- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz drotsztyuart #50 üzenetére
A PC-nél nem az a kérdés, hogy egyáltalán lesz-e majd olyan erős vas, ami tartja a szintet a PS5-el (lesz), hanem hogy elég PC-s usernek lesz-e olyan (nem lesz).
A PC-s kiadók pedig mindig az alja konfigot veszik alapul, legfeljebb beletolnak néhány részletesebb textúrát meg raytracelt víz shadert, hogy örüljön a paraszt, ha már milliókat költött titánkártyára.
Ilyen probléma a PS5-el nem lesz: nyugodtan ki lehet paszírozni a hardverből maximumot, és nem fogják a játékot lepontozni a Steamen, hogy szar az egész, mert i3, gtx960, 4GB ram konfigon beesik 15 alá az fps 4K-ban.Egyébként ugyanez a baj az MS stratégiájával is: jön a nextgen, de a userbázis növelése miatt életben tartják az xbox one-t, ezért a kiadók one-ra fognak optimalizálni, a nextgent meg PC-s logikával elintézik pár parasztvakító grafikai fícsörrel. Így hiába van hardverben azonos szinten a PS5-el a Series X, az átlagnak az fog lejönni, hogy a PS5 jobb, mert nézz csak rá a játékokra.
-
opr
nagyúr
válasz drotsztyuart #49 üzenetére
"Totális dilettantizmus vagy fizetett marketing bármit jósolni."
Ebben amúgy van igazság. Kár, hogy közvetlenül az után írtad, hogy tettél egy enyhén szólva hasraütésszerű, teljesen dilettáns és légbőlkapott jóslatot."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
törölt tag
Ezeket a játékfejlesztők évekkel ezelőtt elkezdték, viszont fejlesztői környezetben. Ez annyit tesz, hogy ezek a játékok a PS5 konzolra készültek.
Legerősebb teljesitményre képes PC hardverekkel ősszevetni a PS5 konzol felépitését szerintem hibás megállapitás, főleg mert a konzol hardverek egyedileg és célirányosan voltak tervezve. Napszúrást kaptál...?
Az anyagiak terén nem fogok megint vitába bonyolodni, mert a proci topikban ezeket a köröket minap már lefútottam. Nem kell megérteni az álláspontomat és lehet megint személyeskedni (amit már nagyon unok és nem ezért a hozzászólásodért értem), de csak a játék számit és a játékélmény.Nem a hardver gyártója és a színe, viszont igen árérzékeny régióban élek ahol minden forint számit és nem mindegy mire adom ki...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hol raksz össze normális PC-t ennyiből? Egy használhatóbb VGA 5-600$, az 1TB NVMe SSD 200$ legalább, és ha valami normálisabb házat szeretnél, nem valami méretes betonkeverőt, akkor az is simán 2-300$. Már 1000-nél vagyunk, pedig még se alaplap, se CPU, se memória (és a tápot meg hűtést most úgy számoltam ráadásul, hogy benne van a házban, mondjuk egy NZXT H1-ben).
Ehhez képest ezek a konzolok valószínűleg nem 7-800-ba fognak kerülni, hanem inkább ilyen 500 körül, ami azért elég jelentős különbség szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- Horgász topik
- BestBuy topik
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Minden ami hőszivattyú
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- ÚJ! Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla