- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cindercone82
tag
Ez már akkor "lekvárkaszálás" volt amikor az alma belefogott ebbe a perelősdibe....
Hírverésnek reklámnak talán jó, de sok helyen azért sikerült nekik a nevetség tárgyává válni. -
Mr.Skynet
senior tag
Mondasz valamit, nekem mondjuk a 2 pontodról hirtelen az LG ugrott be a 2x-el, hogy az LG meghozta az első 2magos telót. Közbe mások meg csináltak "jobbat" és az LG 2x szépen feledésbe is merül már (lassan), jó oké néha lobban még egy kis tűz mikor a support jön szóba, vagy az ICS
-
Octi
aktív tag
(#47) MrPetya19
A linkelt Tab bolti garis, tehát szürkeimportos(#108) MrPetya19
Többen is kifejtették a dolgot. No comment
Azért javallom, hogy a jövőben jobban válogasd meg a "barátaidat".(#129) zsoltti
Én utálom az applet mert a samsungot pereli..
Végül is, ez is egy indok -
zsoltti
senior tag
iphonehoz hasonló telefon előbb utóbb felbukkant volna(de azért a telefon ipart is fel lendítette), de azért lássuk be ipad miatt a tabok nem terjedtek volna el ennyire ha nincs ipad! Mert ugye ekkora húzást nem válalt volna be egyik cég sem, ehhez érzékük volt hogy hová fog fejlődni a technika!
Sosem volt apple cuccom és nem is lesz, Én utálom az applet mert a samsungot pereli, de ezt azért ezeket meg kell hagyni!
Most meg fékezi hátráltatja az egész mobile és tablet ipart, a Samsung az egyetlen cég aki most éppen úgy lövi ki magát mint annak idején az apple, jó ez valakinek az apple-en kívül???De ugye manapság semmit nem hoz az asztalra a cég és a két tábor közt a következő a vitat:
Iphone az jó mert:
1, apple ??? wft ???
2, minőségi (ha leejted összetörik, áh üvegből és nehéz van biztos azért "minőségi
3, Rejtett ok nem mondja el, mindenkinek az van (akinek nincs az szeretne) "Divatos" menőAndroidos azt mondja nem tud semmit, miért adnék ki több pénzt érte ha kevesebbet tud
Én most már úgy fogom fel, sok a hülye, rengeteg Főleg USA-ban Ezért piac is van, Csak ott lehet eladni vmit úgy hogy hé van egy program ami beszél hozzád, de csak az új Iphoneba pff (mert bizony volt a 4g ben is de kihúzták belőle mert jó marketingnek tartották) +plusz megvárták hogy meghaljon a volt CEO és azután rögtön meg is jelent hogy továbbá sajnálatból "tiszeletből" vegyék meg az új iphonet
Hová jutottál apple?... -
zsoltti
senior tag
Az apple szopjon lovat.
Rájött h van konkurenciája. Most be van szarva, mert nincs is semmilyen terméke ami a piac ban újdonságokkal izalommal szolgálhatna a vásárlóknak, ezért orba szájba pereli a Samsungot.
Ez olyan amikor egy szócsata alatt valaki nem tud felülvágódni, mert nem ő az inteligensebb, ezézt csak simán megüti a másikat.
Csak nekem tünt fel?Amúgy valóban jó volt az apple 2szer:
1. Az első Iphone, nagy kijelző viszonylag sok tudás oké.
2. Ipad, meg nyitott egy új dimenziót a mobile netezébede ők még a múltba vannak és azon lovagolnak. Ma már nem erről szól ez az ipar ág, itt rohamassan fejlődik minden ha nemtudsz újat mutatni már multheti hír vagy!
-
SShadow
aktív tag
Jogos vette!!!!!!!!
De a lényeg azt perli aki a procit gyártotta neki??
ezt olvasva is kinyilik a bicska a zsebembe:
"Az utolsó leheletemig harcolok, ha kell, és az Apple 40 milliárdjának minden centjét arra fordítom, hogy igazságot tegyek. Megsemmisítem az Androidot, mert az egy lopott termék. Termonukleáris háborút akarok… Nem akarom a pénzedet. Ha felajánlasz 5 milliárd dollárt, nem kellene. Rengeteg pénzem van. Azt akarom, hogy ne használd a mi ötleteinket az Androidban, ez minden, amit akarok"
Már nem azért, de nem az APPLE találta ki az okostelefont, mert ő így gondolta!!!!!!!!!!
Az Iphone is lopott/alkalmaz sok mindent amit mások már rég kitaláltak még sem perel érte senki!!!
-
SShadow
aktív tag
BESZOPTA AZ ALMA és remélem jó sok pénzébe is fájt ez az egész pereskedés
)))
Én soha nem voltam alma párti az egész egy jól felépített marketing hadművelet!
Azt aláírom hogy jelen pillanatban a hardware erős MÉG!!! De szerintem az Appstore miatt megy ilyen jól a szekér.Nálam az I-re az tette fel a pontot, hogy amerikába az almából szinte "létkérdést" csináltak.
Nincs almád te nem is vagy EMBER.
A múltkor láttam egy műsort (burkol reklám): Milyen az ideális ballagási ajándék?
Felsoroltak több dolgot pl: N-GAGE (nem is érem pár éves videó??) és a végén egy APPLE cucc IPHONE vagy IPAD nyert. Mert azzal menő leszel a többiek között!
Hát nem gusztustalan ez a Nokiába nyíltan belerúgnak, de kérdem én hol voltak akkor mikor megjelent a 7650????
A másik a Samsung elleni dolog: milyen dolog egy olyan céget perelni akitől anno a procikat kaptuk???? Nem is értem meg kéne nekik köszönni nekik nem hátba szúrni őket!!!Amúgy az egész per egy vicc az almát is perelhetnék azok akik előbb csináltak érintős telót/pda-t
-
gabor94
tag
válasz
MrPetya19 #113 üzenetére
Nekem mindkét tablet drága ezért van xtab70em. Soha nem azzal törõdtem h. Egy rágott alma vigyorogjon a hátlapon, hanem mennyi az ára és mellé milyen minõségû. Számítógépnél is ez van. 3x annyit tud a gépem, mint egy imac, de ez nem menõ mert nem vigyorog rám vissza az apöl felirat.
-
ja, de szerintuk egy újságíró gépelésre transformer/slider/netbook helyett inkább vesz egy k.aszott drága ultrabookot. Minek? Hülyeség a beépített 3g modem is. mekbúk err: két usb van összesen és egy egér+tablet/vinyó mellé hova is megy a modem?
-
gabor94
tag
A két legjobb között megy a harc. Ez olyan mint régebben a pepsi vs coca cola. Volt az eredeti, de az új valakinek jobban izlik és ez nem tetszik az eredeti gyártónak.
-
Én a két legjobb haveromat veszítettem el, mert nem bírták feldolgozni, hogy nem szeretem az epölt.
Navigálásra ott a térkép, nem kell hozzá net és szivargyújtós töltő sem. -
Pistakiss
őstag
válasz
Cyberpunk #105 üzenetére
Háát!
Azt, hogy a telefon és a tablet eladásokban minden 2. Aple legyen, nehéz elképzelni, mivel túl drágák a készülékeik és kevés, vagyis csak 1-1 terméket tudnak felmutatni. Innentől meg csak akkor tudnak többet eladni, mint az Android piac, ha csak ők lennének a piacon -
Cyberpunk
félisten
Én egy mondatban összefoglalom a dolgot.
A lényeg mindenki lop az Apple-tól, de az Apple senkitől.
Ha a piaci pozíciójukat féltik, akkor adjanak ki több terméket az adott szegmensben. Vagy ezek azt hiszik, hogy tudnak versenyezni egy olyan gyártóval, aki a csúcstól a belépőszintig lefedi a piacot? Sok Apple hívő van aki évről, évre megveszi a legújabb iPhone-t, de azért nem annyi.
-
zooole
senior tag
Face Unlock-ot kíváncsi vagyok mikor látom viszont ieszközben
A legjobb, mikor SGS2-t szidják az apple fanok, hogy lopja az apple Siri megoldását. Na azon besírtam nem egyszer
-
Pistakiss
őstag
válasz
#65755648 #102 üzenetére
Háát!
Szerintem te meg rövidlátó, rosszindulatú, troll vagy, mivel lényegtelen, nem a beszélgetés, vita témájával kapcsolatban szólsz hozzá! Amiről az előző hozzászólóval vitatkoztunk, abban a témában teljesen mindegy, hogy 1 km-s, vagy 100 km-s részletet tudunk elmenteni, de hogy megnyugodj, elnézést kérek azoktól, akiket félre informáltam és emiatt nem találtak haza a kocsmából. -
törölt tag
válasz
Pistakiss #101 üzenetére
Nem érdekel hogy Te személy szerint min vitatkozol és kivel, csak rávilágítottam hogy téves infókat írkáltál, pl itt: "a letölthető részletekkel navigálás, itt 12 km átmérőjű (6 km sugarú) köröket lehet letölteni, ebből ha jól tudom 10-12 darabot"
Tőlem úgy navigálsz ahogy akarsz, akár iránytűvel is mehetsz vagy a csillagok állását követve, csak ha már számokat írsz, azokban lehetőleg ne tévedj 100%-nál nagyobb mértékben. Vagy ha tévedsz, amiben nincs semmi szégyellnivaló, és kijavítanak, akkor ne kapd fel rögtön vizet. Részemről befejeztem az offot! Peace!
-
Pistakiss
őstag
válasz
#65755648 #99 üzenetére
Háát!
Ha elolvastad volna a hsz-mat, akkor rájöttél volna, hogy nem a terület méretén folyt a vita, hanem a használatról és ennek a funkciónak a hasznosságáról, valamint arról, hogy van, aki a vécére is csak navival talál ki és van aki tényleg arra haználja, amire kitalálták, vagyis számára ismeretlen területen szeretne megtalálni célpontot! Ha, próbaképpen, bekapcsolom a telefonomon a navigációt, akkor rendszerint ellenkezünk egymással, mert nem arra akar navigálni, amerre szoktam az adott célt megközelíteni. Viszont ismeretlen helyen nagyon jól jön és erre találták ki ezt a térképrészlet lementési lehetőséget, hogy külföldön ne kelljen drága netet használni, hanem csak akkor kapcsolom be, amikor odaérek, ahonnan ismeretlenül eltévednék. A nagy távolságokat, kritikus kereszteződéseket meg előre memorizálom. Aki elhagyja a Magyar határt, nyugat felé, az meglepve tapasztalhatja, hogy mennyire jól lehet a külföldi utakon tájékozódni, csak tudni kell, hogy hova akar menni az ember. Még sose tévedtem München helyett Kolozsvárra -
törölt tag
válasz
Pistakiss #96 üzenetére
Tévedsz, nem 6 hanem 16km. És bár úgy írja a Labs-ben hogy "16 km-es körzetében", valójában nagyobb a letöltött terület, mert négyzet alakú. Vagyis egy 32*32 km-es területet tölt le egy kattintással. Ezzel már elég jól lehet navigálni. Bár én IGO-val szoktam, az még mindig jobb. A nokia navija viszont sztem xar. Párszor használtam és az esetek 50%-ában volt valami nagy gixer vele, vagy be akart vinni az egyirányúba forgalommal szembe, vagy át az erdő közepén azért hogy 50 méterrel rövidebb legyen az út mintha aszfalton mentem volna, stb. Ugyanott az Igo akkor is az aszfalton vitt ha be volt pipálva a földutak használata.
-
DarkChild
senior tag
Ohhhhyeeee! Az Apple megtalálta a Galaxy Nexust is...
http://www.theverge.com/2012/2/11/2791830/apple-seeks-ban-on-Samsung-Galaxy-Nexus
Persze itt már nem tudtak a formatervbe belekötni, úgyhogy szoftveres fronton indul meg a támadás. Ez már szánalmas...Amúgy nemt udja valaki, hogy T-Mobilenál nem lesz Nexus mostanában? Nagyon vennék már, de Telenoros nem akarok lenni, a kártyafüggetlenért meg azért sajnálok 170 rugót kiadni
-
banhammer
veterán
Mar az elso per is santitott.
Az Apple van sapka rajta, nincs sapka rajta alapon tamadt a Samsungra. -
Pistakiss
őstag
Háát!
Látom rosszúl értelmezted, amit írtam! Mivel van mobilnetem itthon egyértelműen a teljesértékű navigációt használom, ahogy te is írtad, eddíg világos?! Viszont, ha korlátozott netem lenne, akkor jönne képbe a google másik lehetősége, a letölthető részletekkel navigálás, itt 12 km átmérőjű (6 km sugarú) köröket lehet letölteni, ebből ha jól tudom 10-12 darabot, amivel, mint korábban írtam, akár a Pápa-Budapest vonalat le lehet fedni. Most jön az általad leírt probléma falssága. Bárhova akarsz eljutni, szerintem, egy minimális térképismerettel rendelkezel, így egy, általad írt helyzetben, nincs szükséged az egész útra kiterjedő navigálásra, olyan hely nincs, még külhonban sem, ahol 140 km-t kellene folyamatosan navira bízva magadat vezetni. A másik, ha valahova indulok és az számomra ismeretlen hely, akkor a minimális elvárás, hogy legalább egyszer megnézem az útvonalat térképen, nem hiszem, hogy alap dolgoknál már a navigációra kell hagyatkozni, általában, ha Németországba szeretnél menni, tudnod kellene, hogy nem Románia felé indulsz. Persze lehet olyan hely, még a környező falvakban is, ahol még nem jártam, de erre a 12 km-s térképrészlet bőven elég, mivel egy falu nem nagyobb kb2-3 km-nél átmérőben.
Az utólag szerkesztett dologra reagálva. Ha ismert helyen jársz, úgysem hagyatkozol a navira, bármit jelez, mert az adott helyzetet rutinból megoldod, ha ismeretlen helyen jársz, pl külföldön, akkor eleve nincs neted, tehát nem tudsz navit használni, androidra írom, tehát itt a rádióra kell hagyatkozni, ha van útinfó lehetőséged. -
Robertoq
őstag
Szerintem is kár! Olvass vissza a topika és látni fogod, hogy egyedül vagy itt az érveiddel
Nem beszélve arról, hogy kulcskérdésekre megint nincs válasz
- miért nem perelnek mást (a samsung a fő rivális)
- miért vártak 1 évet (mert akkortájt vette át a vezetést a a samsung az okostelefonok piacán)
- miért akarnak egész termékcsaládot kitiltani (hogy minél jobban keresztbe tegyenek)
- miért perelik a módosított tabletet is, ami mát a Te leírásodnak megfelelően is eléggé küllönbözik (mert a cél az legnagyobb rivális gyengítése)
...
És ezzel van a fő probléma!!! -
NGA
addikt
válasz
Pistakiss #89 üzenetére
"Háát!
Szerintem a navigálást nem a városok közötti, autópályás szakaszoknál szokták használni, hanem főleg városokban és nem 6 km, hanem akkora sugarú kőr, ez beteríti egész Budapestet."Na nehogy már átdefiniáljad a navigációt.
Vegyük a következőt:
Elmentünk egy kis faluba, majd ott hívtak, hogy egy másik településre is el kell menni kb 140 km-re. Mivel természetesen nem volt egy egyenes által meghúzható vonal a két település között, igy a navigáció igen remek szolgálatot tett, mivel menet közben mondta, hogy melyik útra kell kanyarodni, ott merre kell menni a település fele. Namármost ezt 6 km-es pontokból kirakni vicces lenne. De mivel ott van a teloban a gyári navigáció, igy 1 perc alatt megvan az útvonal, és ha például sikerül eltéveszteni az utat, azonnal közli, hogy merre kell továbbmenni a megfelelő irányba. Ez a 6 km-es kör utcakeresésre jó, de arra pl ott volt a nokia 6303 gyári térképe is, az is megfelelő. A navi arra is jó, hogy pontosan tudod merre vagy, és mi várható magad elött, mivel sok esetben van kiegészítő forgalomjelzés is. -
besk23
tag
Ez az egész per tavaly áprilisban kezdődött nem karácsonykor. De azért jól hangzott, hogy az emberektől megvonják karácsonykor a tabletet.
Ha egy gyártó úgy érzi, hogy megsértették a szellemi termékét, akkor miért ne vihetné bíróságra a dolgot? Ha nem jogos, akkor nem hagyják jóvá, ha jogos akkor meg jár a betiltás. Szerintem, ha nem másolta az Apple-t akkor nincs mitől félnie. Ha meg az Apple-nek ad igazat, akkor módosítanak rajta és kész, mint jelen esetben.
Így működik egy jogrendszer.
Valahogy mindig ignorálás a vége mikor elfogynak az érvek.
Hasonlítok llaszlora, mert ugye minden "epölös" (ahogy ti mondjátok) egy kutya. Ulkeshre nem hasonlítok?
Én is befjeztem ezt a topikot. Mint mondtam kár belé a szó.
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Szerintem a navigálást nem a városok közötti, autópályás szakaszoknál szokták használni, hanem főleg városokban és nem 6 km, hanem akkora sugarú kőr, ez beteríti egész Budapestet.
