Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz julius666 #119 üzenetére

de egyszerűen nem képes felfogni a valóságot, hogy az emberek többsége digitális analfabéta lényegében.

Én meg nem értek az autókhoz. Nincs is autóm. Ilyen olyan okokból nem is kaphatnék jogosítványt. Nem tudok megszerelni egy motort ha baj van vele. DE Tudom mi a kormány, tudom mi a sebességváltó, a gázpedál. Azt is tudom hol jelzi ki a meglévő üzemanyagot, és egyes márkákat is meg tudok különböztetni. Ha megerőltetném magam, bizonyára a motorháztető alatt is megtalálnék ezt azt. Pedig soha életemben nem vezettem, és valószínűleg nem is fogok, ergo egyáltalán nem vagyok szakember, mégis ismerek pár dolgot a témával kapcsolatban....

Ennél jobb példa talán nincs is. Az a ti bajotok, hogy túl fölényesek vagytok, és azt képzelitek, hogy az informatika alap szinten is valami elérhetetlenül bonyorult dolog, amit az átlagember képtelen felfogni... De ez nem így van. És ha valaki a "kereső" fogalmának megértéséhez is gyenge agykapacitással rendelkezik, az bizony szellemifogyatékos kategória.... Ráadásul még az orrába is dugják a választási lehetőségeket, amihez csak olvasni kell tudni.. Azt hiszem a 8 általános iskolai év alatt, ennek megtanulása az emberek többségének nem okozhat gondot. Itt most nem informatikáról van szó, csak arról, hogy egy vacak mezőbe be kell írni mit keresel.... hát mi ebbe olyan állatira bonyolult? Elég sok embert tanítottam már bizonyos programok használatára (amire éppen igény volt) és érdekes módon meg szokták érteni hogy hogyan is kell kezelni őket, az ehhez kapcsolódó fogalmakkal együtt. Nyilván nem megyek bele olyan mélységekig a témába ahogy az az adott embernek már szükségtelenül sok lenne, de elhihetitek hogy nem egy kereső mezőn szoktak fennakadni.

Új hozzászólás Aktív témák