Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
julius666 #130 üzenetére
"..nem fogok statisztikákat keresgélni neked, de Magyarországon elkeserítően sok a funkcionális analfabéta. Tudnak olvasni, csak nem értik meg a leírott szöveget. Szerinted miért van ekkora szopás pl. a devizahitelesekkel?"
Khm... ebben a formában ez, így nem igaz. Amikor én devizahitelt vettem fel, kitétel volt az is, hogy a szerződés szövegét közjegyző előtt ügyvédnek kell felolvasni, elmagyarázni, értelmezni számomra, pedig nem vagyok egy félkegyelmű, de nem értem a szakzsargont. És meg is tette, és így is volt. Az én hitelemmel nincs is gond. Szépen fizetem, amire szerződtem. Akik szopnak a devizahitellel, azok ezer+ ok miatt szopnak, amelyek közül csak a sokadik a funkcionális analfabetizmus. Sokkal inkább a kapzsiság. A "ha a szomszédnak van plazmatévéje, akkor nekem is legyen"-szindróma.
-
Suker10
tag
válasz
julius666 #130 üzenetére
Ez szerintem is így van. Az még nagyon kevés, hogy valaki tisztában van a fogalmakkal. Az ilyen felhasználók nem állítanak semmit, jó ha 2-3 gombot használnak egy böngészőn. Ha beállítod a kezdőlapot - azt sem tudják, hogy mi az -, akkor az úgy fog maradni addig, amíg esetleg valamilyen program meg nem változtatja.
De sok olyan rendszergazda is van, aki nem ismeri a Binget.
-
válasz
julius666 #130 üzenetére
" de magyarországon elkeserítően sok a funkcionális analfabéta."
30% körül rémlik."És lövésük sincs az embereknek, mi az hogy internet/böngésző/kereső"
Kipróbáltam most a páromon.
Az internetet megmondta. "Számítógépek összekötve az egész világon"
Böngésző: "Explorer, meg most az is ott böngésző(mutat a monitorra) keresni lehet vele az interneten"
Kereső: ""
Pedig ő már majdnem advanced user.
-
attila9988
őstag
válasz
julius666 #119 üzenetére
de egyszerűen nem képes felfogni a valóságot, hogy az emberek többsége digitális analfabéta lényegében.
Én meg nem értek az autókhoz. Nincs is autóm. Ilyen olyan okokból nem is kaphatnék jogosítványt. Nem tudok megszerelni egy motort ha baj van vele. DE Tudom mi a kormány, tudom mi a sebességváltó, a gázpedál. Azt is tudom hol jelzi ki a meglévő üzemanyagot, és egyes márkákat is meg tudok különböztetni. Ha megerőltetném magam, bizonyára a motorháztető alatt is megtalálnék ezt azt. Pedig soha életemben nem vezettem, és valószínűleg nem is fogok, ergo egyáltalán nem vagyok szakember, mégis ismerek pár dolgot a témával kapcsolatban....
Ennél jobb példa talán nincs is. Az a ti bajotok, hogy túl fölényesek vagytok, és azt képzelitek, hogy az informatika alap szinten is valami elérhetetlenül bonyorult dolog, amit az átlagember képtelen felfogni... De ez nem így van. És ha valaki a "kereső" fogalmának megértéséhez is gyenge agykapacitással rendelkezik, az bizony szellemifogyatékos kategória.... Ráadásul még az orrába is dugják a választási lehetőségeket, amihez csak olvasni kell tudni.. Azt hiszem a 8 általános iskolai év alatt, ennek megtanulása az emberek többségének nem okozhat gondot. Itt most nem informatikáról van szó, csak arról, hogy egy vacak mezőbe be kell írni mit keresel.... hát mi ebbe olyan állatira bonyolult? Elég sok embert tanítottam már bizonyos programok használatára (amire éppen igény volt) és érdekes módon meg szokták érteni hogy hogyan is kell kezelni őket, az ehhez kapcsolódó fogalmakkal együtt. Nyilván nem megyek bele olyan mélységekig a témába ahogy az az adott embernek már szükségtelenül sok lenne, de elhihetitek hogy nem egy kereső mezőn szoktak fennakadni.
-
Morden24
nagyúr
válasz
julius666 #89 üzenetére
Dehogy fog. Összehasonlítási alap nélkül hogyan tűnne?
Ha évekig a Google oldalára került keresés után, vagy azért, mert beírta, hogy google.com, akkor mennyire kell hülyének lenni, hogy ne tűnjön fel a Bing keresőlapja?
Ha új belépő, akkor meg majd eldönti, mit és hogy használ. Rajta áll, hogy használja a defaultot, esetleg elolvassa, amit kell, vagy használja a társadalmilag default "google it"-et.Ez teljesen rendben van, és hozzáteszem igaz is, tényleg van ahol abszolút hozza is a szintet, de nehogy már ezek az userek jelentsék a mércét.
Mármint melyik júzerek ne jelentsenek mércét?
Akkor ki a mérce? A fanboy, vagy aki mást sem ismer? Nem értem ezt a júzer-kategorizáló dolgot én.Ezt a kettős mércét csak te akarod ránkbizonyítani (rám legalábbis biztosan).
Elnézést, ha valamit félreértettem, és természetesen ha nem inged, akkor fel ne vedd, de a Google terén elég komolyan előjön az, hogy a megrögzött fanboyok notóriusan azok az emberek, akik nagy kemény alternatív lázadóként kitartóan szembepisilték éveken keresztül az MS-t, de most ugyanolyan lépések és szituk okán, amiért Gates-éket fel akarták gyújtani, a Géhez úgy tapsolnak, mint átlagos almafan, ha Jobs előhúz valamit a zsebéből.
-
Morden24
nagyúr
válasz
julius666 #65 üzenetére
Ismerős? Miért van az hogy az user nálatok csak akkor hülye amikor az a ti igazatokat bizonyítja?
Megint mondom, egyrészt a legtöbb "hülye júzer" lazán a google.com-ról keres, másrészt akkor szerinted mi lenne erre a megoldás? Default böngésző a Google? Vagy indítás előtt elnyomhatatlan 20 perces videoprezentáció a böngésző- és keresőháborúról? Senkinek az igazát nem bizonyítja ez a dolog, viszont VAN.
El kell keserítselek, az userek nagy része funkcionálisan digitális analfabéta.
Ezt kb. mindenki leszarja. A cégeknek nem feladatuk, hogy tanítsanak.
Miért tűnne? Ott a csík ahová írni kell, ugyanúgy működik.
De az oldal, amit kiad, az nem ugyanaz lesz. És az fel fog tűnni. Megjegyzem, ha NEM TŰNIK FEL, akkor az azt jelenti, hogy a szolgáltatással maradéktalanul elégedett. És most mi a fontos? A Google részesedése (ami így is kolosszális), vagy a felhasználó?
Egy kérdés: a Google részesedése miért relevánsabb, vagy fontosabb, mint másé? Ezt valaki magyarázza meg nekem. Mármint ha lehet, ne kettős mércével, mert az valahol azért csít
-
Morden24
nagyúr
válasz
julius666 #50 üzenetére
Miért kapnák a Bing-et az arcukba...? Nem akarok paraszt lenni, de mikor használtatok utoljára IE-t?
Ugye tudjátok, hogy az első elindításnál KÖTELEZŐEN ki kell választani bizonyos elemeket, és ezek egyike a default service provider, amit megváltoztatni annyira egyszerű amúgy, hogy tényleg csak az nem képes rá, aki analfabéta.Mellesleg egyrészt észreveszi, feltűnik neki első alkalommal, amikor a keresősite-ra kerül. Másrészt pont nemrég volt itt egy cikk, ami többek között olyanokat közölt, hogy a google.com-ot lazán beírják, vagy beállítják esetleg kezdőlapnak, nem címsorból vagy search box-ból keresnek - ha meg igen, lazán rákeresnek arra, hogy Google, mert ezt szokták meg.
-
moonman
titán
-
erdoke
titán
válasz
julius666 #37 üzenetére
A Bing lokalizációja sokkal gyengébb kisebb piacokon, köztük nálunk is. Azaz magyar nyelvű keresésben jelentősen alul marad. Próbálj angolul keresni, és vedd észre, hogy sok embernek simán jobb is lehet a Bing. USA-ban, német, spanyol, francia nyelvterületen nincs olyan különbség a Bing hátrányára, mint pl. nálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- SHADOWBLAZE nevű felhasználó egy CSALÓ
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Asztali PC , i5 10400F , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME
- Bomba ár! Fujitsu H760 - i7-6820HQ I 32GB I 500SSD I 15,6" FHD I Nvidia 4GB I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32" ívelt Monitor 32MR50C-B
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest