- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Forr az AI-láz, az Apple tőzsdei rekordját is túlszárnyalta az NVIDIA
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
julius666
addikt
Amikor én devizahitelt vettem fel, kitétel volt az is, hogy a szerződés szövegét közjegyző előtt ügyvédnek kell felolvasni, elmagyarázni, értelmezni számomra, pedig nem vagyok egy félkegyelmű, de nem értem a szakzsargont.
Ehh és ezt mindenhol így kell? Mi lakáshitelt vettünk még fel anno (forintalapút nem devizahitelt, bár lehet hogy devizahitelt kellett volna, mert egyelőre még mindig jobban jöttünk volna ki
) és semmi ilyesmire nem emlékszem.
De amúgy igazad van, a devizahitelesek problémája nem annyira a funkcionális analfabétizmusra, hanem inkább az országban uralkodó mérhetetlen sötétségre példa. Amikor "majd lesz valahogy" címen halmozzák az adósságot az emberek, ráadásul teljesen haszontalan Top Shopos meg egyéb "méregdrága de legalább szar is" értelmetlen vackokra.
-
julius666
addikt
válasz
attila9988 #127 üzenetére
csak olvasni kell tudni.. Azt hiszem a 8 általános iskolai év alatt, ennek megtanulása az emberek többségének nem okozhat gondot.
Most idő hiányában nem fogok statisztikákat keresgélni neked, de magyarországon elkeserítően sok a funkcionális analfabéta. Tudnak olvasni, csak nem értik meg a leírott szöveget. Szerinted miért van ekkora szopás pl. a devizahitelesekkel?
Elég sok embert tanítottam már bizonyos programok használatára (amire éppen igény volt) és érdekes módon meg szokták érteni hogy hogyan is kell kezelni őket, az ehhez kapcsolódó fogalmakkal együtt.
Valszeg a probléma nálad abból eredhet, hogy nincsen/kevés olyan ismerősöd van, aki inkompetens a témában mégis gépet kell használnia.
Persze ha ott vagy, és mutogatod, hogy ide kattintasz, beírod ezt, oda kattintasz, azt megérti és meg is tudja csinálni a többség, azonban ha már egy kicsit más, de mégis hasonló dologra lenne szüksége, akkor már el fog akadni. Nincs meg az ez irányú kompetencia, nem ebben nőtt fel az emberek többsége.
És lövésük sincs az embereknek, mi az hogy internet/böngésző/kereső. Keress rá, vannak statisztikák/youtubeon is ilyen utcai villámriportok.
Az autós példád rossz, mert a kormány, kerék a legalapabb alapműveltség része, már egy 4 éves gyerek is tudja.
Az informatika még rohadtul nem. Pedig jó lenne. -
julius666
addikt
Ha évekig a Google oldalára került keresés után, vagy azért, mert beírta, hogy google.com, akkor mennyire kell hülyének lenni, hogy ne tűnjön fel a Bing keresőlapja?
Ugyanúgy működik (alapszintű használat esetén)? Ugyanúgy.
Más a színe meg más a felirat? Hol nem szarja azt ő le?
Az emberek többségének halvány lila fogalma sincs, mi a pöcsöm az hogy böngésző, kereső. Rámegy a kék e betűre mert ott lakik az internet, beírja a csíkra (keresősáv) hová akar menni aztán szevasz. Múltkor volt itt cafén statisztika a legtöbbször keresett szavakról. Youtube, Facebook...Boldogan "guglizik" neked Gizike a Bingen is.
Mármint melyik júzerek ne jelentsenek mércét?
Akkor ki a mérce? A fanboy, vagy aki mást sem ismer? Nem értem ezt a júzer-kategorizáló dolgot én.Itt arra gondoltam (ami az eddigi hszeim lényege is lett volna), ne az jelentse azt hogy egy kereső hűdenagyonjó mert ennek az analfabéta informatikailag sötét rétegnek többé-kevésbé kielégíti az igényeit. A Wartburg sem kurva jó autó csak mert faszán lehet vele vinni utánfutóval a vasat a MÉH telepre...
Elnézést, ha valamit félreértettem, és természetesen ha nem inged, akkor fel ne vedd
Tessék megnézni, a cikkel kapcsolatban én mit reagáltam. Igen, szemét fanboy vagyok. Kár hogy nem tudom magam sem, kié.
Amúgy ha tényleg csak úgy kerűlnek bele G-s találatok a Bing-be, ahogy moonman leírta, abban én személy szerint semmi kivetnivalót nem találok.
de a Google terén elég komolyan előjön az, hogy a megrögzött fanboyok notóriusan azok az emberek, akik nagy kemény alternatív lázadóként kitartóan szembepisilték éveken keresztül az MS-t, de most ugyanolyan lépések és szituk okán, amiért Gates-éket fel akarták gyújtani, a Géhez úgy tapsolnak, mint átlagos almafan, ha Jobs előhúz valamit a zsebéből.
Én nem igen láttam ilyet a topikban, a vita főként moonman ködös álomképeivel és csúsztató statisztikáival kapcsolatban folyik (kik is fanboykodnak?).
------------------
attila9988-al felesleges az átlaguserről vitázni, régebben volt ezzel kapcsolatban egy hosszú, parttalan vitánk (talán még a clouddal kapcsolatban) és számomra teljesen világossá vált hogy ő szándékosan/nem szándékosan de egyszerűen nem képes felfogni a valóságot, hogy az emberek többsége digitális analfabéta lényegében.
Én személy szerint ma pont találkoztam egy emberrel (amúgy több ilyet is ismerek), aki ha nem google-szerű felületen (egy csík ahová beírod mi kell), hanem annál valami összetettebben kell hogy keresést végezzen, képtelen már rá.
Pedig amúgy teljesen értelmes, egyetemista (szóval nem kőműves), talán napiszinten használja is a netet.Aki nem kényszerül rá (akár hóbortból, akár muszájból), hogy tudatosan használja hosszú időn keresztül a számítógépet, azoknak ez vastagon szopás. Tessék csak belegondolni, kereső, böngésző, internet - ezek mind baromi absztrakt, informatikai kifejezések amiknek semmiféle megfelelőjük nincs a való életben. Aki nem mozog ezen a területen otthonosan, annak ezek valós jelentés nélküli, misztikus kifejezések maradnak.
-
julius666
addikt
Nagyon szép amit leírtál, csak elfelejtetted kontextusba helyezni a hsz-em. Moonman a statisztikáival próbálgatta bizonyítgatni, mennyivel hűdejobb a Bing meg micsoda áttörésnek lehetünk szem-és fültanúi. Na én erre reagáltam, hogy az elterjedtség köszönőviszonyban sincs ezzel.
De az oldal, amit kiad, az nem ugyanaz lesz. És az fel fog tűnni.
Dehogy fog. Összehasonlítási alap nélkül hogyan tűnne?
Megjegyzem, ha NEM TŰNIK FEL, akkor az azt jelenti, hogy a szolgáltatással maradéktalanul elégedett.
Ez teljesen rendben van, és hozzáteszem igaz is, tényleg van ahol abszolút hozza is a szintet, de nehogy már ezek az userek jelentsék a mércét.
Egy kérdés: a Google részesedése miért relevánsabb, vagy fontosabb, mint másé? Ezt valaki magyarázza meg nekem. Mármint ha lehet, ne kettős mércével, mert az valahol azért csít
Ezt a kettős mércét csak te akarod ránkbizonyítani (rám legalábbis biztosan). Én az MS monopolhelyzete miatt sem fújolok, sőt a Ballot screent hatalmas fasságnak tartom a mai napig.
-
julius666
addikt
Ugye tudjátok, hogy az első elindításnál KÖTELEZŐEN ki kell választani bizonyos elemeket, és ezek egyike a default service provider
"Jaaaj mi a tököm ez dobálja fel az ablakokat megint a winfo$ biztos megint vírusos nyomom az OK-ot hogy eltűnjön végre, megnyomtam mérnemtűntmár el, OKOKOKOK TŰNJ MÁR EL B*ZDMEG, CSAK FACEBOOKRA AKAROK FELMENNI".
Ismerős? Miért van az hogy az user nálatok csak akkor hülye amikor az a ti igazatokat bizonyítja?
amit megváltoztatni annyira egyszerű amúgy, hogy tényleg csak az nem képes rá, aki analfabéta.
El kell keserítselek, az userek nagy része funkcionálisan digitális analfabéta.
Mellesleg egyrészt észreveszi, feltűnik neki első alkalommal, amikor a keresősite-ra kerül.
Miért tűnne? Ott a csík ahová írni kell, ugyanúgy működik.
ami többek között olyanokat közölt, hogy a google.com-ot lazán beírják, vagy beállítják esetleg kezdőlapnak, nem címsorból vagy search box-ból keresnek
Többek közt ezért 4-10% a részesedése a Bingnek és nem 40%.
-
julius666
addikt
Ja bocs, én erre gondoltam: egy januárban megjelent elemzés szerint pedig jobb eredményeket is szolgáltat utóbbinál, mert a rajta végzett keresések esetében a felhasználóknak csak alig 19 százaléka fordult vissza az elsőnek hozott találatokról, szemben a Google majd' kétszer rosszabb 35 százalékos eredményével.
Mert bedobtad a forrásra való kérdés kapcsán, hogy PC Fórum, de bármelyik statisztikát megnézheted, így van. Hát én kerestem, de nem találtam erre vonatkozó statisztikát, PC Fórumra pedig nem kívánok támaszkodni.
És Market Share statisztikákat néztem én is, direkt linkeltem is egy olyat, amire nem lehet rásütni hogy szar lenne de mégis alacsony részesedést mutat a Bingnek, hogy jól látszódjon mennyire szórnak, 10%-os különbségek vannak. Ez azt jelenti, a Bing részesedése a statisztikai hibahatár közelében mozog, ez alapján pedig sok mindent lehet csinálni (lemenni boltba egy sörért, Zulu esőtáncot járni, flamelni) csak komoly következtetéseket levonni nem.
Ellenben erre a 4-10%-os részesedésre (ami elég statikus amúgy, nem látok semmiféle dinamikus növekedést) elég jól illik amit leírtam, hogy ennek a nagy része főleg olyanokból áll, akik vannak elég okosak a searchboxot használni (és nem a google.comra mennek címsorban), de ahhoz sügérek hogy átállítsák a keresőmotort. Illetve a gugliutálókból/MS-imádókból, mert ilyenből is van sok, főleg az elsőből.
-
julius666
addikt
1. PC Fórum, de bármelyik statisztikát megnézheted, így van.
Hát erre a visszafordulósdira most egy gyorskereséssel nem igazán találtam eredményt, de ez a "dinamikus növekedés" sem mindenhol megfigyelhető.
2. "mindketten tudjuk honnan a bazi nagy növekedés" - mondjuk azért, mert tényleg jó?
Jó, akkor játszd a hülyét.
Mert alapértelmezetten jön az oprendszerrel. És ki az aki nem fog szórakozni a beállításokkal (valszeg észre sem veszi a változást)? Az aki a legkevésbé ért hozzá. Ők azok, akik a legkevesebbet fognak keresésnél szarakodni, jó lesz az első találat is ha nagyjából stimmel már.Nem hibáztatom az MS-t az üzletpolitikájáért, más is ezt csinálja, csupán emiatt nem érdemes levonni mélyebb következtetéseket. Az átlaguserek azt használják amit az arcukba tolnak, ők meg a Bing-et kapják az arcukba.
A te logikád alapján akkor 2-3 éve az IE6 volt a legtutibb böngésző?
-
julius666
addikt
A Bing egyébként másfél évvel ezelőtti elindítása óta gyakorlatilag folyamatosan növeli részesedését a keresők piacán a Google rovására, egy januárban megjelent elemzés szerint pedig jobb eredményeket is szolgáltat utóbbinál, mert a rajta végzett keresések esetében a felhasználóknak csak alig 19 százaléka fordult vissza az elsőnek hozott találatokról, szemben a Google majd' kétszer rosszabb 35 százalékos eredményével.
1. Forrást.
2. Ha igaz is, mindketten tudjuk honnan a bazi nagy növekedés és melyik userkategória az akit ilyen módon átszippantott az MS. Nem anyázni akarok, csinálják, csak ezekből a számokból nem lehet levonni túl nagy következtetéseket a Bing milyenségére vonatkozóan.--------------------
A kulcsmondat a hírben:
a Google kísérlete korántsem meggyőző, ugyanis a 100 manipulált keresésből csak 7-9 esetben találtak egyezést, és ez jelentősen gyengíti az érvelésüket.Ez a tanulmány is ugyanolyan bullshit mint az előző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest