakadt a szokásos "OS fel, max 1-2 hónap driverproblémákkal küzdés majd évekig gondtalan használat" ciklus. Lesz@rom a párhavonta kitalált fícsöröket, stabilan fussanak a progik, és persze legyenek biztonságban az adatok.
Biztonság: nem mondom, a win10-et is biztonságban lehet tartani, csak elég munkaigényes VAGY extrán kell fizetni érte.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Nálunk is fut, a családban néhány win10es gép van és csak ez, a legrégebbi (Haswell) produkál ilyet. Tudom, az intelre kell rárúgni az ajtót, de azért megtenném a M$-tal is, lévén a 1511 betonstabil volt.
Céges környezetben win10-et nem láttam még, max egyedi gépekre rakva, amik nem voltak a céges hálóba integrálva (ilyen az én utazós laposom is, a főnök is így kezdte de inkább kért rá 7est)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ebben az a szép, hogy én csak a saját példámat írtam le, hogy a saját igényeimnek mi felel meg jobban. Amihez egyébként senkinek semmi köze nincsen és nyilván magam csak jobban tudom. Illetve egy szóval nem általánosítottam és nem mondtam, hogy az átlagnak mit és hogyan kellene. Erre valaki megszokásból és kényszeresen csak azért is firtatja és próbálja erővel bemagyarázni + ráfogni az ellenkezőjét. Mellesleg azt állítja, hogy szerinte egy adott OS otthonra nem kell a usereknek. Mégis mi alapon, talán megkérdezte őket, vagy tud róla mutatni valami statisztikát, ami alátámasztja? Hát ez az, hogy nem... Az, hogy valaki megvette, az önmagában kissé gyenge érv, mivel egyrészt volt 1 éves ingyenes váltási lehetőség, amivel bizonyos esetekben akár még most is lehet játszadozni. Másrészt meg tudjuk hogyan megy ez általában a home usereknél.
A driveres felvetés nem hiszem, hogy hülyeség lenne, mert az nyilvánvaló, hogy az újabb Windowsokban több az inbox driver. Na meg erre sem azt mondtam, hogy a régiben egyáltalán nincsenek, hanem hogy az újabbak eleve jobbak ilyen téren. Érdekes módon egyazon gépnél utóbbiaknál van net, működnek az USB-portok stb. Valamint a gyártók oldaláról is rendszerint eleve kevesebb drivert kell hozzájuk letölteni & telepíteni, ellenben a régebbi rendszerrel. Vagy még csak ezzel sem kell szórakozni, mert pl. a 10-es eleve letölt mindent a WU-ról.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"éppen a pingvin pártiak alapvető érve ez az "ingyenesség" az MS termékekkel szemben" - ez azért elég régi mese, kb azokból az időkből, amikor 10+évvel ezelőtti Ft-értéken(!!) került ~60eFt-ba egy windows, ingyenes frissítésről (pl win2k->xp) meg szó se volt. Ráadásképp akkoriban a géppark nagyrésze lego-PC volt, amire teljes licenszet kellett venni, vagy bolti OEM-et, ami jóval drágább pl egy dell/hp laptop OEM rendszerénél. Win7 óta ha az ember megfelelő időpontban a megfelelő terméket választja, aprópénz, frissítés meg ingyen van.
Mostmár más a téma:
1. biztonság - hiába mondják, hogy a win10 milyen szuperbiztos, meg hogy a felhasználó a hülye, mégis dömpingje van a ransomware-eknek. Ezek ráadásul lényegesen jobban fájnak, mint a régen gyakori startlap-átírós/reklámfelugrasztós adware-ek. Így, hogy adok a biztonságra egy komplett 3rd party "kutyafalka" vigyáz a gépre, lévén a defender semmit sem ér (jellemzően defender-használók nyafognak a vírusirtós topikban, hogy beszívták a ransomware-t).2. stabilitás-megbízhatóság: nekem éveken keresztül az volt a win mellett az érvem, hogy nem kell a driverekkel ügyeskedni, ha van egy belakott rendszerem akkor szép rendszeresen frissítve évekig elél <- ez volt a win7 "menyország". Hosszú idő után win10 Annyversaryn láttam újra kékhalált - de itt kb olyan gyakorisággal, mint anno win95-ön!!!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Válasz Mindenkinek: én nem várom el, hogy ingyen legyen, éppen a pingvin pártiak alapvető érve ez az "ingyenesség" az MS termékekkel szemben. Ellenben, ha fizetős a szoftver és a support, nem tudom, milyen józan észérv szólna amellett, hogy a rommá fragmentált linux világot favorizáljam az MS termékeivel szemben? Plusz, egy cég szempontjából se mindegy, hogy az infrastruktúráját üzemeltető személyzet kiválasztásakor mekkora körből meríthet szakembert, és itt megint csak hatalmas az MS fölénye.
Ha valaki Windows rendszergazda, az szerintem jól boldogul szinte az összes Server termékkel, nem tudom, mennyiben igaz ez a különféle egymással is csatában álló linux disztrók világában járatos szakemberekre.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"Egyébként érdekes, hogy ahogyan egyre többre képesek az informatikai eszközök, úgy butítják lefelé az átlag felhasaználóknak szánt rendszereket-szoftvereket, az "éppen elégséges" szintre, lsd. Chrome OS."
Vége már a hidegháborús és az azt követő ~10év tudás, életrevalóság=érték hozzáállásnak. Okos telefonjaink és buta usereink vannak, akik nemhogy egy parancssortól, de még egy total commander ablaktól is sikítva menekülnek. A hülye fogyasztóra sokkal könnyebb átnevezett hardvert, GUI-frissített, de a kaszni alatt már teljesen minket szolgáló (=adatgyűjtő) szoftvert rásózni, mint arra, aki érti is mi van a dolgok mögött.
Ingyen várni nagyvállalati supportot pontosan uolyan, mintha ingyen várnánk a benzint az autóba. Kollégától kérdezném, ő nem kér fizut a munkahelyén?
-
pengwin
addikt
És mégis hogyan lehet elvárni, hogy UNIX alapon ingyen megkapd ugyanazt nagyvállalati környezetben, amiért egyébként jelenleg nagyon súlyos pénzeket kell fizetni a Microsoftnak?!
Semmi sem lesz ingyen. Akkor se, ha egyébként OpenSource és ingyen beszerezhető. Mert vállalati környezetben utána még kell a profi support, vagyis vagy felpumpálod a saját IT részlegedet és megoldod házon belül, vagy fizetsz egy erre szakosodott cégnek.
Nem értem, hogy ez miért lehet érv bármilyen UNIX ellen... legyen ingyen, legyen olyan jó, mint a drága zárt megoldások (amik igyekeznek magukhoz láncolni), és utána ingyen legyen hozzá pro support ingyen az OSS devektől? Gondolom akkor az ilyen cégek hozzájárulnának pénzzel, szakértelemmel, eszközökkel az upstream fejlesztésekhez, ha már ingyen kapják? Aha, persze... biztos azért basszák a fillért ilyen helyen, hogy utána adakozzanak.Én nagyon szeretem a linuxot, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy sosem lesz képes a Windows teljes kiváltására. Főleg azért, mert jelenleg a zárt rendszerek többnyire mesterséges eszközökkel láncolják magukhoz a felhasználókat és ha valamelyik cég vagy végfelhasználó kilép ebből a vendor lock-olt körből akkor komoly hátrányok érik, de döntő többségben nem a FOSS rendszerek és szoftverek hibájából.
(#81) hallador
+1,
sajnos igazad van, mondjuk én nagyon nem örülök ennek a folyamatnak (és gondolom te sem).
Személyes véleményem, hogy az otthoni felhasználók 80-90%-a számára sokkal jobb választás lenne egy linux-alapú rendszer a windows helyett. csak egyszer be kell állítani, utána meg használhatja gondtalanul.
Egyébként érdekes, hogy ahogyan egyre többre képesek az informatikai eszközök, úgy butítják lefelé az átlag felhasaználóknak szánt rendszereket-szoftvereket, az "éppen elégséges" szintre, lsd. Chrome OS.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
hallador
addikt
Itt már nem erről van szó, hanem arról, hogy az Otthoni felhasználónak aki NEM!!! játszik/dolgozik/használ Windows specifikus programokat! Annak a Windows mint olyan nem kell! A google a google apps-al lefedi a legtöbb kívánságot, sőt a levelezés, naptár és egyéb funkciókat is.
Az, hogy valaki annyira hozzászokott a Windows-hoz, hogy nem képes semmire sem váltani, nem érdekli, nem célja, mert úgyis feltelepíti szomszéd "informatikus" sanyika, ami vagy működik vagy nem az egy dolog.
Itt alapvetően a jövő a lényeg, ha valakivel megtaníttatod azt, hogyan lehet fele annyi erőforrással megoldani valamit, akkor az nem akar majd, sokkal bonyolultabb eszközökkel szenvedni, most az történik, hogy a felnövő generációt már nem a Windows-ba nevelik bele, hanem egy könnyebb, egyszerűbben használható nyilván butább rendszerbe, de ha ez a butább rendszer: olcsóbb, hatékonyabb, gyorsabb, használhatóbb a kisembernek, akkor nincs miről beszélni... Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Édes Istenem, csak egyszer, de csak EGYSZER mutatna már valaki olyan nagyvállalati UNIX környezetet, ahol minden, mondom MINDEN meg van oldva OpenSource alapon, egy kanyi vasat nem fizetnek támogatásra, de tud mindent, ami egy AD környezetben megszokott és elvárt.
Nem arról van szó, hogy retek-e a Microsoft, mert ez nem kérdés, az. A probléma az, hogy jobbat nem nagyon tudtak még mutatni nekem.
[ Szerkesztve ]
-
7s26c
őstag
Kíváncsian várom.
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
hallador
addikt
válasz King Unique #59 üzenetére
Nincsen benne számomra semmilyen nélkülözhetetlen funkció, illetve W vonalon a 8.1/10 bőven megfelelnek az igényeimnek.
Nyilván, ha valaki megvett egy Windows 7-et ami ugye támogatott, 2020-ig, akkor majd jól lecseréli csak azért
mert a Microsoft, vagy épp szerinted neki, vagy neked ez sokkal jobb?
Természetesen.(#71) pzstm
Az indokolt eset, hogy van egy Windows ami értelmes, akkor azt ki ne adjuk már nagy közönség számára, a végén még nem fog menni a prism rendesen.
(#64) pzstm
Nyilván, akinek van egy gépparkja, és ugye Magyarországot nézem, akkor nem, nem fogják a komplett gépparkot 3 év múlva cserélni, hanem 6 - 8 évente, akkor a Windows 7 SP1-et vásárló cég, nem fogja kidobálni a szoftvereket, csak azért mert a Microsoft szerint "Nem biztonságos", "Nem hoz elég bevételt, már", "nem generál elég forgalmat az NSA számára", ugyanez vonatkozik az Office-okra is. Szóval azért persze értem én, de a vetítőgép szerepét hagyt meg GT-nek.
(#73) King Unique
Hülyeségeket ne beszélj kérlek, a Windows 7-ben elég sok driver volt/van, csak a WU-t nem használja hatékonyan, valamint a ha megmutatja neki, hogy itt egy .inf, akkor utána hirtelen megtalálja a WU-n is. Tehát a driver detektáló képessége nem az igazi.
De legalább meg lehet nézni mi hiányzik neki a Hardware Ids alapján. Nem rossz a Win hét csak ahogyan írod koros, De attól még nem kellene az MS-nek ugyanazt eljátszani mint a Windows XP-vel, a Win Xp-re is felpakolták az összes Win 7 fukcionalítással bíró updatet, hirtelen a Win XP is 25 GB lett, most ezt csinálják a Windows 7-el is...[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz King Unique #73 üzenetére
De, voltak. Tedd fel egér és billentyűzet nélkül őket.
sh4d0w: ami jelenleg a legelterjedtebb és aktív support alatt van. Plusz volt működő netkapcsolat és még a Windows update is rá lett engedve manuálisan is (PS2 billentyűzettel eltabozgattam addig, élmény volt).
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Mibaj az LTSB-vel? Az összes hibajavítást megkapja, csak a feleslegesnél feleslegesebb fícsöröket nem nyomatják/nem piszkálják az eszközkezelést. Nagyon kár, hogy "civilben" nincs ilyen vonal, elég nagyot szívtam az Anniversary updattel.
#72: mondjuk nálunk tiszta angol a rendszer és a meló, nem is tudom, mikor nyúltam nem-angol OS-hez utoljára, legyen privát v céges. Office-ra persze ment a proofing tools, ha kellett.
-
King Unique
titán
válasz #32839680 #67 üzenetére
Igen, én is hasonlón ötleteltem. Illetve a release information és a különféle branch-ek is érdekesek + az alábbi cikk. De mindegy, ahogy nézem a kérdésemre mástól választ úgysem kapok, így magamnak kell kibogarásznom... Neked azért köszönöm!
(#69) Dave™:
Talán nem voltak a géphez a gyártó oldalán Win7-es driverek, nem volt hozzá USB 3.0 driver stb.? Ha voltak, akkor azokat felpakolva már működnie kellene. Illetve a 7-es nem 10-es, nincs benne annyi inbox driver, valamint a WU-ról sem tölt le automatikusan minden drivert.[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
Kompatibilis vas esetén semmi baj az extended supporttal. Főleg, ahogy nézem a win10 "kiadások" a kb évenként átgyúrt drivermodelljeikkel és az ezzel járó bugzással/inkompatibilitási problémákkal lényegesen hamarabb halnak. Céges környezetbe vagy win7, vagy ha nagyon 10-est akarnak, akkor LTSB - bár az utóbbinak nem tudom, hogy van az árazása nagy tételben, mi nagymulti vagyunk, de nem enterprise hanem sima (win7)pro megy a gépeken.
-
pengwin
addikt
Mondjuk ő nem valami vadi új, az OS aktív támogatási ciklusának vége után megjelent hardver támogatását kifogásolta, hanem ha jól értem az USB 2.0-ét is. Azért az eléggé komoly probléma, natív támogatásnak kellett volna lennie már rá jóval korábban is.
Win 10 sokkal jobb már ilyen téren, mondhatni végre felzárkózott a linux disztribúciókhoz... mert ismerjük el, hogy ezt azért sokkal jobban és egyszerűbben megoldották a linux kernel háza táján.
Ubuntu 12.04 már simán felismert és használhatóvá tett minden hardvert a laptopomon 2012-ben, egyedül NVidia drivert kellett telepíteni, de azt is csak a játékok és a virtuális gépek miatt.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Dave™
nagyúr
A jelenlegi legnépszerűbb (telepítések számát tekintve) OS-en ami 2020-ig támogatott, aktív Windows update mellett sem használható bizonyos gépeken egy USB port se, ez így normális ezek szerint.
Ugyan nem ide tartozik, de ha már illetékes vagy megkérdezném miért szinkronizál a OneDrive előfizetéses fiókkal rendszeresen 1MB alatti sebességgel (most éppen 50kB/s,megnéztem, de legjobb napjain is 6-700kB/s), amikor az ingyenes Dropboxom lazán 6-7MB-tal megy (mindkettő letöltési irány). Ha nem prepaid kártya lenne, vissza is kérném az árát, annyira siralmas. Nyugtass meg, hogy legalább nálad gyors.
-
pzstm
titán
semmilyen vitát nem akarok, mert végeláthatatlan lenne...
annyi megjegyzés, hogy a Windows 7 SP nélküli támogatása 4 éve járt le (2013 április 9), az SP1-es Win7 támogatása 2 éve (2015. január 13)...
(alapvetően mainstream support amire fókuszálunk, 2020 az úgynevezet extended support, igen, tudom)
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
King Unique
titán
Akár kapott SP-t, akár nem, attól még avítt. Illetve mint írtam, ezt az USB-kezelést sem lehet általánosítani, mert volt szerencsém már olyan géphez, amin 3.0 driver nélkül működtek a különféle USB-eszközök 2.0 módban. Igaz, azokon aszem pár driver fel volt rakva és volt pl. net.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz King Unique #61 üzenetére
Az a 2009-es OS service packes, tehát újabb, és azt vártam volna, hogy a Win update telepítse a drivert, de nem történt meg.
-
King Unique
titán
Egy 2009-es OS-től mit vársz? Illetve ahhoz pl. laptopon is külön driver kell mindenhez, mert egy friss telepítés után se net, semmi nincsen. Ellenben egy 8.1/10 alatt már igen, bár ez is hardverfüggő. Valamint vannak olyan gépek is, amelyeken W7 alatt az USB 3.0 driver csak magához a 3.0 módhoz kell, ellenben minden port működik 2.0 módban.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz King Unique #59 üzenetére
Nem az a gond (mondjuk kicsit az is), hogy még az USB2 portok sem mentek telepítés után, hanem hogy a Windows update sem telepítette őket. Az a gép aminél OS telepítés után nem megy egy szem USB port sem használhatatlan. Szerintem erről kár is többet beszélni, ennek nem szabadna beleférnie egy jelenleg is támogatott OS-en és egy 2015-ös hardveren (ami egyébként a legnagyobb példányszámban használatban lévő OS a világ egyik legnagyobb szoftvergyártójától). Még a Debian Wheezy-vel is mentek az USB portok, 3.16-os kernellel (2014-ből). Igen, Ubuntut használok, nem véletlenül. De ott is meg lennék lőve ha kapásból nem menne egy USB port sem (annyira egyébként nem ismerem, alig tudok többet mint egy átlag linuxos, ha egyáltalán...).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Tigerclaw #55 üzenetére
"W10 nálam még nem érte el a W7 szintjét felhasználói élmény szempontjából...de még a XP-ét sem."
Azért az XP-vel ne példálózzunk, mert finoman fogalmazva vsz sokan örültek, hogy válthattak róla...Amúgy a kis kedvenc sem fog már sokáig ficánkolni, szóval előbb-utóbb váltani kell. Nekem szerencsére nincsen a megszokással gondom, illetve kb. semmilyen érvet nem tudnék mondani, hogy mondjuk otthon mért kellene a régebbit használnom. Nincsen benne számomra semmilyen nélkülözhetetlen funkció, illetve W vonalon a 8.1/10 bőven megfelelnek az igényeimnek.
(#13):
Próbálgattam én is, illetve a többi klónt szintén. Viszont engem ezek (egyelőre) nem igazán győztek meg desktopon.(#58) Dave™:
Az újabb Windowsokban több a beépített (inbox) driver, illetve azoknak natív USB 3.0/3.1 támogatása van. Míg a Win7-ben kevésbé, illetve ahhoz kb. mindenhez külön drivereket kell felpakolni. Sőt, volt akinél még a 2.0 portok sem működtek, amíg nem rakta fel a 3.0 drivert. A Linuxot meg ismered. Illetve azokban is natív USB 3.0 van, sőt az újabb kernelek már a 3.1 Gen 2-t is támogatják.[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Ja meg a másik, a szoftver regisztrációs téma, ma sikerült beaktiválni két áttelepített windowst röpke 10 perces telefonálás darabonként, meg egy háború és béke begépelése számokban.
Ez nem nyögvenyelős vazzeeee ezt így kell Tudom tudom legyek hálás, hogy a microsoft megengedi 50 000 -ezerért, hogy át tudjam telepíteni egy másik gépre is a windowst.
Ma ezt kétszer játszottam ,el mert a Windows 7 nem akart aktiválni, pedig nem volt már másik gépek Ez tök kényelmes szerintem is tudom tudom sccm
Ehhez képest benyomsz egy email címet és megy minden... Mennyivel rosszabb már nem , Ja és ezzel az össze applikáció adat megjelenik a másik gépen, pedig mennyire jobb egy napot elba.... 2 windows telepítésre biztonsági mentéssel, windows update-el, driverekkel szopással, és még csak 30 GB-ot foglal nem 5 - 10 GB-ot.
Mennyivel jobb ecsééémmm...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
Igen, megmagyarázhatnád, miért kell egy Windows 7-nek 30 GB-ot foglalni, miért van az, hogy állandóan szopni kell a driverekkel, ma telepítettem kettő 6 éves gépet, nem kell mondanom, hogy csak letöltött driverekkel megy a windows, ja miért van az, hogy 4 órája a windows semmit nem csinál csak frissít, ja és miért van az, hogy miden szart külön kell rátelepíteni, ami ráadásul zabálja a helyet, erőforrásokat?
Na akkor majd ha megválaszoltad, hogy egy chromos-en ez miért kb 20 perc, akkor majd Made my day lesz.
Igen tudom mindenkinek van otthon:
- System Center, amivel 30 perc alatt telepíted.
- Van otthon Enterprise Windowsa
- Mindenkinek kell Office Pro PLus
- Ja és mindent le lehet tiltani a Windows-ban a második pont miatt
- Mivel a system centerbe integrált telepítőőkészletbe miden drive benn van a Windows drivert, nyomataót megismerJa nem ezt egy home usernek végig kell szopnia minden telepítéskor...
Arról ne beszéljünk, ha nincs ssd a gépben akkor aztán ha legendásan gyors a windows, de mivel még 64 GB-os SSD esetén is a felét zabálja el a windows nagyon praktikus
Tudom tudom Gál Tamás megmagyarázta 2016-ban az erőforrás ingyen van....
Szopatásból jeles.... Használhatóságból nem... Arra ott a van minden más
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
A W8, 8.1-et kihagytam, de meg kell mondjam, hogy a W10 nálam még nem érte el a W7 szintjét felhasználói élmény szempontjából...de még a XP-ét sem.
Nem értem pl., hogy miért kellett a korábbi Outlook Express és későbbi Mail helyett egy ilyen Posta nevezetű ultra fapados levelezőt berakni.
Pontosabban ez csak költői kérdés, mert ugye azért hogy vegye meg a paraszt külön a 100 euros Windows mellé még 100 euro ért az Outlookot.
Amúgy most néztem és már nem is annyi a Win, amennyiért gondoltam. A Windows Store-ban 41k HUF a W10 Home és 41k HUF az Outlook 2016.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
pzstm
titán
na most a chromeos és az android igen olcsó, meg van ahol ingyenes, az IOS szintén,
az MS szoftverek nyögvenyelősek, lassúk, nagyon, bonyolultak, és még drágák is.
Made my day
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
hallador
addikt
Valóban nem a win ára miatt, hanem a microsoft otromba viselkedése is benne van, meg az is, hogy vannak cégek, akik nem csak azzal foglalkoznak, hogy lehúzzanak másokat, hanem a user igényekkel is. A PC eladások lehetnének simán feljebb is, csak éppen a google, meg az apple szép szeletet vágott ki belőle/előle, na most a chromeos és az android igen olcsó, meg van ahol ingyenes, az IOS szintén, ehhez képest az MS szoftverek nyögvenyelősek, lassúk, nagyon, bonyolultak, és még drágák is. Nem csoda, hogy a PC piac helyett a mindennapi otthonokban lassan a használható dolgokat kezdik alkalmazni, nem a "neked ez jó mert én azt mondom" típusúakat. Erre a google routere... Szerintem.
-
Воланд
titán
válasz Tigerclaw #51 üzenetére
A consumer piacon évek óta csökkenőben van a pc eladások száma és nem a win ára miatt. Amúgy sem valami nagy divat a legozd össze magadnak pc vásárlása.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
veterán
"Igy, hogy egy licenccel ot gepre telepitheto az Office, szerintem a cegeknek jobban megeri, mint egyenkent megvenni az offline licenceket es melle a felhot fizetni. (Ebben a konstrukcioban egyedul az outlook hasznalata korlatozott egy e-mailcimre, de azt amugy sem hasznaljuk)."
Én ebből ezt vettem le, de lehet, hogy csak az évek, meg a rutin játszott!
-
Воланд
titán
Mondjuk sem az eredeti hsz szerzője, sem én nem beszéltem az általad felvázolt "megoldásról"....
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Office365-ben egy user öt gépre telepítheti fel a saját email címével az office-t. Többre mondjuk nem is tudja, mert öt felett nem tudja aktiválni, amíg nem törli le egy másik gépről.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz turbulencia8 #38 üzenetére
"hogy egy licenccel ot gepre telepitheto az Office"
Majd ha bekopognak licenc ellenőrzésre, szóljál, veszek egy zacskó popcornt, és beülök a sarokba nyeríteni.
-
User64476
őstag
Beszarás, az RT feltámadt!! Emuláljunk x86ot armon, mert a múltkor ott bukott a sztori, és közben próbáljuk újra a már bukott receptet, most menni fog!
[ Szerkesztve ]
-
sh4d0w
félisten
válasz E.Kaufmann #8 üzenetére
A hwsw-s cikk szerint a konvertált cuccok nem kerülhetnek be.
https://www.coreinfinity.tech
-
gabor7th
addikt
válasz turbulencia8 #38 üzenetére
A vállalati adatok is érintettek voltak. Probléma még: https://www.theguardian.com/world/2013/jul/11/microsoft-nsa-collaboration-user-data
Jó lenne, ha a Microsoft visszatérne a zsákutcából amibe megy. De nem akar.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
t72killer
titán
Vérzik a szivem, úgy tűnik nem elég nekik a win10 adatgyűjtéséből származó hirdetési bevétel vagy még nincsenek tejelő partnerek az adatkereskedő-játékhoz.
Minél szimplább egy gép, annál kevésbbé van értelme windowst tenni rá. Egy netezős gépre minek is win? Még tovább menve, minek is energiapazarló x86-os proci? Valami pillekönnyű linux/droid aztán csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
turbulencia8
őstag
Remelem csak a sima Onedrive volt erintett a biztonsagi hibaban, a Onedrive for business mar nem. A vallalati Office365 arazasa nagyon jo, a Onedrive for business hatekony csapatmunkara, bar a sharepoint 430 karakteres korlatozasa bena. Igy, hogy egy licenccel ot gepre telepitheto az Office, szerintem a cegeknek jobban megeri, mint egyenkent megvenni az offline licenceket es melle a felhot fizetni. (Ebben a konstrukcioban egyedul az outlook hasznalata korlatozott egy e-mailcimre, de azt amugy sem hasznaljuk).
-
Reinkz
senior tag
válasz ericssonfan2 #36 üzenetére
Nem kell aggódnod szerintem ez sem fog
-
ericssonfan2
tag
Kíváncsi leszek rá, mert nekem a Chrome OS nem jött be...
"A music lover listens to music with his sound system. An audiophile listens to his sound system with music."
-
-
Tigerclaw
nagyúr
"ugyanis a redmondi óriáscég is próbálja a licencköltségeket a lehető legalacsonyabbra levinni..."
Ez talán még így volt a W8 startjánál, amikor tényleg akciós áron adták az OS-t, mert annyira nem fogyott, de aztán szépen visszatértek a régi árazáshoz és most pont annyi egy OEM Win 10, amennyi korábban volt. Egyedül a minigépeknél, tableteknél maradt olcsó a Windows.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
gabor7th
addikt
Akiknek fontos az adatbiztonság azokat elriaszt ez a név... Nem árt vigyázni vele. Egy csomó minden miatt ami nem fér egy kommentbe. De egy példa: https://pcforum.hu/hirek/18278/nagyon-durva-biztonsagi-hiba-volt-a-microsoft-office-365-ben
-
Воланд
titán
Igen, ez tisztán látszik az Office365, meg az Azure terjedésén. Mondjad, téged a tények nem szoktak zavarni, legalább egy kicsit?
-
Воланд
titán
A linkelt cikkben egy szó sincs a Cloud-ról meg a CloudN-ről....
Microsoft's coming Windows 10 Cloud release may have nothing to do with the cloud
[ Szerkesztve ]
-
válasz #32839680 #26 üzenetére
Elvileg a legfrissebb stabil verzióban van erre opció, hogy Enterre küldje el az üzeneteket. Nem másztam még nagyon bele, leginkább a Telenor MyTV miatt használjuk mert a droidos alkalmazás ezerszer jobb mint W10 alatt böngészővel szórakozni. Vannak hiányosságok, de mindenre vannak alternatívák és az átlag felhasználó akinek ott van a kezében az androidos telefon tudja a megszokott dolgokoat használni, a megszokott felülettel.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
gabor7th
addikt
Már a neve miatt sokan kerülni fogják.
-
hallador
addikt
Igen van több forrás is:
Ez egy éves hír.
Sixty Percent of U.S. Chromebook Sales Are for Education, Report Concludes
Frissebb nincs de a K-12-ben a ChromeOS növekszik. Elsősorban az IOS-t másodsorban az MS-t ütötte ki 2014-ben. Azóta csak nő, szerencsére.
-
törölt tag
válasz Dr. Akula #21 üzenetére
Igen csak azt a kidobott penzt ujra ossze akarjak keresni ami kb. ujbol valami eszement faszsag.
Ezert ami mukodik es eltartja, meg arany arban van "arulva", es atbasszak vele a vasarlot.
Komolyan mondom szerintem naluk nemhogy nem dolgozik agyilag 100-as de, meg 30%-os sem es igy is vannak osszevalogatva, ugymond kitetele a lipotmezo diploma.
Egy m$ alkalmazottnak meg a 10. szomszedja se normalis... -
törölt tag
Mondjuk erre az is megoldas lenne, hogy ne 30 ruppo legyen egy szaros oem, hanem mondjuk 10, gep gyartoknak meg legyen majdnem ingyen.
Egy windowsos barmi egy zsak penzel lenne olcsobb.
Ja csak az m$-rol beszelunk akik az szarukat is megennek 10 centert.[ Szerkesztve ]
-
jorgoszka
tag
Kiváncsian várom, hogy milyen lesz.
Jobb ma egy gombóc fagyi, mint holnap egy se.
-
aprokaroka87
nagyúr
Szerintem legyen egy Startmenü abban egy Run szövegmező,amibe az User beírja hogy cmd...majd nyom egy entert...annyi elég is..
Komolyan nem értem az MS-t,van valamilye ami miatt kiemelkedik a mezőnyből,erre az nem lesz benne
-
Dr. Akula
félisten
"olyan Windows 10 verziók lesznek, amelyek nem képesek futtatni a Win32-es alkalmazásokat"
Minek még egy Windows RT? Az előbb fürödtek be az előzővel, nem volt nekik elég? Baromi nagy ötleteik vannak, kb. mint a 3 alkalmazást futtatni képes butaWindows az indiai piacra, ami "meglepő" módon senkinek nem kellett, inkább a warez fullos verzió. De ezek nem tanulnak belőle... Nem baj, majd megbuknak ezzel is, végülis annyi pénzük van hogy valami értelmetlenségre csak el kell kúrni, ha már értelmesre nem tudják.
-
pengwin
addikt
Igazából most változtattak a megcélzott piacon, így akár még sikeres is lehetne.
Csak rá kéne feküdni mondjuk az Edge böngészőre, hogy közelítse kicsit tudásban (legalább) a Chromiumot, pl. legyen több és jobb bővítmény hozzá.
De valahogy Microsoftnál az utóbbi időben több nagyon jó kezdeményezés is elbukott az érthetetlenül balf@sz megvalósításon, gyanítom ez is pofáraesés lesz.(#3) sz.balazs.95
Az androidos appok nem egy UWP-s app szintjén vannak, hanem köröket vernek rájuk. Mondom ezt kb. 3 év WP8, WP8.1 és W10 for Mobile használat után. Az alap rendszer hiába jobb, ha az UWP-s appok csak elvétve érik el az androidos párjuk funkcionalitását, sebességét, megbízhatóságát. Pedig a rendszer és a kezelőfelület nagyon jó volt.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
pzstm
titán
-
troviko
senior tag
Ez egy felhősített RT lesz. Ami ugyan azért fog megbukni, mint az RT. Nincs rá értelmezhető mennyiségű és minőségű app.
https://www.oldtech.hu/
-
r4z
nagyúr
Hat ha ez is olyan nagyszeru lesz, mint a WP10 vagy amilyen az RT volt, akkor kar bele energiat fektetni.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Reinkz
senior tag
Szóval lesz egy windows amin csak UWP-s appok futnak.
És van egy chrome os ahol az androidos appok már mennek.
Tuti befektetés. -
hallador
addikt
Szerintem ezzel az MS elkésett ugyanúgy, ahogyan a core-al is. A google a chromeos-el annyira betalált az USA oktatásba, hogy a Windows-nak esélye nincs azt megtörni.
USA oktatási rendszerének 60 % környékét egyedül uralja a chromeos. Na most arra már annyira senki nem kíváncsi, hogy a Windows UWP vagy anélkül szenvedés az egész a chromeos-hez képest. Arról meg nem beszélve, hogy a Windows olyan vastag mint a Bálna bőr, a maga 15 - 20 Gb-os méretével, teljesen mindegy, milyen gyengébb vasat tesznek alá olyan szenvedés lesz a használata, mint most a Windows 10 & Atom/celeron & Hdd használata vagy inkább használhatatlansága teljesítmény szempontból.
Ameddig a chromeos egy atomon, vagy egy pentium-on valóban jól fut, addig a Windows
Szóval valahogy nem győztek meg így előre sem ezzel kapcsolatban.
És akkor az alkalmazások számáról nem beszéltünk. Ott a Windows RT nagyon jó rendszer volt kár, hogy senki nem értette mire jó... Ezzel nagyon hasonló lesz a helyzet szerintem.
-
válasz margithid #10 üzenetére
ChromeOS-hez még nem volt szerencsém, de a RemixOS-t nem rég próbáltam ki laptopon. Őszintén szólva szerintem van mitől tartania a MS-nak. Otthoni felhasználásra megtalálható szinte minden Androidra amire szüksége lehet egy átlagembernek.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Alchemist
addikt
Windows helyett csak egy gettó...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
margithid
veterán
Nem tudom mit szenved microsoft...
Tudomásul kellene venniük, hogy asztali operációs rendszerben ők a nyerők, míg mobilban meg google.
Ez van, egyik se fog tudni betörni a másik piacára.
Egyébként meg ha olcsó notebookokat akartak volna, akkor támogatták volna intel atom sorozatát.
Core M meg felső kategóia, igy kénytelenek ARM-ben gondolkodni az olcsó szegmensben.
Szvsz az ilyen össze vissza dolgok helyett inkább alkalmazásfejlesztőket motiválták volna. -
Silεncε
őstag
válasz E.Kaufmann #8 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem kerülhetnek, csak azt mondtam, hogy attól, hogy azon a konverteren átnyomod a win32 programot, az nem lesz UWP. A konvertert azért találták ki, hogy feltölthessék programokkal a Store-t, amíg nem jönnek az UWP appok.
-
Silεncε
őstag
válasz E.Kaufmann #6 üzenetére
Ha jól tudom az az UWP app converter csak átcsomagolja az appot .appx-be meg engedélyez néhány UWP apit (pl.: élő csempe) az win32 alkalmazásnak.
-
E.Kaufmann
veterán
Mondjuk az UWP nem teljesen a win32 kukázása, mert win32-es programot is át lehet konvertálni.
Persze, ha a telepítés aláírásfüggő, na meg ARM-on amúgy is lassú lenne emulálással, de elvileg meg van a lehetőség, hogy ARM alá fordítsák az x86-os programokat.
A win32 API ARM alatt is létezik, a rendszer alapjai ezt használják, és már a kezdetekkor se volt az x86-hoz drótozva, csak elhaltak az Alphás és Itaniumos NT változatok, meg még ki emlékszik, mire adták ki.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
.mf
veterán
"A Windows platform számára az kifejezetten fájó pont, ugyanis a redmondi óriáscég is próbálja a licencköltségeket a lehető legalacsonyabbra levinni"
Ha. Ha ha. Csak meg ne szakadjanak ebben az igyekezetükben.
Lehet, hogy ezzel licenszköltségben és hw árában (drágax86 helyett olcsóARM is) már versenyképesebb megoldás, de a W32 kivágásával azon saját versenyelőnyüket dobják el, hogy azok az oktatási programok, amiket még régebben asztali gépre írtak, ezen se lesznek futtathatóak.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Cathulhu
addikt
Aztan jon az andromeda (ha jon), a teljes integracioval es a milliardos appstore-ral, es MS megint nezhet, hogy mar megint mi tortent.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
sz.balazs.95
veterán
És egy ilyen Windowsnak mégis milyen előnye lenne egy ChromeOS-szel szemben, amik viszont Android appokat is fognak tudni futtatni, amik ok, nincsenek egy desktop progi szintjén, de egy UWP-s appal azért pariban vannak?
Értem én, hogy ChromeOS-t akarnak csinálni a Windows-ból, de arra már ott a Chrome OS.
Szvsz pont ezzel cseszték el többek között a WP-t is, mert Androidot akartak csinálni belőle, (olyan jó Microsoftosan), csak arra már ott volt az Android, viszont aki a WP-t azért vette, mert WP volt, azok elpártoltak, de a droidosok sem igazán váltottak WP-re...[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Dave™
nagyúr
Ez gyakorlatilag egy Windows RT reboot, sikerre van ítléve! Mint az előd.
[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
Ez még akár jól is elsülhetne, ha ezt tényleg meglépné az MS. Mostanában úgyis csak kapkodnak, mint aki vízbe akar fulladni, éppen itt az ideje, hogy előálljanak valami értelmessel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest