Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
Ha nem használsz crackelt szoftvereket, akkor tényleg nem szükséges vírusirtó, de ha igen, akkor tökmindegy milyen ikonnal van, akkor is kénytelen vagy megnyitni, hogy használhasd a szoftvert. Na ehhez kell a vírusirtó, hogy felismerje, ha van benne valami kártevő.
De ez Linux esetén is érvényes, ugyanis ha crackelsz (ugyanis ott is vannak fizetős szoftverek), akkor kénytelen vagy neki root jogot adni, innentől pedig bármilyen kártevőnek szabad utat engedsz.
Vírusok meg már rég nincsenek, malware-ek vannak, amik nem fognak jelet adni magukról, max 1-1 processz formájában, de alapvetően adatlopás, vagy botnet hálózatok létrehozására vannak, nem arra, hogy felkeltsék a user figyelmét, épp ellenkezőleg.
"Szegényes tudásom alapján Mac : multimédia, Win: bármire, Linux: inkább programozás, hálózat, ilyenek. és egy átlagembernek ahhoz hogy eljusson a linux kedveléséhez, nagy utat kell bejárnia."
Alapvetően mindegyik jó mindenre. A Windowsnak a legnagyobb a támogatottsága, arra minden van, ami Windows-ra nincs, az nem is létezik.
Az átlagember a Windowshoz sem ért igazán, neki sokkal könnyebb megtanulnia a Linuxot, mert mindkét rendszeren új információkat szerez, egy hozzáértőbb usernek pedig olyan a Linux, mintha egy autóversenyzőt beültetnél egy vadászgépbe. Szeretné a megszokott módon használni, de nem tudja, mert 2-3 évet tökölhet vele, mire ugyanúgy elsajátítja, mint a Windowst.
És ilyenkor jön a képbe a "Miért?" kérdése, vagyis érvek és ellenérvek. Az itt jelenlévő Linux expert felhasználók is gyakran panaszkodnak, hogy az MS így-úgy betart, kénytelenek különböző funkciókra Windowsos szoftvereket használni, van mikor a Wine sem elegendő, hanem VirtualBox-ban kell futtatni egy XP-t.
Így viszont nem sok értelme lenne. Ha minden létező drivert támogatna mindkét rendszer és minden Windowsos szoftver multiplatformos lenne, akkor érdemes lenne megfontolni a váltást. De csak olyanoknak, akik szeretik bütykölni a rendszert, vagy meg szokták venni a Windowst és spórolni akarnak, esetleg az MS üzletpolitikájával szembeni ellenérzések elegendőek, hogy önként az "iskolapadba" kényszerítsék magukat.Én valahol a "középút" vagyok, egyrészt szeretem ha a rendszer úgy működik, ahogy azt elvárom, stabil, megbízható, gyors és logikus a kezelhetősége, van GUI, de emellett időnként szeretem a korlátlan szabadságot, hogy bütykölhetem a rendszert ha valami mégsem tetszik, vagy valamit ki akarok próbálni, vagy valamit testre akarok szabni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest