Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Ez mondjuk igaz, ennek (és pár egyéb M$ baklövésnek) köszönhetően növekszik is szép lassan a linuxok részesedése, ahogy kiderült a win10-ről, h valójában micsoda - és hogy nem javul a patchekkel, meg is lépték a 2%-ot:
Ettől függetlenül más gépére nem biztos, h linuxot tennék.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Nyilván, win-es géppel alkalmasint még több is a probléma. VISZONT: nem te vagy a bűnbak, hogy máshol van a kikapcsológomb (nem mintha a win8-ban nem dugták volna el...), más színű a háttér, stb. Sőt, az alkalmi malware-támadást is rákenheted a M$-ra meg a userre (aki nagy valószínűséggel hibás volt, persze mindent tagad). Ha az új linuxon bármi megröccen, azonnal te vagy a bűnös, h miért raktál fel másféle rendszert.
Persze ez sokkalinkább az emberi kapcsolatokról szól.
-
t72killer
titán
Sajnos van benne igazság, amíg az iskolában arról szól a számtechóra, hogy full analfabétából MSwindows+MS-office elindításra képes félanalfabétákat képeznek, addig nem nagyon fog a helyzet változni.
Az ember saját magának+a nagyon szűk családnak (ahol amúgy is te telepítesz mindent) kereshet jobb megoldást, de "lerázós" üzemmódban, amikor az unokatesó jön, hogy "tedd már rendbe a gépet", akkor tényleg csak a már meglévő minimáltudásra érdemes alapozni. Nem véletlen ugye a M$ iskolabeetető és kalózkodást elnéző hozzáállása.
#111: "ott van majdnem minden gépen, nyilván teljesen legálisan." <-
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz King Unique #92 üzenetére
A user errort nem mindíg lehet kivédeni. Nyilván én nem kattintok semmilyen őrültségre meg nem töltöm le az .exe csatolmányt, de ezzel egyedül vagyok a családban. Ha random családtag keze alá adod a gépet, akkor melyik esetben aludnál nyugodtabban? (adminjelszava nincs, de pl böngészőbővítményeket le tud tiltani, ha "útjában van")
1. Ubuntu a saját beépített védelmével
2. Rendesen frissített win10+chrome, "gonosz címeket" blokkoló hosts-fájl, KIS + minden ami a karácsonyfára kell?Őszintén bármennyi rétege is van a #2-es sz. bunkernek, vhogy az 1-esben érezném nagyobb biztonságban a gépet.
-
t72killer
titán
win10-nél ugyebár macerás bármyilen letöltött drivert felügyeskedni. Ha fel is raktad, előszeretettel cseréli régi/hibás verzióra. A gond az, hogy megszakadt a szokásos "OS fel, max 1-2 hónap driverproblémákkal küzdés majd évekig gondtalan használat" ciklus. Lesz@rom a párhavonta kitalált fícsöröket, stabilan fussanak a progik, és persze legyenek biztonságban az adatok.
Biztonság: nem mondom, a win10-et is biztonságban lehet tartani, csak elég munkaigényes VAGY extrán kell fizetni érte.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Nálunk is fut, a családban néhány win10es gép van és csak ez, a legrégebbi (Haswell) produkál ilyet. Tudom, az intelre kell rárúgni az ajtót, de azért megtenném a M$-tal is, lévén a 1511 betonstabil volt.
Céges környezetben win10-et nem láttam még, max egyedi gépekre rakva, amik nem voltak a céges hálóba integrálva (ilyen az én utazós laposom is, a főnök is így kezdte de inkább kért rá 7est)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"éppen a pingvin pártiak alapvető érve ez az "ingyenesség" az MS termékekkel szemben" - ez azért elég régi mese, kb azokból az időkből, amikor 10+évvel ezelőtti Ft-értéken(!!) került ~60eFt-ba egy windows, ingyenes frissítésről (pl win2k->xp) meg szó se volt. Ráadásképp akkoriban a géppark nagyrésze lego-PC volt, amire teljes licenszet kellett venni, vagy bolti OEM-et, ami jóval drágább pl egy dell/hp laptop OEM rendszerénél. Win7 óta ha az ember megfelelő időpontban a megfelelő terméket választja, aprópénz, frissítés meg ingyen van.
Mostmár más a téma:
1. biztonság - hiába mondják, hogy a win10 milyen szuperbiztos, meg hogy a felhasználó a hülye, mégis dömpingje van a ransomware-eknek. Ezek ráadásul lényegesen jobban fájnak, mint a régen gyakori startlap-átírós/reklámfelugrasztós adware-ek. Így, hogy adok a biztonságra egy komplett 3rd party "kutyafalka" vigyáz a gépre, lévén a defender semmit sem ér (jellemzően defender-használók nyafognak a vírusirtós topikban, hogy beszívták a ransomware-t).2. stabilitás-megbízhatóság: nekem éveken keresztül az volt a win mellett az érvem, hogy nem kell a driverekkel ügyeskedni, ha van egy belakott rendszerem akkor szép rendszeresen frissítve évekig elél <- ez volt a win7 "menyország". Hosszú idő után win10 Annyversaryn láttam újra kékhalált - de itt kb olyan gyakorisággal, mint anno win95-ön!!!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
"Egyébként érdekes, hogy ahogyan egyre többre képesek az informatikai eszközök, úgy butítják lefelé az átlag felhasaználóknak szánt rendszereket-szoftvereket, az "éppen elégséges" szintre, lsd. Chrome OS."
Vége már a hidegháborús és az azt követő ~10év tudás, életrevalóság=érték hozzáállásnak. Okos telefonjaink és buta usereink vannak, akik nemhogy egy parancssortól, de még egy total commander ablaktól is sikítva menekülnek. A hülye fogyasztóra sokkal könnyebb átnevezett hardvert, GUI-frissített, de a kaszni alatt már teljesen minket szolgáló (=adatgyűjtő) szoftvert rásózni, mint arra, aki érti is mi van a dolgok mögött.
Ingyen várni nagyvállalati supportot pontosan uolyan, mintha ingyen várnánk a benzint az autóba. Kollégától kérdezném, ő nem kér fizut a munkahelyén?
-
t72killer
titán
Mibaj az LTSB-vel? Az összes hibajavítást megkapja, csak a feleslegesnél feleslegesebb fícsöröket nem nyomatják/nem piszkálják az eszközkezelést. Nagyon kár, hogy "civilben" nincs ilyen vonal, elég nagyot szívtam az Anniversary updattel.
#72: mondjuk nálunk tiszta angol a rendszer és a meló, nem is tudom, mikor nyúltam nem-angol OS-hez utoljára, legyen privát v céges. Office-ra persze ment a proofing tools, ha kellett.
-
t72killer
titán
Kompatibilis vas esetén semmi baj az extended supporttal. Főleg, ahogy nézem a win10 "kiadások" a kb évenként átgyúrt drivermodelljeikkel és az ezzel járó bugzással/inkompatibilitási problémákkal lényegesen hamarabb halnak. Céges környezetbe vagy win7, vagy ha nagyon 10-est akarnak, akkor LTSB - bár az utóbbinak nem tudom, hogy van az árazása nagy tételben, mi nagymulti vagyunk, de nem enterprise hanem sima (win7)pro megy a gépeken.
-
t72killer
titán
Vérzik a szivem, úgy tűnik nem elég nekik a win10 adatgyűjtéséből származó hirdetési bevétel vagy még nincsenek tejelő partnerek az adatkereskedő-játékhoz.
Minél szimplább egy gép, annál kevésbbé van értelme windowst tenni rá. Egy netezős gépre minek is win? Még tovább menve, minek is energiapazarló x86-os proci? Valami pillekönnyű linux/droid aztán csókolom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest