Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz t72killer #112 üzenetére
De ne csináljunk úgy, mintha egy Windowsos géppel nem lenne utána támogatni való a hozzá nem értő felhasználónál. Pl. kiírt valamit, mit csináljak? Eltűnt a gomb. Múltkor azt csinálta, most ezt. Nem indul valami. Lefagyott. Meg a többi. És akkor még nem kapott be semmi kártevőt, nem telepített semmi adware-t vagy malware-t stb. Sokáig supportáltam családi és szűk környezet gépeit, most már 5k/óráért SEM vállalom, nincs türelmem hozzá sajnos és többre értékelem a szabadidőm/azt amivel szívesen foglalkozom.
És igen, fél-analfabéta képzés folyik, mert nem problémát megoldani tanítanak, hanem eszközhasználatot, ami még adott platformon is 2-3 évente változik jelentősebben, tehát nem sokat ér.
-
veterán
válasz t72killer #112 üzenetére
Na végre, valaki érti a lényeget. Én a családban sem forszírozom a dolgot, mert az Ubuntuval tett félévnyi próba alatt sokkal több gondom volt, mint most, hogy W7 / W10 mellett (persze jól belakva, drájverezve, végpontvédelemmel megfejelve) állítottam hadrendbe a laptopokat, asztali gépeket. Az Office-ra meg ott a 365, van érvényes éves licencem, amivel (szürke zónás megoldásként) letelepítettem a családi gépeket is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz t72killer #93 üzenetére
"Őszintén bármennyi rétege is van a #2-es sz. bunkernek, vhogy az 1-esben érezném nagyobb biztonságban a gépet."
Igen, cserébe kettő naponként járhatnál a gépre, hogy telepíts ilyen bővítményt, meg olyant, mert nem megy ez, nem játszik le azt, stb. Család esetében ez még csak-csak megoldás, és nem terhelő feladat, de random barátnál/ismerősnél rohadtul idegesítő.
Cégnél ugyanez pedig öngyilkosság, mert három percenként cseng a telefon, és két nap alatt elterjed rólad, hogy hülye vagy a szakmához, mert állandóan van valami gond a géppel (pedig nincs, csak balfék a felhasználó).
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz t72killer #93 üzenetére
Én mondjuk random, Windowshoz szokott user elé eleve inkább Mintet raknék. Másrészt hidd el, tudnék aludni a második opciónál is. Azért egy naprakész OS + jó rezidens + böngészős védelem általában elég. Vagy még max. beállítok neki egy korlátozott jogosultságú vendégfiókot, aztán kész. Mert, ha annyira összevissza kattint stb., akkor nyilván az a cél, hogy ne tudjon akármit módosítani a rendszerben. Illetve ennyi erővel a másik rendszernél is pont ez ez előny, hogy bizonyos dolgokhoz eleve külön hitelesítés kell.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz t72killer #91 üzenetére
Egyébként ez a driveres dolog nyilván hardverfüggő, mert azért nem mindenkinél ilyen az AU.
A biztonság meg sok esetben user error függvénye és vannak akiknek akár a beépített védelem is megteszi. Viszont azt nem mondanám, hogy annyira megterhelő lenne egy kicsit odafigyelni. Valamint home környezetben az megint nem igaz, hogy extrán kell fizetni érte, mármint a védelemért. Ott van egy rakás free AV, vagy akár a fizetősök ingyenes promói. Plusz az egyéb lehetőségek...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest