- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Akciókamerák
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Hunpriest #125 üzenetére
A szoksásos hardver szinten (cpu, gpu, ram) kb. ez a helyzet, de az 5.5GB/sec ssd jelenleg a top kategóriás gamer PC-kben is ritka, ráadásul a nextgen konzolokban ott van a gyors ssd-t valóban kis is használó architektúra. Erre mondtam, hogy PC-n legjobb esetben is max. a középkategória teteje fogja ezt utolérni a gen végéig, így nem nagyon várható, hogy maguk a játékok, amik a gyors ssd technológiára építenek egyáltalán megjelennek PC-re, vagy csak komoly kompromisszumokkal.
Tehát nem úgy merül fel a kérdés, hogy az ember önállóan milyen PC hardvert bír összerakni, hanem hogy a PC-s játékpiac átlaga mire lesz képes / hajlandó beruházni, mert elsősorban attól függ, hogy a kiadók mit jelentetnek meg PC-re. -
Hunpriest
senior tag
válasz #16820480 #122 üzenetére
Mindig is így lehetett kihúzni PC-vel. A 4K raytracing-re kíváncsi leszek, de szerintem nem lesz a 4K 60 FPS általános, inkább a felskálázott 1440p a realitás. Több fejlesztői nyilatkozat is utal erre, na meg hogy az UE5 demó is "csak" 1440p átlag felbontáson ment 30 FPS-el. Persze biztos lesz pár flagship, ami tudni fogja (pl. GT).
@kpbendeguz: nem is vitatom, hogy a konzol a budget barátabb opció. A gen elején zsebbe nyúlós tartani vagy meghaladni a konzolokat, a közepe után meg egyre kevésbé. És ha pl. a generáció elején beruházol egy középkategória feletti PC-be, akkor az bőven nem 1-2 évig fog kitartani, hanem a gen. végéig.
[ Szerkesztve ]
-
Aszpik
tag
válasz Hunpriest #121 üzenetére
Azt èrdemes figyelembe venni szerintem, hogy pl. a 5700 XT az 1.75 GHz- en megy míg az új RDNA 2-nek a ps5-ben 2.23 GHz lesz a maximuma ez egy jó 25% plusz még erre jöhet még némi IPC növekedés is akár, tehát ezek alapján inkább az abszolút felső kategóriát érheti utol! persze addig míg ki nem jönnek a köv. generációs kártyák, de persze ez csak egy komponense az egèsz csomagnak.
[ Szerkesztve ]
"Most is ugyan olyan jó az éden, Ugyanolyan sz@r, mint régen" ;)
-
törölt tag
válasz Hunpriest #121 üzenetére
Megint csak ott a tévedés, hogy PC-nél a felső-közép kategóriát veszed figyelembe és nem azt a minimál hardvert, ami a PC felhasználók döntő többségnek van.
A Steam Survey szerint pl. a játékosok mindössze 10.36%-ának van 2060 vagy jobb videókártyája. Azaz ha a PS5 csak a 2060 szintjét eléri, már azzal is a PC felső mezőnyébe kerül.
Persze ahogy a konzol generációk kifutnak úgy zárkózik fel a PC átlag is a konzolokhoz, majd a konzol életciklusa végén a legszotyibb gamer PC is beelőzi, de most lesz egy nagy ugrás, mert míg a korábbi konzolok a PC alsó-középről indultak, addig a PS5 és XBox SX már a PC felső közepet célozza, sőt a pci-e ssd-re épülő architektúra már simán a PC top kategóriában versenyez, ami legjobb esetben is 4-5 év, mire egyáltalán a PC közpébe lejut.
Azaz jó eséllyel ez a konzol generáció lesz az első, amit a PC minimál konfig (amire a kiadók fejlesztenek) legfeljebb a konzolok életciklusának végén fog egyáltalán beérni.
Ettől még persze össze lehet állítani sok pénzért olyan PC-t, ami már a megjelenése napján lealázza a nextgen konzolokat, de attól még a PC-s gaming semmivel sem lesz közelebb a nextgen konzolokhoz, mert az nem a csúcskonfigokon, hanem az átlagon dől el.Kicsit olyan ez a sztori, mint a 90-es években az Amiga vs. PC párharc. Az évtized elején az Amigások még körberöhögték a PC-seket a PC szánalmas multimédiás képességei miatt, aztán a PC előbb csak teljesítményben, majd multimédiában is beérte, végül leelőzte az Amigákat mire a kiadók leálltak az Amiga fejlesztésekkel és az egész platform kihalt.
-
-
Hunpriest
senior tag
válasz #00137984 #105 üzenetére
De nem 1-2 évig időtállóak a PC-k. Meg nehogy azt hidd, hogy a nextgen elején rögtön nagy ugrás lesz. Most Ps5-ön szerintem eleinte annyi lesz, hogy menni fog a fullhd feletti felbontás 60 fps-en. (tehát felzárkózik a pchez) és majd pár év múlva jön nagyobb ugrás a minőségben. A ps5 nyers erőben még csak most éri utol a 2070/5700xt szintjét, ami fölött van még PC-n opció, ráadásul idén ezek helyett hasonló áron jön a következő gen ezekből is, amik meg már jóval a ps5 fölött lesznek nyers erőben. Szerinted azokkal nem lehet kihúzni a ps5 végéig?
-
GeryFlash
veterán
Szar világ jön rátok
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
C64
őstag
FoStation 😎
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
törölt tag
AMD válasza a PS5 kihivásokra. [link]
Talán érdemes megvárni a CDNA2 dizájnt, amihez az RDNA3 videókártya architektúra készül. Addigra a szoftveres háttér kiforrottabb lesz és a játékokban mutatott teljesitmény és az ára behatárolható lesz a PS5, XBOX Series X konzolokhoz képest.
AMD ceruza vastagon fog majd az árazás közben, akkor ezzel sem lesz a játékos előrébb...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Felesbandi #113 üzenetére
A jobb online multi az pont a konzolok mellett szól, mert PC-n a csalók teljesen megölik a játékélményt.
-
törölt tag
válasz Lacee1986 #112 üzenetére
Mondjuk a fizetős multi az évi 18 ezer forint, azért nem annyira kifizethetetlen, főleg ha azt nézed, hogy ez nem csak a multi ára, hanem egy szolgáltatás csomagé, amiben olyanok is vannak, mint cloud backup a mentéseidről és beállításaidról, egy rakás kedvezmény az alap akciókon kívül a játékokra és digitális tartalmakra, stb.
A drágább játékok meg kb addig igaz, amíg a megjelenéskori maximális árat nézed. Viszont konzolokon folyamatosan vannak akciók, hetente más címekkel, amik olcsóbbak mint az istenített Steam Summer Sale például.
Illetve játszós ép mellé is lehet, hogy kell egy laptop vagy tablet, mert nem feltétlen akar mindig az íróasztal mögé görnyedni az ember, ha csak híreket olvas vagy netezik kicsit. -
Felesbandi
senior tag
válasz Lacee1986 #112 üzenetére
En speciel azt se nagyon mondanam, hogy a konzolos jatekokkal dragabban jossz ki.
En speciel PS4-re a jatekaim nagy reszet hasznaltan vettem, kijatszottam oket 1x, majd eladtam oket es az arukbol vettem a kovetkezo jatekot. Kb. soha nem jatszok ki 2x egy jatekot, igy nincs ertelme megtartanom oket.
Ezzel szemben a PC-s jatekaimat nem tudom eladni, ott kuksol egy rakas cim a Steam-emen, amikkel soha tobbe nem fogok jatszani.Nyilvan ennek fenyeben olcsobban jottek ki nekem a PS-es jatekok, mint a PC-sek.
Termeszetesen ez csak en vagyok, aki gyujti a jatekokat es megjeleneskor vasarol, annak dragabban jon ki egy PS jatek, de szerintem vagyunk meg joparan, akik joval a megjelenes utan vesznek jatekot, miutan lement az ara, aztan elpasszoljak.A PC mellett tovabbra is szol jopar erv:
- izles szerint allithato grafika (pl. motion blur/bloom, stb. kikapcsolasara)
- tamogatott periferiak (eger+bill/gamepad, barmilyen headset mukodik, stb)
- jobb online multi (ingyenes, voice chat megoldhato TS-en, Discrodon, stb)
- jobb grafika (felbontas, FPS)
- stb. biztos meg mas is tudna mellette erveket felhozniAnnyi van, hogy az ar/ertek arany jenelneg nagyon nem a PC-nek kedvez.
En speciel amit visz a gepem normalisan, azt azon tolom, minden masra ott a konzol.
-
Lacee1986
senior tag
Én tavaly cseréltem a gépemben pár alkatrészt, pont 7 évig bírtam ki vele mint egy konzol generáció. Árban igazából majdnem ugyan ott van ha nagyon össze akarja hasonlítani a kettőt, persze valamennyivel olcsóbb a konzol. Sokan nem számolják a konzol árához a fizetős multit, a drágább játékokat és hogy mellé azért kell egy laptop / olcsó gép.
Persze tök felesleges ezt összehasonlítani, sok embernél ott az Xbox, PS és egy PC is.
-
törölt tag
" Középre az XOX helyére érkezni fog a Lockhart, ami ugyan gyengébb lesz viszont prociban megeszi az XOX-et + ott lesz az SSD, ergo azokban a sarokpontokban amiket a fejlesztők a kövi gen-ben ki fognak használni jól fog szerepelni, nem kell a XOX lassú HDD-jére is külön optimalizálni pl. Ezen felül ott lesz PC-n is az Xbox mint szolgáltatáscsomag (GamePass, stb) + ott az xCloud amivel meg még a mobiljátékosokat is le tudják fedni."
Tehát magad is azt írod, hogy az MS stratégiája a minél szélesebb felhasználói réteg lefedése különböző teljesítményű és árú hardverrel.
Erre mondtam, hogy ha egy kiadó a teljes MS ökoszisztémát célozza (és miért ne azt tenné, ha az a legnagyobb piac), akkor a leggyengébb hardverre fog tervezni és az erősebb vasat csak parasztvakító fícsörökkel fogja támogatni. (Értsd: nem lesz fejlettebb fizika, nagyobb opeworld pályák, jobb AI, legfeljebb nagyobb felbontású textúrák és szebb shaderek.)Ehhez képest a Sony üzleti modellje más: amint bejön a nextgen, lelövik a korábbit pontosan azért, hogy a fejlesztők - már a játék koncepciójától kezdve - a top hardverre fejlesszenek.
Ez viszont oda fog vezetni, hogy míg a Sony a minél jobb minőségű exkluzívokban lesz érdekelt, amik a maximumot is kipaszírozzák a hardverből, addig az MS a minél szélesebb réteget célzó multiplatform címekben. Multiplatformban ugyanis jó eséllyel nem lesz lényegi különbség a PS5 és Series X verziók között, elvégre ha a kiadó a Series X miatt nem erőlteti meg magát, akkor a PS5 miatt se fogja.
Ráadásul mivel a multiplatform játékok jelentős része egyben multiplayer is, így ha a user ezekre pályázik, akkor inkább valamelyik xboxot fogja választani akkor is, ha van pénze nexgenre, mert azzal nagyobb online közösséget tud elérni.Emiatt fog kialakulni a felhasználókban az az előítélet, hogy ha igazán top minőségű játékokat akar, akkor PS5, ha Fifázni lehetőleg minél olcsóbban, akkor valamelyik XBox.
Ez eddig is nagyjából így volt - legfeljebb nem vált szét a piac ennyire tisztán - csak eddig a highendet a PC jelentette, most meg a helyét - legalábbis az első pár évben - át fogja venni a PS5. És nem a Series X, hiába van meg a teljesítménye hozzá. -
opr
nagyúr
válasz GeryFlash #107 üzenetére
Nem erted. PC-bol mint tudjuk, csak es kizarolag az 1000-bol egy hasznalt, alkalmi vetel arat kell nezni, konzolbol pedig a letezo legdragabb, garancia ujat. Igy mar alig ketszeres aron ki lehet hozni a teljes PC-t, amivel 7 evig tudsz jatszani ugyanazokkal a multiplatform jatekokkal. Azt meg ugye tudjuk, hogy az exkluziv jatekok senkit nem erdekelnek.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
GeryFlash
veterán
3050Ti tuti nem lesz 100k, szerintem 85-90 ezer. Es ugye az x50Ti ugy meg mindig a kozepszint alja. Azzal hogy kihuzd kompromisszumokkal 6 evig minimum egy x70-es kartya kene, na az jo esellyel 200-ra jon ki. Ami egyenlo a PS5 araval. Es akkor van egy videokartyad alaplap proci haz tap ram SSD nelkul.
joooo de haaat lehet fejleszteni a regi gepet, nem kell mindent ujra venni, regi gepet eladni es azt beszamitani ---> zsenialis erv, tiszta szerencse hogy ugyanezt el tudod jatszani a korabbi konzolod eladasaval. Csak ugye konzolnal ez nem erv, mert mennyire snassz ilyennel ervelni
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Aszpik
tag
válasz GeryFlash #101 üzenetére
https://prohardver.hu/hir/az_nvidia_elkezdett_helyet_csinalni_az_uj_generaci.html
Ezen cikk alapján Én nem vagyok ennyire bizakodó. Jó esetben max egy jó ideig még stagnálni fog a VGA árak és ha összekapná magát a forint akár még csöekkenés is lehet a vége
Tavaly egy gtx 1660-at vettem 74 eFt-ért és még mindig ennyiért tudnám megvenni. Pont egy év telt el és már akkor az volt, hogy majd jönnek az AMD kártyák és az kicsit majd csökkent az áron, de ehelyett az lett, hogy az AMD is hozzáigazította a kártyáik árát az nvidiához és kész meg van oldva . Persze azóta volt egy komolyabb forint gyengülés is amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, pl proci fronton a ryzen 5 2600 proci is 12 eFt-al kerül többe mint amikor tavaly megvettem.
Tehát én nem vagyok ennyire pozitív, meg hát ismerve a gyártókat, minek adnák olcsóbban, ha megveszik így is?
Az viszont tény, ha nőni fog az ár akkor valószínű egyre többen fognak a konzolokat (PS, Xbox) választani és elnézve a steam-es statisztikákat a felhasználók kicsivel több mint 9 %-nak van RX 5700 (ide értve a 1080-as kártyákat is) vagy erősebb kártyája, és inkább a közép kategóriás és belépő szintű kártyák részesedése nő. [link]
Általában az ár növekedése nem hat jótékonyan a keresletre"Most is ugyan olyan jó az éden, Ugyanolyan sz@r, mint régen" ;)
-
törölt tag
válasz atesz999 #100 üzenetére
Válaszoltak előttem és jól felvázolták a helyzetet ami a PC játékosokra vár. Nagyjából az eddigi játékokban az Intel i5 és AMD Ryzen procik (4core/8thread) és a GTX 1660 elég jó volt FullHD 60FPS Medium/High beállitáson játszani.
Intel i7 (6core/12thread) és az RTX 2060 Super FullHD 120FPS High beállitáson vagy a magasabb felbontásokban a 60FPS teljesitményt hozta. Érkezhetnek a közeljővőben olyan Next Gen grafikával játékok ahol a legjobb PC hardvereken érdemes csak játszani. Megértem ha egy játékosnak ezek az igények nem ilyen magasak és a 4K felbontás vagy a FullHD 120FPS nem követelmény, akkor a jelenlegi Nvidia RTX videókártyák és a 6-8 magos procik pár évig még kiszolgálhatják a játékban. Nekem ezért a nagyon sok 100ezer forintért az 1-2 év időtállóság nem elég, ezért a PS5 konzol jelenleg a legjobb lehetőségnek tünik.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kijelenthetjük, hogy a cikkben tévednek...
Gabe Newell Says Xbox Series X is Better Than PS5"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nyakdam
aktív tag
Magad írod, hogy a konfigod 250k volt. A konzol mennyi volt? 130? Az i7 azért elég mert 8-szálas mint a mostani konzolok. Az újak 16 szálat használnak, szóval kb a megjelenés után 2-3 évvel, ahogy kivezetik a régi konzolokat, és a motorokat átdolgozzák az új gépekre, kevés lesz a 9400.
Ez a generáció váltás lesz a fejlesztőknek az eddigi legolcsóbb váltás, mivel az új konzolokra nem nagyon kell plusz munkát áldozni, elég a mostani motorokkal megírni a régire a játékot és hozádobni nagyobb textúra packot. A hardver elég erős a mostani genhez képest, hogy futássa 4k- ban dupla fps-el. Ezt egy mai pc-vel is megoldod, elég lesz 6 mag de kell a VGA-nak a több VRAM. Szóval legalább 150k-s VGA. De ha kivezetik a mostani gent muszály lesz már a fejlesztőknek virítani, és kevés ez a pc, így kell majd a pc-n a 16 szál és a mégerősebb VGA.[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Tehat akkor a PS4 aranal ketszer tobbert vettel egy gepet ami a PS4 szintjen futtatja a jatekokat. Nincs ezzel baj, csak ne legyen erv.
,,De ez a köv. generációnál is meglesz, 2-3 hónap és az RTX 2070 teljesítményének megfelelő kártya majd lesz egy 3050Ti vagy egy 3060-as 80-100 K közötti áron, nehogy azt hidd, hogy mire a köv. generációs konzolok kijönnek a 2070RTX -170-200 ezer marad."
Es mire lesz neked eleg egy 3050Ti? Szerinted azzal kihuzod a generacio vegeig? Erdekes hogy korabban x70-es kartyat vettel amivel meg eppen mennek a gamek 30-60FPS kozott, most meg az az erv hogy hogy nem kell felni mert a 3050Ti nem lesz 100k. A 2070/3050TI nem fogja kihuzni 6 evig, vagyis kihuzhatja oriasi kompromiszumokkal.
Komolyan nem ertem a PC-seket, mindeki tudja ha maximum grafikai szinvonalat akarsz akkor PC. De miert kell lepten nyomon megprobalni bebizonyitani hogy gazdasagilag valid dontes? Nem, soha nem fogsz 4-500 dolalrbol generacio elejen olyan PC-t osszerakni ami a generacio vegeig a konzol szintjen futtatja a jatekokat. Nincs is ezzel baj, nem ezert kell PC-n jatszani.
-
atesz999
tag
válasz #00137984 #67 üzenetére
Egyelőre maradjunk a ps4/Xbox one-nál mert ezek vannak jelenleg piacon.
Anno 6 éve már lassan , hogy egy 4690K + gtx 970-et vettem +8GB RAM + 1TB winchester +ház+tápegység , a mai napig viszi a játékokat FULL HDben konzol szintű grafikán 30/60FPS-el. Olyan 250 ezer Ft volt anno a teljes gép. Sőt mini ITX-es , szóval feláras volt a gép a normál ATX vagy micro ATX-hez képest. A Jedi Fallen Order is megy épp olyan jól ezen a konfiguráción mint konzolon.
De ez a köv. generációnál is meglesz, 2-3 hónap és az RTX 2070 teljesítményének megfelelő kártya majd lesz egy 3050Ti vagy egy 3060-as 80-100 K közötti áron, nehogy azt hidd, hogy mire a köv. generációs konzolok kijönnek a 2070RTX -170-200 ezer marad. Nem, hanem eltűnik és egy ugyanolyan teljesítményű kártyát kapsz majd 80-100 ezerért. Egy i5-9400 (60K) , ennél erősebb processzor felesleges. Annak idején sem kellett az i7 90-100 ezerért, hogy 6 évig hozza ezt a konzol szintet. Sőt itt a végén sok játék konzolon már csak 30FPS. Ezt egy GTX 970-es is hozza Full HD-ben bőven konzol grafika minőségben. -
Silεncε
őstag
válasz #54625216 #96 üzenetére
De továbbra is összvissz egyetlen játékot jelentettek be az Xbox One generációra, a Halo Infinite-et (ezt is valszeg csak azért, mert még bőven a One-érában kezdték el és állítólag az volt a célplatform, csak közbejött a gen váltás). Még az új Forza Motorsport is XSX exkluzív lesz. Az MS totál tojik a curr genre (ez annyira igaz, hogy ha jól hallottam, az xCloudot eddig vivő XOS-eket is ki fogják cserélni idén XSX-ekre, mondjuk ezt már nem tudom hol olvastam, forrást ne várj), az XOS-t is csak azért hagyták meg, mert kis túlzással fillérekért gyártható és tökéletes lesz a prevgen játékok futtatására + 4k Blu Ray playernek + az xCloud szolgáltatás terjesztésére a GP-ben, így megúszták egy új konzol elkészítését. Középre az XOX helyére érkezni fog a Lockhart, ami ugyan gyengébb lesz viszont prociban megeszi az XOX-et + ott lesz az SSD, ergo azokban a sarokpontokban amiket a fejlesztők a kövi gen-ben ki fognak használni jól fog szerepelni, nem kell a XOX lassú HDD-jére is külön optimalizálni pl. Ezen felül ott lesz PC-n is az Xbox mint szolgáltatáscsomag (GamePass, stb) + ott az xCloud amivel meg még a mobiljátékosokat is le tudják fedni.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz #54625216 #96 üzenetére
Igazabol onnantol kezdve, hogy a megigert 2 evben osszesen egy belsos exkluziv jon, az egesz teljesen mindegy.
A 3rd party studiok amugy se engednek el a kezet meg a one/ps4 generacionak 1-2 evig, mert abban van az uzlet, tehat 3rd party jatekbol minimum 2 evig nem fogunk nagy ujdonsagot latni, elegge be vannak szegenyek korlatozva.
1st party meg -legalabbis az alapjan, amit eddig tudunk- csak a halo lesz az elso ~2 evben.Ami meg hiba: nem a ps4 pro/series x lesz alapul veve, hogy mi legyen a minimum, hanem a ps4 fat/slim, illetve a one/one s.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
törölt tag
Olvasd el #53 Dreampage hozzászólását, szépen elmagyarázza, hogy miről van szó: az MS nem a nettó konzoleladásokra fókuszál, hanem az xbox userbázis méretére.
Ráadásul az MS-t nem csak (sőt elsősorban nem) az xbox sikere motíválja. Az MS a kezdetek óta az iparági szabványok kézben tartására fókuszált, amihez sokkal fontosabb, hogy a multiplatform fejlesztők számára az egész xbox-windows-directx ökoszisztéma megkerülhetetlen maradjon. Ehhez pedig minél több játékos megtartása a prioritás, nem pedig a nextgen csata megnyerése.
Azaz a One-t jó ideig futtatnia kell az MS-nek, hogy ne erodálódjon a userbázis.
Így viszont a fejlesztők nem igazán fogják kihasználni a Series X képességeit, kb. egy fejlettebb One X-ként fognak rá tekinteni, azaz ami megjelenik One-ra, az majd jól fog futni Series X-en 4K-ban, de kb. ennyi.
Mindeközben a Sony ezerrel tolni fogja a PS5 képességeit kihasználó exkluzív címeket, mert mindent a PS5 eladásokra tett fel. -
opr
nagyúr
válasz Carlos Padre #94 üzenetére
Fair enough.
-
opr
nagyúr
válasz Carlos Padre #91 üzenetére
De igy is baromsag, mert a one X az nem egy kulon generacio, hanem a one generacion belul egy tipus. Ilyen alapon a slim verziok is kulon generaciok.
Mint ahogy a ps4 pro se egy kulon generacio, csak egy extra tipus. A ps4/xbox one egy generacio.[ Szerkesztve ]
-
-
opr
nagyúr
válasz Carlos Padre #88 üzenetére
Marmint? Ezt most nem ertem. Ott is 7 ev egy konzol eletciklusa.
-
törölt tag
válasz drotsztyuart #50 üzenetére
A PC-nél nem az a kérdés, hogy egyáltalán lesz-e majd olyan erős vas, ami tartja a szintet a PS5-el (lesz), hanem hogy elég PC-s usernek lesz-e olyan (nem lesz).
A PC-s kiadók pedig mindig az alja konfigot veszik alapul, legfeljebb beletolnak néhány részletesebb textúrát meg raytracelt víz shadert, hogy örüljön a paraszt, ha már milliókat költött titánkártyára.
Ilyen probléma a PS5-el nem lesz: nyugodtan ki lehet paszírozni a hardverből maximumot, és nem fogják a játékot lepontozni a Steamen, hogy szar az egész, mert i3, gtx960, 4GB ram konfigon beesik 15 alá az fps 4K-ban.Egyébként ugyanez a baj az MS stratégiájával is: jön a nextgen, de a userbázis növelése miatt életben tartják az xbox one-t, ezért a kiadók one-ra fognak optimalizálni, a nextgent meg PC-s logikával elintézik pár parasztvakító grafikai fícsörrel. Így hiába van hardverben azonos szinten a PS5-el a Series X, az átlagnak az fog lejönni, hogy a PS5 jobb, mert nézz csak rá a játékokra.
-
opr
nagyúr
Honnan veszik ezt a mennyisegu marhasagot ezek a firkaszok? Megirta mas is, tehat megirja O is, lehetoleg meg nagyobb szamokkal?
Komolyan nem ertem.
A masik meg, hogy honnan jon ez az 5 eves eletciklus? Eddig minden konzol fo eletciklusa 7 ev volt, a valos meg inkabb bo 10, ha nem tobb, pl a ps3 keze meg csak par honapja/talan egy eve lett teljesen elengedve (ok, jatekok mar regebben nem jottek ra, de online szolgaltatasok meg voltak/vannak ra, csomo meg mukodik es aktiv is).
ps4-re is meg minimum 3 evig fognak jonni jatekok, ha mas nem, a szokasos fifa meg hasonlok.
Pl fifa 19 meg 2018 szeptemberben megjelent ps3-ra, mint utolso mohikan. A ps3 2006 novemberben jelent meg. Ez 12 ev. De ok, ez kicsit tulzo pelda, de 2014-ben meg kijott ra vagy 100 jatek. Az meg boven eletciklus. Ez 8 ev. 2015-ben is jott meg ra jatek boven, ha mar kevesebb is, tehat meg ez is siman tekintheto eletciklusnak, bar mar boven nem a fo fokusz. Ez 9 ev. Szoval elkepzelni nem tudom, honnan szedik ezeket a baromsagokat.
ps4 2013 novembereben jelent meg. Tehat 7 eve.
Sehol, senki, semmilyen hivatalos uton nem nyilatkozott olyat, se box, se sony oldalrol, hogy le akarjak roviditeni a konzolok eletciklusat. Hulyek lennenek, hacsak valamiert nem nagyon muszaj.Ha eletciklusnak azt tekintjuk, amig ujonnan, garanciaval, bontatlanul meg lehet venni egy konzolt boltbol, akkor is inkabb 8-9 evrol beszelgetunk.
15 perc wikizessel meg lehet cafolni ezeket a baromsagokat, elkepzelni nem tudom, megis miert veszi at mindegyik diszfirkasz. Ennyire nem zavarja, hogy baromsag, amit ir? Vagy ennyire nincs kepben? Vagy egy kattintas mind folott?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mielőtt valakinek az a remek ötlete támad, hogy az igényeimből én adjak alább (6core/12thread proci és az RTX 2080), azt már most lebeszélném erről. Legalább 2-3 évre fejlesztenék, de a gépigények alakulása miatt a hardvergyártók is folyamatosan dolgoznak. PS5 konzol szintén hatással lehet a játékfejlesztőkre, ezért a PC minden eddiginél keményebb dió lehet...
-
atus72
őstag
Már 170M-nál járnak a becslések
[link] -
törölt tag
Aszpik és Duracellm
PC fejlesztésre már szintén gondoltam (...hogy a fenébe ne, itt a PH!-en ki nem?).
Gyorsulást %-ban mérve sok 10ezer forintomba kerülne annak a teljesitményszintnek az elérése amivel pár évre biztositva lenne a Gamer PC. Érkezőben vannak az új videókártyák és ehez elég lenne a 8core/16thread proci és egy jó tudású alaplap, miközben a 2 X 16GB DDR4 RAM fejlesztés időszerűnek látszik a trendeknek megfelelően. Most komolyan a trendeknek akarok megfelelni vagy csak játszani szeretnék? Az utóbbi...
PS5 konzolnak nekifeküdnek a játékfejlesztők vagyis a játék kinálatra kevesebbet lehet panaszkodni és a Next Gen játékok 70$ ára miatt majd meggondoltabban érdemes játékot választani. Remélem maradnak a dobozos PS5 játékok és a használt konzol játék üzlet tovább virágzik...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #00137984 #28 üzenetére
Egyetértek, jobb lenne ha ebbe az igényesebb irányba mozdulna el a teljes játék piac.
PC-s (játék) biznisz után futni 10 éve nem éri meg. Azoknak volt utóbbi időben ez kényelmes akik mindent-is egy géppel* szerettek volna letudni, és ezért mindenből megvették bele a középszerűt, és ezért nem is támaszthattak komolyabb igényeket vele szemben.
Ha ezen a szinten túl akart jutni valaki, elszállnak a költségek, ráadásul felfelé tartva, egyre inkább bele lehet ütközni abba a limitbe, amit a PC PC-sége okoz, hogy ua. OS-t futtatják, 90%-ban azonos a szemlélettel belőve, egy low-power hordozható eszközön, meg egy Gamer PC-n.
Ebből ha megszakad a user (akár anyagilag), megszakadnak a játék gyártók(kompromisszumok-kompatibilitás), akkor sem lehet olyan stabil játékélményt összehozni, mint egy fix funkciójú, feladatra összerakott hardveren, a rá optimalizált beállításokat használva.
Mennek föl az árak, irtózatos tempóban erősödnek a hardverek és ahogy ki öregszik, fogy ez a réteg*, Egyre kevesebben, inkább csak kényszerűségből vagy szerelemből maradnak meg a PC-s játéknál. -
veterán
Azért most előjön majd a FullHD vs 4k, én most is 4k vagyok PC-n na ott aztán nincs költséghatékony gép de tudom aki kurvának ál ne csodálkozzon
-
Aszpik
tag
válasz GeryFlash #77 üzenetére
Nemigazán írtam ilyet. Pont fentebb fejtettem, ki, hogy 2x -2,5x drágább egy jó gamer pc mint várhatóan a PS5 lesz (ha 200 eFt körül megál persze)
Bár lehet félreérthető volt, így beszúrtam a mondat végére, hogy teljesítményben nem érzékelek nagy difit gameplayek alapján a PC javára persze Árban annál inkább[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Mióta drágább egy PS mint egy FHD PC. De komolyan, fejtsd már ki. Jöhetsz használt árakkal is tőlem.
-
Aszpik
tag
Egyáltalán nem
Csak viszonyítási alapnak gondoltam megemlíteni, hogy ez a konfig ennyit tud most és valószínű még vagy 2 évig elleszek vele akár médiumon is. Engem igazából az sem zavart, ha valami csak 30 fps-körül futott, csak fusson Anno a far cry 3-at is '~25-28 fps körül toltam végig medium/low grafikán, de nem zavart meg hát annyit tudott anno a pc-m.
Én igazából nem nagyon érzékelem, hogy akkora difi lenne a ps4 pro és egy jó FHD-s pc között teljesítményben. Mostanában kissé ráfeküdtem a témára és néztem néhány összehasonlítós videót Pc vs Ps vs Xbox FHD-n és hát sok különbség "Számomra" nem volt, így felesleges erősebb és drágább hardverrel hajszolni a "számomra" lényegtelen részleteket amik egy gyorsabb pörgősebb játékmenet alatt amúgy sem látszódnak. Bocs ki kellett emelnem a számomra.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Ebben a szemléletben én azt nem értettem soha, hogy ha PC-n a full hd 60 fps ultra a viszonyítási alap, akkor hogyan jön szóba a konzol. Ha az új konzolok ezt tudni fogják, akkor persze OK, de a valóságban eddig ez soha sem valósult meg. TV-re készülnek azok a játékok, nem szempont az ultra beállítás. Sokszor még a 60 fps sem.
Vagy olcsóbban a konzolon jó az alacsonyabb graf, de pc-n az pfff.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Aszpik
tag
válasz #00137984 #67 üzenetére
Én is ezért gondolkoztam és valószínű beszerzek majd egy PS5-öt. Az utolsó konzolom a PS1 volt szóval kivártam rendesen
Tavaly "újítottam" fel a PC-m durván 180eFt volt és a tápon és a házon kívül (ami adott volt) cseréltem mindent a low budget szellemében (gtx 1660 + Ryzen 5 2600). Ez még úgy megfelel FHD 60fps kritériumnak, de persze már vannak olyan játékok ahol ultra helyett sima high beállításnál tartja az értéket (pl. metro). A vicc az hogy az acélos forintnak köszönhetően most kb 20eFt-al többe kerülne ugyan ez... Mondjuk reményeim szerint még vagy 2 évig bírni fogja az új játékokat még ha mediumon is. És ha "befellegzik" játékok terén ez a konfig akkor is olcsóbb lesz egy Xbox-ot beszerezni mint csak egy hasonló tudású vga-t. Sőt jelenleg ahogy kinéz gyakorlatilag mindkét konzolt (egyszerre) olcsóbb lesz beszerezni mint egy hasonló tudású konfigot egyenlőre.A másik ami miatt sokan áttérhetnek szerintem a konzolokra hogy ahelyett hogy a hardverek ára csökkenne (független az árfolyamtól) még nő Pl: [link] múltkori hír, hogy az nvidia kártyái árának növelését javasolja partnereinek. Jelenleg egy hasonló specifikációjú PC. a szokásos low budget szemléletemmel (házzal, táppal, olyan ssd-vel ami csak megközelíti sebességben a ps5-ét, ray-tracking képes vga-val, blu-ray lejátszóval) már meghaladja a fél milliót és mivel ez csak hasonló teljesítményű (papíron) így valószínű közel nem érhető el vele az (grafikailag) ami majd a konzollal elérhető lesz.
Nem voltam soha konzol párti, inkább a pc vonalat erősítettem, már amikor volt lehetőségem/igényem kicsit újítani, hogy azon kevés játék ami tetszett fusson a gépemen. De a fenti trenddel nincs "kedvem $$$$" haladni, így számomra logikusabb döntés a konzol, még ha idővel kompromisszumos is lesz a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz #00137984 #54 üzenetére
Ez a PS4-nél is így volt és kezdésnél egy i3-4xxx + 750ti szintet tudtak hozni. (A Destiny 1 még dropolt is keményen)
Mivel most már ismerik a platformot, biztosan jobb lesz az indulás, de én most nem várok olyan nagy ugrást. Majd pár év alatt szépen folyamatosan fognak fejlődni."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Hunpriest
senior tag
Biztos a PS3 előtt is ezt hitték. De amúgy meg még kissé korai ilyeneket feszegetni nem?
-
GeryFlash
veterán
Össze lehet de használt alkatrészekből. Általában ez a vita itt fullad ki, mert A azt mondja hogy össze lehet vagy sem?! B meg azt mondja hogy jó de ne már. Szóval ha nem muszáj ne játsszuk le ugyanazt 2327327372szorra.
-
veterán
250e értékű új PC... ez valami urbán legend? Valamit valóban össze lehet rakni ami megmozdít dolgokat most.. nem 1 év múlva stb és legalja színt.
TV általában adott azt nem számoljuk a konzolhoz, viszont monitor kell Én pl ott is 43-om collnál tartok nem nem TV.. -
Tigerclaw
nagyúr
Ha veszek is next gen konzolt, nalam a PS5 van elso helyen a valasztasi listan. Kihagytam mindket current gen.-t es a PS4 exclusivak nagyon tetszettek. Remelem lesz visszamenoleges kompatibilitas. Mondjuk valoszinuleg nem leszek early adopter. Most se idot, se penzt nem akarok a gamingbe tolni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
Szintén elkövetted azt a hibát, hogy a hardvergyártókat kihagytad az egyenletedből és a jó játékélményt. Jó játékélmény az egyéni igények kérdése is, mert nekem ezt a folyamatos FullHD/100Hz jelenti és egy olyan játékmenet ami közben nem alszom be és nem vágja agyon az írányitás (állandó ugrálást és a kameramozgás hibákat nem szeretem). Grafika közben nem másodlagos, mert a textura minőség és az objektumok száma és művészeti megvalósitásuk egyaránt fontos. Azért nem lehetetlen feladat az igényeimet kiszolgálni, mert a Jedi Fallen Order játékban is megtaláltam a jót és persze a hibákat is aminek egy részét elnéztem a játékfejlesztőknek. Ehez a játékélményhez a jelenlegi gépem teljesitménye pont elég volt eddig...
PS5 konzol szintű játékélményhez nem lesz elég a 250ezer értékű PC hardver, mert legalább 3x ennyi pénzt könnyedén rászámolhatsz a videókártya és proci+alaplap árak miatt. Nem és nem lesz elég a Ryzen 3600X proci és alaplap (75ezer + 40ezer) és az RTX 2070 Super (180-200ezer) teljesitménye sem, mert van amit nem lehet most még a PC-n a játékokban megvalósitani. Nem feltétlen a hardverek miatt, hanem a játékfejlesztők és a PC szoftveres feltételei miatt. Konzolban az egyedi hardverek miatt nehezebb az ősszevetés, mert azok az AMD hardverek a PS5 konzol és a SONY ajánlásai szerint voltak módositva.
-
kromatika
veterán
Szerintem össze jön az új eladási rekord.
-
törölt tag
Nekem a PS4-ben az exkluzívok a jók, illetve hogy rákötöm a tévére, leülök a kanapéba és játszom. Ezt egy laptoppal nem lehet ilyen minőségben megcsinálni, márpedig sok családban a számítógép az egy vagy több laptopot jelent.
(Nekem speciel van asztali PC-m is a billentyűzet+egeres játékokhoz, és majd kipróbálom tévére kötve a tablet módba bootoló gépet is. Utóbbit akkor, amikor lesz rá időm és affinitásom. Addig is, erre ott a konzol.)
[ Szerkesztve ]
-
Prof
addikt
Ez mindig igy van ha az adott budget PC ar/teljesitmenynel sokkal jobbat hoznak ki egy uj konzolgeneracioval.
500-600 dollarbol nem raksz ossze uj garis gyors ssds 10tflopsot gepet csak a cpu+gpu paros tobbe kerul. Hala Nvidianak meg 1000-bol se...Mivel a Sony inkabb a hardverre (tv, kamera,video uzletagbol jottek) epit, mig az MS a szoftverre, naluk elobb jonnek majd a nextgen jatekok ps5-re mert azok adjak el az uj vasat.
Az Ms szoftvert/ szolgaltatast akar eladni neki megeri meg 3 evig regi konzoljatekokat kiadni ami fut mindenen, kulonosen a 50+ millio mar eladott xbox one-on.En tovabbra is azt mondom kozeptavon a game streaming fog terjedni, kulonosen, hogy mar lassan nem konzolra fejlesztenek minden jatekot ha nem mobilra mert abbol jon a legtobb le, oda meg 720p stream is boven sok. Ez mondjuk erosen fugg az 5G terjedesetol/aratol.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Erre kíváncsi vagyok.
Jöhet a pc, 250k-ból (szoftverlicencekkel együtt!), ami viszi a nextgen címeket még 5-6 évig olyan szinten, mint a ps5/xsx. Pcie4 ssd minimum 4GB/sec-el legyen benne. Monitor/tv nincs számolva, viszont egér meg billentyűzet kell, úgy tisztességes."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
atesz999
tag
"Minden másra még megmarad a PC." + 1 konzol ára és már 250 ezer Ft-nál jársz.
250 ezer Ft-ból bőven tudsz olyan PC-t össze rakni, ami 5-6 év múlva is simán viszi a játékokat az adott generációs konzol szintű grafikai szinten. Felesleges ennyire túl dimenzionálni a "gamer PC" fogalmat.
Én nem is értem mi a jó ezekben a konzolokban amikor PC is kell mellé, ha mást is akarsz csinálni, nem csak játszani. És nagyon sokszor kerül az ember olyan helyzetbe , hogy nem csak játékra kell a gép. -
törölt tag
válasz Carlos Padre #58 üzenetére
Meglepődnék, az biztos!
-
opr
nagyúr
válasz drotsztyuart #49 üzenetére
"Totális dilettantizmus vagy fizetett marketing bármit jósolni."
Ebben amúgy van igazság. Kár, hogy közvetlenül az után írtad, hogy tettél egy enyhén szólva hasraütésszerű, teljesen dilettáns és légbőlkapott jóslatot."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
félisten
Hááát ez elég manipulált felvételnek tűnik: a TLoU2 éles képet mutat, míg a Halo videója homályos, maszatolt.
Aztán más tényezők is szerepet játszanak, lásd:
DigitalFoundry - Halo Infinite Gameplay Trailer Analysis: Are The Graphics Really 'Flat'...?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Ezeket a játékfejlesztők évekkel ezelőtt elkezdték, viszont fejlesztői környezetben. Ez annyit tesz, hogy ezek a játékok a PS5 konzolra készültek.
Legerősebb teljesitményre képes PC hardverekkel ősszevetni a PS5 konzol felépitését szerintem hibás megállapitás, főleg mert a konzol hardverek egyedileg és célirányosan voltak tervezve. Napszúrást kaptál...?
Az anyagiak terén nem fogok megint vitába bonyolodni, mert a proci topikban ezeket a köröket minap már lefútottam. Nem kell megérteni az álláspontomat és lehet megint személyeskedni (amit már nagyon unok és nem ezért a hozzászólásodért értem), de csak a játék számit és a játékélmény.Nem a hardver gyártója és a színe, viszont igen árérzékeny régióban élek ahol minden forint számit és nem mindegy mire adom ki...
[ Szerkesztve ]
-
dreampage
HÁZIGAZDA
Ez csak a régi üzleti modellben van így. A fejlesztőket nem a gépeladások győzik meg, hanem a játékosbázis. A PlayStationnél a kettő nagyjából (de nem teljesen) egyet jelent, a Microsoftnál már nem. Ha eladnak 100 millió PS5-öt, az azt jelenti, hogy van maximum 100 millió játékos. Ha ehhez képest eladnak 30 millió Series X-et, de PC-n, Game Pass-ban és xCloudon egyébként van még 150 millió aktív játékos, akkor a fejlesztők azt nézik, nem a gépeladást. Egy kiadónak a potenciális vásárlóréteg a lényeg, az Xbox esetében pedig ez már nem a konzoleladáshoz van kötve. Az aktív játékosok száma számít. Épp ez a különbség a Sony és a Microsoft modelljében.
Egyébként ez már most is így van, Xbox One-ból harmadannyit adtak el, mint PS4-ből, az aktív játékosbázis mégis nagyságrendileg ugyanakkora (kb. 80 millió játékos van Xbox Live-on). A platform szempontjából ez a lényeg, egy kiadónak pedig mindegy, hogy az Xboxra kiadott játékát Xbox konzolon vagy a Windows Store-ból veszik-e meg. A Game Pass és az xCloud elterjedésével ez még inkább így lesz (jelenleg a csak konzolra megjelenő játékoknál valóban visszatartó erő a kevés eladott Xbox One), hiszen azzal potenciálisan még több tízmillió, vagy még több ember érhető el, konzol eladása nélkül is.
A játéknak soha nincs vége.
-
törölt tag
Hol raksz össze normális PC-t ennyiből? Egy használhatóbb VGA 5-600$, az 1TB NVMe SSD 200$ legalább, és ha valami normálisabb házat szeretnél, nem valami méretes betonkeverőt, akkor az is simán 2-300$. Már 1000-nél vagyunk, pedig még se alaplap, se CPU, se memória (és a tápot meg hűtést most úgy számoltam ráadásul, hogy benne van a házban, mondjuk egy NZXT H1-ben).
Ehhez képest ezek a konzolok valószínűleg nem 7-800-ba fognak kerülni, hanem inkább ilyen 500 körül, ami azért elég jelentős különbség szerintem. -
drotsztyuart
tag
válasz #00137984 #48 üzenetére
(lejárt az idő)
Te mióta nem jöttél ki a napfényre?
Pár éve elkezdett cuccok azok kb a mostami max pc szintet ha megütik majd.
Azt a 800 dolláros konzolt kb jövőre kb nem sokkal többől dollárból összerakod pc-ból.
Multiplatform címek akkor is lesznek.
A konzol ex címek meg még ritkábbak lesznek mert még több pénzbe kerülnek még hosszabb lesz a fejlesztési idő.
A mostani racsniparty ex címek számát kb oszd kettővel.
Kb erre számíthatsz.
Pc-t meg már most olyat össze lehet rittyenteni 1000 dollárból mint az a konzol lesz 7-800-ból.
És nyilván a gyártók ölbetett kézzel nézik majd az egészet.
Nem vagy te egészen képben szerintem.[ Szerkesztve ]
-
drotsztyuart
tag
Azt mindenki elfelejti , hogy a jelenlegi generáció alatt tört be igazán kínába a konzolpiac és a mostani 400 dollár körül indult ez meg lesz vagy 7-800.
Totális dilettantizmus vagy fizetett marketing bármit jósolni.#30 kösz.
Ezt a dumát már ismerjük.
Hallottuk a ps4 előtt is.
"Oszt" jól nem is jött be.
#33.
Ja kezelte.(jó szarul amúgy)
A fortnite kivételével a játékok meg nem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Duree és kpbendeguz
PS5 megjelenését követő időszakban kevés nagy játékcím fogja a Next Gen grafika szintjét elérni. 2-3 éve megkezdett már alapjaiban a PS5 konzolra fejlesztett játékok érkeznek nyitócímnek. Látványos és jó játékok lesznek ezek, de amik ezután jőhetnek azokra a PC évekig képtelen lesz frappáns választ találni. Nincsenek most a PC-ben olyan nagyszabású, a Crysis ősszetettségét túlszárnyaló játékok. A játékfejlesztők sem látnak nagy lehetőségeket, mert PC-re a sokadik évről-évre át skinezett részeket adják ki és kifáradtak az egyhangú játékok sorozatgyártásában. Mi játékosok meg főleg...
Tényleg nagyon jó kérdés, hogy mennyi játékos fog egyből a konzolokra váltani, hogy ez a konzol eladásoknak és a 4K kijelző üzletágnak még nagyobb lőkést adhat. Van pénz a játékban és megoldják a 4K/120Hz képfrissitést és a csatlakozásokat, ha megéri fejleszteni és profitálni tudnak. Van az a pénz és a SONY is lehetőséget lát a PS5 konzolban.[ Szerkesztve ]
-
RudY
addikt
válasz Carlos Padre #45 üzenetére
Akkor miért bútoroztak össze, valami stream-féleség lesz Sonynál is?
-
mike1334
veterán
Szerintem 2021-ben növelni tudja majd a ps5 eladását a sony, sokkal többet fognak eladni belőle, mint 2020-ban, és összehasonlíthatatlanul többet, mint 2019-ben, illetve összességében a sony ps5 eladásai megfogják haladni az ms és nintendo kombinált ps5 eladási számait...
@Kendek
a Microsoft sem konkurencia, mert az Xbox üzleti modellje nem a konzolra, hanem a Game Pass-ra és a Live szolgáltatásra épül.=még az okos pirítóssütőn is fog futni az xcloud, ha van kijelzője vs. Azért csak önmagában is számítanak az eladások, mert ez győzi meg a játékkészítőket arról, hogy készítsenek játékokat az adott platformra.
HA(!) tényleg működni fog a megálmodott formájában az xcloud, akkor kb az összes telefon a világon potenciális MS konzollá válik. Én fejlesztenék így rá.......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
törölt tag
válasz #16820480 #42 üzenetére
Többen asztalhoz ülve játszanak konzolról is. Nekik oda nem is kell akkora nagy monitor, viszont érdekes lehet, hogyan viselkedik a PS5.
A Samsung tévék FreeSync-et támogatnak, gyakorlatilag az összes többi pedig HDMI VRR-t. Későbbi firmware frissítésekkel változhat a helyzet. Az LG pl. év végére ígért FreeSync támogatást is az idei OLED-ekhez. A PS5 mindkettőt tudja majd, ha nem tévedek.
Viszont ha valaki erősítőn vezetné át a jelet, akkor a FreeSync szopó. Azt tudtommal nem támogatják az első HDMI 2.1-es erősítők.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #72042496 #37 üzenetére
A monitorok már a méretüknél fogva hátrányban lesznek igazából, 50+" monitor nem nagyon létezik. Mondjuk tévében meg a Freesync nem annyira elterjedt, amennyire láttam (de lehet csak rossz helyen nézegettem).
morgyi: Na igen, a híres, hírhedt Steam summer sale, most nyáron ránéztem, ha már annyira tukmálta magát, hát csalódás. A PS store heti akciói legalább ilyen jók, és az egész évben megy. Ha meg van PS+ valakinek, akkor még több kedvezmény van. És még mondják, hogy a konzolos játékok drágák.
-
törölt tag
válasz #16820480 #35 üzenetére
Ez egy más jellegű kérdés, én inkább a dolog technikai oldalára szorítkoztam. Ha technikai oldal, akkor számomra érdekesebb, hogy a monitorok ezúttal valószínűleg hátrányba kerülnek: jellemzően DP-n tudnak 120 Hz-et, és ehhez átalakítózni kell. Ami ha működik is, a VRR/FreeSync szinte biztos, hogy elveszik.
Az eddigiek alapján ezt szűrtem le. Remélem, tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
-
BoC1ka
senior tag
Ha tudni fogja a 120/144Hz 1080p-t a 4K 60 mellett és natívan támogatja a bill egér kombót gyakorlatilag megölhet sok PC multi címet...Cod, BF, PUBF, Valorant stb stb mindtől venne el játékosokat.
Ha ez a két tényező bekerülne a PS5-be eldobnám az agyam
YNWA
-
törölt tag
Szvsz az első pár évben a PS5 játékok minőségre meg fogják előzni a PC-seket a PS5 SSD-je és az azt ki is használó architektúra miatt. PC-nél a pci-e 4.0 SSD-t még jó darabig nem lehet minimálkonfignak elvárni és akkor még nem beszéltünk az egyéb botleneckekről, amikkel konzolon nem kell számolni. A PS5 életciklusa vége felé már - szerencsés esetben - fel fog zárkózni a PC, de szerintem már eljutott az iparág arra a szintre, hogy a következő években konzolra szebb és jobb játékok fognak megjelenni, mint PC-re.
-
Tigerclaw
nagyúr
Eleg csunya is lenne ha a Sony vagy a Sony gyartopartnerei ennek az ellenkezojet kommunikalnak.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
törölt tag
PS5 konzolt több ok miatt tarthatják már most ennyire sikeresnek, ahogyan a készletek felhalmozásának is jó okai lehetnek. Gamer PC hardverek egyre drágábbak, miközben a játékok grafikában és játékmenetben többekben csalódást váltanak ki. Amig a PC játékok technikailag fejlődnek, ezeket a forradalmi újitásokat alig látjuk viszont a játékokban vagy korlátozva vannak a hardveres erőforrások miatt. Miközben a hardverek gyártása egyre bonyolultabb és gyorsabb ütemben váltják egymást a hardver generációk. Sok játékosnak ezért a PC belépőszint marad vagy a konzolra vált át. Ez a következő konzol generáció (PS5 és az XBOX Series X) hardveresen sem lesz annyira lemaradva az átlagos Gamer PC-hez képest, viszont a játékfejlesztőknek több lehetőségük van olyan grafikai szinvonalat elérni a játékokban, amire csak a legjobb Gamer PC konfigok képesek. Ezek a konzolok sikeresek lesznek, de ehez a PC hardvergyártóknak és a PC játékfejlesztőknek a közremüködéséhez volt szükség. Mostanában több topikban megjegyeztem, ha nem mindig a legerősebb hardvereket szeretnék felhasználni, hogy müködésre birjanak egy játékot, hanem a hardveres erőforrásokat okosabban is fel lehetne használni. Igy a játékosnak a hardverek beszerzése nem jelentene akkora gondot és több játékot tudna eredetiben beszerezni. Számomra a megfizethetőbb árú PS5 konzol és a jó Next Gen játékok 70$ ára még mindig járhatóbb útnak számit, mint a Gamer PC-be tovább lapátolni ezt a sok pénzt. Az olyan játékfejlesztőket pénzelem tovább, akik a továbbiakban majd rendes játékot adnak ki... Minden másra még megmarad a PC.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz SindaNarmo #8 üzenetére
Ha a Halo-t vesszük alapul, akkor én már láttam és játszottam is.
[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Ja csak éppen ez az egyik exkluzív húzócímük ami most elvileg az utolsó rész lesz a szériábólm, aztán úgy néz ki mint egy hajnali 3 órakor egy angol turista által hagyott csomag a Király utca valamelyik sarkában De persze ez alpha build, jön a réjtrészing még rá és rögtön pofás lesz
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na már megy a találgatás. Itt egy tőlem is. Amikor megjelenik új Nintendo konzol pár év múlva, lekörözi mindegyik másikat majd eladásokban.
Live-Die-Respawn
-
MODERÁTOR
válasz dreampage #20 üzenetére
Azért csak önmagában is számítanak az eladások, mert ez győzi meg a játékkészítőket arról, hogy készítsenek játékokat az adott platformra. Minél nagyobb a potenciális vásárlóbázis, annál nagyobb haszon várható. Ez jó nekem is ha veszek PS5-öt, mert játszani akarok majd rajta amihez pedig játékok kellenek.
-
jeni
félisten
Ha PS5 optikai verziós konzol kedvező áron lesz akkor majd az Xbox One X gépem mellé bezsákolom a Sony-t
-
dreampage
HÁZIGAZDA
A konzol eladásokat számolgatni most már nincs értelme, és nem értem, miért boldogabb valaki, ha az ő gépéből többet adnak el. A Sony mindennél több PS5-öt fog eladni, hiszen ez elemi érdeke, erre épül az egész PlayStation üzletág. A Nintendo nem közvetlen konkurencia, mert más közönséget szólít meg (hordozható konzol + fiatalabb korosztály), a Microsoft sem konkurencia, mert az Xbox üzleti modellje nem a konzolra, hanem a Game Pass-ra és a Live szolgáltatásra épül. Vagyis a Microsoftnak nem első számú érdeke konzolt eladni, a marketingje is más. Nem is fog annyit, mint a Sony (messze nem), de a játékosok száma meg lesz így is. Mivel a három cég nem közvetlen versenytársa egymásnak, így az egységeladások sem sokat számítanak már.
A játéknak soha nincs vége.
-
törölt tag
válasz Juhaszatti #17 üzenetére
Igen, az is igaz. Bár én most a PS+-t is lemondtam egy ideje, elég önmagában az alap konzol Mivel van egy rakás játékom PS4-re, így viszont logikus, hogy azon a vonalon mozgok majd tovább. De igazából ha nagyon kell valakinek, akkor 1-2 éven belül megveheti a másikat is még úgy is olcsóbb, mint egy PC. De ha meg PC-n játszol már, akkor felesleges a Box.
Tentalus: Az a nem létező Nintendo többet adott el jóval, mint a MS. Illetve ha kijön minden Xbox játék PC-re is, akkor miért is vegyen valaki konzolt...? Ennek szerintem akkor lenne értelme, ha teljesen egybevonnák a platformokat, és a Boxot egy kompakt gaming PC-ként árulnák.
-
Tentalus
tag
Vajon hogyan jöhetett ki ekkora szám egy minden eddiginél drágább konzolra, minden eddiginél drágább játékokkal egy eléggé zsúfolt piacon? A PS4 sikereit egy gyenge XBOX és szinte nem létező Nintendo mellett érte el, ez most minha nem úgy lenne...
-
Juhaszatti
addikt
válasz #16820480 #13 üzenetére
Meg a gamepass. Ha most kéne konzolt választanom, elég sokat nyomna a latba. Pedig designra a PS jobban bejön, és a PS exek is érdekelnek. De azok most a boxnál is, az új Fablenek már a létezése is felcsigázott.
Nem egyszerű a dolog, de ez legyen a legnagyobb problémája az embernek. -
Polllen
nagyúr
Nyilván kellenek a grandiózus tervek, mert ennek örül mindenki, de ehhez az xbox-t még jobban le kellene nyomni, amire kicsi az esély.
Persze ha sűrűbben hoznak ki ráncfelvarrást, akkor simán meg tudják pörgetni az eladásokat. Csak kell egy slim, meg egy slim 2.0, meg egy erősebb slim pro és slim pro plus
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
aktív tag
Basszus kiköptem a rágómat a röhögéstől.
Ami azért érdekes mert már vagy 15 éve nem rágózom.
[ Szerkesztve ]
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
Lacee1986
senior tag
Én ugyan nem használok és nem is volt soha konzolom mivel PC-n játszok, de ha most döntenem kellene a kettő közt, biztos a Xboxot választanám. Jobban mutat, valószínűleg olcsóbban jön és sok játék kompatibilis lesz vele az előző genről. Ha az online játékot tényleg ingyenessé teszik, ahogy pletykálják, akkor szerintem el is dőlt.
A Last of Us és a God of War miatt mondjuk egy kicsit irigy vagyok.
-
GodGamer5
addikt
Az új Flight Simulator és a Horizon 2 már igazi nextgen játék...
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
félisten
Mondjuk ezzel a külsővel még mindig nem tudom, hová fogom elrejteni a nappaliban... lehet megvárom a Slim változatot...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
shaddam
aktív tag
Hát figyelj. Hónapokig ment ezerrel a marketing hogy 12 teraflops, a világ legerősebb konzolja, semmi sem szab határt a kreativitásnak. Erre itt van ez a fej Neten mindenki tudta hogy ez lesz mert még a 7 éves xboxra is jönnek a játékok
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
törölt tag
na ez hír
-
shaddam
aktív tag
Hát a múltheti halo bemutató után szerintem dörzsölik a kezüket
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
GodGamer5
addikt
Minden csak a játékokon és az árazáson múlik.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen autót vegyek?
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér