Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz BBHCCKR #643 üzenetére

Ha nem használsz crackelt szoftvereket, akkor tényleg nem szükséges vírusirtó, de ha igen, akkor tökmindegy milyen ikonnal van, akkor is kénytelen vagy megnyitni, hogy használhasd a szoftvert. Na ehhez kell a vírusirtó, hogy felismerje, ha van benne valami kártevő.

De ez Linux esetén is érvényes, ugyanis ha crackelsz (ugyanis ott is vannak fizetős szoftverek), akkor kénytelen vagy neki root jogot adni, innentől pedig bármilyen kártevőnek szabad utat engedsz.

Vírusok meg már rég nincsenek, malware-ek vannak, amik nem fognak jelet adni magukról, max 1-1 processz formájában, de alapvetően adatlopás, vagy botnet hálózatok létrehozására vannak, nem arra, hogy felkeltsék a user figyelmét, épp ellenkezőleg.

"Szegényes tudásom alapján Mac : multimédia, Win: bármire, Linux: inkább programozás, hálózat, ilyenek. és egy átlagembernek ahhoz hogy eljusson a linux kedveléséhez, nagy utat kell bejárnia."

Alapvetően mindegyik jó mindenre. A Windowsnak a legnagyobb a támogatottsága, arra minden van, ami Windows-ra nincs, az nem is létezik.
    Az átlagember a Windowshoz sem ért igazán, neki sokkal könnyebb megtanulnia a Linuxot, mert mindkét rendszeren új információkat szerez, egy hozzáértőbb usernek pedig olyan a Linux, mintha egy autóversenyzőt beültetnél egy vadászgépbe. Szeretné a megszokott módon használni, de nem tudja, mert 2-3 évet tökölhet vele, mire ugyanúgy elsajátítja, mint a Windowst.
    És ilyenkor jön a képbe a "Miért?" kérdése, vagyis érvek és ellenérvek. Az itt jelenlévő Linux expert felhasználók is gyakran panaszkodnak, hogy az MS így-úgy betart, kénytelenek különböző funkciókra Windowsos szoftvereket használni, van mikor a Wine sem elegendő, hanem VirtualBox-ban kell futtatni egy XP-t.
    Így viszont nem sok értelme lenne. Ha minden létező drivert támogatna mindkét rendszer és minden Windowsos szoftver multiplatformos lenne, akkor érdemes lenne megfontolni a váltást. De csak olyanoknak, akik szeretik bütykölni a rendszert, vagy meg szokták venni a Windowst és spórolni akarnak, esetleg az MS üzletpolitikájával szembeni ellenérzések elegendőek, hogy önként az "iskolapadba" kényszerítsék magukat.

Én valahol a "középút" vagyok, egyrészt szeretem ha a rendszer úgy működik, ahogy azt elvárom, stabil, megbízható, gyors és logikus a kezelhetősége, van GUI, de emellett időnként szeretem a korlátlan szabadságot, hogy bütykölhetem a rendszert ha valami mégsem tetszik, vagy valamit ki akarok próbálni, vagy valamit testre akarok szabni.

Új hozzászólás Aktív témák