Én általában a nagyobb szakaszokat előre megnézem térképen, az elágazásokat szoktam feljegyezni, ha tudom megjegyzem. Persze eddíg nem volt navim, de még navis telefonom sem, és még mindíg eltaláltam mindenhova, most meg hogy van ilyen telóm, még nem nagyon volt aklkalmam érdemben kipróbálni -
NGA
addikt
Én pont hogy magammal nem csesztem ki. A rendszer 3 éve atomstabilan működik.
Motorola témára: Azért más az amikor valaki nem akar szabadalmi dijat fizetni a felhasznált technológiáért, mint az, hogy karácsony elött betiltatjuk a másik cuccát, mert hasonlit a miénkre. Nem érzed a különbséget?
"És? Az én Mac-em meg Win7-em meg 2 éve megy stabilan. Hogy jön ez ide?"
Nálunk nem egy gép megy. Komplett rendszer.
-
besk23
tag
Most jól kicsesztél az Apple-el.
Végül is itt se a Microsoft akarta kitiltatni a Motorola termékeit.
"A többi rendesen beperli a másikat" ez már szánalmas...
"Amennyiben az ITC igazoltnak látja a Microsoft vádjait, akár meg is tilthatja az ázsiai országokban gyártott Motorola okostelefonok importját az Egyesült Államokba."
"Én pont hogy magammal nem csesztem ki. A rendszer 3 éve atomstabilan működik."
És? Az én Mac-em meg Win7-em meg 2 éve megy stabilan. Hogy jön ez ide?
-
-
besk23
tag
Mert más nem perel csak az Apple az egész világot. Nőljünk már fel. Mindenki pereskedik. Ilyenek a cégek, a saját javukat nézik. Semmi értelme minden cikkhez odajönnie egy rakat embernek és siránkozni, hogy köcsög Apple.
De erre meg úgyis az a válasz, hogy: "de az Apple a fekete négszöget védette el, akkor az autógyártók is pereljék egymást bla, bla, bla..." ugyanaz a nóta megy mióta az első per kipattant, sőt továbbmegyek, mikor az első iPhone megjelent azóta megy ez a MA-n. Nincs olyan cikk, ahol értelmes kommentek születnének és Apple van a címben.
Rohadt unalmas, mint ezek a perek.
-
RaveForce
veterán
Nagyon sok esetben a google maps-nál pontosabb, és frissebb.
sok esetben meg pontatlanabb és régebbi
viszont egyelőre a google féle gyorsabban fejlődik. én perpill bing maps/google maps/nokia maps kombót tesztelek mindenütt és nem jelenteném ki egyiket se tökéletesnek, de a valamikori bing&nokia koprodukciotol sokat várok, de elsödleges navinak megmarad egyelöre a Navigon
-
Pistakiss
őstag
válasz
Tikakukac #77 üzenetére
Háát!
Országos szinten nincs baj a navigálással nálam, mivel van mobilnetem, de ha kellene, akkor csak azt a térképrészletet kell letölteni, kb 6 km-s sugarú kör egy részlet, és abban lehet bármerre navigálni. Külföldön meg csak azokat a részleteket kell letölteni előre, ahol tényleg szükség van segítségre, a nagyobb, autópályás részleteket nem kell -
NGA
addikt
Navigáció témához:
- mapdroyd nem navigáció, csak egy offline térkép:
"Csak a főbb utak szerepelnek benne. Utcaszintű térképet csak a nagyobb városoknál találunk. Hogy mi alapján kerültek be ezek a városok nem tudom, hiszen néhány megyeszékhelyen is (Szolnok, Békéscsaba) csak a fő utakat jelöli. így komoly navigációra nem alkalmas, igaz ilyen funkciót nem is találunk benne."Elég messze van a Nokia Drive-tól. Én használom a Nokia Drive-ot, és igen pontos, jó navigáció. Nagyon sok esetben a google maps-nál pontosabb, és frissebb.
-
Tikakukac
titán
válasz
RaveForce #74 üzenetére
5230-amat frissítenem ugyan kellett, de kivétel után már volt mapom. Hogy most megcsinálták-e a letöltést odabenn nem tudom, ismerősön keresztül hozták a shopból. Továbbra is erősen korlátozva vagy offline szinten Maps-al. De ha mindig tudod, hogy hova mész és előre letöltögeted a részleteket ámen. Egybefüggő teljes értékű navit nem tud adni az országra. Ez így akkor elég pontos?
Cyberpunk: Offline naviról van szó, mobilnet még mindig nincs minden 2. embernek. Meg ha van is, Maps igencsak zabálja a netet, ami korláttal napközben tetű lassú lesz...
Pistakiss: Azért egy egész országos naviban túrni sokkal egyszerűbb. Pölö eljönnél hozzánk, és mondanám, hogy lépj ki az erőműhöz, mert szép (tényleg, pláne most hogy befagyott a Tisza
), akkor tőlünk alig tudnál eljutni oda, mert van 200 kanyar mire kiérsz a benzinkútig, ahonnan táblázva van. Tehát nah, érted
-
Pistakiss
őstag
válasz
Tikakukac #73 üzenetére
Háát!
Általában a városokban és környezetében szoktak problémák lenni és erre jó ez a lehetőség, mivel egy ilyen részlet, majdnem lefedi egész Budapestet, aletölthető részletekkel akár el lehet jutni Pápáról Budapestre, utca szintig. Ha külfldre akarunk menni, ott meg lehet találni wifit, ahol letölthető a napi útszakasz, de úgy tudom lesz olyan navi is az androidban, mint a Nokia-é, ha rosszul tudom, javítsatok ki -
Pistakiss
őstag
Háát!
Mindegyiket néztem, sőt van a családban ZTE is és ha úgy akarom, akkor pont annyira téveszthető össze, mint az Aple és a Samsung. Mindegyiknek, kb ugyanolyan ívben van lekerekítve a sarka, ugyanolyan széles a keret a képernyő körül. Csak a feliratok alapján lehet tudni, melyik-melyik.
Az aple pont azért perelte be a Samsungot, mert levédette amerikában a "téglalap-lekerekített sarkokkal" formatervet, ebbe beleférnek az általam említett tabok, tehát kiterjeszthetné rájuk is a szabadalomlopási perét, ha rájuk nem, akkor a Samsungra miért?! -
Pistakiss
őstag
Háát!
Igazad van, tényleg milyen mocsok a Samsung, ellopta az Aple tabletjének az öntőformját is, hogy még abba se kelljen mérnöki energiát beleölnie, csak egy kicsit összenyomták, hogy kijöjjön a Samsung oldalaránya, a 4/3 helyett a16/10.
Az Aple "szabadalmat" nem csak a Samsung lopta el, ha a formavilágot nézzük, hanem még a Motorola, a Medion, a Waytech és a ZTE is hogy hamarjában felsoroljak párat azok közül, amelyikek szemből teljesen olyanok, mint az Aple üdvöskéje Őket miért nem perelte be? -
punky10
addikt
És szerinted a Mapdroyd hamarabb volt,mint a NokiaMaps?
Ezeken lehetne vitázni,de a lényegen nem változtat:az emberek többségét már zavarják ezek az átlátszo tyuk-,illetve alma-perek...
De mi vagyunk a rosszak:nem értjük meg,hogy ha az Apple vesz át egy jo dolgot más gyártotol vagy rendszertöl,akkor az fejlödés.Ha ugyanez forditva történik:lopás.Magyarul:ami a tied,az az enyém is.Ami az enyém,ahhoz semmi közöd! -
Tikakukac
titán
Belinkeltél egy béta app-ot, amit utólag kell felrakni és jobb esetben megy egy pár telón, meg ugyebár S3 enyhén halott platform. Plusz senki sem garantálja, hogy ha úgy marad a teló akkor ki fogja restore-olni a dolgot. Ez remek, de tényleg. De én egy telefont kértem, natív támogatással.
Android nem rég óta tud csak offline navit adni. És nem third party programról volt szó, hanem telefonból kidobozolva, azonnal használhatóra. Igo volt már Omnia alatt is, csillió éve. De egy telefonhoz adták, és külső karin. A többi teló meg le volt kaksizva.
Tehát 2-ből 0. Nem tudom mit akarsz bizonyítani. Az Apple termékekkel semmi bajom, kicsit túlárazottak, de van bennük minőség. Az üzletpolitikájuk viszont egy irgalmatlan ellenszenves, bűzölgő mocsár. Minden cég túloz és minden cég ferdít. Csak ez náluk olyan epikus magasságokban van, hogy az hihetetlen. A legutóbbi "hogyan fogjuk a telefont, hogy ne menjen el a térerő" dolog körüli gusztustalanságra már ki sem térek, ha nem baj.
-
besk23
tag
Más tableteket meg tudok különböztetni messziről is. Olyat kell gyártani, ami tényleg egyedi. Látszódjon rajta, hogy időt ölt bele a gyártója. Én sem hiszem, hogy azért vett volna valaki, viszont engem is idegesítene, ha látnám, hogy az én termékemhez hasonlót gyártanak. Elvből.
Mondtam, hogy NEM az érdekel, hogy ugyanúgy néz ki a csati, hanem az idegel föl mikor kettős mércét használnak (mint te is) az emberek. A lehúzható menu bar-t az Apple copyzta és rohadt mocskok, de ha a Samsung másol csatit vagy csomagolást azt ovis dolog felhozni... Ha egyik cégben valamit kifogásolunk, akkor a másikban miért nem? Ja, mert hogy S2-k van. Nekem meg iPhone. Mégsem mondom, hogy az antennája nem szar, mert az. A menu bart másolták droidtól, így van. Minden olyan dolgot aminek van alapja elismerek, de ugyanakkor a másik oldal szarságait is látom.
-
Pistakiss
őstag
Háát!
Pont ezen gondolkoztam, hogy ezt hogy tudnám megfogalmazni.
U.i.: Azért az is fura, hogy az egyiknél a rövidebbik oldalon, a másiknál a hosszabbikon van a csatlakozó és általában úgy is vannak kirakva, hogy mindegyiknél a csatlakozók lefelé vannak. Tehát még messziről is feltünő a különbség, ebből a szemszögből. Tehát igen csak hozzánemértőnek kell lenni, hogy, akár 10 m-ről is összetévessze valaki a kettőt. -
Robertoq
őstag
Itt nem csak arról van szó, hogy hasonlít-e, igen hasonlítanak egymásra kész, pont, de :
1: Te magad írtad, hogy "közelebb megyek erre Samsung", azaz képes voltál megkülönböztetni! Vagyis a probléma az, hogy olyan tableteknek kellene lenni ami x méterről is megkülönbözető?
2. Én még soha nem olvastam olyat beszéltem volna olyannal aki azért vett pl tabot, mert hasonlóság van. Valaki igen?A problémám azzal van, hogy az Apple akár az egész Galaxy családot perli, miközben pl a SGSII köszönő viszonyban sincs a iEszközökhöz
Az meg hogy lesüllyedünk olyan szintre, hogy hú de a csati is meg a csomagolás is stb az meg lolÉs ez az ovi szint...
-
besk23
tag
-
Tikakukac
titán
Van olyan telefon a történelemben amit tudsz oldani arcfelismeréssel?! Nem, nincs.
Adtak ki tízezrével telefont beépített navigációval ami igyenenes is? Nem.
Volt copy-paste, lehúzható állapotsáv, szigetes billentyűzet meg miegymás ezelőtt is? Igen.
Nagyon nehéz felfogni a különbséget? -
Tikakukac
titán
Kicsit ferdíteni ér. Kijelenteni, hogy márpedig ez itt egy világrengető enzo szaggató megváltó funkció, mikor mér rég alap dolog- na az hülyeség.
A Galaxy Note, mint a nevében is benne van, egy notesz ami stylus köré épült. Ezért lett ez a neve is. Még szép, hogy ezzel reklámozzák. De sehol sem állították azt, hogy ők találták fel a stylust.
Arcfelismerésre oldódó képernyőzár? Igen, ez egyedi és újdonság és igen megtehetik. Volt már régebben? Nem. Tehát új? Igen. Ezzel nincs gond.
Nokia ingyenes navi? Kezdheted sorolni, hány gyártó hány telójára adta az ingyenes navigációt. Nem third party navikat utólag, meg ajándék IGO 2 hónapig, hanem gyárilag bedobozolva, készen.
Igen szerintem így kéne viselkedniük. Ezekkel nincs gond.
-
NGA
addikt
Ezeket miért nem perli az epöl?[link]
-
besk23
tag
válasz
Tikakukac #50 üzenetére
Mert másik cég nem szokott ferdíteni egy kicsit? Abból élnek, hogy eladják a termékeiket. Nyilván azt mondják, hogy övék a legjobb termék. Ez így van rendjén.
Az nem zavart mikor a Samsung úgy állította be a Note-hoz a stylust, mintha valami új dolog lenne?
Szép is lenne, ha minden gyártó csak kiállna és elsorolná a specifikációkat. A Galaxy Nexus-ban is úgy mutatták be az arceflismerést mintha olyan hihetetlen volna. A Nokia meg úgy adja elő, hogy ingyenes navija van mintha pl. Google-nek nem lenne. Minek tünteti fel, ha már létezik ilyen?
Szóval szerinted így kéne viselkedniük a cégekenek? Vagy csak az Apple-nek?
-
Tikakukac
titán
-
besk23
tag
Egy hasonló konnektort 9 évvel az iPod után mutattak (PDMI) be gondolom a sok kütyü megjelenése miatt, ami mit ad isten szintén 30 pines. A Samsung végül is csak ezt használta fel, de nem ugyanazt.
Régen még ő is csinált 24 meg 18 pines csatit is, ami közel sem hasonlított az iPod connector-hoz. Érdekes.
Amúgy félreértés ne essék, nem érdekelnek ennyire a csatik, meg azt sem, hogy melyik cég milyet használ, max mosolygok rajta, ha meglátom a Tab-on, viszont azt ki nem állhatom mikor hülyének nézek azért, mert azt mondom, hogy furcsa, hogy hasonlít rá, közben meg egyértelmű, hogy 1000 másféle képpen nézhetett volna ki, mint pl. amilyet régen használtak.
A megoldás arra, hogy miért nem terveztek újat, a lustaság vagy így olcsóbb legyártatni.
-
Az árról ennyit:
http://xms.hu/apple.php?tk=ipad
http://b-tel.hu/mobil/Samsung/P7500_Galaxy_Tab_101_WIFI3G_16GB_Black
Ja és utóbbi 3G-sPereskedés szánalmas. A nokia nem perli se az acert, se a motorolát, mert nyúlták az N8 sarkait.
-
Tikakukac
titán
Nekimegyek 4 márka 4 monitorának colostokkal. Centi pontosan tudok egyformát találni. Burkolat alá meg nem fog nézni a (l)user, de még mögé sem.
Az Apple most kokszosra fog perelni mindent ami él és mozog. Pláne ha mondjuk mer laptopot és telefont gyártani. Mondjuk nehogy esetleg fordítva süljön el a puska, A Nokia meg őket perelte be és nyert, én azért meggondolnám, hogy kikezdjek az összes gyártóval, mert könnyen felkophat az állkapocs ha trendiből mondjuk nekiáll 20 gyár egyenként alkatrész-szabadalmak miatt bíróságra menni.
Van az a lopás, amit megbocsátunk, jót lopni bocsánatos bűn. És van a bunkó, amikor úgy adjuk el, mintha ő találta volna fel. Engem ez utóbbi bír mocskosul zavarni. Felőlem gyárthatnak kopikat, amíg nem állítják, hogy ők sz@rták a spanyol viaszt. -
zooole
senior tag
Olyan dologról nem, aminek alapból nincs értelme.
Az, hogy valami egyediséget vinni kéne a csatiba valami vicc? Nem azért, de az Apple előtt is volt rengeteg ehhez hasonló csatlakozó, ők sem vittek sok egyediséget bele.
Ettől függetlenül pedig ez egy csatlakozó marad, semmi több.
-
besk23
tag
Csak érdekesnek tartom azt, hogy ha már kitalál egy új csatit, akkor viheteni bele valami egyedibb dolgot is.
Az energiaellátás meg nem csatifüggő, hanem érvastagság függő, ami nem változott. Az új 30 pines connector-t szerinrem azért vezették, be mert elég sok mindent ki lehet belőle hozni így (távirányítás, hang, video stb.), plusz ha dokkolóban van, akkor stabilabb, pl. a HTCm mindig kifordult a dokkból mert ott USB volt és beletalálni is nehezebb.
Én üdvözlöm az új csatit a Samukon szerintem jó lépés az USB helyett.
Nem kell olyanokat írni amiket nem mondott senki: "De nyilván a samu csak köcsög és hogy még több pénzt tegyen a koreaiak zsebébe jól lelopja a csatlakozó formáját, hogy ezzel csábítsa a vevőket! /facepalm"
Lehet értelmes ember módjára is vitázni.
A TV-kre meg annyit, hogy én látok más különbséget is, de elfogadom, hogy valaki meg nem. Lehet azért mert dolgoztam TV gyárban (Samsung).
-
zooole
senior tag
Valami megkülönbözteti a TV-ket is, ja, a gyártó logója.
Mellesleg a csatlakozó leváltása muszáj volt, hisze az USB már nem tudta fedezni azt az energiafelvételt. Nem csak a samunál volt ilyen váltás. az, hogy ezután milyen a csati, engem nem lep meg, mint mondtam, szinte mindenki aki vált, ilyen hosszúkás alakút használ. De nyilván a samu csak köcsög és hogy még több pénzt tegyen a koreaiak zsebébe jól lelopja a csatlakozó formáját, hogy ezzel csábítsa a vevőket! /facepalm
-
Cyberpunk
félisten
Szánalmas az Apple befejezhetnék már ezt a hülyeséget.
-
besk23
tag
válasz
Pistakiss #38 üzenetére
"Megrágott alma formájú kivágáson keresztűl nézel"
Ez vicces. Szimplán csak bementem már párszor mondjuk a MediaMarkt-ba ahol azt láttam, hogy az összes tablet eltér valamiben. Valószínű, hogy a Samsung azért hasonlít rá, mert ugyanúgy öleli körbe az üveget a hátlap és ugyanolyan színű. Ezért szemből teljesen ugyanúgy hat.
Aki egyformának látja a kettőt, az almaformán át nézi a világot? Te meg akkor a szememben Samsung formán át kéne, hogy nézzél? Ne röhögtess, visszamegyünk ovodába?
Azt, hogy millióan megállapították nem hiszem el mert, erről nem látok adatokat. Én csak azt látom, hogy jó pár ember mondta már nekem mikor nézegettük a tableteket, hogy tényleg kiköpött olyan. Most komolyan mondjam az ellenkezőjét mikor én így látom?
Be kell sétálni a boltba és egymás mellé tenni 5 tabletet és akkor meglátja mindenki, hogy elég nagy a hasonlóság. Ennyi.
zooole: Nem csak egy képernyő az egész, van eltérés bőven a tabletek között. Ugyanúgy a TV-k között is van eltérés pl. minden márkának van egy bizonyos ismertetőjele. Aki minden TV-t ugyanolyannak lát ott baj van.
És, hogy ON is legyek: Az új Tab már tényelg különbözik az iPad-től.
Csatira meg szintem minden gyártó USB-t használ, nem kell ennyire meglepődni. Mintha a világ legterermészetesebb dolga lenne, hogy a Samu is ugyanolyan 30 pines csatit használ mint az Apple.
Xoom: USB
TouchPad: USB
PlayBook: USB
Iconia Tab A500: USB
WayteQ xTAB-100: USBDe tényleg nem értem, hogy vajon mi mást használhatna a Samsung, ment egy 30 pines csatit. Vajon mi mást? Semmi nem jut eszembe...
Összesítem: Jó pár ember azért nem látja a hasonlóságot, mert életében nem látott tableteket egymás mellett vagy nem akar tudomást venni róla, mert pl. Samsung-user (ilyet is ismerek) vagy tényleg nem látja a hasonlóságot. Nem hiszem, hogy poénból kering annyi kép a neten, ami egymás mellé teszi a két tabletet.
Nem akarom senkivel elhitetni, hogy hasonló a 2 tablet, mert nem kenyerem. Jó pár hónapja mosolyogva olvasom a kommenteket, de mostanában, hogy egyre többet tévesztettem össze a kettőt elkezdett zavarni, hogy egy pár kommentelő konkrétan hülyének nézi azt aki látja a hasonlóságot (pl. ahogy a kolléga értetlenkedett, hogy ő nem érti, hogy milyen más csatit tehetett volna rá a Samsung).
Nem érdekel, hogy hogy megy a Samsungnak vagy az Applenek. Nem érdekel, hogy más tablet hasonlít-e az iPad-re. Nem érdekel, hogy ki mikor perelt és kit. Pusztán az zavar, hogy az emberek tényleg nem látják ami előttük van.
-
Nem replika nekem ez jobban tetszik mint az alma..
-
Pistakiss
őstag
Lejárt a szerkesztési idő, ezért írok új hozzászólást
Ilyen alapon a Motorolát is be lehetne perelni, mert amikor megvettem a Defy-mat, hetekig mindenki azt mondta, milyen burzsuj vagyok, mert iPhon-om van, alig tudtam egyeseket meggyőzni, hogy ez nem az, hanem Motorola
Egyébként a bútorgyárak is perelhetnék egymást, mert általában mindegyik egyforma szekrénysort gyárt, esetleg színben térnek el egymástól -
Pistakiss
őstag
Háát!
Szerintem meg te csináltass magadnak olyan szemüveget, aminek erősebb a lencséje. Azt látom, hogy mindent egy megrágott alma formájú kivágáson keresztűl nézel. Már millióan és millió helyen megállapították, hogy ez a formai hasonlóságra utalás fals, nagyon vaknak és szűk látókörűnek kell lennie annak, aki a két készüléket összetéveszti, vagy csak azért hangoztatja ezt, mert eleve másokkal is ezt akarja elhitetni.
Az a német bíróság is nagy nyomásnak lehetett kitéve, hogy olyan határozatot hozott, vagy egy rövidlátó, technikai analfabéta lehetett a bíró! -
zooole
senior tag
Herpderp mindkettő fekete és egy nagy képernyő. Komolyan, akkor a TV-k is mind copyk?
Mit csináljanak? Rakják tele sok szirszarral a képernyőt? Mert tudod ezek attól táblagépek, hogy egy képernyő az egész.
Abban pedig nem értek egyet, hogy csak a samu táblája hasonlít az iPad-hez.
Az új csatija meg megint mitől.
Besírok komolyan. Milyen legyen a csati egy táblagépen? Mondj akkor ötleteket! Kérlek! Nem hiszem, hogy sok választási lehetőség volt egy pár milliméter vékony gépen.
-
besk23
tag
válasz
#19158016 #31 üzenetére
A gerincetelnség ott kezdődött, hogy a Samsung elkezdett keményen kopizni. Mindig mikor bemegyek egy boltba meglátom, hogy jé itt árulnak iPad-et, közelebb megyek erre Samsung
Olyankor nem értem, hogy az emberek egyszerűen vakok? Akik a fórumokon tépik a szájukat, hogy nem is copy, azoknak tuti, hogy rossz a szemük.
MediaMarkt-ban mikor végignézem a tableteket, szinte mindegyik valamiben eltér a másiktól, de a Tab meg az iPad az tök egyforma szemből. Egyszerűen az összhatás ugyanaz.
És ha valaki azt állítja, hogy minden tablet ugyanúgy néz ki szemből (fekete téglalap) annak a szeme egyszerűen rossz.
Ja és pl. a Samsung új csatiját ne is említsem.
-
joey04
titán
ha nyernek, akkor is beszopják. pénzügyileg. mivel nem ellenfél nekik a tab, ez elvi kérdés, és nem hiszem, hogy abbahagyják. Hacsak Cook nem változtat ezen, bár sokan azt mondják, hogy a perek elkezdése sem Jobs ötlete volt. Ha az utóbbi az igaz, akkor lehet számítani perekre. Amilyen jól megy a szekér, belefér.
-
Hennet
aktív tag
Már akkor sem értettem, hogy egy tartományi bíróság hogyan hozhat egész országra kiterjedő törvényeket...
-
Dubi
csendes tag
Mindkét felet meg lehet érteni szerintem. A Samsung is a pofitra törekszik, és ha igy tudja elérni hát igy teszi. Használtok Tab 10.1-et, nagyon tetszik, használok iPad-et, nagyon tetszik, egyik se rosszabb vagy jobb a msáiknál, más-más célt szolgálnak az én használti szokásaimban. Viszont az számomra is dühitő lenne ha valaki ugy ér er profitot hogy az én termékem vonásit másolja le, amiért én pénzt adtam ki hogy ugy nézzen ki.
-
Möhe
addikt
Napi epöl hírünket add meg nekünk ma (tegnap).
Amúgy mennyire van teleszórva az európai éter almás reklámokkal? Nincs parabolám,nem szeretem a reklámokat,és nem is nagyon nézegetek külföldi adókat sem (azt 2-3 német nyelvűt se nagyon amit a szolgáltató ad),csak ezért a kérdés. A zinternet persze más,de tv azért mégis csak mindenkinek van.
Inkább a perekre költ és nem a reklámra? Más a gondolkodásmódjuk ezt már rég tudom/tudjuk,de ennyire? -
korpicschess
veterán
win
-
Titi76
aktív tag
Na, hogy én is beleszóljak:
http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/apple_itv_talalgatasok/ -
kiskaktusz
addikt
Igen, így nevezte el, de a delikvens azt írta, hogy nem gyártanak tv-t, erre beböfögted, hogy deee, ők igenis gyártanak tv-t. Nem, 1 tv-nek nevezett kiegészítőt gyártanak, de nem a hagyományos értelemben vett tv-t és az említett delikvens pedig értelem szerűen arra gondolt.
Máskor írás helyett kicsit értelmezd is a szöveget, amit épp olvastál..
-
Pete55555
addikt
Még mindig nem jó az érved. A kollega arra gondolt, hogy "jó hogy nem gyárt TV-t" (és folytatom a gondolatmenetét) MERT akkor az összes TV gyártót beperelné, mert úgy néz ki az összes, mint az övé. Ugyebár itt TV alatt egy teljes, önmagában használható készüléket ért, nem csak egy dobozt.
Szerk: hoppá, közbe megválaszolták páran
-
Tikakukac
titán
Épp ezért írtam az "olyasmit".
Egy TV-ben van analóg, vagy digitális vételre alkalmas eszköz, alsó hangon 2hdmi meg még egy rakat másik port, hangszóró és még miegymás. Az meg, hogy minek nevezi főleg harmadlagos, ez nem TV, se definíció, se semmilyen más módon.
Ez egy külső doboz amivel fel lehet fullosítani a TV-t, behozni rajta az Apple saját műsortárát előzeteseit meg minden mást amit akarnak. Önmagában papírnehezék funkciót tölt be. Sőt, monitorra kötve is minimum hangfalat kér a rendszer. Meg ha TV-zni akarsz akkor még egy dekódert. De részemről befejeztem, már megint leálltam vitatkozni. Rossz szokás -
-
zooole
senior tag
Aha, és annak a kis téglának az alján van a kijelzője?
Nem mondanám, hogy drágább. Inkább egy árban van. Viszont Tab nagyobb.
-
zooole
senior tag
Még jó, hogy az Apple nem gyárt TV-ket.
Én eddig szerettem őket, bár borzalmasan túlárazottak a termékeik, viszont emiatt tényleg megutáltam őket.
Mondhat akármit akárki, szerintem az alap Galaxy Tab-ot sem kellett volna kitiltani.
-
Apika
addikt
Talán arra is gondolhatott a bíróság, hogy az átalakítás pluszköltsége éppen elég "bírság" volt a Samsungnak... Nem beszélve arról, hogy most már a széles keret miatt másképpen néz ki...
-
RaveForce
veterán
hát ezt most már beszopták
-
Mr.Skynet
senior tag
Megmagyarázná valaki, hogy ennek az egésznek mi értelme?
Kocsiba-repcsibe mikor fogják perelgetni egymástelvileg az aerodinamika miatt is igen hasonló eredményekre jutnak a gyártók... ez csak 1 példa volt.
Jó hogy nem perelik be egymást azért, mert mindenkinek van microsd, sim slot, érintőkijelző meg stb. dolog.
Almákénál a notikban van az a mágneses töltő csati is és úgy rémlik ezt csak ők használhatják, mert ez is valami jogvédett dolog...Világosítsatok már fel pls.
Szerk.: meg a Sony is perelhetné a noti gyártókat a szigetes bill-jük miatt.
-
Tikakukac
titán
Pedig egy kis vérszívást még elviseltem volna. Dodekaéder formájú tabletben is találtak volna valamit...
-
defymoto
senior tag
Szerintem a Motorola Xoom a legjobb de a samsung és az ipad különbözik.A samsung előlapján nincs gomb, a hátulja is más.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- L14 Gen4 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 7730U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest